Philips « Terug naar discussie overzicht

PB

2.102 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
voda
0
Philips kan BioTelemetry overnemen

Gepubliceerd op 9 februari 2021 14:19 | Views: 650

Philips Koninklijke 14:51
46,74 -0,01 (-0,01%)

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft de Amerikaanse branchegenoot BioTelemetry binnen. Voldoende aandeelhouders van het bedrijf, dat apparaten maakt en diensten levert waarmee de gezondheid van hartpatiënten op afstand kan worden gevolgd, gingen in op het overnamebod van Philips. Later dinsdag wordt de overname officieel afgerond.

Philips betaalt 2,8 miljard dollar voor BioTelemetry, omgerekend zo'n 2,3 miljard euro. Meer dan 83 procent van de aandelen werden aangeboden voor het verstrijken van de deadline en dat was voldoende om het bod te laten slagen.

Philips had zijn bod op BioTelemetry half december gedaan en is zelf al een leidende speler als het gaat om het monitoren van patiënten in ziekenhuizen zelf. Met de overname denkt de Nederlandse onderneming ook snel groter te kunnen worden met het in de gaten houden van patiënten die thuis zitten. "De overname van BioTelemetry past perfect in onze strategie", benadrukte Philips-topman Frans van Houten eind vorig jaar.
voda
0
Philips kiest Sijbesma als voorzitter

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
46,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Philips NV
46,625 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft Feike Sijbesma aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

De benoeming gaat in na afloop van de komende jaarvergadering van Philips op 6 mei. Sijbesma is sinds 2020 vicevoorzitter van de raad en volgt Jeroen van der Veer op, die met pensioen gaat. Sijbesma was voorheen CEO van DSM en Van der Veer van Royal Dutch Shell.

Verder werd Paul Stoffels benoemd als vicevoorzitter en Chua Sock als lid van de raad van commissarissen. Ook Indra Nooyi zal, zoals in oktober al werd aangekondigd, lid worden van de raad, terwijl Christine Poon juist vertrekt.

Marnix van Ginneken, Chief Legal Officer, wordt voorgesteld voor herbenoeming.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philips benoemt nieuwe innovatiechef

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
45,555 -0,195 -0,43 % Euronext Amsterdam
Philips NV
45,44 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft Shez Partovi benoemd tot Chief Innovation & Strategy Officer per 1 juli van dit jaar, als opvolger van Jeroen Tas, die eerder besloot op te stappen. Dit maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Partovi treedt daarmee toe tot het uitvoerend bestuur van Philips. Hij is afkomstig van Amazon Web Services.

Verder stapt Strategic Business Development Leader Rob Cascella uit het uitvoerdend bestuur per 1 april dit jaar. Cascella gaat met pensioen, maar blijft tot eind 2021 Philips adviseren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philips werkt met Disney aan animaties voor jonge patiënt

Gepubliceerd op 3 maart 2021 16:06 | Views: 245

Philips Koninklijke 16:17
44,74 -0,91 (-1,98%)

AMSTERDAM (ANP) - Radiologisch personeel in zes Europese ziekenhuizen krijgt binnenkort hulp van Mickey Mouse, Winnie de Poeh en Aladdin. Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft samen met Walt Disney animaties ontwikkeld met bekende tekenfilmfiguren van het entertainmentconcern voor in de ziekenhuizen. Het doel is om kinderen die een MRI-scan ondergaan rustig te houden terwijl ze de scannersbuis ingaan.

Voor de jongste patiënten is de scanprocedure vaak geen pretje. "Een MRI-scan ondergaan kan erg lastig zijn, vooral voor kinderen. Je moet lang stilliggen, en terwijl je in de scanner bent is er ook veel geluid en lawaai, wat intimiderend kan zijn", zegt algemeen directeur Werner Satter van de Philips-afdeling Healthcare Experience Solutions.

Met een proef in de deelnemende ziekenhuizen wil Philips nu nagaan of animaties van bijvoorbeeld de Kleine Zeemeermin of het visje Nemo angst bij jonge patiënten kan wegnemen. Deze korte films worden met videoprojecties en speciale belichting afgespeeld op de wanden van de zaal waar de scanner staat. Als dit inderdaad werkt, maken de Disney-figuren ook het werk van zorgpersoneel gemakkelijker, verwacht Philips.
voda
0
Nederlandse uitvinders verliezen terrein, vooral door zwaargewicht Philips
Jan Fred van Wijnen 08:00

Philips-ceo Frans van Houten waarschuwde vorig najaar al dat de lockdown schadelijk is voor creativiteit van zijn medewerkers. Maar er zijn méér oorzaken aan te wijzen voor de daling van het aantal Nederlandse octrooiaanvragen in 2020.

