Galapagos « Terug naar discussie overzicht

GLPG0634 (Filgotinib)

894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
C200
1
quote:

Lama Daila schreef op 24 juni 2020 06:35:

Ik heb gewoon de onderzoeker zelf gevraagd of dit opportuniteiten biedt voor filgotinib in HIV:
twitter.com/lama_daila/status/1275640...

Benieuwd of er een antwoord volgt.
Goed bezig. Ik ben benieuwd.
Loureiro
0
quote:

galaking schreef op 23 juni 2020 18:27:

Ik kom nu filgonitib helemaal niet meer tegen in de agenda voor het CHMP deze week. Ik begrijp er even niets meer van.
De onzekerheid over een eventuele vertraging van de goedkeuring slaat weer toe. Onno heeft meermaals gezegd dat hij de goedkeuring verwacht voor de maand augustus. Nog even geduld dus.
Er was ook zoiets als covid19 die wellicht gezorgd heeft voor wat lichte vertraging?
Lingus
2
Grootste deel van het bericht:

Wereldwijde reumatoïde artritis therapeutische markt; Hoge acceptatie van ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen (DMARD's) zal de markt stimuleren

De wereldwijde markt voor therapeutische geneesmiddelen voor reumatoïde artritis was goed voor 25,7 miljard dollar in 2019 en wordt geschat op 39,8 miljard dollar in 2029 en zal naar verwachting een CAGR van 4,5% registreren

Hoofdzaken:

In oktober 2019 kondigde Gilead Sciences, Inc. aan dat de New Drug Application (NDA) voor filgotinib, een orale, selectieve JAK1-remmer voor onderzoek voor de behandeling van volwassenen met reumatoïde artritis (RA), is ingediend bij het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en welzijn (MHLW).
In maart 2020 kondigde Roche aan dat het heeft samengewerkt met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om een ??klinische fase III-studie uit te voeren met Actemra / RoActemra (tocilizumab) bij gehospitaliseerde volwassenen met ernstige Covid-19-longontsteking.

Analistenweergave:

De toenemende prevalentie van het reumatoïde artritissyndroom over de hele wereld, de lancering van de therapeutische middelen en het gunstige vergoedingsbeleid voor de dure behandelingsproducten zijn de belangrijkste stuwende factor voor de groei van de doelmarkt. Deze groeimotor zal waarschijnlijk een enorme impact hebben op de korte en middellange termijn van de geschatte periode. Zo leven volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) meer dan 23 miljoen mensen in de wereld met reumatoïde artritis. De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt ook het feit dat vrouwen in hoge mate door deze ziekte worden getroffen dan mannen, met een wereldwijd prevalentieverschil tussen 0,3% en 1%. Bovendien beïnvloedt verbetering van diagnostische procedures de groei van de wereldmarkt voor reumatoïde artritis. Bovendien de markt zal naar verwachting profiteren van de verspreiding van verschillende bewustmakingsprogramma's en een groeiend aantal bekwame gezondheidswerkers. In 2017 is AbbVie Inc. ontstaan ??als leider op de wereldwijde markt voor therapeutische geneesmiddelen voor reumatoïde artritis. Momenteel zijn er tal van marktspelers actief op de markt, waarvan ongeveer tien spelers 80% van de markt vertegenwoordigen. Desalniettemin zijn er maar weinig toonaangevende bedrijven die sterk investeren in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen om concurrentievoordeel te behalen.

Belangrijke marktinzichten uit het rapport:

De wereldwijde therapeutische markt voor reumatoïde artritis was goed voor 25,7 miljard dollar in 2019 en wordt geschat op 39,8 miljard dollar in 2029 en zal naar verwachting een CAGR van 4,5% registreren. Het marktrapport is gesegmenteerd op producttype, distributiekanaal en regio.

Per productsoort zal het biologische segment naar verwachting de grootste groei in de prognoseperiode voor haar rekening nemen. De groei van het segment is voornamelijk toe te schrijven aan een stijging van de consumptie van therapeutische middelen voor reumatoïde artritis.
Per distributiekanaal zal het segment van de online apotheek naar verwachting de doelmarkt in de prognoseperiode domineren vanwege de grotere beschikbaarheid van geneesmiddelen in de online winkels
Per regio zal de Noord-Amerikaanse regio naar verwachting de markt leiden, vanwege het grote bewustzijn van therapieën voor het overmaken van het syndroom bij patiënten, groeiende gevallen van RA en hoge particuliere en openbare investeringen in de gezondheidszorg in de regio
Klik op de onderstaande link om de aankomende trends en inzichten in deze markt te kennen:

Competitief landschap:

De prominente speler op de wereldwijde markt voor therapeutische geneesmiddelen voor reumatoïde artritis omvat Unichem Laboratories, Gilead Sciences, Inc., F. Hoffmann-La Roche AG, Eli Lilly and Company, UCB SA, Bristol-Myers Squibb Company, Amgen Inc., Pfizer Inc. , Celgene Corporation en Johnson and Johnson Services Inc.

