BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM februari 2021

2.515 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
HenkdeV
0
quote:

popie schreef op 12 februari 2021 17:34:

Maar de 10 euro blijft nog ver weg:-).
Laat nou maar zitten Henk,koop er maar een biertje voor,goed weekend
Dat biertje staat al in de koelkast.
Topdag vandaag.
Maandag verder.
Goed weekend Popie.
Marinus-86
0
quote:

boeroptrekker schreef op 12 februari 2021 17:39:

10 komt in 2100. Maar dan zijn de meeste er niet meer.
De delvers krijgen het er maar druk mee dus.
€d_Modus Vivendi
0
€d_Modus Vivendi
0
Thx doe ik :)

Melding Substantieel Belang 11 feb 2021 Koninklijke BAM Groep N.V. door Norges Bank

13 februari 2021, 03:39

Verdeling in aantallen (longpositie)
Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaal­belang Stemrecht Wijze van beschikken Afwikkeling
Gewoon aandeel 7.970.314 7.970.314 Reëel Reëel Rechtstreeks
Gewoon aandeel 390.930 390.930 Potentieel Potentieel Rechtstreeks Fysieke levering
Procentuele verdeling (longpositie)
Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reëel Rechtstreeks potentieel Middellijk reëel Middellijk potentieel
Kapitaal­belang 2,99 % 2,85 % 0,14 % 0 % 0 %
Stemrecht 2,99 % 2,85 % 0,14 % 0 % 0 %

dat was op:
'
17 december
Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Afwikkeling
Gewoon aandeel 8.269.269,00 8.269.269,00 Reëel Reëel Rechtstreeks
Gewoon aandeel 933.991,00 933.991,00 Potentieel Potentieel Rechtstreeks Fysieke levering
Soort aandeel Totale deelneming Rechtstreeks reëel Rechtstreeks potentieel Middellijk reëel Middellijk potentieel
Kapitaalbelang 3,29 % 2,96 % 0,33 % 0,00 % 0,00 %
Stemrecht 3,29 % 2,96 % 0,33 % 0,00 % 0,00 %

€d_Modus Vivendi
1
voor de liefhebber van teksten langer dan 15 regels die nog niet door twitter facebook instagram etc.is verknipt.

vertaling:

BAM stippelt een gestage koers uit in tijden van tegenslag
Theo Cullinane, CEO van BAM, zegt dat het bedrijf de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet
BAM stippelt een gestage koers uit in tijden van tegenslag

BAM voltooide eind 2019 het PPS-plan N25 New Ross Bypass, waaronder de Rose Fitzgerald-Kennedy-brug, de langste uitgeleverde brug in zijn soort ter wereld.
Vr 12 februari 2021 - 08:00 uur
GESPONSORD: BAM
www.irishexaminer.com/sponsored/arid-...

2020 was een jaar als geen ander, maar ondanks tegenspoed zette BAM zijn werk voort om het gezicht van Ierland vorm te geven, zoals het al meer dan 60 jaar doet, en leverde het een aantal van de meest innovatieve en iconische private en publieke infrastructuur van het land.

Kijkend naar de belangrijkste ontwikkelingen in Ierland, is het duidelijk te zien welke invloed de Amerikaanse directe buitenlandse investeringen hebben gehad in het Ierse zakenlandschap, en de positieve invloed die het heeft op de modernisering van Ierland.

Bij BAM hebben we langdurige relaties met inkomende bedrijven om te helpen bij het realiseren van hun Ierse bedrijfsvisies en we willen deze graag voortzetten en tegelijkertijd nieuwe vestigen door de kwaliteit van ons werk. BAM heeft een bewezen staat van dienst met het bouwen van hoofdkantoren, datacenters en hi-tech en productiefaciliteiten voor veel van de toonaangevende FDI-bedrijven in Ierland en heeft gezorgd voor de fysieke infrastructuur die het land heeft geopend voor investeringen. Als wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzaamheid stellen we het milieu centraal bij alles wat we doen.

