Prosus « Terug naar discussie overzicht

PROSUS in 2020

1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Grote Ogen
0
Oud advies van 6 juli waarbij koersdoel € 109 was en bleef. Dus nog hoger dan ik even weer voor ogen had. Het ziet er naar uit dat wij hier inderdaad op af gaan :)

Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor PROSUS
maandag 6 juli 2020 - 07:06u -
Goldman Sachs geeft koopadvies voor PROSUS met een koersdoel van 109,00.
Het koopadvies van dinsdag 30 juni 2020 wordt herhaald.
Mijn Vriend
0
quote:

Grote Ogen schreef op 9 juli 2020 14:58:

Prosus takes 37.5% share in LatAm horizontal Encuentra24
Tariq Ahmed Saeedi | July 09, 2020 | Marketplaces, Financials / Deals

Another day, another Prosus deal. The marketplace operator announced today that it will be taking a 37.5% shareholding in horizontal Encuentra24
Ik ben er wel fan van, van die aanzienlijke minderheidsbelangen. Groot genoeg om goed de vinger aan de pols te houden, weinig gezeik van de autoriteiten, op de achtergrond synergieën toepassen, en lokaal managment voor regionale ins and outs. Natuurlijk allemaal gebaseerd op het Tencent belang. Zal wel ergens een keer fout gaan ook, maar ze hebben teveel van dat soort belangen dat 1 gevalletje (ik gok Swiggy) een probleem kan worden.
Grote Ogen
0
Inderdaad....alle fondsen maken dezelfde beweging bijna als Prosus nu.

quote alias=StandaardVerlies id=12559970 date=202007091703]
jammer dat de keurs weer zo inkakt
[/quote]
Grote Ogen
0
Wij moeten gewoon wat meer geduld hebben :). De koersdoelen zijn lonkend in ieder geval bij Prosus!

quote:

kassa! schreef op 9 juli 2020 17:45:

Katertje na die bijna € 91. Enfin de potentie is blootgelegd.
[verwijderd]
0
@Grote Ogen

Je hebt gelijk. Prosus ytd +32%. In de AEX doen alleen ASMI en Adyen het beter.

Blij dat ik gedurende het jaar ING en RDS er op tijd uitgegooid heb en geswitched ben naar Prosus. Sta nu voor het jaar op een bescheiden winst. Wel mijn belang verminderd van 1000 naar 500 stuks. Naast Prosus ook nog WH in bezit. Ook zo'n bleeder, maar ook dat verlies is goedgemaakt door Prosus.
[verwijderd]
0
JUST IN: Chinese megacap shares fall about 2% after two state-backed funds trim holdings in a sign the government wants to slow down the rally.

Alibaba, Tencent etc. dus.
[verwijderd]
0
Twee jaar terug greep de Chinese staat bij het limiteren van betaald gamen.
Dit en wat vandaag weer gebeurt is misschien wel de belangrijkste reden waar om Prosus zo'n grote discount heeft.
China is geen vrije markt.
Kuiken
0
SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - Internetreus Tencent wil het Chinese gamebedrijf Leyou Technologies inlijven. Het concern voert volgens ingewijden daarover gesprekken en komt mogelijk later op vrijdag met een aankondiging.
De handel in Leyou, dat een beursnotering in Hongkong heeft, is vrijdag stilgelegd vanwege een verwachte aankondiging. Het Japanse technologieconcern Sony overweegt naar verluidt ook een bod op Leyou.
Grootaandeelhouder van Leyou, Charles Yuk, was vorig jaar al in gesprek met een dochterbedrijf van Tencent over een mogelijke deal. Daarnaast kreeg Leyou in mei een bod van branchegenoot Zhejiang Century Huatong, waar Tencent een van de aandeelhouders is.
Volgens de bronnen kan het bod van Tencent via een van zijn dochterbedrijven komen of via Zhejiang Century Huatong. De marktwaarde van Leyou bedraagt momenteel 1,1 miljard dollar.
DeZwarteRidder
1
Baas Prosus krijgt €38,5 miljoen
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - Topman Bob van Dijk ontving vorig jaar 38,5 miljoen euro voor zijn werk bij techinvesteerder Prosus. Hij kreeg een aandelenpakket ter waarde van 36 miljoen euro naast een basissalaris van 1,24 miljoen euro en een bonus van 1,1 miljoen. Met dit royale beloningspakket komt de nieuwkomer met stip binnen op de eerste plek in de lijst van grootverdieners.

