Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Beter Bed 2020

1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Rising hope
0
Ik denk, en ik weet bijna zeker, dat de claim en vonnis te vorderen is voor MC. BB kan hier geen aanspraak op maken. Wellicht zit er een clausule in bv als MC beter draait het eerste jaar.
NB de 2 mln die is neergelegd bij Basf staat in geen verhouding tot het koersverlies. We spreken van nog geen 10ct per aandeel.
maci
0
quote:

Rising hope schreef op 27 juli 2020 10:09:

Ik denk, en ik weet bijna zeker, dat de claim en vonnis te vorderen is voor MC. BB kan hier geen aanspraak op maken. [...]

Deze aanname lijkt me onjuist. Was dat wel het geval dan had de rechter BB al naar huis gestuurd.
MC was onderdeel van "moeder' BB.
[verwijderd]
0
Het vonnis is volgens mij te vorderen door de aanklager en dat is Beterbed holding N.V. en de onderliggende dochtermaatschappij Beterbed BV. Ik denk niet dat de claim is meeverkocht aan/met MC. Uiteindelijk heeft het heel de holding geraakt. Wel ben ik benieuwd hoe het met MC gaat en hoeveel BBH volgend jaar nog gaat ontvangen van MC (tussen €0 en €7,5 mio).
Stroop
0
quote:

maci schreef op 27 juli 2020 09:44:

[...]

Je stelling lijkt me juist. Dit blijkt uit:
"in de hoofdzaak

6.6.
bepaalt dat de zaak weer op de rol zal komen van 4 december 2019 voor het opgeven van de verhinderdagen van de partijen en hun advocaten in de maanden februari tot en met mei 2020, waarna dag en uur van de comparitie zullen worden bepaald,
...

Gezien de Covid-19 is de kans aannemelijk dat e.e.a. is vertraagd en er misschien nog geen zittingsdatum is vastgesteld.

Gezien het feit dat BB nog geen bericht deed uitgaan over de afloop in dezen maakt dat de aanname sterker.

Om zekerheid te krijgen kan vraagsteller Stroop BB benaderen en ze de vraag voorleggen.

Succes.
Ik heb bovenstaande gedaan, nog geen antwoord ontvangen. Volgens mij is er echter wel een uitspraak, zojuist het volgende gevonden:
retailtrends.nl/news/61189/miljoenenc...

Dus het lijkt er helaas op dat er geen geld komt vanuit basf
maci
1
Het stuk wat je vond is van vandaag. Als de inhoud juist is, dan zal de uitspraak misschien pas vandaag zijn gedaan en heeft BB het bericht nog niet naar buiten gebracht.

Bijzonder is, dat als de inhoud van het artikel klopt, BASF op het moment van het naar buiten brengen van de schade geen eigenaar zou zijn geweest.
Dat las ik niet als opgevoerd bezwaar in het eerdere stuk. Raar is het dan ook dat BASF zich überhaupt heeft verweerd en niet eerder aangaf geen eigenaar meer te zijn.

Ik vermoed dat er ergens iets niet duidelijk is gecommuniceerd.
We zullen het wel gaan 'horen' van BB?
voda
0
Beter Bed krijgt nul op rekest in zaak tegen BASF

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Beter Bed Holding
2,50 -0,01 -0,40 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed zal geen schadevergoeding krijgen van het Duitse BASF. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant.

Beter Bed was een zaak tegen BASF gestart vanwege diens melding in 2017 dat er mogelijk een te hoge concentratie gevaarlijke stoffen in de foam zat die het produceerde voor matrassen die onder meer Beter Bed verkocht.

De Udense beddenspecialist trof vervolgens maatregelen en wilde daarom een schadevergoeding hebben.

De melding van BASF bleek later onnodig. Er was geen sprake van een te hoge concentratie.

"De rechtbank is van mening dat BASF niet aansprakelijk is voor de door ons in Nederland geleden schade en over dat oordeel zijn wij teleurgesteld. Op dit moment beraden wij ons op een eventueel instellen van hoger beroep", liet de onderneming in een reactie aan ABM Financial News weten.

