Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.399 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
ffff
0
DeZwarteRidder
0
typische handel in lucht:
==============================================================
Hoofdprijs voor parfum van Zeeman

Door Redactie DFT
Updated 3 uur geleden
Vandaag, 11:32 in FINANCIEEL

Flesjes parfum van kledingketen Zeeman worden op internet voor woekerprijzen verhandeld. Zeeman verkocht de flesjes met de naam Lucht afgelopen weekend voor €4,99 per stuk. Maar op Marktplaats wordt er nu al ruim €135 voor geboden.

Zeeman waarschuwt niet in zee te gaan met de verkopers. „Het is juist onze bedoeling een topgeur voor de laagst mogelijke prijs aan te bieden. We zorgen ervoor dat we zo snel mogelijk weer nieuwe voorraad hebben”, zegt marketingmanager Caroline van Turennout.
Nieuwe voorraad

De parfum is in de loop van vanmiddag weer te koop op de website van Zeeman. Eind volgende week zijn de flesjes ook weer in de winkels van de kledingketen te krijgen. Zaterdag werden tienduizenden flesjes van Lucht verkocht.

Zeeman is met het geurtje gekomen, omdat de winkelketen zich verbaasde over de hoge prijs van parfums. Het bedrijf trok eerder de aandacht door met een goedkope trouwjurk en voordelige sneakers te komen.

[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2020 15:38:

typische handel in lucht:
==============================================================

Zeeman is met het geurtje gekomen, omdat de winkelketen zich verbaasde over de hoge prijs van parfums. Het bedrijf trok eerder de aandacht door met een goedkope trouwjurk en voordelige sneakers te komen.
Jij al zo'n trouwjurk gekocht Ridder, of hou je het bij de sneakers?
DeZwarteRidder
0
quote:

hosternokke schreef op 31 augustus 2020 17:28:

[...]
Jij al zo'n trouwjurk gekocht Ridder, of hou je het bij de sneakers?
Ik handel alleen in Lucht........!!

voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 augustus 2020 17:51:

[...]
Ik handel alleen in Lucht........!!

En doet voor spek en bonen mee op de diverse fora. :-)
voda
0
IEX vangt omzetdaling op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
IEX Group NV
1,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft ondanks een dalende omzet toch een licht positief bedrijfsresultaat geboekt in de eerste zes maanden van 2020. Dit bleek maandag nabeurs uit de halfjaarcijfers van de uitbater van financiële websites.

In de eerste helft van 2020 daalde de omzet met 4 procent tot 1,8 miljoen euro. De inkomsten uit advertenties daalden met 10 procent. "Deze daling is het gevolg van de bevroren advertentiebudgetten van vaste commerciële relaties", aldus IEX.

Daar stond tegenover dat de sites van IEX veel meer werden bezocht, waardoor de zogeheten programmatic sales "aanzienlijk" stegen. Ook het aantal betalende abonnees voor IEX Premium steeg, met circa 15 procent op jaarbasis.

Terwijl de omzet daalde, steeg de EBITDA van 0,6 miljoen euro negatief naar een plus van 0,1 miljoen euro. Die resultaatverbetering is volgens IEX te danken aan "stringente kostenbeheersing en beperkte investeringen in IEX Direct".

Een outlook gaf IEX niet af, mede vanwege de onzekerheid die de corona-uitbraak met zich meebrengt. De verwachting is dat de trends uit de eerste jaarhelft zich ook in de tweede helft doorzetten.

Daarbij waarschuwde het bedrijf dat er rekening mee wordt gehouden dat de advertentiebudgetten van een deel van de adverteerders verder worden verlaagd en dat sommige bestedingen worden uitgesteld.

