GrandVision « Terug naar discussie overzicht

GrandVision 2020

144 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
voda
0
Beursblik: omzet GrandVision vermoedelijk ruimschoots gehalveerd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
24,30 -0,25 -1,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet vermoedelijk ruimschoots zien halveren. Dit verwachten analisten van ABN AMRO in aanloop naar de cijfers van de optiekketen, die woensdag voorbeurs verschijnen.

Volgens ABN AMRO daalde de omzet in het afgelopen kwartaal met 55 procent tot 458 miljoen euro. Als gevolg verwachten de analisten ook een stevige terugval in de operationele winst, waarbij zij wezen op de hoge vaste kosten van GrandVision.

ABN AMRO verwacht een negatief EBIT-resultaat van 175 miljoen euro voor het tweede kwartaal ten opzichte van een positief resultaat van 147 miljoen euro vorig jaar.

De nettoschuldpositie van GrandVision kan volgens de marktvorsers uitkomen op 860 miljoen euro per eind juni, ruimschoots beneden het plafond van 993 miljoen euro die werd afgesproken bij de overnamedeal tussen HAL en EssilorLuxottica.

Nieuwe gesprekken

ABN AMRO acht het niet onwaarschijnlijk dat EssilorLuxottica opnieuw het gesprek wil aangaan over de overnameprijs of dat het helemaal afziet van een overname. Ook analisten van Berenberg denken dat Essilor opnieuw wil onderhandelen over de deal, maar vrezen niet dat deze afketst. ABN en Berenberg hebben een Houden advies op GrandVision.

Essilor liet in juli weten aanvullende informatie van het Nederlandse bedrijf te willen ontvangen over de maatregelen die de keten heeft getroffen met het oog op de corona-uitbraak en de wijze waarop het bedrijf zich door deze crisis heen wil loodsen. Om die informatie te krijgen, stapte Essilor naar de rechtbank in Rotterdam. Zowel GrandVision als dienst grootaandeelhouder HAL liet weten het oneens te zijn met de claim van Essilor en startten een arbitrageprocedure tegen de Frans-Italiaanse keten.

"HAL is van mening dat de claims van EssilorLuxottica ongegrond zijn", schreef HAL in een toelichting op dit besluit. GrandVision liet weten Essilor te blijven steunen om goedkeuring van de toezichthouder te krijgen voor overname.

Het aandeel GrandVision koerste dinsdagmiddag 1,0 procent lager op 24,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Rowi62
0
"ABN AMRO acht het niet onwaarschijnlijk" dus ze denken dat de kans aanwezig is dat de deal wordt veranderd of zelfs wordt gestopt (met boete dan denk ik)
voda
0
Resultaten GrandVision flink onder druk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Grandvision NV
24,25 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten conform verwachting flink onder druk zien staan, maar de verliezen waren niet zo groot als analisten hadden voorzien. Dit bleek woensdag voorbeurs uit cijfers van de optiekketen.

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet met 48,5 procent tot 526 miljoen euro. ABN AMRO rekende op een ruimschootse halvering van de omzet tot 458 miljoen euro. GrandVision moest in het afgelopen kwartaal winkels sluiten in verband met de coronacrisis. Op vergelijkbare basis liep de omzet met 49,3 procent terug en over de eerste jaarhelft daalde de omzet met 29,1 procent.

Op aangepaste basis liep de EBITA terug van 129 miljoen euro positief naar 65 miljoen euro negatief, waar ABN AMRO mikte op 175 miljoen euro verlies. Dit bleek goed voor een negatieve marge van 12,3 procent tegen een plus van 12,7 procent een jaar eerder.

In juni ging 90 procent van de winkels van GrandVision geleidelijk open en dat leidde volgens de optiekketen tot een sterk herstel van de omzet en een positieve aangepaste EBITA.

GrandVision moest nog wel een afschrijving doen van 75 miljoen euro, gerelateerd aan de activiteiten in de VS, Italië, Colombia en Peru als gevolg van de coronacrisis. Daarbovenop kwam nog een afschrijving van 35 miljoen euro gerelateerd aan klantendata.

