Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
0
quote:

Superrubio schreef op 17 oktober 2020 21:42:

[...]

Nogmaals

m.youtube.com/watch?v=OtxvrLdh9Bs

En anders zou ik vanaf nu af aan wel een toontje lager gaan zingen. Want wat jij doet heeft dus niet met discussieren te maken maar alleen maar met jezelf interessant horen doen net als zovele politici en journalisten die zich weigeren in te lezen.
Het is zo dat jij graag wil dat ik het ga zien maar je weigert om ook maar iets te doen om mij daartoe te motiveren. Ik zie het nut niet, ik ben niet met een of ander persoon in een filmpje in discussie dus als ik niet weet waarom jij het belangrijk vindt heeft het geen toegevoegde waarde in ons gesprek. Ik wil best zeggen leuk filmpje of zo als het je daarom gaat.
rationeel
1
Mondkapje overheid veel te groot door rekenfout

Sinds begin deze zomer is er op de website van de Rijksoverheid een patroon te vinden voor het maken van een mondkapje van bijvoorbeeld ...een laken of oud T-shirt... Dit patroon heeft het ministerie van VWS overgenomen van de Amerikaanse overheid. Nu blijkt uit een berekening van televisieprogramma Kassa dat het ministerie een rekenfout heeft gemaakt in het omrekenen van de Amerikaanse maateenheid (inches) naar centimeters.

Dit verklaart waarom het mondkapje veel te groot is en helemaal niet aansluit. Een woordvoerder van het ministerie van VWS bevestigt dat het inderdaad om een rekenfout gaat, en dat het aangepast wordt. "Het lijkt inderdaad om een fout te gaan bij het omrekenen. We gaan nog een keer goed kijken naar het patroon en de instructie die erbij staat."

Gewoon haken of breien laten door OPOE:)

Met een gat voor de neus:)
jowi
0
Laat die Chinezen maar eerst hun eigen bevolking inenten. Er zijn in China genoeg proefkonijnen.
Als de vaccinaties aanvaardbare bijwerkingen heeft kan NL altijd nog bestellen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Nagenoeg alles wat uit China komt is ondeugdelijk.
Zie de bestelde mondkapjes, de eerste PCR tests etc

[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 17 oktober 2020 21:46:

[...]
Het is zo dat jij graag wil dat ik het ga zien maar je weigert om ook maar iets te doen om mij daartoe te motiveren. Ik zie het nut niet, ik ben niet met een of ander persoon in een filmpje in discussie dus als ik niet weet waarom jij het belangrijk vindt heeft het geen toegevoegde waarde in ons gesprek. Ik wil best zeggen leuk filmpje of zo als het je daarom gaat.
Gast ga lekker eregens anders je onzin verkopen.

m.youtube.com/watch?v=OtxvrLdh9Bs
[verwijderd]
0
quote:

Superrubio schreef op 17 oktober 2020 21:44:

[...]

Het woord Brexit wordt niet eens genoemd en in de VK en Lomdon gebeurt precies hetzelfde ala in NL Je lult uitje nek!!
Nou nee feitelijk type ik met mijn vingers. Ik weet ook dat ze daar links rijden dus er gebeuren ook wel andere dingen dan hier, maar goed ik weet nog steeds niet wat je me duidelijk wil maken en sluit de discussie maar af.
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 17 oktober 2020 21:51:

[...]
Nou nee feitelijk type ik met mijn vingers. Ik weet ook dat ze daar links rijden dus er gebeuren ook wel andere dingen dan hier, maar goed ik weet nog steeds niet wat je me duidelijk wil maken en sluit de discussie maar af.
m.youtube.com/watch?v=OtxvrLdh9Bs
MotisIEX
1
Amsterdam... Rood... Pas op... Boe... Als ik je aankijk ga je dood... Als ik niet met een boog om je heen loop, ga je genadeloos ten onder...

Excuses op voorhand... ik beperk me even tot Amsterdam, aangezien mijn primaire leefgebied zich hier begeeft... Dus, maar... vandaar...

Los van het feit dat staat NL een veelvoud van enkele maanden de tijd heeft gehad om op te schalen in ziekenhuiscapaciteit en daarin heeft verzuimd... Sterker nog, de extra bedden in de RAI en elders zelfs heeft opgeruimd... vind ik het bijzonder opmerkelijk dat een ziekenhuisopname van 79 man/vrouw in 2 weken tijd tot een overcapaciteit leidt, al gaat het een maand (of twee) lang met deze aantallen te keer. Alarmbellen... Sirenes... Let wel, er zijn 13 (!) ziekenhuizen in Amsterdam... 13! Geen 1 voor een gehele regio, maar 13 voor een stad... Als het zorgstelsel deze aantallen niet aankan, hebben we geen gezondheidscrisis, maar een capaciteitscrisis. corona-teller.nl/kaart-coronavirus-am...

