Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

asti
2
quote:

josti5 schreef op 16 februari 2021 12:56:

[...]

Mooi zo.
Teiltje bij de hand, hoop ik voor je?

Als ik het nog één keer moet lezen braak ik waarschijnlijk in m'n mond.
Chiddix
0
Het kabinet kwam met de schrik vrij. De rechtelijke macht oordeelde in een tweede zitting ,dat de avondklok gehandhaafd blijft tot de zitting hoger beroep(a.s vrijdag). Ook al zit het juridisch niet waterdicht in elkaar, daar wordt nu hard aan gewerkt door een spoedwet voor te leggen aan de Tweede en Eerste Kamer.
Deskundigen van staatsrecht en Gerard Spong hadden kritiek op de rechtelijke macht vanwege te willen ingrijpen in de avondklok. Geen oog voor de volksgezondheid maar alleen voor het juridische aspect.
Zelfde met Kees van der Staaij(SGP). Man is niet volgen of hij moet naast het juridische nog iets anders denken. Zijn achterban die opgesloten wordt?
Chiddix
0
In het praatprogramma bij Op1 verschenen dr Jekyll(Engel) en Mr Hyde(Pols). Alleen juridisch hadden zij een puntje en dat wordt nu rechtgezet.
leek2018
0
quote:

JP Samosa schreef op 16 februari 2021 20:23:

Urgenda,pfas/stikstof/avondklok......
Dus de rechters trekken zich even terug en beslissen: niet de regering of t parlement.
( en, rechters n te hoog D66 gehalte....?.)
Als dit gewoonte wordt,
Kunnen we voortaan bij verkiezingen , rechters gaan kiezen?
Zo dacht ik er in eerste instantie ook zo over. Maar als we pretenderen dat we in een rechtstaat leven moeten we ook accepteren dat rechters de politiek corrigeren als die juridisch steken laten vallen. Gezien de snelheid waarin de rechters hebben geacteerd hebben ze wel de urgentie ingezien en dat doet me toch deugd en blijf ik vertrouwen hebben.
Chiddix
0
In allerijl werd gisteren tijdens de tweede zitting(s avonds) Jaap van Dissel ingevlogen, de troefkaart van het kabinet , om rechters bij te praten over de urgentie van de avondklok. Effect is 10%(schatting).
De insteek was, om de avondklok door te laten lopen tot het hoger beroep.
Willem werd onverwachts geconfronteerd met een echte viroloog. Al was er geen tijd om met van Dissel van gedachten te wisselen. Was ook niet het plan.
Ze zouden toch niet op 1 lijn komen te zitten want Willem maakt zich niet druk over 15000 doden.
Rowi62
0
Wat gisteren gebeurde is door juristen al aangeduid als einde Trias Politica, dat heeft niets met de heer Engel te maken aangezien ook de SGP/Denk/PvdD en ambtenaren op justitie al aangaven aan Grapperhaus dat de avondklok zo - juridisch - niet kon worden ingevoerd.

Het kwalijke is dat vertegenwoordigers van de regeringspartijen niets deden en als dan een lagere rechter gemotiveerd aangeeft dat het inderdaad broddel werk is weet men een dame bereid om nog diezelfde dag even de regering te helpen.

De middag sessie liet inderdaad zien dat deze dame op zijn minst niet helemaal goed functioneert (het samenvatten van de wrakingsreden lukt haar twee maal compleet niet ; ze had het niet opgenomen) en dat net als in Turkije de Staat even snel gelijk krijgt waar een ander maanden tot jaren wacht . INmiddels is ook wel zeker dat D66 ook de nieuwe spoedwet wel goedkeurt omdat de verkiezingen dichtbij zijn.

Gelukkig gaan de cijfers toch wel omlaag omdat het RIVM de R verkeerd inschatte.

josti5
1
quote:

asti schreef op 16 februari 2021 23:53:

[...]
Als ik het nog één keer moet lezen braak ik waarschijnlijk in m'n mond.
De koffiekamer zonder ratio is geen koffiekamer.
Laat je niet kisten, ratio!

