Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Plein777
0
Reportage uit NRC

Wat bezielt de coronademonstranten die politici belagen?

Coronaprotest Misschien zei Danny Vonk na de demonstratie tegen het coronabeleid „iets kwaais” tegen CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Maar dan was dat niet persoonlijk bedoeld. Geen enkele politicus deugt, zegt hij. Het zijn pionnen van de elite, van de farmaceutische industrie.

Andreas KouwenhovenWilmer Heck
28 augustus 2020
Leestijd 5 minuten


„Eén moment, ik moet even live nu.” Danny Vonk steekt zijn mobieltje in de lucht en filmt zich dansend. De demonstratie tegen coronabeleid, zondag 23 augustus op het Malieveld, mondt na een paar speeches uit in een feest op de muziek van DJ Jean. „Wij-zijn-Nederland, wij-zijn-Nederland!”, schreeuwen Danny en zijn vrienden op de maat. „Festivals zijn toch verboden? Nou, wij doen het gewoon!”

Een paar dagen eerder stond dezelfde Danny Vonk op het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag briesend voor de neus van CDA-politicus Pieter Omtzigt. Het Kamerlid werd agressief bejegend en minutenlang achtervolgd. „Ik zal je doodslaan”, werd hem toegeroepen. Kamervoorzitter Khadija Arib deed aangifte van bedreiging en ook buiten de Kamer veroorzaakten de beelden grote verontwaardiging. Wie zijn deze anti-coronademonstranten die politici achtervolgen en intimideren?

Intimideren? Zo ziet Danny Vonk (26) uit Heerlen het helemaal niet. Hij legt uit dat hij die donderdag „emotioneel” was na een coronademonstratie die uitmondde in een confrontatie met de politie. Na afloop streek Vonk met mede-demonstranten neer op het Haagse Plein om wat te eten en te drinken. „En daar loopt die Omtzigt. Dus ik ben voor hem gaan staan, en heb hem gevraagd: waarom verraden jullie het volk? Dat is gewoon een hele simpele vraag, of niet dan?”

Dat hij die vraag überhaupt moet uitleggen aan een journalist, kan Danny Vonk niet begrijpen. Het is toch zo duidelijk als wat, dat politici „het volk” verraden? Het zijn allemaal „pionnen” van „de elite”, waaronder „de farmaceutische industrie”. Daar krijgen ze hun opdrachten van, in ruil voor geld en macht.

De stem van de man die Omtzigt, buiten de camerabeelden om, bedreigde met de dood, lijkt precies op die van Vonk. „Ik weet niet meer precies wat ik heb gezegd. Het kan zijn dat ik wel wat kwaais heb gezegd, maar dat is dan in een opwelling gebeurd. Ik zou nooit een politicus iets aandoen”, zegt Vonk. Zijn actie was heus „niet persoonlijk” gericht tegen Omtzigt, maar tegen het héle politieke bestel in Nederland. „Alle Kamerleden moeten van mij gewoon opdonderen en wegblijven.”



Vonk en veel andere coronademonstranten zijn beïnvloed door de Amerikaanse complottheorie QAnon. Deze ontstond op het Amerikaanse webforum 4chan, waar ene ‘Q’ – Anon staat voor anoniem – in 2017 berichten begon te plaatsen over een samenzwering door een ‘diepe staat’ binnen de Amerikaanse overheid, gericht tegen president Trump. Q claimde een hoge Amerikaanse ambtenaar te zijn. Volgens Q zou Trump op een gegeven moment deze ‘cabal’ [netwerk] van pedofielen en ‘globalisten’ ontmaskeren.

Rond Q ontstond ook in andere landen een beweging van mensen die menen dat de cabal wereldwijd aan de touwtjes trekt. De schok die de coronacrisis teweegbracht, leverde QAnon extra aanhangers op. Bekende verspreiders van de theorie in Nederland zijn rapper Lange Frans en ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard, die met haar films op internet een miljoenenpubliek bereikt. Door het virus kon een reeks van nieuwe complottheorieën aan het repertoire worden toegevoegd. Zo menen veel QAnon-aanhangers in de VS dat de ziekte de wereld in is geholpen door de ‘deep state’ om de kansen van Trump op een tweede termijn te minimaliseren.
Plein777
0
Kinderen redden
In Nederland duiken aanhangers van de theorie sinds de coronacrisis op bij protesten tegen de maatregelen. Nieuwe online mediakanalen, ontstaan tijdens de coronacrisis, versterken hun boodschap. Zo organiseerde Onafhankelijke Pers Nederland vorige week zaterdag een ‘Red de kinderen-loop’ in Arnhem, om kinderen te redden uit de klauwen van vermeende internationale bendes van machtige pedofielen. Op dezelfde dag waren er wereldwijd demonstraties voor kinderen van QAnon-aanhangers.