De markt biedt gedetailleerde informatie over de industriële basis, productiviteit, sterke punten, fabrikanten en recente trends die bedrijven zullen helpen de bedrijven uit te breiden en financiële groei te bevorderen. Bovendien vertoont het rapport dynamische factoren, waaronder segmenten, subsegmenten, regionale marktplaatsen, concurrentie, dominante hoofdrolspelers en marktprognoses. Bovendien omvat de markt recente samenwerkingen, fusies, overnames en partnerschappen, samen met regelgevingskaders in verschillende regio's die van invloed zijn op het markttraject. Recente technologische ontwikkelingen en innovaties die de wereldmarkt beïnvloeden, zijn opgenomen in het rapport.

Bron: www.globenewswire.com/news-release/20...

Het is een teaser voor het rapport van Prophecy Market Insights, automatisch vertaald, waarschijnlijk vol boeiende info: www.prophecymarketinsights.com/market...

Ik heb wel zin in de toekomst!
[verwijderd]
1
In de sectie "minutes" zijn de minutes van APRIL gisteren verschenen :
www.ema.europa.eu/en/documents/minute...

Ik zie daar filgotinib opduiken onder de paragraaf
B.6.3. Restart of procedure - responses received to Day 120 List of Questions timetables:
for information


Tel daar 60 dagen bij, en dan ben je aan 180, of aan juni...
[verwijderd]
3
Dat document staat dus hier : www.ema.europa.eu/en/committees/chmp/...

Gepubliceerd op 24/06/2020, dat is gisteren. Maar misschien pas vandaag op de site ?

Dit is de tekst die bij filgo zelf staat :

filgotinib - EMEA/H/C/005113
treatment of adult patients with moderately to
severely active rheumatoid arthritis
List of Questions adopted on 12.12.2019.

Ze zouden dus in april geantwoord hebben op vragen gesteld in december, want in de april minutes staat dit hoofdstukje onder de paragraaf "B.6.3. Restart of procedure - responses received to Day 120 List of Questions timetables:
for information" en dan zou de teller terug beginnen lopen zijn ??

En als ik het goed heb, dan moet er een volgende stap gezet worden op dag 180 ??
En april + 60 dagen = juni ?
[verwijderd]
0
ik lees nu op het andere forum dat de teller tot 210 moet lopen, dus zou het pas in juli zijn.

is dit correct, want ik herinner het me niet meer goed ?
Loureiro
0
quote:

Toert schreef op 25 juni 2020 23:19:

ik lees nu op het andere forum dat de teller tot 210 moet lopen, dus zou het pas in juli zijn.

is dit correct, want ik herinner het me niet meer goed ?
Eind juli advies CHMP ; bijgevolg marktgoedkeuring eind september?
Wall Street Trader
4
Wall Street Trader
2
Novel methodology to perform incurred sample reanalysis (ISR) on dried blood spot (DBS) cards -
Experimental data using darolutamide and filgotinib.

onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.10...

First published: 02 July 2020

Different options on doing incurred sample reanalysis (ISR) on dried blood spot (DBS) cards were investigated using drugs belonging to various therapeutic areas: (a) darolutamide (to treat prostate cancer) and (b) filgotinib (to treat rheumatoid arthritis). The proposed novel methodology included the generation of half-DBS and quarter-DBS discs after initial blood collection using the full-DBS disc. Accordingly, blood collection via DBS was performed in male Sprague Dawley rats following intravenous and oral dosing of darolutamide; in male Balb/C mice following intravenous and oral dosing of filgotinib. The ISR data generated from the full-DBS disc, half-DBS disc and quarter-DBS disc were compared for the assessment of the proposed methodology. Quantification of darolutamide and filgotinib was accomplished using liquid chromatography-electro spray ionization/tandem mass spectrometry (LC-ESI-MS/MS) methods. Darolutamide and filgotinib ISR samples, that were collected and prepared using full-, half- and quarter-DBS discs, met the acceptance criteria for ISR analysis. In conclusion, this is the first report showing a viable tool for the performance of ISR on DBS cards. The use of quarter- or half-DBS discs would aid in not only ISR but also in long term storage experiments of analytes since it would avoid the need of additional blood sampling in subjects.

onlinelibrary.wiley.com/action/downlo...
[verwijderd]
5
Komt Galapagos met een mooi persbericht is het weer top!

