Commerzbank « Terug naar discussie overzicht

Forum Commerzbank geopend

42 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
zo....het is inmiddels september geworden. Duitse overheid geeft opdracht voor onderzoek naar beste strategie voor de toekomst van de bank; Roland Boekhout stap over van ING naar de bank.....de bank zelf komt in Oktober met nieuwe strategie…..kortom het zou zo maar eens weer een mooi aandeel kunnen worden of zijn
[verwijderd]
0
Handelsblatt schrijft: "Overname van de bank is onvermijdelijk" Vraag is wanneer...
[verwijderd]
0
Overname van /met DB ist schon lange gescheitert!! Het gaat nu allang om andere overname partijen!!
Inmiddels 10% in nauwelijks 2 weken. Nu 2,5%.
voda
0
Commerzbank tempert verwachtingen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
5,338 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN) Commerzbank verwacht dit jaar geen stijging meer van de onderliggende omzet, vanwege uitdagende marktomstandigheden. Dit maakte de Duitse bank bekend.

De bank kwam eerder deze maand al met een strategische update. De nieuwe strategie is toegespitst op het realiseren van extra groei van klanten en vermogen onder beheer, hetgeen tegen 2023 tot hogere omzetten moet leiden. "Zelfs als de marktomstandigheden niet verbeteren", aldus Commerzbank.

De bank wil tegen 2023 de kosten ook met circa 600 miljoen euro terugbrengen.

Voor dit jaar verwacht Commerzbank evenwel dat de onderliggende omzet niet zal groeien, terwijl daar eerder nog wel vanuit werd gegaan.

Commerzbank maakte donderdag verder bekend dat het een bod lanceert op het resterende belang in Comdirect dat het nog niet in handen heeft. Commerzbank heeft zijn dochteronderneming al voor 82 procent in handen en lanceert een bod op het resterende belang, van 11,44 euro per aandeel. Onder de voorwaarden van het bod, wil Commerzbank ten minste 90 procent in handen krijgen.

Na afronding van de transactie wil Commerzbank Comdirect opnemen binnen de eigen activiteiten als onderdeel van een strategie die de focus legt op de lange termijn.

Commerzbank bevestigde donderdag ook de komst van Bettina Orlopp als nieuwe financieel directeur.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
henrico26
0
Gisteren een turbo long positie ingenomen op de Commerzbank. De koers staat historisch gezien heel laag en is mijn inziens ook te laag en ondergewaardeerd.
Ik voorzie een potentiële koers van 10 a 11 Euro in de 1e helft van 2020, sinds begin december een voorzichtig stijgende trend te zien.
Ook is de bank op deze koers een overnameprooi, zij het niet door ING dan is het wel een andere Europese bank. Bij dit scenario zit er nog wel een hogere koers in het vat, kortom kan best interessant zijn om hier op te speculeren.
Ron Kerstens
0
Dat zou een verdubbeling zijn binnen 6 mnd, lijkt me toch erg onwaarschijnlijk.

Alle financials in Europa staan erg laag gewaardeerd, ABNAMRO op een k/w van 7 met divrend van 9%,DeutscheBank is al helemaal een geval apart, ING op een tientje en NIBC op 6 keer de winst. Verzekeraars zijn trouwens ook erg goedkoop. Er zal vast een reden voor zijn :-)
voda
0
Commerzbank dicht bij overname belang in Comdirect - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Comdirect Bank AG
13,00 0,06 0,46 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Commerzbank AG
5,517 0,074 1,36 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank is dicht bij een akkoord over de overname van een belang van 7,5 procent van activist Petrus Advisers in online bank Comdirect. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Een akkoord wordt mogelijk in de komende dagen al aangekondigd.

Indien Commerzbank de hand weet te leggen op het belang van Petrus dan zal het belang stijgen tot circa 90 procent. Bij meer dan 90 procent kan Commerzbank een uitrookprocedure starten om ook het resterende belang in handen te krijgen.

Eind september lanceerde Commerzbank al een bod op de 18 procent in Comdirect die het niet bezit. Daarvoor was het toen bereid 11,44 euro per aandeel te betalen. Maandagmiddag handelde het aandeel een half procent hoger op 13,00 euro.

