Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

rationeel
1
quote:

ffff schreef op 15 oktober 2020 12:25:

Mijn dagelijkse portie " Rutte-haat" hier weer in geuren en kleuren kunnen ophalen. Zoals al vaker gezegd: Sommige zaken zouden anders kunnen, maar regeren is het sluiten van compromissen, want anders is het een dictatuur. Dat ik hier in Luxemburg 4400 Euro per dag op zak houd, ligt niet aan Rutte, maar aan links-Nederland.

Maar ik kom hier even terug omdat ik gisteren op een kritische Nederlandse zender dan toch te horen kreeg dat Premier Rutte met een grandioze, fantastische , bewonderenswaardige
meerderheid van ruim 53 procent de meest gewaardeerde politicus in Nederland is.

Even in perspectief: Dat is dus BETER dan Trump in de USA, dat is dus beter dan toentertijd Hollande in Frankrijk of de huidige Macron in Frankrijk.

Met kop, neen met twee koppen en schouders steekt hij uit boven die mensen die zo bewonderd worden in dit draadje. Ach jullie kennen ze ook wel. Maar die halen nog niet de helft van wat Premier Mark Rutte aan vertrouwen heeft opgebouwd.

Hoe die presentatrice dat met, tja noem het beetje afschuw, in haar stem zei: Tja, hij heeft wel de meerderheid. Wel een heel groot percentage tevredenen in Nederland achter zich....

Gelukkig, heel gelukkig snapt meer dan de helft van de Nederlandse bevolking dat je het bij die weerbarstige, dwarse, beter-wetende Nederlanders niet gauw goed doet, maar dat je dan uiteindelijk met dit beleid nog het beste af bent......

Proficiat, Mark Rutte; 53 procent in je eentje en ik gok misschien 12 procent voor Wilders en
ik gok alweer 12 procent voor Baudet en de rest mogen jullie zelf invullen.. Je hebt tenslotte de Bible Belt en ontevreden gepensioneerden in Nederland....

Ik zie daar in Brussel met Merkel en Macron al een........ rondlopen. Dat wordt helemaal huilen. ( voor Nederland)

Eventjes een tegengeluid laten horen. De meer dan 50 procent van de ondervraagden hebben tenslotte ook een stem. En gezond verstand...

Peter

Bewondering die dus nergens op slaat, als de cijfers al iets zeggen.

Je zou toch uit de geschiedens hebben kunnen leren dat de meest bizarre persoonlijkheden, mensen achter zich kregen.

Alleen de wetenschap indien correct beoefend geeft houvast over de werkelijkheid.

De rest is demagogie, in het eigen belang.

Maar iemand als Rutte zal na al zijn falen niet opstappen, indien niet gedwongen. Dat zit helemaal in zijn persoonlijkheid verankerd.

Een zeer gevaarlijk manetje dat de Nederlanders naar de afgrond leidt.

Moet je natuurlijk wel de moeite nemen om informtie te ZOEKEN ipv achter de MSM aan te lopen en je in slaap te laten sussen.

Zolang het duurt, want eens word je met grote schrik wakker. Of anderen, de wakkeren moeten je nog net op tijd gered hebben.
het zwaard
3
Het gevaarlijkste mannetjes die Nederland naar de afgrond kunnen leiden heten Baudet en Wilders.
Gelukkig dat er in Nederland nog veel mensen zijn met gezond verstand.
rationeel
0
quote:

het zwaard schreef op 15 oktober 2020 16:46:

Het gevaarlijkste mannetjes die Nederland naar de afgrond kunnen leiden heten Baudet en Wilders.
Gelukkig dat er in Nederland nog veel mensen zijn met gezond verstand.
Als je iets beweert, dan wel onderbouwen.

Anders noemen we het onverantwoord stemming kweken.
rationeel
0
’Iedereen straks onder de boom’

Kweker Jaap Bolhuis is met zijn zoon Martin druk in de weer met kerstbomen. Kleine boompjes worden in kratten per post (inter)nationaal verstuurd.

FOTO JOS SCHUURMAN

Kwekers: gezelligheid wordt thuis gezocht

door Chris Ververs

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

donkere maanden van het jaar. Nu een reisje naar de zon en de wintersportvakantie door de viruscrisis vermoedelijk uitblijven, gaan meer mensen het thuis gezellig maken, is de verwachting. De Vereniging van Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) rekent op een stijging van minstens tien procent aan verkochte boompjes.