Daar staat volgens IEX echter tegenover dat de behoefte aan kwalitatief hoge content en professioneel beleggingsadvies, zoals Premium die biedt, naar verwachting zal stijgen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
fd.nl
Markten
16:50
Met Robinhood denkt iedereen miljonair te kunnen worden

Apps maken van de handel in aandelen een soort game. Vooral veel jongeren zetten via hun smartphone op de beurs in. Maar de app is bepaald niet onomstreden.
voda
0
‘Poliovirus aangetroffen in riool bij grote vaccinproducent’

In het riool op het terrein van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is begin augustus poliovirus aangetroffen. Dat meldt de Volkskrant. Het terrein huisvest een grote vaccinproducent die levend poliovirus gebruikt om vaccins te maken en een onderzoeksinstelling op het gebied van vaccins.

Binnenlandredactie 02-09-20, 05:44 Laatste update: 06:44

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ), die de zaak onderzoekt, is nog onduidelijk wat de bron is en of medewerkers aan het virus zijn blootgesteld. Alle technische en labfaciliteiten worden momenteel onderzocht en medewerkers worden getest.

Polio is een ziekte die ernstige verlammingen veroorzaakt maar die dankzij een strikt vaccinatiebeleid in de westerse wereld niet meer voorkomt. Wie is gevaccineerd kan de ziekte niet meer krijgen maar het virus wel oplopen en overdragen op mensen die niet zijn gevaccineerd. Besmetting vindt plaats via speeksel (hoesten) of contact met ontlasting.

www.ad.nl/binnenland/poliovirus-aange...
DeZwarteRidder
0
Politie vindt 20.000 euro in koffiezetapparaat
28 aug. 2020 in BINNENLAND

ROTTERDAM - In een woning in Rotterdam is de politie vorige week gestuit op een bedrag van 20.000 euro, dat verborgen was in een koffiezetapparaat. De politie ontdekte het geld na een voertuigcontrole op de Boompjes. Daar trof de politie al 42.000 euro aan in een verborgen ruimte van de auto van een 50-jarige bestuurder.

Ook had de man een Rolex-horloge, waarvan hij niet kon aantonen dat hij daar op een rechtmatige manier aan was gekomen, meldt de politie vrijdag. De man verklaarde geen werk te hebben. Het geld, het horloge, de auto, dure merkkleding en designschoenen zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens witwassen. Hij kreeg een boete van ruim 6300 euro en deed afstand van alles waarop beslag was gelegd.
voda
0
CDA wil verbod op betaalde seks: ‘Niet meer van deze tijd’

Regeringspartij CDA wil dat er een einde komt aan prostitutie in Nederland. Betalen voor seks moet strafbaar worden, zo stelt CDA-Kamerlid Anne Kuik vandaag voor. ,,Het wordt nu echt tijd om een stap verder te gaan.’’

Peter Winterman 03-09-20, 03:00

Het is voor het eerst dat het CDA pleit voor een verbod op het betalen voor seks. De partij omarmt daarmee een burgerinitiatief van de christelijke jongerenbeweging Exxpose, die voorstelt om – net als in Zweden – betaalde seks aan banden te leggen. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het initiatief.

,,Prostitutie betekent per definitie ongelijkwaardigheid’’, zegt CDA-Kamerlid Anne Kuik. ,,De meeste prostituees zouden eigenlijk geen seks willen met de man die voor hen staat. Maar het gebeurt toch, omdat er wordt betaald. De instemming wordt dus afgekocht, de vrouw is een product. Dat kán niet meer in deze moderne tijd.’’

Oost-Europa
De vrouwen die worden uitgebuit en trauma’s hebben, zie je niet op tv

Anne Kuik
Volgens Kuik zijn er te veel misstanden in de prostitutie. ,,Kijk naar de Wallen, daar komt 95 procent van de prostituees uit arme gebieden in Oost-Europa. Als je mensen op straat vraagt of ze zouden willen dat hun dochter in de prostitutie werkt, dan zegt iedereen nee. Maar we laten jonge vrouwen uit arme delen van Europa dit werk wél doen. Dat is hypocriet.’’