[verwijderd]
0
Ik krijg ineens zin in een extra kinderpersconferentie!

NB. Stempas hier binnen. Richting sporthal. Zou combi met het (eerste) vaccin niet kunnen? Als het door gaat.

NB. Tan-de-Sannaville. Interessante voorletters: M.A.F. Samen met Van Dissel in tuchtcommissie. Het is een kleine wereld. Tja, het grote sprookjesboek. Getiteld: Van Dissel en de rampen die mogelijk kunnen gebeuren (als alles mis gaat).

NB. Wat is het (echte) nieuws uit het VK en uit Portugal inmiddels. De ijspret hier is afgelopen.
[verwijderd]
0
Hoe zou Rutte eigenlijk wakker worden? Nog wat grondbeginselen van de rechtsstaat te schenden vandaag? Of wat grondrechten? Waar ik dan formeel niet voor verantwoordelijk ben. Althans, niet direct. Althans, ik heb er geen herinnering aan. Geen actieve.......

Mmmmmmmmm, noodwetjes noodwetjes!

Visionair en demissionair in één.
rene l
3
Het kwam bij mij gistermorgen binnen als een donderslag bij heldere hemel.
De avondklok wordt per direct opgeheven.

Wat was er gebeurd, het bleek dat Willen Engel een soort van kort geding tegen de staat aangespannen had en achter een kunststof scherm zijn gelijk had gekregen van de rechter.
Tja, Willem Engel, zelf neem ik dit figuur niet serieus, ik schaar hem in de categorie nietsnutten, net als bijvoorbeeld Akwasi en mevr. Simons.

Gistermiddag verschenen direct Rutte en Grappenhouse voor de camera's en ik meende ook nog een schimp van Hugo op te vangen.
Tjonge, wat waren die beide heren laaiend, en ik weet zeker, als er geen camera op gestaan had dan was Mark volledig door het lint gegaan.
Het was al snel duidelijk, ze hadden ondanks dat ze zich er van bewust waren nagelaten om de regelgeving rondom de avondklok adequaat dicht te spijkeren.

Ik denk dan op mijn beurt, het is puur amateurisme op het hoogste niveau.

Er volgt direct een hoger beroep en ik zie aan het eind van de middag ook nog een boven alles verheven vrouwelijke rechter die de Virusontkenners schoffeert als Viruswaanzin.
Deze mevrouw heeft zichzelf ook compleet voor gek gezet, een wereldvreemd type zonder realiteitsbesef die ongeschikt is voor haar werk en niet wars is van de nodige arrogantie.

Tja, hoe is het mogelijk in Nederland, bij belangrijke beslissingen genomen door de regering is er blijkbaar 1 rechter die na een kort overleg achter de schermen in staat is om zelf een beslissing te nemen die verstrekkende gevolgen voor ons land kan hebben.
We hebben het vaker gezien met de Groene Drift, als je maar een rechter hebt die met je meegaat kan dit vergaande consequenties hebben, en dan heb ik de vraag, hoe objectief zijn rechters die meestal een D66 achtergrond hebben.
Zoiets zou toch onmogelijk moeten zijn.

Maar al met al, na een hete avond is het er niet van gekomen en is het afschaffen van de avondklok om 2 voor 12 weer teruggedraaid.

Persoonlijk boeit mij de avondklok ook helemaal niks, ik ga er gewoon met de hond op uit, je ziet best nog wel mensen, maar niet veel minder dan normaal.
Gelukkig is het weer ook weer aangenamer, tijdens de vrieskou liet ik de hond ook altijd uit nadat hij ingepakt was in een zwart hesje.
En om het eerlijk te zeggen, het leek wel een worstenbroodje op vier poten.