Comdirect is de op twee na grootste directe bank in Duitsland en opgericht door Commerzbank in 1994. In 2000 ging Comdirect naar de beurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pielsje
0
MBank niet verkocht aan Der Erste, nu kan ING instappen en voor 2 miljard meer het hele Commerzbank overnemen lijkt me

Ps: Wierda wist het zeker in Business Class van afgelopen zondag...
voda
0
Commerzbank wil 7.000 banen schrappen - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
3,755 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank is van plan om 7.000 banen te schrappen en 400 kantoren te sluiten. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

Met deze stap hoopt de topman van de Duitse bank de gefrustreerde aandeelhouders, waaronder de Duitse regering en Cerberus Capital Management, tegemoet te kunnen komen.

De aandeelhouders zijn ontevreden over het tempo waarin kostenbesparingen bij Commerzbank worden gerealiseerd, aldus Bloomberg.

"We zijn van plan om de details van ons kostenbesparingen op zijn laatst bekend te maken bij onze tweede kwartaalcijfers. Momenteel worden verschillende scenario's en opties besproken. Er zijn nog geen beslissingen genomen", zei een woordvoerder van Commerzbank tegen Bloomberg, maar wilde verder geen commentaar geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Topman Commerzbank bereid op te stappen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Commerzbank AG
4,127 -0,002 -0,05 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) CEO Martin Zielke van Commerzbank is bereid op te stappen vanwege de tegenvallende prestaties van de Duitse bank.

Zielke zelf zei ontevreden te zijn over de vooruitgang die is geboekt met de strategie, maar ook met de financiële prestaties. "En als CEO ben ik daarvoor verantwoordelijk", voegde hij toe.

Zijn opstappen zou de weg kunnen vrij maken voor een nieuwe start, denkt de topman.

Op 8 juli zal de raad van commissarissen vergaderen over het aanbod van Zielke.

Intussen heeft de voorzitter van de raad van commissarissen Stefan Schmittmann al zijn ontslag ingediend. Hij neemt op 3 augustus afscheid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank'

Gepubliceerd op 5 juli 2020 11:59 | Views: 1.846

FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Boekhout werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten. Hij was daarvoor werkzaam bij ING, verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van de bank. Eerder was hij al topman van de Duitse activiteiten van ING.

Ook financieel directeur Bettina Orlopp van Commerzbank zou goede kaarten in handen hebben om de hoogste functie te kunnen gaan vervullen.

Zielke kondigde vrijdag aan bereid te zijn om zijn functie neer te leggen onder druk van aandeelhouders. Verder maakte president-commissaris Stefan Schmittmann bekend dat hij gaat opstappen. Met name grootaandeelhouder Cerberus Capital Management verwijt de leiding van de bank een mislukt beleid te voeren. De kritiek heeft onder meer betrekking op de kosten en winstgevendheid. Het aandeel Commerzbank verloor dit jaar op de beurs van Frankfurt ongeveer een kwart van zijn waarde.
voda
0
Het onthoofde Commerzbank zit in de val

Het plotselinge vacuüm aan de top stelt Commerzbank CBK€4,43+7,57% voor een nieuwe uitdaging in de al jaren durende worsteling om de Duitse bank terug op de weg naar groei te krijgen. Nu bestuursvoorzitter Martin Zielke en president-commissaris Stefan Schmittmann vrijdagavond onder druk van teleurgestelde aandeelhouders hun ontslag hebben aangekondigd, moet de kredietverlener snel op zoek naar een nieuwe leiding, eentje die harde keuzes kan maken.

Voor een snelle interne oplossing geldt de Nederlander Roland Boekhout als topkandidaat om de nieuwe ceo te worden. De oud-ING'er werkt sinds begin dit jaar bij Commerzbank als leidinggevende bij de tak voor zakelijke klanten. Ook financieel directeur Bettina Orlopp wordt genoemd als kandidaat. Van buiten de bank klinkt de naam van Stefan Ermisch, de huidige baas van Hamburg Commercial Bank. Bij die bank is investeerder Cerberus, de drijvende kracht achter de omwentelingen bij Commerzbank, ook mede-eigenaar.