In de Tweede Kamer zijn SGP en ChristenUnie al jaren warm voorstander van een verbod op betaalde seks. Het christelijke argument – dat seks alleen mag binnen het huwelijk – speelt voor Kuik geen rol, zegt ze. ,,Het gaat mij om emancipatie en het beschermen van vrouwen in een kwetsbare positie’’, zegt de CDA’er. ,,Prostituees, meestal vrouwen, worden ongelijkwaardig behandeld.’’

In 2000 werd het bordeelverbod in Nederland opgeheven, maar de misstanden in de sector zijn niet verdwenen. ,,Op televisie zien we mooie vrouwen die als escort werken, en die veel geld verdienen’’, zegt Kuik. ,,Maar hoeveel misstanden zijn de vrijheid van dat kleine clubje vrouwen waard? De vrouwen die worden uitgebuit en trauma’s hebben, zie je niet op tv.’’

Kuik wil dat Nederland het Zweedse ‘gelijkheidsmodel’ overneemt. In Zweden is betalen voor seks sinds 1999 strafbaar. Prostituees worden er niet vervolgd, klanten wel. De Zweedse regering claimde in 2010 dat straatprostitutie daardoor was gehalveerd. ,,Je moet wel realistisch zijn’’, zegt Kuik. ,,Misstanden en prostitutie zullen blijven bestaan, maar je moet als overheid er wel alles aan doen om het te voorkomen. En vergis je niet, er gebeurt in Nederland nu al heel veel in de illegaliteit.’’

Afschrikken
Het schrikt criminelen af. Dat zie je nu ook in Zweden, mensenhan­de­la­ren brengen minder prostitu­ees naar dat land

Anne Kuik
De kans dat het kabinet een verbod op betaalde seks invoert, is nihil. Coalitiegenoten VVD en D66 zijn tegen. Zij vrezen dat prostituees nog meer ondergronds gaan, wat leidt tot meer problemen. ,,Maar legalisering heeft de problemen niet opgelost’’, vindt Kuik. ,,Een mensenhandelaar als Saban B. kon jarenlang zijn gang gaan in het legale circuit, terwijl hij jonge vrouwen volledig uitbuitte en afranselde. Zo’n legaal bordeel is gewoon een witwasserij van uitbuiting.’’

Door het kopen van seks strafbaar te stellen, wordt de opsporing en vervolging van misstanden makkelijker, denkt Kuik. ,,Er is dan geen grijs gebied meer, het mag gewoon niet. Als politie kun je daardoor sneller ingrijpen. En het schrikt criminelen af: dat zie je nu ook in Zweden, mensenhandelaren brengen minder prostituees naar dat land.’’

Motie
In het regeerakkoord heeft de coalitie afgesproken misstanden in de prostitutie harder aan te pakken. Zo komt er een pooierverbod. ,,Dat juich ik toe’’, zegt Kuik. ,,Maar het wordt nu echt tijd om een stap verder te gaan.’’ Ze dient daarom vandaag een motie in waarin ze het kabinet vraagt te onderzoeken wat nodig is om het kopen van seks strafbaar te stellen. Als het CDA daarvoor geen meerderheid haalt, wil de partij een initiatiefnota indienen. Daarmee kan het kabinet worden gedwongen om een reactie op haar voorstel te geven.

Kuik hoopt dat een ‘jonge generatie politici’ een einde kan maken aan de prostitutie. ,,Welke vrouw vindt het nou fantastisch dat er op een dag tientallen mannen langskomen die met haar doen waar ze maar zin in hebben? Hou toch op. Dat wil niemand.’’

www.ad.nl/politiek/cda-wil-verbod-op-...
DeZwarteRidder
0
Amerikaanse beurswaakhond onderzoekt beleggingsapp Robinhood

Gepubliceerd op 3 september 2020 09:32 | Views: 1.989

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) is bezig met een onderzoek naar de beleggingsapp Robinhood Markets. Daarbij wordt gekeken of klanten correct zijn geïnformeerd door Robinhood over verkopen van aandelentransacties aan flitshandelaren en andere handelsfirma's op Wall Street.

