Ahold « Terug naar discussie overzicht

Ahold Delhaize 2020

1.536 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Digit
0
quote:

Dividend Collector schreef op 1 juli 2020 15:35:

Ik zit al een tijdje te azen op het aandeel, en zie nu technisch de koers afketsen op de oude weerstand van 24,50. Dat gaat een mooi koopmoment opleveren nabij de steun.
Mooi koopmoment was midden maart, Iik weet niet op welke steun je wacht, maar ik denk dat je veel geduld nodig gaat hebben.
Maar ja.. hindsight...
Dividend Collector
0
De steun op 24,50 is nog niet doorbroken en berichten als hieronder gaan ook niet helpen ben ik bang. De steun op 22 is voor mij een mooi instapmoment.

Beursblik: mooi verkoopmoment voor Ahold Delhaize
14:32
(ABM FN-Dow Jones) De hoge koers van het aandeel Ahold Delhaize in aanloop naar de kwartaalcijfers biedt een mooi verkoopmoment. Dat schreven analisten van UBS in een rapport.

Ze hanteren een verkoopadvies met een koersdoel van 20,00 euro voor Ahold Delhaize.

Marktdata van Nielsen wijzen op een aanhoudend sterke vraag bij Amerikaanse supermarkten in het tweede kwartaal, omdat er veel minder buiten de deur gegeten werd en er dus meer boodschappen in huis werd gehaald.

UBS heeft daarom zijn verwachtingen voor de vergelijkbare omzet en marge in de VS in het tweede kwartaal verhoogd, en ook de omzetverwachting voor het derde kwartaal. Voor Europa werden de verwachtingen ook licht opgekrikt.

Beleggers moeten volgens de analisten echter in het oog houden dat dit uitzonderlijke resultaten zijn, aangejaagd door de coronacrisis. UBS ziet de onderliggende margedruk weer terugkeren. Ook verwacht de bank hogere investeringen, waardoor de komende drie jaar de kasstroom een rendement van circa 6 procent zal opleveren, tegen 8,5 procent in het verleden. Daarom zien de analisten meer kansen in andere aandelen op dit moment.

Het aandeel Ahold Delhaize stond maandag een half procent hoger op 24,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
_Aurum_
0
Wat een grap dat koersdoel... €20 terwijl het voor corona hoger stond. Een andere bank voorspelde nog binnenkort een verhoging van de outlook en nu dit... Ik hou gewoon vertrouwen dat het minstens naar €25 gaat.
[verwijderd]
0
Leefloon
1
quote:

Hoopmazzel schreef op 7 juli 2020 09:59:

Hema wel of niet?

Kwassie verf.
Niet.

Juist daarom niet, als dát het is: klassieke laatste stuiptrekking van, onder andere, ex-VendexKBB-retail.
[verwijderd]
0
quote:

Leefloon schreef op 7 juli 2020 10:50:

[...]
Niet.

Juist daarom niet, als dát het is: klassieke laatste stuiptrekking van, onder andere, ex-VendexKBB-retail.
Valt dus niet meer te reanimeren door combineren?.
[verwijderd]
0
quote:

Leefloon schreef op 7 juli 2020 12:44:

Je bent nu een vraag aan het stellen over je eigen argument... ;-)
En HEMA buitenland?.Zou dat een argument kunnen zijn als opstapje voor...
Digit
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 7 juli 2020 13:30:

[...]

En HEMA buitenland?.Zou dat een argument kunnen zijn als opstapje voor...
Nee, gewoon van afblijven.
[verwijderd]
0
Voor max. 450 mln. te kopen, inclusief de schulden, anders vanaf blijven. Geen onaardige formule. Wel wat versnipperd. Alles wat buitenalnd is verkopen.

Basta
De Pakketbezorger
0
Kan niet wachten tot de cijfers 29 juli. Omzet is door het dak heen gegaan, zowel bij fysieke winkels als online. Komt bij dat de 'stopdichtheid' waarsschijnlijk hoger ligt. Logisch gevolg: lagere kosten /meer winst per stop.