Beter Bed wilde volgens diverse media 2 miljoen euro van BASF, maar volgens het beddenbedrijf ligt dit bedrag "significant" lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
jalivia
0
wie zou al die stukken zo graag willen hebben ?
die soms met grote getalen gedumpt worden .
gister middag ook al .
maci
0
Voda was me net voor. Uit de info blijkt weer andere info dan wat gister door Retailtrends is gemeld.

Duidelijker is het er niet op geworden.

Of er al dan niet een hoger beroep komt is afwachten.
Wat wel duidelijk werd is dat het om een bedrag gaat dat "significant" lager is dan de door diverse media genoemde twee miljoen euro.

Ze zullen het i.m.o. daarom wel laten lopen. Hoger beroep kost veel, dus je moet wel heel zeker zijn je gelijk te halen om daaraan te beginnen.
Ookaanwezigbij...
0
quote:

Sec_Brut schreef op 17 juli 2020 11:25:

[...]

Niks aan het handje met betrekking tot wat je schetst , steen druk wat enige vertraging in leveringen oplevert kennelijk.
BeterBed ver boven de verwachting, als dat in de hele branch zo zou zijn had men een andere verwachting gehad.
Dus.....

www.nu.nl/economie/6067178/woonwinkel...
Sec_Brut
0
[verwijderd]
2
Voor de waardebepaling van de holding is het ook van belang te weten hoe lang de huurcontracten nog doorlopen (voor de beoordeling van de EBITDA). Stel dat BBH in staat zou zijn de omzet te behouden na afstoot van een aanzienlijk deel van de winkels, is dit een zeer interessant gegeven voor een potentiële koper. Als BBH deze omzet + winst kan vasthouden, of zelfs kan verbeteren, zal de koers de lucht inschieten. Ik vermoed zelfs nog een sterke verbetering van de winst in H2 omdat tegen een deel van de kosten (deel BB België) wel kosten stonden maar geen directe (winkel)opbrengsten. Gemiddeld genomen heeft BBH de omzetstijging behaald met 6-7 % minder winkelbestand. Hier tegenover zullen wat verkopen staan via de webshop. Toch denk ik niet dat deze wegvallen nu de winkels in België weer open zijn en gezien kunnen worden als compensatieaankopen. Ik vermoed dat ze in Q3 een recordomzet gaan boeken van 15 -20% hoger dan vorig jaar met bijtrekkende winstcijfers. Als BBH in Q1 2021 ook nog een mooi bedrag mag bijschrijven voor/van MC, wordt BBH opnieuw het pareltje van de beurs en voorzie ik koersen van 3 a 4x de huidige koers. Ik heb er zin in en blijf bijkopen. Eens zullen de shorters vertrekken en dan zal de koers als een raket omhoog schieten.
[verwijderd]
0
Ookaanwezigbij...
0
quote:

NorthBear schreef op 30 juli 2020 12:43:

Koers zakt een beetje af, interesse verlies of zijn dat gewoon de winstpakkers?
Interesse verlies en vertrouwen in BBH is foetsie.
Tarpendix
0
Weet iemand over welke periode het gemiddelde wordt berekend voor de omzetting van de schuld naar aandelen?
Heb het gevoel dat we daardoor naar beneden worden gedrukt. Gemiddeld lagere prijs betekend namelijk meer aandelen voor hetzelfde bedrag
[verwijderd]
0
begin volgende week kruisen de EMA50 & 200 (golden cross op daily), laatste keer ging bbed +44% in 3 maanden nadat dit gebeurde. Lijkt ook support te vinden op de EMA50 (weekly). Zoals de naam al zegt, probeert maar wat, ik heb ingekocht. Succes!
[verwijderd]
0
quote:

jalivia schreef op 2 augustus 2020 13:42:

Woe gaat er een Aug draadje maken ????
Dit draadje is voor heel 2020, beter bed heeft namelijk geen heel actief forum waardoor er niet voor elke maand een draadje aangemaakt hoeft te worden.
Janteam
0
Het belang van de grootaandeelhouders Teslin en De Engh is per 24-7 aangepast.
Ik heb de BBHolding een e-mail gestuurd met de vraag of er nog een bericht komt welke periode gebruikt is voor de conversie van de lening naar aandelen.
En tegen welke koers .
Nog geen antwoord gekregen.
1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0