Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Slecht nieuws

1.039 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
voda
0
Scherpe daling voor Nederlandse autoverkopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Stern Groep
12,45 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Registraties van nieuwe personenauto's in de Europese Unie zijn in januari met 24 procent gedaald, terwijl in Nederland de registraties met 20 procent daalde. Dit meldde de Europese brancheorganisatie voor de auto-industrie ACEA woensdag.

In Nederland nam het aantal registraties af tot 35.193 auto's.

Frankrijk liet nog een min zien van 5,8 procent, terwijl Duitsland, verreweg de grootste 'autonatie' van de EU, een daling rapporteerde van 31,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Situatie winkelstraat is in januari enorm verslechterd'

Gepubliceerd op 19 februari 2021 06:45 | Views: 104

ZEIST (ANP) - De situatie bij onder meer kledingwinkels en woonwinkels is in januari enorm verslechterd en er dreigt een kaalslag in de winkelstraten door de gedwongen winkelsluitingen vanwege de coronapandemie. Dat meldt INretail. Volgens de brancheorganisatie kelderde de omzet van bijna driekwart van de gesloten winkels in januari op jaarbasis met 60 tot 100 procent.

"De winkels moeten zo snel mogelijk heropenen om het tij te kunnen keren," aldus de branchevereniging. "Open de winkels op 3 maart, dat kan veilig en past ook in de pandemiefase waarin Nederland inmiddels zit." Dat lijkt op dit moment onwaarschijnlijk. Minister-president Mark Rutte zei donderdag in de Tweede Kamer nog dat hij "weinig ruimte" ziet voor versoepelingen na het einde van de huidige lockdown op 2 maart.

INretail meldt op basis van onderzoek onder 1300 leden dat 72 procent heel erg bezorgd is over het voortbestaan van de zaak. Dat was een paar weken geleden nog 63 procent. "Lokale winkels kunnen wel samen bestaan maar niet afzonderlijk. Als er te veel spelers omvallen wordt het ook voor zij die overleven onmogelijk", aldus INretail.
VERWIJDERD
0

Ondanks strenge lockdown die al maandenlang van kracht is: coronacijfers weer helemaal verkeerde kant op in Tsjechië

Het gaat niet goed met de coronacijfers in Tsjechië. Hoewel er al maandenlang een strenge lockdown van kracht is en restaurants, hotels, bioscopen, en niet-essentiële winkels dicht zijn, stijgen de curves er sinds deze week opnieuw pijlsnel.
voda
0
CBS: ondernemers nog altijd pessimistisch over export

Gepubliceerd op 24 februari 2021 06:16 | Views: 199

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers in Nederland waren begin dit jaar voor het vierde kwartaal op rij overwegend negatief gestemd over de export. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de stemming al sinds het begin van de coronacrisis pessimistisch.

Het statistiekbureau peilt telkens aan het begin van elk kwartaal hoe bedrijven denken over de buitenlandse omzet, concurrentiepositie, orderpositie en verwachte orderontvangsten. In het tweede kwartaal van vorig jaar, toen corona zich ontwikkelde tot wereldwijde pandemie, bereikte het sentiment ten aanzien van de export een dieptepunt.

In de industrie zijn bedrijven inmiddels wel iets minder somber dan voorgaande kwartalen. Maar per saldo zijn er nog steeds iets meer industriële ondernemers pessimistisch gestemd over de export dan optimistisch. Onder ondernemers in de groothandel nam het pessimisme over de export in het eerste kwartaal van dit jaar juist iets toe ten opzichte van voorgaand kwartaal. Dit kwam doordat ondernemers negatiever oordeelden over de buitenlandse omzet. Ook de dienstensector is nog steeds somber gestemd.
voda
0
Moody's somberder over economische groei eurozone in 2021

Gepubliceerd op 24 februari 2021 12:35 | Views: 195

LONDEN (ANP/RTR) - Het economisch herstel van de coronacrisis in de eurozone zal dit jaar minder sterk verlopen dan eerder gedacht. Volgens kredietbeoordelaar Moody's zorgen de strikte lockdowns in veel Europese landen tegen het coronavirus voor tegenwind bij het herstel.

Moody's denkt nu dat de economie van het eurogebied dit jaar met 3,7 procent zal groeien, terwijl eerder op een plus van 4,7 procent werd gerekend. Voor 2022 rekent het bureau dan op een groei met 3,9 procent. Moody's zegt dat de coronasteunmaatregelen van overheden en de goede toegang tot kredieten voor huishoudens en bedrijven het herstel wel verder ondersteunen.

