KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 2021

2.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
bp5ah
0
quote:

beer_botje schreef op 23 maart 2021 09:29:

[...]De wens is de vader van de gedachte......

Ik ben nieuwsgierig naar de ontwikkelingen, ik lees allemaal gissingen.Wie weet het echt en wanneer krijgen we van KPN een berichtje ???
ABP bericht schrijven ze op IEX, overname fantasie loopt eruit ... Niet de eerste keer recent dat KPN zo extreem beweegt.
appiehappie
0
Aandeel KPN is gewoon veel te duur.. lullig om te schrijven maar het is zo.. Probleem is wanneer de beurs crasht dit aandeel ook fors zal zakken! Take care!,,,
Warm Buffet
0
Het lijkt erop dat een aantal stop-losses gepakt moesten worden... en daarna op naar de 3 euro.
Brievenbus
1
quote:

appiehappie schreef op 23 maart 2021 09:38:

Aandeel KPN is gewoon veel te duur.. lullig om te schrijven maar het is zo.. Probleem is wanneer de beurs crasht dit aandeel ook fors zal zakken! Take care!,,,
Zegt iemand zonder aandelen KPN die balend een stijging gemist heeft... :-)
appiehappie
0
Dat de koers een kleine upswing maakt is om kleine beleggers te lokken. Ze het idee geven dat ze “goedkoop” ingestapt zijn. Het eerste halfuur op de beurs heet niet voor niets “ het idioten halfuurtje...”.
[verwijderd]
0
Dit staat in het PB (google vertaling):

Koninklijke KPN NV
23-maart-2021 / 07:30 CET / CEST

KPN versnelt de uitrol van glasvezel via JV met APG

Versterking van de strategie van KPN als leidende glasvezeloperator in Nederland
~ 80% FttH-dekking tegen 2026, waarbij JV de lange termijn van KPN overneemt, bovenop de bestaande plannen voor de uitrol van glasvezel
Verdere versnelling van de uitrol van glasvezel via JV naar ~ 685.000 huishoudens in middelgrote dichtbevolkte gebieden en naar ~ 225.000 bedrijven

Rotterdam, 23 maart 2021 - Koninklijke KPN NV (KPN) maakt vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft getekend met APG om deel te nemen aan een joint venture om de uitrol van glasvezel verder te versnellen en de digitalisering van Nederland te leiden. Met de joint venture versterkt KPN zijn 'Accelerate to grow'-strategie en bereikt het maximale uitrolsnelheid.

KPN zal de komende vijf jaar doorgaan met zijn plannen voor de uitrol van glasvezel voor ~ 2,5 miljoen extra glasvezelhuishoudens. Bovendien zal de nieuwe JV de lange staart van KPN's uitrolplannen voor glasvezel overnemen en de komende jaren cumulatief ~ 910.000 extra glasvezelverbindingen uitrollen in gebieden met onvoldoende service. Dit bestaat uit ~ 685.000 huishoudens in middelgrote dichtbevolkte gebieden en ~ 225.000 bedrijven. Als gevolg hiervan zal het FttH-netwerk dat eigendom is van KPN en de JV in 2026 gezamenlijk ongeveer 80% van de Nederlandse huishoudens dekken, met ruimte om de uitrol in de jaren daarna af te ronden. Bovendien breidt de JV zijn glasvezelvoetafdruk in zakelijke gebieden aanzienlijk uit.

APG is overeengekomen om ~ € 440 miljoen (vóór belastingen) te betalen voor een belang van 50% in de joint venture, onder voorbehoud van aanpassingen aan de afsluiting en opgesplitst in een eerste betaling van ~ € 220 miljoen en nog eens ~ € 220 miljoen, te betalen in jaarlijkse termijnen op basis van de voortgang van de uitrol. Het totale eigen vermogen van € 880 miljoen voor de JV impliceert een eigen vermogen van ~ € 970 per lijn. Gedurende de uitrolperiode zal de capex van de JV in totaal ongeveer € 1,2 miljard, gefinancierd met ~ 70% schuld op een non-recourse basis. De eerste betaling dekt ruimschoots het aandeel van KPN in de verwachte vermogensbijdragen in de JV. Vrijwel alle bouwcapaciteit en financieringsverplichtingen voor de capex voor de uitrol van glasvezel zijn veiliggesteld. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties en de JV zal naar verwachting in Q2 2021 van start gaan. De JV zal in eerste instantie worden gedeconsolideerd, waarbij KPN een voorwaardelijke calloptie op 1 aandeel heeft. Hierdoor heeft KPN het potentieel om in de toekomst zeggenschap te verkrijgen en te herconsolideren.

