TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 ... 1162 1163 1164 1165 1166 » | Laatste
Rider
0
Gemiddelde goudprijs verwachting 2020 en 2021
De Bank of America benoemt niet alleen de all-time-high van goud voor 2021 in hun laatste analyse. Ze hebben ook de verwachting voor de gemiddelde goudprijs van 2020 en 2021 benoemd. De gemiddelde goudprijs in 2020 zal volgens de bank $1.695 per troy ounce zijn en in 2021 zal een troy ounce goud gemiddeld $2.063 waard zijn.
Rider
0
Goldman Sachs eveneens positief
Goldman Sachs heeft afgelopen jaar al eerder aangegeven dat het verstandig is goud te kopen. Deze partij ziet goud als vermogensbeschermer. Gezien de recente ontwikkelingen wereldwijd is de vraag naar bescherming van vermogen alleen maar toegenomen. Waar de FED heeft aangegeven ongelimiteerd staatsobligaties op te kopen, en de ECB (naast de 120 miljard euro maandelijkse aankopen) 750 miljard aan staatsobligaties opkoopt groeien de bankbalansen. Dit ging tijdens de crisis van 2008 gepaard met een stevige goudprijs stijging.
ketchup
0
Alfen en NEL ASA blijven orders winnen, de vraag mag dan ook gesteld worden hoelang kunnen ze dit nog allemaal uit eigen middelen financieren en op eigen kracht aan de toekomstige vraag voldoen , want de groei gaat steeds een versnelling hoger en we staan nog maar in de begin fase van de echte vraag voor ommezwaai , maar de trend is duidelijk gezet en dat heeft dit jaar vleugels gekregen
aandelen voelen hype gedreven aan en dat zijn ze natuurlijk ook wel, maar deze zijn wel gesteund door winnen van tenders/orders

vandaag gaan ze wederom resp 6 en 3% hoger en breken alle vorige toppen
ondanks dat je handen jeuken om winst te nemen, want je maakt zo in een paar weken 20% is de vraag wel eens verkocht, waar stap je weer in mochten ze niet echt corrigeren ?
zeker, als er straks toch een strategische partner een belang wenst te nemen.

voor een Shell of Total is dit nog altijd klein wisselgeld
H. Berkhof
0
quote:

ketchup schreef op 23 december 2020 07:06:

Mensen zijn vanwege de bergen 'gratis' -geld vooral uit op snelle koersappreciatie , iedereen weet dat dit uitzonderlijke tijden zijn, de ongekende steun van overheden en centrale Banken is gefundenes fressen voor de beurzen .... maar eens werkt de magie niet meer en alles onder 1 triljoen is nu eigenlijk al te weinig

nu moet echt de werkende economie gaan opstarten, de papieren economie aan de beurzen loopt al lichtjaren vooruit , waar de nieuwe norm van multiple nu eerder aan x30 ligt dan x15 en dat is enkel vanwege de bergen geld die circuleren en beschikbaar zijn, dat zoekt allemaal rendement en aangezien dat niet te vinden is bij negatieve reële interesten en in een klimaat waar inflatie op de loer ligt, werkgelegenheid onder druk staat, lockdown's funest zijn, zoekt al dit geld de weg naar assets (bezit) en waar beter en makkelijker kan men iets aankopen en binnen no-time bij profit doorschuiven naar een ander = de Beurzen, geen vragen waar de poen vandaan komt, geen bergen contracten voor papierwerk, hier onmiddellijke genoegdoening en uitbetaling

dat maakt de handel en wandel vandaag aan de beurzen tot een enorm casino die wereldwijd goudzoekers aantrekt, het nieuwe eldorado

en gij gelooft dat, wacht maar op de dag dat de magie van de centrale Banken niet meer werkt en als iedereen denkt nu nog een extra super push dan klapt de hele zooi door zijn hoeven en dan wachten we de eerste honderd euro of dollar nog op een recovery, die komt niet en dan allemaal door de klapdeuren op naar - 1000

daarom wint private equity aan populariteit en halen sommige grootaandeelhouders hun bedrijven bedrijven weg van de beurs, weg uit het gokpaleis , die zien de bui al hangen

maar voor nu draait het orkest op volle toeren , dus enjoy zolang het duurt.
Precies, dat zeg ik maar dan in verkorte vorm hahaha.
;-)) ;-)) ;-))

22 december 2020 19:11

Een omhoog geworpen voorwerp ....................
H. Berkhof
0
quote:

boem! schreef op 23 december 2020 09:00:

dit verziekte systeem.

