GrandVision « Terug naar discussie overzicht

GrandVision 2020

144 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
Vandaag in het nieuws Blackstone wil minder betalen voor NIBC'. ik ben benieuwd wanneer essilor dit persbericht gaat schrijven. Dan moet HAL investment de bal uit het doel proberen te houden. de druk neemt toe jongens.
Gepubliceerd op 20 mei 2020 14:50 | Views: 4.151 | Onderwerpen: NIBC

Artikel
Reacties (11)
Gerelateerde instrumenten
20 mei - 'Blackstone wil minder betalen voor NIBC'
NIBC Holding N.V. 09:31
7,01 -0,09 (-1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse investeerder Blackstone wil opnieuw gaan onderhandelen over de geplande overnameprijs van de Haagse zakenbank NIBC. Volgens bronnen tegen persbureau Bloomberg mikt Blackstone daarbij op een lagere prijs.

Rond de overname waarbij NIBC werd gewaardeerd op bijna 1,4 miljard euro zijn de afgelopen tijd strubbelingen ontstaan vanwege de gevolgen van de coronacrisis op het bedrijf. Blackstone waarschuwde dinsdag dat er nog steeds "aanzienlijke onzekerheid" bestaat over het slagen van de deal. De investeerder wees op mogelijke bezwaren van toezichthouders.

De ingewijden stellen dat Blackstone nog steeds interesse heeft in NIBC en niet van plan is af te zien van een overname. Blackstone, NIBC en aandeelhouders Reggeborgh en JC Flowers gaven geen commentaar tegenover Bloomberg.
voda
0
EssilorLuxottica geeft voor 3 miljard euro obligaties uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
EssilorLuxottica
119,65 0,00 0,00 % Euronext Paris
EssilorLuxottica
120,10 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Brillenverkoper EssilorLuxottica heeft voor 3 miljard euro obligaties uitgegeven met met een gemiddeld rendement van 0,46 procent. Dat maakte het bedrijf dat GrandVision wil overnemen vrijdag bekend.

De looptijden variëren tussen de 3,6 en 8 jaar, met couponrentes van respectievelijk 0,25 tot 0,5 procent.

Het orderboek piekte op bijna 11 miljard euro en de belangstelling van hoogwaardige institutionele beleggers demonstreerde veel vertrouwen in het bedrijfsmodel en kredietprofiel van EssilorLuxottica, zo meldde het brillenbedrijf.

In april schrapte EssilorLuxottica het dividend en werden de operationele kosten teruggebracht, omdat er minder brillen werden verkocht vanwege de coronacrisis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bezwaren Brussel tegen overname GrandVision - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
EssilorLuxottica
120,75 -0,80 -0,66 % Euronext Paris
EssilorLuxottica
121,45 -0,25 -0,21 % Gruppo Borsa Italiana
Grandvision NV
24,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Europese mededingingsautoriteiten gaan EsssilorLuxottica waarschuwen dat het overnamebod van 7,2 miljard euro op de Nederlandse opticiengroep GrandVision schadelijk kan zijn voor de concurrentie. Dat meldde persbureau Thomson Reuters donderdag op basis van bronnen.

De Europese Commissie zal de komende dagen een verklaring afgeven waarin de zorgen worden geschetst, volgens het bericht. Zo voert de toezichthouder doorgaans de druk op bedrijven op om concessies te doen om de mededingingsbezwaren weg te nemen.

Met de overname zou EssilorLuxottica de hand leggen op meer dan 7.000 winkels van GrandVision wereldwijd. Het Frans-Italiaanse bedrijf verkoopt zelf nu al wereldwijd merken zoals Varilux-lenzen en Ray-Ban-zonnebrillen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kees1
0
greedy1967
0
EssilorLuxottica houdt vertrouwen in Grandvision-deal'

AMSTERDAM (AFN) - Brillenfabrikant EssilorLuxottica blijft vasthouden aan de overname van optiekconcern GrandVision, het moederbedrijf van onder andere Pearle. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De Europese Commissie onderzoekt aankoop al enige tijd wegens mededingingszorgen en vraagt de twee bedrijven mogelijk om concessies. Tegelijkertijd verwacht GrandVision dit jaar door de coronacrisis niet aan zijn groeidoelen te kunnen voldoen. Niettemin ziet EssilorLuxotticca nog altijd brood in de overname van GrandVision, stellen de ingewijden.