Roland Boekhout Foto: Hollandse Hoogte

Ingrijpende transformatie
Hoe dan ook zijn pijnlijke maatregelen bij de dit jaar 150 geworden Commerzbank onvermijdelijk. 'De bank, het directieteam en de medewerkers staan ??voor ingrijpende veranderingen', stelde de uitgaande president-commissaris Schmittmann vrijdagavond in een persbericht. Ceo Zielke liet weten dat de bank 'een ingrijpende transformatie nodig heeft en daarom een ??nieuwe ceo'.

Gezien de reactie op de beurs lijken beleggers opgelucht door het vertrek van de twee. Commerzbank CBK€4,43+7,57%staat maandag aan het begin van de middag op een winst van ruim 8%.

Eind vorige maand werd duidelijk dat de in de herfst aangekondigde banenreductie van vierduizend arbeidsplaatsen niet zou volstaan en dat er een streep zou gaan door nog eens zevenduizend banen. Ook zou een op de vijf filialen de deuren moeten sluiten. Maar volgens bankenspecialist Tom Kinmonth van ABN Amro is de aankomende zware personeelsinkrimping en aanzienlijke vermindering van het aantal filialen nog maar het begin voor de bank.

In de val
'Commerzbank zit gevangen in een val', schrijft Kinmonth in een notitie. De bank kampt in Duitsland met veel concurrentie, hoge regeldruk, machtige vakbonden en vooral met de negatieve rente. Toevertrouwde middelen kunnen niet winstgevend worden weggezet in Duitse overheidsobligaties. Het rendement op het eigen vermogen is maar 2,6%, terwijl de kosten van dat vermogen op circa 8% liggen. Geen wonder dat de waardering voor de bank is ingestort. Het aandeel Commerzbank staat op 0,18 keer de boekwaarde, terwijl dat bij een gezonde bank 1 of hoger is.

De lage waardering is volgens Kinmonth misschien de ontsnappingsroute voor de bank, want die maakt Commerzbank aantrekkelijk voor kopers. De zogeheten badwill, het verschil tussen de aankoopprijs en de boekwaarde van de onderneming, kan worden gebruikt voor investeringen of voor het verlagen van de risico's. Dat laatste heeft de ECB vorige week nog nadrukkelijk genoemd als argument voor fusies en overnames in de sector. Kinmonth stelt dan ook: 'Consolidatie zou voor de kredietverstrekker de gemakkelijkste uitweg kunnen zijn.'

Nationale kampioen
Begin vorig jaar was Commerzbank nog met Deutsche Bank in onderhandeling over een fusie. De overheid, met een belang van ruim 15% de belangrijkste aandeelhouder, zag de vorming van een nationale kampioen wel zitten, maar uiteindelijk liepen de gesprekken spaak. De voordelen van een samengaan wegen niet op tegen de herstructureringskosten, de benodigde kapitaalverhoging en de uitvoeringsrisico's, stelde Deutsche. Volgens Commerzbank zou een fusie 'niet in het belang zou zijn van de aandeelhouders en de andere belanghebbenden'.

Buitenlandse banken zoals ING, UniCredit en BNP Paribas zaten op het vinkentouw, maar haakten uiteindelijk een voor een af. Commerzbank zou op eigen kracht verder gaan. In november kwam de bank echter met een winstwaarschuwing en inmiddels zet de coronacrisis de resultaten onder druk.

Helhond
Grootaandeelhouder Cerberus — vernoemd naar de driekoppige helhond uit de Griekse mythologie — oordeelde onlangs dat de leiding van Commerzbank 'overduidelijk mislukt was in de loop der jaren'. 'De onvolwassen en slecht uitgevoerde managementinspanningen om de ondergang van Commerzbank te voorkomen, tonen een niveau van nalatigheid en arrogantie die we niet langer willen accepteren', schreef de investeerder aan de commissarissen.

