Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos september 2020

6.207 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 307 308 309 310 311 » | Laatste
ABCM
0
Wat een triest bedoeling is dit aandeel geworden. Vind het ook nogal frappant om ineens zovaak te lezen dat Galápagos "meer is dan Filgotinib". Laatste tijd ook vaker uit Onno's mond gehoord. Alsof men zich al aan het indekken is. Ze hebben nog wat andere onderzoeken maar ze hebben hier wel 20 jaar aan gewerkt en de andere onderzoeken zijn nog lang niet zover.

Ik voel mee met de zittenblijvers. Zelf met dik verlies verkocht op de dag van het debacle om mijzelf wat gemoedsrust te geven. Tot nu toe geen slechte beslissing geweest. Ik vind het ook asociaal dat Onno en co zichzelf zulke hoge beloningen hebben toegekend voordat er ook maar 1 medicijn is goedgekeurd.
egeltjemetstekel
3
Best wel walgelijk hoeveel de trollenclub post dat alles aan Onno ligt. Beetje makkelijk iets negatiefs schrijven na dit FDA besluit wat denk ik meer het resultaat van inmengng door ABBVIE is. Maar trollen zijn er niet voor het eerlijke verhaal.
Trollen zijn er voor contra indicaties.
Jestbread
0
quote:

Thorgall schreef op 4 september 2020 16:33:

[...]laat mij even reageren op je. En vooral oorzaak bij jezelf zoeken ipv een ander.
Het kon niet fout gaan, Manta was niet nodig, Walid cashte zodra het kon, Abbvie heeft een vinger in de pap, blijf bij ons, groter dan Philips, Toledo nieuwe gamechanger, 200 mg superieur veiligheidsprofiel in alle testen en ga zo maar door.

Ik ben gewoon met open ogen in deze lulkoek getrapt.

[verwijderd]
0
Beseft die Onno wel dat hij hele gezinnen laat sidderen en dat terwijl hij zelf elke x warrents opstrijkt en belangen verkoopt met zijn management team
Hoe vreemd is dat
Bijna 100 of wel -7%
155 Euro gedaald
The Saint
0
Nee geen verzinsel. In de VS media wordt daar over gesproken en serieus rekening mee gehouden. Met Abbvie en Pfizer als concurrenten die reeds beide een reumapil vermarkten. Gil/GLPG pas na 1,5-2 jaar kunnen vermarkten. Wat blijft er over aan rendement voor Gilead ? De 200MG die het veiligheidsprofiel niet gaat krijgen, ook niet voor andere aandoeningen vanwege risico onvruchtbaarheid bij mannen. Het is zo hopeloos !
De opbeurende versies van o.a. WIC, wat kan je er mee. Al die andere zgn.veelbelovende moleculen; oa Toledo vallen die ook onder de bekende luchtfietserij van Onno en kompanen ??
B...K
0
tedje007
0
iemand trok enige tijd geleden op dit forum de vergelijking met Lernhout & Hauspie. Hij/zij zal toch niet gelijk krijgen? Natuurlijk niet, want bij GLPG is geen sprake van fraudeverdenkingen. Desalniettemin is het koersverloop dramatisch, het vertrouwen is nog verder dan elk denkbaar dieptepunt weggezakt. We gaan door de 100 zakken en het gaat heeeeeeeeel lang duren voor er weer een beetje interesse komt in dit aandeel
[verwijderd]
0
Zonder de financiele injectie van GILEAD zijn we nog maar 14 euro waard, man man man.
mamaloe
1
quote:

Creationist schreef op 4 september 2020 16:28:

Onno is een grote fantast, het ergste is nog dat ie er zelf nog in gelooft ook, wat een afgang.
En jij dan.?
Raasgier
0
quote:

Crees schreef op 4 september 2020 16:32:

[...]

geen bron, enkel berichtje hier op forum dat ik had gelezen over het gerucht.
Mss ben ik idd wel aan het hallucineren... zelfs zo erg dat ik de koers van Gala richting 100€ en lager zie gaan....
Precies, en dat zou je dus niet moeten doen. Er wordt hier nogal wat onzin gepost, en als we dat dan ook nog eens met zijn allen gaan herhalen, wordt het des te moeilijker om fake nieuws hier te ontzenuwen.

