Prosus « Terug naar discussie overzicht

PROSUS in 2020

1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Grote Ogen
0
Tsja dat lijken mij toch allemaal solide cijfers. Dit en het feit dat ze in de juiste marktsegmenten zitten zal het aandeel nu toch wel verder doen stijgen mag je zo denken :)
Kuiken
0
Bron FD:

1 uur Van onze redacteur
TECH EN MEDIA
Prosus dankt winstgroei nog steeds aan Tencent

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse technologiebedrijf Prosus heeft in het eerste jaar van zijn Amsterdamse beursnotering zowel de omzet als de winst laten stijgen. Maar daarbij was opnieuw een grote rol weggelegd voor de deelneming in de Chinese internetreus Tencent. De eigen activiteiten, zoals onder meer maaltijdbezorging en fintech, groeiden weliswaar hard, maar leden grotere verliezen.
Dat blijkt uit de jaarcijfers die Prosus maandag nabeurs publiceerde. Het bedrijf kent een gebroken boekjaar dat tot en met maart van dit jaar loopt. Prosus kreeg afgelopen september een notering aan de Amsterdamse beurs. Het bedrijf bestaat uit de afgesplitste internationale activiteiten van het Zuid-Afrikaanse media- en technologieconcern Naspers.
Maaltijdbezorging
De omzet van Prosus steeg met 17% tot $21,4 mrd (ruim €19 mrd). De zogenoemde trading profit, de operationele winst waaruit een aantal zaken zijn geëlimineerd, nam met 12% toe tot $3,8 mrd. Een opvallend onderdeel is de maaltijdbezorging, waar de omzet bijna verdubbelde, maar het verlies opliep van $171 mln tot $624 mln. Prosus investeert zwaar in deze activiteiten.
Kort na de na de beursnotering vorig jaar heeft het bedrijf zich meteen gemanifesteerd met een vijandig bod op de Britse maaltijdbezorger Just Eat. Prosus streed met het Nederlandse Takeaway om de macht over het eigendom van het Britse bedrijf. De overwinning ging uiteindelijk naar het Nederlandse bedrijf.
De verliezen van de eigen activiteiten liepen op van $575 mln tot $918 mln. Het bedrijf stelt dat verschillende onderdelen zoals fintech en classifieds (gespecialiseerde advertentiesites) in de kern winstgevend zijn, dat wil zeggen als gecorrigeerd wordt voor het hoge investeringsniveau. Het verlies in de eigen activiteiten werd ruimschoots gecompenseerd door de hogere winstbijdrage van Tencent. Die bijdrage steeg 17% tot $4,6 mrd.
[verwijderd]
0
Wanneer gaat Prosus significant hogere koersen opzoeken.

Volgens eigen zeggen presenteerde Prosus solide resultaten
Tencent staat weer op 500 HKD
De inmiddels beruchte discount staat voorbeurs op € 40
Hogere koersdoelen van diverse zakenbanken hebben ook nog niet echt effect gehad

Wat o wat gaat de trigger worden ?

voda
0
Beursblik: sterke omzetgroei Prosus bij zwakkere marges

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
79,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in het afgelopen boekjaar een sterke omzetgroei gerealiseerd bij alle kernactiviteiten, maar de marges waren wel zwakker. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley dinsdag in reactie op de jaarcijfers van de Zuid-Afrikaanse investeerder met een notering aan het Damrak.

De analisten merkten op dat de geconsolideerde omzet van 3,3 miljard dollar circa 8 procent hoger lag dan waar de consensus van Bloomberg rekening mee hield. Ook lag de omzet 5 procent boven de verwachtingen van Morgan Stanley.

Wel namen de handelsverliezen binnen eCommerce wat toe en was er een grotere kasuitstroom, als gevolg van toegenomen investeringen in maaltijdbezorging, negatieve werkkapitaaleffecten en transactiekosten gerelateerd aan onder meer de beursgang van Prosus.

Tegenvallend waren volgens Morgan Stanley de zwakkere marges bij Avito, die terugliepen van 57 naar 51 procent op jaarbasis. In Polen liepen de marges terug van 65 procent in de eerste helft van het boekjaar 2020 tot 51 procent in de tweede jaarhelft.

Morgan Stanley wees verder op uitspraken van Prosus dat Naspers geen intentie heeft om extra aandelen Prosus te verkopen. De analisten hopen hierover meer duidelijkheid te krijgen, gezien door de markt werd verwacht dat Naspers op een gegeven moment zijn belang in Prosus zou willen terugbrengen. Als er inderdaad niet wordt verkocht, dan kan dit de 'overhang' in het aandeel wegnemen.

