Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

JOE BIDEN

6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
hirshi
0
Biden’s big lead in the polls could be partly behind market’s drop and may lead to more weakness.

Many Wall Street analysts are warning their clients that a Biden presidency will not be good for the stock market.

Bron: cnbc.com
Al Kipone
0
Second half outlook: Stock market comeback may hit a wall as coronavirus cases spike again

A surge in new Covid-19 cases spooked markets Wednesday, amid worries that the recovery may not be as vibrant as stock investors have been expecting.

bron: cnbc.com
ff_relativeren
0
43 Republikeinse Alumni voor Joe Biden :
43 Republikeinse voormalige Regerings- en Campagnemedewerkers van George W. Bush hebben een Super Pac opgericht voor Democraat Joe Biden. Dit moet pijnlijk zijn voor Donald J Trump.

bron : edition.cnn.com/2020/07/01/politics/g... .
jonas
0

En om de hoek van Silicon Valley met die internetmiljoenairs leven 10.000 daklozen waar diezelfde miljonairs niets aan doen.

Tja bij die half seniele Bidden hoeven ze niet bang te zijn dat ze worden aangepakt. En gelukkig Elisabeth Warren weg want die was echt een bedreiging. Vervolgens zorgden de onbezonnen linkse gekkies die veel te veel aandacht kregen van de al even linkse doorgedraaide pers ervoor dat een uitgebluste ouwe kerel zoals Bidden het Democratisch Alternatief werd.

Die Warren was ook links naar Amerikaanse begrippen maar wel met plannen en bereidheid daarover de discussie aan te gaan. Zo een Gomez met haar witte suprematie flauwekul is een kleuter daarbij. Waarom die Harris er niet als tegenkandidaat tussen is gekomen?

Weet het niet. Feit is dat er nu wel dankzij dat extreme linkse gedram in de Democratische partij een half seniel mannetje het moet opnemen tegen een nog vitale Trump.

Ene Twan Huys zgn Amerikadeskundige na dagelijkse lezen van Washington Post en andere politiek correcte blaadjes voorspelt overwinning Bidden. De vorige keer wist hij zeker Hillary zijn darling zou de troon bestijgen.

Helemaal fout en was al eerder te zien in de polls, maar goed te vroeg om nu te voorspellen. Huys nu al Biden duidt op grote kans weer Trump.

Groet, Jonas
ff_relativeren
0
Wat is dat nu @ Jonas ? Als je het zo erg vindt dat er daklozen zijn in Amerika, dan moet je het Donald Trump verwijten. Die is daar de President. Al bijna 4 jaar ..

Nog maar zeer kort geleden nam je afscheid op IEX en je had de moderator gevraagd om jouw alias definitief te sluiten. Ik schreef toen geen vaarwel, omdat ik dit wel had voorzien. Maar vergeet 1 ding niet beste Jonas ;

Geen andere Amerikaanse President heeft zoveel geld weg gegeven aan de machtigen der aarde.
Een omgekeerd socialisme. In ruil voor al dat geld zijn de ontslagrondes gewoon door gegaan. Miljoenen gezinnen zonder inkomen en zonder werk. Miljoenen Amerikanen ziek door Covid-19.

En toch verwijt je de huidige ellende aan iemand die nog geen President is. Niet eens volksvertegenwoordiger in het Congres. Niet eens iemand op het pluche in een deelstaat. Nee, je verwijt het aan een gepensioneerde zonder enige overheidsfunctie. Vind je dat niet een rare gedachtensprong ?

Verwijt het aan Donald Trump, beste Jonas. Hij is verantwoordelijk. Hij is de President.
Als je het niet doet voor die daklozen daar, doe het dan 1x om mij blij te maken. Leg de blaam waar het thuis hoort.
jonas
0

Allez FF-rel zou de Belg zeggen. Hoewel?

Dat de IEX mijn opzegging gewoon negeert, is wel apart, maar goed had een lopend abonnement en andere zaken lopen door en ik zie wel.