Per 30 juni was de schuldpositie 755 miljoen euro tegen 753 miljoen euro eind 2019. ABN AMRO mikte op 860 miljoen euro. De schuldpositie ligt daarmee ruimschoots onder het plafond van 993 miljoen euro die werd afgesproken bij de overnamedeal tussen HAL en EssilorLuxottica.

GrandVision had eind juni 7.271 winkels tegen 7.320 eind maart.

Overname

Essilor liet in juli weten aanvullende informatie van het Nederlandse bedrijf te willen ontvangen over de maatregelen die de keten heeft getroffen met het oog op de corona-uitbraak en de wijze waarop het bedrijf zich door deze crisis heen wil loodsen. Om die informatie te krijgen, stapte Essilor naar de rechtbank in Rotterdam. Zowel GrandVision als dienst grootaandeelhouder HAL liet weten het oneens te zijn met de claim van Essilor en startten een arbitrageprocedure tegen de Frans-Italiaanse keten.

GrandVision zei woensdag nog steeds achter de overname door EssilorLuxottica te staan en het Frans-Italiaanse bedrijf bij te staan in het verkrijgen van groen licht voor de overname binnen 12 tot 24 maanden na de aankondiging op 31 juli 2019.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Zwakke periode voor GrandVision'

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 09:35 | Views: 338

GrandVision 09:53
24,20 -0,05 (-0,21%)

HAL Trust 09:53
114,80 +1,00 (+0,88%)

AMSTERDAM (AFN) - GrandVision heeft zoals verwacht een zwak tweede kwartaal achter de rug als gevolg van de coronacrisis. Maar de financiën lijken onder controle, merken analisten van KBC Securities op. Ze wijze er ook op dat het bedrijf nog steeds achter de overname door EssilorLuxottica staat, wat steun geeft aan de koers van het aandeel.

De eigenaar van ketens als Pearle en Eye Wish zag de opbrengsten stevig teruglopen en schreef rode cijfers. Volgens KBC was het bedrijfsresultaat zwakker dan voorzien, maar het is in de ogen van de marktvorsers geruststellend dat er in juni weer een duidelijk opwaartse lijn in de verkopen zat.

Bij GrandVision speelt sinds kort ook nog een opmerkelijke juridische strijd met EssilorLuxottica. Die internationale brillengigant is bezig GrandVision over te nemen, maar werd onlangs boos omdat de Nederlanders weigerden in detail aan te geven hoe ze de impact van de coronacrisis proberen te beperken. GrandVision benadrukte evenwel dat het bedrijf nog steeds achter de overnamedeal staat en zal meewerken aan de afronding hiervan.

Volatiel

Zolang er niet meer duidelijkheid is over de deal blijft de koers van het aandeel GrandVision waarschijnlijk volatiel, stellen de analisten. Inmiddels doet de Europese Commissie al maanden onderzoek naar de overnameplannen, waarmee meer dan 7 miljard euro is gemoeid.

Het advies voor het aandeel blijft bij KBC staan op buy, met een koersdoel van 28 euro. GrandVision noteerde woensdag in de vroege handel onveranderd op 24,25 euro.
Kees1
0
De vandaag gepubliceerde resultaten vallen tegen. Zonder het bod zou er volgens mij een veel grotere koersdaling zijn.
[verwijderd]
1
quote:

Kees1 schreef op 5 augustus 2020 11:16:

De vandaag gepubliceerde resultaten vallen tegen. Zonder het bod zou er volgens mij een veel grotere koersdaling zijn.
De gepubliceerde resultaten vallen absoluut niet tegen.

Zonder het bod had er allang een veel lagere koers gestaan dan er nu staat.

Gezien de sterke verbetering van de verkopen in juni schat ik in dat zonder het bod de koers eerder tot wel 15 had kunnen zakken en dan tot voor deze resultaten tot pakweg 18/19 had kunnen herstellen.

Nav deze resultaten was de koers dan vandaag naar 20 euro gegaan waar ik ook verwacht dat met deze resultaten in het achterhoofd de koers zal staan mocht de overname niet door gaan.