Langdurig samenwerken via beeldschermen is schadelijk voor de creativiteit, zo waarschuwde Philips-ceo Frans van Houten. Foto: Sebastian Gollnow/DPA

De coronacrisis slaat een flinke deuk in de Nederlandse innovatie. Het aantal nieuwe octrooien in de high tech industrie daalt veel sterker dan in andere Europese landen, zo blijkt uit cijfers van het Europees Octrooi Bureau (EOB). Vorig jaar kreeg het bureau ruim 8% minder octrooiaanvragen uit Nederland binnen. In heel Europa bleven de aanvragen vrijwel op hetzelfde niveau.

De dip staat vooral op conto van Philips, dat jaarlijks €1,9 mrd uitgeeft aan research en ontwikkeling. De uitvinders bij het medisch-technische concern, met zijn researchhoofdkwartier in Eindhoven, dienden 8% minder aanvragen in. Bij chipfabrikant NXP in Eindhoven dook het aantal aanvragen nog verder omlaag: 11,7%.

Met een octrooi krijgt een uitvinder jarenlang bescherming tegen namaak (in Nederland is dat maximaal twintig jaar). Dit is het tweede jaar op rij dat het aantal octrooiaanvragen uit Nederland daalt.

Philips zwaargewicht
Een daling bij Philips tikt meteen aan, in de 'index' van het EOB (internationaal heet het European Patent Office), want op octrooigebied is het bedrijf een zwaargewicht. Nog steeds springt het met kop en schouders boven de rest van Nederland uit, met 1419 aanvragen. Nummer twee is het van Philips afgesplitste lichtbedrijf Signify (691 aanvragen).

Philips-ceo Frans van Houten waarschuwde vorig najaar al dat de corona-lockdown schadelijk is voor creativiteit van zijn medewerkers. Als er te lang wordt samengewerkt via beeldschermen, zo vertelde hij in tv-programma Buitenhof, dan kan de 'productontwikkeling' stagneren. Daarom blijven de technici zoveel mogelijk naar kantoor komen.

Geen octrooi op software
Volgens een Philips-woordvoerder is de coronacrisis maar één oorzaak voor de daling in octrooien. Een belangrijke verklaring, aldus het bedrijf, is dat niet alle vindingen meer bij het octrooibureau terecht komen. Philips ontwikkelt steeds meer nieuwe software, met name voor medische apparatuur en data-analyse. Software kan moeilijk worden beschermd met een octrooi. Meestal wordt daar het auteursrecht voor gebruikt. Hierdoor daalt het aandeel van geregistreerde vindingen bij Philips.

Het thuiswerken zat de uitvinders vooral het eerste halfjaar in de weg, aldus de Philips-woordvoerder. In die periode haperde de aanvoer bij de afdeling Intellectual Property and Standards (IP&S), die de aanvragen voor een octrooi opstelt. Het tweede halfjaar kregen de technici de slag weer te pakken. Dat ging zo hard, volgens het bedrijf, dat de 300 medewerkers van de afdeling IP&S het niet allemaal meer kon verwerken. Een deel van het werk schoof door naar het nieuwe jaar.

NXP: 'normale' schommeling
Op dit moment zou Philips weer op het tempo van 2019 zitten, aldus de woordvoerder. Veel uitvindingen van Philips betreffen mri-scanners en andere medische apparatuur, maar ook elektrische tandenborstels.

Chipfabrikant NXP, dat op dezelfde High Tech Campus in Eindhoven zit als Philips, haalt de schouders op over de scherpe daling (-11,7%). Volgens een woordvoerder is dat een 'normale' schommeling. Bovendien laat het zijn octrooien niet altijd als eerste in Europa registreren: 'De meeste aanvragen zijn in de VS, daarna Europa en daarna Azië. Met ruim 300 aanvragen in Europa zitten we op het niveau waarop we willen zitten', aldus NXP.

Coronadodend uv-licht
Bij de nummer twee op de Nederlandse lijst, lichtbedrijf Signify, draaide de octrooiafdeling het hele jaar door op volle toeren (plus 5%). Onder meer voor 'lifi' (draadloos internet via led-lampen), 3d-printing, verlichting voor agrarische bedrijven en uv-c, een specifiek soort uv-licht dat wordt gebruikt om bacteriën en virussen te doden. Signify biedt zulke lampen onder meer aan voor desinfectie tegen coronavirussen op bureaus en andere oppervlakken.

Een dip door thuiswerken heeft Signify niet gezien, het afgelopen jaar. Net als bij Philips wordt ook steeds meer software ontwikkeld, die niet door het octrooirecht wordt beschermd.

Octrooidip bij Airbus
In de Europese octrooicijfers klinkt ook de impact van de coronacrisis op de luchtvaart door. Lucht- en ruimtevaartconcern Airbus zag het aantal aanvragen met ruim 38% dalen. Het bedrijf wordt door de EOB beschouwd als een Nederlands bedrijf, omdat het statutaire hoofdkantoor in Leiden is gevestigd. De research van Airbus is deels in de Franse stad Toulouse gevestigd. Het bedrijf gaf vorig jaar €2,8 mrd uit aan research en ontwikkeling, 15% minder dan in 2019.

