Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

luchtschip
1
quote:

Caveat schreef op 17 december 2020 20:47:

Covid maak ik me niet meer druk om dat komt wel goed met vaccins.
Maar ik maak me druk om het virus dat binnen 72 uur iemand dood.
als dat in verkeerde handen valt dan heb je echt een mega ramp.

Gelukkig zijn alle bio wapens ten strengste verboden maar eens wat meer toezicht op al die labs in china of waar dan ter wereld .

In Science fiction>>

De wereld zal door draaien maar de mens zal zich zelf vernietigen.
Dan is er nog een escape als het snel moet bv als de wereldbevolking naar 1 miljard moet .

Een b virus dat binnen 72 uur werkt en besmettelijker is dan de mazzelen en de inenting bij een gedeelte van de bevolking.

Dan ben je snel van een overbevolking af.

wanneer kan dit plaatsvinden als er 20 miljard mensen op aarde zijn.
Dan is er een verdubbeling in de lucht aan vliegtuigen ..

wereld bevolking en groei..
Gaat hard nu.

www.youtube.com/watch?v=P_JdWk6NYW8
Ik weet niet waar je deze fantasie verhalen vandaan haalt want je bent wel sterk in het verzuimen van geven van links.

Een bio virus dat binnen 72 uur werkt en dan de mens, die erdoor geïnfecteerd direct dood gaat.
Zo'n virus heeft geen kans zich te verspreiden en heeft geen enkele gevolgen op de wereldbevolking.

Iemand wordt geïnfecteerd door een bepaalde load aan virus. Dit virus gaat zich vermeerderen en daar is tijd voor nodig.
Pas wanneer het virus voldoende vermeerderd is, kan de geïnfecteerde persoon iemand anders besmetten door praten, zingen schreeuwen hoesten of niezen.

Iemand die door een bio virus binnen 72 uur dood gaat, krijgt al eerder verschijnselen die hem niet meer mobiel maken om anderen te infecteren.

Zo'n virus heeft geen verspreidingsmogelijkheden en zal binnen de kortste tijd uitsterven.

Rest alleen nog de mogelijkheid dat de kunstmatige verspreider van dit virus steeds weer nieuwe mensen (groepen mensen ) actief het virus moet toedienen.
dat gedrag gaat opvallen bij de autoriteiten en zo'n persoon wordt op redelijk korte termijn in de kraag gevat.

Of jouw fantasie is op hol geslagen of je hebt een sociaal media kanaal gevonden die bewust deze conspiracy/nep verhalen de lucht in stuurt, of je bent onderdeel van een groep die deze onzin verhalen bewust verspreiden.

Gelet op de vrijblijvendheid van jouw vele postings, waarbij iedere referentie naar een link ontbreekt, kan ik geen conclusie trekken.

Kom met onderbouwde postings met verwijzing naar links, of richt een eigen draadje op met fantasie verhalen van forum lid Caveat over kwaadwillige bio verspreiders van een dodelijk virus.

Verschoon ons van jouw vrijblijvende suggestieve postings.
Ze hebben geen enkele toegevoegde waarde in het bespreken van het Corona virus.
cune
0
Mister LZ Hindenburg en waar vandaan komen uw sprookjes of heeft u virologie of microbiologie gestudeerd ? Ben bang dat hier het gezegde ; " de pot verwijt etc. " van toepassing is .
www.youtube.com/watch?v=BkZAcGhqje0
[verwijderd]
0
Eredoctoraat voor RIVM-baas Jaap van Dissel

De Universiteit Maastricht kent een eredoctoraat toe aan Jaap van Dissel, directeur Centrum Infectieziektenbestrijding van het RIVM en hoogleraar inwendige geneeskunde aan de Universiteit Leiden.

anp 17 december 2020, 14:54

Van Dissel ontvangt het eredoctoraat ‘vanwege het combineren van wetenschappelijk werk met een maatschappelijke rol. En dat op een thema van groot gewicht in een woelige tijd”, aldus de universiteit verwijzend naar de coronacrisis. ‘In die rol bereikt hij een breed publiek met wetenschappelijke inzichten uit zijn vakgebied.’