De supermarkten hebben er geen probleem mee, hun waren blij dat de winkels vervroegd dicht bleven.
Het zou logistiek ook een hele operatie zijn om om voor het laatste uurtje voldoende personeel op de been te krijgen.
Ik snap er ook niks van, waarom moeten supermarkten in vredesnaam ook tot 9 uur openblijven, druk is het er in het laatste uur nooit, en je hebt toch tijd genoeg om eerder je boodschappen te doen.
En het is voor de supermarkt manager ook heel wat prettiger, velen hebben al geen leven meer, hun werk is hun leven, zeven dagen in de week.

De situatie wordt wel heel erg zorgelijk in ons land, en uit onbevestigde bronnen hebben ik ook vernomen dat wanneer de zomertijd ingaat, velen weten het nog steeds niet, maar in het vóórjaar gaat de klok vóóruit, dat Rutte op dat moment de avondklok met één uur wil vervroegen.

Zelf zou ik alle winkels weer opengooien, dit geeft spreiding, en wanneer je strikte regels hanteert met aan het aantal maximale bezoekers per m2 geef je vele ondernemers weer wat lucht.

Met de vaccins is het ook een complete chaos, juist de mensen die als eerste aan de beurt zouden moeten zijn krijgen geen spuitje, het verloopt totaal ongecontroleerd.
En als ik het tempo zie en de beschikbaarheid, ik heb goede hoop dat het vaccin uit de wereld is als de helft van onze bevolking gevaccineerd is.
Maar ik ben ook niet de juiste persoon om hier serieuze grappen over te maken omdat ik er ook geen verstand van heb.

Het nut van het vele testen heb ik ook nooit ingezien, het is een momentopname en de betrouwbaarheid schijnt vrij laag te zijn, net als overigens de werking van het vaccin.
Stewardessen schijnen het ook beu te zijn, elke dag een stok in de neus die richting de hersens gaat.
Het gaat tot bloedens toe en hun hele neus is van binnen beschadigd, absoluut geen pretje volgens mij.

En ik heb mij al zo vaak afgevraagd, waarom worden de mensen in vredesnaam nog steeds niet getest of ze inmiddels op natuurlijke wijze antistoffen aangemaakt hebben.
Het schijnt heel éénvoudig te kunnen en de betrouwbaarheid is ook bijna 100% te zijn.
Volgens mij zou het verlichting geven op de druk van het vaccineren.

Mensen denken nog steeds dat ze na het spuitje gegarandeerd immuun zijn voor Corona en alles weer mogen.
Niets is echter minder waar, alle beperkingen zullen nog heel lang van kracht zijn.

Rare regels, want stel je eens voor dat bijvoorbeeld je opa jarig is, als gezin mag je dan niet bij hem op visite.
Maar je mag hem wel bij je thuis uitnodigen om daar zijn verjaardag te vieren, raar toch, wat is het verschil.
En pasgeleden maakte ik bij de Dirk ook nog een praatje met een oude man van in de 80.
Hij was het helemaal beu, thuis mag ik bijna geen visite meer ontvangen, daarom ga ik maar een keer of 3 per dag naar de supermarkt om daar een praatje met mensen te maken die ik tegen kom.

Ik vraag mij ook af, is dit het allemaal waard, alles wordt om zeep geholpen, het is een puur een pragmatische opmerking van mij, maar volgens mij zijn we om wat van reden dan ook totaal verkeerd bezig.

Mensen hebben geen leven meer en velen voelen zich opgesloten in een isoleercel.
objectief
0
quote:

rene l schreef op 17 februari 2021 10:35:

Het kwam bij mij gistermorgen binnen als een donderslag bij heldere hemel.
De avondklok wordt per direct opgeheven.

Mensen hebben geen leven meer en velen voelen zich opgesloten in een isoleercel.
Spreek svp. voor jezelf; het leven is fantastisch en de bankrekening puilt uit om straks weer lekker op vakantie te gaan.
DurianCS
0
quote:

objectief schreef op 17 februari 2021 10:41:

[...]