De meeste aanvragen die het EOB binnenkrijgt, komen van Amerikaanse bedrijven. China staat als aanvrager op plek vier.

Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1376967/nederlandse-...
voda
0
Philips verkoopt huishoudelijke apparaten aan Chinese investeerder Hillhouse
Gijs den Brinker Thieu Vaessen 10:40

De Chinese investeringsmaatschappij Hillhouse Capital wordt de nieuwe eigenaar van het Philips-onderdeel dat huishoudelijke apparaten maakt. Dat zeggen bronnen rond de transactie, die later donderdag bekend wordt gemaakt.

Hillhouse betaalt meer dan €3 mrd voor het onderdeel, dat onder meer koffiezetapparaten en stofzuigers maakt. Met zijn winnende bod troefde de investeringsmaatschappij twee andere Chinese gegadigden af.

De rechtstreekse verkoop betekent dat Philips PHIA€47,93+1,53% afziet van een beursgang voor de divisie die vorig jaar goed was voor een jaaromzet van €2,2 mrd. Dat is ruim 11% van de totale Philips-omzet.

Philips besloot vorig jaar de divisie te verkopen. Het besluit past in de strategie van Philips om zich zoveel mogelijk toe te leggen op medische technologie. Onder het leiderschap van ceo Frans van Houten verkocht Philips eerder zijn lichtdivisie en de televisie-activiteiten.

De divisie voor huishoudelijke apparaten staat onder leiding van een Nederlandse ceo, Henk Siebren de Jong. Het bedrijfsonderdeel maakt naast koffiezetapparaten als de Senseo en stofzuigers, ook strijkijzers en keukenapparatuur, waaronder blenders en Airfryers.

Hillhouse Capital is een Chinese private-equityfirma die in 2005 is opgericht door zakenman Lei Zhang. Zhang heeft volgens de Bloomberg Billionaires Index een vermogen van ruim $5,5 mrd. Hillhouse investeert met geld van institutionele beleggers onder meer in technologiebedrijven en bedrijven die consumentengoederen maken. De investeringsmaatschappij heeft zo’n $100 mrd onder beheer.

Later meer

Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1378294/philips-verk...
voda
1
Philips schat waarde licentiedeal op 0,7 miljard euro
10:54
*Philips sluit licentiedeal voor merknaam voor 15 jaar, met jaarlijkse royalty-vergoeding
10:54
*Na belastingen rekent Philips op een verkoopopbrengst van ongeveer 3 miljard euro
10:53
*Philips verkoopt tak huishoudelijke apparaten tegen waardering van ongeveer 3,7 miljard euro aan Hillhouse Capital

bron Binck
voda
1
Philips verkoopt divisie huishoudelijke apparaten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
47,90 0,69 1,46 % Euronext Amsterdam
Philips NV
47,66 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdagochtend bekend.

Philips mikt op een verkoopopbrengst na belastingen van 3 miljard euro. Tegelijk sluit Philips een overeenkomst, waarin wordt afgesproken dat de producten mogen worden verkocht onder de merknaam Philips voor een periode van vijftien jaar. Dit contract kan bovendien worden verlengd. Philips schat de waarde hiervan op 0,7 miljard euro, wat de totale waarde van de deal op 4,4 miljard euro brengt.

De divisie huishoudelijke apparaten zal vanaf nu worden aangemerkt als niet-voortgezette activiteiten. De verkoop betekent volgens CEO Frans van Houten de laatste grote desinvestering van het bedrijf.

De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond en moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties.

Het aandeel Philips koerste donderdagochtend 1,6 procent hoger op 47,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update; Philips verkoopt divisie huishoudelijke apparaten

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
48,04 0,83 1,76 % Euronext Amsterdam
Philips NV
47,66 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdagochtend bekend.

Philips mikt op een verkoopopbrengst na belastingen van 3 miljard euro. Tegelijk sluit Philips een overeenkomst, waarin wordt afgesproken dat de producten mogen worden verkocht onder de merknaam Philips voor een periode van vijftien jaar. Dit contract kan bovendien worden verlengd. Philips schat de waarde hiervan op 0,7 miljard euro, wat de totale waarde van de deal op 4,4 miljard euro brengt.

De divisie huishoudelijke apparaten zal vanaf nu worden aangemerkt als niet-voortgezette activiteiten.

In een toelichting op de transactie zei CEO Frans van Houten dat met de verkoop van de divisie Philips zijn grote desinvesteringen heeft afgerond. Van een mogelijke desinvestering van de Personal Health-activiteiten is volgens Van Houten dan ook geen sprake.

