Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin en andere crypto's leveren flink aan waarde in

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

71 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 november 2020 10:23
    quote:

    finance2u schreef op 27 november 2020 10:17:

    [...]

    Waar staat dat ik denk dat dat iedereen verlies heeft ?? Waar slaat DAT op?? Totaal niet zelfs, heel veel mensen hebben winst. En prima hoor, maar die rare van daarnet doet alsof hij heel wijs is en als je kritisch bent dan begrijp je het simpelweg niet hoe de bitcoin in elkaar steekt.
    Niet als je simpelweg kritisch bent, wel als je kritisch bent zonder enige onderbouwing.
  2. [verwijderd] 27 november 2020 10:28
    quote:

    finance2u schreef op 27 november 2020 10:21:

    [...]

    Jij komt hier pas 3 maanden kijken..ik al 15 jaar, je hebt een hele grote mond en je hoort je gewoon te gedragen en respectvol met je andere forumgenoten om te gaan! Dat is je al vaker verteld ook op op de andere draadjes!
    Nee, het je tegen jou door meerdere personen hier gezegd, je gedraagt je als een kleuter door alleen maar te roepen en met capslock te typen. Geen argumenten en de meest belachelijke zaken roepen zonder onderbouwing.

    Je hebt een goede opleiding en je hoeft nooit meer te werken, nou, daar gedraag je je dan niet naar. Dat je het ook zo brengt maakt het zeer ongeloofwaardig.

    Maar ik ben blij voor je, lekker hoor nooit meer werken. Waarom ben je dan zo gefrustreert?

  3. MartijnN1932 27 november 2020 13:31
    quote:

    Enzo123 schreef op 27 november 2020 10:01:

    [...]
    Voor mij is het niet speculatief en ook niet ontastbaar. Ik heb er vertrouwen in dat BTC, op dit moment alleen al als 'store of value' grote waarde heeft. In de toekomst zullen er toepassingen op BTC komen waar we nu nog geen idee over hebben. Of dat betalingen zijn of andere toepassingen, geen idee. Iemand maakte al de vergelijking met het internet. Het internet is oorspronkelijk opgezet als militair communicatiemiddel. Als je toen had geroepen dat we internet nu zouden gebruiken voor betalingen, het delen van kattenfilmpjes en het aanbidden van Donald Trump, zouden ze je hard uitgelachen hebben.

    De BTC Blockchain, net als de meeste andere Cryptocurrency Blockchains, is gebaseerd op Encryptie. Deze methode wordt al tientallen jaren gebruikt om gegevens te beveiligen en is dus niets nieuws. Blockchain tecnhologie is eigenlijk ook niet nieuw, in de jaren 80 was de Amerikaanse cryptographer David Chaum er al mee bezig. Het zat er dus al heel lang in dat iemand de techniek zou oppakken, verbeteren en gebruiken. Dat is geen toeval, of een piramidespel of tulpenmanie, maar gewoon wetenschap die verbetering brengt voor problemen die op dit moment in de maatschappij spelen.
    Je noemt ING als voorbeeld, het grappige is dat er tijdens de crash in 2008 niemand op het ING forum aan het roepen was dat ING naar nul zou gaan en dat ING beleggers allemaal domme believers waren. En dat gebeurde in 2017/2018/2019 op de BTC forums nu juist wel. Een aantal mensen hebben in 2018 aangegeven dat 3000-6000 een goed koopmoment was, en we werden nog net niet met pek en veren door de straten gesleurd. Vandaar de post van eFreddy.
    Het grappige is ook dat veel forumleden altijd wel iets over BTC te zeggen hebben (dit draadje staat ook alweer hoog in de lijst als het om reacties gaat). Er is dus toch een bepaalde interesse, anders zou men het links laten liggen. Het valt me ook op dat het bijna allemaal mensen zijn die al 10-20 jaar lid zijn van IEX. Dat doet me denken dat het hier om ouderen gaat. En dan begrijp ik ook het gebrek aan begrip voor nieuwe technieken en volatiele investeringen.
    Maar goed, uiteindelijk heeft de markt altijd gelijk en de markt bepaalt dat de BTC prijs vandaag boven de 16000 $ staat. Enjoy the ride!
    Tja omdat ING ook een bank is de relatief sterk in de wereld markt is, en tastbaar
    daarnaast heeft ING een hele goede geschiedenis qua betalingen en boven op komen uit crisissen, derhalve twijfelde er ook niemand aan of ING er weer boven op zou komen, maar de vraag was meer wanneer.