Hoogste niveau is natuurlijk 28.42 euro.

En alles er tussen zal een gevolg zijn van heronderhandeling.
Rowi62
0
Balans vol met leningen en een miljard goodwill op de balans . Dan moet je wel winst maken anders gaat het rap de verkeerde kant op.
voda
0
Invallen bij GrandVision in opdracht van Essilor - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
EssilorLuxottica
110,30 0,00 0,00 % Euronext Paris
EssilorLuxottica
110,45 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
Grandvision NV
24,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Hal Trust
115,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Optiekketen GrandVision, dat mogelijk wordt overgenomen door EssilorLuxoticca, heeft in opdracht van de laatste bezoek gekregen van deurwaarders, die ook bij grootaandeelhouder Hal van GrandVision op bezoek gingen. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag op basis van bronnen.

Deurwaarders hebben deze week op twee locaties invallen gedaan bij de Nederlandse optiekketen.

EssilorLuxottica vindt dat GrandVision en diens eigenaar informatie achterhouden over de maatregelen die de keten heeft genomen om de coronacrisis door te komen. Ook is het Frans-Italiaanse concern van mening dat mede daardoor afspraken zijn geschonden die bij de overname zijn gemaakt.

Toen de coronapandemie uitbrak, sloot GrandVision een groot deel van zijn ruim 7.000 winkels.

EssilorLuxottica is half juli een kort geding gestart tegen GrandVision, met als doel de gewenste informatie boven tafel te krijgen. Het heeft daarbij, naar nu blijkt, toestemming gevraagd aan de rechtbank om een kopie te laten maken van de administraties van Grandvision en HAL. Dit om mogelijk bewijs veilig te stellen. De rechtbank heeft dit verzoek ingewilligd, aldus het FD.

Hoewel de overname vorig jaar is ondertekend, is deze nog niet afgerond. Dat komt onder andere doordat de Europese mededingingsautoriteiten zorgen hebben over de marktmacht van de nieuwe combinatie.

GrandVision geeft geen commentaar, zo meldde het FD. Zowel HAL als EssilorLuxottica waren niet bereikbaar voor een toelichting in de krant.

Het aandeel GrandVision eindigde woensdag 0,6 procent lager op 24,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Rowi62
0
Zoeken ze nou een stok om de hond te slaan, d.w.z. om onder de deal uit te komen ? De coronamatregelen - in de winkels- vind je toch niet bij HAL? Mag je zomaar ergens binnenvallen . Allemaal vragen die ik heb. Of is er wat anders aan de hand?
voda
0
Update: Invallen bij GrandVision in opdracht van Essilor

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
EssilorLuxottica
110,30 0,00 0,00 % Euronext Paris
EssilorLuxottica
110,45 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana
Grandvision NV
24,10 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Hal Trust
115,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Optiekketen GrandVision, dat mogelijk wordt overgenomen door EssilorLuxoticca, heeft in opdracht van de laatste bezoek gekregen van deurwaarders. Dit bevestigde de optiekketen donderdag na eerdere berichten in de media.

Volgens Het Financieele Dagblad gingen de deurwaarders ook bij grootaandeelhouder Hal van GrandVision op bezoek. Het FD baseerde zich daarbij op bronnen.

Deurwaarders hebben deze week op twee locaties invallen gedaan bij de Nederlandse optiekketen.

GrandVision heeft bezwaar aangetekend tegen deze gang van zaken. Het bedrijf betoogde donderdag in zijn persbericht dat de opdrachtgever beslag wilde leggen op vertrouwelijke informatie, die beheerd wordt door een onafhankelijke derde partij.

EssilorLuxottica vindt dat GrandVision en diens eigenaar informatie achterhouden over de maatregelen die de keten heeft genomen om de coronacrisis door te komen. Ook is het Frans-Italiaanse concern van mening dat mede daardoor afspraken zijn geschonden die bij de overname zijn gemaakt.