Zelf een groeistrategie opgezet voor augustus. Koop call 23 en verkoop put 23 juli. Premie 0.98 . 23.98 per aandeel indien ik ze moet afnemen.
voda
0
Beursblik: Kepler ziet weinig heil in overname HEMA door Ahold

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ahold Delhaize
24,26 -0,02 -0,08 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het is maar zeer de vraag of Ahold Delhaize toestemming krijgt om winkels van HEMA om te bouwen naar supermarkten van Albert Heijn. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

Volgens het FD zou Ahold Delhaize toch kijken naar een overname van HEMA, vooral ook om de concurrentiepositie ten opzichte van Jumbo overeind te houden.

De analisten van Kepler zien echter weinig heil voor Ahold Delhaize om actief te worden met fysieke winkels in algemene retail. "Dat zou geen goede strategische keuze zijn", schreven zij.

Ahold Delhaize heeft al Bol.com, maar de analisten twijfelen of een overname van HEMA nu veel synergievoordelen zal opleveren.

Kepler heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 9 juli 2020 09:49:

Ahold heeft HEMA trek.
Trek in een vette worst? :-)
voda
0
Ahold Delhaize laat oog op Hema vallen

Ahold Delhaize overweegt om zich te mengen in de strijd om Hema. Het supermarktconcern heeft daartoe zakenbank Lazard in de arm genomen. Potentiële kopers van Hema hebben tot maandag om hun interesse voor de winkelketen kenbaar te maken.

De insteek van Ahold Delhaize zou vooral defensief zijn: het moederbedrijf van Albert Heijn wil voorkomen dat concurrent Jumbo met Hema aan de haal gaat. Dat zeggen verschillende bronnen, op voorwaarde van anonimiteit. Een woordvoerder van Ahold Delhaize wil niet reageren.

Ahold Delhaize wil niet alleen Jumbo de pas afsnijden, maar hoopt ook dat een overname van Hema kruisbestuiving zou opleveren. Zo zou Albert Heijn zijn Ah to go-formule ook kunnen uitbaten in Hema-winkels.

Lazard is goed bekend met Hema. De zakenbank adviseerde eerder dit jaar de Nederlandse overheid, toen Hema daarbij aanklopte voor steun.

Felle concurrentie met Jumbo
De naam Jumbo zingt al langer rond als potentiële koper. De supermarktketen uit Veghel en Hema kennen elkaar goed. Zo liggen Hema-spullen sinds vorig jaar in de supermarkten van de Brabanders. Ook nam Jumbo zeventien stadswinkels van het winkelconcern over. Hema-topman Tjeerd Jegen noemde het familiebedrijf eind juni zelfs een droomkandidaat voor overname.

Kort daarop ontkende Jumbo-cfo Ton van Veen in De Telegraaf dat het de ambitie heeft Hema te kopen. Maar blijkbaar is Ahold Delhaize daar niet zo zeker van. Zijn Albert Heijn-supermarkten vechten een felle concurrentiestrijd uit met Jumbo. De marktleider ziet zijn geelgekleurde tegenstrever steeds vaker opduiken in gebieden waar Albert Heijn traditioneel de dienst uitmaakt.

Zo probeert Jumbo zijn positie in de grote steden te versterken, wat bijvoorbeeld vorig jaar lukte door zes winkels over te nemen van luxesuper Marqt. Dankzij de samenwerking met Hema heeft Jumbo ook op NS-stations voet aan de grond gekregen. De supermarkt levert daar het vers-assortiment.

Met de overname van Hema zou Jumbo een grote slag slaan. Hema heeft 771 winkels in binnen- en buitenland. Jumbo telt 700 filialen in Nederland en België.

In handen van schuldeisers
Hema is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij grepen de macht bij het bedrijf, in ruil voor het wegstrepen van €300 mln aan schulden. Daarmee nam Hema na anderhalf jaar alweer afscheid van Marcel Boekhoorn als eigenaar.