Wereldwijd werken circa 7.000 mensen voor de divisie huishoudelijke apparaten. In Nederland staat de teller op 800 personen. De transactie zal voor het Nederlands personeel geen consequenties hebben, zei Van Houten.

De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond en moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties.

In lijn met het toewijzingsbeleid van het concern zullen de opbrengsten van de transactie mogelijk gebruikt worden voor het genereren van autonome groei, het inkopen van eigen aandelen, dividenden en de financiering van eventuele overnames. "We blijven gedisciplineerd zoeken naar kansen", zei hij.

Van Houten wees ook op het aandeleninkoopprogramma, waar de afgelopen vijf maanden al grote uitgaven voor werden gedaan.

Het aandeel Philips koerste donderdagochtend 1,7 procent hoger op 48,01 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

*voetnoot schreef op 25 maart 2021 11:25:

Beste @voda
Dank weer, altijd attent!
Graag gedaan!
voda
1
Man van Oost en West gaat er met de Philips-stofzuigers vandoor
Alex Ruitenbeek 16:23

Chinees Lei Zhang was al ondernemer toen het nog niet mocht van de communistische partij. Afgelopen week heeft hij met zijn Hillhouse Capital de huishoudelijke apparaten van Philips gekocht.

Lei Zhang studeerde en werkte jaren in de VS, maar ging in 2005 terug naar China om daar een private-equitybedrijf op te richten. Foto: Hillhouse Capital Group

cv
1972 Lei Zhang wordt geboren in Zhumadian (precieze datum niet bekend)
1994 Bachelor economie (finance) aan Renmin Universiteit Peking
2002 Master en MBA Internationale relaties, Yale (VS)
2002 Beleggingsanalist
2004 Zet voor NYSE kantoor op in Hongkong en Peking
2005 Gaat terug naar China, richt private-equityfirma Hillhouse Capital op, investeert vooral in technologie en consumentenproducten
2021 Koopt de divisie met huishoudelijke apparaten van Philips

Zhang is bestuurslid van de China-United States Exchange Foundation. Als filantroop ondersteunt hij zijn oude universiteiten Renmin en Yale. Ook maakt hij zich sterk voor het beroepsonderwijs in China.
Het waren de jaren zeventig en China had het niet op ondernemende types. Wie hersens en ondernemersdrift had, maar geen ouders met banden met de communistische partij, had vooral pech.

Lei Zhang uit Zhumadian in Centraal-China ging niet mee in die sombere redenering. Amper zeven jaar oud zette hij in de zomer stoeltjes neer bij het stationnetje van zijn dorp en leende hij tegen betaling stripboeken uit aan wachtende reizigers. Wie er een bakje noedels en een flesje water bijnam, kreeg korting op het totaalpakket. En toen de Nieuwe Roerganger Deng Xiaoping de deuren een beetje openzette voor ondernemerschap, breidde Zhang zijn bibliotheek snel uit met magazines die antwoord gaven op vragen als hoe word ik snel rijk? en wat is de snelste weg naar boomtown Shenzhen?

Zo scharrelde hij wat geld bij elkaar dat hij goed kon gebruiken toen hij na de middelbare school in de hoofdstad Peking terechtkwam. Daar trok hij heen nadat hij de slimste van de provincie was geworden, met als beloning een beurs voor de Renmin Universiteit.

'Een man van de wereld'
Een kleine dertig jaar later is Zhang de man die het laatste stukje Philips oude stijl koopt. Zijn investeringsmaatschappij Hillhouse Capital betaalt €3,7 mrd voor het Philips-onderdeel dat stofzuigers, airfryers en koffiezetapparaten maakt. Hij zal de producten zeker nog vijftien jaar verkopen onder het Philips-merk, want daar is niets mis mee. Dat het Nederlandse bedrijf toch van deze consumentenproducten af wil, is omdat het zich helemaal wil concentreren op medische technologie met zijn hoge marges.

Zhang noemt zichzelf een man van Oost en West, en dat komt behoorlijk overeen met de beschrijving van Philips-topman Frans van Houten. Die noemt Zhang 'een man van de wereld, met wie het makkelijk praten is.'

Gelukkige combinatie
Het Westen in Zhang staat gelijk aan Yale, een van de beroemde universiteiten in de VS. Zhang kwam er terecht met een beurs. Die dekte echter maar een jaar studie. Zhang bekostigde zijn tweede en derde jaar met een baantje als assistent van David Swensen, de chief investment officer van Yale Endowment.

Het was een gelukkige combinatie. Zhang vertaalde Swensens boek Pioneering Portfolio Management, An Unconventional Approach to Institutional Investment in het Mandarijn, en Swensen leerde Zhang de ins en outs van investeren. Veel gedrevener dan Zhang zullen ze ze bij Yale niet veel hebben gezien. Toen de jongeman ontdekte dat jaarverslagen in de VS gratis in te zien waren, vlooide hij het ene na het andere door in zijn vrije tijd. 'Ik heb daar heel veel van geleerd, bijvoorbeeld over zaken als return on capital en return on equity’, zei hij in een zeldzaam interview in 2014.