En boem!, hoe wordt dit verziekte systeem weer beter post Covid, denk je?
Rupsje nooitgenoeg is met het verdwijnen van Covid helaas niet weg.
boem!
0
Het verziekte systeen bestaat er voor mij in, dat kapitaalverschaffers een te groot deel van de koek tot zich genomen hebben ten nadele van de werkende bevolking.

De verhouding capital-labor is in een tiental jaren gedraaid van 30%-70% naar 40%-60%.

Dit alles komt voort uit de koker van de grootbanken met hun dogma's van gratis geld en dividenduitbetaling.

Je ziet nu de gevolgen. Door de gratis geld slogan zijn de weerstandsvermogens van de berdrijven verslechterd en door de nadruk te leggen op dividenduitbetalingen hebben een aantal bedrijven hun noodzakelijke investeringen beperkt.
Dit alles gesponsord door Centrale Banken die met enorme kapitaalinjecties de instorting van het financiele systeem moesen voorkomen en die op voorspraaak van de bancaire sector daartoe is overgegaan.
Echter ipv de toenemende winsten te verdelen onder kapitaalverschaffers en werkenden hebben zij bewust deze groeiende winsten richting de kapitaalverschaffers gestuurd waardoor de werkenden en de regeringen achter het net visten.

Nu er door Corona een volgende catastrofe dreigt voor het financiele systeem ziet men dat de banken opteren om hetzefde medicijn uit de kast te halen met als gevolg dat de risico's die zijn gelopen bij het financieren van de ondernemingen wederom bij de belastingbetaler komt te liggen.

Velen steunen deze door de bancaire sector gepromote lijn.
Ik zie echter ook bij regeringen het besef doorbreken dat dit niets oplevert.
De oude reddingsoperaties hebben genoeg geld opgeleverd alleen dat geld is ipv in de staatskas en de zakken van de burgers in de zakken belandt van de uiterst kleine groep van grootkapitaalverschaffers terecht gekomen.

Ik heb de indruk dat de regeringen deze fout niet voor de tweede maal willen maken en daarom zien we nu allerlei beperkende maatregelen opgelegd worden aan banken en bedrijven die om voor steun komen vragen.
Ook zij zullen hun steentje moeten bijdragen aan de misere die mede door hen is veroorzaakt door het bedrijfsleven in zulk een deplorabele toestand achter te laten.

Na Covid kan het bedrijfsleven weer herstellen en met door overheden ingevoerde gepaste maatregelen kan het oude evenwicht tussen kapitaal en arbeid worden hersteld waarbij ook de afdrachten aan de fiscus genormaliseerd kunnen worden.

Het is een keuze tussen de zeer kleine groep van grootinvesteerders of het algemeen maatschappelijk belang waar Centrale banken en overheden zich voor gesteld zien.

Die keuze lijkt mij niet zo moeilijk te maken .
sniklaas
4
quote:

boem! schreef op 23 december 2020 09:29:

Ik wil hier niemand de les lezen.

Maar indien er iemand is die een ander de les wil lezen ben jij het wel.
absoluut niet mee eens Martin, en ik verwacht met mij 99% van de lezers van dit forum..

Hautain, zelfgenoegzaam, belerend en arrogant zijn kenmerken die van toepassing zijn op veel van jouw posts en je zou jezelf eens af kunnen vragen hoe het komt dat het merendeel van de minder prettige discussies bij jouw beginnen..
[verwijderd]
0
quote:

mjmj schreef op 23 december 2020 15:08:

Nikola in een glijvlucht?

een order van 2500 vuilniswagens is gecancelled

www.marketwatch.com/story/nikolas-sto...
boem!
0
Dat jij en met jou nog 99% van de lezers op dit forum het niet met mij eens is verbaast mij niks.

Ik herken mij echter in het geheel niet in de door jou geponeerde stelling dat de minder prettige discussies in het merendeel van de gevallen bij mij beginnen.

Ik heb een volstrekt andere mening dan de meeste lezers en maak gebruik van de mogelijkheid die mij geboden wordt om die mening te verkondigen.
Of het nu gaat om hoe de waarde van een aandeel moet worden bepaald tot aan de kansen en bedreigingen mbt bedrijevn en sectoren verschillen wij in het algemeen sterk van mening.

