Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

Acomo in 2020

320 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
buy&hold-style
0
Daar is geen ontslagen medewerker voor nodig. Dat is nml in Europa, en ook US, keurig geregeld. Hoe precies? Je kunt alles vinden op AFM www.afm.nl/nl-nl/professionals/onderw...

Er zijn zowel regels voor de medewerkers van beleggingsinstellingen (waar mag wel/niet in gehandeld worden), voor de organisatie (hoe richt de organ dit in), als voor het specifieke beleggingsadvies.

Daarnaast volgt de AFM proactief gedragingen, orders en transacties van beleggers in de markt. Als daar aanleiding toe is, doet zij onderzoek naar de naleving van de regels met betrekking tot marktmisbruik, waaronder die met betrekking tot beleggingsaanbevelingen, maar ook met betrekking tot het verbod op marktmanipulatie en op handel met voorwetenschap.

Wordt er dan nooit misbruik gemaakt? Natuurlijk wel, er loopt ook wel eens iemand tegen de lamp. Maar het zijn incidenten op kleine schaal, geen structurele probelemen.
seance
0
toch lijkt me de volgorde niet logisch. eerst een koopadvies geven en daarna gaan inkopen.
maci
0
Bron: VEB.

Datum 18 december 2020

Amsterdam Commodities
overname voedingsmiddelen Amsterdam Commodities aandeelhoudersvergadering
Delen

Handelsonderneming Amsterdam Commodities, kortweg Acomo, kondigde onlangs een grote overname aan. Met de aankoop van Tradin loopt de schuldratio echter hard op. De VEB zal dinsdag 22 december op de aandeelhoudersvergadering duidelijkheid vragen over het hogere schuldniveau.

De VEB wil van het bestuur weten of dat zich comfortabel voelt bij een veel hogere schuldratio **Direct naar brief. Daarnaast zal Acomo ook meer informatie moeten geven over zaken als te verwachten synergievoordelen en waarom de onderneming ervoor kiest om kleinere aandeelhouders bij de aandelenemissie buitenspel te zetten.

Biologische? grondstoffen
Het Rotterdams handelshuis vraagt aanstaande dinsdag goedkeuring voor de overname van sectorgenoot Tradin. De handelaar in noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten koopt Tradin over van de Canadese voedingsmultinational SunOpta.

Na de overname van Tradin kan Acomo klanten ook biologische voedingsingrediënten aanbieden. Een logische stap voor Acomo omdat consumenten in toenemende mate waarde hechten aan duurzamere en gezondere voeding, waarvan ook de herkomst bekend is.

Het bedrijf uit Rotterdam is zelf actief in conventionele voedingsingrediënten. Bij de overname van Tradin zou daarnaast sprake zijn van synergievoordelen, zoals de verwerking en verkoop van voedingsingrediënten, al worden bedragen niet genoemd.

Betaalde prijs
Om Tradin te kopen moet Acomo 330 miljoen euro op tafel leggen. Tegelijk neemt de omzet en verdiencapaciteit (ebitda) flink toe, met respectievelijk ruim 450 miljoen en 30 miljoen euro. Acomo betaalt daarmee 11 keer de ebitda, dat is ongeveer in lijn met de huidige en historische waardering van het eigen aandeel.

Acomo is afgaande op de verwachte ebitda-marge (7,7 procent) wel iets winstgevender dan Tradin (6,7 procent). Maar omdat Tradin in de biologische voedingsingrediënten actief is zal het vermoedelijk sneller kunnen groeien dan Acomo. Als die verwachting uitkomt, lijkt de prijs te rechtvaardigen.

Flink in de schulden
Om de voor Acomo majeure overname te financieren moet het bedrijf zich flink in de schulden steken. Zo heeft Acomo extra kredietlijnen aangetrokken bij haar banken. Er wordt 240 miljoen euro geleend.

Rekening houdend met de verdiencapaciteit van het nieuwe Acomo zal de schuldratio oplopen naar 5 keer de ebitda. Dat is het bestuur van Acomo te gortig en om die reden vraagt het aandeelhouders goedkeuring om voor maximaal 100 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven. Met de aandelenemissie kan de schuldpositie verlaagd worden en zal de schuldratio zakken naar ongeveer 3,8 keer de ebitda.

Opgelopen schuldratio

Bron: jaarverslag 2019, berekening VEB

Een schuldratio van 3,8 is echter nog altijd fors, ook gezien het verleden van het handelshuis (zie grafiek). Banken hanteren daarbij vaak een schuldlimiet van driemaal de ebitda. De hoge schuldratio roept dan ook de vraag op of Acomo niet meer geld moet ophalen bij de aandelenemissie. Bestuurders zullen tijdens de aanstaande vergadering beleggers daarover moeten geruststellen.

