KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2020

1.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Erik9400
0
Geen bod? Dat weet ik niet zo zeker... Is fijn als koers niet oploopt... Koers moet niet boven bod komen
[verwijderd]
0
quote:

Erik9400 schreef op 13 november 2020 14:18:

Geen bod? Dat weet ik niet zo zeker... Is fijn als koers niet oploopt... Koers moet niet boven bod komen
Dan zetten ze laag in met een startbod van 2.75 max als ik jou zo hoor.
FDW8
2
quote:

aandeelofoptie schreef op 13 november 2020 14:46:

Er komt binnenkort een ( vriendelijk ) bod na het boekenonderzoek

We worden overgenomen. Punt. EQT is ook actief in Duitsland. Gerespecteerde partij. Afspraken over continuiteit is belangrijk voor de politiek. Verder voor iedereen goed, voor de aandeelhouder, en ook voor KPN zelf. Op eigen kracht is het simpelweg te lastig voor KPN.
Dus geen Canadees, geen Amerikaan of Mexicaan, een Scandinavisch PE huis met een prima reputatie en verstand van zaken in deze business. En ook nog een oud KPN man aan boord. Persoonlijk - afhankelijk van een respectabel bod - vind ik het prima.
rationeel
0
KPN op het hakblok

Finanscoop

digitalekrant.telegraaf.nl/static/cci...

Het klonk nog hypothetisch, toen KPN-topman Joost Farwerck bij de derdekwartaalcijfers zei ’altijd te kunnen luisteren als iemand langs komt met een interessant voorstel’. Maar het zou zomaar kunnen dat toen al lang iemand had aangebeld om te praten over een overname van KPN.

Bij de strategie-update van KPN volgende week dinsdag zal dat zeker ter sprake komen. Persbureau Bloomberg meldde donderdag op basis van anonieme bronnen dat het Zweedse EQT al voorbereidende gesprekken met KPN zou hebben gevoerd over een vriendelijk bod op de onderneming.

De interesse is logisch. KPN is op de beurs goed voor ruim €10 miljard, maar baas van een glasvezelnetwerk dat volgens analisten van Telecom Paper in zijn eentje al bijna €8 miljard waard is. Daarnaast beschikt het over een nog groter kopernet, een mobieletelefonienetwerk en een bedrijf dat telecomdiensten verkoopt via al die kabels en antennes. Een forse premie om aandeelhouders en directie blij te maken, kan er dus wel vanaf.

Maar die zijn niet de enigen die overtuigd moeten worden. EQT bezit ook Delta, na KPN de grootste uitbater van glasvezel in Nederland. De Autoriteit Consument en Markt kan eisen dat een deel verkocht wordt.

Dat lijkt een overkomelijk hobbel. Maar een andere zal lastiger zijn: de politiek overtuigen dat het een goed idee is om cruciale infrastructuur over te laten aan een buitenlandse partij. De mislukte overnamepoging door de Mexicaanse miljardair Carlos Slim was aanleiding voor het optuigen van de Wet Ongewenste Zeggenschap Telecommunicatie.

Hoewel EQT als keurige Zweedse partij waarschijnlijk formeel aan de eisen voldoet, zou de politieke weerstand toch onoverkomelijk kunnen zijn. Nederland loopt risico’s als het zijn belangrijkste telecombedrijf verkoopt aan een buitenlandse partij.

Wat als EQT -toch een private equitypartij- KPN weer wil verkopen? Wat als de nieuwe eigenaar niet in staat of onwillig is om noodzakelijke investeringen te doen? Als de overheid zou moeten bijspringen, gaan we dan geld naar Zweden overmaken? Moet de Staat -net als bij KLM- straks aandelen EQT kopen om meer invloed te krijgen op cruciale investeringen in het Nederlandse netwerk dat nu nog tot de beste ter wereld behoort?

Als er een deal komt, zal die waarschijnlijk gepaard gaan met plannen om het netwerk af te splitsen en daar bijvoorbeeld Nederlandse pensioenfondsen bij te betrekken. Die zouden daar een mooie stroom revenuen uit kunnen verwachten. Vanuit een beleggersperspectief interessant. Maar voor de rest van Nederland is het nog maar de vraag of het beter af is met een gesplitst KPN.