Toen de coronapandemie uitbrak, sloot GrandVision een groot deel van zijn ruim 7.000 winkels.

EssilorLuxottica is half juli een kort geding gestart tegen GrandVision, met als doel de gewenste informatie boven tafel te krijgen. Het heeft daarbij, naar nu blijkt, toestemming gevraagd aan de rechtbank om een kopie te laten maken van de administraties van Grandvision en HAL. Dit om mogelijk bewijs veilig te stellen. De rechtbank heeft dit verzoek ingewilligd, aldus het FD.

Hoewel de overname vorig jaar is ondertekend, is deze nog niet afgerond. Dat komt onder andere doordat de Europese mededingingsautoriteiten zorgen hebben over de marktmacht van de nieuwe combinatie.

GrandVision gaf in eerste instantie nog geen commentaar, zo bleek donderdag uit het FD. Zowel HAL als EssilorLuxottica waren niet bereikbaar voor een toelichting in de krant.

Het aandeel GrandVision eindigde woensdag 0,6 procent lager op 24,10 euro.

Update: om reactie GrandVision toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Hierbij nog het Fd artikel:

Brillenoorlog verhardt met invallen bij GrandVision

Deurwaarders hebben deze week op twee locaties invallen gedaan bij optiekketen GrandVision, het bedrijf achter ketens als Pearle en Eye Wish. Dat zeggen meerdere bronnen. Naar verluidt was er ook een inval bij grootaandeelhouder HAL in Rotterdam.

De invallen vonden plaats in opdracht van brillenketen EssilorLuxottica, de fabrikant van zonnebrillenmerken Ray-Ban en Oakley. Het Frans-Italiaanse bedrijf is de beoogde koper van GrandVision, maar heeft sinds kort een hoogoplopend conflict met de overnameprooi en met HAL, dat tevens eigenaar is van het FD. Dergelijke invallen komen zelden voor.

EssilorLuxottica vindt dat GrandVision en diens eigenaar informatie achterhouden over de maatregelen die de brillenketen heeft genomen om de coronacrisis door te komen. Ook is het concern van mening dat mede daardoor afspraken zijn geschonden die bij de overname zijn gemaakt. Dit zou EssilorLuxottica kunnen aangrijpen om de deal af te blazen, of om te heronderhandelen. Toen de coronapandemie uitbrak sloot GrandVision een groot deel van zijn ruim 7000 winkels.

Sfeer verziekt
EssilorLuxottica is half juli een kort geding gestart tegen GrandVision, met als doel de gewenste informatie boven tafel te krijgen. Het heeft daarbij, naar nu blijkt, toestemming gevraagd aan de rechtbank om een kopie te laten maken van de administraties van Grandvision en HAL. Dit om mogelijk bewijs veilig te stellen. De rechtbank heeft dit verzoek ingewilligd.
Hoezeer de onderlinge sfeer verziekt is, blijkt ook uit de arbitragezaak die HAL en GrandVision vorige week hebben aangespannen tegen EssilorLuxottica. Met deze tegenzet willen zij overname onder de oorspronkelijke voorwaarden afdwingen.

Miljarden mee gemoeid
Er staat veel op het spel voor alle betrokken partijen. De overname waardeert GrandVision op €7 mrd, waarmee het een van Europa’s grootste deals van vorig jaar is. HAL heeft 76,7% van de aandelen. Verkoop van dit belang levert de Rotterdamse investeerder zo’n €5,5 mrd op.
Hoewel de overname vorig jaar is getekend, is hij nog niet afgerond. Dat komt onder andere doordat de Europese mededingingsautoriteiten zorgen hebben over de marktmacht van de combinatie.

Het juridische steekspel tussen EssilorLuxottica en GrandVision past in een trend. Wereldwijd proberen bedrijven onder overnames uit te komen die ze sloten vlak voordat de coronacrisis de economie wereldwijd een klap toebracht.

In Nederland procedeerde investeerder Nordian tevergeefs tegen de eigenaren van J-Club, een groothandel in accessoires als oorbellen en sjaaltjes. Het Amerikaanse Blackstone wist voor de overname van de middelgrote Nederlandse bank NIBC een fikse korting te bedingen, ook al was de deal formeel al getekend.

