Ekopak « Terug naar discussie overzicht

Forum Ekopak geopend

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
IEX - Forummoderator
1
Ekopak: containerised industrial water treatment solutions.

EKOPAK is located in Tielt, WEST-FLANDERS, Belgium and is part of the Machinery Manufacturing Industry. EKOPAK has 26 employees at this location and generates $3.95 million in sales (USD). There are 3 companies in the EKOPAK corporate family.

Groet Henk
tommy de pony
0
Institutionele beleggers zijn duidelijk in golven verder aan het inkopen op dit nieuwe aandeel. Eind maart naar de beurs getrokken voor 14 euro/aandeel en intussen al een ritje gemaakt naar 22,8 euro gisteren. Ik heb heel wat startende eco-aandelen het afgelopen jaar zien verdrie-of viervoudigen op termijn van enkele maanden. Ik verwacht bijzonder veel van dit bedrijf omdat het concept uniek is en de competitie in de markt bijna onbestaande. De mogelijkheden tot expansie nationaal en internationaal zijn bijzonder groot. Ik zit hier alvast stevig in
tommy de pony
0
quote:

TheSuperSandero schreef op 7 mei 2021 18:31:

Iemand bekend met de opschalingsplannen van Ekopak?
Groot, groter, grootst. Hou de zomermaanden in het oog, zeker wanneer deze weer kurkdroog zullen zijn
Djazz
0
KBC Securities startte de opvolging van het aandeel op 10 mei 2021 met een “Opbouwen”-advies en koersdoel van 18,50 euro. Koers zit nu al boven 17 euro, dus al veel verwachtingen ingebakken. Beloftevol dat wel.
Willy B.
0
voda
0
Advies van Berenberg over Ekopak NV
Beurshuis Berenberg
Aandeel Ekopak NV
Datum 21 september 2021
Advies Kopen
Koersdoel 19,70 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 21 september 2021 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Ekopak NV (EKOP; ISIN: ) herhaald. Het advies van Berenberg voor Ekopak NV blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 19,70 EUR.
voda
0
Advies van KBC Securities over Ekopak NV
Beurshuis KBC Securities
Aandeel Ekopak NV
Datum 27 september 2021
Advies Opbouwen
Koersdoel 18,50 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 27 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Ekopak NV (EKOP; ISIN: ) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Ekopak NV blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 18,50 EUR.
voda
0
Minder omzet en licht verlies voor Ekopak
De halfjaarresultaten van het waterzuiveringsbedrijf Ekopak
EKOP
1,51%
rollen binnen en zien er wat merkwaardig uit. Zo is de omzet van het bedrijf met 16,1 procent gedaald tot 4,49 miljoen euro.

Achter die daling gaat een tweevoudige evolutie schuil. Het segment ‘water as a service’ (WaaS), een totaalconcept waarbij bedrijven hun water ‘leasen’, zag de omzet met een kwart toenemen tot 0,28 miljoen euro. Het veel grotere niet-WaaS-segment daarentegen, boekte een omzet van 4,2 miljoen euro, 17,9 procent minder dan een jaar eerder.

Volgens CEO Pieter Loose leidde de beursgang van eind maart tot een hogere visibiliteit voor WaaS. Daardoor hebben meerdere klanten die in onderhandeling waren voor een niet-WaaS-contract uiteindelijk geopteerd om een WaaS-overeenkomst af te sluiten.

Het goede nieuws is dat WaaS een veel hogere winstmarge oplevert. Tekent WaaS nog maar voor 6,3 procent van de omzet in het eerste halfjaar, dan levert het segment 28,8 procent van de brutobedrijfswinst (ebitda) op. De ebitda stijgt zo met 84 procent tot 0,69 miljoen euro.

Door de 0,6 miljoen euro eenmalige kosten die voor de beursgang werden gemaakt, kleurt het bedrijfsresultaat 0,3 miljoen euro rood en is er een nettoverlies van 0,4 miljoen euro.

Voor het hele jaar rekent Ekopak op een ruime verdubbeling van de WaaS-opbrengsten en een tweecijferige groei voor het niet-WaaS-segment.

Ekopak trok op 31 maart naar de beurs en haalde daarmee 56,6 miljoen euro bruto op. De opbrengst zal gebruikt worden om de groeistrategie te financieren.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ko...
Ir water specialist
0
Voor alle duidelijkheid ik zit 30 jaar in de water markt. Het WAAS-idee bestaat al meer dan 20 jaar. Ekopak is totaal niet uniek. Je hebt grote internationale spelers zoals Veolia, Suez.. en lokale spelers zoals De Watergroep, Waterlink; Evides die net hetzelfde doen: water per m³ verkopen. Dus het zal een harde strijd worden met lage prijzen en hoge risico's. Je kan snel willen groeien maar je hebt mensen met kennis nodig om je systemen operationeel te houden. Deze mensen zijn schaars en duur. Ik raad voorzichtigheid aan.
voda
0
07:28
Berenberg verhoogt koersdoel Ekopak

Na een verschroeidend beursdebuut is het de jongste maanden wat rustiger rond Ekopak
EKOP 0,00% , de specialist in waterzuivering.

Berenberg handhaaft zijn koopadvies en verhoogt na een 'recent gesprek met het management' het koersdoel licht, van 19,70 naar 20,60 euro. De reden is 'Water as a Service' ofte WaaS, waarbij Ekopak het waterbeheer van bedrijfsklanten integraal overneemt via de installatie van kringloopsystemen.

'De orderstroom voor WaaS in 2021 stemt ons optimistisch', stelt analist Jan Richard. 'De vraag van industriële bedrijven voor waterrecyclage is groot. De huidige fragementatie van de markt geeft Ekopak de kans om marktaandeel te winnen van kleinere rivalen. We vermoeden dat het managmeent de doelstelling voor 2,5 miljoen omzet uit WaaS in 2022 kan overtreffen'.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/na...
voda
0
Advies van Berenberg over Ekopak NV
Beurshuis Berenberg
Aandeel Ekopak NV
Datum 29 november 2021
Advies Kopen
Koersdoel 20,60 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 29 november 2021 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Ekopak NV (EKOP; ISIN: ) herhaald. Het advies van Berenberg voor Ekopak NV blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 19,70 EUR naar 20,60 EUR.
voda
0
Handel in Ekopak opgeschort

Er zal zo geen handel starten in Ekopak EKOP 0,00% . De FSMA laat weten dat het de notering van de waterzuiveraar heeft opgeschort in afwachting van een persbericht.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/bl...
[verwijderd]
0
spannend inderdaad.
2x niets qua nieuws?
6 maanden stabiele koers, dus geen voorkennis....

beetje speculeren?
1) kapitaalsverhoging/...
2) kleintje overgenomen?
3) veolia neemt Ekopak over? ;-)
moet toch echt iets zijn met wijziging van aandelen, denk ik dan. Anders was het een gewoon persbericht.
48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 13:04
Koers 18,150
Verschil -0,300 (-1,63%)
Hoog 18,400
Laag 18,050
Volume 2.266
Volume gemiddeld 4.694
Volume gisteren 697