In 2020 kromp de economie van de eurozone met negentien landen met 6,8 procent, aldus voorlopige schattingen van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Ook voor het Verenigd Koninkrijk verlaagde Moody's zijn groeivoorspelling, maar voor de Verenigde Staten en China werd die juist verhoogd. Al met al zal het herstel van de crisis in de wereld niet in elk land even snel gaan, denkt de kredietbeoordelaar.
voda
0
Minder vertrouwen bij Nederlandse producent

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse producenten is in februari gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex daalde van 0,6 in januari naar 0,1 in februari.

Het was in januari voor het eerst sinds maart 2020 dat de index weer pluste.

Volgens het statistiekbureau hield de daling in februari vooral verband het afgenomen optimisme bij ondernemers over de toekomstige productie en de voorraden.

Eén deelindicator van het producentenvertrouwen was positief: het aantal ondernemers dat de voorraad eindproduct als te groot beschouwt is kleiner dan het aantal dat de voorraden te klein vindt.

De ondernemers in de transportmiddelenindustrie waren in februari het meest positief. In deze bedrijfstak nam het vertrouwen fors toe, terwijl het in de meeste andere bedrijfstakken afnam. De producenten in de textiel-, kleding- en lederindustrie waren in februari het meest negatief.

Het gemiddelde vertrouwen in de afgelopen twintig jaar ligt op 0,2. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde op 10,9 en in april 2020 de laagste waarde op 28,7 negatief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse detailhandel zet minder om in januari

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft ook in januari minder omgezet. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekend.

De omzet daalde afgelopen maand met 5,9 procent op jaarbasis. De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in januari. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 7,8 procent lager dan in januari 2020.

De volumes lagen in januari 8,0 procent lager.

Half december werd voor Nederland een nieuwe lockdown afgekondigd. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leidden tot een ongekende krimp van de omzet in de non-foodsector. De foodsector realiseerde juist meer omzet dan een jaar eerder, aldus het statistiekbureau vrijdag

In december daalde omzet al met 3,2 procent, in november daarentegen bedroeg de omzetstijging op jaarbasis nog 10,3 procent. Ook de zes voorgaande maanden lieten stevige plussen zien.

Online werd in januari ruim 92 procent meer omgezet door de detailhandel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse producentenprijzen dalen verder

(ABM FN-Dow Jones) De afzetprijzen van de Nederlandse industrie zijn ook in januari op jaarbasis gedaald, maar minder hard dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De producentenprijzen daalden in januari gemiddeld met 2,2 procent ten opzichte van januari 2020. In december was de afname op jaarbasis 4,1 procent.

De prijzen dalen nu al 11 maanden op rij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: correctie AEX nog niet voorbij

(ABM FN-Dow Jones) De correctie van de AEX is nog niet voorbij. Dit zegt technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets maandag voor de camera tegen ABM Financial News.

"Het laagste punt in de daling is nog niet geweest", meent hij, en in de eerste dagen van maart zal de koers verder dalen om een bodem te maken rond de 637,10 punten.

Maar dan volgt er volgens Van den Akker "een scherpe rally" van circa 40 punten. En dat wordt dan een lagere top.

Dan kunnen we vervolgens terug richting de 630 punten "om een heel belangrijke bodem te maken en de volgende rally te starten".

www.youtube.com/watch?v=pFFyS9Sfnhc

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
CBS: aantal werkloze jongeren is toegenomen

Gepubliceerd op 4 maart 2021 06:31 | Views: 258

DEN HAAG (ANP) - Het aantal werkloze jongeren is toegenomen. In het vierde kwartaal van 2020 waren er 36.000 meer jongeren werkloos dan in dezelfde periode een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook de groep jongeren die niet naar een baan zocht of beschikbaar was voor de arbeidsmarkt groeide met 29.000. Het aantal werkende jongeren daalde het sterkst onder kelners en barpersoneel.

De jarenlange stijging van de arbeidsparticipatie van jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud kwam aan het begin van de coronacrisis abrupt tot stilstand. In het tweede kwartaal van 2020 daalde de arbeidsdeelname onder jongeren van bijna 66 procent naar ruim 60 procent. In de tweede helft van het jaar steeg de arbeidsparticipatie weer, naar bijna 63 procent. Het aantal vakkenvullers nam in een jaar tijd wel toe, met 16.000.

De arbeidsparticipatie nam het meest af onder jonge mannen die geen formeel onderwijs volgden, van ruim 80 procent naar 76 procent. Bij mannen die een opleiding volgden, daalde de arbeidsdeelname van bijna 59 procent naar tegen de 56 procent. Bij vrouwen was de daling iets minder sterk.
voda
0
Exporteurs somber over impact crisis op omzetontwikkeling

Gepubliceerd op 4 maart 2021 06:33 | Views: 344

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse export blijft last houden van de coronacrisis en de lockdown. Volgens de maandelijkse Corona Monitor van ondernemersvereniging evofenedex en kredietverzekeraar Atradius rekent bijna de helft van de ondervraagde bedrijven op een stevige omzetdaling dit jaar. Gemiddeld denken de exporteurs het daarbij met krap een vijfde aan minder inkomsten te moeten doen. Circa 14 procent van de exporteurs denkt dat de negatieve impact van de crisis ook volgend jaar voelbaar zal zijn.