Wouter van Bergen
Blub
0
Velen zijn uitgestapt. We gaan weer up. Het kan weer erg hard gaan.
Spannend slot, ik denk ook dat er een overname gaat komen. Afsplitsing niet.
We gaan het meemaken..
Beleggenanno2020
0
Het is weer bijna 4 uur, dan gaat hij de laatste dagen als een speer ;-)

Ik zie zelf overigens de beren die anderen zien tav de overheid niet. De regels zijn helder en de overheid kan alleen ingrijpen als er duidelijke aanwijzingen zijn dat de overnemende partij kwade intenties kan hebben. Dat lijkt me bij EQT niet aan de orde, anders hadden ze bij Deltafiber al moeten ingrijpen. Dan mag de Kamer op zijn kop gaan staan, maar kan de minster verder niks doen.
Jopie81
0
M M
0
quote:

Jopie81 schreef op 13 november 2020 15:53:

Ik wil van het weekend in ieder geval niet zonder aandelen kpn zitten.
kijk, dat snap ik dan wel weer
Baarsjes
0
laten we het maar op FAKE NEWS houden.
Er zullen er wel weer wat Traders flink aan verdiend hebben.
Blub
0
Blub
0
Zal mij niet verbazen dat er al een deal is rond de 2.70-280 euro en dat er nu vol wordt gekocht .

Lastig te zien. Ik wil nog wel mee tot 2.70 euro.
DagoHar
0
Ik ben vlak voor sluit toch nog even beperkt ingestapt, de Reportage bij RTL Z zag er overtuigend uit....., een overnamebod van € 3,50 is dan toch zeker realistisch...., gezien de intrinsieke waarde van de delen.
Politieke bezwaren zijn onderhandelbaar...
gpjf
0
quote:

Blub schreef op 13 november 2020 17:17:

Zal mij niet verbazen dat er al een deal is rond de 2.70-280 euro en dat er nu vol wordt gekocht .

Lastig te zien. Ik wil nog wel mee tot 2.70 euro.
Een deal op 2,70 ????? Nou dat kan je wel vergeten want daar wordt niet op ingegaan En met een slotkoers van 2.578 valt die koophandel van je ook nog wel mee.
Beursgoeroe
0
laat de Staat maar KPN opkopen en veiligstellen, ze zijn toch al bezig miljarden uit te geven, daarna TATA-STeel ............... eigen economie First ................
IMILLIONAIR
0
De overnamegeruchten rond KPN worden sterker, nu bronnen in de markt stellen dat belager EQT Zakenbank JP Morgan heeft gecontracteerd voor een overname.

In eerste instantie had KPN gewone aandelen, één bijzonder aandeel, en preferente aandelen A en B. Het bijzonder aandeel –ook het ’golden share’ genoemd – was in handen van de Nederlandse staat en gaf het recht besluiten die tot ’een fundamentele wijziging van de structuur’ van KPN leiden, goed of af te keuren. Op de preferente aandelen A had de Staat een calloptie. Die was bedoeld om het stemrecht van de Staat op niveau te houden bij een aandelenuitgifte.

Uiteindelijk zijn die preferente aandelen A nooit uitgegeven. Het aandelenkapitaal van KPN bestaat nu alleen nog uit gewone aandelen en preferente aandelen B. De Stichting Preferente Aandelen B bemoeit zich nooit met het dagelijks bestuur van KPN, maar kan met een calloptie een overname wel tegenhouden.

Insiders denken dat er al een deal in voorbereiding is met RvB KPN. Dat zou blijken uit het inhuren van JP Morgan wat gebruikelijk is een dergelijke instemmende overname.
IMILLIONAIR
0
quote:

gpjf schreef op 13 november 2020 19:03:

[...]

Een deal op 2,70 ????? Nou dat kan je wel vergeten want daar wordt niet op ingegaan En met een slotkoers van 2.578 valt die koophandel van je ook nog wel mee.
De waarde vh glasvezelnet bedraagt al 10 miljard, hierin is telecom niet in meegenomen. Reken maar uit wat het bod moet zijn...
[verwijderd]
0
quote:

Jopie81 schreef op 13 november 2020 15:53:

Ik wil van het weekend in ieder geval niet zonder aandelen kpn zitten.
Geen gekke gedachte idd. Als er een bod op tafel komt, zit er een gerede kans in dat deze aan het eind van het weekeind komt. Euro 3,50 lijkt me een reëel bod
1.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 3,378
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,410
Laag 3,370
Volume 9.601.239
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 9.601.239