Indien ik reageer op een door jou uitgesproken stelling en daar een volstrekt andere mening tegenover stel is het mijn herinnering dat jij deze door mij uitgesproken mening niet wil of kan waarderen waardoor het al snel verzandt in beschuldigingen richting mijn persoon zonder dat jij inhoudelijk ingaat op mijn tegenargumenten.

Deze repeterende actie/reactie zal de meeste lezers niet welgevallen en dat kan ik volledig begrijpen daar men niet zit te wachten op persoonlijke vete's die beslecht worden op een openbaar forum.
Ik zal het boetekleed aantrekken en mij in zoverre verontschuldigen tegenover de andere lezers dat ik moet erkennen dat jouw posts een beetje als een rode lap op de befaamde stier werken.
Als excuus voer ik aan dat mijn tegenargumenten in eerste instantie neutraal MIJN mening zijn.
Of het nu gaat om de problemen die ik voorzie bij Big-Oil, Big-Bank of je het dividend van retailvastgoedbedrijven als een normaal dividend mag zien of dat je dat door het belastingvoordeel anders zou moeten benaderen ik kreeg in alle gevallen de wind van voren.
Hoe ik het in mijn hoofd haalde om maar te twijfelen aan dat wat de banken verkondigen en dat ik mijn mond zou moeten houden omdat ik niets zinnigs te vertellen zou hebben gezien het feit, dat ik maar in 1 aandeel belegde en daar ook nog een belabberd resultaat in gemaakt hebt gedurende de 10 jaar dat ik in het aandeel beleg.

Omdat daar het echte verschil in benadering zit blijf ik toch van mening dat mijn mening ertoe doet en deed.
Jij gaat uit van de resultaten uit het verleden en laat geen dag ongemoeid om met handelen jouw resultaat aan te scherpen.
Ik zie de beurs niets anders dan een instituut dat onder regie van de banken de verdienpotentie van ieder aandeel tracht vast te stellen.

Omdat ik gezegend ben met enige boekhoudkundige kwaliteiten gebruik ik die beperkte kennis om dat werk van de analisten nog eens dunnettjes over te doen en kom dan tot opmerkelijke conclusies en deel die mening graag met de lezers van dit forum.

Dat jij daar niet op zit te wachten en ik ook ondertussen begrijp dat een inhoudelijke discussie tussen ons door jou niet gewenst wordt beloof ik plechtig mij niet meer te laten verleiden tot het doen van persoonlijke negatieve uitlatingen aan jouw persoon.

Ik hou mij echter wel het recht voor om inhoudelijk te reageren indien iK weer van mening ben dat jouw stellingen en/of theses niet deugen.

H. Berkhof
1
quote:

boem! schreef op 23 december 2020 14:08:

Het verziekte systeen bestaat er voor mij in, dat kapitaalverschaffers een te groot deel van de koek tot zich genomen hebben ten nadele van de werkende bevolking.

De verhouding capital-labor is in een tiental jaren gedraaid van 30%-70% naar 40%-60%.

Dit alles komt voort uit de koker van de grootbanken met hun dogma's van gratis geld en dividenduitbetaling.

Je ziet nu de gevolgen. Door de gratis geld slogan zijn de weerstandsvermogens van de berdrijven verslechterd en door de nadruk te leggen op dividenduitbetalingen hebben een aantal bedrijven hun noodzakelijke investeringen beperkt.
Dit alles gesponsord door Centrale Banken die met enorme kapitaalinjecties de instorting van het financiele systeem moesen voorkomen en die op voorspraaak van de bancaire sector daartoe is overgegaan.
Echter ipv de toenemende winsten te verdelen onder kapitaalverschaffers en werkenden hebben zij bewust deze groeiende winsten richting de kapitaalverschaffers gestuurd waardoor de werkenden en de regeringen achter het net visten.

Nu er door Corona een volgende catastrofe dreigt voor het financiele systeem ziet men dat de banken opteren om hetzefde medicijn uit de kast te halen met als gevolg dat de risico's die zijn gelopen bij het financieren van de ondernemingen wederom bij de belastingbetaler komt te liggen.

Velen steunen deze door de bancaire sector gepromote lijn.
Ik zie echter ook bij regeringen het besef doorbreken dat dit niets oplevert.
De oude reddingsoperaties hebben genoeg geld opgeleverd alleen dat geld is ipv in de staatskas en de zakken van de burgers in de zakken belandt van de uiterst kleine groep van grootkapitaalverschaffers terecht gekomen.