Onderhandse plaatsing
Acomo plaatst de nieuwe aandelen bij enkele grootaandeelhouders. Sterker, een eerste deel van de nieuwe aandelen is al reeds geplaatst. Het bestuur van Acomo kon gebruik maken van de jaarlijkse emissiemachtiging waarbij de onderneming tot maximaal 10 procent van de aandelen mag uitgeven.

Voor uitgifte van de overige aandelen moeten bestuurders echter toestemming vragen tijdens de dinsdag te houden buitengewone vergadering (bava). Een formaliteit, want ruim 60 procent van de aandelen is in handen van grootaandeelhouders. Zij hebben al aangegeven achter de overnameplannen te staan.

Acomo passeert echter met de onderhandse aandelenemissie haar minderheidsaandeelhouders. Om de grootaandeelhouders te verleiden om deel te nemen mochten zij bovendien meedoen tegen 19,50 euro per aandeel, een korting van negen procent ten opzichte van de slotkoers van 1 december.

Ter verdediging zal Acomo vermoedelijk wijzen op de snelheid en lagere kosten die gepaard gaan met de onderhandse plaatsing bij grootaandeelhouders. Het bestuur zal de kleine aandeelhouder echter moeten overtuigen waarom zij niet van deze voordelige instapkoers mogen gebruikmaken.
Charlemagne
0
Veel meer risico, hoge schulden, geen dividend, ongunstige $rs en afwachten of de integratie gaat lukken...... Acomo was Acomo en nu niet meer......de bank loert met elke beslissing mee.....niettemin succes! wie weet gaat het allemaal goed en begin 2022 kijken we weer verder......
JoopVisser1
0
Eerder dan Voda.

ROTTERDAM, 22 DECEMBER 2020
Amsterdam Commodities N.V. (Euronext: Acomo), de in Amsterdam beursgenoteerde handelsonderneming in voedingsingrediënten, maakt de besluiten bekend van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), gehouden als webinar op 22 december 2020, en de formele goedkeuring van de verschillende mededingingsautoriteiten die zijn ontvangen voor de overname van SunOpta's internationale biologische ingrediëntenactiviteiten, bestaande uit The Organic Corporation B.V. en Tradin Organics USA LLC(samen Tradin) zoals aangekondigd op 10 november 2020.
De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) heeft het voorstel om de voorgenomen overname van alle aandelen in The Organic Corporation B.V. en alle lidmaatschapsrechten in Tradin Organics USA LLC goedgekeurd. Tevens werd het voorstel tot aanwijzing van de Raad van Bestuur voor de duur van 18 maanden als het
bevoegd orgaan om te besluiten tot uitgifte van nieuwe gewone aandelen en/of het toekennen van rechten tot het verwerven van nieuwe gewone aandelen en het beperken en/of uitsluiten van voorkeursrechten tot een maximum van € 100 miljoen, met inachtneming van het maatschappelijk aandelenkapitaal zoals vermeld in de statuten van de vennootschap, aangenomen.
Amsterdam Commodities N.V. heeft ook de goedkeuring verkregen om de overname voort te zetten en af te ronden van alle relevante mededingingsautoriteiten: de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM (Autoriteit Consument en Markt), de Duitse federale mededingingsautoriteit (Bundeskartellamt) en de Amerikaanse federale handelscommissie
(Bureau of Competition).
Op basis van de ontvangen goedkeuringen verwacht Amsterdam Commodities N.V. de overname voor eind 2020 af te ronden.
De Raad van Bestuur van Amsterdam Commodities N.V. (Acomo)
maci
0
Martin Crum ziet Acomo als een van zijn vijf favorieten voor komend jaar. (Bron IEX.)

Geert Schaaij sprak uitgebreid (positief) over Acomo met Suze Mens vanuit zijn optrekje in het oosten van het land. (business-class.nl)
Erny
0
quote:

maci schreef op 27 december 2020 21:04:

Martin Crum ziet Acomo als een van zijn vijf favorieten voor komend jaar. (Bron IEX.)