Bart Jan Koopman, directeur bij evofenedex wijst op de verschillen in sectoren. "De situatie blijft zorgelijk voor bijvoorbeeld bedrijven in de metaal en chemiesector en desastreus voor de reis, beurs- en evenementensector. Bedrijven in voeding, land- en tuinbouw doen het juist relatief wat beter", zegt hij.

Verder komen bij de organisatie geluiden binnen van problemen met verplichte coronatesten voor chauffeurs die voor oponthoud zorgen aan de grens tussen Oostenrijk en Duitsland en van en naar het Verenigd Koninkrijk. Bij de zeevracht zitten de hoge tarieven de exporteurs dwars. Daarnaast ontbreekt het vaak aan voldoende containers op de juiste plekken.

Na de verkiezingen

Koopman hoopt ook na de verkiezingen op steun voor de exporteurs. "De rekening van de vele steunpakketten zal uiteindelijk weer verdiend moeten worden en juist het exporterend bedrijfsleven kan daar een enorme bijdrage aan leveren."

Evofenedex ziet ook lichtpuntjes. Ongeveer één op de acht ondernemers verwacht wel te profiteren van de coronacrisis. Daarbij wordt gemiddeld op een groei van de omzet met 12 procent gerekend. Verder zien ruim twee keer zoveel bedrijven verbeteringen in hun logistieke stromen in vergelijking met een maand eerder. Verder valt het de organisatie op dat bedrijven hun leveringsketens inkorten en veel van hun benodigdheden dichter bij huis halen.
voda
0
Duitse industriële productie krimpt in januari

(ABM FN-Dow Jones) De productie van de Duitse industrie is in januari onverwacht afgenomen vergeleken met de voorgaande maand, terwijl de nulgroei over december opwaarts werd bijgesteld. Dit bleek maandag uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

De productie, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en werkdagen, lag in januari 2,5 procent lager dan in december.

Economen rekenden juist op 0,2 procent groei.

Op jaarbasis lag de industriële productie 3,9 procent lager in januari.

De cijfers voor december werden opwaarts herzien. In plaats van een nulgroei werd nu een groei van 1,9 procent vergeleken met november gemeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
marcel13
0
Bouwsector zorgt voor lagere industriële productie Duitsland
Gepubliceerd op 8 maart 2021 09:26 |
WIESBADEN (ANP/RTR) - De productie in de Duitse industrie is in januari onverwacht gedaald, waarmee een einde kwam aan acht maanden van groei op rij. Dat komt vooral door een behoorlijk lagere productie in de bouwsector, ook omdat werkzaamheden werden gehinderd door het winterweer.

In de bouwsector nam de productie met meer dan 12 procent af op maandbasis. Maar ook de productie van consumentengoederen ging omlaag. Het gaat dan bijvoorbeeld om auto's. Dat had te maken met de chiptekorten in de auto-industrie die zorgden voor productieverstoringen.

Volgens het Duitse federale statistiekbureau kromp de gehele industriële productie, inclusief de energie- en bouwsector, in januari met 2,5 procent vergeleken met december, toen die nog met een bijgestelde 1,9 procent steeg. Eerder werd voor die maand nog een stagnerende productie gemeld. Ten opzichte van januari 2020, voordat de coronacrisis toesloeg, lag de productie in de Duitse industrie bijna 4 procent lager.

www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-08032...
voda
0
Video: stijgende inflatie en rente is risico

(ABM FN-Dow Jones) Beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen is niet bang voor een sterk oplopende inflatie en rente, maar beschouwt dit wel als een risico.

Van Lanschot Kempen zit overwogen in aandelen, maar neemt daar nu voor een deel winst op en verkoopt met name aandelen in opkomende markten.

Dit geld wordt aan de zijlijn geparkeerd. Aangezien de alternatieven schaars zijn, blijven aandelen het goed doen.

Hoewel iets voorzichtiger, blijft Van Leenders daarom positief over aandelen.

www.youtube.com/watch?v=r99Fo_mp9OA

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Autoverkoop EU flink gedaald in februari

Gepubliceerd op 17 maart 2021 08:00 | Views: 26

BRUSSEL (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in februari een stuk lager vanwege de aanhoudende lockdownmaatregelen om het coronavirus te beteugelen in veel Europese landen. Volgens brancheorganisatie ACEA kromp de verkoop met 19,3 procent in vergelijking met een jaar eerder, tot in totaal 771.486 auto's.