De Frans-Italiaanse brillenmaker, onder andere eigenaar van het merk Ray-Ban, bereikte in de zomer van vorig jaar een akkoord over de aankoop van het belang van 76,72 procent in Grandvision dat HAL bezit. Grandvision werd daarbij een waarde toegedicht van ruim 7 miljard euro.

Ingewijden meldden aan Bloomberg dat een heronderhandeling over de overnameprijs nog niet aan de orde is, ondanks de crisis die zijn sporen bij Grandvision nalaat. Als het herstel van de resultaten van het winkelbedrijf uitblijft, wil EssilorLuxottica mogelijk wel een lager overnamebod bedingen.
voda
0
Sterk herstel voor GrandVision na gedeeltelijke heropening markten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
23,85 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen in mei ziet GrandVision een sterk herstel in de markten waar de optiekketen actief is, waarbij het concern goed op weg is eerder niveaus te bereiken. Dit meldde het bedrijf maandag voorbeurs.

GrandVision sprak van een "bijzonder sterk herstel" in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en in de meeste Scandinavische landen sinds de geleidelijke heropening van deze economieën.

"In deze markten zijn we goed op weg om eerdere niveaus te bereiken”, aldus GrandVision. Hoewel er minder mensen in de winkels komen, wordt er wel meer gekocht. Ook is er sprake van een inhaaleffect na enkele weken van winkelsluitingen, aldus de optiekketen.

Sinds 30 mei 2020 heropenden circa 4.700 winkels, ongeveer 80 procent van het totaal aantal winkels, de deuren.

In april boekte GrandVision op jaarbasis een 80 procent lagere omzet, terwijl de omzet in mei 55 procent lager lag dan in het jaar ervoor.

In de eerste week van juni lag de omzet van de volledig geopende winkels op 87 procent ten opzichte van vorig jaar. Kijkend naar alle winkels lag de omzet nog altijd 20 procent lager.

Daarnaast constateert GrandVision dat het winkelgedrag lijkt te veranderen. "Zelfs nadat winkels zijn heropend, blijft de verkoop van e-commerce op een hoog niveau doordat klanten van verkoopkanaal veranderen", zei de keten.

De online omzet steeg in de eerste 5 maanden van 2020 met meer dan 80 procent.

In de overige regio's waar het concern actief is, zoals in Latijns-Amerika, blijven de winkels vooralsnog gesloten of wordt gewerkt met met beperkte openingstijden.

De nettoschuldpositie van het bedrijf bedroeg eind mei 842 miljoen euro, tegenover 755 miljoen euro eind maart.

GrandVision benadrukte te blijven werken aan behoud van liquiditeit en het veiligstellen van aanvullende financiering, "ook in het geval van een langdurige impact van COVID-19", zei de keten.

Outlook

Vanwege de aanhoudende dynamiek en onzekerheden rond het coronavirus geeft GrandVision geen outlook af voor het volledige boekjaar.

Wel meldde GrandVision EssilorLuxottica te blijven ondersteunen bij het verkrijgen van toestemming voor de overname van het belang van HAL in GrandVision van 76,72 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Bemoedigende handelsupdate GrandVision'

Gepubliceerd op 15 juni 2020 09:50 | Views: 39

GrandVision 09:37
24,15 +0,30 (+1,26%)

HAL Trust 09:39
127,00 -1,40 (-1,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision is met een bemoedigende handelsupdate gekomen. Deze kwam volgens kenners van KBC Securities onverwacht, maar stemde evengoed tot tevredenheid.