Schmittman, sinds mei 2018 hoofd van de raad van commissarissen, zal per 3 augustus zijn functie neerleggen. Het contract van Zielke moet uiterlijk op 31 december in onderlinge overeenstemming worden beëindigd. Zielke stond sinds mei 2016 aan het roer van de bank. In die tijd is de waarde van het aandeel Commerzbank gehalveerd.

fd.nl/ondernemen/1350161/onthoofde-co...
Claire Paula
0
Dank, Voda. Ik zit behoorlijk in Commerzbank. Heb de laatste jaren ook plukjes gekocht en verkocht. Ik blijf nu langer zitten omdat ik hoop dat de bank nu echt stappen vooruit gaat zetten. Slechter kon niet, nieuwe bezem gaat hopelijk voor schoonmaak zorgen...

ClairePaula.
sjaakkio
0
Ik heb afgelopen donderdag paar K gekocht, naar mijn mening gaat het de goeie kant op. Kantoren die gesloten waren ivm Corona blijven dicht, 400 anderen worden versneld gesloten, kortom besparibgen kunnen sneller gerealiseerd worden. Gecombineerd met de sluimerende ING interesse heb ik wel vertrouwen in de toekomst.
sjaakkio
0
Na het verhaal van Scholz afgelopen donderdag kan je niet anders dan positief zijn, plan ligt klaar om fors in te grijpen met ook nog een reductie van 10.000 arbeidsplaatsen. Daarbij nog de strop van 175 miljoen Wirecard in 2e kwartaal genomen de di ds maanden afgebouwde risicovolle leningen zal het 3e kwartaal sterke cijfers laten zien. Daarbij dr hobbel van 5 euro overtuigend genomen met hoge omzet ligt de weg vrij naar in 1e instantie 7,60 en 10,40 daarop volgend
voda
0
Commerzbank boekt weer winst
Outlook voor 2022 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer inkomsten gerealiseerd en weer winst geboekt. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Duitse bank.

De inkomsten stegen op jaarbasis van 1,9 naar 2,4 miljard euro, dankzij onder meer de hogere rente.

De operationele kosten ontwikkelen zich volgens de bank goed, met een daling van de cost-income ratio van 94 naar 65 procent.

De operationele winst explodeerde van 32 naar 746 miljoen euro. Netto kwam de winst op 470 miljoen euro uit. Een jaar geleden leed de bank nog een verlies van 527 miljoen euro.

De CET1 ratio steeg tot 13,7 procent.

Outlook

De bank herhaalde de outlook voor dit jaar. Commerzbank verwacht een nettowinst van meer dan 1 miljard euro en wil ook dividend uitkeren. Aandeelhouders kunnen 30 tot 50 procent van de winst tegemoet zien.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Commerzbank kiest Weidmann als voorzitter

Na vertrek Helmut Gottschalk.

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank zal de voormalige voorzitter van de Duitse centrale bank Jens Weidmann benoemen als voorzitter van de raad van commissarissen. Dat maakte de Duitse bank in het weekend bekend.

Weidmann vervangt volgend jaar Helmut Gottschalk, die voorzitter is sinds 2021, maar die om zijn leeftijd in mei volgend jaar terugtreedt. Gottschalk heeft Weidmann zelf voorgedragen als zijn opvolger.

Weidmann nam vorig jaar onverwacht ontslag als voorzitter van de Bundesbank.

Vertegenwoordigers van aandeelhouders van Commerzbank hebben positief op het voorstel gereageerd, stelde de bank.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Commerzbank draagt Weidmann voor als voorzitter

Brede steun voor voormalig Bundesbank-president.

(ABM FN-Dow Jones) De raad van commissarissen van Commerzbank zal Jens Weidmann voordragen als nieuwe voorzitter bij de aanstaande jaarvergadering op 31 mei. Dit maakte de Duitse bank woensdagmiddag bekend.

De huidige voorzitter Helmut Gottschalk droeg voormalig Bundesbank-president Weidmann voor als zijn opvolger in november. Dit voorstel kreeg brede steun van aandeelhouders en de mede-commissarissen.

De Duitse overheid mag twee overheidscommissarissen benoemen en heeft daarvoor aangewezen Jutta Dönges, die al lid is sinds 2020, en Harald Christ, die opgaat voor zijn eerste termijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
42 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 19:07
Koers 13,350
Verschil -0,005 (-0,04%)
Hoog 13,405
Laag 13,185
Volume 14.515
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 194.463