Verder vervult Van Dissel ‘als voorzitter van het Outbreak Management Team een centrale rol in de coronacrisis. Dankzij hem is de wetenschap een belangrijk baken en kompas voor het kabinet”, zegt Christian Hoebe, erepromotor en hoogleraar infectieziektenbestrijding aan de Universiteit Maastricht. ‘Nog nooit was er dagelijks zoveel aandacht voor het vakgebied van de infectieziekten. Iedereen weet nu wat een druppelinfectie, een reproductiegetal, bron- en contactonderzoek en transmissie zijn, dankzij de briefings van Van Dissel: colleges voor het hele land.’

Het eredoctoraat wordt uitgereikt tijdens de Dies Natalis van de Universiteit Maastricht op vrijdag 29 januari 2021.

www.nd.nl/nieuws/varia/1008888/eredoc...
ff_relativeren
0
quote:

cune schreef op 17 december 2020 22:50:

Mister LZ Hindenburg en waar vandaan komen uw sprookjes of heeft u virologie of microbiologie gestudeerd ? Ben bang dat hier het gezegde ; " de pot verwijt etc. " van toepassing is .
www.youtube.com/watch?v=BkZAcGhqje0
@ cune,

LZ Hindenburg verwijst naar de LZ 129 Hindenburg , en specifiek naar 6 mei 1937 :
In die tijd technisch hoogwaardig, maar het blijft voor altijd verbonden met een ramp-scenario waarbij velen op gruwelijke wijze het leven lieten.

Bron : historiek.net/de-ramp-met-de-hindenbu... .

Voor het onderwerp van dit IEX koffiekamer-draadje vind ik het eigenlijk wel een treffende gelijkenis.
Al heeft degene die op dit draadje LZ Hindenburg activeerde , wellicht een andere bedoeling gehad. Zoals een herinnering aan de ramp uit 1937 zelf, of een herinnering aan dierbaren. Of juist een passie voor de moderne variant van de Zeppelin :

nos.nl/artikel/2126650-glorietijd-zep... ..

businessam.be/wetenschappers-willen-d... .

www.businessinsider.nl/zou-het-dan-to... .
voda
0
Europese beoordeling Moderna vaccin naar voren gehaald

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 143,84 6,81 4,97 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De adviescommissie van het Europees Geneesmiddelenbureau zal het coronavaccin van het Amerikaanse Moderna eerder dan verwacht beoordelen. Dit meldde de EMA donderdag.

Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, CHMP, heeft op 6 januari een bijeenkomst gepland. De Europese adviescommissie gaf eerder aan het vaccin uiterlijk 12 januari te beoordelen.

Het CHMP zal die oorspronkelijke bijeenkomst voor de zekerheid wel aanhouden, maar hoopt de beoordeling van het Moderna vaccin indien mogelijk op 6 januari af te ronden.

Aanstaande maandag beoordeelt het CHMP het coronavaccin van Pfizer en BioNTech.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Panel adviseert FDA om coronavaccin Moderna goed te keuren
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 143,84 6,81 4,97 % NASDAQ
(ABM FN-Dow Jones) Een onafhankelijk panel adviseert de U.S. Food & Drug Administration in de Verenigde Staten om het coronavaccin van Moderna goed te keuren. Dit werd donderdagavond laat bekend.

Het panel, bestaande uit immunologen en andere doctoren stemde met 20 tegen 0 voor het vaccin van het Amerikaanse bedrijf, dat een werkzaamheid heeft van 94,1 procent. Een panellid onthield zich van stemmen.

Eerder deze week bleek uit een analyse van de FDA al dat het Moderna-vaccin zeer effectief is. De verwachting is dat de toezichthouder het advies van het panel zal overnemen en waarschijnlijk vrijdag groen licht geeft. Mogelijk geldt die goedkeuring alleen voor personen van 18 jaar en ouder.

Na akkoord van de FDA kan de distributie in de VS snel beginnen. Volgens een woordvoerder van Moderna zijn miljoenen doses gereed voor verspreiding.

Vorige week werd het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goedgekeurd en eerder deze week begon de distributie in de VS. Amerikaans zorgpersoneel kreeg als eerste een dosis. Dat vaccin mag vanaf een leeftijd van 16 jaar worden toegediend.

