AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

AJAX IN 2020

988 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
[verwijderd]
0
pietje-2005
0
Kun je wel eens gelijk in hebben.
Moment-opnames, dus, en moet allemaal nog blijken ;-)
Succes
Wilbar
1
‘Noa Lang keert door afspraak in huurdeal niet meer terug bij Ajax’

Noa Lang gaat Ajax op huurbasis verlaten voor Club Brugge, maar zal niet meer terugkeren naar de Johan Cruijff ArenA. Freek Jansen, Ajax-clubwatcher van Voetbal International, meldt dat de clubs het eens zijn geworden over een verplichte koopoptie in de huurdeal. De 21-jarige buitenspeler wordt naar verwachting vandaag nog gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever.

“Noa Lang gaat, dat zal de allerlaatste transfer zijn denk ik”, vertelt Jansen over de stand van zaken op de transfermarkt bij Ajax. “Ten Hag heeft aangegeven dat hij de groep bij elkaar wil houden. Iemand als Ekkelenkamp, voor wie veel interesse is vanuit de subtop, wil hij niet laten gaan. Noa Lang mag wel vertrekken en die zal vandaag waarschijnlijk door Club Brugge gepresenteerd worden. De verwachting is dat het om een huurperiode gaat met verplichte optie tot koop. Dus hij vertrekt en gaat waarschijnlijk niet meer terugkomen bij Ajax.”

Zondagavond meldden diverse media dat Club Brugge op het punt staat om Lang in te lijven. De jeugdinternational komt voor dit seizoen niet in de plannen van hoofdtrainer Erik ten Hag voor, terwijl hij in de voorbereiding wel een goede indruk maakte. “De laatste weken merkte je al dat hij steeds verder op de achtergrond terechtkwam", legt Jansen uit. "Hij was ook niet meer als invaller in beeld. Dan kun je zo’n jongen er wel bijhouden als zoveelste keus, maar zijn perspectief was gewoon minimaal. Hij is 21 jaar en wil speelminuten maken. Hij is geen talentje meer van achttien die net komt kijken. Ajax heeft zoveel opties, waardoor ze hem kunnen laten gaan."

Tegenover het vertrek van Lang staat de terugkeer van Davy Klaassen naar Ajax. De middenvelder zet maandag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de club waar hij werd opgeleid en doorbrak. Werder Bremen heeft het mondeling akkoord met Ajax over de transfersom zondag al bevestigd. Naar verluidt ontvangt de Bundesliga-club elf miljoen euro, een bedrag dat met nog drie miljoen kan oplopen.
www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/noa-l...
NadalAFCA
0
M'n aandelen van Ajax bevinden zich bij De Giro.

Heeft iemand een stappenplan hoe ik me kan aanmelden voor de virtuele AvA? Ik lees iets over intermediary etc, dus hopelijk kan iemand me (en andere aandeelhouders) hierbij helpen.

Alvast dank!
[verwijderd]
0
Klaassen terug naar Ajax.
4 jaar contract
11mio vast en 3 mio variabel voor betaald richting Werder Bremen.

Een welkome ervaring op het middenveld getuige afgelopen zondag.

Nu nog de opstelling wat omgooien met Tadic in de spits, Promes links en Labyad op 10, om maar dezelfde poppetjes te gebruiken.

Maar van mij mag het ook
Neres Tadic Anthony
Kudus
Martinez Klaasen
Nico Blind Schuurs Mazraoui
Onana
voda
0
Ajax contracteert Davy Klaassen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AFC Ajax
16,50 -0,24 -1,43 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft een overeenstemming bereikt met oud-speler Davy Klaassen en Werder Bremen over de overgang van de speler naar Ajax voor een bedrag van minstens 11 miljoen euro. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub maandagmiddag bekend.

De middenvelder tekende in Amsterdam een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft tot en met 30 juni 2024. Ajax betaalt een transfersom van 11 miljoen euro aan Werder Bremen, maar dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 14 miljoen euro.

De afgelopen twee seizoenen kwam Klaassen in de Bundesliga uit voor Werder Bremen.