Prosus-topman Bob van Dijk

Los van een enorm aandelenpakket voor de baas van nieuwkomer Prosus, de afgesplitste investeringspoot van het Zuid-Afrikaanse media- en techconglomeraat Naspers, waren de topinkomens vorig jaar gematigd, zo blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de beloning van de bestuursvoorzitters van 114 toonaangevende bedrijven en organisaties. Door de coronacrisis gaan de topinkomens dit jaar hoogstwaarschijnlijk dalen.

Nancy McKinstry is de nummer twee. De Amerikaanse verdiende vorig jaar nog eens 14,8 miljoen euro, wat haar totaal in 16 jaar als baas van informatieleverancier Wolters Kluwer op zo’n 130 miljoen euro brengt. Derde op de lijst van grootverdieners is Glen Fogel, de baas van boekingsbedrijf Booking, met 13 miljoen euro.

Door de beloningsexplosie bij Prosus stegen de topinkomens in het bedrijfsleven vorig jaar met 8,6 procent. Een ceo verdiende vorig jaar gemiddeld 2,25 miljoen euro, ruim anderhalve ton meer dan een jaar eerder. De loonkosten van een werknemer (dus niet het loon zelf) stegen ook flink, met 7,25 procent. De loonkloof in het bedrijfsleven liep zo gemiddeld licht op, van 30 naar 32. Een bestuursvoorzitter verdiende vorig jaar dus 32 keer meer dan de gemiddelde werknemer, aldus de krant.
Himalaya !
0
[verwijderd]
0
Vorige week leek de koers op weg naar de € 100, en nu een week later komt de € 80 in het vizier.
Never a dull moment.
Kuiken
0
bron FD:

4 uur Anouk Eigenraam
MACRO-ECONOMIE
China mijdt recessie, economie groeit in tweede kwartaal


De economie van China lijkt zich te herstellen van de coronavirusepidemie. Het bruto binnenlands product nam in het tweede kwartaal van dit jaar toe met 3,2%, dat was meer dan de 2,5% die analisten van tevoren verwachtten. Omdat in het eerste kwartaal de groei van de economie daalde met 6,8%, nam de economische groei over het hele eerste half jaar van 2020 wel af met 1,6%.
De Chinese overheid heeft de afgelopen maanden verschillende maatregelen genomen om de economie overeind te houden. Die bestonden vooral uit fiscale stimuli en lagere rentes op leningen voor bedrijven en ondernemers.
De cijfers het Chinese Nationale Bureau voor de Statistiek donderdag publiceerde laten zien dat de industriële productie over het tweede kwartaal met 4,4% steeg, vergeleken met vorig jaar. Met name cijfers over de laatste maand (juni) laten herstel zien. De dalende verkoop in de detailhandel vertraagt: over het hele eerste half jaar bedroeg de daling 11,4%. In het tweede kwartaal was deze 3,9%, maar over juni was de afname 1,8%.
Meer online verkoop
Ook de import en export stegen in juni, bleek dinsdag al. De import steeg met 2,7%, in vergelijking met vorig jaar. In mei daalde de import nog met 16,7%. De export steeg met 0,5%, waar mei nog een daling van 3,3% had laten zien.
Consumentenprijzen stegen over het eerste half jaar met 3,8%. De Chinese consument is door het coronavirus nog meer online gaan bestellen dan hij al deed, een logisch gevolg van alle quarantainemaatregelen. De online verkopen stegen in het tweede kwartaal met 7,3%, tegen een daling van 0,8% in de eerste drie maanden van dit jaar. Consumenten kochten vooral voedselproducten, drank, recreatieve spullen en medicijnen.
Een belangrijke factor die verder herstel van de economie bedreigt, is de werkloosheid. Die daalde licht en staat officieel nu op 5,7%, maar ligt vermoedelijk stukken hoger.
Grote Ogen
0
(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft het hoogte bod ingeleverd voor de advertentietak van eBay. Dit schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Het bod zou volledig in contanten zijn.

Volgens Reuters zou eBay vandaag een besluit willen nemen naar wie de advertentietak gaat.

De tak, waar ook het Nederlandse Marktplaats toebehoort, is mogelijk 8 tot 10 miljard dollar waard.