Het coronavaccin van Pfizer en BioNTech wordt maandag beoordeeld door de toezichthouder van de Europese Unie. Op 6 januari volgt de Europese beoordeling van het Moderna vaccin.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pietje-2005
1
Zo van : Als hun zeggen dat het goed is, zal het wel goed zijn ;-)
Hoe zat dat ook al weer met die eenden ?
voda
0
Bijna 75 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu 74,9 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt vrijdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van 17 miljoen op donderdagochtend naar 17,2 miljoen gevallen vanochtend, terwijl het aantal sterfgevallen toenam van 307.429 tot 310.699.

India volgt op afstand met 9,9 miljoen besmettingen en 144.789 sterfgevallen.

Brazilië kende vrijdag 7,1 miljoen coronagevallen en heeft 184,827 doden te betreuren.

In West-Europa heeft Frankrijk nog steeds de meeste besmettingsgevallen met inmiddels bijna 2,5 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Duitsland.

In Nederland staat het aantal besmettingen op 662.943, in België op 618.204. Dat was een dag eerder 650.072 en 615.058.

In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 94.734 gevallen. Dit waren er donderdag 94.626.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels bijna 1,7 miljoen mensen aan het virus overleden. Ruim 42 miljoen mensen zijn hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Banken verstrekten voor €1,8 mrd aan coronakrediet
Eva Rooijers 06:00

Banken verstrekten sinds het uitbreken van de pandemie in maart voor €1,8 mrd aan coronakredieten. Zo'n 6500 bedrijven maakten gebruikt gemaakt van deze leningen, die grotendeels door de overheid worden geborgd. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (nvb) vrijdag.

Inclusief de reguliere kredieten hebben banken gedurende de coronacrisis voor bijna €30 mrd aan leningen verstrekt aan het bedrijfsleven. In totaal kregen 129.000 bedrijven en 37.000 consumenten een betaalpauze.

De laatste cijfers laten zien dat banken het afgelopen jaar alles hebben gedaan wat mogelijk is om bedrijven en consumenten te ondersteunen met extra financiering, zegt nvb-voorzitter Chris Buijink. Er klonk ook kritiek op banken de afgelopen maanden. Vooral voor sectoren in nood zou het lastig zijn om extra krediet te krijgen.

Nu een nieuwe lockdown is ingegaan behoren de noodkredieten maar ook extra uitstel van aflossing nog steeds 'nadrukkelijk' tot de mogelijkheden voor in de kern gezonde ondernemers, stelt de nvb. Banken gaan deze keer niet over op een collectieve aanpak, zoals zoals tijdens het begin van pandemie toen banken aan al hun zakelijke klanten een betaalpauze van drie maanden aanboden. Dat is ook niet nodig volgens een zegsman van Rabobank. 'Het werkt beter om per individueel geval te kijken wat nodig is omdat er grote verschillen zijn tussen sectoren.'

Bij ING bleek het aantal zakelijke klanten dat in de maanden oktober tot en met half december behoefte had aan een verlenging zeer beperkt, zegt een woordvoerder.

Ook de bijzonder beheerafdelingen van banken stromen nog niet vol, door alle steunmaatregelen ligt het aantal faillissementen historisch laag. Zorgen dat ondernemers verborgen schulden opbouwen zijn er wel. Veel bedrijven kregen ook van de Belastingdienst, verhuurder en leveranciers betalinsguitstel 'Op deze wijze wordt economische tegenslag één of twee kwartalen vooruit geschoven, maar zit de pijn er nog aan te komen' waarschuwde Buijnk een maand geleden al.

fd.nl/ondernemen/1368101/banken-verst...
Chiddix
0
Dagstaat coronavirus : 17-12

VS-17198633(+234453)
India-9979447(+13890)
Brazilie-7110434(+69826)
Rusland-2736727(+27787)
Frankrijk-2483524(+18398)
Turkije-1955680(+27515)
Nederland-662943(+12871)
Belgie-618204(+3146)