De voltooiing van het N25 New Ross Bypass PPP-programma eind 2019, dat de langste uitgeleverde brug in zijn soort ter wereld, de Rose Fitzgerald-Kennedy-brug, omvat, heeft de connectiviteit in het zuidoosten van het land aanzienlijk verbeterd en het aantal reizen verminderd. tijden op de strategische corridor van Cork naar Rosslare - waarvan we nu de voordelen zien met de heropleving van Rosslare.

In Mayo zijn werkzaamheden aan de N5 Westport to Turlough Road Scheme aan de gang door de BAM-Wills JV. Dit project is de grootste investering ooit van de regering in het wegennet van Mayo, met de aanleg van een 20,3 km lange tweebaansweg die een grote verbetering zal opleveren voor weggebruikers in het gebied.

De langverwachte ontwikkeling van Boland's Quay in de South Docklands voor Google in Dublin is nu voltooid en omvat ongeveer 36.800 m² kantoor-, woon-, winkel- en culturele ruimte. Google verwierf de ontwikkeling in een poging om zijn EMEA-hoofdkantoor uit te breiden, wat de Amerikaanse kapitaalinvesteringen in Ierland zal stimuleren en levendige nieuwe openbare ruimtes en winkelvoorzieningen zal creëren in het Docklands-gebied.

We waren verheugd dat we werden beloond met de Irish Construction Excellence Awards 'Project of the Year 2019 voor ons werk op het Ierse hoofdkantoor van Microsoft, One Microsoft Place in Leopardstown. Dit was een complex, grootschalig project en een van de meest ambitieuze Amerikaanse FDI-gerelateerde projecten die BAM heeft ondernomen. We hebben ook datacenters geleverd voor spraakmakende klanten over het hele continent in steden als Dublin, Frankfurt, Amsterdam en Utrecht. In Leixlip zet BAM de bouwwerkzaamheden voort aan een grootschalige microprocessorcampus. BAM is al meer dan dertig jaar een vaste waarde op deze FDI-campus.

In de agrofoodsector installeerde BAM onlangs een nieuwe verdamper en droger in Mallow voor Dairygold en was verantwoordelijk voor de herontwikkeling en uitbreiding van de Food Ingredients Facility in Mogeely. BAM leverde ook de naastgelegen Jarlsberg Cheese-fabriek voor TINE, de grootste zuivelcoöperatie van Noorwegen. De milieuvriendelijke fabriek heeft een capaciteit om tot 20.000 ton kaas per jaar te produceren.

BAM heeft voor Google de ontwikkeling van de Boland's Quay in Dublin's South Docklands voltooid, bestaande uit ongeveer 36.800 m² kantoor-, woon-, winkel- en culturele ruimte.
BAM heeft voor Google de ontwikkeling van de Boland's Quay in Dublin's South Docklands voltooid, bestaande uit ongeveer 36.800 m² kantoor-, woon-, winkel- en culturele ruimte.

€d_Modus Vivendi
2
Theo Cullinane, CEO van BAM Ierland: “Duurzaamheid staat centraal bij alles wat we doen. Als we het bij BAM over duurzaamheid hebben, denken we aan drie dingen: klimaatverandering, mensen en hulpbronnen. Wereldwijd streeft BAM ernaar om in 2050, wat wij noemen, een netto positieve impact te hebben op deze drie gebieden.

In januari waren we verheugd met de aankondiging dat we met het Global Carbon Disclosure Project (CDP) for Climate Change opnieuw een leidersplaats op de 'A List' hebben bereikt. Dit plaatst ons in de top 2% van duizenden bedrijven wereldwijd die hun milieu-impact via het project hebben bekendgemaakt. "

BAM is verheugd dit jaar te zien dat het partnerschap met de Marlet Property Group blijft groeien. BAM bouwt nu meerdere projecten voor Marlet, waaronder Lime Street Residential, bestaande uit 216 appartementen, The Shipping Office on Sir John Rogerson's Quay, ontworpen volgens een uitzonderlijk hoge standaard om LEED & Wiredscore Platinum-certificering te behalen en 17.000 m2 kantoorruimte verdeeld over acht verdiepingen. en tenslotte de ontwikkeling van Green Acres Residential naast de stadsboerderij van Airfield in Dundrum, bestaande uit 253 appartementen.

