Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hyperinflatie

16 Posts
Reality
0
Beste beleggers,

Een vraagje omtrent de (hyper) inflatie die naar mijns inziens steeds dichterbij komt (zie link, hieronder en dan bij 1.39 min...beste Powell praat bijna zijn mond voorbij). Ik kan geen wetenschappelijke artikelen vinden waarin staat wat de koersen zullen doen wanneer het zover is.

Ik weet dat er toen met de crisis in Mexico (eind jaren 80 dacht ik) dat er een flinke stijging van de koersen het geval was, maar uiteraard was het geld wat je voor een aandeel kreeg veel minder waard. Dus, je kocht een aandeel van zeg 100 euro en vervolgens werd het 500 euro waard, maar vanwege de hyperinflatie kon je voor die 500 euro veel minder kopen. En wat zal het effect zijn op de gekocht call- en put opties. Thnx!

www.youtube.com/watch?v=6DUCyF0aP5c&a...

objectief
1
quote:

Reality schreef op 12 april 2021 10:19:

Beste beleggers,

Een vraagje omtrent de (hyper) inflatie die naar mijns inziens steeds dichterbij komt (zie link, hieronder en dan bij 1.39 min...beste Powell praat bijna zijn mond voorbij). Ik kan geen wetenschappelijke artikelen vinden waarin staat wat de koersen zullen doen wanneer het zover is.
Hyperinflatie komt dichterbij; een crash komt dichterbij, een nieuwe WO komt dichterbij etc.etc.
Gewoon rustig blijven slapen, want niemand weet wanneer!!!
Leefloon
1
quote:

Reality schreef op 12 april 2021 10:19:

Ik kan geen wetenschappelijke artikelen vinden waarin staat wat de koersen zullen doen wanneer het zover is.

Dus, je kocht een aandeel van zeg 100 euro en vervolgens werd het 500 euro waard, maar vanwege de hyperinflatie kon je voor die 500 euro veel minder kopen.
Als je het licht in een wellicht niet onderzoekwaardige tunnel aandoet, dan zijn o.a. de "rallying markets" van Nigel Farrage een recenter en beter te volgen voorbeeld dan Mexico in de 80s.

Prima, dus de hele gratuite prognostiek maakt netto weinig verschil bij dat aandeel. Behalve dan dat het aandeel de gewone inflatie - ook via winsten in die munt - klaarblijkelijk wel volgt, maar een bankbiljet van €100 niet. Wat dan weer kan leiden tot asset-price inflation, et cetera. Een onafwendbare Tell al-Mutesellim 2.0.
bearishbull
2
Hyperinflatie. Besef dat de dollar vanaf 1900 al 95% aan koopkracht geeft verloren. Dat is 'gewone' inflatie.

Zolang de dollar een reserve currency status heeft zal het nog wel even duren voordat we iets als hyperinflatie krijgen. Het punt is dat niemand erbij gebaat is. als er niemand bij gebaat is zal er alles aan gedaan worden het te voorkomen.

Dat gezegd hebbende. Alles kan gebeuren. Je kunt niks uitsluiten. Zelfs het tegenovergestelde is een mogelijkheid. deflatie en dat alles en iedereen in de dollar vlucht. Aangezien we niet in de toekomst kunt kijken kun je het beste gewoon spreiden. Bezit wat cash, wat aandelen, wat (hypothee)schuld, een woonhuis, wat goud, wie weet wat bitcoin en in ieder scenario zal je profiteren of vermogen behouden..

Wil je echt inzetten in hyper inflatie en is het een done deal voor je. Koop huizen met maximale schuld. Je schuld inflateert weg en je huis neemt toe in waarde. Komt het deflatie scenario......Dan ben je failliet.

Markten zijn gevaarlijk. Pas op wat je denkt, want als iedereen inzet op inflatie en het blijkt niet te gebeuren, dan moet je extra oppassen voor het tegenovergestelde...