Via het in 2013 opgerichte Robinhood kunnen beleggers gratis, zonder commissiekosten, handelen in aandelen. Wel zijn er extra functies die alleen tegen betaling te gebruiken zijn. Maar Robinhood verdient vooral geld door klantenorders te laten uitvoeren door externe partijen zoals flitshandelaren in ruil voor betalingen, een praktijk die 'payment for order flow' wordt genoemd. Het onderzoek draait om de vraag of klanten van Robinhood in het verleden correct zijn geïnformeerd over deze praktijken.

Volgens zakenkrant The Wall Street Journal zou Robinhood een boete van meer dan 10 miljoen dollar kunnen krijgen om de zaak te schikken. Robinhood zag het aantal klanten tijdens de coronacrisis sterk groeien omdat particulieren een graantje wilden meepikken van de onrust op de beurzen. De beleggingsapp werd opgericht door Baiju Bhatt en Vlad Tenev.
DeZwarteRidder
0
'Bankenautoriteit vreest dat witwasregels doel voorbij schieten'

Gepubliceerd op 3 september 2020 06:28 | Views: 2.239

AMSTERDAM (AFN) - De Europese Bankenautoriteit (EBA) vreest dat de antiwitwas- en terrorismeregels zijn doorgeslagen. De toezichthouder ziet dat banken vanwege de torenhoge witwasboetes hele groepen klanten uit voorzorg buiten de deur zetten en stelt een onderzoek in naar mogelijke misstanden, meldt Het Financieele Dagblad.

"We willen weten waarom banken bepaalde klanten niet willen of niet kunnen bedienen", zegt EBA's beleidsexpert Amandine Scherrer. De toezichthouder vreest dat bestaande antiwitwas- en terrorismeregels te gecompliceerd en te veelomvattend zijn geworden. Tot nu toe hebben zo'n honderd banken en bedrijven zich gemeld bij de toezichthouder.

De laatste jaren hebben de beleidsmakers de duimschroeven aangedraaid bij banken. Wie niet goed op zijn klanten let, kan hoge boetes verwachten. "We maken ons zorgen of die aanpak niet contraproductief is", zegt Scherrer.
DeZwarteRidder
0
Nooit meer een parkeerboete: nieuwe dienst waarschuwt voor scanauto

Een Amsterdamse start-up zorgt ervoor dat scanauto’s van gemeentelijke parkeerdiensten automatisch worden herkend. Gebruikers van de dienst krijgen een seintje zodra een controlevoertuig een door hen geparkeerde auto passeert voor 1,49 euro per keer.
Erik Kouwenhoven 10-09-20, 05:00 Laatste update: 10:20

De dienst maakt gebruik van dashcams of beveiligingscamera’s die via internet aan een neuraal netwerk worden gekoppeld. Dit systeem herkent de auto's van de parkeerhandhaving, waarna ‘vergeetachtige’ gebruikers een sms’je ontvangen zodra zo’n scanauto langs zijn of haar auto rijdt. Vanaf dat moment heb je vijf minuten de tijd om via een parkeerapp de betaling aan te zetten, waarmee je een boete ontloopt.

De dienst met de naam ParkeerWekker zit nog in de testfase, maar volgens de oprichters wordt 95 procent van de passerende scanauto’s herkend. Bij loos alarm wordt er geen geld in rekening gebracht. ParkeerWekker biedt de dienst nu in tien steden aan, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht en Groningen.