‘Deep state’, ‘deep state’, riep een van de vrouwelijke demonstranten vorige week richting Omtzigt, toen Danny Vonk en zijn vrienden het Kamerlid ontwaarden. Alsof ook Omtzigt onderdeel zou zijn van de wereldwijde elite die de bevolking zou onderdrukken. Vonk zelf deelt op zijn Facebookpagina regelmatig de QAnon-verbroederingsleuze WWG1WGA, oftewel Where We Go One, We Go All.

Ontvangen door Rutte
Ook Hannie Descendre uit Den Haag, die vorige week bij het Binnenhof slaags raakte met een agent, voert deze leus. Ze ziet zichzelf niet als deel van de QAnon-beweging, maar sympathiseert wel met hun „strijd tegen de cabal”, vertelt ze. Descendre leefde vroeger op een woonwagenkamp, maar door het overheidsbeleid vanaf begin deze eeuw om de kampen geleidelijk in omvang te beperken, kon dat niet meer. Nu is ze grotendeels arbeidsongeschikt en zeer bezorgd over de „achteruitgang van de sociale voorzieningen in Nederland”.

Vorig jaar werd ze nog als prominent lid van de Gele Hesjes-beweging in het Torentje door premier Rutte ontvangen, en weigerde ze hem de hand te schudden. Nu heeft ze haar Gele Hesje ingeruild voor een nieuwe missie: het terugdraaien van de coronamaatregelen doorgevoerd door de „roverheid”.

Zo strijden meer coronademonstranten al langer tegen de staat, door wie ze zich gedupeerd voelen. Tinus Koops van actiegroep ‘Nederland in opstand’ bijvoorbeeld, die de demonstratie organiseerde die elders uitliep op het belagen van Omtzigt. Koops, met een justitieel verleden, hield eerder protesten voor een Nexit, betere zorg en het sluiten van de grenzen, met leuzen als ‘eigen land, eigen volk’. Sinds de coronacrisis richt hij zich tegen het „afpakken van onze vrijheden”, vertelt hij. Koops en zijn medestanders worden regelmatig beboet voor hun acties. Via crowdfunding krijgen ze steun om die te betalen. „Laatst drukte iemand me op het Malieveld nog 200 euro in de hand”, zegt Koops. „Omdat hij mijn acties zo fantastisch vond.” Danny Vonk, die net als Koops enige tijd dakloos was, haalt geld op via Tikkies op zijn Facebookpagina. Dat geld komt meestal van mededemonstranten, vertelt Vonk.

Sommige actievoerders gaan al sinds 2015 de straat op. Destijds voor ‘Break the system’, een beweging ontstaan temidden van de sociale problematiek die voortvloeide uit de kredietcrisis. Break the system ageerde tegen bezuinigingen, het bankensysteem, de Europese Unie en het kabinet-Rutte II. Net als vorige week draaide een demonstratie op het Malieveld ook in januari 2015 uit op een confrontatie met de politie, toen een deel van de ongeveer duizend demonstranten van Break the system de binnenstad van Den Haag in wilde trekken.

Stress van de overheid
Voor coronademonstranten staat dus veel meer op het spel dan de maatregelen tegen de verspreiding van het virus, zegt Desirée van Deurse, voorlichter van de Gele Hesjes. „99 procent van deze mensen is al eerder getroffen door regeringsbeleid en heeft geen enkel vertrouwen meer in de overheid”, zegt ze. Dat geldt ook voor haarzelf. Van Deurse raakte in 2016 zwanger in een moeilijke thuissituatie en deed een beroep op maatschappelijke ondersteuning. Volgens de gemeente kwam zij daarvoor niet in aanmerking. „Door alle stress die dat opleverde, is mijn kindje in mijn buik overleden.”