Duizenden winkels dicht
Ook GrandVision is hard geraakt door de coronacrisis. De omzet is in de eerste helft van dit jaar met ruim een kwart gedaald naar €1,5 mrd, zo bleek uit cijfers die de Midkapper woensdag naar buiten bracht. Bovendien dook het bedrijf in de rode cijfers, met een nettoverlies van €212 mln.
GrandVision sloot in april en mei een groot deel van zijn winkels. Om deze klap enigszins goed te maken heeft het bedrijf gebruiktgemaakt van regelingen waarbij de overheid een deel van de personeelskosten voor haar rekening nam. Volgens het register van het UWV heeft GrandVision bijvoorbeeld zo'n €2,5 mln ontvangen uit de NOW-regeling.

Ook ging GrandVision over tot minder orthodoxe maatregelen. Zo stopte het bedrijf de huurbetalingen voor zijn 600 Nederlandse filialen van Pearle en Eye Wish in april en mogelijk ook mei, tot woede van een deel van zijn verhuurders.
GrandVision geeft geen commentaar. Zowel HAL als EssilorLuxottica waren niet bereikbaar voor een toelichting.

fd.nl/ondernemen/1353300/brillenoorlo...
buy&hold-style
0
Ook uit FD vandaag:

Ondanks crisis blijft logica achter verkoop GrandVision overeind

GrandVision staat maandag in de rechtszaal tegenover beoogde nieuwe eigenaar EssilorLuxottica. Het juridisch gesteggel en corona veranderen volgens analisten niets aan de logica achter de deal. Toch twijfelen beleggers.
De aankoop van branchegenoot GrandVision was de kroon op het werk van Leonardo Del Vecchio. De oprichter van de Italiaanse brillenketen Luxottica, bekend van Ray-Ban en Persol-brillen, beschouwde de overname als de ‘verwezenlijking van een visie’ die hij al jaren had. Het was Del Vecchio’s tweede miljardendeal in korte tijd. In 2018 had hij de fusie afgerond van zijn Luxottica met de Franse lenzenmaker Essilor.
Maar waar die samensmelting soepel ging, is het hommeles tussen EssilorLuxoticca en GrandVision. De brillenketens staan maandag tegenover elkaar in de rechtszaal. EssilorLuxoticca claimt dat GrandVision te weinig informatie geeft, het moederbedrijf van brillenketens als Pearle en Eye Wish ontkent. Grandvision en diens grootaandeelhouder HAL, tevens eigenaar van het FD, sloegen vorige week terug. Zij zijn een arbitrageprocedure gestart om de overname alsnog af te dwingen.
Door het juridische wapengekletter is de argumentatie voor de fusie volledig naar de achtergrond verdwenen. Wat zag Del Vecchio, toen hij €7 mrd op tafel legde voor GrandVision?
De brillenovername is een voorbeeld van wat analisten ‘verticale integratie’ noemen. In zo’n situatie beheerst één partij de hele keten, van de productie tot verkoop. Dat zou er zo uit kunnen zien: een klant loopt een filiaal van Pearle­ (eigendom van GrandVision) binnen, koopt daar een bril van Ray-Ban (gemaakt door Luxottica) met glazen van Essilor.
Alles onder één dak levert tal van synergievoordelen op, somden analisten van Morgan Stanley al op nadat de overnameplannen naar buiten waren gekomen. GrandVision koopt bijna geen glazen van Essilor. Als dat na de overname verandert, slaat EssilorLuxottica twee vliegen in één klap: het haalt een grote klant binnen en brengt de concurrentie een slag toe.
Geografisch vullen de beoogde partners elkaar aan. GrandVision heeft meer dan vijfduizend winkels in Europa, terwijl zijn Frans-Italiaanse branchegenoot veel filialen heeft in Noord- en Zuid-Amerika.
Ten slotte zijn er schaalvoordelen. Het fusiebedrijf heeft meer onderhandelingsmacht ten opzichte van leveranciers en kan distributie, logistiek en hoofdkantoorfuncties centraliseren.
Aan de logica achter de overname is de afgelopen maanden niets veranderd, zegt analist Robert Jan Vos van ABN Amro. ‘Wel zijn heel veel winkels van GrandVision in april en mei gesloten geweest. Dat heeft enorme impact gehad op de omzet en winstgevendheid.’
Hoe groot de gevolgen waren bleek gisteren, toen GrandVision zijn halfjaarcijfers publiceerde. De omzet is in de eerste helft van dit jaar met ruim een kwart gedaald naar €1,5 mrd. Bovendien dook het bedrijf in de rode cijfers, met een nettoverlies van €212 mln.
De koers van GrandVision reageerde nauwelijks op het verlies. Die stond gisteren op €24,10, ruim onder het Frans-Italiaanse bod van €28,42. Beleggers zijn meer geïnteresseerd in nieuws over de juridische conflicten of het mededingingsonderzoek dat de Europese Commissie al maanden doet. Het fusiebedrijf moet mogelijk winkels verkopen als Brussel vindt dat de partij te veel marktmacht krijgt.
‘De koers weerspiegelt onzekerheid’, zegt analist Vos. ‘Wat gaat de Europese Commissie eisen? Ook het scenario dat de deal niet doorgaat, of tegen een lagere prijs, krijgt door de recente ontwikkelingen meer fantasie.’
buy&hold-style
0
youtu.be/GEk5soPOXK0