Morgan Stanley handhaafde het Overwogen advies op Prosus met een koersdoel van 104,00 euro. Het aandeel sloot maandag 0,6 procent lager op 79,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: indrukwekkende omzetgroei e-commerce-divisie Prosus

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
82,42 2,92 3,67 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft in het boekjaar 2020 bij de e-commerce-divisie een indrukwekkende omzetgroei gerealiseerd, maar de toegenomen verliezen zijn een teleurstelling. Dit stelden analisten van UBS dinsdag in reactie op de jaarcijfers van de Zuid-Afrikaanse investeerder met een notering in Amsterdam.

De winst bij de kernactiviteiten viel 4 procent lager uit dan waar UBS op mikte en zelfs 7 procent lager dan waar de consensus rekening mee hield. De omzet viel met 3,3 miljard dollar juist 8 procent hoger uit dan de consensus en zelfs 16 procent in vergelijking met de ramingen van UBS.

UBS merkte op dat het Chinese Tencent, waarin Prosus een stevig belang heeft, meer bijdroeg aan de winsten.

De kaspositie van 4,5 miljard dollar biedt voldoende ruimte om transacties te doen en tevens voldoende buffer aan te houden, aldus UBS.

UBS handhaafde het koopadvies op Prosus met een koersdoel van 91,00 euro. Het aandeel steeg dinsdagochtend met 4,5 procent tot 83,04 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Prosus koploper in overnamestrijd advertentietak eBay - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
eBay Inc
$ 52,44 1,14 2,22 % NASDAQ
Prosus NV
82,74 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Prosus is koploper in de overnamestrijd om de advertentietak van eBay. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdagavond op basis van ingewijden.

De advertentietak van het Amerikaanse online veilinghuis, waar ook het Nederlandse Marktplaats onder valt, zou tot 10 miljard dollar waard zijn, aldus Bloomberg.

Volgens bronnen zijn er twee andere kapers op de kust; een consortium van Blackstone Group, Permira en Hellman & Friedman, plus de in Oslo gebaseerde online marktplaats Adevinta.

Prosus hoopt volgens Bloomberg nu wel succesvol te zijn in het sluiten van een overnamedeal nadat het vorig jaar nog misgreep in de overnamestrijd om de Britse maaltijdbezorger Just Eat. Die strijd werd gewonnen door toen nog Takeway.com.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Jammer van de rem op de beurs de afgelopen dagen. Anders had Prosus mooi kunnen stijgen met al dat goed nieuws. Nu gaat het verloren in de smetvrees.
Himalaya !
0
En het lijkt erop dat de voorgenomen aankoop van de advertentietak van EBay door de beleggers niet wordt geapprecieerd.
[verwijderd]
0
eBay zelf staat op een ATH. Dan zal dat ook wel voor de waarde van de advertentietak gelden.
Bij de overnamestrijd om Just Eat heeft Prosus getoond niet tegen elke prijs een overname te doen. Hopelijk doen ze dat deze keer ook. Bieden wat ze vinden dat de prooi waard is en anders je gewoon laten overbieden.
Grote Ogen
0
Aandelenkeuzes juli
Wat verwachten beleggers van individuele aandelen deze maand? Galapagos staat bovenaan bij de favorieten. Ten opzichte van vorige maand zijn ING en ASML verdwenen. Ahold en Shell nemen hun plaatsen in. Nieuw bij de toppers is Prosus.

Duidelijk is dat beleggers de minst goede prestaties verwachten van staalgigant ArcelorMittal. Net als vorige maand staan ook ABN Amro en Randstad bij de floppers. Unibail-Rodamco heeft de plaats ingenomen van Just Takeaway. Adyen is bij de floppers verdwenen.

Toppers juli Stemmen Floppers juli Stemmen
Galapagos +42 ArcelorMittal -51
Ahold Delhaize +31 ABN Amro -42
Royal Dutch Shell +20 Randstad -28
Prosus +14 Unibal-Rodamco -26

Deze keer vulden 420 deelnemers de enquête in, waarvoor onze hartelijke dank.

voda
0
'Prosus in gesprek om belang te kopen in Braziliaans iFood'

Gepubliceerd op 1 juli 2020 15:22 | Views: 0

PROSUS 15:05
82,80 +0,06 (+0,07%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Techinvesteerder Prosus is in gesprek over het uitbreiden van zijn belang in Braziliaanse maaltijdbezorger iFood. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden.