Ze wijt dat aan bezuinigingen in de zorg. „En dan vinden mensen het vreemd dat iemand als ik heel boos in Den Haag staat?” Ze is aanwezig bij bijna alle demonstraties tegen het overheidsbeleid. „Die anderen die daar staan, hebben soortgelijke verhalen. Ze kunnen hun zorgverzekering niet betalen, gaan niet meer naar de tandarts, lopen bij de voedselbank. Als daar een coronacrisis bovenop komt, word je wanhopig.”

Het bekendste gezicht van de corona- demonstraties, Willem Engel van de organisatie Viruswaarheid, probeert ondertussen te voorkomen dat zijn beweging een gewelddadig imago krijgt. Hij riep de menigte zondag vanaf het podium op om geen politici, politieagenten of journalisten te belagen. „Zoek niet de confrontatie”, zei Engel, „Het opzoeken en klemzetten van deze mensen helpt onze zaak niet!”

Wel riep Engel demonstranten op het coronabeleid actief te frustreren, bijvoorbeeld door geen afstand te houden, je niet te laten testen bij klachten en stickers met corona-instructies los te rukken.

Aan die oproep hebben meerdere demonstranten direct gehoor gegeven. Na de demonstratie verschenen op hun Facebook-accounts tientallen foto’s van verwijderde stickers voor looproutes en het dragen van mondkapjes.

Tinus Koops heeft de volgende actie alweer aangekondigd: na de belaging van Omtzigt wordt komende week premier Rutte opgewacht op het Binnenhof. De premier zal daar op camera een door Koops opgestelde brief over zijn wanbeleid „moeten” voorlezen. Koops: „Maar we bedreigen niemand, hoor”.
[verwijderd]
0
www.dumpert.nl/item/7975809_51d86bbe

Heb wel de indruk dat de tegenkrachten in volume groeien, ik weet niet wat ik ervan moet denken!
Ze werken nu ook internationaal samen, de grenzen van samenwerken worden opgerekt, het kan een lange hete herfst worden.

Maar dat de Reichstag bij een volgende keer in de as wordt gelegd lijkt mij zeer reeel.

Preppers(die nu gedeeltelijk gelijk hebben gekregen) hebben het nu over het nieuwe goud: jodium pillen.

Wie heeft er nu jodiumpillen in huis? wat heeft de overheid in huis?
rationeel
0
quote:

Plein777 schreef op 30 augustus 2020 09:10:

Bron: de volkskrant

Rechtse demonstranten tegen corona bestormen Duitse Rijksdaggebouw
=============================================================

Extreemrechtse demonstranten met vlaggen uit de nazitijd voor het Rijksdaggebouw in Berlijn – het zijn beelden die Duitsland niet zo gauw zullen loslaten. Ze kwamen tot stand toen een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen van de Duitse regering zaterdagavond uit de hand liep.

Sterre Lindhout30 augustus 2020, 0:05

Al sinds de ochtenduren trok een groot en rijk geschakeerd protestgezelschap door de Duitse hoofdstad, de politie schat zo’n 38 duizend mensen. De demonstranten wilden hun onvrede tonen over de naar hun idee buitenproportionele ingrepen in het openbare leven die de regering van Angela Merkel neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en menen dat de afstandsregels en de mondkapjesplicht in het ov in strijd zijn met de Duitse grondwet vastgelegde persoonlijke vrijheden.

Onder deze paraplu demonstreren sceptische ouders met hun kinderen en ouderen die zich opgesloten voelen, naast neonazi’s en aanhangers van complottheorieën over Bill Gates, 5G en Qanon. Hoofdorganisator is een club uit Stuttgart die zich ‘Querdenken 711’ noemt, dwarsdenken 711, en al sinds maart bezwaar maakt tegen de coronapolitiek.

Het door voorzitter Michael Ballweg (een soort Duitse Willem Engel) verzorgde deel van het programma verliep vreedzaam, hoewel niet helemaal volgens de afstandsregels. ‘Een Woodstock-achtige sit-in’ schreef de Süddeutsche Zeitung over de sfeer op de rotonde rond de Siegesäule, de grote gouden engel die op een zuil boven Tiergarten uittorent. Maar ondanks de zachte, zalvende toon, stelde Ballweg toch radicale eisen, zoals het onmiddellijke vertrek van de regering Merkel.