BAM's uitgebreide portfolio van zorgprojecten vordert goed. In Dublin is het nieuwe National Children's Hospital (NCH), het grootste zorginfrastructuurproject in de geschiedenis van de staat, in volle gang. De werken zijn voltooid in het NCH Satellite Center in Blanchardstown, terwijl de Tallaght Satellite bijna voltooid is en ultramoderne zorgfaciliteiten voor toekomstige generaties biedt.

In Cork houdt BAM toezicht op de ontwikkeling van de zes hectare grote Horgan's Quay. De ontwikkeling heeft een hotel, meer dan 230 appartementen, winkelvoorzieningen en drie kantoorblokken die plaats bieden aan 5.000 medewerkers. De kantoren zijn ontworpen volgens de LEED v4 Gold Standard, de nieuwste versie van LEED groen bouwen gespecialiseerd voor een betere gebruikerservaring, terwijl de nieuwste efficiënte, duurzame technologie wordt toegepast.

We spelen een belangrijke rol bij het leveren van vitale infrastructuur zonder voorafgaande kosten voor de staat via publiek-private samenwerking (PPP). Met behulp van dit model hebben we de afgelopen jaren 11 scholen voorzien onder Schools PPP Bundles 3 & 4 en zeven gerechtsgebouwen door het hele land. Onze zes PPS-snelwegprojecten die bijna 700 kilometer nationale primaire route-infrastructuur beslaan, dragen bij aan het aantrekken van aanzienlijke inkomende investeringen. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het meerjarig facilitair beheer van deze bouw- en infra pps-projecten.

In een reactie hierop zei de heer Cullinane; “We zijn begonnen met investeren in een tijd dat de staat geen bankfinanciering had. We zijn vastbesloten om op deze manier te blijven investeren in de toekomst van Ierland. Wij zijn er vast van overtuigd dat PPP een sleutelrol te vervullen heeft bij het versterken van de Ierse infrastructuur en het verbeteren van de toegankelijkheid voor internationale bedrijven om in alle regio's van het land te investeren.

"Een samenwerkingsaanpak biedt zekerheid voor zowel opdrachtgever als aannemer. We hebben dit gezien bij de PPS-aanpak, waar samenwerking en samenwerking zekerheid biedt voor alle partijen. We moeten er nu voor zorgen dat de juiste risicodeling wordt ingebed in alle toekomstige inkoopmodellen. . De openbare infrastructuur van Ierland moet overeenkomen met die van de beste ter wereld als we concurrerend willen blijven bij het aantrekken van de beste ter wereld. "

www.bamireland.ie
opbouwend
0
Hosanna hosanna
Als je dit bovenstaande leest gaat het buitensporig goed daar..
Maar geen woord over het hospital.
En dat vind ik dan weer jammer
Robb
0
bartbas
1
[quote alias=Stephanus1987 id=13191293 date=202102121709]
Wat verwachten we van de cijfers aankomende week. WPA van 0,56 haalbaar? Deel van mijn positie in BAM in een Turbo gelegd begin febr. Twijfel of ik die voor zekerheid toch niet de deur uit doe.r en wellicht wat informatie over
[/quote

Vraag is hoe groot het verlies is. Vrijwel iedereen verwacht rode jaarcijfers. Verlies zal echter naar mijn verwachting niet groot zijn. In combinatie met goede prognoses voor dit jaar en wellicht wat meevallend nieuws over de probleemprojecten en betalingsproblematiek in het Midden-Oosten zal het donderdag een mooi dagje kunnen worden met een paar dubbeltjes koerswinst.