Ik heb de indruk dat de regeringen deze fout niet voor de tweede maal willen maken en daarom zien we nu allerlei beperkende maatregelen opgelegd worden aan banken en bedrijven die om voor steun komen vragen.
Ook zij zullen hun steentje moeten bijdragen aan de misere die mede door hen is veroorzaakt door het bedrijfsleven in zulk een deplorabele toestand achter te laten.

Na Covid kan het bedrijfsleven weer herstellen en met door overheden ingevoerde gepaste maatregelen kan het oude evenwicht tussen kapitaal en arbeid worden hersteld waarbij ook Dde afdrachten aan de fiscus genormaliseerd kunnen worden.

Het is een keuze tussen de zeer kleine groep van grootinvesteerders of het algemeen maatschappelijk belang waar Centrale banken en overheden zich voor gesteld zien.

Die keuze lijkt mij niet zo moeilijk te maken .

De overheden lieten het allemaal gebeuren en faciliteerden zelfs. Links, rechts of in het midden, allemaal deden ze eraan mee. En nu verwacht jij van diezefde overheden een zelfreinigend vermogen om dit op te lossen? Eerst zien dan geloven. Het vertrouwen in die overheid is bij mij al jaren weg. Noem mij één overheid in de westerse wereld die niet heeft meegedaan aan dit verziekte systeem. Misschien dat ik er dan met andere ogen naar ga kijken.
H. Berkhof
0
Bedankt en tot ziens!
Door Madelon Vos gepubliceerd op 23 december 2020 09:00
Bedankt en tot ziens!
Wauw, 2020 was een jaar om nooit te vergeten. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen wereldwijd. Het was een jaar waarin de wereld te maken kreeg met drastische maatregelen in verband met een pandemie. Maar 2020 was ook het jaar waarin ‘the perfect storm’ ontstond.

Een storm waar ik in deze columns, vaker dan u wellicht hoopte, over geschreven heb. Deze storm kenmerkte zich door economische onzekerheid, drastische hulppakketten en stijgende werkloosheid, Deze ‘perfect storm’ is waar bitcoin voor gemaakt was en nog steeds is.

Het ging goed fout
Want, ik heb het vaak genoeg herhaald: tussen de regels van het in 2008 gepubliceerde whitepaper leest u dat bitcoin niet zomaar gecreëerd is als betaalmiddel - bitcoin is gecreëerd omdat de bedenker zag dat het fout ging met het huidige geldsysteem. Het ging goed fout. Het was - in mijn ogen - dan ook niet voor niks dat Satoshi Nakamoto de whitepaper vlak na de val van Lehman Brothers op 15 september 2008 verspreidde.

En juist nu, in 2020, waarin we leven met negatieve rente, economische neergang, een jaar waarin 21% van de totale geldhoeveelheid bijgeprint moest worden om de wereldeconomie te redden, juist nu… is bitcoin nodig, meer dan ooit. Met zijn decentrale karakter, zonder tussenkomst van een derde partij (een bank) is bitcoin van niemand, maar toch ook van iedereen.

Forse koerscorrectie
Maar, met een koersstijging van 230% sinds begin dit jaar zou je bijna vergeten dat het voor bitcoin een behoorlijk spannend jaar was.

De koers van bitcoin stond begin dit jaar op $7.000. Kort daarna begon deze te stijgen toen de pandemie in China haar intrede deed, om rond de $10.000 weerstand te vinden. Totdat in maart de gevolgen van de coronapandemie hard duidelijk werden, er een liquiditeitscrisis ontstond én men massaal al zijn assets verkocht, waaronder ook bitcoin.

Hierdoor dook de koers fors naar beneden, naar $3.480. Om daarna, toen de rust wederkeerde, langzaamaan te stijgen richting een nieuwe top van $24.000. Bitcoin lijkt de perfect storm te overwinnen.

Wat was de reden van deze koersstijging? De bakker en de kapper hebben het immers deze keer niet over bitcoin. Nee, deze stijging is fundamenteel anders dan de koersstijging van bitcoin in 2017: het grote geld heeft de weg naar bitcoin gevonden.

Het ene na het andere hedgefund stapt in én ook grote bedrijven waaronder Square en Microstrategy kozen ervoor om hun liquiditeiten van honderdenden miljoenenen om te zetten van de aan inflatie onderhevige dollar in een hedge tegen het monetair systeem: bitcoin.