"Ik ben heel blij om terug te zijn bij Ajax, dat voelt als thuiskomen voor mij", aldus de speler.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
1
quote:

voorkenniskoning schreef op 7 oktober 2020 11:07:

Mooi overzichtje, Ajax kampioen transfers.

www.telegraaf.nl/sport/917579122/ajax...
Weer heel knap gedaan van Overmars.

Naast 2 spelers met heel veel potentie en die zo goed als gelijk meekunnen wat sneller is dan verwacht met Anthony en Kudus ook een ervaren pion voor het middenveld erbij kopen omdat het middenveld wel heel jong is in de persoon van Klaassen.

En dan al die verkopen tegen toch flinke prijzen ondanks corona en dan noem ik zeker Dest, voor 26 miljoen, dat vond ik stevig, Donny lijkt dan wat korting tov de eerdere geruchten van wel 55 miljoen, Ziyech prima gehandeld natuurlijk om hem een jaar langer te binden en daar wel een flink salaris voor te betalen maar meteen ook die clausule voor 30 mio vertekken er uit en hem dan een jaar later verkopen voor 44.

De afwezigheid van publiek is natuurlijk een flinke aderlating voor Ajax maar Ajax kan het dus compenseren met deze transfers en de CL deelname.

Hoe gaan PSV en Feyenoord het redden zonder publiek inkomsten en zelfs een negatieve transferbalans.

Overigens is PSV wel duidelijk sterker geworden daardoor nu bijvoorbeeld Malen wel is gebleven en ook Dumfries waar toch duidelijk interesse voor was.
Ihattaren noem ik even niet want die wordt niet opgesteld.
Van Ginkel nu terug, die voelt zich toch altijd heel goed bij PSV.
Madueke is een hele leuke voetballer, Zahavi kan altijd en overal een goal maken en dan halen ze op het slot ook nog Gotze binnen.
Die laatste 2 transfervrij maar wel met behoorlijke salarissen.

Heel belangrijk voor Ajax dit jaar om weer kampioen te worden, niet alleen om zelf natuurlijk weer de CL in te gaan met alle inkomsten die daar bij horen maar om de concurrentie ook de lucht niet te geven van de inkomsten van die deelname zodat ze moeten verkopen en mogelijk juist verzwakken.

Bij Ajax staan komende zomer natuurlijk Onana en Tagliafico nadrukkelijk voor een vertrek en zal er voor ongeveer elke andere speler ook wel weer interesse zijn zoals gewoonlijk dus dat zit dan ook wel weer goed.

Met een aankoop als Anthony verhoog je ook weer de afschrijving op de spelers per jaar terwijl spelers die niet of nauwelijks afschreven zijn vertrokken met vooral Ziyech en vd Beek, maar daarmee verkoop je wel weer flinke salarissen.

Hoop dat Ten Hag de juiste opstelling gaat vinden want ik ben zeker niet tevreden met hoe het nu staat en loopt. Misschien dat met meer stabiliteit op het middenveld met Klaassen de voorhoede ook meer tot zijn recht komt en dan vooral Promes en Labyad die nog nauwelijks iets hebben laten zien in de eerste wedstrijden.

En dan natuurlijk kijken naar de ontwikkeling van de eigen jeugd met Gravenbergh, Ekkelenkamp en J. Timber en dan kijken of er nog ruimte is om spelers die daar weer net achter zitten een kans te geven zoals Rensch en Taylor en daar weer achter Hansen Unuvar en Brobbey.

En Danilo doet het ook goed bij Twente tot nu toe, eens zien of die nog terug gaat komen of de Botman route gaat volgen, verhuren, zich in de kijker spelen en direct verkocht worden voor rond de 8 mio.

