Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Tesla blow-off

7.729 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
voda
0
Tesla stopt met afbouwen van auto's in fabriek Tilburg

Gepubliceerd op 18 maart 2021 14:03 | Views: 403

TESLA INC. DL -,001 17 mrt
561,50 -22,00 (-3,77%)

TILBURG (ANP) - Tesla stopt met afbouwen van de Model S en de SUV Model X in de fabriek in Tilburg. Dat bevestigt de autofabrikant na eerdere berichtgeving van NU.nl. De twee automodellen zijn eind januari opgewaardeerd en daardoor zou het productieproces zo zijn gewijzigd dat het in elkaar zetten van de wagens niet meer mogelijk is in Nederland. Daarmee komen bijna honderd banen op de tocht te staan in Tilburg.

Voor die medewerkers wordt een andere plek gezocht binnen het bedrijf. Er werken meer dan 1500 mensen voor Tesla in Nederland.

De montagehal voor de elektrische auto's werd in 2015 nog geopend in het bijzijn van topman Elon Musk. Toen zei hij nog dat het logisch is om te produceren waar de vraag is omdat "het transport van Californië naar Nederland immers duur is en nadelig voor het milieu".

De Tesla's worden in Tilburg onder meer voorzien van aandrijving en van het belangrijkste onderdeel: de accu. Vervolgens worden ze uitgebreid gecontroleerd, met als sluitstuk een rit over de testbaan in het pand.
Eric61
0
5 aandelen gekocht op aanraden van mijn zoon.

Wel jammer dat hij een jaar geleden nog niet zo wijs was :-)
tomansky
0
quote:

tomansky schreef op 15 februari 2021 11:11:

De shorts komen altijd in de eerste maand van het kwartaal met deze lijstjes, grappig dat ze nog steeds in deze manier geloven. Er zijn 9 landen meegenomen in deze lijst, hahahah, en heel toevallig ook de landen die de Tesla's alleen per boot ontvangen.

Jullie moeten Gordon Johnson volgen, die praat precies in dit straatje.

Succes mannen!
En ja hoor daar is Tesla weer in Noorwegen. Precies zoals ik zei, het bekende 'shorts' trucje gebruiken in de eerste maanden van het kwartaal. Tesla pakt de leiding terug in Noorwegen: www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blo...
Bert12345
0
quote:

Eric61 schreef op 18 maart 2021 15:19:

5 aandelen gekocht op aanraden van mijn zoon.

Wel jammer dat hij een jaar geleden nog niet zo wijs was :-)
Kinderen kosten je geld..........
HenkJoh
0
quote:

MRdesign schreef op 18 maart 2021 21:06:

Gaat weer fijn met Tesla...... bijna 7% in het putje!
Zo te zien een korte "bounce". Benieuwd of er morgen weer koopjesjagers zijn. Zo niet, lijkt me het beeld toch echt een stuk verslechteren.
[verwijderd]
0
www.ad.nl/auto/koersexplosie-reddit-b...

Het AD is alert, hebben ze een nieuwe financieel redacteur, onbewust kijk ik steeds vaker op deze van orgine Rotterdamse krant.

"Koersexplosie: Reddit-beleggers kopen massaal aandelen Volkswagen en dumpen Tesla
Een paar weken geleden zorgden ze voor vuurwerk bij GameStop, nu hebben Reddit-beleggers Volkswagen in het vizier. Gaat de koers van het VW-concern hierdoor binnenkort ook door het dak?"
voda
0
'Volvo-moeder gaat met nieuw merk concurrentie aan met Tesla'

Gepubliceerd op 19 maart 2021 08:00 | Views: 143

TESLA INC. DL -,001 18 mrt
562,20 +0,70 (+0,12%)

PEKING (ANP) - De Chinese automaker Geely, onder andere eigenaar van Volvo, wil de concurrentie aangaan met Tesla op het gebied van elektrisch rijden. Ingewijden meldden aan persbureau Reuters dat de Chinezen met een nieuw merk mikken op het luxere segment voertuigen.

Het merk krijgt de naam Zeekr en zal worden ondergebracht bij het nog te lanceren Geely-onderdeel Lingling Technologies. De stap betekent een nieuwe poging van Geely in zijn langgekoesterde ambitie om luxere wagens te gaan maken, zoals Mercedes-Benz. Geely is naast eigenaar van Volvo ook aandeelhouder van Mercedes-Benz-moeder Daimler, met een belang van bijna 10 procent in de Duitse automaker.

Qua verkoopstrategie zal Geely het voorbeeld van Tesla volgen, met showrooms in stadscentra waar auto's tegen een vaste prijs worden verkocht. Daarmee wordt afscheid genomen van de traditionele verkoop via dealers. Die verkoopstrategie heeft er bij Tesla voor gezorgd dat de verkopen in 's werelds grootste automarkt China snel groeide.