Rond de Brandenbruger Tor was de stemming grimmiger. Hier werd al vroeg in de middag een demonstratiestoet ontbonden omdat mensen de afstandsregels aan hun laars lapten en geen mondkapjes wilden dragen. Hier verzamelden zich mensen die de demonstratieoproepen van rechts waren gevolgd, van de extreemrechtse AfD-politicus Björn Höcke, van de Identitaire Beweging of die van de twee extreemrechtse splinterpartijen NPD en Dritter Weg. Rechts, met name de door een interne schandalen verscheurde AfD, heeft de kritiek op de coronapolitiek dankbaar aangegrepen als nieuw onderwerp om zich mee te profileren.

Voor de Russische ambassade leverden in het begin van de avond 2.000 tot 3.000 extreemrechtse figuren strijd met de politie, aldus het Berlijnse stadsbestuur. Daarbij werden 200 demonstranten gearresteerd, voornamelijk voor het zich niet houden aan de coronaregels. Een van hen is Attila Hildman, de geradicaliseerde veganistische sterrenkok, die sinds het begin van de pandemie al meerdere keren werd opgepakt vanwege het aanzetten tot geweld.

Rijksdag bestormd
Vlak daarna, rond half acht, braken een paar honderd mensen door de versperringen voor de Rijksdag. Er was te weinig politie ter plekke om ze tegen te houden, zo tonen verschillende video’s. De bestormers wilden het monumentale parlementsgebouw binnendringen. Ze droegen een bonte collectie vlaggen bij zich, onder andere de Turkse en Franse. Maar ook een flink aantal zwart-wit-rode Reichskriegsflagge waren duidelijk zichtbaar, vlaggen uit de nazitijd die door extreemrechts worden gedragen omdat ze in tegenstelling tot hakenkruisvlaggen niet verboden zijn. De politie drong de demonstranten terug met traangas.

De geweldsuitbarstingen zijn tekenend voor de broeierige sfeer die hing rond deze tweede grote anti-coronademonstratie in Berlijn in een maand tijd. Stadsbestuur en politie hadden de bijeenkomst donderdag verboden omdat ze voorzagen dat de deelnemers zich niet aan de afstandsregels zouden houden. De rechter draaide het verbod terug omdat hij ‘geen direct gevaar voor de openbare veiligheid’ zag. In hoger beroep sneuvelde het verbod opnieuw – wat een flinke inschattingsfout van het linkse Berlijnse gemeentebestuur bleek. Net als de bestorming van de Rijksdag, die het gevolg lijkt van een tekort aan politie ter plaatse.

Ik heb zelf een groot deel van de tijd gekeken. Een enorme menigte, echt ongelooflijk. Een heel normale doorsnede, nette bevolking. Alles verliep in een vriendelijke sfeer. Niet een opgetrommelde menigte van jongeren, of kinderen, maar gewone volwassenen, sommigen zelfs met hun kinderen, en dat kon prima in een vriendelijke sfeer.

Op een gegeven moment stond de camera ergens op een soort plein en daar werd afscheid genomen en bedankt voor de opkomst en de aanwezigen een prettige gang naar huis gewenst.

Dat er mensen uit de verschillende landen nog bleven of er de zondag aan vast plakten kan. Er zullen nieuwe contacten ontstaan zijn: Vrede onder de Volkeren:)
het zwaard
0
.De Stabilisering van het virus komt er aan(of toch misschien voor even) ! Wereldwijd zijn officieel meer dan 25 miljoen gevallen van het nieuwe coronavirus geregistreerd, meer dan de helft daarvan in Amerika. Dat blijkt uit een telling van het Franse persbureau AFP.
In totaal zijn er ten minste 25.029.250 gevallen gemeld, waaronder 842.915 sterfgevallen. Bijna vier van de tien gevallen bevinden zich in de Verenigde Staten en Brazilië, de twee meest getroffen landen, met respectievelijk 5.960.652 gevallen (182.760 doden) en 3.846.153 gevallen (120.262 doden). Het tempo van de pandemie lijkt zich wereldwijd te STABILISEREN met een extra 1 miljoen ontdekte gevallen ongeveer elke 4 dagen sinds half juli.
Na als eerste getroffen te zijn door de pandemie, is Azië opnieuw de regio van de wereld met de meeste nieuwe gevallen in de afgelopen zeven dagen (570.819), met meer dan 8 van de 10 nieuwe gevallen in India alleen al. Daarna volgen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (552.238), Canada en de Verenigde Staten (296.503), Europa (221.670), het Midden-Oosten (80.966), Afrika (59.688) en Oceanië (1.670).
India kondigde zondag aan dat het 78.761 nieuwe gevallen van het coronavirus had opgetekend in 24 uur, een nieuw wereldrecord .
ffff
2
Toch fantastisch om op zo'n forum als de KK van IEX te lezen en te ondervinden hoe totaal verschillend mensen naar gebeurtenissen kijken....