Je beweert nogal wat zoals geen andere president meer weggegeven. Stel ik zeg Reagan gaf de rijken nog meer dan wat schieten we we met dergelijke onenigheid op. Ten tijde van Rockefeller waren er diverse presidenten en gaven die wat aan hem en in welke vorm.

Beter lijkt het mij naar de USA nu te kijken en daar zijn Staten met zekere mate van zelfstandigheid. Ik verwijt Bidden helemaal niks omdat de beste man bijna niet in staat is wat te doen.

Voorlopig is het wel zo dat Trump heel goed heeft gezien dat er een ander optreden nodig was richting Iran en dat Obama door zijn akkoord met miljarden vrij laten lopen richting Iran mede extra gestook via terreurorganisaties in nabuurlanden heeft gemaakt.

Richting Noord Korea zijn er vreemde lijnen die Obama met zijn slappe praatjes nooit had kunnen onderhouden. En ja is het gek dat USA eens zegt ho ho Europa betaal ook maar eens mee aan de NAVO?

Daarnaast die softe handelsakkoorden van Obama. Terecht dat Trump zegt we laten onze hele industrie in midden Amerika niet leegzuigen vanwege mooie idealen van een dromer zweverpresident.

Zeer terecht ook die harde houding richting China. USA en EU moeten gelijk concurrentieveld eisen en niet dus concurrentie met door de overheid gesubsidieerde Chinese staatsbedrijven. Dat is ongelijk spelveld. Obama liet het allemaal begaan. En na zijn presidentschap had meneer en mevrouw Obama gratis verblijf op een tropisch eiland betaald door miljardair vriendje Branson hard nodig.

Onder de Democraat Obama liep midden Amerika helemaal leeg met massawerkloosheid en vooral de zwarte bevolking leed daar onder. Nu corona en zaken wat gedraaid, maar de heer Trump heeft het wel gepresteerd veel meer zwarte mensen aan een baan te helpen dan softie Obama.

Groet, Jonas

ff_relativeren
1
Jammer @ Jonas, dat je het niet begrijpt. De Regering Obama-Biden erfde een crisis van de vorige Republikeinse Regering. (2008-2009) Het is juist de Regering Obama-Biden die de USA er weer bovenop geholpen heeft.

Vergelijk dat eens met de periode Trump ; ook hij kreeg een crisis door het Coronavirus. Maar in plaats van het land er bovenop te helpen, heeft hij de crisis verergerd.

Dan je vergelijkingen met de internationale politiek : Donald Trump heeft zijn -naar eigen zeggen- bijzondere vriendschap met de Noord Koreaanse Leider Kim Yong Un, niet om kunnen zetten naar enig akkoord.
Dan was er het internationale akkoord met Iran. Dat was niet een akkoord tussen de USA en Iran,
maar een akkoord tussen de internationale gemeenschap en Iran. Ook hier leg je dus je verwijt aan de verkeerde voordeur. Overigens leidde dat akkoord tot inzage en controles op het Iraanse nucleaire productieproces. Nog nooit eerder in de geschiedenis was dat gelukt. Dus als je al een lijn wil trekken naar President Obama, dan had je hem een enorm compliment moeten geven.

Laten we nu eens kijken naar de verhoudingen tussen de USA en China : de handelsovereenkomsten tussen deze 2 grote landen werden opgezegd door Trump, en daar werden sancties en verwijten tegenover gezet. Het escaleerde, en het enige dat de USA nu heeft verkregen, is een Stap 1 in de lange weg naar een nieuw handelsakkoord. Het overgrote deel van die Stap 1, is terug gaan naar voor de sancties. En dat vind jij beter dan een totaal-akkoord zonder sancties ?

Je moet 1 ding begrijpen, beste Jonas ; een handelsoverschot is niet iets verkeerds. Het laat alleen maar zien dat er meer vraag naar Chinese produkten is, dan naar Amerikaanse produkten. Waarom zou Donald Trump het recht hebben om een land en haar functionarissen te straffen, omdat het de wenselijke produkten maakt ?

Alles in eigen land kunnen maken (zelfvoorzienend zijn) is een goed streven. Maatschappelijk en politiek. Maar doe DAT dan, in plaats van de handrem op de economie te gooien.