Gemeenten zullen naar verwachting niet blij zijn met de ontwikkeling, maar tegelijkertijd lijkt het concept moeilijk te verbieden. Ook de app Flitsmeister, die waarschuwt waar snelheidscontroles staan, is niet illegaal in Nederland. Parkeerwekker functioneert echter alleen overdag, omdat het systeem in het donker niet in staat is om de scanauto's te herkennen.
Cézan
0
Ontdekte Columbus Amerika? Nee, dat deden de Vikingen al 500 jaar eerder

Stukje geschiedenis.
Zo..die Vikingen, echte rauwdausers dan.
Dacht alleen aan het VOC, Portugezen, Spanjaarden enz. Maar zij??

www.ad.nl/wetenschap/ontdekte-columbu...
voda
0
Noodlijdend AEB vreest miljoenenstrop op nieuwe biomassacentrale

Het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De geelkleurige biomassacentrale van AEB, langs de ringweg A10, werd deze zomer in gebruik genomen, maar al tijdens de opstartfase bleek de milieuvergunning ondeugdelijk. Foto: Siebe Swart luchtfotografie/ ANP

Er dreigt een nieuwe miljoenenstrop voor de toch al noodlijdende afvalverwerker AEB in Amsterdam. De vergunning voor de in juli in gebruik genomen biomassacentrale deugt niet. Er is mogelijk een extra investering van €2 mln nodig om dat te repareren. De kosten van het stilleggen van de centrale kunnen tijdens deze reparatie oplopen naar €18 mln. Ondertussen zegt de projectontwikkelaar die de centrale heeft gebouwd ook nog een vordering van €6,4 mln te hebben op AEB.

Dat bleek dinsdagochtend bij een zitting van de rechtbank in Amsterdam. AEB wil de biomassacentrale verkopen en publiceerde in juli nog een ronkend persbericht over de ingebruikname. De 'state of the art' biomassacentrale was volgens AEB 'de testfase goed doorgekomen'. Het zou slechts 'een paar dagen' duren om de centrale waarvan de bouw circa €60 mln kostte '24 uur per dag te laten draaien'.

Milieuvergunning
De werkelijkheid is echter anders, zo bleek gisteren tijdens de zitting. De milieuvergunning voor de biomassacentrale, onderdeel van de provinciale omgevingsvergunning, deugt niet. De oorspronkelijke aanvraag ging uit van een bouwplan dat inmiddels grotendeels is achterhaald.

AEB heeft daarom een nieuwe aanvraag moeten doen bij de provinciale toezichthouder. Aan de installatie zal 'mogelijkerwijs een kalkinjectie en continue emissiemeting moeten worden toegevoegd teneinde de vereiste vergunning te verkrijgen. AEB heeft deze additionele investeringen begroot op €2 mln', zei advocaat Dolf Segaar (CMS) namens AEB.

Van een oplevering van de centrale is dan ook nog lang geen sprake. Segaar: 'Het testen duurt veel langer dan verwacht.' Hoe lang is onduidelijk. Verder is er vooralsnog onvoldoende aanbod van brandstof, in dit geval snoeihout uit Nederlandse bossen en plantsoenen.

Achterstallig onderhoud
Dat is allemaal slecht nieuws voor de verkoopplannen die AEB heeft met de biomassacentrale. Die verkoop is een cruciaal onderdeel van een herstructureringsplan dat AEB weer op de rit moet krijgen. De grootste afval-energiecentrale van ons land kwam vorig jaar in financiële problemen toen de directie vier van de zes verbrandingsovens moest sluiten voor achterstallig onderhoud.

AEB is 100% eigendom van de gemeente Amsterdam. Een verkoop van de biomassacentrale zou een bijdrage kunnen leveren aan het verlichten van de schuld van meer dan €400 mln die AEB inmiddels heeft bij de gemeente Amsterdam en een bankenconsortium. Ook zou de verkoop mede de weg vrij moeten maken voor het plan van de gemeente om nog eens €36 mln te lenen aan AEB.

De problemen kwamen dinsdagochtend aan het licht tijdens een zaak die de firma INB heeft aangespannen tegen AEB. INB is in 2012 gestart met de ontwikkeling van de biomassacentrale, maar zag zich genoodzaakt om het project te verkopen aan buurman AEB. INB bleef wel als adviseur betrokken bij de bouw, maar er is ruzie ontstaan.