Verder vind ik de koers ook heus een beetje jammer. Maar al die speculaties hier, daar hebben we toch ook gewoon niks aan.
LVT1
1
quote:

MrBerth schreef op 4 september 2020 15:50:

Misschien goed om nog eens te herhalen dat het bestuur geen aandelen heeft verkocht.
Bestuursleden kregen mbv warrants aandelen die ze (deels, Wallid alles) direct te gelde hebben gemaakt. Kortom, ze hebben het als bonus gebruikt.

Die verkoop actie is al maanden voor er ook maar iets duidelijk was van de FDA beslissing aangekondigd en besloten (moet volgens de regels). Bovendien werd dit al jarenlang zo gedaan door het bestuur.

Verder is VdStolpe niet short gegaan, short gaan is aandelen verkopen om deze lager terug te kopen. Hij heeft aandelen uitgeleend die zijn verkocht en daarna teruggegeven. Short gaan is winst maken op een koersdaling, daar was geen sprake van.
@Mr Berth,

Ik ga antwoorden met een posting van:
26 augustus 2020 10:03
auteur info
@WiC

In dit hele verhaal is de toezichthoudende overheid de FSMA, de instelling die bepaalt wat moet.
In het kort kun je stellen dat alle bestuurders, directieleden enz.. verplicht zijn de transacties van aandelen van de onderneming waarin zij .... moeten melden.
Dit moet vanaf of boven de 5000 euro gecumuleerd op jaarbasis.

De melding waar het over gaat is de volgende

www.fsma.be/nl/van-de-stolpe-onno-53

Onno doet die melding zelf of hij mandateert iemand. Ik denk dat de CFO dit voor hem doet.
Nu naar de inhoud.
- datum melding 20/05/2020
-specificatie van de transactie: lenen of uitlenen van financiële instrumenten (aandelen in dit geval)
-Transactiedatum 11/05/2020
- aantal aandelen : 424 829
- toelichting van Onno : Tijdelijk uitlenen van aandelen voor de aanbieding van een cashless exercise facility voor warrants uitgegeven in het kader van het verloningsbeleid

Eerst een paar opmerkingen. Aangezien deze meldingen elektronisch gebeuren is het verschil tussen de transactie datum en de meldingsdatum al bedenkelijk lang!
De verplichting is om dit onmiddellijk te melden.

De ter beschikking stelling is enkel voor zichzelf en voor de collegae directieleden. ( en dus niet voor de andere personeelsleden)
Men wil komen tot een "cashless exercise facility" van warrants.
Ik ga u niet de verloning van de actoren hier uit de doeken doen, maar als Onno niet het geld heeft om op 28/05 die 40000 warrant tegen 15 euro uit te oefenen, dan zijn we elkaar iets aan het wijs maken.
Gewone personeelsleden zijn hierbij niet betrokken.

De vraag dringt zich op wat is nu shorten eigenlijk?
Meestal zijn dat "hedgefunds" die oordelen dat de koers te hoog staat en dan aandelen gaan lenen om die te verkopen. Zij moeten wel vroeg of laat hun positie vereffenen door de aandelen te leveren of terug te kopen

Toegepast op GLPG: Onno stelt op 11/05/2020 zijn aandelen ter beschikking van zijn collegae en zichzelf. Hij leent ze zodat deze aandelen voorafgaand aan de juridisch verkrijgingsdatum (28/05/2020) kunnen verkocht worden.
Onno en co. shorten op die manier tegen hun eigen bedrijf en zoals het hoort leveren zij de reeds verkochte stukken terug op 28/05/2020.
Dit is 100% zeker shorten en de mededeling van :"tijdelijk uitlenen van aandelen voor de aanbieding van een cashless exercise facility voor warrants uitgegeven in het kader van het verloningsbeleid' is een drogreden.
Met probeert dan te doen alsof die mannen het geld niet zouden hebben om op 28/05/2020 die warrants te converteren en dat bedrag te betalen.
Kijk, een ondeneming met 5.8 miljard op de rekening kan ook wel een kredietfaciliteitje geven over 14 dagen tegen 0.00005%

Nu worden alle aandeelhouders geconfronteerd met de mededeling van de conversie van 380000 warrants op 28/05/2020 (om 22.01 uur) maar de verkoop is de facto door de "shortconstructie" al gebeurd.

