Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

ff_relativeren
0
asti
9
quote:

ff_relativeren schreef op 7 april 2021 03:26:

Onderzoek in de USA : 1 op iedere 3 Corona-besmette mensen houdt er een hersen-aandoening aan over. Bron : edition.cnn.com/2021/04/06/health/cov... .
Uit het artikel: '(...) The most common diagnosis was anxiety, found in 17% of those treated for Covid-19, followed by mood disorders, found in 14% of patients. (...)'

Die 'hersen-aandoeningen' kunnen o.a. worden veroorzaakt door artikelen te lezen waarin wordt beweerd dat 1 op de 3 met corona besmette mensen er een "hersen-aandoening' aan overhoudt.
voda
0
132,3 Miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Inmiddels zijn er circa 132,3 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt woensdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, noteerde vandaag op meer dan 30,8 miljoen, bij 556.509 sterfgevallen.

Brazilië heeft nu meer dan 13,1 miljoen besmettingen. In India zijn dit er nu bijna 12,7 miljoen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 4,9 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk zit op bijna 4,4 miljoen gevallen. Italië telt nu circa 3,7 miljoen besmettingen en Spanje meer dan 3,3 miljoen gevallen. Duitsland is het aantal besmettingen van 2,9 miljoen gepasseerd.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.335.312 tegen 1.329.560 op dinsdagochtend en in België op 904.673 tegenover 902.964.

In China, waar de uitbraak eind 2019 begon, zijn nu 101.920 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er gisteren 101.901.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels meer dan 2,87 miljoen mensen aan het virus overleden. Meer dan 75,1 miljoen mensen zijn hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Plein777
1
Discussie in alle hevigheid uitgebarsten

Witte Huis: geen steun voor systeem met vaccinpaspoort

Door ONZE REDACTIE
Updated Vandaag, 00:38
Vandaag, 00:37 in BUITENLAND uit de telegraaf

WASHINGTON - De regering van Joe Biden zal geen systeem steunen waarbij mensen hun vaccinatiestatus kenbaar moeten maken. Dat laat een woordvoerder dinsdag weten. In Amerika is controverse ontstaan over het idee van vaccinatiepaspoorten.

Er zijn de laatste tijd „heel veel vragen” binnengekomen, bevestigt een woordvoerder van Biden. „Laat ik heel duidelijk zijn: de overheid steunt geen systeem waarin Amerikanen hun vaccinatiestatus bij zich dragen. Dat zal in de toekomst ook niet zo zijn. Er zal geen federale database zijn. En geen dwang.”

Wel kent ze de ’wensen vanuit het bedrijfsleven’ om de maatschappij te openen. „Daarover kan ik zeggen dat de wet en de privacy van Amerikanen moet worden beschermd.” Het Witte Huis belooft binnenkort meer informatie over het aspect van privacy en discriminatie rond vaccinpaspoorten.

In de Verenigde Staten is veel ophef over het vaccinpaspoort vanwege de overtuiging dat die een tweedeling creëert. De kritische professoren Jay Bhattacharya (Stanford University) en Martin Kulldorff (Harvard University) schreven dinsdag in een opinieartikel in de Wall Street Journal dat vaccinpaspoorten ’een dwangmiddel zijn om vaccinatie aan te moedigen’ en ’lockdowns verlengen’ in plaats van een manier zijn om de maatschappij te openen, terwijl ze vanuit gezondheidsoogpunt niet veel zouden bijdragen. Vaccins zijn nodig voor de kwetsbaren, maar niet voor iedereen, schrijven zij.

Ook de WHO haastte zich dinsdag bij monde van directeur Mike Ryan dat het geen vaccinpaspoorten ondersteunt om reizen mogelijk te maken, vooral omdat sommige landen überhaupt geen toegang hebben tot vaccins. Die uitspraak volgde op consternatie in de VS, waar ook dit onderwerp langs de ideologische scheidslijnen van Republikeinen versus Democraten wordt behandeld. De ’rode’ gouverneur van Florida, Ron DeSantis, dreigde deze week alle initiatieven vanuit het bedrijfsleven te blokkeren.