De Chinese regering zet met subsidies en andere regelingen stevig in op het bevorderen van energiezuinige voertuigen (NEV), zoals door batterijen of waterstof aangedreven auto's of plug-in hybride-modellen. Daarmee wil Peking de chronische luchtverontreiniging en de opwarming van de aarde tegengaan. Ook wil China daarmee de belangstelling van technologiebedrijven en investeerders aanwakkeren.

China voorspelt dat NEV's tegen 2025 goed zullen zijn voor 20 procent van de jaarlijkse autoverkoop. Dat was vorig jaar ongeveer 5 procent.
voda
0
Koning zonder koets
12:00

Overal waar Elon Musk voorbijkomt, zie je innovatie opbloeien. Niet alleen bij auto's of raketten, ook bij functietitels. Musk, de nachtmerrie van de Volkswagens van deze wereld, noemt zich in bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC gedeponeerde formulieren sinds deze week 'technoking', terwijl zijn financieel directeur nu als 'master of coin' door het leven gaat.

Die laatste functie is gepikt van Game of Thrones, wat een inkijkje geeft in hoe Musk de wedijver met andere autofabrikanten ziet. Bij Musks eigen titel valt op hoe bescheiden de man is. Hij is eenvoudig 'technoking'. Geen 'emperor'.

Waar eindigt dit? Is de baas van de boekhouding bij Tesla straks 'Count Accounting'? En is dit een nieuwe trend? Krijgen autoleasebedrijven een 'Mobility Magician voor ‘woon-werkoplossingen’? Komt er 'Klantenfluisteraar' op het kaartje van medewerkers van de afdeling 'after sales' te staan?

Zo vergezocht zijn deze suggesties niet. Webwinkel Coolblue noemt medewerkers die in de gaten houden of de klant tevreden is ‘mondhoekmonitoren’. De bestuursvoorzitter noemt zich 'eindbaas'.

Elon Musks naamgrap is een beetje compromisloos, zoals de excentrieke autovisionair zelf. Ze is bedoeld om de SEC te jennen. De ondernemer had meerdere conflicten met de toezichthouder vanwege zijn koersgevoelige loslippigheid. Hij mag zich daarom geen 'chairman' meer noemen.

Als je Elon Musk heet, heb je voor die dorknopers van de SEC geen respect. Beleggers liggen in aanbidding voor je voeten. Je bedrijf is meer waard dan Volkswagen, Toyota en andere fabrikanten bij elkaar, ook al verkoop je veel minder wagens. Je bent rijker dan Jeff Bezos van Amazon. Je bent een mythe.

Hoe moeilijk is het dan om met beide benen op de grond te blijven staan. Het blinde geloof van anderen maakt dat je een rotsvast geloof in eigen kunnen, en in je visie, hebt opgebouwd.

Meer boegbeelden uit het bedrijfsleven hebben daar last van (gehad), zeker in het bankwezen. Lloyd Blankfein van Goldman Sachs claimde ooit dat bankiers het werk van God doen.

Een sterke overtuiging dat je onfeilbaar bent, heeft bijwerkingen. Je gaat je afzonderen, en steeds minder luisteren. Mensen die vragen stellen, zijn dom of saai. Die bek je af, als ze al een reactie waard zijn.

‘Een pilaarheilige verkoopt hoop op het hiernamaals. Elon Musk verkoopt auto’s’
Op zo'n houding kun je een carrière bouwen. Neem de ascetische Simeon de Styliet, die in de vijfde eeuw tientallen jaren in noordwest-Syrië vastgeketend op een pilaar stond om te bidden. Naarmate meer pelgrims hem opzochten voor wonderen en preken, zocht Simeon - een monnik die voor zijn medemens onuitstaanbaar was en de keizer dreigbrieven stuurde - het steeds hoger op. Uiteindelijk bevond hij zich op een pilaar van achttien meter. Lekker ver boven het gepeupel.

Op een schilderij van Carel Willink zien we de graatmagere Simeon zitten. Hij ziet er eenzaam uit. De donkere wolken zijn onheilspellend. Het einde is nabij, suggereert het werk. ‘Zijn streven was naar de hemel op te stijgen en van dit aardse bestaan bevrijd te worden’, haalt Pieter van der Horst in zijn boek 'De Woestijnvaders' de bisschop Theodoretus aan over de pilaarheilige.

Ook Elon Musk wil opstijgen. Dat wil zeggen, zijn bedrijf SpaceX wil naar Mars.

Maar waar Simeon voor geloofwaardigheid op zijn pilaar moest blijven, moet Musk afdalen. Een pilaarheilige verkoopt hoop op het hiernamaals. Elon Musk verkoopt auto's. En niet eens bijster veel.