    Terug even over uw opmerking over BTC:

    Tja het feit dat u toepassingen op BTC noemt, daar kan ik alleen op antwoorden
    dat Bitcoin een digitale munt is niets meer niets minder.

    Bitcoin faciliteert geen toepassingen, Blockchain faciliteert toepassingen.
    Bitcoin is gebaseerd op blockchain , maar heeft als munt niets toe te voegen aan de manier waarom communicatie over blockchain technologie plaats vindt en al helemaal niet op toepassingen ervan.

    Bitcoin is een digitale munt net als Ethereum, IOTA, DGB , Ripple en Waves,

    waarvan de laatste veel belangrijker zijn in het betalingsverkeer daar zijn aanzienlijk minder zware kosten hebben voor transacties.

    Op een gegeven moment gaan de echte gebruikers dat ook door krijgen..

    enne Blockchain is niet sec voor encryptie, ( u weet toch dat elke verbinding die u legt met een SSL of sessie online met de bank of andere omgevingen , VPN verbindingen etc, allemaal encryptie bevatten..

    Blockchain gaat om een link van algehele codes ter controle voor verschillende partijen onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd, dit gebeurd bijv. bij bitcoin tijdens het minen.

    (en daar ligt het issue van Bitcoin, het rendeert namelijk steeds minder om te minen om het door de beperking van het aantal bitcoins steeds lastiger wordt en dus meer energie kosten met zich mee brengt, wat betekent dat er op den duur minder miners zullen zijn, dus controle op transacties zal ook steeds langer duren, tot het punt dat straks de chain controle nog door enkele partijen gedaan zal worden, en dan heb je eigenlijk weer een centrale hub..)
  4. forum rang 6 Eagle1959 27 november 2020 14:18
    Ik feliciteer iedereen met bitcoins. Een prachtig product waar ik nooit in geloofd heb. Ik had in het gokelement en het zwarte geld circuit moeten geloven, maar niet dus. Geld is een ruil middel, niet meer in en niet minder. Helaas kunnen Centrale banken koopkracht genereren uit het vertrouwen wat we hebben in geld door bij te drukken. Diegenen aan de knoppen hebben de macht. Wat zou een wereldmunt veel van de ongelijkheid wegnemen om het geld dan weer als ruilmiddel te gebruiken. De macht bij alle wereldburgers ipv FED etc. Het ruilen van goederen zou voor de gewone burger weer transparant zijn en sommigen niet bevoordelen. Helaas zou de waarde van de bitcoin dan weer 0 zijn. Maar ook met goud kun je alleen maar glinsterende sieraden maken.
  5. msg959 27 november 2020 14:22
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 27 november 2020 13:31:

    [...]

    (en daar ligt het issue van Bitcoin, het rendeert namelijk steeds minder om te minen om het door de beperking van het aantal bitcoins steeds lastiger wordt en dus meer energie kosten met zich mee brengt, wat betekent dat er op den duur minder miners zullen zijn, dus controle op transacties zal ook steeds langer duren, tot het punt dat straks de chain controle nog door enkele partijen gedaan zal worden, en dan heb je eigenlijk weer een centrale hub..)

    Dat is geen issue, door de aanpassing van de moeilijkheidsgraad zal mining altijd de prijs volgen van bitcoin net zolang tot minen break even draait voor de meest efficiente miner. Dit is marktwerking in optima forma.

    De prijs ansich is niet relevant voor de individuele miner, net als de beloning dat niet is. Het samenspel is wel belangrijk voor de miner.
  6. [verwijderd] 27 november 2020 14:40
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 27 november 2020 13:31:

    [...]