Dan toch, landelijk...

Sterfte per week regulier... een 2.900 zielen gaan ter ruste... www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/medisch/h... maar ook www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers...

Het aantal loopt doorgaans op in het huidige seizoen.

Covid/Corona doden per week, afgelopen week...150, voorgaande week 92... www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

5% van regulier... Mijn aandeel in Aegon en BAM daalde meer afgelopen week (overigens geen verlies)... kijkt niemand van op...

Die dame van Youtube van SuperRubio (vooral doorgaan jij, SuperRubio) heeft het in de gaten...

De media is gek geworden... de mensen gedwee... De beleidsmakers, tja...

Ik begrijp ook dat mijn rudimentaire statistieken alhier weinig wetenschappelijk zijn. Maar toch...

Over een aantal decennia, misschien al binnen de huidige, gaan geschiedschrijvers volledig los en kijken ze terug op deze periode met dank voor de inspiratie voor hun overvloedige inkomen dan...

Geen uitnodiging tot discussie of dialoog... Een aanzet tot onderzoek en nadenken aan eenieder...

Waar gaan we naartoe als maatschappij? Ik vrees met grote vrees...

ff_relativeren
0
Dames en Heren,

in de bijlage de Tabel-update met week-op-week-vergelijk. Wat direkt opvalt , is dat de procentuele toename van de besmettingen in veel landen ineens met tientallen procenten omhoog schiet ..

terwijl de afgeleide sterfgevallen steeds lager worden. Zelfs de laatste dieprode markering is deze week verdwenen.

Zie de bijlage :

Bijlage:
Doemebest
0
Stephen Stills schreef het lang geleden al,
" Paranoia strikes deep
Into your live it wil creep
It starts when you're always afraid...
[verwijderd]
0
quote:

Superrubio schreef op 17 oktober 2020 17:42:

Briljante video over de situatie in Londen. De interviewster heel goed voorbereid laat zien wat een flauwekul er daar aan de gang is. Hilarisch en treurig tegelijk.

m.youtube.com/watch?v=OtxvrLdh9Bs
Cabaret in oprtima forma. Tranen in mijn ogen. Zorgelijk dat dit een man met invloed in de politiek is.
Beperktedijkbewaking
1
Hier een verhaal van een Zuid-Afrikaanse aanhangster van The Great Barrington Declaration:
www.biznews.com/global-investing/2020...

Zij doet mee met PANDA, een Zuid-Afrikaanse expertgroep die kritisch staat tegenover de (beperkte) lockdown-maatregelen in ZA. Het artikel schrijft ook zeer kritisch over China en hun 'pion' Tedros Ghebreyesus die mede door de invloed van China in veel Afrikaanse landen tot directeur-generaal van de WHO gekozen werd.

Chiddix
1
Dagstaat coronavirus : 17-10

VS-8106384(+57660)
India-7432680(+62212)
Brazilie-5224362(+24062)
Rusland-1376020(+14703)
Argentinie-979119(+13510)
Columbia-952371(+7017)
Nederland-220052(+8114)
Belgie-213115(+10964)

Duitsland-364664(+4862)
Turkije-345678(+1723)
Singapore-57904(+3)
Italie-402536(+10925)
Spanje-936560(-)
VK-708297(+16185)
Zweden-103200(-)
Frankrijk-876342(-)
Zuid-Afrika-702131(+1928)
Chiddix
0
Frankrijk schreef een record coronagevallen bij in 24 uur (32427). Voor acht steden gaat een avondklok in van 21:00 tot 6:00. Niemand meer naarbuiten. Hadden we ook eerder moeten doen met Amsterdam, Den Haag en Rotterdam(brandhaarden).
[verwijderd]
0
Sterk terugvallende criminaliteit, drugsgebruik, drankmisbruik, bij instellen avondklok kunnen we politie agenten eerder naar huis sturen.

Ik zie nu nu in de vroege ochtend fietsers aanhouden waar het lampje van de fiets niet werkt, in groepjes van drie staan ze 200 meter na een kruispunt de slachtoffers op te vangen A 40 euro per fiets.

2020 is nu al het jaar van The Big Bang: van open en vrij naar communistisch, stalinistisch en staats gecontroleerd, het China model doet haar intrede.