Rekenfout
INB zegt sindsdien een vordering te hebben van €6,4 mln op AEB. Maar de afvalverwerker houdt de projectontwikkelaar op zijn beurt weer verantwoordelijk voor de mogelijke schade die ontstaat door de problemen met de milieuvergunning.

Verder hebben de partijen een conflict over de aansluiting van agriconcern Bunge op de biomassacentrale. Bunge ligt op 850 meter van de biomassacentrale en heeft CO2-neutrale stoom nodig om soja te verwerken. De biomassacentrale kan die leveren. INB zegt recht te hebben op een provisie van €5 mln als die aansluiting er eenmaal ligt. AEB zegt dat er sprake is van 'een rekenfout' en raamt de provisie op niet hoger dan 5 ton.

De rechter heeft de partijen drie maanden de tijd gegeven om onderling tot een oplossing te komen. Anders zal zij vonnis wijzen.

Het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De geelkleurige biomassacentrale van AEB, langs de ringweg A10, werd deze zomer in gebruik genomen, maar al tijdens de opstartfase bleek de milieuvergunning ondeugdelijk.
Het Westelijk Havengebied van Amsterdam. De geelkleurige biomassacentrale van AEB, langs de ringweg A10, werd deze zomer in gebruik genomen, maar al tijdens de opstartfase bleek de milieuvergunning ondeugdelijk.Foto: Siebe Swart luchtfotografie/ ANP

In het kort:
De milieuvergunning van de nieuwe biomassacentrale van afvalverwerker AEB deugt niet.De kosten om dat te repareren kunnen in het zwartste scenario oplopen naar €20 mln.Dat is slecht nieuws voor de gemeente Amsterdam die als eigenaar van AEB de biomassacentrale wil verkopen.
Er dreigt een nieuwe miljoenenstrop voor de toch al noodlijdende afvalverwerker AEB in Amsterdam. De vergunning voor de in juli in gebruik genomen biomassacentrale deugt niet. Er is mogelijk een extra investering van €2 mln nodig om dat te repareren. De kosten van het stilleggen van de centrale kunnen tijdens deze reparatie oplopen naar €18 mln. Ondertussen zegt de projectontwikkelaar die de centrale heeft gebouwd ook nog een vordering van €6,4 mln te hebben op AEB.

Dat bleek dinsdagochtend bij een zitting van de rechtbank in Amsterdam. AEB wil de biomassacentrale verkopen en publiceerde in juli nog een ronkend persbericht over de ingebruikname. De 'state of the art' biomassacentrale was volgens AEB 'de testfase goed doorgekomen'. Het zou slechts 'een paar dagen' duren om de centrale waarvan de bouw circa €60 mln kostte '24 uur per dag te laten draaien'.

Milieuvergunning
De werkelijkheid is echter anders, zo bleek gisteren tijdens de zitting. De milieuvergunning voor de biomassacentrale, onderdeel van de provinciale omgevingsvergunning, deugt niet. De oorspronkelijke aanvraag ging uit van een bouwplan dat inmiddels grotendeels is achterhaald.

AEB heeft daarom een nieuwe aanvraag moeten doen bij de provinciale toezichthouder. Aan de installatie zal 'mogelijkerwijs een kalkinjectie en continue emissiemeting moeten worden toegevoegd teneinde de vereiste vergunning te verkrijgen. AEB heeft deze additionele investeringen begroot op €2 mln', zei advocaat Dolf Segaar (CMS) namens AEB.

Van een oplevering van de centrale is dan ook nog lang geen sprake. Segaar: 'Het testen duurt veel langer dan verwacht.' Hoe lang is onduidelijk. Verder is er vooralsnog onvoldoende aanbod van brandstof, in dit geval snoeihout uit Nederlandse bossen en plantsoenen.

voda
1
Deel 2:

Achterstallig onderhoud
Dat is allemaal slecht nieuws voor de verkoopplannen die AEB heeft met de biomassacentrale. Die verkoop is een cruciaal onderdeel van een herstructureringsplan dat AEB weer op de rit moet krijgen. De grootste afval-energiecentrale van ons land kwam vorig jaar in financiële problemen toen de directie vier van de zes verbrandingsovens moest sluiten voor achterstallig onderhoud.