Ik heb op zender Brandenburg/Berlin ook veel gezien en ik had iedere keer toch die verwerpelijke neiging:

Nou hoop ik echt dat JULLIE Covid krijgen, of iemand van je naasten en dan hoop ik vooral dat de IC overbezet zijn en ze jou op de gang neerleggen met een body-sac onder je bed/brancard.

Deugt natuurlijk niet dat ik zoiets denk, maar toch: Ik dacht het echt.

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID...... Daar draait mijn levensvisie om: Oké: Geen betuttelende maatregelen, geen vaccinaties en wat al niet meer.....Maar dan ook niet komen zeuren en zaniken bij hoge koorts en zware kortademigheid.

Peter
josti5
0
quote:

drooglegging schreef op 30 augustus 2020 10:40:

www.dumpert.nl/item/7975809_51d86bbe

Heb wel de indruk dat de tegenkrachten in volume groeien, ik weet niet wat ik ervan moet denken!
Ze werken nu ook internationaal samen, de grenzen van samenwerken worden opgerekt, het kan een lange hete herfst worden.

Maar dat de Reichstag bij een volgende keer in de as wordt gelegd lijkt mij zeer reeel.

Preppers(die nu gedeeltelijk gelijk hebben gekregen) hebben het nu over het nieuwe goud: jodium pillen.

Wie heeft er nu jodiumpillen in huis? wat heeft de overheid in huis?
Jodium: gewóón af en toe een kelptabletje nemen; puur natuur :-)

www.orthokennis.nl/nutrienten/kelp
het zwaard
0
Rationeel. Ik hen nochtans verscheidenen Nazi vlaggen gezien., dus niet "die heel normale doorsnede nette bevolking" Er zijn trouwens ook relschoppers opgepakt door de politie. Maar die heb jij waarschijnlijk ook niet gezien. Effe langs de Pearl, of Specsavers gaan ?.
Ed Verbeek
0
quote:

rob77 schreef op 30 augustus 2020 07:48:

Wederom een bericht over de ondeugdelijkheid van de PCR-test.
[over Duitsland]
Binnen de anderhalve maand vanaf 14 juli is het aantal 'gemelde besmettingen' verviervoudigd
Echter is het aantal dagelijkse doden bijzonder laag gebleven - zie bijlage -
dat aantal bleef al die tijd onder de 0.00001% van de bevolking = 1 op 13 a 14 miljoen.
Totale waanzin om daarvoor de boel plat te houden in Duitsland

Conclusie:
het aantal 'positive tested' besmettingen zegt bijna niks meer over de ernst van de verspreiding.

Bron: als altijd ...enz
Bijlage:
Cézan
0
Wat voor killer is corona nu echt? Half zo dodelijk als hartfalen, drie keer fataler dan ergste kanker

Wanneer je die kankers opdeelt, blijkt corona dit jaar dodelijker geweest te zijn dan eender welke
individuele soort kanker. Longkanker is de grootste doder in die groep: die maakt gemiddeld 3.500 slachtoffers per jaar in ons land, bij mannen staat de ziekte zelfs in de top drie van specifieke doodsoorzaken, samen met herseninfarcten en hartfalen. In 2020 is corona dus nu al ongeveer drie keer dodelijker geweest. Ook darmkanker maakt jaarlijks gemiddeld 3.000 slachtoffers. Andere veelvoorkomende kankers zijn borst- (2.215 doden in 2017) en prostaatkanker (1.572). Leverziekten, kanker inbegrepen, kostten in 2017 het leven aan 1.518 mensen.