En Bande komt terug van de verhuur periode bij FC Thun.
Is mij nog steeds niet helemaal duidelijk of Ajax hem heeft terug gehaald omdat Lang verkocht is aan Brugge of dat Thun hem terug gestuurd heeft.
Zou toch leuk zijn als die zich nog kon bewijzen na al zijn blessure leed wat voor een valse start zorgde bij Ajax en er is flink voor hem betaald maar wordt mogelijk meer een Magallan of Marin, net niet of in het geval van Magallan, helemaal niet.
El_loco
1
Zie hier mijn reactie op het Artikel:

Wel een goed verhaal, alleen is het voetbalinhoudelijke deel wel vanuit een raar perspectief geschreven, want de selecties van Feyenoord (hebben gewoonweg geen geld om te versterken) en AZ zijn juist uitgehold (Idrissi nog even weg op het laatste moment zonder vervanging) en de enige die zich een beetje zou kunnen meten is PSV (die op de Duitse tour gaat), dus daar zit nou juist niet de bedreiging in mijn ogen. Het mislopen van CL is echter wel dodelijk, maar er is juist zoveel geld gegenereerd dat het een keertje mis zou kunnen gaan zonder desastreuze gevolgen en gelukkig zijn er de afgelopen jaren wat coefficientiepunten verzameld zodat de kampioen van Nederland zich automatisch plaatst voor de CL.

Als je verder kijkt naar de spelerswaarde zie je dat er dus juist heel veel stille reserve zit (Ajax waardeert ze op 161 en Transfermarkt op 274). Er staat inderdaad niet altijd een topper op, maar als je Dest voor 20 mio, maar ook spelers als Botman (waarde was in April nog 1,5 mio volgens Transfermarkt) voor 8, maar ook Noa Lang met verplichte optie tot koop voor 6 mio (waarde was in april 2.7)kan slijten is dat toch echt goed. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat spelers als Marin, Alvarez etc afgewaardeerd kunnen en moeten worden. Toch lijkt er met Antony en Kudus wederom goed ingekocht te zijn, waardoor in combinatie met de stille reserves de totale spelerswaarde eerder als een kans ipv een bedreiging zou kunnen worden gezien - zelfs inclusief de Corona afwaardering. De kloof met clubs als PSV en Feyenoord lijkt juist alleen maar groter te worden en het doel is om het Bayern Munchen van Nederland te worden - daar zijn ze nog lang niet, maar als je kijkt naar alle budgetten, inkomsten en recente prestaties gaat het wel de goede kant op.

In mijn ogen is het aandeel juist koopwaardig, zeker omdat de CL premies voor dit jaar veilig zijn gesteld en de kans groot is dat ze in ieder geval 3e eindigen en dus overwinteren in Europa, maar het is nog maar de vraag of Atalanta in staat is om twee keer van Ajax te winnen dus overwinteren in de CL zou ook heel goed mogelijk zijn (en dan stijgt het aandeel zo weer naar de 20+). Verder focust Ajax zich ook steeds meer op media en dan met name internationaal om daar een grotere fanschare en dus marketing- en media inkomsten mee te behalen en de club echt als een merk neer te zetten (o.a. deals in China / US waar eerder niet zoveel gebeurde vanuit Amsterdam).

Kortom, eens met de afhankelijkheid van de CL, maar dat risico is men aan het beperken door waarde op het veld te zetten en dominant te worden in de Eredivisie om zo 'standaard CL plaatsing af te dwingen'. Verder is er juist veel potentie en stille reserve die er momenteel nog in de club zit en mogelijk ontsloten kan gaan worden de komende jaren, (zelf waardeer je het al op 25,20).
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

voorkenniskoning schreef op 7 oktober 2020 11:07:

Mooi overzichtje, Ajax kampioen transfers.

www.telegraaf.nl/sport/917579122/ajax...
Klopt het echt dat Magallan en Marin verkocht zijn (voor respectievelijk €9 mln en €10 mln)??

Ik dacht met name over Magallan iets over huur te hebben gelezen?