Niet genoeg intellect om consultant te worden
Een baan vinden in de VS was verrassenderwijs een stuk moeilijker voor Zhang. Hij kwam vaak niet verder dan een eerste ronde in een sollicitatieprocedure. Dat had alles te maken met zijn visie op ondernemen en investeren: alles dient de lange termijn. De meeste bedrijven zochten iemand die een probleem stante pede kon oplossen. Bij een adviesbureau in Boston kreeg hij naar eigen zeggen te horen dat hij 'misschien niet het vereiste intellect had om consultant te kunnen zijn'.

$8.888.888
Lei Zhang deed in 2010 een donatie van $8.888.888 aan de Yale School of Management, waar hij eerder studeerde.

Het Oosten in Zhang is terug te vinden in zijn uitspraken waarin Boeddha en Tao nooit ver weg zijn. En in zijn bescheidenheid en bedachtzaamheid, die ook westerse waarnemers als Philips-topman Van Houten en een ervaren reporter van de Financial Times troffen. De laatste viel in 2014 bijna van haar stoel toen ze zag hoe Zhang níet op zijn strepen ging staan toen een restaurantbezoeker de tafel inpikte die Zhang had gereserveerd. Om Zhang uiteindelijk te beschrijven als 'zuinig, tot op het ascetische af'. En The New York Times schrijft in 2015 hoe Zhang met zijn gevolg in San Francisco tijdens een zakentrip een doorsneehuis met drie slaapkamers huurde via Airbnb.

'Er broeide van alles in China'
In 2005 ging hij terug naar zijn moederland en begon daar met $20 mln startkapitaal van Yale een private-equityfirma. Hij noemde die Hillhouse Capital Management, naar een straat in New Haven om de hoek bij het beleggingskantoor van Yale. De reden dat hij terugging? 'Ik wist dat er van alles broeide in China, er zat zo veel energie in dat land, er waren zo veel ondernemers en techstart-ups. Er lag zo veel geld voor het oprapen.'

Zhang zag brood in techbedrijf Tencent en onlineretailer JD.com. Dat mag nu een abc’tje lijken, maar dat was vijftien jaar geleden zeker niet zo. Voor westerse investeerders waren de Chinese techbedrijven niet meer dan namakers, die onherroepelijk na verloop van tijd het loodje zouden leggen, omdat ze geen eigen identiteit hadden.

De South China Morning Post bejubelde Zhang omdat hij niet alleen investeerder is, maar ook ‘een katalysator voor veranderingen in ondernemend China'. Hij zorgde namelijk voor kruisbestuivingen tussen ondernemingen uit zijn portefeuille, zoals de eerder genoemde JD.com en Tencent, maar ook zeepmaker Blue Moon. Hillhouse Capital heeft nu zo’n $100 mrd onder beheer.

Zhangs eigen vermogen ligt volgens de Bloomberg Billionaires Index op ruim $5,5 mrd. Hij stopt als filantroop veel geld in beroepsonderwijs in zijn land, wat vooral ten goede komt aan kinderen uit de niet-geprivilegieerde klassen. Zijn oude vrienden in de VS vergeet hij zeker niet. Met een donatie in 2010 van $8.888.888 mln aan de Yale School of Management voert hij elf jaar later nog steeds de lijst aan van grote giften van alumni.

Met medewerking van Gijs den Brinker

Originele link van het artikel: fd.nl/profiel/1378546/man-van-oost-en...
voda
0
Philips krijgt akkoord FDA voor gebruik applicatiesoftware

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
49,205 0,045 0,09 % Euronext Amsterdam
Philips NV
49,155 0,135 0,28 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft goedkeuring gekregen van de U.S. Food and Drug Administration voor zijn SmartCT-applicatiesoftware. Dit meldde het Nederlandse concern dinsdag.

De goedkeuring betekent dat de applicatie, die onderdeel is van het Philips Image Guided Therapy System Azurion, als veilig en effectief wordt beschouwd door de Amerikaanse toezichthouder.

SmartCT omvat softwaretoepassingen voor onder meer angiografie, neurologie en beeldvorming van weke delen, die een breed scala aan procedures ondersteunt, zoals de behandeling van aneurysma's, vaatziekten en levertumoren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Philips verliest ook in hoger beroep patentzaak tegen Garmin en Fitbit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Philips NV
50,44 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Philips NV
50,75 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De US International Trade Commission heeft geoordeeld dat Garmin en Fitbit geen patenten van Philips hebben geschonden. Dit bleek maandagavond laat uit documenten van de Amerikaanse overheidsinstantie.