Joost Farwerck, CEO van KPN: "Deze strategische samenwerking met APG markeert een volgende stap in de versnelling van onze uitrol van glasvezel in Nederland en laat zien dat we snel kunnen inspelen op kansen op de Nederlandse markt. Het is een aantrekkelijke transactie die extra waarde creëert voor alle belanghebbenden. Met deze joint venture versnellen we de uitrol van glasvezel en brengen we de long tail in kleinere dorpen en bedrijventerreinen naar voren. Het zorgt voor een bijna landelijke glasvezeldekking in 2026. Samen met 5G creëert ons state-of-the-art glasvezelnetwerk het modernste en krachtigste netwerk dat Nederland tot ver in de 21 ste eeuw ondersteunt. "

Deze strategische samenwerking versterkt de strategie van KPN als leidend glasvezelbedrijf in Nederland. Bovendien ondersteunt het de strategie van KPN door de omzet uit telefonie te vergroten en de voetafdruk van klanten in minder dichtbevolkte gebieden te versterken. Het maakt ook versnelde besparingen mogelijk in verband met het afbouwen van diensten op het kopernetwerk.

De joint venture zal een open groothandelsbeleid voeren, gebaseerd op vrijwillige aanbiedingen en langetermijncontracten. KPN zal een ankerhuurder zijn op het netwerk dat wordt gebouwd, geëxploiteerd en onderhouden door de joint venture, maar het netwerk staat open voor elke externe operator, wat de concurrentie en innovatie in Nederland bevordert.

In APG, een van de grootste pensioenbeleggers ter wereld, heeft KPN een langdurige, betrouwbare en elkaar versterkende partner gevonden met een Nederlandse achtergrond. Een sterke partner in haar streven om gezinnen en bedrijven in Nederland van glasvezel te voorzien.

Deze transactie illustreert het vermogen van KPN om tegen aantrekkelijke voorwaarden toegang te krijgen tot langetermijnpensioenfondskapitaal om de uitrol van een deel van ons ultramoderne glasvezelnetwerk verder te versnellen en te vergroten en tegelijkertijd aanzienlijke waarde voor KPN vooraf te realiseren.

Teleconferentie om 10.00 uur CET
KPN zal om 10.00 uur CET een teleconferentie houden. Een ondersteunende presentatie is gepubliceerd op de website van KPN: ir.kpn.com . Via deze link kunt u zich aanmelden voor de call.

Bedrijfsprofiel APG
APG Groep is een van 's werelds grootste onafhankelijke pensioenfondsbestuurders met een pensioenvermogen van
ca. € 575 miljard (stand 4e kwartaal 2020), vertegenwoordigt meer dan 30.000 werkgevers en 4,7 miljoen deelnemers in Nederland, met vestigingen in Amsterdam, Heerlen, Brussel , New York, Hong Kong, Shanghai en Peking.

Namens haar klanten (allen Nederlandse pensioenfondsen) is APG sinds 2004 een actieve infrastructuurbelegger, die tot op heden circa € 16,5 miljard heeft belegd en> 35 directe belangen in portefeuillebedrijven heeft beheerd. APG's investeringen omvatten activa binnen de energie- en nutsvoorzieningen, telecommunicatie- en transportinfrastructuur.
Fyxity
0
Beursblik: geen link tussen overname KPN en joint venture APG

(ABM FN-Dow Jones) De joint venture tussen KPN en APG verlaagt de kans op een overnamebod op het telecombedrijf niet. Dit stelden analisten van Jefferies dinsdag.

Pensioenfonds ABP en KPN gaan met een investering van ruim 1 miljard euro de aanleg van glasvezel in bijna duizend dorpen en kleine woonkernen jaren eerder mogelijk maken. Na dit nieuws opende het aandeel KPN ruim tien procent lager. Diverse marktvorsers haalden aan dat een overnamebod op KPN nu minder waarschijnlijk is geworden.