Als het wel klopt vind ik dat een uitermate sterk staaltje; als je zelfs miskopen zonder (al te veel) verlies weer kunt afstoten doe je je werk erg goed. Ophef over een lullig bonusje in het vorige boekjaar, terwijl je een paar miljoen NOW-steun krijgt, maar de afgelopen jaren tientallen miljoenen vpb hebt betaald, vind ik dan ook tenenkrommend...
[verwijderd]
0
Magallan wordt verkocht als de club die hem nu huurt (promovendus Crotone FC) zich handhaaft in de Serie A.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Flapappel schreef op 9 oktober 2020 10:18:

Magallan wordt verkocht als de club die hem nu huurt (promovendus Crotone FC) zich handhaaft in de Serie A.
Oke, die "verkoop" is dus wat voorbarig opgenomen in het lijstje van de Telegraaf; dat Zuid-Italiaanse clubje is de competitie begonnen met drie nederlagen en heeft al tien tegengoals geincasseerd. Ik zag wel dat Magallan al die drie wedstrijden volledig heeft uitgespeeld. Wellicht is dat ook een gedeeltelijke verklaring voor de beroerde start van Crotone ;-)

Als ze dit seizoen een deel van zijn salaris betalen is dat eigenlijk al winst natuurlijk, maar in de Serie A blijven en de middelen kunnen genereren om die €9 miljoen over te kunnen maken lijkt me vrij utopisch...

Marin is inderdaad verkocht met een paar miljoen "verlies". Wellicht komt hij bij Cagliari beter tot zijn recht. Je het overigens slechter treffen dan te worden "verbannen" naar Sardinie!
voda
1
Samenwerking voor Ajax en Nouryon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AFC Ajax
16,18 0,08 0,50 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ajax gaat een lange termijn partnerschap aan met Nouryon, de voormalige chemietak van AkzoNobel. Dit meldden de twee bedrijven maandagmiddag zonder financiële details bekend te maken.

De beursgenoteerde voetbalclub en het chemiebedrijf slaan de handen onder meer ineen om de lokale gemeenschap in Amsterdam te ondersteunen met een programma dat zich richt op onderwijs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voorkenniskoning
0
De UEFA verlaagt het prijzengeld voor de Champions League en de Europa League voor de komende vijf seizoenen. De Europese voetbalbond ziet zich volgens de krant The Times daartoe genoodzaakt vanwege de financiële gevolgen van het coronavirus.

De UEFA zou de clubs hebben laten weten 514 miljoen pond (omgerekend ruim 563 miljoen euro) minder binnen te hebben gekregen als gevolg van minder televisie- en sponsorinkomsten.

De Champions League en Europa League werden vanwege het virus in maart stilgelegd en pas in augustus op neutraal terrein weer hervat. Publiek was daarbij niet welkom en de wedstrijden gingen in de knock-outfase nog maar over één duel in plaats van twee.

In de prognose van vorig seizoen was 1,95 miljard euro gereserveerd voor de 32 teams in de groepsfase van de Champions League.
[verwijderd]
1
Liverpool scoort niet tegen Ajax.

Ajax verliest van zichzelf.

Ajax - Liverpool reclame voor voetbal

Maar helaas geen punten.

Het ongeloof is groot na zo een wedstrijd dat je zelf zulke kansen laat liggen en door een eigen goal die niet direct nodig was verliest.

Het is geen ramp om van Liverpool te verliezen natuurlijk.

Laten we dan maar vrede hebben in het feit dat je na de wedstrijd het gevoel hebt dat er meer in zat.

Gezien de odds van de brokers was Liverpool zwaar favoriet.

Dit bied wel goede hoop voor de competitie.
pakman
0
quote:

R0ME0 schreef op 21 oktober 2020 23:03:

Liverpool scoort niet tegen Ajax.

Ajax verliest van zichzelf.

Ajax - Liverpool reclame voor voetbal

Maar helaas geen punten.

Het ongeloof is groot na zo een wedstrijd dat je zelf zulke kansen laat liggen en door een eigen goal die niet direct nodig was verliest.

Het is geen ramp om van Liverpool te verliezen natuurlijk.

Laten we dan maar vrede hebben in het feit dat je na de wedstrijd het gevoel hebt dat er meer in zat.

Gezien de odds van de brokers was Liverpool zwaar favoriet.