De schuldeisers willen Hema het liefst zo snel mogelijk weer doorverkopen. De Amerikaanse zakenbank Moelis & Co peilt de komende maanden de interesse. Als dit verkooptraject een goed bod oplevert, wisselt Hema alweer van eigenaar.

Meerdere kapers op de kust
Ahold Delhaize is niet de enige partij met interesse in Hema. Eerder meldde Blokker-eigenaar Michiel Witteveen zich. Hij ziet allerlei synergievoordelen in een combinatie van beide Nederlandse warenhuisketens. Daarnaast heeft investeringsmaatschappij Parcom zich gemeld. En deze week verscheen ook Flacks Group op het toneel. Deze in Miami gevestigde investeerder heeft volgens de Britse krant The Times een bedenkelijk staat van dienst met het kopen van bedrijven in de problemen.

Ahold Delhaize heeft al twee keer eerder interesse getoond in Hema. In 2007 ging de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital er met de verkoper van tompoucen en rompers vandoor. Drie jaar later zetten de Britten het bedrijf alweer te koop.

Toen toonde Ahold Delhaize opnieuw interesse. Een koopcontract zou zelfs op een haar na getekend zijn. Ahold had destijds naar verluidt €1,3 mrd inclusief schulden over voor Hema. Lion wilde echter meer. De deal zou zijn gestrand op een prijsverschil van enkele tientallen miljoenen.

Nadat Ahold Delhaize naast Hema greep, kocht het Bol.com voor €350 mln. Dat bleek een schot in de roos. De webwinkel groeit jaar op jaar met dubbele cijfers. Bol.com draaide vorig jaar een omzet van €2,8 mrd, ruim zeven keer meer dan toen Ahold Delhaize de webwinkel in 2012 inlijfde.

fd.nl/ondernemen/1350512/ahold-delhai...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 9 juli 2020 10:43:

[...]
Trek in een vette worst? :-)
Dat wordt dan met Zaanse mosterd.
Witpen
1
Valt me nu pas op dat de call/put ratio voor de optie expiratie volgende week vrijdag zeer laag is door een open interest van 23K puts op 23,5 en 5K puts op 24. Dat tegen slechts 2K calls op 24.
Kortom: de optiehandel zal er alles aan doen om boven 24 te expireren. De grafiek, zie bijlage, geeft aan dat we tegen de weerstand van 24,52 opbotsten en als we daar door gaan we in no time een euro hoger staan.

Bron: beurs.fd.nl/derivaten/opties/?call=AE...
Bijlage:
[verwijderd]
0
Sympathiek dat je dat deelt Witpen. Worden we dan eindelijk is een beetje naar behoren gewaardeerd. Het zou warempel is tijd worden. Nog steeds handelen we op een k/w van in de 12,6, Dus dat is nog echt niet overdreven veel. Zouden we op 15 keer de koers winst handelen dan schieten we naar de 28,7. Wat nog steeds niet al teveel is. Ondertussen benaderen we een omzet record van 72 miljard Euro op jaarbasis en de expansie gaat maar door.

De situatie in de US en Servie baart wat zorgen, maar creeren ook nieuwe kanalen en zo blijven we duurzaam aan de weg timmeren. Hopelijk dat de directie Belgie wat op de rit krijgt en wie weet staat er ons wat moois te wachten.

Basta
marique
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 7 juli 2020 09:59:

Wat vinden de beleggers hier?.

Hema wel of niet?

HEMAH moet kunnen..Kwassie verf.
Niet aan beginnen. Zelfs niet overwegen.
- andere sector
- ander verdienmodel
- ander koopgedrag

Ahold moet doen waarin het bedrijf sterk is: supermarkten exploiteren op midden-hoog kwaliteitsniveau.

1.536 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 12:19
Koers 27,910
Verschil +0,300 (+1,09%)
Hoog 27,910
Laag 27,660
Volume 604.649
Volume gemiddeld 2.054.642
Volume gisteren 2.846.467