Nederland

In Nederland woedt de discussie ook. Jona Walk, recent gepromoveerd op vaccin-immunologie, en arts-microbioloog Bert Mulder stelden in vakblad Medisch Contact dat vaccineren een individuele keuze is en dat ’je het vaccin niet voor elkaar, maar om jezelf te beschermen’ neemt. Ook UvA-hoogleraren Aart Nederveen en Lukas Stalpers schreven eerder in De Telegraaf dat een vaccinpaspoort ’leidt tot een onverantwoorde tweedeling in de maatschappij’.
pietje-2005
1
Vele mensen hebben al een verplicht vaccinatie-bewijs of boekje voor bijvoorbeeld wat reizend volk die moet aantonen bijvoorbeeld gele koorts te "hebben" , toch ?
Dacht dat voor bepaalde gebieden in de wereld toch ook cholera een must is ?
Waarom dan, eventueel tijdelijk, ook niet Covid in dat lijstje ?
Totdat het beter onder controle is, wat een tijdje kan duren ?
In tegenstelling tot wat ik laatste dagen zag, toch niet zo'n flinke afname in de wereld, geloof ik? Brasil na rustiger getallen met de feestdagen ook weer een record met de doden ?
A Mao
1
Pietje, er nog een groot verschil of ik hier dagelijks in m’n dorp naar de bakker wilt gaan met een verplichte vaccinatie bewijs, of eenmalig naar de binnenlanden van Borneo op vakantie ga en verplichte een malaria prik nodig hebt.
A Mao
2
quote:

ff_relativeren schreef op 7 april 2021 03:26:

Onderzoek in de USA : 1 op iedere 3 Corona-besmette mensen houdt er een hersen-aandoening aan over. Bron : edition.cnn.com/2021/04/06/health/cov... .
Dat verklaart meteen waardoor iedereen de laatste tijd helemaal van padje af is.
pietje-2005
0
quote:

A Mao schreef op 7 april 2021 08:28:

Pietje, er nog een groot verschil of ik hier dagelijks in m’n dorp naar de bakker wilt gaan met een verplichte vaccinatie bewijs, of eenmalig naar de binnenlanden van Borneo op vakantie ga en verplichte een malaria prik nodig hebt.
Mee eens, maar voor bepaalde activiteiten wordt nu ook een test eventueel verplicht, dus dat is wel in dezelfde trant, toch ?
Zo'n vaccinatie-bewijs kunnen ze toch ook tijdelijk hebben ?
Buiten de vaste problemen met privacy, al dan niet terecht, lijkt het wel logisch ?
Zou er zelf geen probleem mee hebben
A Mao
3
Ten eerste het gaat om het principe, het is een hellend vlak naar twee deling in de maatschappij.
Je word meer of minder verplicht om je te laten vaccineren als je weer meer wilt doen in maatschappij of je sociale leven weer wilt oppakken.

Ten tweede, eerst paaien met testen , dan invoeren onder de mom van tijdelijke, en voor je het weet weet je niet beter en is het gemeengoed. Zoals met de avondklok.

Het is echt een heel slecht idee, als je vrijheid lief is.
[verwijderd]
1
62 million doses of Johnson & Johnson's vaccine need to be checked for contamination and may need to be thrown out, the New York Times reports

Another 62 million doses of the Johnson & Johnson vaccine may be contaminated, according to the New York Times.

An earlier batch of roughly 15 million doses was ruined at a Baltimore biotech facility.

More doses need to be inspected to see if they also need to be thrown out, the Times reports.

See more stories on Insider's business page.

Another 62 million Johnson & Johnson COVID-19 vaccine doses are in jeopardy at the Baltimore factory that already ruined 15 million doses of the vaccine, according to a report from the New York Times.