Reuters meldde donderdag dat naast Prosus ook een consortium van Blackstone Group, Permira en Hellman & Friedman, en de in Oslo gevestigde online marktplaats Adevinta nog in de race zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Grote Ogen
0
Mwah ook geen echt slecht nieuws dan hebben ze nog steeds een heleboel cash om een andere aankoop te financieren :)

quote:

Schip0100 schreef op 20 juli 2020 13:17:

Prosus mogelijk gepasseerd in strijd om Marktplaats-moeder
www.eurobench.com/Beursnieuws/ANP-190...
Lijkt me geen goed nieuws

Schip0100
0
quote:

Grote Ogen schreef op 20 juli 2020 13:26:

Mwah ook geen echt slecht nieuws dan hebben ze nog steeds een heleboel cash om een andere aankoop te financieren :)

[...]
Ja het is maar hoe je het bekijkt. Positief is dat prosus heel selectief is in zijn aankopen.Hetgeen wat ze aangekocht hebben is succesvol en achteraf niet te duur gebleken.
Ik denk dat het wel het sentiment van het aandeel weer even kan raken.
Grote Ogen
0
Heel veel upside mogelijk.

Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Prosus

Door: Krist Plaizier - 17 juli 2020
Net als Fintessa, dat voor haar cliënten belegt in Prosus, vindt zakenbank Goldman Sachs een belegging in deze tech-investeerder een goed idee. Eerder deze week herhaalden de Amerikanen het koopadvies. Ook verhoogde de bank het koersdoel van 109 euro naar 114 euro. Daar zit de koers nu nog zo’n 34 procent vanaf. Overigens geven alle 12 analisten, die volgens Bloomberg het aandeel Prosus volgen, een koopadvies. Het gemiddelde koersdoel voor over 12 maanden ligt op 102,68 euro (+21 procent).

Het herhaalde koopadvies is ingegeven door een verder opgelopen verschil tussen de beurswaarde en de onderliggende waarde (Net Asset Value) van Prosus. Hier zit volgens Goldman inmiddels 32 procent tussen. Het verschil komt vooral door de belegging van Prosus in het grootste Chinese internetbedrijf Tencent. De werkelijke waarde van dit Chinese belang is zelfs groter dan de gehele marktkapitalisatie van het AEX-fonds. Goldman vindt het verder opgelopen waardeverschil opmerkelijk aangezien Prosus enkele weken geleden met prima jaarcijfers kwam en dat andere beursnoteringen in maaltijdbezorging en fintech wel flink gestegen zijn. In deze takken van sport heeft Prosus ook belangrijke investeringen lopen. Een verklaring voor de achterblijvende koers van Prosus is volgens Goldman voorzichtigheid van de beleggers. Beleggers kijken bij een investering in Prosus even de kat uit de boom omdat ze bang zijn dat het bedrijf mogelijk teveel zal betalen voor potentiële overnames. Zo is Prosus momenteel bezig, al is dit niet officieel bevestigd door beide partijen, om een belang in het Braziliaanse iFood over te nemen van Just Eat TakeAway. Dit zou zo’n 1 miljard dollar moeten gaan kosten. Dit heeft Prosus ‘gewoon’ op de rekening staan (er is 4,5 miljard dollar cash), dus is de financiering van de deal al rond. De angst van beleggers is volgens Goldman dan ook onterecht.

Verder gelooft Goldman niet dat Prosus een bieder is op de advertentietak van eBay, zoals Bloomberg twee weken geleden berichtte. Volgens Reuters neemt het bestuur van eBay vandaag een besluit aan wie ze de advertentietak zullen verkopen. Bloomberg schat dat de divisie van eBay zo’n 10 miljard dollar zal moeten gaan kosten. Indien Prosus wel geboden heeft, zou het de grootste overname ooit worden voor de Zuid Afrikanen. Hiervoor zou het bedrijf haar kredietlijnen moeten aanspreken, wat overigens geen probleem is. Goldman acht deze overname echter geheel in contrast met de strategie van Prosus. De gemiddelde groei van de advertentietak van eBay is met 9 procent per jaar veel te laag voor Prosus. De gemiddelde groei van de Prosus-investeringen bedraagt zo’n 40 procent. Bovendien investeert Prosus voornamelijk in opkomende economieën en dan is het Amerikaanse eBay een vreemde eend in de bijt.
1.889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 28,475
Verschil -0,100 (-0,35%)
Hoog 28,960
Laag 28,400
Volume 2.553.878
Volume gemiddeld 2.975.562
Volume gisteren 2.523.426