Prosus zou Just Eat Takeaway hebben benaderd om het belang van de Brits-Nederlandse maaltijdbezorger in iFood deels of geheel op te kopen. Dat belang van 33 procent in het Braziliaanse bedrijf zou ongeveer 750 miljoen tot een miljard dollar op kunnen leveren.

Prosus heeft al een belang van 55 procent in iFood, volgens het jaarverslag uit 2019. "We houden van dat bedrijf en het wordt gerund door een geweldig team", zei Prosus-directeur Bob van Dijk eerder in een interview deze week. "Just Eat Takeaway zei dat ze hun aandelen willen verkopen, en tegen de juiste prijs willen wij zeker overwegen om ze te kopen". Het is nog niet duidelijk of de onderhandelingen daadwerkelijk gaan leiden tot een transactie.

Het Nederlandse Takeaway nam het Britse Just Eat afgelopen januari over, na een lange biedingenstrijd met Prosus. Takeaway was de eerste partij die bij Just Eat aanklopte, en wist zich ook verzekerd van de steun van het bestuur van de Britten. Later toonde ook techinvesteerder Prosus interesse.
Grote Ogen
0
Beursblik: belang iFood levert Just Eat mogelijk 1,5 miljard op
1 JULI 2020

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway kan mogelijk 1,5 miljard euro krijgen voor het minderheidsbelang in het Braziliaanse iFood. Dit zegt analist Marc Hesselink van ING woensdag tegen ABM Financial News.

Volgens Bloomberg is Prosus in gesprek met Just Eat Takeaway over dit belang van 33 procent. Prosus heeft al een belang van 55 procent.

“Ik waardeer het belang van 33 procent op 1,5 miljard euro”, zei Hesselink.

Volgens de analist is de verkoop van het belang aan Prosus “de meest logische oplossing”. Dan moeten ze het alleen nog wel eens worden over de prijs.

Hesselink denkt niet dat Just Eat Takeaway het geld nu zo hard nodig heeft, maar “ze hebben gewoon niet zo veel aan belangen zonder controle”.

Just Eat Takeaway liet zelf al weten te onderzoeken of het belang in iFood te gelde kon worden gemaakt. Bij een succesvolle desinvesteringen zou de helft van de netto-opbrengst worden uitgekeerd aan de aandeelhouders van het fusiebedrijf.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway met een koersdoel van 110,00 euro. De bank volgt Prosus niet met een advies.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Mijn Vriend
0
Vandaag maar eens naar de 85+, een korting van 20% op Tencent is meer dan genoeg. Of er moeten rare bedragen voor iFood enof Ebay genoemd worden.
[verwijderd]
0
Mijn Vriend
0
quote:

Mijn Vriend schreef op 2 juli 2020 07:56:

Vandaag maar eens naar de 85+, een korting van 20% op Tencent is meer dan genoeg. Of er moeten rare bedragen voor iFood enof Ebay genoemd worden.
Zo zie je maar weer, de markt heeft niet altijd gelijk, zo liep Prosus gisteren een dag op achter.
voda
0
UBS handhaaft koopadvies op Prosus
10:29
*UBS verhoogt koersdoel Prosus van 91,00 naar 93,00 euro

Bron Binck
voda
0
Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Prosus

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
85,10 1,48 1,77 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Prosus verhoogd van 91,00 naar 93,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dat meldde de zakenbank vrijdag in een rapport.

Analist John Kim denkt dat de markt de belastingvoordelen bij Prosus mogelijk onderschat, en ziet ruimte om het koersdoel van de belangrijkste bezitting, het aandelenbelang in Tencent, te verhogen. Kim wees daarbij op de korting ten opzichte van de koers van het Chinese bedrijf. Deze korting bedroeg sinds de beursnotering gemiddeld 28 procent en dat zou minder kunnen worden, verwacht UBS.

De overige activiteiten op het gebied van e-commerce in opkomende markten zullen nog wel drie jaar verlieslatend zijn, verwacht UBS, gezien de investeringen in maaltijdbezorging.

De winstverwachtingen voor Prosus werden verder neerwaarts bijgesteld na de verlagingen in april, vanwege de impact van de lockdown-beperkingen tegen het coronavirus.

Het aandeel Prosus noteerde vrijdag 1,8 procent hoger op 85,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 30,810
Verschil -0,395 (-1,27%)
Hoog 31,255
Laag 30,605
Volume 3.682.318
Volume gemiddeld 2.993.862
Volume gisteren 5.204.558