23 jul 2020 @ 00:01

Afgelopen week was bij ons programma Thoughtful Thursday Jan-Derek Groenendaal van GrandVision te gast. Hij vertelde hoe 2020 veranderde van een topjaar in een crisis en hoe GrandVision nu de draad weer oppakt, zie de video hieronder terug.
Kijk hieronder het interview met Jan-Derek terug. Hij neemt je mee in de afgelopen maanden en deelt onder andere:

* Welke fases het bedrijf heeft doorlopen;
* De besluiten die hij heeft moeten nemen;
* Learnings die hij meeneemt uit deze periode.
voda
0
'Overname GrandVision wordt ingewikkeld'

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 08:38 | Views: 104

GrandVision 06 aug
23,95 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse brillenretailer GrandVision noteerde een sterker dan verwacht verkoopherstel in het tweede kwartaal, na een verstoring als gevolg van de coronacrisis. De geplande samenwerking met brillenconcern EssilorLuxottica wordt echter "gecompliceerd", schrijven analisten van de Britse bank HSBC.

Het tijdsbestek voor de Europese Commissie om verslag uit te brengen over het onderzoek naar de fusie tussen de twee optiekbedrijven is verlengd tot 20 augustus. Daardoor wordt de overname vertraagd en de situatie wordt verder bemoeilijkt omdat EssilorLuxottica juridische stappen neemt tegen GrandVision, aldus de marktvorsers.

Mocht de fusie niet doorgaan, dan zal de focus van de beleggers terugkeren op GrandVision's oude strategie, die een hoger risico heeft. HSBC behoudt het hold-advies voor GrandVision, omdat het verkoopherstel en de kostenbesparingen in het tweede kwartaal wel zorgden voor bijvoorbeeld een beter dan verwachte winst in de eerste helft van het jaar.

Het aandeel GrandVision sloot donderdag op 23,95 euro.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 7 augustus 2020 08:49:

'Overname GrandVision wordt ingewikkeld'

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 08:38 | Views: 104

GrandVision 06 aug
23,95 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse brillenretailer GrandVision noteerde een sterker dan verwacht verkoopherstel in het tweede kwartaal, na een verstoring als gevolg van de coronacrisis. De geplande samenwerking met brillenconcern EssilorLuxottica wordt echter "gecompliceerd", schrijven analisten van de Britse bank HSBC.