KBC stipt onder meer de geleidelijke opening van de winkels van GrandVision weer aan. Daarbij zijn de marktkenners ook onder de indruk van de stappen die het bedrijf achter ketens als Pearle en Eye Wish heeft gezet met de onlineverkopen.

Verder is volgens KBC de nettoschuld van het bedrijf onder controle. Wel wordt de waardering van het aandeel GrandVision vooral gedreven door het overnamebod van EssilorLuxottica, dat 28 euro per aandeel overheeft voor de onderneming, in plaats van door de fundamenten van het bedrijf.

KBC handhaaft zijn koopadvies op GrandVision met een koersdoel van 28 euro. Het aandeel noteerde maandag in de vroege handel 0,8 procent hoger op 24,05 euro.
voda
0
GrandVision trekt 400 miljoen aan extra financiering aan

Gepubliceerd op 22 juni 2020 08:34 | Views: 195

GrandVision 19 jun
24,45 0,00 (0,00%)

SCHIPHOL (AFN) - Optiekbedrijf GrandVision heeft 400 miljoen euro aan extra financiering aangetrokken van vijf banken. Daarnaast werd een amendement op de bestaande lopende kredietfaciliteit van 1,2 miljard euro van 2019-2024 afgesproken. Het bedrijf zegt dat er daardoor minder druk bij de bankafspraken is dit jaar.

De extra financiering komt beschikbaar als de lopende faciliteit volledig wordt benut. De termijn is één jaar, met de mogelijkheid voor nog een jaar als GrandVision dat wenst. Bij de bestaande kredietfaciliteit zijn de convenanten aangepast, waarbij aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 die convenanten tegen het licht worden gehouden. Aan het einde van elk kwartaal van 2021 vinden dan testen plaats.

GrandVision zegt dat de nieuwe convenanten zullen helpen bij eventuele onverwachte tegenslagen door de coronacrisis. De nettoschuld van GrandVision stond eind mei op 842 miljoen euro.
voda
0
Jaarvergadering GrandVision neemt alle agendapunten aan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
25,45 0,35 1,39 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van GrandVision hebben dinsdag tijdens de jaarvergadering alle agendapunten goedgekeurd. Dit maakte de optiekketen na afloop van de bijeenkomst bekend.

Onder meer decharge werd verleend en de jaarrekening 2019 vastgesteld. Ook werden enkele commissarissen benoemd, ervan uitgaande dat de overname van GrandVision door EssilorLuxottica doorgang vindt.

Voor het kunnen afronden van deze overname is nog goedkeuring door Brussel vereist.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EU-onderzoek naar overname GrandVision duurt langer

Gepubliceerd op 8 juli 2020 10:46 | Views: 14 | Onderwerpen: Europa

GrandVision 10:13
25,40 -0,05 (-0,20%)

BRUSSEL (AFN) - Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overname van optiekconcern GrandVision door brillen- en lenzenfabrikant EssilorLuxottica duurt een week langer dan gepland. De deadline voor de afronding van het onderzoek wordt verschoven van 13 augustus naar 20 augustus.

De marktwaakhond kondigde eerder aan diepgaand onderzoek te gaan doen naar de inlijving van GrandVision door het Italiaans-Franse concern. De commissie is bezorgd dat door de overname minder concurrentie overblijft op de groothandelsmarkt voor brillenglazen en brillen en dat er ook minder keuze is voor consumenten. De deadline voor het onderzoek is al meermaals vooruit geschoven.
voda
0
'Brussel eist afstoten winkels bij overname GrandVision'

Gepubliceerd op 14 juli 2020 07:44 | Views: 0

GrandVision 13 jul
25,90 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Unie eist dat brillengigant EssilorLuxottica winkels in Italië en Nederland of Frankrijk verkoopt, anders mag de overname van GrandVision niet doorgaan wegens mededingingsbezwaren. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Met de overname van GrandVision is 7,2 miljard euro gemoeid.

De Europese Commissie en EssilorLuxottica wilden volgens Financial Times niet reageren.