Dan was er ook nog je verwijt naar Europa, dat volgens jou te weinig betaalt aan de NAVO.
Ieder land moet 2 procent van haar Bruto Nationaal Produkt inzetten voor defensiematerieel en defensiediensten. Dat al dat geld verdeeld wordt over NAVO en Europese, en zelfs landelijke defensiezaken, dat zint Donald Trump niet. Prima, maar dat is geen reden om de economie van de USA en van Europa klem te zetten met een handelsoorlog waar we nog steeds (na 4 jaar Trump) niet bij een oplossing komen.

De handelsoorlogen met China en met Europa zijn niet de enige (onder Trump). Ook met India heeft de USA een handelsconflict (en alweer onder Trump).

Het enige dat Donald Trump heeft laten zien, is dat hij overeenkomsten kan verscheuren. Een Deal-Breaker in plaats van een Deal-Maker. Verdeeldheid in plaats van stabiliteit. Verwijten en onrust, in plaats van voorspoed voor iedereen. Minachting in plaats van een President voor alle Amerikanen.

Donald Trump had er mijns inziens goed aan gedaan om andere landen te prijzen voor wat zij produceren wat er in de USA niet is. En om met economische stimuli (in plaats van straffen) die bedrijven over te halen om ook in de USA te komen produceren voor de binnenlandse verkoop. Die stimuli kosten dan geld, maar dat bespaar je weer doordat je niet de transport- en verzekeringskosten hebt om die produkten over de halve wereld te verplaatsen.

Het gevolg, beste Jonas, is dat het handelstekort van de USA een handelsoverschot zou worden.
Dan had je Amerika weer Groot gemaakt. Dat was MAGA geweest. Helaas voor de USA zet Donald Trump alle verkeerde middelen in, en heeft hij het tegenovergestelde bereikt. En dat gaat hem opbreken in de verkiezingen op 3 november.
jonas
0
Zo zo Trump had dus bij kinderarbeid en verschrikkelijke uitbuiting in Azië door de vingers moeten zien en ook nog USA bedrijven die wat netter zijn weg laten concurreren?
Dat kan alleen dor een soort rally too the bottom qua arbeidsomstandigheden.
Slecht idee FF-rel!

"Donald Trump had er mijns inziens goed aan gedaan om andere landen te prijzen voor wat zij produceren wat er in de USA niet is. En om met economische stimuli (in plaats van straffen) die bedrijven over te halen om ook in de USA te komen produceren voor de binnenlandse verkoop."

Groet, Jonas

PS Kom op andere onzin van je terug later
ff_relativeren
1
beste Jonas,

met handelstarieven in de vorm van heffingen, zijn het de Amerikaanse burgers en Amerikaanse bedrijven die de heffingen betalen. Een rem op het Amerikaanse handelsverkeer en een rem op het globale handelsverkeer.

Nog 4 maanden minus 1 dag, Jonas. En dan spreekt het Amerikaanse volk zich uit over hoe het verder moet en met wie ze verder willen. Saillant detail daarbij : Donald Trump werd al in 2 interviews gevraagd wat hij met een 2e ambtstermijn wilde doen .. en hij draait er om heen. Erg onhandig als de kiezers willen bepalen hoe ze verder willen. Donald zal meer moeten bieden dan massale werkloosheid, massale ziekte, en 1 slogan.

Weet je wat @ Jonas , .. ..

Laat ook maar, want jij gaat mij niet overtuigen en ik ga jou niet overtuigen. En dat hoeft ook niet. Jij en ik kunnen prima met elkaar in gesprek blijven zonder het eens te hoeven zijn. Okidoki ?
jonas
0

FF- rel je bent goed in TA en dat heb ik best gezien. Bovendien nooit beledigend ofzo dus prima poster (en persoon).

Tja die Wet van vergelijkende Voordelen" van Ricardo ken ik helemaal. Bestudeerde als assiestent van wijlen prof dor mij gewaardeerde en af en toe gehate prof Heertje zijn invloed op breedsprakige opgewonden ouwehoer ene Karel Marx die leefde van donaties van kapitalist Fred Engels.