Op de Aarde wachten Musk grote uitdagingen. In Duitsland heeft de machtige vakbond IG Metall het boze oog op hem gericht, omdat Musk bij zijn nieuwe megafabriek in Brandenburg zijn eigen standaard voor werknemersrechten wil hanteren.

En er is meer. Tesla was pionier, een hippe voorloper. De automaker kent nog altijd tienduizenden trouwe gelovigen. Maar nu laat Volkswagen het geld rollen om zes nieuwe batterijfabrieken uit de grond te stampen, steken de Saudi’s miljarden in Tesla’s aanstaande luxe-concurrent Lucid, timmert Polestar net als de Aziatische automakers aan de weg, en groeien de zorgen of er wel genoeg grondstoffen voor al die elektrische dromen zijn.

Het gepeupel rammelt aan de poorten van het paleis van de technoking. Revolutie! Straks staat de koning zonder koets.

Han Dirk Hekking is algemeen verslaggever van Het Financieele Dagblad

Originele link van het artikel: fd.nl/opinie/1377402/koning-zonder-ko...
voda
0
Spionagegevaar: in dit land mogen Tesla's niet overal rondrijden

China heeft een groot aantal plekken tot verboden terrein verklaard voor Tesla's. De Chinese regering is bang dat de altijd actieve camera's van de elektrische auto’s opnames kunnen doorspelen over militaire complexen en staatsbedrijven.

Erik Kouwenhoven 20-03-21, 06:00

De auto's van Tesla monitoren constant de wereld om zich heen met camera's die altijd actief zijn. Dat systeem heet Sentry Mode. Handig in het geval van een aanrijding of vandalisme, omdat de beelden worden opgeslagen en dat op die manier verkeerssituaties en schadegevallen kunnen worden gereconstrueerd.

Volgens Bloomberg verbiedt de Chinese regering om die reden Tesla’s om in de buurt van gevoelige industrieën en militaire complexen te komen. Naar verluidt is de regering bezorgd dat ze geen controle heeft over wat Tesla-voertuigen wel en niet registreren, en dat die informatie naar de VS kan worden gesluisd.

Alle Tesla's van na 2016 hebben, naast een interne camera, acht camera’s rondom, die permanent een 360-graden beeld van de omgeving maken. In 2020 werd een update uitgerold waarmee eigenaren dashcam-beelden en Sentry-modusbeelden kunnen bekijken op het infotainmentscherm.

www.ad.nl/auto/spionagegevaar-in-dit-...
Bert12345
1
VW versus Tesla.

Verwaterde winst per aandeel VW: 15,94.
Verwaterde winst per aandeel TSL: 0,23

Koers van Tesla is natuurlijk nog steeds van de zotte.
Bijlage:
Bert12345
0
Ter volledigheid de koersontwikkeling van Tesla erbij. Het lijkt of de kids weer geld voor een nieuwe spelcomputer nodig hebben en het geld uit Tesla halen,
Bijlage:
Rainman
0
quote:

Bert12345 schreef op 20 maart 2021 09:46:

Ter volledigheid de koersontwikkeling van Tesla erbij. Het lijkt of de kids weer geld voor een nieuwe spelcomputer nodig hebben en het geld uit Tesla halen,
Ik denk dat de margin calls er ook voor iets tussen zitten.
Veel amerikanen kopen nu aandelen als Tesla, Gamestop, etc. on margin, wat betekent dat ze meer aandelen kopen dan dat ze geld op hun rekening hebben staan. Als de waarde van die aandelen dan zakt onder een bepaalde grens, krijgen ze een margin call, met de vraag om meer geld te storten op die rekening. Als ze dit niet (kunnen) doen heeft de broker het recht om posities van de klant te sluiten. Als dit op grote schaal gebeurt resulteert dit in een nog grotere daling van de aandelen, met als gevolg weer extra margin calls enzo verder.
Bert12345
0
quote:

Rainman schreef op 20 maart 2021 11:50:

[...]

Ik denk dat de margin calls er ook voor iets tussen zitten.
Veel amerikanen kopen nu aandelen als Tesla, Gamestop, etc. on margin, wat betekent dat ze meer aandelen kopen dan dat ze geld op hun rekening hebben staan. Als de waarde van die aandelen dan zakt onder een bepaalde grens, krijgen ze een margin call, met de vraag om meer geld te storten op die rekening. Als ze dit niet (kunnen) doen heeft de broker het recht om posities van de klant te sluiten. Als dit op grote schaal gebeurt resulteert dit in een nog grotere daling van de aandelen, met als gevolg weer extra margin calls enzo verder.

Oké, maar als je geïnteresseerd bent in Tesla, zal je toch calls kopen. Die lopen waardeloos af en dan hoef je toch niet bij te storten? Je kunt ook puts schrijven, maar dat zal een particulier niet vaak doen. Het kan i.d.d. dat je met geleend geld koopt......
Kees1
0
quote:

Bert12345 schreef op 20 maart 2021 12:12:

[...]