Een echte asset class
In 2020 is bitcoin geëvolueerd tot een echte asset class, die prachtig naast goud en zilver kan bestaan. Bitcoin is ontzettend schaars, heeft intrinsieke waarde door het Proof Of Work Protocol en overstijgt daardoor alle verwachtingen.

Een schril contrast met de euro of de dollar, die wij waarde geven door ons vertrouwen in de munten en de inmenging van de centrale banken, die er op hun beurt een potje van maken. Eigenlijk is de euro of de dollar wat de gek ervoor geeft. Geef mij maar die bitcoin.
H. Berkhof
0
quote:

sniklaas schreef op 23 december 2020 14:34:

[...]absoluut niet mee eens Martin, en ik verwacht met mij 99% van de lezers van dit forum..

Hautain, zelfgenoegzaam, belerend en arrogant zijn kenmerken die van toepassing zijn op veel van jouw posts en je zou jezelf eens af kunnen vragen hoe het komt dat het merendeel van de minder prettige discussies bij jouw beginnen..

Wilt u mij buiten deze discussie houden a.u.b.?
JP Samosa
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 23 december 2020 16:44:

[...]

Wilt u mij aub buiten deze discussie houden?
U is toch die 1%?
ketchup
0
Pfizer aanbevolen
12 mnd low-high: 28 - 43$ , thans @ 37.50$
beurswaarde : 208 miljard $
dividend: 4%
kw multiple x 24

Pfizer thans leading in corona vaccin, aandeel heeft deze goed-nieuws-show nog niet in geprijsd, verwachting is voor 45 - 50$ target op 12 mnd, de rol-uit gaat immens zijn en Pfizer produceert aan maximale capaciteit

was al opbouwende voor positie en heb sterk uitgebreid
Wereldbelegger
6
beste boem!
lees de onderstaande vetgedrukte regels eens hardop terwijl u voor de spiegel staat.
1] Dat u zich niet herkend is zo een ongelooflijke dooddoener dat zelfs de heer Rutte een dergelijke uitspraak niet meer gebruikt.

2] Hoe de waarde van een aandeel door u wordt bepaald is doorgaans niet meer dan koffiedik kijken of muizenbotjes lezen. Heel héél véél woorden schrijven in een onvermoeid herhalingsritme om maar uzelf en de lezers van deze draadjes aan te tonen dat u niet van gisteren bent en verstand hebt van bedrijfsvoering door (grote) bedrijven en de toekomstvisies van de mensen die dergelijke bedrijven leiden.

Narcistisch gedrag is een constatering die hier op zijn plaats is.

quote:

boem! schreef op 23 december 2020 15:34:

Dat jij en met jou nog 99% van de lezers op dit forum het niet met mij eens is verbaast mij niks.

Ik herken mij echter in het geheel niet in de door jou geponeerde stelling dat de minder prettige discussies in het merendeel van de gevallen bij mij beginnen.

Ik heb een volstrekt andere mening dan de meeste lezers en maak gebruik van de mogelijkheid die mij geboden wordt om die mening te verkondigen.
Of het nu gaat om hoe de waarde van een aandeel moet worden bepaald tot aan de kansen en bedreigingen mbt bedrijevn en sectoren verschillen wij in het algemeen sterk van mening.

H. Berkhof
0
quote:

JP Samosa schreef op 23 december 2020 16:49:

[...]

U is toch die 1%?
Ach, daar hebben we de ééneiïge tweeling weer. Ik had het kunnen weten.
Jan en Peter, geef ze van katoen.
Als Jan het niet zal kunnen dan zal Peter het wel doen.
Hahaha.
JP Samosa
0
Opmerkelijk:
MECHELEN (AFN) - Topman Onno van de Stolpe van biotechnoloog Galapagos doneert 10 miljoen euro aan African Parks, een organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Afrikaanse wildparken. De gift wordt gedaan in de vorm van Galapagos-aandelen die in het bezit zijn van Van de Stolpe.
JP Samosa
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 23 december 2020 18:55:

[...]

Ach, daar hebben we de ééneiïge tweeling weer. Ik had het kunnen weten.
Jan en Peter, geef ze van katoen.
Als Jan het niet zal kunnen dan zal Peter het wel doen.
Hahaha.
U is toch ook een eeneiige tweeling met Boem
23.302 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 ... 1162 1163 1164 1165 1166 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 5,520
Verschil +0,060 (+1,10%)
Hoog 5,585
Laag 5,450
Volume 546.527
Volume gemiddeld 313.662
Volume gisteren 957.240