Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Draagvlak AEX blijft ijzersterk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 59
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stock Exchange Monkey 7 april 2021 22:28
    quote:

    1_Million_Euro_Man schreef op 7 april 2021 22:12:

    [...]

    $ 2.814.000.000.0000

    :-)
    Als ze die doller nou een bietje afwaarderen ziet het er zo uit denk…

    Ps. kan je hier op het forum effe vaker aangeven/vragen of mensen vooraf iets willen aangeven/verduidelijken met lijntjes/grafieken/momenten? ;p
    Komen allen maar getallen bij in tellingen, maanden, jaren enz……
  2. Stock Exchange Monkey 7 april 2021 22:31
    quote:

    ttroo schreef op 7 april 2021 18:14:

    Kijk - hier gaat het al helemaal mis in de Western Debt World. Neem nou eens Nederland. De Tweede Kamer
    Taghi: ’Daar heb ik geen actieve herinnering aan’

    Ja dat gaat zeker mis, wat natuurlijk begrijpelijk is ongeacht wat er verder van te denken.
  3. Stock Exchange Monkey 7 april 2021 22:38
    quote:

    fred optie schreef op 7 april 2021 09:04:

    Je weet het gewoon jiet. Volledig afhankelijk van wat ecb etc gast doen.
    Dat is het Fred, wat dat had/heeft Alex er wel kijk op en zijn jullie het daar wel over eens.
    Nou nog mee zien te dealen, wat een rare zaak blijft.
  4. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 7 april 2021 23:01
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 7 april 2021 22:28:

    [...]

    Als ze die doller nou een bietje afwaarderen ziet het er zo uit denk…

    Ps. kan je hier op het forum effe vaker aangeven/vragen of mensen vooraf iets willen aangeven/verduidelijken met lijntjes/grafieken/momenten? ;p
    Komen allen maar getallen bij in tellingen, maanden, jaren enz……
    Tja, soms is het moeilijk om gewoon te zeggen "ik weet het niet"!

    Die Calimero krijgt het voordeel van de twijfel van Angela tot 01/01/2022 ;-)

    Volgens retsok kan de TOP ook op 31/12/2022 pas er staan en Angela is steeds meer en meer fan van retsok aan het worden ;-)
  5. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 7 april 2021 23:03
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 7 april 2021 22:31:

    [...]

    Taghi: ’Daar heb ik geen actieve herinnering aan’

    Ja dat gaat zeker mis, wat natuurlijk begrijpelijk is ongeacht wat er verder van te denken.

    Tja, die jongen heeft gewoon teveel gefeest in Dubai. Begrijpelijk dat zijn geheugen hem in de steek laat ;-)
  6. Stock Exchange Monkey 7 april 2021 23:26
    quote:

    1_Million_Euro_Man schreef op 7 april 2021 23:01:

    [...]

    Tja, soms is het moeilijk om gewoon te zeggen "ik weet het niet"!

    Die Calimero krijgt het voordeel van de twijfel van Angela tot 01/01/2022 ;-)

    Volgens retsok kan de TOP ook op 31/12/2022 pas er staan en Angela is steeds meer en meer fan van retsok aan het worden ;-)
    Typisch is dat hè, de beurs lijkt wel politiek, of juist weer niet!
    Begrijp Angela wel hoor, Retsok klinkt als een stoere indiaan, ik voel me dan meer een soort van Rataplan(de viervoeter van;)
  7. forum rang 6 ttroo 7 april 2021 23:43
    Yellen en co willen $3 trillion aan tax heffen de komende 15 jaren. Dat is dan $200 miljard per jaar. Wat stelt dat voor? Ten eerste - gaat ten kosten van vermogens van mensen of ten koste van resultaten van bedrijven. Zeg 25% bij bedrijven. Dat is dan $50 miljard per jaar minder winst. Maal een multiple van 40 is dat $2 trillion aan beurswaarde vermindering. Dit wordt gecompenseerd doordat bedrijven meer winsten gaan draaien na corona. Maar genoeg bedrijven moeten ook reserves opbouwen. Dat proces gaat niet in een jaar of in twee jaren. En dat moet veel mee zitten en niet veel tegen zitten.