Als EssilorLuxottica de optiekketens van GrandVision in handen krijgt, heeft het bedrijf wereldwijd 7000 winkels. In Nederland bezit GrandVision onder meer de ketens Pearle en Eye Wish. Winkels van GrandVision verkopen nu al Varilux-lenzen en brillen van merken als Ray-Ban, die eigendom van EssilorLuxottica zijn.
Kees1
0
quote:

voda schreef op 14 juli 2020 07:50:

'Brussel eist afstoten winkels bij overname GrandVision'

Gepubliceerd op 14 juli 2020 07:44 | Views: 0

GrandVision 13 jul
25,90 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Unie eist dat brillengigant EssilorLuxottica winkels in Italië en Nederland of Frankrijk verkoopt, anders mag de overname van GrandVision niet doorgaan wegens mededingingsbezwaren. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Met de overname van GrandVision is 7,2 miljard euro gemoeid.

De Europese Commissie en EssilorLuxottica wilden volgens Financial Times niet reageren.

Als EssilorLuxottica de optiekketens van GrandVision in handen krijgt, heeft het bedrijf wereldwijd 7000 winkels. In Nederland bezit GrandVision onder meer de ketens Pearle en Eye Wish. Winkels van GrandVision verkopen nu al Varilux-lenzen en brillen van merken als Ray-Ban, die eigendom van EssilorLuxottica zijn.
Dat is een naar bericht voor GV. Het is nu een hoogst ongelukkig moment om winkels te moeten verkopen. Voor Essilor geeft dit een uitgelezen mogelijkheid om onder te deal uit te komen of deze in ieder geval te gaan heronderhandelen.
Ik ben benieuwd wat de koers van GV doet.
voda
0
KBC verwacht dat overname Grandvision doorgaat

Gepubliceerd op 14 juli 2020 09:43 | Views: 247

GrandVision 09:43
25,60 -0,30 (-1,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Kenners van KBC Securities verwachten dat de overname van optiekconcern GrandVision door brillengigant EssilorLuxottica door kan gaan, tegen de volle afgesproken prijs. Dit ondanks mededingingsbezwaren van de Europese Unie. Met de overname van GrandVision is 7,2 miljard euro gemoeid.

Voor zo'n grote deal was EU-onderzoek verwacht en kenners van KBC denken niet dat concessies een reden zijn om opnieuw over de voorwaarden te onderhandelen. Financial Times schrijft op basis van ingewijden dat EssilorLuxottica winkels in Italië en Nederland of Frankrijk moet verkopen van EU-toezichthouders. De Franse tak verkopen is naar mening van KBC niet realistisch gezien het belang. Frankrijk is goed voor 15,9 procent van de omzet, Nederland 7,2 procent en Italië ook voor minder dan 10 procent.

KBC Securities verwacht dat de speculatie over de uitkomst van het EU-onderzoek zal toenemen naarmate de deadline van 20 augustus dichterbij komt.

KBC handhaaft het buy-advies op het aandeel GrandVision met een koersdoel van 28 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.40 uur 1 procent lager op 25,65 euro.
greedy1967
0
quote:

Kees1 schreef op 14 juli 2020 08:26:

[...]

Dat is een naar bericht voor GV. Het is nu een hoogst ongelukkig moment om winkels te moeten verkopen. Voor Essilor geeft dit een uitgelezen mogelijkheid om onder te deal uit te komen of deze in ieder geval te gaan heronderhandelen.
Ik ben benieuwd wat de koers van GV doet.
Niet veel dus. Er werd al rekening mee gehouden dat ze bepaalde winkels moesten afstoten. HAL kan deze winkels gewoon in bezit houden en niet verkopen aan Essilor. HAL kan dan rustig een gunstig verkoopmoment afwachten. Overname gaat gewoon door. Strategische waarde voor Essilor is enorm.
voda
0
Brussel verlengt deadline onderzoek overname GrandVision opnieuw

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
EssilorLuxottica
118,20 -2,25 -1,87 % Euronext Paris
EssilorLuxottica
118,90 -3,00 -2,46 % Gruppo Borsa Italiana
Grandvision NV
25,60 0,10 0,39 % Euronext Amsterdam
Hal Trust
123,20 -0,80 -0,65 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de deadline voor het onderzoek naar de overname van GrandVision door EssilorLuxottica verlengd van 20 naar 27 augustus. Dit maakte de Commissie op de eigen website bekend.