    Tja omdat ING ook een bank is de relatief sterk in de wereld markt is, en tastbaar

    ING is gered door de overheid. Als dat niet was gebeurd had niemand ooit zijn centjes meer terug gezien.
    Je kunt een cryptocurrency en de Blockchain niet los van elkaar zien. De cryptocurrency faciliteert de Blockchain. Een Blockchain zonder een cryptocurrency is niet meer dan een dure database. Private Blockchain geloof ik ook niet in, hetzelfde principe. Banken en andere Financials proberen al jaren Private Blockchains te bouwen. Zonder veel succes.
    Hoe wil je de integriteit en robuustheid van een gedecentraliseerde Blockchain waarborgen zonder het rewarden van de instanthouding van de Blockchain?
    De BTC Blockchain is momenteel inderdaad trager dan andere Blockchains en transacties zijn relatief duur. De BTC Blockchain is de oudste en meest robuuste Blockchain. Veel andere cryptos zijn sidechains of forks van deze chain. Geen enkele crypto heeft een hoeveelheid transacties vergelijkbaar met BTC. Tja dan is het makkelijk om snellere en goedkopere transacties te propageren... Het zou kunnen dat BTC in de toekomst gebruikt gaat worden als ‘store-of-value’ en voor macro betalingen, terwijl andere cryptos gebruikt zullen worden voor micro betalingen.
    Ik weet overigens niet of je wel eens hebt geprobeerd om Ethereum te verplaatsen van de ene naar de andere wallet, ik wel en ik kan je uit ervaring vertellen dat dit zeer gecompliceerd en gebruikers onvriendelijk is.
    Ik heb ook niet gezegd dat Blockchain alleen voor encryptie is. Mijn punt was juist dat encryptie al tientallen jaren wordt gebruikt en dat Blockchain technologie hier in zijn algoritmen gebruik van maakt.
    Het feit dat Bitcoin steeds schaarser wordt en duurder om te minen, is geen issue, maar juist een reden voor prijsstijging. Schaarheid en de hoeveelheid energie die nodig is om Bitcoin te minen, bepalen de prijs. Je opmerking over een centrale hub is echt onzin, het minen zal gewoon gedecentraliseerd blijven. Je doet allerlei aannames die niet kloppen.
    Lees anders dit forum even door, daar worden dit soort discussies al jaren gevoerd:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1308123/Bitcoi...
  7. MartijnN1932 30 november 2020 07:50
    quote:

    Enzo123 schreef op 27 november 2020 14:40:

    [...]
    ING is gered door de overheid. Als dat niet was gebeurd had niemand ooit zijn centjes meer terug gezien.
    Je kunt een cryptocurrency en de Blockchain niet los van elkaar zien. De cryptocurrency faciliteert de Blockchain. Een Blockchain zonder een cryptocurrency is niet meer dan een dure database. Private Blockchain geloof ik ook niet in, hetzelfde principe. Banken en andere Financials proberen al jaren Private Blockchains te bouwen. Zonder veel succes.
    Hoe wil je de integriteit en robuustheid van een gedecentraliseerde Blockchain waarborgen zonder het rewarden van de instanthouding van de Blockchain?
    De BTC Blockchain is momenteel inderdaad trager dan andere Blockchains en transacties zijn relatief duur. De BTC Blockchain is de oudste en meest robuuste Blockchain. Veel andere cryptos zijn sidechains of forks van deze chain. Geen enkele crypto heeft een hoeveelheid transacties vergelijkbaar met BTC. Tja dan is het makkelijk om snellere en goedkopere transacties te propageren... Het zou kunnen dat BTC in de toekomst gebruikt gaat worden als ‘store-of-value’ en voor macro betalingen, terwijl andere cryptos gebruikt zullen worden voor micro betalingen.
    Ik weet overigens niet of je wel eens hebt geprobeerd om Ethereum te verplaatsen van de ene naar de andere wallet, ik wel en ik kan je uit ervaring vertellen dat dit zeer gecompliceerd en gebruikers onvriendelijk is.
    Ik heb ook niet gezegd dat Blockchain alleen voor encryptie is. Mijn punt was juist dat encryptie al tientallen jaren wordt gebruikt en dat Blockchain technologie hier in zijn algoritmen gebruik van maakt.
    Het feit dat Bitcoin steeds schaarser wordt en duurder om te minen, is geen issue, maar juist een reden voor prijsstijging. Schaarheid en de hoeveelheid energie die nodig is om Bitcoin te minen, bepalen de prijs. Je opmerking over een centrale hub is echt onzin, het minen zal gewoon gedecentraliseerd blijven. Je doet allerlei aannames die niet kloppen.
    Lees anders dit forum even door, daar worden dit soort discussies al jaren gevoerd:
    www.iex.nl/Forum/Topic/1308123/Bitcoi...