    Maar die $200 miljard gaat het Amerikaanse jaar begrotings tekort niet oplossen. Het zal een emmer zijn op een gloeiende plaat. En als het tegen zit moeten ze die $200 miljard inleveren aan de obligatie houders. Hogere yields. Die zijn al 1% gestegen. Weliswaar de 10 jaars, maar 1. moet die niet hoger worden en 2. ze moeten zeker niet de korter lopende obligaties gaan besmetten. Kortom Amerika kan het gewoon geldelijk niet meer bolwerken.
    Ze kunnen zo in het rijtje van: Zuid Europa.

    Gelukkig. IMF wilt hogere belastingen voor hogere verdieners. Stieren hebben mega winsten gemaakt, een kleine afdracht zou netjes zijn. Of zijn stieren nog erger dan beren. Beren doneren. Stieren niet? Nederland is een rijk land en dus mogen ze zeker een keer aangeslagen gaan worden voor Zuid Europa. Italie. Spanje. Griekenland. Portugal. Ze houden van u - u houdt van Zuid Europa. De aanslag graag betalen. Nederlands probleem is de huizen markt. Nou dat hebben ze zelf veroorzaakt, want ze bouwen te weinig huizen. Dat een land als Nederland die graag kritiek geeft, jaren lang niet eens extra huizen kunnen bouwen. Dat kan natuurlijk niet! Dat is een zwakte.

    Nog meer zwaktes. Nieuwe kamer voorzitster. Ik heb al apps gekregen over het woord wat ik in mijn vorige posts had genoemd. Nederland die roemt over iedereen die gelijke kansen krijgt en waarbij een vrouwelijke leidster van een partij bietst bij een partij die ze geslagen heeft om stemmen voor haar voordracht. En dan iedere partijdigheid wegwuiven. Het scoort niet bij mijn Nederlanders weten maar doen niet alles beter vrienden.

    Naar de beurzen. Weinig nieuws. Europa sloot minder af aan het einde van de slotdag. En na het slot wie komt dan op gang: Ja. Juist. Amerika. Europese futures sluipen per minuut hoger en hoger dank zij de Amerikanen. VIX werd na het slot in een greep gezet - die alleen de grote Khabib kan doen en houden. En daarmee konden ze dus niet de 18 houden, zelfs niet er wat onder, dat mocht ook nog. Nee, ze sloten op een magere 17. En dus zitten ze nog steeds in twee downtrend lijnen. Misschien komen ze morgen wat tot leven. Een slot boven de 17.4 zal 1 downtrend doen breken, maar deze is niet de belangrijkste. Voor de tweede moeten ze heel veel omhoog. Dus het is wachten op de komende twee beursdagen. En mogelijk kan volgende week de VIX pas wat doen.

    ASML en ASMi - ze konden maar niet herstellen van de rode koersen. Wat doet DSM? Behoorlijk rood? Ex dividend? Al met al niet het juiste teken van DSM. Tesla rood? Persoonlijk vond ik het kwartaal rapport niet meevallen, maar ook niet zwaar tegenvallen. Maar wat we niet weten is de Prijs die ze krijgen per verkochte auto. En dat wordt een interessante. Want prijsdalingen kwamen nog wel eens in het nieuws. Dus tot welke omzetgroei leidt de produktie groei? En hoeveel CO2 rechten hebben ze weer binnen gehaald? Ik verwacht toch een keer lager.

    Apple een prijs verlaging aan hun broek gekregen? Lachen. Van $164 naar $156. Met deze koersen trekt Apple de ratio's helemaal uit elkaar en is elke aandelen inkoop direct negatieve waarde voor Apple long term investors. Zo wie zo moeten ze een Q1 2021 draaien als een Q4 2020 om de huidig slechte ratio's te kunnen handhaven. Ik zet de WPA in op $0.78 voor Q1 2021 en daarmee leveren ze weer in op de huidig slechte ratio's. En zodra ze wat minder enthousiast waren met aandelen inkopen in Q1 2021 komt meteen de negatieve waarde voor de 1e keer tot uitdrukking.