De deadline werd al vaker uitgesteld, omdat de Commissie bepaalde informatie niet had ontvangen, vermoedelijk omdat EssilorLuxottica moeite had die informatie te verzamelen als gevolg van de corona-uitbraak.

In een dergelijke situatie wordt de klok dan stilgezet, zei een woordvoerder van de Commissie al eerder tegen ABM Financial News. En zodra de ontbrekende informatie binnen is, wordt de klok weer aangezet. Daarmee schuiven deadlines ook op.

Gezien de huidige omstandigheden als gevolg van de corona-uitbraak, zei Brussel te begrijpen dat het aanleveren van informatie meer tijd vergt.

Concurrentie

Volgens persbureau Reuters moet EssilorLuxottica er rekening mee houden dat Brussel zal aangeven dat de overnamedeal van 7,2 miljard euro de concurrentie te veel schaadt.

Met de overname zou EssilorLuxottica de hand leggen op meer dan 7.000 winkels van GrandVision wereldwijd. Het Frans-Italiaanse bedrijf verkoopt zelf nu al wereldwijd merken zoals Varilux-lenzen en Ray-Ban-zonnebrillen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Spes
0
EssilorLuxottica stapt naar rechter om informatie van Nederlands optiekbedrijf Grandvision
De Frans-Italiaanse Ray-Ban-fabrikant EssilorLuxottica stapt naar de Rotterdamse rechter om informatie van het Nederlandse optiekbedrijf Grandvision te eisen. De bedrijven zijn voornemens te fuseren, en EssilorLuxottica wil weten hoe Grandvision met de coronacrisis is omgegaan. Ook wil EssilorLuxottica weten of Grandvision gemaakte afspraken in aanloop naar de fusie heeft geschonden.

Dat meldt EssilorLuxottica in een persbericht, www.essilorluxottica.com/essilorluxot...
De brillenfabrikant zegt meerdere keren om de informatie te hebben gevraagd, maar niets te hebben gekregen. In een reactie zegt Grandvision het niet eens te zijn met de eisen. Ook zegt het bedrijf geen afspraken geschonden te hebben.

fd.nl/beurs/1351478/essilorluxottica-...
Plein777
0
.
EssilorLuxottica initiates legal proceedings to obtain information from GrandVision

Charenton-le-Pont, France (July 18, 2020 – 10:30am) –

EssilorLuxottica announces that earlier today it initiated legal proceedings before a District Court in Rotterdam, the Netherlands, to obtain information from GrandVision.

This is to assess the way GrandVision has managed the course of its business during the COVID-19 crisis, as well as the extent to which GrandVision has breached its obligations under the support agreement.

Despite repeated requests, GrandVision has not provided this information on a voluntary basis, leaving EssilorLuxottica with no other option but to resort to legal proceedings.
Ron Kerstens
1
Het is heel simpel, de prijs moet flink naar beneden of de overname gaat niet door. Bij het laatste zal Essilor zich de 400mln boete aan Grandvision willen besparen en zich dus in alle mogelijke juridische bochten wringen om de overname "buiten haar toedoen" te laten klappen. Disclaimer; short grandvision.
wiegveld
0
Denk dat ze er helemaal afwillen, nieuwe CEO denkt anders over 8-9 miljard betalen na een crisis.
Nauwelijks handel geweest en bedrag is volledig pre corona vastgesteld.
144 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.624,60 -1,19%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.883,59 -1,07%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.384,05 +0,20%
 EUR/USD 1,0634 -0,09%
 WTI 83,46 +1,68%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%