AEB is 100% eigendom van de gemeente Amsterdam. Een verkoop van de biomassacentrale zou een bijdrage kunnen leveren aan het verlichten van de schuld van meer dan €400 mln die AEB inmiddels heeft bij de gemeente Amsterdam en een bankenconsortium. Ook zou de verkoop mede de weg vrij moeten maken voor het plan van de gemeente om nog eens €36 mln te lenen aan AEB.

De problemen kwamen dinsdagochtend aan het licht tijdens een zaak die de firma INB heeft aangespannen tegen AEB. INB is in 2012 gestart met de ontwikkeling van de biomassacentrale, maar zag zich genoodzaakt om het project te verkopen aan buurman AEB. INB bleef wel als adviseur betrokken bij de bouw, maar er is ruzie ontstaan.

Rekenfout
INB zegt sindsdien een vordering te hebben van €6,4 mln op AEB. Maar de afvalverwerker houdt de projectontwikkelaar op zijn beurt weer verantwoordelijk voor de mogelijke schade die ontstaat door de problemen met de milieuvergunning.

Verder hebben de partijen een conflict over de aansluiting van agriconcern Bunge op de biomassacentrale. Bunge ligt op 850 meter van de biomassacentrale en heeft CO2-neutrale stoom nodig om soja te verwerken. De biomassacentrale kan die leveren. INB zegt recht te hebben op een provisie van €5 mln als die aansluiting er eenmaal ligt. AEB zegt dat er sprake is van 'een rekenfout' en raamt de provisie op niet hoger dan 5 ton.

De rechter heeft de partijen drie maanden de tijd gegeven om onderling tot een oplossing te komen. Anders zal zij vonnis wijzen.

Meer weten over de biomassacentrale van AEB?
In de podcast Newsroom vertelt de auteur van dit artikel meer over het onderwerp. Luister nu naar Newsroom via Apple Podcasts, Spotify of de BNR-app.

fd.nl/ondernemen/1357481/noodlijdend-...
Bijlage:
voda
0
Wat moet Rimac nu met Bugatti? Ze maken al 1 van de snelste elektrische auto's ter wereld.

www.youtube.com/watch?v=eT7KKxoAvvk&a...

www.youtube.com/watch?v=QI0bc0OdbvQ
The Rimac Concept 2

'Volkswagen dicht bij verkoop Bugatti'
Gepubliceerd op 17 september 2020 12:59 | Views: 481

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Volkswagen is dicht bij de verkoop van sportwagenmerk Bugatti aan het Kroatische Rimac Automobili. Dat schrijft autotijdschrift CAR Magazine dat meldt dat de bazen van het Duitse autoconcern de koop al hebben goedgekeurd, maar dat de commissarissen de deal nog moeten beoordelen.

Een verkoop van Bugatti zou een grote strategische verandering betekenen voor de luxetak van het Volkswagen-concern. De Duitsers zouden de verkoop via dochter Porsche willen laten lopen omdat die automaker al een belang van 15,5 procent heeft in Rimac, dat elektrische auto's maakt. Porsche zou een groter belang in Rimac krijgen als onderdeel van de overeenkomst.

Het van oorsprong Franse Bugatti was in de jaren 50 ten onder gegaan, maar werd in 1998 nieuw leven in geblazen. Volkswagen liet het merk zeer extravagante modellen ontwikkelen met eigen motoren, zoals een weinig gangbare 16-cilindermotor. De ontwikkelkosten lagen daardoor zeer hoog en veel Bugatti's werden ondanks hun hoge aanschafprijs met verlies verkocht. Afgelopen jaar verkocht Bugatti 82 auto's.