Spreek svp. voor jezelf; het leven is fantastisch en de bankrekening puilt uit om straks weer lekker op vakantie te gaan.
Ja, voor de mensen die gewoon hun baan nog hebben, maar zelfstandigen en mensen die hun baan kwijt zijn die hebben echt een probleem.
het zwaard
4
rene1:Mensen hebben geen leven meer en velen voelen zich opgesloten in een isoleercel.

Hoezo, opgesloten in een isoleercel? Heb jij hier soms ervaring mee? Of weet jij buiten klagen en zeuren niets beter te doen. Arme man.
rene l
2
quote:

het zwaard schreef op 17 februari 2021 11:01:

Hoezo, opgesloten in een isoleercel? Heb jij hier soms ervaring mee? Of weet jij buiten klagen en zeuren niets beter te doen. Arme man.

En jij hebt net zoals Rutte waarschijnlijk geen kinderen!
Kijk toch om je heen man en open je ogen.
JP Samosa
1
quote:

josti5 schreef op 17 februari 2021 09:38:

[...]

De koffiekamer zonder ratio is geen koffiekamer.
Laat je niet kisten, ratio!

Hou toch op man. Je krijgt @ratio-neigingen
josti5
2
quote:

JP Samosa schreef op 17 februari 2021 14:50:

[...]

Hou toch op man. Je krijgt @ratio-neigingen
Waar is de gemoedelijke Brabander in jou gebleven?

Ratio: voor het nodige tegenwicht en de bewustwording!
:-)
JP Samosa
0
quote:

Opus135 schreef op 17 februari 2021 10:21:

Hoe zou Rutte eigenlijk wakker worden? Nog wat grondbeginselen van de rechtsstaat te schenden vandaag? Of wat grondrechten? Waar ik dan formeel niet voor verantwoordelijk ben. Althans, niet direct. Althans, ik heb er geen herinnering aan. Geen actieve.......

Mmmmmmmmm, noodwetjes noodwetjes!

Visionair en demissionair in één.
Juridisch geneuzel gisteren. Het lijkt mij heel saai.
Je kan Rutte niks kwalijk nemen. Wel degenen die het juridisch karweitje in elkaar moesten zetten.
En kenau de rechter natuurlijk. Dat soort arrogantie kàn toch niet......
Dus toch n keer naar op1 gekeken met helaas Thijs vd Brink. ( hij vertaalt nog steeds alles wat de spreker zei, fout)

Zat daar dus ook als gast Willem Engel .
Prachtige naam ‘Engel’. Wie wil nou niet zo’n achternaam.
Engel blijkt een goede prater. Een vriendelijke optimistische uitstraling. Het plezier in het leven straalt er vanaf.
ook nog, een mooie man om te zien ( zeker tussen de grijze pakken in )
En als klap op de vuurpijl, hij is een goeie danser (daar valt elke vrouw voor. Vandaar wss dat plezier...)

Ik voorzie meerdere optredens , een toekomst op de tv voor willen Engel. Let maar op.
Volgende optreden , ik denk Bij Eva. Eva wil wel dichtbij Willem zitten.....

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1905 1906 1907 1908 1909 1910 1911 1912 1913 1914 1915 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,13  -7,89  -0,90%  15:54
 Germany40^ 17.808,10 -1,55%
 BEL 20 3.843,21 -1,05%
 Europe50^ 4.905,38 -1,69%
 US30^ 37.854,79 -1,30%
 Nasd100^ 17.223,67 -1,71%
 US500^ 4.994,47 -1,54%
 Japan225^ 37.227,64 -2,03%
 Gold spot 2.317,36 +0,05%
 EUR/USD 1,0695 -0,03%
 WTI 82,33 -0,69%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,03%
Flow Traders +3,64%
B&S Group SA +2,43%
RENEWI +2,42%
Fugro +1,83%

Dalers

ADYEN NV -15,67%
VIVORYON THER... -8,16%
Alfen N.V. -6,06%
WDP -5,56%
BESI -3,85%