„We gaan veel meer verkopen”, stelt VNK-voorzitter Gerard Krol uit Boekel. „De mensen gaan niet op vakantie en ook de horeca gaat weer op slot. Dan wil je toch gezelligheid in huis halen.” Werden vorig jaar nog circa 2,8 miljoen kerstbomen verhandeld; Krol rekent op een kleine 300.000 meer dit jaar, gebaseerd op contacten met wederverkopers over hun bestellingen.

De aan corona gerelateerde recessie lijkt op korte termijn – in de kerstbomensector – uit te blijven. „Daar waren we een beetje bang voor, maar omdat mensen het niet uitgeven in het restaurant of aan uitstapjes, denk ik dat het gespendeerd gaat worden aan Kerstmis. Dus een tweede boompje, een groter formaat of een duurdere soort.”

De kwekers kampen wel met de gevolgen van de droogte van de afgelopen jaren. Zo is de grote kerstboom niet meer wat hij ooit geweest is. „De lengtegroei is achtergebleven, maar je krijgt er een mooie compacte boom voor terug.” Dus minder grote bomen die automatisch in prijs zullen stijgen? Krol: „Dat zal minimaal zijn. Denk aan een euro duurder op een boom van vijfendertig euro. Het probleem is dat we er simpelweg niet meer hebben dit jaar.”

De Nordmann lijkt ook dit jaar weer het populairst, stelt de VNK-voorman. Voorkeur voor een specifieke boom is echter ook een beetje gebiedsgebonden. In het westen van het land gaat de voorkeur uit naar een Nordmann, in Brabant houdt men het op de Omorika (liefst met kluit) en in het noorden is het de traditionele fijnspar wat de klok slaat.

De Groningse kweker Jaap Bolhuis denkt ook dat we nog massaler aan de kerstboom gaan dit jaar. „Ik denk dat de eerder ingezette trend van een tweede boom dit jaar weleens extra populair kan worden. De miljoen wintersporters die thuisblijven, willen toch een boom met alles erop en eraan.”
JP Samosa
1
quote:

objectief schreef op 15 oktober 2020 08:30:

[...]

Gelukkig hebben we in Nederland heel deskundige mensen aan het roer; die weten wel beter wat goed is voor de burgers. De Euro en de Europese Unie brengt/bracht ons meer welvaart.
Best gek dat je hier enkel voor of tegen EU meningen vind.
Ik ben voor een EU,Voor handel.
tegen coronabonds,
voor HervormingenEU zoals
Voor een lager budget EU,
Voor halvering Aantal parlementsleden,
Voor een door EU burgers gekozen President,
Voor, nooit meer Strassbourg
en zo van die dingen.....
rationeel
0

Minister wacht eerst uitleg af

Minister Kaag stelt dat het EIP in gebreke is gebleven.

FOTO ANP/HH

Toch geld ex-terreurkopstuk

door Elif Isitman

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

DEN HAAG: De onthulling dat er via het European Institute of Peace (EIP) Nederlands belastinggeld op de bankrekening van een voormalig kopstuk van een Syrische terreurgroep is terechtgekomen, is geen aanleiding om die subsidie stop te zetten. Minister Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) wacht eerst de opheldering van het EIP af.

rationeel
0
Het is voor het kabinet namelijk niet duidelijk of de omstreden Labib al Nahhas nog terreurbanden heeft, nu hij Nederlands belastinggeld uitbetaald krijgt. Al Nahhas gold vroeger als een prominent lid van Ahrar al Sham, een jihadistische terreurbeweging in Syrië. Al Nahhas zelf zei tegenover Argos – dat de geldstroom dit weekend openbaarde – dat hij de terreurgroep eerder had verlaten vanwege „onoplosbare verschillen” van mening tussen hem en het leiderschap. Ook beweert hij dat hij heeft geprobeerd te verhinderen dat de groep een „extreme ideologie” zou gaan aanhangen.

De Nederlandse rechter oordeelde eerder dat Ahrar al Sham een terroristisch oogmerk heeft, toen twee Nederlandse Syriëgangers die zich bij de groep hadden gevoegd werden veroordeeld.