    dan zou ik zeggen let's agree to disagree, en we zien wie er gelijk heeft over 4 jaar..
  8. Bunder 5 december 2020 13:42
    Dit is echt de grootst onzin die je hier schrijft!

    Één, op lange termijn is het gewoon net als goud een waardig ruilmiddel. Goud bestaat al vele jaren, Bitcoin zal dat ook zijn!

    Twéé, de achterliggende gedachte van de Blockchain gaat echt goed gebruikt worden komende jaren. Met blockchain heb je cryptocurrency nodig om transacties te volbrengen.

    Drié, velen zitten toch in aandelen voor het geld. Het groter maken van jouw portfolio waarden, of dat nou is met aandelen of met crypto, kan beide. Er zijn vele bedrijven die zelfs in een dalende markt winsten halen, bij smartoptions.io zijn er een aantal signal bedrijven aangesloten, die ook in een dalende markt winst maken. In een stijgende markt al helemaal. Dus als je voor de winsten hier bent, sluit je dan aan bij zo'n partij.

    Bitcoin op 100k + volgend jaar december, sluit ik niet uit.
  9. forum rang 4 efreddy 25 december 2020 03:09
    quote:

    Putschrijvert schreef op 26 november 2020 08:51:

    1 dollar is al te hoog. Telkens wordt er een nieuwe groep suckers aangeboord. Pyramidespel. Ponzi-scheme.

    En hoeveel is de ETH dan waard die het dit jaar beduidend beter deed dan BTC?

    Zelf destijds ETH gekocht op 24/7/2016 voor 0.01948 BTC, dat was toen 8 €.

    Any recap of ETH’s 2020 has to begin with the fact that Ether comfortably outperformed Bitcoin in 2020. While BTC surged by an impressive 226% in the year to Dec. 20, ETH was up by 400% over the same period. And in a sign that further growth could come, ETH has barely been at 50% of its all-time high this year.
    Ether wasn’t immune from Bitcoin’s dramatic crash in mid-March. In fact, it fared worse — and plummeted by 48% over 24 hours, plunging perilously below $100. But while BTC’s market cap fell by 9.78% during the first quarter of 2020, ETH’s still managed to close up 3.29%. Not many other cryptocurrencies managed to pull this off.
    Whereas Bitcoin spent most of 2020 correlated to stocks, Ether’s success was linked to the rapid explosion of DeFi protocols. Ethereum’s blockchain was suffering congestion that hadn’t been seen since the CryptoKitties craze. As the total value locked in DeFi surged from $1 billion to $9 billion between May and September, ETH’s value leapt up by 125%.
    One of the most significant moments of 2020 came when ETH managed to punch through $600 on Nov. 24 — a level that hadn’t been seen since May 2018. Prices dipped below $500 just two days later, and struggled to meaningfully retake the $600 zone until mid-December’s industry-wide surge.
    (coinmarketcap newsletter).
71 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BTC/CHF mei '20
    6.865,7200
    0,00% 0,0000
  2. BTC/EUR mei '20
    6.469,16
    -0,02% -1,44
  3. BTC/USD 01:47
    63.731,88
    +0,74% +465,06

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links