Gelezen vandaag bij

www.topics.nl/wat-voor-killer-is-coro...

Henk Hesel
0
quote:

ffff schreef op 30 augustus 2020 11:49:

Toch fantastisch om op zo'n forum als de KK van IEX te lezen en te ondervinden hoe totaal verschillend mensen naar gebeurtenissen kijken....

Ik heb op zender Brandenburg/Berlin ook veel gezien en ik had iedere keer toch die verwerpelijke neiging:

Nou hoop ik echt dat JULLIE Covid krijgen, of iemand van je naasten en dan hoop ik vooral dat de IC overbezet zijn en ze jou op de gang neerleggen met een body-sac onder je bed/brancard.

Deugt natuurlijk niet dat ik zoiets denk, maar toch: Ik dacht het echt.

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID...... Daar draait mijn levensvisie om: Oké: Geen betuttelende maatregelen, geen vaccinaties en wat al niet meer.....Maar dan ook niet komen zeuren en zaniken bij hoge koorts en zware kortademigheid.

Peter
Doe niet zo gek joh.
Dan kun je aan de gang blijven.
Niet meer behandelen als je rookt, alcohol drinkt, autorijdt, zonder helm de straat op, etc.
De kans dat je met dergelijke dingen iets oploopt is nl. veel groter dan dat je buiten meeloopt in een demonstratie.
Gevaar 0.
het zwaard
3
Waar maken jullie toch zorgen over. Corona loop je helemaal niet op wanneer je buiten meeloopt in 'n demonstratie. Gevaar 0 ! Was getekend viroloog Henk Hesel.
Henk Hesel
0
quote:

het zwaard schreef op 30 augustus 2020 14:12:

Waar maken jullie toch zorgen over. Corona loop je helemaal niet op wanneer je buiten meeloopt in 'n demonstratie. Gevaar 0 ! Was getekend viroloog Henk Hesel.
Er is tot op heden nog niet 1 besmetting herleidt tot een activiteit buiten.
Dus inderdaad gevaar 0.
Heb je dat goed gelezen wijsneus Zwaard.
luchtschip
0
quote:

Henk Hesel schreef op 30 augustus 2020 14:26:

[...]

Er is tot op heden nog niet 1 besmetting herleidt tot een activiteit buiten.
Dus inderdaad gevaar 0.
Heb je dat goed gelezen wijsneus Zwaard.
Het is totaal onmogelijk exact vast te stellen wanneer het virus overdracht heeft plaats gevonden.

Een beetje dom wat je nu zegt.
Henk Hesel
0
quote:

luchtschip schreef op 30 augustus 2020 14:45:

[...]

Het is totaal onmogelijk exact vast te stellen wanneer het virus overdracht heeft plaats gevonden.

Een beetje dom wat je nu zegt.
Goed lezen wat ik schrijf Luchtschip.
Chiddix
0
quote:

Cézan schreef op 30 augustus 2020 14:00:

Wat voor killer is corona nu echt? Half zo dodelijk als hartfalen, drie keer fataler dan ergste kanker

Wanneer je die kankers opdeelt, blijkt corona dit jaar dodelijker geweest te zijn dan eender welke
individuele soort kanker.

Corona heeft wereldwijd er diep ingehakt. Ontregeling maatschappelijk leven enz En we zijn er nog niet. Rutte trapt gewoon op de rem als het weer nodig is ongeacht wat Willem Engel daarvan vindt.
luchtschip
2
quote:

Chiddix schreef op 30 augustus 2020 15:03:

[...]

Corona heeft wereldwijd er diep ingehakt. Ontregeling maatschappelijk leven enz En we zijn er nog niet. Rutte trapt gewoon op de rem als het weer nodig is ongeacht wat Willem Engel daarvan vindt.
En wie is Willem Engel dan wel ?

Gewoon een dansleraar, die het corona virus probeert uit te buiten om een opstand tegen de gevestigde orde te promoten, met totaal ongefundeerde uitspraken.
Chiddix
0
quote:

luchtschip schreef op 30 augustus 2020 15:08:

[...]