Duitsland-1454009(+30179)
VK-1954169(+35433)
Singapore-58377(+24)
Italie-1906377(+18233)
Spanje-1785421(+12131)
Polen-1171854(+11953)
Zweden-357466(+8881)
Zuid-Afrika-892813(+9126)
Chiddix
0
Aantal coronapatienten in het ziekenhuis : 2003(+39) waarvan 536(+10) op de IC. Overlijdens 77.
In de week van 7 tot 13 December overleden 450 Nederlanders ten gevolge van corona. Vanaf de laatste week van September tot op heden is de oversterfte 5300 (bron: CBS).
Chiddix
0
In de VS hoopt men 20 miljoen mensen te hebben gevaccineerd voor het einde van het jaar, Er zijn twee prikken nodig.
Duitsland en Belgie starten de vaccinatie op na tweede Kerstdag(27/12). Nederland start op 8 Januari wat de oppositie m.n Wilders niet bevalt in de TK. Opgemerkt, het vaccin van Pfizer is nog niet goedgekeurd in de EU. Moet a.s maandag gebeuren.
Dat is ruim een week eerder dan verwacht werd. De Jonge had daar geen rekening mee gehouden?
pakman
0
Onderzoek: bijna driekwart Nederlanders voor meer vrijheden gevaccineerden

Zo’n driekwart van de Nederlanders is voor het invoeren van een vaccinatiebewijs, waarmee gevaccineerden meer vrijheid genieten dan niet-ingeënte mensen. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van de TU Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam, Maastricht University en het RIVM. Daaruit komt naar voren dat 44 procent van de Nederlanders zich zeker zou laten vaccineren; een kwart doet dat waarschijnlijk.

Van de 1.640 respondenten zegt 73 procent voor de maatregel te zijn waarbij gevaccineerden toegang houden tot winkels, verpleeghuizen en het openbaar vervoer als er in hun regio een virusuitbraak is. In dat geval zou een vaccinatiebewijs toegang verschaffen tot veel van dat soort openbare plekken. Ook populair blijkt de optie om met grote groepen bij elkaar te komen op basis van hun vaccinatiebewijs, daarbij hoeven ze dan geen anderhalve meter afstand te houden, zoals bij sportwedstrijden, festivals en concerten. 71 procent zegt daar voor te zijn.

Voorstanders van een vaccinatiebewijs zien de toegekende vrijheden als een beloning. Daarnaast wijzen ze op de maatschappelijke vrijheid: kroegen en andere horeca kunnen openblijven, terwijl tegenstanders de keuze hebben zich niet te laten inenten. Tegenstanders van het vaccinatiebewijs noemen privacy en fraudegevoeligheid als belangrijkste punten van weerstand. De helft van de respondenten die aangeeft zich niet te laten vaccineren, zegt enige vrijheidsbeperkingen daarvoor te accepteren.

Onderzoeker Niek Mouter stelt dat bestraffende maatregelen voor weigeraars, zoals financiële consequenties als een hogere zorgpremie, minder populair zijn dan belonende gevolgen. „Nederlanders worden liever gestimuleerd en beloond dan verplicht en bestraft voor het niet-nemen van een vaccin”, zegt hij tegen Nieuwsuur.

Eerder liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) weten tegen extra vrijheden te zijn voor mensen die zich laten vaccineren. Het kabinet heeft wel nagedacht over stimulerende maatregelen voor het scenario waarbij onvoldoende mensen zich laten inenten om groepsimmuniteit te bereiken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet zo’n 70 procent van de bevolking zich laten vaccineren om het coronavirus te laten uitdoven.

1640 personen.....come on zeg gaan we naar Noord Korea 2 toe, moet niet gekker worden.
leek2018
0
quote:

Uniek schreef op 18 december 2020 10:23:

Onderzoek: bijna driekwart Nederlanders voor meer vrijheden gevaccineerden

Zo’n driekwart van de Nederlanders is voor het invoeren van een vaccinatiebewijs, waarmee gevaccineerden meer vrijheid genieten dan niet-ingeënte mensen. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van de TU Delft, de Erasmus Universiteit Rotterdam, Maastricht University en het RIVM. Daaruit komt naar voren dat 44 procent van de Nederlanders zich zeker zou laten vaccineren; een kwart doet dat waarschijnlijk.