Het tijdsbestek voor de Europese Commissie om verslag uit te brengen over het onderzoek naar de fusie tussen de twee optiekbedrijven is verlengd tot 20 augustus. Daardoor wordt de overname vertraagd en de situatie wordt verder bemoeilijkt omdat EssilorLuxottica juridische stappen neemt tegen GrandVision, aldus de marktvorsers.

Mocht de fusie niet doorgaan, dan zal de focus van de beleggers terugkeren op GrandVision's oude strategie, die een hoger risico heeft. HSBC behoudt het hold-advies voor GrandVision, omdat het verkoopherstel en de kostenbesparingen in het tweede kwartaal wel zorgden voor bijvoorbeeld een beter dan verwachte winst in de eerste helft van het jaar.

Het aandeel GrandVision sloot donderdag op 23,95 euro.
Heeft HSBC hier een paar stagiaires op gezet of zo?. Analisten (meervoud) van HSBC..

0,0 nieuws waarde, sterker nog, die deadline van 20 augustus is ook nog eens fout want die is op 16 juli verlengt naar 27 augustus.

Dat de overname vertraagd is is naar mijn mening op dit moment alleen maar goed omdat er nu pas goed beeld is van hoe alles hersteld en dat dit beter is dan verwacht, zowel bij GV als EL.
Mogelijk dat dit de waardering ten goede komt want je kijkt niet op 2 a 3 maanden verloren omzet en dus winst en anders kun je dat bedrag nog van de overname af halen en zoveel is dat niet op het geheel.

Die juridische stappen zijn natuurlijk nooit prettig en het is nu eerst wachten op die uitkomst.
De info waar het om gaat is vanwege dit proces nu ook in handen van een onafhankelijke 3de partij in afwachting van de uitspraak dus laat die maar snel komen.

Verder maar afwachten of de EC nog verder de deadline opschuift, een duidelijke uitspraak vanuit die hoek zou ook een keer fijn zijn dan weten partijen waar ze aan toe zijn.

27 augustus HAL met cijfers, ook een moment met mogelijk nieuwswaarde.

Tot die tijd afwachten maar weer.
MOEdig Voorwaarts
1
quote:

R0ME0 schreef op 7 augustus 2020 10:03:

[...]

Heeft HSBC hier een paar stagiaires op gezet of zo?. Analisten (meervoud) van HSBC..

0,0 nieuws waarde, sterker nog, die deadline van 20 augustus is ook nog eens fout want die is op 16 juli verlengt naar 27 augustus.

Bijna goed;)

Nog een week later is dat hele onderzoek zelfs tot nader order opgeschort, zie berichten van 23 juli, waaronder dit fragment:

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De deadline voor het Europese mededingingsonderzoek naar de overname van optiekconcern GrandVision door brillenfabrikant EssilorLuxottica is tot nader order geschorst. Aanvankelijk zou de Europese Commissie op 27 augustus tot een oordeel komen over de aankoop van het moederbedrijf van brillenketens als Pearle en Eye Wish.

Het uitstel kwam er op verzoek van GrandVision en EssilorLuxottica zelf.

etc.
--------------

Ik heb overigens geen aandelen GVNV, maar ben er net als jij via HAL bij betrokken.

Zoals jij zelf meermaals hebt voorgerekend, lijkt de huidige koers van HAL al een behoorlijk negatieve uitkomst in te prijzen. Mocht de deal onverhoopt klappen en HAL zou nog een extra duw krijgen, dan zie ik dat als een kans om nog wat verder uit te breiden, maar ik heb natuurlijk liever dat de deal wel door gaat. Desnoods onder ietwat aangepaste voorwaarden.
[verwijderd]
0
Slordig van mij dat ik die gemist heb ( <- stagiair :) )

Ok, dus eerst het dispuut over die informatie opgelost zien te krijgen en dan wordt de EC weer geactiveerd om met die informatie, want blijkbaar is die relevant, verder een beslissing te nemen over wat voor maatregelen er nodig zijn om de overname goed te keuren.

Bedankt voor de correctie.

================

Ja, ik vind HAL op een niet begrijpelijke korting noteren tov GV obv de huidige koers.
Ik zie wel aan het ontbreken van een offer in de ITM short turbos en het ontbreken van optiekoersen dat short gaan in GV wel heel moeilijk en heel duur zal zijn.