Ik heb de koersen tussen 11/05 en 27/05 bekeken, ik heb ook de commentaar van Voda in deze periode eens terug opgezocht en dat is droevig.
De "dump" van 350 000 aandelen verhoogt de verkoopdruk en niemand ( behalve de directieleden) weet hoe dat komt.

Ik weet dat uw stelling dat dit altijd zo gebeurt, die klopt!
Maar het niet omdat iets verkeerd is, dat het mag blijven duren.

Bovenop deze "dump" komt dan nog een PB van 20/05. Exact als de verkoop van die aandelen gebeurt (11/05-27/05) komt men dan naar buiten met een PB om niet vrolijk van te worden.
De vraag kan dan gesteld worden of Onno en co. dat wisten of beter gezegd "voorkennis" hadden?


Hier ga ik stoppen.
De FSMA kan ingeval van klachten
1. een vraag om bijkomende inlichtingen stellen
2. een strafrechtelijk onderzoek opstarten

Men is in deze materie nogal lichtzinnig te werk gegaan.
Als ik kijk naar de bestuurders van AYDEn ( als ik me niet vergis, vorige week) dan hebben die ook 1.5% van hun aandelen verkocht.
Ze melden dit eerst en dan probeert men die aandelen te plaatsen. Zo hoort het!!!
Bij AYDEN vangen de bestuurders dan iets minder, maar als aandeelhouder ben je perfect vooraf geinformeerd! Dan is dat wel wat anders dan de dump die de GLPG-bestuurders realiseerden.

Kortom in deze periode verloor GLPG 40-45 euro.
Mijn bedoeling is de mensen er op te wijzen dat men in dit bedrijf vooral kritisch moet kijken naar wat de bestuurders met hun eigen centen doen.

Tot slot Walid

De CMO. De man die het best geplaatst is om de pijplijn te evalueren. Volgt alle op handen zijnde vorderingen van alle studies op.
Uitgerekend deze man dumpt 140 000 aandelen en houdt er 0 over.
Weet hij meer of wist hij meer? Het zou me verbazen dat hij niets wist
Dit is het tegenovergestelde van "commitment", ik heb het als een verkoopsignaal bestempeld.
De beslissing tot verkoop van de warrants lijkt mij genomen te zijn op een directievergadering eind april, begin mei; Daar bestaan geen vaste richtlijnen rond.

Ik moet vast stellen dat AbbVie op KT het pokerspel aan het winnen is.

Ondertussen zie ik dat de kaap van de 100 bijna afgerond is.
Kunnen we effe herstellen om dan volgende week de schuifaf verder te zetten

STERKTE aan de volhouders!
mamaloe
1
quote:

Creationist schreef op 4 september 2020 16:39:

Zonder de financiele injectie van GILEAD zijn we nog maar 14 euro waard, man man man.

Snel uitstappen zou ik zeggen. Een klager minder.
The Saint
0
Ik krijg een Crucell deja vu. GLPG gebakken lucht waar de stafleden schatrijk aan zijn geworden. We hebben belegd in de kleren van de keizer’
Thorgall
0
quote:

Jestbread schreef op 4 september 2020 16:38:

[...]Het kon niet fout gaan, Manta was niet nodig, Walid cashte zodra het kon, Abbvie heeft een vinger in de pap, blijf bij ons, groter dan Philips, Toledo nieuwe gamechanger, 200 mg superieur veiligheidsprofiel in alle testen en ga zo maar door.

Ik ben gewoon met open ogen in deze lulkoek getrapt.

dit is dan een goede les in beleggen. En die is dat zekerheden niet bestaan.
bezinteergebelegt
0
Als iemand na 6 maanden hier weer eens kijkt denk ie vast dat het aandeel 1 op 2 gesplitst is.
[verwijderd]
0
quote:

mamaloe schreef op 4 september 2020 16:39:

[...]

En jij dan.?
Ik zit er niet meer in hoor, wees verstandig en stap er uit, komt niet meer goed.
6.207 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 307 308 309 310 311 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:16
Koers 27,740
Verschil -0,400 (-1,42%)
Hoog 27,960
Laag 27,660
Volume 43.955
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376