De laatste 5 jaar heeft het bedrijf geweldig gepresteerd, en daar is structureel niets aan gezijzigd de laatste maanden.

De onderzoeken vorderen, en daar ligt de toegevoegde waarde van Galapagos.
Ontstekingsziekten en Fibrosis zijn de speerpunten en enorm grote markten.
Jan66
5
quote:

Woman in Chains32 schreef op 10 juli 2020 23:38:

Komt Galapagos met een mooi persbericht is het weer top!

De laatste 5 jaar heeft het bedrijf geweldig gepresteerd, en daar is structureel niets aan gezijzigd de laatste maanden.

De onderzoeken vorderen, en daar ligt de toegevoegde waarde van Galapagos.
Ontstekingsziekten en Fibrosis zijn de speerpunten en enorm grote markten.
Idd blijkbaar hebben veel personen maar een (heel) kort geheugen .

Er loopt al langlopende studie (Darwin) meer dan 4/5 jaar waarin een kleine 1000 persomen aan meedoen tot op de dag van vandaag voldoet deze studie aan alle verwachtingen en misschien wel meer dan dat.
Er komen elke dag nieuwe data beschikbaar waarmee Gala/Gilead meer inzicht krijgen hoe Filgo werkt en of er meerdere toepassingen mogelijk zijn. Dit heeft geresulteerd in meerdere vervolgstudies.

Ik heb voor zover ik het kan overzien nog geen enkele wanklank van een deelnemer van deze studie gezien als er problemen waren was dit allang naar buiten gekomen dmv alle sociale media die er is.

Ik heb zelf een kennis die een ernstige vorm van reuma heeft en waar ze al diverse cocktails hebben geprobeerd maar zonder echte verbeteringen ik mag hopen dat Filgo de oplossing gaat zijn!!!!

Look0406
0
quote:

Toert schreef op 25 juni 2020 22:51:

Dat document staat dus hier : www.ema.europa.eu/en/committees/chmp/...

Gepubliceerd op 24/06/2020, dat is gisteren. Maar misschien pas vandaag op de site ?

Dit is de tekst die bij filgo zelf staat :

filgotinib - EMEA/H/C/005113
treatment of adult patients with moderately to
severely active rheumatoid arthritis
List of Questions adopted on 12.12.2019.

Ze zouden dus in april geantwoord hebben op vragen gesteld in december, want in de april minutes staat dit hoofdstukje onder de paragraaf "B.6.3. Restart of procedure - responses received to Day 120 List of Questions timetables:
for information" en dan zou de teller terug beginnen lopen zijn ??

En als ik het goed heb, dan moet er een volgende stap gezet worden op dag 180 ??
En april + 60 dagen = juni ?
Beste, corona zet de hele wereld op z'n kop, dus ook dat goedkeuring langer gaat duren. Dat is een feit.
harvester
0
quote:

Look0406 schreef op 11 juli 2020 23:26:

[...]
Beste, corona zet de hele wereld op z'n kop, dus ook dat goedkeuring langer gaat duren. Dat is een feit.

Nee geen feit, want het is nog niet achter o schema.

Het is hoogstens een risico, maar IMHO een klein risico zeker voor de US omdat daar de priority voucher is ingezet.

Het review werk van het ingediende dossier vindt tegenwoordig grotendeels plaats met computers en hoeft dus niet op kantoor plaats te vinden maar gaat ook bij lockdown door thuis met verbinding op het FDA It-netwerk.
Beurskingpin
0
quote:

Look0406 schreef op 11 juli 2020 23:26:

[...]
Beste, corona zet de hele wereld op z'n kop, dus ook dat goedkeuring langer gaat duren. Dat is een feit.
Beste, u insinueert wel heel veel dingen, misschien gewoon bij de feiten houden?
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:07
Koers 27,200
Verschil -0,180 (-0,66%)
Hoog 27,280
Laag 27,120
Volume 19.698
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556