Dit bied wel goede hoop voor de competitie.
dat ze HEEELLL snel op zoek gaan naar een "scorende' spits, Promes die laat ik naar de goal rennen met bal, 1 hij breekt de nek over de bal, 2- hij zal ook bij een lege goal niet scoren..man man 3 hij weet ook niet waar die moet gaan lopen bij balbezit...ergste van dit alles is hij houd ook de plaats bezet van een talent bij Ajax.
Peter2meter
1
Kudus tot de winterstop geblesseerd, dat is wel erg jammer
Wat een pech gisteren.... nu Atalanta maar pakken.
Weinig muziek in het aandeel laatste weken, honderdtallen.
Zou graag eens ons shortertje laten schrikken met 10.000 aandelen kopen, staan we zo op 20
Wilbar
0
Dit vind ik vervelend nieuws.

'Juventus en FC Barcelona zitten achter 'nieuwe Pogba' aan'

Ryan Gravenberch is pas achttien jaar, maar kan wellicht komende winter al een toptransfer maken. FC Barcelona en Juventus zitten namelijk achter de Ajacied aan.

Dat meldt Mundo Deportivo. De twee topclubs zien in de middenvelder van Ajax de 'nieuwe Pogba'. Zijn fysiek maakt indruk op de scouts van beide clubs en met zijn technische opleiding bij Ajax hebben ze ook veel vertrouwen in zijn voetballende vaardigheden.

FC Barcelona heeft met Frenkie de Jong en Sergiño Dest al twee spelers in de gelederen met een Ajax-achtergrond en Gravenberch zou zomaar eens nummer drie kunnen worden. Mundo Deportivo verwacht dat de Amsterdammers rond de 25 miljoen euro zouden willen ontvangen voor de jonge middenvelder.
www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/juven...
Gravenberch en Ajax kwamen van de zomer overeen om het contract te verlengen tot medio 2023. Ik weet niet of dat ook daadwerkelijk getekend is.

[verwijderd]
0
quote:

Wilbar schreef op 27 oktober 2020 13:36:

Dit vind ik vervelend nieuws.

'Juventus en FC Barcelona zitten achter 'nieuwe Pogba' aan'

Ryan Gravenberch is pas achttien jaar, maar kan wellicht komende winter al een toptransfer maken. FC Barcelona en Juventus zitten namelijk achter de Ajacied aan.

Dat meldt Mundo Deportivo. De twee topclubs zien in de middenvelder van Ajax de 'nieuwe Pogba'. Zijn fysiek maakt indruk op de scouts van beide clubs en met zijn technische opleiding bij Ajax hebben ze ook veel vertrouwen in zijn voetballende vaardigheden.

FC Barcelona heeft met Frenkie de Jong en Sergiño Dest al twee spelers in de gelederen met een Ajax-achtergrond en Gravenberch zou zomaar eens nummer drie kunnen worden. Mundo Deportivo verwacht dat de Amsterdammers rond de 25 miljoen euro zouden willen ontvangen voor de jonge middenvelder.
www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/juven...
Gravenberch en Ajax kwamen van de zomer overeen om het contract te verlengen tot medio 2023. Ik weet niet of dat ook daadwerkelijk getekend is.

Ach die jongen ontwikkeld zich prima en voetbalt bij Ajax dus er zullen altijd topclubs achter je aan zitten.

Denk echter dat Overmars een iets ander prijskaartje in gedachten heeft gezien de ontwikkeling die hij sinds de voorbereiding maakt tov vorig seizoen waar hij nog wel eens een man liet lopen en regelmatig balverliesleed en ook nog eens op een gevaarlijke plek en manier.

Dat lijkt er redelijk uit te zijn en hij straalt ook veel meer vertrouwen uit en zijn statistieken zijn dus flink verbeterd en tja, dat valt op.
988 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 10,450
Verschil +0,050 (+0,48%)
Hoog 10,450
Laag 10,350
Volume 1.294
Volume gemiddeld 1.947
Volume gisteren 2.354