Dat is volgens ACEA de laagste verkoop voor de maand februari sinds 2013. In alle EU-landen behalve Zweden nam de verkoop af. Van de grote Europese automarkten presteerde Spanje het slechtst, met een min van meer dan 38 procent. In Duitsland daalde de verkoop met 19 procent en in Frankrijk ging het om een krimp met bijna 21 procent. Italië hield de schade beperkt tot een min van ruim 12 procent.

In Nederland zakte de verkoop van nieuwe personenauto's vorige maand met meer dan 26 procent tot 21.862 auto's, aldus ACEA.
voda
0
Experts somberder over economische groei Duitsland

Gepubliceerd op 17 maart 2021 12:41 | Views: 520

BERLIJN (ANP) - Adviseurs van de Duitse regering zijn somberder over het herstel van de grootste economie van Europa. Door de aanhoudende lockdownmaatregelen zien ze zich genoodzaakt een eerdere raming naar beneden bij te stellen. De nieuwe opleving van het aantal coronabesmettingen zou de economie nog meer schade kunnen toebrengen, zo waarschuwt de Duitse economische deskundigenraad de regering van bondskanselier Angela Merkel.

Voor heel 2021 rekent het adviescomité op 3,1 procent groei van de economie, terwijl in november nog werd gerekend op 3,7 procent groei. In de eerste drie maanden van dit jaar zal het bruto binnenlands product door de lockdown waarschijnlijk met zo'n 2 procent dalen. In 2022 kan de economie met 4 procent groeien, aldus de adviesraad.

Duitsland kondigde net als Nederland eind 2020 een nieuwe lockdown af, met de sluiting van cafés en veel winkels. Een deel van de maatregelen is weer versoepeld. Nu het land weer kampt met sterk oplopende besmettingsaantallen waarschuwen epidemiologen dat een derde besmettingsgolf aanstaande is, waardoor het verder loslaten van de coronamaatregelen veel te riskant zou zijn.

Derde golf

De deskundigenraad waarschuwt dat het economisch herstel nog meer onder druk komt te staan als zo'n derde golf leidt tot nog strenger ingrijpen door Berlijn. Zo heeft de omvangrijke Duitse industrie nu bijvoorbeeld nog weinig te lijden onder de lockdown, maar dat kan veranderen als ook fabrieken weer moeten sluiten.

Hoe snel de Duitse economie weer herstelt, hangt volgens de experts voor een groot deel af van de vordering van vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus. Als de inentingen vertraging oplopen, blijft ook de heropening van de economie langer duren. Anderzijds kunnen de groeiramingen weer omhoog als het vaccineren van de Duitse bevolking sneller gaat dan verwacht.
voda
0
'Duizenden winkeliers persoonlijk aansprakelijk bij faillissement'

Gepubliceerd op 18 maart 2021 17:13 | Views: 0

ZEIST (ANP) - Voor duizenden ondernemers met een winkelpand in de non-foodsector dreigt een persoonlijk faillissement. Meer dan de helft van door branchevereniging INretail ondervraagde winkelondernemers zegt persoonlijk aansprakelijk te zijn. INretail noemt de uitkomsten van de peiling onder leden alarmerend.

Of een ondernemer persoonlijk aansprakelijk is bij financiële problemen hangt af van de rechtsvorm van een bedrijf. Veel winkeliers hebben bij de oprichting van hun onderneming gekozen voor een zogenoemde vof of eenmanszaak, en juist bij die rechtsvormen kan schade van het bedrijf ook op de eigenaren worden verhaald.

Meer dan de helft van de ondernemers gebruikt inmiddels eigen spaargeld om te kunnen overleven omdat de coronamaatregelen een gezonde bedrijfsvoering onmogelijk maken, constateert INretail verder. Zo spreken ondernemers pensioenreserves aan, laten ze levensverzekeringen en lijfrentepolissen uitkeren, sluiten ze persoonlijke leningen bij commerciële aanbieders af en ze nemen een extra hypotheek op woon- of winkelpand.

De organisatie roept het kabinet en banken eens temeer op om hulp te bieden door de winkels te heropenen maar ook meer coulance toe te passen bij financieringsverzoeken. Ook wil INretail zo snel mogelijke uitbetaling van geld uit regelingen die nog steeds niet of niet 100 procent zijn uitgekeerd maar waar ondernemers wel recht op hebben. "43 procent van de ondernemers heeft uiterlijk eind maart dit geld nodig om te kunnen overleven." De beste oplossing is volgens INretail nog altijd het heropenen van de niet-essentiële winkels.
1.039 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.379,26 +0,77%
 EUR/USD 1,0645 -0,24%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%