Daarmee schaarde de USITC zich achter eerdere bevindingen van een Amerikaanse rechtbank, die oordeelde dat enkele producten van Garmin en Fitbit geen inbreuk maakte op twee patenten van Philips.

Het van origine Eindhovense bedrijf wilde een importverbod op enkele producten van Garmin en Fitbit, omdat deze gebruik zouden maken van GPS- en audio-technologieën van Philips.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Philips verliest in patentzaak tegen Garmin en Fitbit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fitbit Inc -A-
$ 6,93 0,00 0,00 % NYSE
Garmin Ltd
$ 137,89 0,00 0,00 % NASDAQ
Philips NV
50,43 -0,01 -0,02 % Euronext Amsterdam
Philips NV
50,39 -0,36 -0,71 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De US International Trade Commission heeft geoordeeld dat Garmin en Fitbit geen patenten van Philips hebben geschonden. Dit bleek maandagavond laat uit documenten van de Amerikaanse overheidsinstantie.

Daarmee schaarde de USITC zich achter eerdere bevindingen van een Amerikaanse rechtbank, die begin februari dit jaar oordeelde dat enkele producten van Garmin en Fitbit geen inbreuk maakten op twee patenten van Philips.

Het van origine Eindhovense bedrijf wilde een importverbod op enkele producten van Garmin en Fitbit, omdat deze gebruik zouden maken van GPS- en audio-technologieën van Philips.

Philips wees er in een reactie tegen ABM Financial News op dat er meerdere zaken lopen. De zaak bij de Amerikaanse handelsinstantie is er daar één van.

Het Nederlandse bedrijf liet verder weten de beslissing te bestuderen, en omdat er nog andere rechtszaken lopen tussen Philips en Fitbit en Garmin in de VS, onthoudt Philips zich vooralsnog van het geven van verder commentaar.

Update: om reactie Philips toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: betere marge drijft winst Philips hoger

Door ABM Financial News op 23 april 2021 10:53
Views: 1.768

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2021 de bedrijfswinst en nettowinst zien oplopen, geholpen door hogere marges. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van ruim 3,7 miljard euro, tegen een omzet van krap 4,2 miljard euro een jaar eerder. Dat was inclusief de omzet bij de tak huishoudelijke apparaten. Zonder deze activiteiten, die inmiddels verkocht zijn, bedroeg de omzet vorig jaar 3,7 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met krap 1,8 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,1 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 734 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis steeg de omzet wel, met 6,3 procent volgens de analisten, waarbij de stijging bij Personal Health het grootst zal zijn met maar liefst 14,5 procent.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Connected Care, lieten volgens de consensus een groei op vergelijkbare basis zien van circa 4,5 procent.

Het aangepaste EBITA-resultaat kwam volgens de analisten afgelopen kwartaal uit op 326 miljoen euro tegen 208 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 8,8 procent, tegenover 5,6 procent in de eerste drie maanden van 2020.

Er werden geen consensusverwachtingen voor de nettowinst gegeven. Vorig jaar boekte Philips een winst van 39 miljoen euro. ING mikt op een forse winststijging tot 108 miljoen euro.

ING denkt dat de impact van de tweede besmettingsgolf in relatie tot de coronacrisis beperkt was in het eerste kwartaal. "We hebben niets vernomen van uitgestelde opdrachten van ziekenhuizen", aldus analist Marc Hesselink van ING.

"Enkele risico's die ons aan de zijlijn hielden voor Philips, zijn afgenomen", schreven analisten van JPMorgan Cazenove. Onder meer de tegenwind bij de defibrillators, handelssancties en een trage ontwikkeling bij Connected Care waren de risico's waar JPMorgan bezorgd over was.

Hesselink van ING zegt zelf iets optimistischer te zijn dan de consensus, met name op het gebied van de autonome groei en aangepaste EBITA-marge waar hij respectievelijk 40 en 60 basispunten boven de consensus zit. "We zijn optimistischer over de marges in alle divisies, maar vooral bij Personal Health", aldus de analist, die opmerkte dat huishoudelijke apparaten voor het eerst als niet-voortgezette activiteiten worden aangemerkt. "Dit heeft een erg positief effect op de marges van Personal Health van wel circa 300 basispunten", aldus Hesselink. JPMorgan ziet bovendien ruimte voor extra kostenbesparingen, wat de marge ook zal helpen.

Philips bereikte in maart een overeenkomst over de verkoop van de divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. De verkoop betekent volgens CEO Frans van Houten de laatste grote desinvestering van het bedrijf.

De flinke groei en hogere marges leiden ertoe dat ING met zijn schattingen voor het aangepaste EBITA-resultaat circa 9 procent hoger zit dan de consensus.

