Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
0
De dekoloniale theorie toegepast op de Franse context houdt in dat de koloniale tijd nog altijd voortduurt in de probleemwijken rond de grote steden. De bewoners hier zouden precies behandeld worden als de indigènes van vroeger, de inboorlingen. Net als in de VS is er in Frankrijk sprake van systemisch racisme, zijn alle blanken van nature racistisch en profiteren ze allemaal van white privilege, een erfzonde waar je je nooit helemaal van kunt verlossen.
rationeel
0
Dat laatste wordt wel geprobeerd, volgens het observatorium. Sommige collega’s hebben de oprichtster van het dekoloniale partijtje PRI (Parti des indigènes de la République), Houria Bouteldja, om vergeving gevraagd.
rationeel
0
Bouteldja, die met haar Ilhan Omar-achtige hoofddoek iets heeft van een Egyptische priesteres, constateerde onlangs dat de dekoloniale beweging in Frankrijk een groot succes is, vooral dankzij haar inspanningen. ‘Het gedachtegoed van de PIR straalt overal in de sociale wetenschappen en de anti-racisme beweging.’ De betekenis van het dekoloniale denken kan volgens haar alleen vergeleken kan worden met de val de muur of de milieubeweging.
rationeel
0
Dat klinkt pretentieus. Maar het is zeker niet gelogen dat het radicalisme van enkelen – de PIR heeft nooit meer dan een handjevol leden gehad – enorme invloed heeft. Niet alleen op de universiteit, maar ook in de politiek en in de media. Zelfs de gratis krant 20 Minutes heeft een redacteur die twee keer per maand concepten uit de woke-fabriek op de toon van een zendeling uitlegt. ‘Wist u dat de Ieren niet als blanken werden gezien tot de negentiende eeuw? Dat ze wit zijn geworden?’, luidt het intro boven de laatste aflevering die gaat over ‘whiteness’ (witheid).
rationeel
0
Grinshpun, Laurent-Salvador en andere docenten en onderzoekers hebben inmiddels een ‘Observatorium voor het dekolonialisme’ hebben opgericht. Zij willen in actie komen voor het te laat is. De dekolonialen streven naar hegemonie, dat is de aard van het beestje. De wortels van de beweging zijn postmodern – alles is relatief – maar dat geldt niet voor de eigen leerstellingen. Dat is de waarheid met een hoofdletter.
rationeel
0
De dekolonialen zoeken wetenschappelijke legitimiteit, een wapen dat zij nodig hebben om de samenleving nog beter te kunnen ondermijnen, aldus het collectief. ‘Toekomstige leraren in het voortgezet onderwijs leren dat ze systemisch worden gediscrimineerd en dat ze nog altijd koloniale onderdanen zijn‘, waarschuwt de filosoof Jean-François Braunstein. ‘Hun leerlingen zullen zich een slachtoffer wanen en zichzelf daarmee schaden. De spanningen op scholen zullen ondertussen alleen maar toenemen.’
rationeel
0
Pluriformiteit

De meeste van de ongeveer honderd leden van het observatorium vinden het onderzoek van Vidal een goed idee. De voorstanders wijzen er op dat Vidal de wet aan haar kant heeft. Het hoger onderwijs dient vrij te zijn van elke politieke, religieuze, economische of ideologische druk, zo staat in artikel 141-6 van de wet op het hoger onderwijs. Bovendien moet de ‘pluriformiteit van opinies’ zijn gegarandeerd.
rationeel
0
‘Als we geen onderscheid kunnen maken tussen soms heel felle wetenschappelijke meningsverschillen en destructieve manipulaties, dan kunnen we de tent misschien net zo goed meteen sluiten’, zo meent bijvoorbeeld de filosoof en bedenker van het observatorium Pierre-Henri Tavoillot.
rationeel
0
Er is natuurlijk een risico. De woke-gemeenschap noemt de dreigende inventarisatie een heksenjacht, de overheid staat te kijk als onderdrukker terwijl de onderzoeker wordt verheven in de tegenwoordig zo begerenswaardige slachtofferstand.
rationeel
0
Maar waarom zou je de politisering van de sociale wetenschappen eigenlijk niet tegen het licht mogen houden? Het moet mogelijk zijn om in kaart te brengen of studenten nog met een veelheid aan opvattingen worden geconfronteerd. En of onderzoekers hun onderwerp nog in vrijheid vanuit verschillende invalshoeken kunnen bekijken. Of dat er op sommige plaatsen inmiddels een dominante visie bestaat die meerstemmigheid in de weg staat.
rationeel
1
De honderden academici die nu het vertrek van Vidal eisen, laten zich wel heel erg kennen, meent onder anderen de liberale politicoloog Dominique Reynié. ‘Het ontslag vragen van iemand met wie je het niet eens bent dat hoort bij de houding van een partijganger, niet van een wetenschapper.’
rationeel
1
Kleis Jager is correspondent in Frankrijk voor met name Trouw en Het Financieele Dagblad. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam.
rationeel
0
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 27 februari 2021 15:06:

Woke...censuur...anti kapitalisme...activisme...indoctrinatie...academici???
Wat een kretologie. Leert u dat bij de verlosser?
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 27 februari 2021 15:55:

[...]
Wat een kretologie. Leert u dat bij de verlosser?
Waar heb je het over?

Ronald Engels
0
quote:

Ronald Engels schreef op 24 februari 2021 02:32:

Forumleden Klimaat-Discussie,

Alert:

- op DMI Artic-Ocean Sea Ice Volume kaart vanaf 21 februari 2021 is in 2 dagen tijd 1.500 km3 ijsvolume verdwenen tussen Nova Zembla en vanaf Yamal Schiereiland en ijsoppervlakte temperaturen op 2m hoog in deze scherpe Artic Ocean driehoek richting centrum de Noordpool is plotsklaps in 2 dagen gestegen van -30 graden celcius naar -20 à -15 celcius?????