Sinds het dieselschandaal kijkt Volkswagen naar mogelijkheden om geld te besparen. Een verkoop van Bugatti wordt daarbij al langer genoemd.
voda
0
‘Mafketels’ die A16 onveilig maakten op motor opgepakt, onder wie Rotterdammer (24)

De politie heeft twee motorrijders opgepakt, die het onlangs vermoedelijk heel bont maakten op de A16. Het tweetal, een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen, wordt verdacht van poging tot doodslag en overtreding van artikel 5A van de wegenverkeerswet; opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen door met 270 kilometer per uur over de A16 te scheuren.

Bram Verbrugge 17-09-20, 13:53 Laatste update: 15:19

De twintigers werden woensdagochtend om 6.00 uur in hun woning en op straat aangehouden, meldt de politie. Hun rijbewijzen zijn ingenomen. De politie denkt twee van de drie vermoedelijke bestuurders van de motoren te pakken te hebben, die over de A16 van Breda naar Rotterdam scheurden met extreem hoge snelheden. Ook plaatsten ze filmpjes van de tochten op social media. In één van de filmpjes dat rondging op social media is te zien hoe de twee in elf minuten van Breda naar Rotterdam rijden. De identiteit van de mogelijke derde verdachte is eveneens bekend bij de autoriteiten. De politie heeft hem gevraagd zich te melden op het bureau.

Onderzoek
De verdachten zijn opgespoord na een onderzoek van Team Verkeer, in samenwerking met Team Digitale Opsporing. De tenlastelegging is onder andere gebaseerd op de snelheden die motorrijders reden.

Uit onderzoek is gebleken dat de drie motorrijders ongeveer 270 kilometer per uur hebben gereden. Zij legden 75 meter per seconde af. Ook wees het onderzoek uit dat ze met ruim 260 kilometer per uur het overige verkeer rechts inhaalden en met ruim 190 kilometer per uur tussen twee voertuigen door reden.

Mafketels
Politici en deskundigen bepleitten een keiharde aanpak van deze ‘mafketels’.

www.ad.nl/auto/mafketels-die-a16-onve...
DeZwarteRidder
1
Welke gekken schrijven hierop in.....????
--------------------------------------------------------------------
Nederland lanceert dertigjarige lening
18-09-2020 10:55 - Wil tot 6 miljard euro ophalen.

(ABM FN-Dow Jones) Nederland wil op 22 september 4 tot 6 miljard euro ophalen met de uitgifte van een nieuwe dertigjarige lening. Dit maakte het Agentschap van het ministerie van Financiën vrijdag bekend.

Het betreft de DBR 0,00% 15 augustus 2050.

Door: ABM Financial News.
DeZwarteRidder
1
wie kent deze fraudeurs...???
---------------------------------------------------------------------------------
Financiële sector - FD.nl
14:44
Hoogleraar start beleggingsfonds met recidiverende fraudeverdachten

De bekende Nyenrode-hoogleraar Jaap Koelewijn leidt beleggingsfondsen waarin hij samenwerkt met Michel G. en Ad van T. Met hun nieuwste project, Eurofonds, halen ze €20 mln op bij vermogende Nederlanders.
3.399 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,94  -11,13  -1,26%  10:30
 Germany40^ 17.765,20 -1,45%
 BEL 20 3.789,53 -1,67%
 Europe50^ 4.916,21 -1,37%
 US30^ 37.692,78 -0,02%
 Nasd100^ 17.701,55 +0,04%
 US500^ 5.057,99 -0,06%
 Japan225^ 38.501,12 -0,51%
 Gold spot 2.370,65 -0,52%
 EUR/USD 1,0614 -0,10%
 WTI 84,91 -0,18%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,67%
B&S Group SA +1,58%
AZERION +1,28%
VIVORYON THER... +1,15%
AMG Critical ... +0,74%

Dalers

ArcelorMittal -6,19%
SBM Offshore -5,65%
Aperam -5,37%
EBUSCO HOLDING -3,01%
ASMI -2,75%