    Net als met ASML. Drie jaren aandelen gekocht ter waarde van $6 miljard. De drie jaren erna zakt de gehele waarde hiervan weer naar nihil. Geen steek opgeschoten. China schiet niet de juiste steek op om een concurrent te worden van ASML. Maar ik las dat ASML aan het verliezen is in de low end machines. Op zich logisch want ASML core markt is de top end EUV machines en die lopen goed. Maar China gaat een verbeterde versie maken van hun eigen machine - leveringen over twee kwartalen. En wie weet - kunnen de grote Chinese spelers een manier vinden om over te gaan op lage nm produktie. Een minder sterke motor kan gecompenseerd worden op andere manieren. Terwijl ze geld krijgen voor de verbeterde versie om vervolgens dat weer in de R&D te stoppen en dus kunnen ze daar doorgaan met achterstand inhalen. Tot nu wordt ingeschat dat China twee generaties achter loopt op ASML, maar het kan snel gaan met China. Kijkt u maar eens naar de smart phones en naar de elektrische auto's. Ze doen daar mee met een Tesla - en die waardeert u als Mega High Tech. Niettemin zijn machines maken a la EUV veel tijdrovender. Maar China is een groot land met veel wetenschappers. Dus de kans dat ze boven komen drijven is aanwezig.

    Het blijft rustig tussen Oekraine en Rusland. Als Rusland een extra gedeelte van Oost Oekraine wilt gaan inlijven moeten ze niet te lang wachten. Amerika doet hun best om Oekraine van militaire gereedschap te voorzien. Drie vrachten zijn zeer recentelijk aangekomen. En die gaan maar 1 richting op: En dat is naar de grens. Rusland lijkt klaar te zijn. Materieel is er. Mensen zijn er. Mobiele ziekenhuizen zijn er. Kortom ze zijn klaar voor oorlog. De vraag is wanneer? Israel roept ook weer dat ze Iran gaan aanvallen. Dat is net als de beurscrash - dat horen we regelmatig, maar het gebeurt niet. China en Taiwan zijn niet nette woorden tegen elkaar aan het roepen. Maar meer dan dat gebeurt daar ook niet. En een Amerikaans schip door een straat van water tussen China en Taiwan laten varen. Tja. Dat levert nou ook niet een geweldige indruk op. Wat wel een geweldige indruk oplevert is de AEX. Want ondanks de strubbelingen vandaag, doen ze het geweldig.
  8. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 8 april 2021 00:12
    quote:

    Silk schreef op 7 april 2021 23:10:

    Telt Angela niet meer?
    Jawel, die gelooft nog steeds in 35k tegen eind volgend jaar, met sl op 30k. Oboema zou zeggen: je risk reward ratio trekt op niks, maar ja Angela hey ;-)

    Edit: of was het 50k tegen eind volgend jaar? Ik weet het niet meer ;-)
  9. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 8 april 2021 00:18
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 7 april 2021 23:26:

    [...]

    Typisch is dat hè, de beurs lijkt wel politiek, of juist weer niet!
    Begrijp Angela wel hoor, Retsok klinkt als een stoere indiaan, ik voel me dan meer een soort van Rataplan(de viervoeter van;)
    Wie is dan hier, de lucky luke?
  10. [verwijderd] 8 april 2021 05:52
    quote:

    -EriC- schreef op 7 april 2021 22:00:

    Ja. Had beter kunnen uitstappen toen ik nog iets op winst stond maar goed...
    Tesla is mooi 3% gezakt vandaag dus dat gaat goed.
    Als de usa futs morgenochtend ook nog een beetje rood staan...
    Dus niet.
    Futs weer kikker groen.
    Hopen dat Tesla dan niet meegaat.
116 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links