Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wolters Duwer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. MPV16 18 november 2020 13:59
    quote:

    Meneer Goudkever schreef op 18 november 2020 13:26:

    Wat bitcoin betreft... wat is 'de waarde' en 'cashflow' van een dollar ?
    Ook niks, maar valuta zijn dan ook geen beleggingsobjecten. Hooguit objecten om op te speculeren. Bovendien valt de koers van de dollar dan tenminste nog te koppelen aan de Amerikaanse economie, waarmee er wel degelijk fundamentals aan de munt zijn te koppelen, in tegenstelling tot Bitcoin.
    Wat de dollar ook heeft, is universele acceptatie in thuisland én buitenland, en een stabiele prijsontwikkeling waarbij koopkracht doorgaans redelijk geborgd blijft. Dat is dan weer iets wat cryptovaluta, of in ieder geval Bitcoin, niet hebben. Vlees noch vis dus. Prijs is dan simpelweg wat een gek ervoor geeft.
  2. Lee K 18 november 2020 14:32
    AJK benaderd BTC als een onderneming (cashflow,dividend etc). Niet voor niets wordt het met goud vergeleken. Is ook iets waar men waarde aan geeft terwijl het nauwelijks toepassing heeft behalve in sieraden. Alleen BTC hoeft niet fysiek opgeslagen te worden en is de voorraad gelimiteerd. Btw: Een stuk meteoriet steen bracht ook ruim 1 miljoen op !! Waarom denk je dat de koper dat voor over heeft ? Omdat ie dat zo mooi vind of dat ie denk dat ie later er meer voor kan krijgen?
  3. Moersleutel 18 november 2020 15:35
    quote:

    Lee K schreef op 18 november 2020 14:32:

    AJK benaderd BTC als een onderneming (cashflow,dividend etc). Niet voor niets wordt het met goud vergeleken. Is ook iets waar men waarde aan geeft terwijl het nauwelijks toepassing heeft behalve in sieraden. Alleen BTC hoeft niet fysiek opgeslagen te worden en is de voorraad gelimiteerd. Btw: Een stuk meteoriet steen bracht ook ruim 1 miljoen op !! Waarom denk je dat de koper dat voor over heeft ? Omdat ie dat zo mooi vind of dat ie denk dat ie later er meer voor kan krijgen?
    Met alle respect, maar misschien moet je jezelf echt even beter inlezen voor je uitspraken gaat doen. Elektronica gebruik ongeveer 75% van de hoeveelheid goud die in juwelen gaan, een use case die natuurlijk alleen maar gaat stijgen. Daarnaast wordt en nog een klein deel gebruik in de medische wereld, fundamenteer onderzoek, en ruimtevaart.
    In tegenstelling tot bitcoin heeft goud een fysiek nut en zal de prijs dus nooit naar nul gaan.
    Waar is bitcoin precies goed voor? De reden dat ik ~10 jaar geleden geïnteresseerd ben geraakt was crypto's als digitale betaalmiddel, iets waar Bitcoin volledig in gefaald is. Het enige waar hun nu goed voor is is dezelfde hoeveelheid energie verbruiken als Zwitserland.

    Als je wilt weten waarom Bitcoin zo hard gaat moet je eens naar Tether kijken. Het is een ouderwetse pump.
  4. forum rang 7 ffff 18 november 2020 15:39
    Laat ik zojuist op Duitse financiële site gelezen hebben dat de Amerikaanse justitie voor meer dan één miljard dollar aan bitcoins in beslag genomen heeft. Overigens wel een helder achtergrondverhaal waar die bitcoins vandaan komen: drugs, zwarte handel en als klap op de vuurpijl: Een criminele afperser, computerhacker heeft ze dan weer weten te bemachtigen, van dat criminele volk maar kon er blijkbaar niet veel mee doen. Enfin: Eind goed, al goed: Meer dan 1 miljard waarde aan bitcoins geconfisqueerd.....
  5. Studentenrekening 18 november 2020 16:34
    De rekensom is net als bij Twitter, Facebook, Google en al die andere softwarebedrijven.