Outlook

De consensus voorziet voor heel 2021 een vergelijkbare omzetgroei van 2,3 procent met een aangepaste EBITA-marge van 14,0 procent. ING heeft vergelijkbare schattingen. "Nu er meer zicht is op de komende periode, kunnen de consensusschattingen wat omhoog", aldus ING, erop wijzend dat in eerdere verwachtingen nog de onzekerheden rond de coronacrisis werden meegenomen. Daardoor zijn de schattingen wat conservatief, aldus Hesselink.

Bij publicatie van de jaarcijfers over 2020 in januari zei Philips voor 2021 nog altijd onzekerheid te zien door de coronacrisis. De onderneming rekent op een lage enkelcijferige omzetgroei op vergelijkbare basis, aangejaagd door de groei bij Diagnosis & Treatment en Personal Health, maar wat deels weer teniet wordt gedaan door de omzetontwikkeling bij Connected Care.

Daarnaast mikt Philips op een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 tot 80 basispunten.

Philips opent de boeken maandag voorbeurs.
voda
0
Philips overtreft verwachtingen
Groeiverwachting voor 2021 opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet en winst sterker zien oplopen dan verwacht en verhoogde de groeiverwachting voor het hele jaar, maar maakte ook melding van een prosivie van een kwart miljard euro. Dit bleek maandag uit cijfers van het concern.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van ruim 3,8 miljard euro, tegen een omzet van krap 4,2 miljard euro een jaar eerder. Dat was inclusief de omzet bij de tak huishoudelijke apparaten. Zonder deze activiteiten, die inmiddels verkocht zijn, bedroeg de omzet vorig jaar 3,7 miljard euro.

Voor afgelopen kwartaal hadden de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus gerekend op een omzet van ruim 3,7 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 1,85 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care bijna 1,2 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op 734 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis steeg de omzet van Philips met 9 procent, waar de analisten vooraf mikten op 6,3 procent. De groei was bij Personal Health met 17 procent het sterkst. Analisten hadden voor deze tak op 14,5 procent gerekend.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Connected Care groeiden op vergelijkbare basis met 9 en 7 procent. Volgens de consensus zou dit in beide gevallen circa 4,5 procent zijn.

Het aangepaste EBITA-resultaat steeg van 208 naar 362 miljoen euro, hetgeen flink meer was dan de 326 miljoen waarop analisten rekenden.

De bijbehorende marge werd ingeschat op 8,8 procent, tegenover 5,6 procent in de eerste drie maanden van 2020. Philips kwam in de eerste drie maanden van 2021 evenwel uit op een marge van 9,5 procent.

Vorig jaar boekte Philips in het eerste kwartaal onder de streep een nettowinst van 39 miljoen euro. Dat werd in het afgelopen kwartaal een miljoen euro meer.

Desinvestering

Philips bereikte in maart een overeenkomst over de verkoop van de divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. De verkoop betekent volgens CEO Frans van Houten de laatste grote desinvestering van het bedrijf.

Ook meldde Philips maandag een kwaliteitsprobleem met bepaalde slaap- en ademhalingsproducten. Hiervoor is een provisie van 250 miljoen euro getroffen.

Outlook

De consensus voorziet voor heel 2021 een vergelijkbare omzetgroei van 2,3 procent met een aangepaste EBITA-marge van 14,0 procent.

Philips rekent inmiddels op een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent, waar het voorheen slechts rekende op een lage enkelcijferige groei. Deze verhoging is te danken aan de sterke vraag die Philips ziet bij de divisies Diagnosis & Treatment and Personal Health.

Daarnaast mikt Philips nog altijd op een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 tot 80 basispunten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Problemen met component bezorgen Philips tegenvaller van €250 mln
Van onze redacteur 07:41

Philips heeft te kampen met serieuze problemen bij een component die het bedrijf gebruikt voor zijn slaap- en ademhalingsapparatuur. Om de problemen op te lossen, trekt het concern een bedrag van €250 mln uit. Door de onverwachte kostenpost blijft de nettowinst van het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar vrijwel gelijk met die van vorig jaar.

De problemen met de component vormen een dissonant in de positieve cijfers die Philips maandagochtend publiceerde. Het Nederlandse bedrijf verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk meer medische apparaten en software, waardoor de omzet met 9% toenam. De bedrijfswinst (ebita) steeg in de eerste drie maanden fors, tot €362 mln, vergeleken met €208 mln vorig jaar.

Zowel de stijging van de omzet als de bedrijfswinst was beter dan analisten hadden verwacht.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381609/problemen-met-com...
voda
0
Problemen met apparaat tegen slaapapneu bezorgen Philips tegenvaller van €250 mln
Van onze redacteur 07:41

Philips heeft te kampen met serieuze problemen met het geluidswerende schuim dat het bedrijf gebruikt voor een apparaat tegen slaapapneu. Het schuim verpulvert of verbrokkelt. Om de problemen op te lossen, trekt het concern een bedrag van €250 mln uit.

Door de onverwachte kostenpost neemt de nettowinst van het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar niet toe. Die blijft vrijwel gelijk met de nettowinst van vorig jaar.