Jefferies ziet echter geen directe link tussen de joint venture en een kleinere kans op een overname. "De overeenkomst met APG is vanuit strategisch oogpunt en de kaspositie slim", aldus de analisten, "ondanks de onzekerheid met betrekking tot de hoogte van de uitkeringen aan APG."

APG krijg een deel van de toekomstige opbrengsten uitbetaald in de vorm van dividend uit de joint venture over een periode van vijf jaar. Vooralsnog is het volgens Jefferies nog niet bekend hoe hoog dit deel zal zijn.

Jefferies heeft een Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,66 euro.

Het aandeel KPN koerste dinsdagochtend 2,9 procent lager op 2,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: Binck
appiehappie
0
Lol... koersdoel Jefferies is 2,66.. Tuurlijk schrijven ze dat er overname mogelijk is ... lol...
M M
0
Is natuurlijk gewoon goed nieuws. KPN heeft een investeerder erbij. What's new, wij zijn allemaal investeerders in KPN. Het vaste net spel is hiermee voor de lange termijn gespeeld. Winnaar KPN, verliezers: Vodafone/Ziggo, want lagere kwaliteit van coax zal meer en meer duidelijk worden met de voortschrijdende technische vooruitgang , Delta/EQT want ze hebben nu in het landelijk gebied een grote concurrent, T mobile, hadden het al opgegeven, staan in de etalage.
appiehappie
0
quote:

M M schreef op 23 maart 2021 10:15:

Is natuurlijk gewoon goed nieuws. KPN heeft een investeerder erbij. What's new, wij zijn allemaal investeerders in KPN. Het vaste net spel is hiermee voor de lange termijn gespeeld. Winnaar KPN, verliezers: Vodafone/Ziggo, want lagere kwaliteit van coax zal meer en meer duidelijk worden, Delta want ze hebben nu in het landelijk gebied een geduchte concurrent. T mobile, hadden het al opgegeven, staan in de etalage.
Grootinvesteerders erbij...betekend winstdeling! Dus minder WINST. Koers winst verhouding verder onder druk! Verder glasvezel is veel te duur..en overbodig voor de meeste mensen ..momenteel. Misschien over 10 jaar.. als 5 g passé is en 6 g er aan komt!
M M
0
quote:

appiehappie schreef op 23 maart 2021 10:24:

[...]

Grootinvesteerders erbij...betekend winstdeling! Dus minder WINST. Koers winst verhouding verder onder druk! Verder glasvezel is veel te duur..en overbodig voor de meeste mensen ..momenteel. Misschien over 10 jaar.. als 5 g passé is en 6 g er aan komt!
Meer winst, maar daarover wel delen. Ik heb liever 50 cent dan niets. Nee, word gewoon onder aan de streep meer. Maar, voor dat deel wel met minder marge, dat wel.
BowmoreBoerke
1
quote:

appiehappie schreef op 23 maart 2021 10:24:

Grootinvesteerders erbij...betekend winstdeling! Koers winst verhouding verder onder druk! Verder glasvezel is veel te duur..en overbodig voor de meeste mensen ..momenteel. Misschien over 10 jaar.. als 5 g passé is en 6 g er aan komt!
Hiermee "wint" KPN wel de markt op infrastructureel gebied. Andere providers mogen gebruik maken van de infrastructuur, maar zullen daar wel voor moeten betalen. Bovendien: er moeten héél veel huizen bijgebouwd gaan worden - de grote steden zitten vol, het buitengebied is aan de beurt.

Ik zie voor LT alleen maar voordelen: KPN wordt hiermee dé speler op glasvezel in geheel Nederland.

Overname fantasie was natuurlijk altijd een lege huls - de Nederlandse staat zal een overname nooit toestaan.
Regeis
0
ABP als grootinvesteerder samen met KPN, in mijn ogen belangrijk voor een snellere uitrol van het glasvezelnetwerk. Dit laatste betekent ook dat er weer sneller inkomsten zullen zijn en blijft KPN koploper op dit gebied.
[verwijderd]
0
Vanochtend een flinke dump bij KPN en een opvallende stijging bij Deutsche Telecom.
DT is gaat 6 april ex dividend en keert op 8 april 60 cent p.a. uit. Tegen de huidige koers is dat in 2 weken 3,6% rendement.
2.205 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:41
Koers 3,385
Verschil +0,007 (+0,21%)
Hoog 3,401
Laag 3,375
Volume 4.298.823
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 9.601.239