En wie is Willem Engel dan wel ?

Gewoon een dansleraar, die het corona virus probeert uit te buiten om een opstand tegen de gevestigde orde te promoten, met totaal ongefundeerde uitspraken.
Rutte heeft de job van Willem stilgelegd en ging in de tussentijd zich weer verdiepen in virussen wat hij al eerder gedaan had. Niets mis mee. Maar als je dan je opgedane kennis op straat gaat uitvechten vraag ik mij af, waar ben je mee bezig Willem?
Ik denk wel, dat Willem een punt heeft met aerosolen in gesloten ruimtes maar het bewijs moet nog geleverd worden. Het is verdraait moeilijk dit te bewijzen?
het zwaard
0
We zitten allemaal te wachten op het einde van de coronapandemie. Microsoft-mede-oprichter Bill Gates zegt een idee te hebben over wanneer de crisis voorbij zal zijn. In een uitgebreid interview met het Britse technologiemagazine Wired gaf hij zijn mening over de huidige situatie en de toekomst van de pandemie.
Bill Gates zegt onder de indruk te zijn van de snelheid waarmee het wereldwijde onderzoek naar het coronavirus vooruit gaat. Zelf stelde hij al 40 miljard dollar (zo’n 37 miljard euro) ter beschikking in de strijd tegen het virus. Het onderzoek naar RNA-vaccins (vaccins op basis van een genetische code in een vet- of lipidenoplossing) toont volgens de miljardair erg veel potentieel. Gates gelooft dat er vanaf volgend jaar op industriële schaal een vaccin kan geproduceerd worden. Dat zou betekenen dat de pandemie eind 2021 volledig achter de rug is.

Enkel voor rijke landen
Er is helaas een ‘klein’ detail. Zijn schatting geldt enkel voor rijke landen en niet zozeer voor derdewereldlanden. Het RNA-vaccin is volgens Gates een te dure oplossing voor ontwikkelingsgebieden. Bedrijven als Johnson & Johnson, moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, zouden een oplossing kunnen ontwikkelen, zegt Bill Gates in het interview. Maar die zal er vermoedelijk volgend jaar nog niet zijn. De filantroop vreest ook dat de dringende nood aan een vaccin ervoor zal zorgen dat veel vaccins niet voldoende getest zullen zijn.

Kritiek op Trump
In het interview is Bill Gates zeer kritisch over de aanpak van Trump en de Amerikaanse regering, die volgens hem helemaal verkeerd was. Gates hekelt de veelvuldige pogingen van de regering om de ernst van het virus te ondermijnen en de valse informatie die Trump verspreidde op Twitter en tijdens persconferenties. Ook in het verleden was Bill Gates al erg kritisch over de Amerikaanse president.

Wired confronteerde Bill Gates ook met samenzweringstheorieën die over hem de ronde doen. Zoals de theorie dat hij de vaccins voor het coronavirus zou willen misbruiken om chips bij mensen in te planten. Gates maakt zich zorgen dat zulke theorieën een ‘anti-wetenschap’-klimaat creëren, wat de wetenschappelijke vooruitgang kan hinderen. Hij vindt dat overheden toegang moeten krijgen tot chatapps zoals WhatsApp en Messenger om de verspreiding van fake news tegen te gaan, iets wat hij blijkbaar zelf ook al heeft voorgesteld aan Mark Zuckerberg.

het zwaard
0
Viroloog Henk Hesel:Er is tot op heden nog niet 1 besmetting herleidt tot een activiteit buiten.
Dus inderdaad gevaar 0.
Heb je dat goed gelezen wijsneus Zwaard. Zeker 100 mensen raakten besmet met het nieuwe coronavirus na een concert van de Amerikaanse band Smash Mouth op een motorevenement in South Dakota. De organisatie benadrukt dat iedereen gevraagd werd om de coronamaatregelen te volgen, maar uit beelden van het evenement bleek iets volledig anders.
Smash Mouth is één van de bands die enkele weken terug optrad tijdens de Sturgis Motorcycle Rally, een motorevenement in de Amerikaanse staat South Dakota. Op dat 10 dagen durend evenement werden zo’n 250.000 motorliefhebbers verwacht. Het concert werd wel in open lucht gegeven

Groet wijsneus Zwaard.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%