De problemen met het schuim vormen een dissonant in de verder positieve cijfers die Philips maandagochtend publiceerde. Het Nederlandse bedrijf verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk meer medische apparaten en software, waardoor de omzet met 9% toenam tot €3,8 mrd. De bedrijfswinst (ebita) steeg in de eerste drie maanden fors, tot €362 mln, vergeleken met €208 mln vorig jaar.

Zowel de stijging van de omzet als de bedrijfswinst was beter dan analisten hadden verwacht. Philips publiceert dit kwartaal voor het eerste zijn resultaten zonder de divisie voor huishoudelijke apparaten, die eerder dit jaar werd verkocht. Het Nederlandse concern wil zich volledig toeleggen op medische technologie.

De problemen met het geluidswerende schuim doen zich vooral voor bij de eerste generatie van de Dreamstation, zo meldt Philips. Het schuim kan verpulveren bij hoge luchtvochtigheid en een hoge kamertemperatuur, maar ook na het gebruik van 'niet-goedgekeurde' schoonmaakmiddelen. De tweede generatie van het apparaat, die net op de markt is, heeft volgens Philips niet met deze problemen te kampen.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381609/problemen-met-com...
voda
0
Update: Philips overtreft verwachtingen
Groeiverwachting voor 2021 opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet en winst sterker zien oplopen dan verwacht en verhoogde de groeiverwachting voor het hele jaar, maar maakte ook melding van een provisie van een kwart miljard euro. Dit bleek maandag uit cijfers van het concern.

"Ondanks de aanhoudende impact van Covid-19, won onze prestatie aan kracht, met een sterke vergelijkbare omzetgroei en aantrekkende winstgevendheid in het eerste kwartaal", zei CEO Frans van Houten maandag. De topman noemde de provisie "spijtig".

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van ruim 3,8 miljard euro, tegen een omzet van krap 4,2 miljard euro een jaar eerder. Dat was inclusief de omzet bij de tak huishoudelijke apparaten. Zonder deze activiteiten, die inmiddels verkocht zijn, bedroeg de omzet vorig jaar 3,7 miljard euro.

Voor afgelopen kwartaal hadden de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus gerekend op een omzet van ruim 3,7 miljard euro.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 1,85 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care bijna 1,2 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op 734 miljoen euro.

Op een vergelijkbare basis steeg de omzet van Philips met 9 procent, waar de analisten vooraf mikten op 6,3 procent. De groei was bij Personal Health met 17 procent het sterkst. Analisten hadden voor deze tak op 14,5 procent gerekend.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Connected Care groeiden op vergelijkbare basis met 9 en 7 procent. Volgens de consensus zou dit in beide gevallen circa 4,5 procent zijn.

Het aangepaste EBITA-resultaat steeg van 208 naar 362 miljoen euro, hetgeen flink meer was dan de 326 miljoen waarop analisten rekenden.

De bijbehorende marge werd ingeschat op 8,8 procent, tegenover 5,6 procent in de eerste drie maanden van 2020. Philips kwam in de eerste drie maanden van 2021 evenwel uit op een marge van 9,5 procent.

Vorig jaar boekte Philips in het eerste kwartaal onder de streep een nettowinst van 39 miljoen euro. Dat werd in het afgelopen kwartaal een miljoen euro meer.

Puur op basis van voortgezette activiteiten leed Philips afgelopen kwartaal een verlies van 34 miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode een winst geboekt van 17 miljoen euro.

Philips meldde verder nog in totaal 97 miljoen euro aan kostenbesparingen in het eerste kwartaal.

Desinvestering

Philips bereikte in maart een overeenkomst over de verkoop van de divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. De verkoop betekent volgens CEO Frans van Houten de laatste grote desinvestering van het bedrijf.

Ook meldde Philips maandag een kwaliteitsprobleem met bepaalde slaap- en ademhalingsproducten. Hiervoor is een provisie van 250 miljoen euro getroffen. Philips is nog in gesprek met de relevante toezichthouders.

Outlook

De consensus voorziet voor heel 2021 een vergelijkbare omzetgroei van 2,3 procent met een aangepaste EBITA-marge van 14,0 procent.

Philips rekent inmiddels op een vergelijkbare omzetgroei van laag enkelcijferig tot circa 5 procent, waar het voorheen slechts rekende op een lage enkelcijferige groei. Deze verhoging is te danken aan de sterke vraag die Philips ziet bij de divisies Diagnosis & Treatment and Personal Health.

Daarnaast mikt Philips nog altijd op een stijging van de aangepaste EBITA-marge met 60 tot 80 basispunten.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.102 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:15
Koers 19,560
Verschil -0,040 (-0,20%)
Hoog 19,885
Laag 19,545
Volume 1.259.604
Volume gemiddeld 2.028.524
Volume gisteren 2.661.829