Dus als iedereen denk dat de FED de komende 5 jaar lage rente heeft en geld strooit, maar de rentes gaan omhoog en de geldkraan gaat dicht, dan krijg je een hele harde tegenovergestelde reactie. Kijk altijd uit wat de concensus gedachte is.
ffff
3
Reality
0
Iedereen bedankt voor jullie waardevolle reacties. Zo weet ik voorlopig voldoende en is enige basis gevormd wat betreft de relaties tussen de (hyper) inflatie en de koersen. Ook die link van ffff ga ik eens doornemen. Dank allen!
Willempie3
0
Hyperinflatie is rampzalig omdat de inkomens niet genoeg meestijgen met de prijzen. Dan kunnen de mensen steeds minder goederen en diensten kopen. Dan hoeven bedrijven dus minder te produceren en worden er dus mensen ontslagen. Nog minder inkomen, nog minder vraag. Als bedrijven minder omzetten, zal ook de winst dalen, in koopkracht gemeten dan. In Euro's zullen winst en ook de koers nog best stijgen, maar in koopkracht dus niet. Schulden verdampen wel, maar spaargeld en pensioenen ook. De rente zal op een gegeven moment omhoog schieten, want niemand wil je nog een hypotheek verstekken van 3 miljoen voor een rijtjeshuis tegen 5 procent rente als de inflatie 100 procent per jaar is. Dus ook onroerend goed zal in koopkracht flink dalen, want je moet zonder hypotheek kopen. Waarschijnlijk betalen met goud/zilver/crypto. De overheid zal snel met een nieuwe munt komen. Maar die moet wel gedekt zijn door solide beleid en wellicht ook goud/crypto/goederen. Dus geen begrotingstekorten meer, geen enorme staatsschulden met ultralage rente. 1 op 1 omzetten van alle schulden, inkomens, spaartegoeden zoals bij de overgang van de gulden naar de Euro zit er echt niet in. Het wordt een soort nieuw begin zoals in Europa na de 2e wereldoorlog. Het enige positieve is tot nu toe zonder alle verwoesting zoals in 1945.
Housepartyy
0
quote:

ffff schreef op 12 april 2021 15:18:

Reality,

Er was op 6 april al een mooi draadje over dit onderwerp geopend. Jammer dat je dat niet gezien hebt....

www.iex.nl/Forum/Topic/1381469/Koffie...
Dank Peter ;)
Reality
0
XRP had ik paar jaar geleden al ingekocht :).
Als het om dergelijke investeringen gaat, ligt mijn focus nu op Avalanche. Schijnt veel beter te zijn dan Ethereum.
objectief
0
hirshi
0
quote:

Joshua41 schreef op 13 april 2021 20:48:

Koop XRP ripple en bescherm jezelf tegen (hyper)inflatie.

RippleNet-technologie is een bank-naar-bank-overboekingsmechanisme waarmee grensoverschrijdende overboekingen direct uitgevoerd kunnen worden.

Kun je mij uitleggen welke grondgedachte achter je opmerking schuilt dat je jezelf met de aankoop ervan beschermt tegen (hyper) inflatie?
[verwijderd]
0
-30% zojuist?

Gevalletje inflatie?

Een hoogwaardig volkorenbrood bij de Liddel 69 cent, "als beste getest", eerder deflatie!
Zakkenvuller
0
Ik verwacht het volgende:
In eerste instantie een kortstondige forse inflatiebubbel (10% - 40%). Waarom?
De maatschappij is gedeeltelijk gesloten en er wordt daardoor minder besteed. Gezinnen hebben reserves opgebouwd wat bij het openen van de maatschappij de prijzen gaan opdrijven. Ik besef me dat er ook een grote groep juist geen cent te makken heeft, maar de prijzen worden bepaald door vraag en aanbod en niet door de mensen die aan dit proces niet kunnen meedoen.

Na deze kortstondige inflatie zullen de prijzen zich weer enig sinds stabiliseren en verwacht ik opnieuw een strijd tegen deflatie.

Jan met de pet heeft weinig te besteden en zit over het algemeen tot zijn nek in de schulden.
In het verleden was 15% van het totale inkomen aan woonlasten besteden normaal. Daarna is dat lang 33% geweest en momenteel is dit naar 50% aan het stijgen.

Daarnaast wordt de nieuwe generatie met hoge studieschulden opgezadeld van tienduizenden euro's.

Resultaat is dat ze weinig vrij besteedbaar inkomen over zullen houden en de vraag van allerlei sectoren stagneert.

Dat is mijn visie op het geheel en ik zeg zeker niet dat dit de waarheid is, maar dat is mijn verwachting van de nabije toekomst
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,31  -5,05  -0,58%  15:40
 Germany40^ 17.729,00 -0,61%
 BEL 20 3.823,77 -0,07%
 Europe50^ 4.921,75 -0,30%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.006,70 -0,84%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.384,72 +0,22%
 EUR/USD 1,0670 +0,25%
 WTI 82,20 +0,15%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +2,80%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Heineken +1,77%
Pharming +1,73%
Vopak +1,52%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
ADYEN NV -2,95%
Fugro -2,89%
AMG Critical ... -2,78%
FASTNED -2,71%