Komende dinsdag door de 10.000 heen voor draagvlak avondklok en het sprake stellen van verplichte testen voor iedereen op straffe van....
[verwijderd]
2
Interessante kijk op het geheel vanuit Zuid-Afrika. Landen gedragen zich erger dan het systeem in China en daarmee omarmen we langzaam maar zeker een veredeld communistisch systeem waarvan we gedacht hadden dat we er nooit in zouden leven.

Elke dag dat we met deze bizarre maatregelen te maken hebben neemt de negatieve impact op het welzijn van mensen toe, dat wereldwijd onherroepelijk tot een toename van de verslechtering van de gezondheid diezelfde mensen (en mogelijk ook hun omgeving) leidt.

Het resultaat in bepaalde regio's is dat mensen nu al de gevolgen ervaren van het niet langer hebben van een inkomen, het verliezen van een dak boven je hoofd met alle gevolgen van dien: en op de eerste plaats leidt armoede te allen tijde tot een vatbaarheid van virussen, al niet nieuw en andere ongewenste ziektebeelden (zonder behandeling).

Immers, regio's waar mensen vervuild water drinken en onvoldoende eten hebben zijn extreem vatbaar voor het oplopen van virussen, al dan niet nieuw, en andere ziektebeelden.

We zetten indirect de deur open voor drama's op de lange termijn waar mensen die dagelijks naar waardeloze vals positieve cijfers kijken niet over na lijken te denken. Wat fascinerend is.

Er is maar één winnaar: China. Hun levensstandaard wordt in rap tempo wereldwijd geïmplementeerd.

Ik had namelijk nooit durven dromen dat in Nederland de overheid zou bepalen of je op straat mag lopen, of je een winkel vandaag wel of niet mag openen en of jij wél of geen zorg ontvangt of dat we geen begrafenissen mogen bijwonen en 1001 andere voorbeelden.

Of zoals een buurman die WO2 bewust heeft meegemaakt gisteren zei: ´´in 1940 hadden we, op Rotterdam na, alle rijkdommen nog, maar in 1945 aten we hondenvlees en bloembollen. Het gaat sneller dan je denkt, vergeet dat niet.´´
Chiddix
0
quote:

Caveat schreef op 17 oktober 2020 20:03:

[...]

koekenbakkers zijn het zeker en ze zijn nu nog aan het bakkenleien.
En wat moeten ze doen nu.
Inderdaad meteen betere maatregelen en dit niet afwachten .
Verhaal is wel duidelijk nu meteen doorpakken met harde maatregelen.

Doen ze dit niet zijn het koekenbakkers.
2 weken wachten en dan de thermometer ?

Nee dan is het te laat.

Hoe hadden ze het moeten aanpakken.
Beginnen met de meest zware maatregelen en dan verlichten.

Wat doen ze .
Ze beginnen met lichte en gaan daarna naar zwaardere maatregelen.

Koekenbakkers zijn het ze hebben schijnbaar geld genoeg om dit allemaal te bekostigen.
De methode die Europa hanteert deugt niet(Nout Wellink). Nieuw-Zeeland en Australie volgen het Chinese model en dat werkt. Het zijn weliswaar gebieden die op het vaste land niet zijn aangesloten en dat maakt het iets makkelijker. Maar het draait om de methode van aanpak. Die verschilt nogal van Nederland, Belgie etc
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Superrubio schreef op 17 oktober 2020 15:26:

[...]
Op de site van RIVM staat het volgende.

You have coronavirus
If you have been tested and the results confirm that you have coronavirus, the municipal health service (GGD) will contact you. The GGD will tell you what you need to do, for example self-isolate at home.

Members of your household and close contacts must also stay at home

If you live with other people, they must also self-quarantine for 10 days. The same applies to close contacts. These are people who have been in close contact with you (within 1.5 metres for at least 15 minutes). For example, a partner that you do not live with, a travelling companion or a colleague. lf they develop symptoms of COVID-19, they should also get tested.
Merkwaardig dat ze die "minstens 15 min blootstelling" alleen noemen i.v.m. quarantaine, niet bij hun 'gewone' corona-adviezen.

Weer een van die halfzachte dingen van het RIVM!

Chiddix
0
Jensen zegt, Rutte wil ons allemaal opsluiten in onze huizen. Deed hij het maar? Om een virus te bestrijden als het corona moet je draconische maatregelen nemen en geen halfzachte.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 18 oktober 2020 09:01:

Jensen zegt, Rutte wil ons allemaal opsluiten in onze huizen. Deed hij het maar? Om een virus te bestrijden als het corona moet je draconische maatregelen nemen en geen halfzachte.
Klein, maar niet geheel onbelangrijk detail: Nederland is geen eiland.

Los van een ander detail met impact: namelijk dat dit virus ogenschijnlijk nooit meer uit onze samenleving zal verdwijnen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%