Bb
opbouwend
1
Bijnogmaals doorlezen vervuld mij de laatste alinea toch met wat zorgen.
Als ze nu pas goed na gaan denken over een juiste risicodeling dan ben je we wat laat
En zijn er vast projecten o.a. Hospital
Waar daar niet zo goed naar gekend is.
Hoop dat ik hetfoutheb
Guus_Geluk
0
Parkeergarage Eindhoven Airport nader onder de loep na beton-incident; verdachte plekken dagelijks geïnspecteerd

EINDHOVEN - Weer haalde de parkeergarage op Eindhoven Airport het landelijke nieuws. Woensdag moest de parking in allerijl dicht nadat een stuk beton het begaf. De vraag of die garage eigenlijk wel veilig is, dringt zich op. Was het een schoonheidsfoutje zoals veel kenners vermoeden of is er meer aan de hand? De luchthaven houdt andere verdachte plekken de komende tijd nauwlettend in de gaten.

Bart-Jan van Rooij 13-02-21, 09:00 Bron: ED
1
Tropische hitte en de garage stort gedeeltelijk in, ijzige kou en van het herbouwde pand breekt beton af. Wat betekent het naar beneden kletteren van een stuk vloerplaat afgelopen week voor de betrouwbaarheid van de rest van de garage? Wat als de coronacrisis voorbij is en er straks weer dagelijks tegen de 800 auto's staan, er vele tientallen bussen per dag doorheen rijden, duizenden reizigers in- en uitlopen terwijl er bij de inpandige McDonalds wat burgertjes worden weggewerkt? Houdt-ie-dat-of-houdt-ie-dat-niet, met de gedeeltelijke instorting van 2017 nog vers in het geheugen?

Nader onderzoek
Donderdag was de garage gewoon open. Sinds vrijdag staan er dan toch hekken om reizigers op afstand te houden van de plek waar het beton, grofweg een vierkante meter in omvang, naar beneden kwam. Een kwestie van het zekere voor het onzekere, zo lijkt het. Want volgens de gemeente Eindhoven ‘is de kans op herhaling zeer gering’. Toch laat Eindhoven Airport andere plekken in het gebouw de komende periode onderwerpen aan een nadere inspectie.

Wat ging er woensdag fout? Er was sprake van een zeer specifieke situatie, laat de luchthaven weten na vragen van deze krant. Die conclusie volgt op een onderzoek dat direct woensdag werd ingesteld en waar hoofdaannemer BAM, het door Eindhoven Airport opgetrommelde TNO en toezichthouders van de gemeente zich over het gevallen beton bogen.

Verankering
Bij de bouw blijkt vanaf de bovenzijde van de vloer een anker in het beton tot in een holle ruimte te zijn geboord. De afgelopen weken heeft het veel geregend. Het gebouw is rondom open en zo kwam het regenwater op de vloer van de eerste etage terecht. Het is vrijwel zeker dat regenwater zich heeft verzameld in die holle ruimte, meldt de luchthaven. Of het echt om recent gevallen regenwater gaat en niet om vocht dat al vanaf de bouw in het beton zit, moet nader onderzoek uitwijzen. Bij de strenge vorst van de afgelopen week is het water bevroren en uitgezet en dat heeft het stuk beton weggedrukt.

Ondertussen was de parkeergarage de afgelopen dagen opnieuw onderwerp voor heel wat discussie in de bouwwereld, bleek de afgelopen dagen tijdens een rondgang van deze krant langs onder meer constructeurs, betonleveranciers en aannemers. De garage staat immers na de gedeeltelijk instorting in 2017 landelijk in de belangstelling. Her en der werd in directiekamers van bedrijven die niet als (onder)aannemer betrokken waren bij de bouw een zucht van verlichting geslaakt: hier hebben wij in elk geval niets mee te maken.

Incident
Over het algemeen kan ‘de bouw’ zich wel iets voorstellen bij de door BAM en TNO geformuleerde verklaring. Van een constructief risico voor het bouwwerk is geen sprake, zo oordeelden de twee partijen. En hoewel het voorval door mensen uit de bouwwereld veelal als ‘opmerkelijk’ wordt bestempeld, zien de meesten het als incident.