    Een keer per kwartaal rapporteren zij het aantal gebruikers. Neemt (de verwachting van) dat aantal gebruikers toe, dan neemt ook de prijs van het aandeel toe. Neemt het aantal gebruikers af, dan neemt ook de prijs van het aandeel af.

    In de afgelopen weken hebben ineens grote bedrijven en investeerders aangekondigd dat zij in Bitcoin geloven en dus gebruik maken van de software door hun eigen reserves in te kopen. Het geloof is dat die trend zich door gaat zetten vandaar ineens de koopgekte.

    Dat Bitcoin niets waard is klopt dus eigenlijk niet. Het Bitcoin netwerk kan worden beschouwd als Facebook. De software zelf is niets waard als niemand het gebruikt. Echter wanneer steeds meer mensen het gebruiken dan kan het ineens heel veel waard worden.

    Bitcoin voorziet in een oplossing van een probleem. Het probleem is dat FIAT valuta onbeperkt bijgedrukt worden door centrale actoren en daarmee de inflatie wordt aangejaagd. Bitcoin biedt de garantie dat het aantal Bitcoins dat ooit gegenereerd zal worden vast staat. Mede door Corona (en de bijkomende stimulus) zoeken steeds meer mensen naar dergelijk oplossing.

    Uiteraard kan je de code van Bitcoin gemakkelijk kopieren. Dan kan je precies dezelfde oplossing bieden aan mensen. Maar hetzelfde geldt voor Facebook, AirBnB, Uber, etc. Die platforms zijn ook al 100x gekopieerd. Maar goed, die alternatieven (zelfs als ze beter zijn) trekken nou eenmaal geen gebruikers en daarom zijn ze volgens de rekensom ook niets waard.

    Bitcoin heeft een monopoliepositie als het aankomt op het bieden van een gemakkelijke overdraagbare valuta met een fixed supply. De gemeenschap heeft daar op een organische manier voor gekozen. Met het toetreden van steeds meer insitutionele investeerders wordt de monopoliepositie van Bitcoin alleen maar sterker en daarmee ook het resultaat van de rekensom gunstiger.
  6. Lee K 18 november 2020 16:51
    “Waar is bitcoin precies goed voor? De reden dat ik ~10 jaar geleden geïnteresseerd ben geraakt was crypto's als digitale betaalmiddel, iets waar Bitcoin volledig in gefaald is”... Niet helemaal ... Paypal nieuws gemist?

    Voor de rest heb je wel gelijk met goud dat het nog enigszins fysiek nut heeft....

    Dat het een energie verslindende hobby is dat minen ook mee eens omdat het steeds moeilijker wordt en dus steeds meer energie vergt.

    Huidige rally wordt gevoed door interesse van grote banken en investeringsfondsen itt vorige rally die vnl door particulieren werd gevoed.

  7. opoopo 19 november 2020 09:09
    Dank AJK. Moeilijk om nuchter te blijven als alle lemmingen de andere kant uitlopen. BtC is een natuurramp met een waarde van nul. Maar zolang de prijs dat niet is... De reacties laten zien dat het Btc meer een religie is. Je moet het geloven of het zien. Wel zorgelijk dat/als institutionals hier in zouden stappen. De flater met olie opties is wel even genoeg lijkt mij.
  8. The opposite 19 november 2020 09:34
    Wat een troosteloos artikel over de bitcoin. De cashflow van een munt?
    Maar die zijn er eigenlijk wel (negatief welliswaar) want dat zijn de kosten van het minen.

    Maar als je jezelf even verdiept dan weet je dat de bitcoin de motor van de blockchain is en de blockchain is wel degelijk een fundament.

    het lijkt erop dat je aan het janken ben omdat je al jaren roept dat het nul is en dat je zelf niet meegeprofiteerd hebt. Maar ga je er dan wel in verdiepen, met je "cashflow" .

    echt zo een dom artikel
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links