Natuurlijk is vrijhandel het beste, maar dan wel onder gelijke omstandigheden en tja daar had Ricardo het niet zo over laat staan over mobiliteit van arbeid ( emigratie) of arbeidsomstandigheden. Op dat laatste wees Marx dan wel heel terecht. Hiermee wil ik zeggen: je
moet vrijhandel wel binnen context zien en maatschappelijke kosten meenemen.

Maar goed. Amerikaanse presidentsverkiezingen. Eigenlijk zouden jij en ik graag andere jongere dynamische kandidaten zien met visie op werk en goede gezondheidszorg etc etc

Die zijn er helaas niet en hoe je het went of keert Trump heeft wel een aantal zaken goed gezien en aangepakt.

Groet, Jonas

jonas
0

Dank FF -rel voor jouw sympathieke reactie.

Het verschilpunt zit in het begrip VRIJHANDEL. Zelf was ik economisch geschoold helemaal overtuigd van de voordelen. Iedereen zou er op vooruit kunnen gaan toch? Mensen die dat niet vonden begrepen hen niet goed .

Ik leerde Ricardo kennen en hij gaf het prima aan met graanhandel enzo. Toch neem je de sociale kant mee zoals schepen vol graan voor de export en voor een groot deel eigen volk met honger dan klopt er iets niet.

Bovendien het begrip immigratie of emigratie kwam ik niet tegen bij hen voorzover ik hem las. Dat vrijhandel is mooi theoretisch model maar je moet wel kijken naar randvoorwaarden. Stel land A geen kinderarbeid. Land B wel kinderarbeid 1 Euro en 12 uur per dag.

Welk land gaat deze concurrentieslag in bepaalde productie verliezen? Maak ik het je nog wat ingewikkelder: ik ben niet eens tegen kinderarbeid. Ik deed het zelf en was normaal maar mijn ouders stuurde me wel ten koste van alles naar goede scholen.

We kunnen net doen alsof ik me geen Nederlander mag voelen en een Amerikaan kan zich geen Amerikaan voelen, maar verschillen zijn er wel.

Wat zo er trouwens slecht zijn als ik me vooreest Nederlander voel en geen Spanjool, Italiaan of Duitser. Anyhow die Bidden valt bijna al om. Zet Harris of Warren er a.u.b bij want met Bidden wordt het niks.

Groet, Jonas
ff_relativeren
0
Echt Jonas ? Zo te zien kan Joe Biden nog prima lopen. In tegenstelling tot Donald Trump als die een podiumtrap af moet lopen. Tsjonge wat een oude man is dat geworden.

Heel de wereld heeft het gezien Jonas. Ging direkt viraal op internet. En sturing geven aan een virus-overleg-orgaan heeft hij uit handen gegeven aan Mike Pence. Nou nou die laat het uit de klauwen lopen. Zoiets geeft toch een slechte indruk op weg naar de verkiezingen ? Als ik Trump was, dan zou ik Mike Pence aan de kant zetten als VP.

Niet dat Trump het beter zou doen. Ik denk zelfs van nog slechter. Een dodelijk virus uit de hand laten lopen en tegelijk het zorgsysteem door de rechtbank laten stopzetten. Wie doet zoiets ? Daar wil je toch niet op stemmen Jonas ?

28 juli komt er nog meer shit tevoorschijn Jonas. Dan verschijnt het boek van zijn nichtje.
De rechter draaide heel handig om het verbods-verzoek heen : Mary en haar agents mochten niet publiceren, maar de boekhandel die het zou uitvoeren is geen agent, zo stelde de rechter. Laat de publicatie door gaan ..

Dat wordt wat hoor Jonas. Einde van het tijdperk Donald Trump. Of eigenlijk Donald Drumpf zoals zijn familie in Duitsland heette. Drumpf. Wat een naam Jonas. Daar wil je toch niet op stemmen ? Dat doe je toch niet ?
6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.711,70 -0,70%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.909,74 -0,54%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.396,05 +0,70%
 EUR/USD 1,0648 +0,04%
 WTI 82,38 +0,37%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%