In February, workers at a factory run by Emergent BioSolutions - a biotech firm that's known for producing anthrax vaccines - unknowingly cross-contaminated roughly 15 million doses of the Johnson & Johnson vaccine with AstraZeneca's, permanently ruining the batch, the New York Times first reported.

lekker dan die laat ook niemand zich meer zetten....
het zwaard
0
Voor ffff: Het zwaard krijgt op 24/04 zijn eerste prik met Astra Zeneca en de tweede is voorzien voor 24/07;
ffff
0
quote:

ffff schreef op 6 april 2021 19:26:

Gewoon maar een voorstel.....

Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

Het Zwaard ; 21 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
Hirshi Leeftijd 78 1 Vaccin Pfizer 15 maart 2021
Loisje Pfizer 4 april Tweede mei 2021
Peter/ fff Leeftijd 74 Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.

Als ik nieuwe meldingen hier lees, zal ik ze in dit lijstje erbij zetten. Als je je leeftijd niet wilt vertellen. Prima. Wel graag ook welk vaccin je toegediend gekregen hebt.

Mij zijn de vele afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.

Peter

rationeel
0
quote:

leek2018 schreef op 6 april 2021 08:18:

[...]
Velen beschouwen abortus ook als beëindiging van leven.
Zorgen dat mensen niet ongewenst zwanger worden.

Eerst denken dan doen.
rationeel
1

Harriët
@Harrietvdv

Als antwoord op
@fvdemocratie
en
@thierrybaudet

Elk wattenstaafje bevat ethyleenoxide (sterilisatie), hoe vaak mag je dan sneltesten tot je in een gevarenzone zit en het kankerverwekkend is? Kan iemand dit uitzoeken? bvda.com/nl/dna
A Mao
1
quote:

gbakl schreef op 7 april 2021 12:30:

voor wie zijn (bejaarde) neus ophaalt voor de huidige vaccin-keuze:
.
finance.yahoo.com/news/dutch-intravac...
.
nog even geduld dus.
Dat is weer goed nieuws voor onze export
Bulletje Rozenwater
0
quote:

rationeel schreef op 7 april 2021 12:49:

Harriët
@Harrietvdv

Als antwoord op
@fvdemocratie
en
@thierrybaudet

Elk wattenstaafje bevat ethyleenoxide (sterilisatie), hoe vaak mag je dan sneltesten tot je in een gevarenzone zit en het kankerverwekkend is? Kan iemand dit uitzoeken? bvda.com/nl/dna
Nihil natuurlijk, neem aan dat het ook even afgespoeld wordt na behandeling.
Om u nachtmerries te bezorgen: realiseer je wat voor een rotzooi er in de lucht zit, geeft ook kanker. Nog slechter is de lucht binnen. We zijn verloren.
ffff
0
quote:

rationeel schreef op 7 april 2021 12:48:

[...]

Eerst denken dan doen.
Blijkbaar nooit verleid............ehhhh..... Rationeel?
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 7 april 2021 12:49:

Harriët
@Harrietvdv

Als antwoord op
@fvdemocratie
en
@thierrybaudet

Elk wattenstaafje bevat ethyleenoxide (sterilisatie), hoe vaak mag je dan sneltesten tot je in een gevarenzone zit en het kankerverwekkend is? Kan iemand dit uitzoeken? bvda.com/nl/dna
dpa-factchecking.com/netherlands/2103...
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1419 1420 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.778,60 -1,38%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.918,41 -1,33%
 US30^ 37.890,22 +0,51%
 Nasd100^ 17.721,55 +0,16%
 US500^ 5.055,99 -0,10%
 Japan225^ 38.498,62 -0,51%
 Gold spot 2.391,03 +0,33%
 EUR/USD 1,0628 +0,03%
 WTI 84,76 -0,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%