Kaag benadrukte dinsdag in de Kamer dat de terreurgroep Ahrar al Sham zelf nooit financiering uit Nederland heeft ontvangen. Het gaat hier om een indirecte financiering van het voormalige kopstuk Al Nahhas via het EIP, aldus Kaag. Die laatste organisatie heeft volgens haar dan ook de verantwoordelijkheid om na te gaan of mensen die geld ontvangen dubieuze banden hebben en het ministerie daarvan op de hoogte te stellen. „Daarbij is het EIP in gebreke gebleven”, aldus de bewindsvrouw. „Maar de suggestie dat het kabinet willens en wetens terroristen financiert, werp ik verre van me.”

Wel is de kwestie aanleiding voor het ministerie om over te gaan op een ander systeem om de risico’s bij financiering via derde partijen te beoordelen. Ook loopt er nu een onderzoek naar de financiering van Al Nahhas.
rationeel
0
DEN HAAG Nederlandse supermarkten gaan naar schatting honderden producten uit de schappen halen waarin verontreinigd sesamzaad is gebruikt. Op... drie partijen sesamzaad uit India... is ...ethyleenoxide... aangetroffen.

Deze gewasbescherming is in Europa verboden. Volgens de NVWA is er geen acuut risico voor de gezondheid maar is ’verhoogd risico op lange termijn niet uitgesloten’.

Liane ter Maat van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) vertelt dat supermarkten nu bezig zijn lijsten te maken met producten waar het ’foute’ sesamzaad in is verwerkt. „Zo snel mogelijk publiceren ze die op hun websites”, vertelt Ter Maat. „Het is in ieder geval zo dat er in honderden producten sesam is verwerkt waarin... ethyleenoxide... is aangetroffen. Producten waarvan supermarkten zeker weten dat die zaden erin zitten, worden uit de winkel gehaald. Alles wat sowieso veilig is kan blijven liggen en waar nog twijfel over bestaat, wordt ook weggehaald.” Het gaat volgens Ter Maat vooral over brood en crackers.

Wat betreft het gevaar van het spul baseren supermarkten zich op advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Volgens de NVWA is het aantreffen van het producten ethyleenoxide ’niet meteen een probleem voor de volksgezondheid, maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden’.

Volgens Ter Maat kan het nog even duren voor er complete lijsten zijn op de websites van supermarkten. „Het is een complexe toestand om het allemaal uit te zoeken waar het wordt gebruikt. Maar er zit gewoon een strenge limiet op: deze stof mag in Europa niet voorkomen.”
Ijsbeer
0
Wie komt er in het witte huis.

En als trump niet wil vertrekken wie moet hem dan beleefd vragen te vertrekken.

Wie zet Trump uit zijn witte huis.

Eerst moet Biden maar winnen en dan moet die maar zorgen dat Trump gaat vertrekken.
Ijsbeer
0
quote:

rationeel schreef op 15 oktober 2020 21:02:

Laten we hopen dar Trump:) wint:)
Dan is er geen probleem.

Wie haalt trump uit het witte huis als die niet wil??
Nou rationeel wie??
haas
0
quote:

Caveat schreef op 15 oktober 2020 20:56:

Wie komt er in het witte huis.

En als trump niet wil vertrekken wie moet hem dan beleefd vragen te vertrekken.

Wie zet Trump uit zijn witte huis.

Eerst moet Biden maar winnen en dan moet die maar zorgen dat Trump gaat vertrekken.

even wat dichter bij huis:
Wie komt er in het Binnenhof ?

PS: Ik denk, na het lezen(van kranten etc.) aan al die opstootjes in NL, aan de TV beelden destijds van Griekenland
Daar ging ook toen het volk de straat op, En het leger ook.Andere tijden mss ?
maar mss nog voor de kerstdagen ook hier ?
[verwijderd]
0
Tijdens de Kerstdagen verwacht ik wel de Kerstman op straat. Hopelijk met mooie cadeau's dit jaar!
Ijsbeer
0
quote:

haas schreef op 15 oktober 2020 21:10:

[...]

even wat dichter bij huis:
Wie komt er in het Binnenhof ?