Zeer ongebruikelijk en komt normaal nooit voor!!!!!!

Weet niet wat er gebeurt vanaf Noordkust Rusland, Yamal, Nova-Zembla, weet niet of dit foute metingen zijn van het DMI sinds 2 dagen, echter er is of één meet-probleem DMI of een industrieel veroorzaakt opwarming/vervuiling probleem veroorzaakt door Russische Industrien en of wellicht door Kern-Energie veroorzaakte opwarming of heel misschien de Zandstorm vervuiling uit de SAHARA.

Iemand maakt of meet fouten DMI of maak zeer grove Russische Industriele vervuilings fouten de Artic Ocean richting centrum Noordpool in????

P.s. zoals geschreven ook aan het KNMI vond er in de periode midden Augustus 2020 tot begin December 2021 ook zo`n vreemde onnatuurlijke extreme opwarming met veel minder ijsvolume aangroei plaats in de periode september/december 2020?

Zoek s.v.p mee en zoek uit, wat het Rusland van Putin daar uitspookt.
Heb dit in de laatste 8 jaar alleen het laatste jaar 2020/2021 opgemerkt, er is in deze periodes plotseling een zeer ongebruikelijke opwarming/vervuiling aan de hand langs de Russische Noordkust, tussen Nova-Zembla en Yamal Schiereiland.

Note: In de Artic Ocean rond Yamal zijn enorm veel gasvelden en is enorm veel gas productie voor China en West Europa!!!!!

M.v.g. Ronald


=================================

Ter informatie: DMI, Deens Meteorologisch Instituut, ARTIC OCEAN SEA ICE EXTENT.

MISSING DATA:

Due to an error at the ground processing station, data from SSMIS sensors on board three DMSP satellites are missing for the period 19-23 February 2021.
It is not clear whether this data can be reprocessed. The problem is not due to the Polar Portal.
Note that these satellites are very old, the oldest more than 15 years, so it cannot be excluded that further problems occur in the future.

The map shows the sea ice extent in the Northern Hemisphere. It is updated on a daily basis.

In order to get a true picture of the state of the sea ice, it is necessary to determine its extent, thickness and volume, and so on.
=================================

Zo te zien is situatie Artic Ocean Sea Ice Extent weer naar normaal teruggekeerd, temperaturen Artic Ocean langs de Russische Kust vanaf Nova Zembla tot voorbij Yamal Schiereiland blijven aan de hoge kant, min -20 graden celcius, echter de totale noordelijk landmassa van Rusland en Siberie blijven extreem kouder dan normaal met temperaturen van min -35 à -40 celcius sinds eind december 2020 tot nu toe, 27-02-2021, conform DMI weerkaarten.

M.v.g. Ronald

New dawn
0
@ Ronald.

De vraag is of de aanwas van nieuw ijs structureel zal zijn. In het verleden vertoonde het arctische ijsminimum een zaagtandgrafiek naar beneden. Ik hoop dat het structureel zal zijn, maar de toekomst zal het leren. In de 80- en 90-er jaren was de grafiek vlak per saldo, maar daarna zette een daling in t/m vorig jaar.
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 27 februari 2021 14:45:

[...]

Dat waan-idee is blijkbaar overgenomen door de Partij van de Arbeid.

In Frankrijk is er altijd al een veel grotere interesse voor het alfa gedachtegoed.
Filosofie wordt er gedoceerd en iedere nette burger is wel min of meer op de hoogte.
Hier is iemand als Baudet:) een beetje wat dit betreft een vreemde eend in de bijt. Zie de ophef op zijn overwinningsspeech. Deze zou in Frankrijk welwillend en met een zeker ontzag onthaald worden, omdat erudiet "normaal" is en bewondering geniet, en men de eigen cultuur kent.

Groot nadeel bij ons is, dat analyses zoals in dit stuk gegeven in Nederland eigenlijk niet aan de orde zijn.

Te moeilijk, want men is niet getraind in het gedachtegoed.

Nu wat betreft het gegeven de PvdA die zo welwillend? is tav de "MOSLIMS"???

Kwa getal lijkt mij zeer aannemelijk. De oorspronkelijke PvdA aanhang is voor het grootste deel geemancipeerd en heeft elders onderdak gevonden.

Normaal? zou de politieke missie als volbracht kunnen worden beschouwd, handen uit de mouwen en aan het echte werk. Maar zo werkt het niet. Politiekertje spelen is een beroep geworden.

Het is zoals Baudet:) ook aangaf, om uit te leggen waarom een groot deel van zijn "medewerkers" adieu zeiden tegen zijn partij. Zij zijn primair gemotiveerd om deze baan te behouden, en niet om het politieke doel te bereiken.

Wat de PvdA aantrok in de MOSLIMS, is denk ik niet het MOSLIM EXTREEM LINKSE gedachtegoed, want daarvan zijn ze waarschijnlijk te weinig op de hoogte, maar wel het getal.

En ik vraag me af of de gemiddelde MOSLIM zelf wel weet, waar wat hem wordt bijgebracht voor staat.

Net zo goed als de gemiddelde NEDERLANDER niet op de hoogte is waar de partij waarvoor hij kiest voor staat.

rationeel
0
quote:

gokker schreef op 27 februari 2021 15:55:

[...]
Wat een kretologie. Leert u dat bij de verlosser?
Als je de analyse gelezen zou hebben, en begrepen, dan zou je deze opsomming kunnen plaatsen als een bondige samenvatting.
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,02 +0,81%
 EUR/USD 1,0642 -0,27%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%