Ik was al aan het kijken om een ITM short turbo te kopen op GV en er dan in verhouding aandelen HAL tegenaan te kopen, maar dan wil ik wel een zwaar ITM turbo short hebben die zo goed als onmogelijk uitgestopt wordt, maar de vergoeding in die turbo zal wel een stuk lager zijn dan de short kosten en dus is er geen offer en alleen maar een bieding.

Jammer, dat had ik best serieus willen opzetten want ik zie in de overige belangen van HAL geen problemen die groter zijn dan de potentie van die opzet.

SBM is goed, Vopak heeft eerder baat bij Covid, Boskalis wil ik best hebben op 17 en in de niet genoteerde verwacht ik dat cool blue alle negatieve effecten mits die er zijn in de rest van de belangen wel compenseerd en de rest is cash.

Dus maar weer afwachten.

Vind het moeilijk inschatten wat de koers ongeveer zou moeten doen mocht de overname niet doorgaan, denk zelf dat er wel 20 euro kan staan en dat dit in koers wel weer zal verbeteren zodra Covid nog verder op de achtergrond gaat tot het vaccin als het goed is alle maatregelen onnodig maakt, dan is GV gewoon weer de cashcow die het al was en dat ziet HAL graag want waar moet je naar toe met al dat geld..., vastgoed?, toch die oil service partij bouwen door de rest van vopak, boskalis en sbm te regelen in cash en aandelen als een soort van grote fusie vorm met evt fugro er nog bij...
MOEdig Voorwaarts
0
@R0ME0

Je zou ook nog kunnen overwegen gewoon de aandelen te shorten tegenover een nieuwe longpositie in HAL, voor zover je broker dat toe laat.

Zelf had ik eerder dit jaar toen GV nog €28 noteerde (en ik heel wat minder stukken HAL had dan nu) ook zo'n turbo gekocht om de boel te verzekeren. Ik was echter de ratio van 5 vergeten, (dus niet 1x maar 5x zoveel turbo's kopen als dat je aandelen hebt af te dekken) waardoor ik er nog niet veel aan bleek te hebben toen ik die verzekering half maart afwikkelde (op koersen beneden de €20).

Toen de koers laatst weer richting €26 kroop was ik bijna zo ver om inderdaad zo'n arbitrage op te zetten (long HAL, short aandelen GV). Op dat moment barstte echter de bom (20 juli) en hoe lager GV hoe minder interessant het wordt (ik heb liever zo veel mogelijk downside in de shortpositie, er moet immers nog blijken hoe HAL gewaardeerd als het voor een flink percentage uit cash bestaat).

Waar GV hoort te staan als de deal klapt vind ik (in deze bizarre beurs) moeilijk te zeggen; omgekeerd geredeneerd betaal je via HAL nu impliciet iets van €13-€14 p/a (afgaande op jouw tabelletje op het HAL forum, waarbij al het overige op 100% wordt gewaardeerd).

Kortom, vanuit de HAL-belegger lijkt er alleen maar upside. Als de deal afketst en HAL nog een duw krijgt, koop ik bij. Met de gedaalde koers van GV is het momentum voor het opzetten van "ingewikkelde constructies" wat mij betreft echter wel voorbij, dus voorlopig wacht ik het ook maar gewoon af.
Rowi62
0
Gisteren zei Arend Jan Kamp : Stap eruit nu want je zit nu in een juridisch steekspel ipv in een belegging.
Kees1
0
quote:

Rowi62 schreef op 7 augustus 2020 14:22:

Gisteren zei Arend Jan Kamp : Stap eruit nu want je zit nu in een juridisch steekspel ipv in een belegging.
Ik vind dit niks voor HAL. HAL is meer Rotterdams, niet lullen maar poetsen. Dat betekent hier dat je er onderling probeert uit te komen, hoe dan ook. Kan zijn dat er met Essilor niet te praten is. Dan wordt het heel vervelend.
144 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%