Van de 1.640 respondenten zegt 73 procent voor de maatregel te zijn waarbij gevaccineerden toegang houden tot winkels, verpleeghuizen en het openbaar vervoer als er in hun regio een virusuitbraak is. In dat geval zou een vaccinatiebewijs toegang verschaffen tot veel van dat soort openbare plekken. Ook populair blijkt de optie om met grote groepen bij elkaar te komen op basis van hun vaccinatiebewijs, daarbij hoeven ze dan geen anderhalve meter afstand te houden, zoals bij sportwedstrijden, festivals en concerten. 71 procent zegt daar voor te zijn.

Voorstanders van een vaccinatiebewijs zien de toegekende vrijheden als een beloning. Daarnaast wijzen ze op de maatschappelijke vrijheid: kroegen en andere horeca kunnen openblijven, terwijl tegenstanders de keuze hebben zich niet te laten inenten. Tegenstanders van het vaccinatiebewijs noemen privacy en fraudegevoeligheid als belangrijkste punten van weerstand. De helft van de respondenten die aangeeft zich niet te laten vaccineren, zegt enige vrijheidsbeperkingen daarvoor te accepteren.

Onderzoeker Niek Mouter stelt dat bestraffende maatregelen voor weigeraars, zoals financiële consequenties als een hogere zorgpremie, minder populair zijn dan belonende gevolgen. „Nederlanders worden liever gestimuleerd en beloond dan verplicht en bestraft voor het niet-nemen van een vaccin”, zegt hij tegen Nieuwsuur.

Eerder liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) weten tegen extra vrijheden te zijn voor mensen die zich laten vaccineren. Het kabinet heeft wel nagedacht over stimulerende maatregelen voor het scenario waarbij onvoldoende mensen zich laten inenten om groepsimmuniteit te bereiken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet zo’n 70 procent van de bevolking zich laten vaccineren om het coronavirus te laten uitdoven.

1640 personen.....come on zeg gaan we naar Noord Korea 2 toe, moet niet gekker worden.
Ik dacht dat het om de beheersbaarheid gaat van ziekenhuizenbedden, actuele zorg en ic-bedden. Zo lang dat niet in gevaar is geen onderscheid in wel of niet gevaccineerd.
Chiddix
0
Iemand bij mij in de straat vertelde, ik laat mij niet vaccineren. Die vrijheid heb je. Maar als er brand uitbreekt, ga je niet eerst in de brandweerkazerne vergaderen maar je rukt uit en pakt de brandslang.
leek2018
0
quote:

Chiddix schreef op 18 december 2020 11:36:

Iemand bij mij in de straat vertelde, ik laat mij niet vaccineren. Die vrijheid heb je. Maar als er brand uitbreekt, ga je niet eerst in de brandweerkazerne vergaderen maar je rukt uit en pakt de brandslang.
Die vergelijking slaat kant nog wal.
leek2018
0
quote:

Chiddix schreef op 18 december 2020 07:40:

In de VS hoopt men 20 miljoen mensen te hebben gevaccineerd voor het einde van het jaar, Er zijn twee prikken nodig.
Duitsland en Belgie starten de vaccinatie op na tweede Kerstdag(27/12). Nederland start op 8 Januari wat de oppositie m.n Wilders niet bevalt in de TK. Opgemerkt, het vaccin van Pfizer is nog niet goedgekeurd in de EU. Moet a.s maandag gebeuren.
Dat is ruim een week eerder dan verwacht werd. De Jonge had daar geen rekening mee gehouden?
Heb het debat niet gevolgd. Had Wilders ook nog de oproep: "Moslims als laatste?"
[verwijderd]
0
quote:

Uniek schreef op 18 december 2020 10:23:

1640 personen.....come on zeg gaan we naar Noord Korea 2 toe, moet niet gekker worden.
Wat is het probleem? Dat is een normaal aantal bij peilingen. Die 75% zouden nauwelijks veranderen bij een miljoen ondervraagden. Men moet wel een representatief sample hebben (man/vrouw, leeftijdsverdeling, politieke instelling, etc. etc. Maar dat weet elke peiler.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%