PS: Ik denk, na het lezen(van kranten etc.) aan al die opstootjes in NL, aan de TV beelden destijds van Griekenland
Daar ging ook toen het volk de straat op, En het leger ook.Andere tijden mss ?
maar mss nog voor de kerstdagen ook hier ?
Tja slappe hap en mensen worden steeds bozer.
Kijk naar opsporing verzocht.
wordt tijd dat veiligheid in Ned op nr 1 komt..
En dan bij het aanvallen van politie dubbele straf..
Nou die kunnen zich wel redden..

Die oudjes van 65 plus.
Die aanvallen dan drie dubbele straf.
Die krijgen geen bonus!!

Het is waanzin hier vuil op straat gooien kunnen ze niet eens handhaven!

Wordt tijd voor een harde aanpak van hufters.
[verwijderd]
0
Tja, gisteren heeft Rutte nog een uitgebreid mea-culpa-verhaal afgestoken in de Kamer inzake het coronabeleid. Slim, alhoewel dat kan iedereen met een beetje hersens bedenken. Je hebt al toegegeven dat je fout zat, zij het heel algemeen/breed geformuleerd, niet op concrete punten. Dus wat kan de oppositie dan verder nog? De man en z'n antidemocratische crew wegsturen? Gaat moeilijk met steun van vier coalitiepartijen en PvdA en GL op het vrijersbankje. En voorheen en eigenlijk nog steeds hebben we het mantra "100% van de beslissingen nemen met 50% van de kennis". Mooi bedachte academisch-retorische truc, maar maak het verder mijn grootje maar wijs (die al lang dood is). Zo kan iedereen regeren, ook Wilders en Baudet, beste bashers!

En dan daarbij nog klagen dat het NL-volk voor een groot deel niet zijn verantwoordelijkheid neemt. Hondsbrutaal. Iemand die het regeringsbeleid bekritiseert wordt met morele praatjes kapot geframed. De Zweedse freule noemt afwijkende meningen standaard nepnieuws, en wil een afgescheiden Stadstaat Amsterdam als een partij als de PVV de grootste zou worden. Voor wie Bosma-fan is: op internet is zijn finale afrekening met deze dame te horen, uiteraard middels een vertrouwde Bosma-tirade.

Toch ook goed nieuws: Ongehoord Nederland gaat met een Zwarte Pieten-journaal komen, waarin, tja hoe bestaat het eigenlijk, Zwarte Pieten gewoon zwart zijn..... Eigenlijk iets heel normaals, dat ontbrak de laatste jaren gewoonweg, terwijl de NPO claimt heel divers/inclusief te zijn (ja, zo lang het die ene deugende anti-eigen-cultuur-kant op gaat).
jowi
0
Die schulden crisis is nog lang niet opgelost hoor. De schulden zijn alleen nog maar toegenomen echter het systeem klapt nog niet dus er is nog geen crisis.

De euro heeft ons welvaart gebracht ! Vertel dat maar aan:
* al die daklozen,
* mensen (midden inkomens) die naar de voedselbank moeten
* de kinderen die zonder eten naar school gaan
* mensen die uit kosten overwegingen niet naar de huisarts of tandarts durven

De belastingdruk (het heet vaak anders) is onder Rutte (12 jaar) alleen maar toegenomen. Als je alle heffingen op een hoop gooit zitten de NL burger in TOP van Europa (zelfs van de wereld) qua belastingafdracht. Zo'n 20 % van Nederland is er idd veel beter van geworden. 50% van Nederland moet veel meer en langer werken om dezelfde koopkracht te behouden en de rest houdt na hun netto inkomen nog een stuk maand over.

Hebben we wel enig idee hoeveel miljarden Euries er vanaf de invoering per 2001 bij de Nederlandse bevolking zijn afgeroomd en naar de EU zijn getransfereerd !!!!!!!!!
jowi
0
Dus de stelling dat de EURO en EU ons alleen maar welvaart heeft gebracht zou ik vanaf nu wel graag onderbouwd willen zien.
Portisch
0
Opus 135

Heb het spektakel stukje van Bosma ook mogen bewonderen.
Mevrouw zit tijdens deze roost voortdurend in haar papieren te graven.
Meesterlijke uitzending.
Ollongren betekent zoveel als NEUSPEUTEREN !!
LOL
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 1621 1622 1623 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.383,09 +0,16%
 EUR/USD 1,0632 -0,11%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%