Oké, maar als je geïnteresseerd bent in Tesla, zal je toch calls kopen. Die lopen waardeloos af en dan hoef je toch niet bij te storten? Je kunt ook puts schrijven, maar dat zal een particulier niet vaak doen. Het kan i.d.d. dat je met geleend geld koopt......
Ok, maar dat heeft niets met beleggen te maken, maar met gokken.
Je kunt ook gokken op de voetbalwedstrijden Feyenoord-Emmen en Ajax-ADO. Wanneer je Feyenoord en Ajax laat winnen (en dat zit er dik in) pak je je winst. Even spannend.
Bert12345
0
quote:

Kees1 schreef op 20 maart 2021 12:18:

[...]

Ok, maar dat heeft niets met beleggen te maken, maar met gokken.
Je kunt ook gokken op de voetbalwedstrijden Feyenoord-Emmen en Ajax-ADO. Wanneer je Feyenoord en Ajax laat winnen (en dat zit er dik in) pak je je winst. Even spannend.
Je doet je analyses, wilt een hefboom effect: dan kan je toch gebruik maken van opties? Uiteraard heb je geen zekerheid, maar dat heb je ook niet als je aandelen verkoopt (short) of aandelen koopt (long). Ik zie niet in, dat je dat gokken noemt als je een weloverwogen keus maakt die jou inziens leidt tot winst omdat je verwachtingen hebt over de koersontwikkeling van een aandeel.
Kees1
0
quote:

Bert12345 schreef op 20 maart 2021 13:05:

[...]

Je doet je analyses, wilt een hefboom effect: dan kan je toch gebruik maken van opties? Uiteraard heb je geen zekerheid, maar dat heb je ook niet als je aandelen verkoopt (short) of aandelen koopt (long). Ik zie niet in, dat je dat gokken noemt als je een weloverwogen keus maakt die jou inziens leidt tot winst omdat je verwachtingen hebt over de koersontwikkeling van een aandeel.
Eens. Dan is het een beredeneerde keuze.

Maar wanneer ik voorspel dat Feyenoord en Ajax de eerder genoemde wedstrijden winnen is dat ook een beredeneerde keuze. Ik kijk naar de resultaten eerder dit seizoen en dan voorspel ik dat Feyenoord en Ajax gaan winnen. Ook dat kan anders uitpakken.
Bert12345
0
quote:

Kees1 schreef op 20 maart 2021 17:56:

[...]

Eens. Dan is het een beredeneerde keuze.

Maar wanneer ik voorspel dat Feyenoord en Ajax de eerder genoemde wedstrijden winnen is dat ook een beredeneerde keuze. Ik kijk naar de resultaten eerder dit seizoen en dan voorspel ik dat Feyenoord en Ajax gaan winnen. Ook dat kan anders uitpakken.
Oké, aandelen kopen is beleggen en al het andere niet. Prima dat we allen een andere definitie hanteren (maakt niet uit toch?).
Rainman
0
quote:

Bert12345 schreef op 20 maart 2021 12:12:

[...]

Oké, maar als je geïnteresseerd bent in Tesla, zal je toch calls kopen. Die lopen waardeloos af en dan hoef je toch niet bij te storten? Je kunt ook puts schrijven, maar dat zal een particulier niet vaak doen. Het kan i.d.d. dat je met geleend geld koopt......
Zelfde principe als met aandelen hoor.
Een klein voorbeeldje:
Je koopt een aantal beleggingsproducten ter waarde van 100.000 euro.
Hiervoor heb je zelf 50.000 euro gestort en de rest heb je 'on margin' aangekocht. (lees de broker schiet je 50.000 euro voor). Stel dat de maintenance requirement bij deze broker 40% is. (=Je moet steeds 40% van de totale portefeuille gedekt hebben)
In het begin is 50% gedekt. Dit is meer dan de vereiste 40%, dus is er geen probleem.

Stel dat de waarde van de beleggingen (opties, aandelen, turbo's,...) daalt tot 80.000 euro.
Nu is er plots maar 37.5%van de posities gedekt. ( =(80.000 - 50.000)/80.000 )
De broker zal dan een margin call naar de klant sturen, met de vraag om bij te storten totdat de dekkingsratio terug op 40% zit.
Als de klant hier niet aan voldoet, zal de broker de beleggingsproducten van de klant verkopen.

Als veel mensen dus on margin aankopen, zet dit een extra leverage op de koers van beleggingsproducten.

(ps: margin call heeft dus niets te zien met call opties. Zijn 2 totaal verschillende termen.)
7.729 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 149,840
Verschil -5,610 (-3,61%)
Hoog 152,200
Laag 148,700
Volume 96.098.830
Volume gemiddeld 100.916.123
Volume gisteren 75.580.637