Mogelijk risico's op meer plekken
Toch blijkt de plek waar het beton woensdag naar beneden kwam niet het énige vloerdeel te zijn waar verankering is aangebracht op plaatsen met een holle ruimte in de vloeren. ‘Op een paar andere locaties’ is bij de bouw die in 2019 is afgerond ook tot in de holle ruimte geboord, meldt de luchthaven. Dus ook daar zou zich in theorie water kunnen verzamelen. Of dat zo is, wordt de komende tijd onderzocht. Reden om het gebouw te sluiten, is het volgens de gemeente Eindhoven niet: ,,De inventarisatie van woensdag geeft aanleiding te veronderstellen dat de kans op herhaling zeer gering is.”

www.ed.nl/eindhoven/parkeergarage-ein...
Zwijnash
0
quote:

bartbas schreef op 13 februari 2021 10:13:

[quote alias=Stephanus1987 id=13191293 date=202102121709]
Wat verwachten we van de cijfers aankomende week. WPA van 0,56 haalbaar? Deel van mijn positie in BAM in een Turbo gelegd begin febr. Twijfel of ik die voor zekerheid toch niet de deur uit doe.r en wellicht wat informatie over
[/quote

Vraag is hoe groot het verlies is. Vrijwel iedereen verwacht rode jaarcijfers. Verlies zal echter naar mijn verwachting niet groot zijn. In combinatie met goede prognoses voor dit jaar en wellicht wat meevallend nieuws over de probleemprojecten en betalingsproblematiek in het Midden-Oosten zal het donderdag een mooi dagje kunnen worden met een paar dubbeltjes koerswinst.

Bb
Morgen bb - ik maakte allen zorg over de zin “ BAM handhaaft het vooruitzicht van een positief gecorrigeerd resultaat vóór belastingen voor de tweede helft van het jaar, hoewel de Covid-19-situatie nog steeds tot onzekerheid leidt.“

Aan gezien Q 3 was € 52 m winst betekend verwachting is een verlies of € 51,9 M of beter.
Q 4 heeft altijd beste winst, stel het is € 65 m is dat dan de verwachting of positive 2de halve is heel bescheiden.

Er zijn aantal afwijkingen natuurlijk zoals :
kosten voor ontslag ~ 1200 mensen
+ ~ 110 M voor 50% pps verkoop
Ziekenhuis ireland, moeten iets afgeboekt? Wordt 15% ingehouden elke maand en € 300 m in claims
Duitsland sluis, als goed is was dat geregeld extra ~ 80 M ? ( denk meer jaren werk met extra kosten was geregeld dus onduidelijk hoe dat wordt berekend)
Iets anders geregeld voor ander al afgeschreven- onbekend
~€ 125 M convertible lening loopt af in Mei dacht ik, ik verwacht en melding over nieuwe lening of wordt dit geloste van de € 400 M lening ?

Iets gemist ?

Ik vind de verwachting echt laag gezet, daarom is de koers nog laag.
Als een aantal dingen positive uitkomt kunnen wij een aantal “ freezes” verwachten ( positive dan he !) donderdag.

Dit is stiekem mijn verwachting, maar helaas heeft bam in het verleden dit niet waar gemaakt...
cash is king
0
quote:

Nird schreef op 13 februari 2021 10:57:

Bijnogmaals doorlezen vervuld mij de laatste alinea toch met wat zorgen.
Als ze nu pas goed na gaan denken over een juiste risicodeling dan ben je we wat laat
En zijn er vast projecten o.a. Hospital
Waar daar niet zo goed naar gekend is.
Hoop dat ik hetfoutheb
Soms is bouwen net filantropie. Ik had ook liever een laatste alinea aan het verhaal vastgeknoopt gezien, waarin deze directeur Ierland desnoods tussen de regels door had aangeven, dat ze met gezonde marges bouwen in ierland.
Maar we gaan het zien, zoals (euro)d heeft aangegeven.
2.515 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,788
Verschil -0,042 (-1,10%)
Hoog 3,814
Laag 3,758
Volume 577.058
Volume gemiddeld 1.424.137
Volume gisteren 705.352