Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Wat een draai!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 4 september 2020 18:11
    De. Bodem is nu erg dichtlij Niels.
    88 eure cash per aandeel.
    Ofwel de hele GLPG Bedrijfswaarde is 65miljoen aandelen x 15 euro waard. Minder dan 1 miljard dus.
    Dat is veel:meer geweest en te danken in mijn optiek aan “ blijf bij ons” vd Stolpe die erg slechte crisiscommunicatie voert.
    Ofwel een buy signaal is meer op zijn plaats.
  2. Mrx77 4 september 2020 18:30
    Onze fondsen dalen totaal niet in lijn met branchegenoten. Onze analisten praten het continue goed met dollar praatjes en samenstelling aex etc..hoe leg je dit uit, wat ik hierboven lees voor onze it fondsen versus europese it fondsen:
    Chiptoeleverancier ASMI en chipmachinefabrikant ASML stonden bij de grootste dalers in de hoofdindex met minnen tot 7,1 procent. In de MidKap bungelde chipdienstverlener Besi onderaan met een min van 6,5 procent. In Parijs werd chipproducent STMicroelectronics 2,3 procent lager gezet. Het Duitse chipconcern Infineon Technologies wist de schade beperkt te houden met een min van 0,5 procent in Frankfurt.
  3. Mrx77 4 september 2020 18:46
    Softbank zette techrally op'
    Bericht delen via:

    LinkedIn
    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Kopieer link
    Categorie: Beurs vandaag, Achtergronden
    Door Nico Inberg op 4 september 2020 16:50
    'Softbank zette techrally op'
    De Financial Times publiceert vanmiddag een artikel waarin beweerd wordt dat het Japanse Softbank, een grote investeerder in techbedrijven, via het opkopen van grote hoeveelheden callopties de techrally van afgelopen maand in beweging heeft gezet.

    Overigens kwam Zerohedge er donderdag (gisteren) al mee, maar die website wordt niet door iedereen serieus genomen. De FT heeft het vandaag kennelijk verder uitgezocht en kwam vanmiddag met het verhaal.





    Echt bewijs voert FT niet aan, het heeft gesproken met allerlei bronnen. En die beweren dat het Japanse conglomeraat, bekend van o.a. het Vision Fund waarin $100 mrd belegd is, enorme hoeveelheden callopties gekocht heeft.

    Daarbij heeft het ook veel aandelen zelf gekocht, zodat de koersen sowieso opgedreven werden. Door te leveragen met call opties komen verkopers van die opties in de problemen en moeten ze op hogere niveau's aandelen bijkopen om hun posities weer glad te strijken.





    De laatste weken zagen we met enige regelmaat enorme stijgingen bij techaandelen. Zo steeg Tesla tegen de klippen op, ging Netflix op een dag zomaar 11% hoger en ook Apple werd steeds duurder zonder nieuws.

    En deze week verbaasden we ons nog over de steeds maar oplopende VIX, dat terwijl de markt ook opliep. Meestal is het andersom: daalt de markt, dan stijgt de VIX, en stijgt de markt, dan daalt de VIX.

    De stocksplitsingen werden voor een deel als reden gegeven. Dat Softbank ook aan de aandelenkant actief was, zien we hier in de laatste melding (14 aug) bij de SEC:

    fear
    Afb: SEC-filing Softbank 14 augustus

    Wat de bedoeling is geweest van Softbank is niet duidelijk. Uiteraard om de markt flink te squeezen, maar uiteindelijk zal er toch een keer winst genomen moeten worden en we weten nog niet of Softbank inderdaad de afgelopen dagen heeft staan uitladen.

    Grote man bij Softbank is de Japanse miljardair Masayoshi Son (11 augustus 1957) . Hij had al vroeg een belang van $20 mln in Alibaba in 1999.

    Hoe nu verder?
    Volgens de FT is 'the Whale still hungry'. The Whale is de walvis, synoniem voor iemand die grote hoeveelheden opslurpt in een markt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Wie een grote positie heeft met call opties, moet wel op tijd winst nemen als de verkopers van zijn opties in moeilijkheden komen.

    Anders kopen die van andere partijen terug en blijf jij zitten met je in the money opties. Bij een verdere daling, als de shortzittende callverkopers klaar zijn, moet de eigenaar van de callopties dan nog winst nemen maar zijn posities zijn zo groot, dat je ook weer een squeeze de andere kant op krijgt.

    Als dat laatste het geval is, dan hebben we het einde van deze tech crunch nog niet gezien. Laten we hopen voor Son dat ze aan de verkopende kant zaten gedurende de squeeze en dat hij niet gedacht heeft dat de bomen letterlijk tot in de hemel groeiden....
  4. [verwijderd] 4 september 2020 19:28
    Reden van "crash" is dat VS boven de stijgende lijn van de S&P500 uitsteekt die al 10 jaar gaande is. Daarbij een forse overbought, maakte dat de institutionele beleggers winst namen, vervolgens volgen de particuliere beleggers die beleggen in indexen en niet individuele aandelen. Daardoor daalt alles wat in de VS ook beursgenoteerd staat. Ik had een daling naar 3400 verwacht (sp500), maar daar zijn we onder gezakt.
  5. mok 4 september 2020 20:36
    Wanneer wordt ik eens verlost van die vervelende reclame met Won Yip. Weet die man wel dat er misbruik van zijn persoon gemaakt wordt? Ik heb al tig keer melding gemaakt dat het ongepast is, maar blijft doorgaan. Moet er niet gewoon aangifte gedaan worden van deze criminele activiteiten?
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 4 september 2020 21:09
    Een op vier aandeleneuro’s nu in VS belegd

    Door de techhype en forse koersstijgingen op de Amerikaanse beurs belegt de Nederlandse aandelenbelegger inmiddels ruim een op elke vier euro’s aan de overkant van de oceaan (begin 2019: <20%). Een grote verandering ten opzichte van niet eens zo heel lang geleden, toen AEX-fondsen nog de top van de lijst met belegd vermogen domineerden.
  7. boomer92 5 september 2020 00:37
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 4 september 2020 21:09:

    Een op vier aandeleneuro’s nu in VS belegd

    Door de techhype en forse koersstijgingen op de Amerikaanse beurs belegt de Nederlandse aandelenbelegger inmiddels ruim een op elke vier euro’s aan de overkant van de oceaan (begin 2019: <20%). Een grote verandering ten opzichte van niet eens zo heel lang geleden, toen AEX-fondsen nog de top van de lijst met belegd vermogen domineerden.
    zoals altijd achter de markt aanrennen , koop gewoon oa kpn , 6-7% div. op deze koers !
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links