Geert Schaaij sprak uitgebreid (positief) over Acomo met Suze Mens vanuit zijn optrekje in het oosten van het land. (business-class.nl)
Dat alles had in ieder geval geen positief effect op de koers.
Toddemij
0
Ze zullen eerst bij de volgende cijfers moeten laten zien dat die aankoop inderdaad goed rendeert dan pas krijg je beweging. Ik zei in een eerdere post al, gezien het feit dat ze voorlopig geen dividend betalen de range 20 tot rond 21 euro zal zijn. Eerst dus zien en dan geloven. Bovendien hebben een aantal grootaandeelhouders stukken voor 19,50 gekregen wat t.o.v. kleine loyale aandeelhouders hier niet bepaald in dank is afgenomen.
Charlemagne
0
Die hebben 6% gratis geld gekregen... de kleine man krijgt die kans niet... eigenlijk schandalig dat dit mag.... er is toch zoiets als gelijke kansen? level playing field?... maar niet bij beleggen, daar geldt dat niet...
ik blijf er bij, dit is dood geld tot ergens in 2022.....
voda
0
Acomo rondt overname Tradin af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Amsterdam Commodities
21,00 0,10 0,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Acomo heeft de overname van Tradin afgerond. Dat maakte het handelshuis in specerijen, noten en zaden woensdag bekend.

Op 22 december gingen de aandeelhouders akkoord met het plan om de ingrediëntenproducent Tradin Organic over te nemen van SunOpta, dat werd aangekondigd op 10 november.

De overname zou aanzienlijk moeten bijdragen aan de inkomsten en winstgevendheid, herhaalde Acomo.

Acomo gaf nieuwe aandelen uit ter waarde van 96 miljoen euro om de overnamesom van 330 miljoen euro te financieren.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
marique
0
“Acomo successfully closes oversubscribed syndication to support Tradin Organic acquisition”

The syndicated financing comprises:
-EUR 200 million multicurrency 3+1+1 years Secured Revolving Credit Facility;
-EUR 75 million multicurrency until further notice Secured Revolving Credit Facility; and
-EUR 150 million 5 year amortising Term Loan

Zie verder:

live.euronext.com/en/markets/amsterda...
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 31 december 2020 03:47:

Acomo rondt overname Tradin af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Amsterdam Commodities
21,00 0,10 0,48 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Acomo heeft de overname van Tradin afgerond. Dat maakte het handelshuis in specerijen, noten en zaden woensdag bekend.

Op 22 december gingen de aandeelhouders akkoord met het plan om de ingrediëntenproducent Tradin Organic over te nemen van SunOpta, dat werd aangekondigd op 10 november.

De overname zou aanzienlijk moeten bijdragen aan de inkomsten en winstgevendheid, herhaalde Acomo.

Acomo gaf nieuwe aandelen uit ter waarde van 96 miljoen euro om de overnamesom van 330 miljoen euro te financieren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
En nu maar hopen dat ze niet opgelicht zijn door SunOpta.
seance
0
quote:

Charlemagne schreef op 29 december 2020 10:43:

Die hebben 6% gratis geld gekregen... de kleine man krijgt die kans niet... eigenlijk schandalig dat dit mag.... er is toch zoiets als gelijke kansen? level playing field?... maar niet bij beleggen, daar geldt dat niet...
ik blijf er bij, dit is dood geld tot ergens in 2022.....
misschien krijg je nog genoeg kans op een lager nivo
[verwijderd]
0
Stijgt dit aandeel wel eens? Sinds ik verleden week ben ingestapt zie ik alleen maar dagelijks koersdaling. Weet iemand waarom?
[verwijderd]
0

Uin het persbericht in pdf over de jaarresultaten 2021 staat het volgende:

" De balans per 31 december 2020 zal de overname van Tradin Organic reflecteren. De Vennootschap werkt op dit moment aan het vaststellen van de implicaties van de overname voor de balans van de Groep. De balans en overige financiele informatie zullen worden gerapporteerd in het jaarverslag Over 2020, dat op donderdag 11 maart 2021 na slulting van de beurs zal worden gepubliceerd op www.acomo.nl."

Vandaag staat het Jaarrapport Acomo on-line.

Lezen!

I need a dollar
0
quote:

Mousepoes schreef op 15 januari 2021 09:58:

Stijgt dit aandeel wel eens? Sinds ik verleden week ben ingestapt zie ik alleen maar dagelijks koersdaling. Weet iemand waarom?
Gekke vraag, op de lange grafiek zie je dat Acomo vanaf half 2015 niets is opgeschoten.

Echter Acomo koop je voor de lange termijn en het divident en op een flinke daling (-10% is veel bij acomo) kan je rustig bijkopen. Je koopt dit aandeel om rustig te kunnen slapen en er niet teveel naar om te kijken.

Denk wel dat de trend op gezond eten minder vlees, je bij noten en zaden wel goed zit voor de lange termijn.
320 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:09
Koers 17,600
Verschil -0,160 (-0,90%)
Hoog 17,760
Laag 17,600
Volume 10.237
Volume gemiddeld 19.870
Volume gisteren 8.945