Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
1
En de stroomprijs zal door al die extra kosten flink omhoog gaan

Natuurlijk valt het op te lossen. Met subsidie, de Oprechte Haarlemmerolie van de energietransitie. Voor spelers op de bank, voor kabels die stroomnetten verknopen, voor de verzwaring van het hoogspanningsnet, voor bedrijven om hun fabrieken uit te zetten. Al die extra kosten zitten niet in de prijs van opgeleverde windmolenprojecten en zonneweides, die, zoals voorstanders jubelen, voortdurend goedkoper worden en nu (bijna) zonder subsidie kunnen. Was het maar waar.
rationeel
1
De stroomprijs bestaat voor 90 procent uit belastingen en heffingen en die geven wel een goed beeld van alle extra kosten. Welnu, de stroomprijs in Duitsland en Denemarken, met al die windmolens en zonnecellen, is met 30 cent per kilowattuur de hoogste ter wereld.
rationeel
1
Wedden dat wij daar dankzij het Klimaatakkoord over een jaar of tien ook zitten? Als we tenminste willen voorkomen dat het licht uitvalt.
rationeel
1
Een wijsheid van het voorgeslacht luidt:

Een gewaarschuwd man telt voor 2.

Waar zijn de gewaarschuwde mannen binnen de overheid?
[verwijderd]
0
PARIS (Reuters) -

Germany, France, Britain, Spain, the Netherlands, Denmark and Sweden will stop public export guarantees for fossil fuel projects, French Finance Minister Bruno Le Maire said today.

Coal, oil and gas infrastructure have traditionally made up a large share of the portfolios of many countries’ public export finance agencies, which support exports through state-backed financing guarantees and insurance against losses abroad.

www.reuters.com/article/us-europe-exp...
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 13 april 2021 10:23:

Wat mij verbaast in de hele discussie over klimaat, mlieuvervuiling, is dat er nog steeds geen politieke discussie is over de OVERBEVOLKING. Als wij een andere diersoort waren geweest, dan zou er toch sprake zijn geweest over de zorg over een soort PLAAG dier?
Je blijft het maar roepen, maar jij waagt je ook niet aan een oplossing.
Ronald Engels
0
quote:

gokker schreef op 13 april 2021 23:06:

PARIS (Reuters) -

Germany, France, Britain, Spain, the Netherlands, Denmark and Sweden will stop public export guarantees for fossil fuel projects, French Finance Minister Bruno Le Maire said today.

Coal, oil and gas infrastructure have traditionally made up a large share of the portfolios of many countries’ public export finance agencies, which support exports through state-backed financing guarantees and insurance against losses abroad.

www.reuters.com/article/us-europe-exp...
=============================

gokker,

Hoe maak je je ingenieurs bureaus kapot, geen overheid verzekering`s garanties meer voor bouwprojecten, b.v. in Asie en Afrika.

China lacht zich rot!

M.v.g. Ronald
Ronald Engels
0
quote:

New dawn schreef op 13 april 2021 08:22:

N.B. De eruptie in 1883 werd veroorzaakt door de vulkaan Krakatau die explodeerde.
======================

New dawn, zou goed kunnen, heb het niet opnieuw opgezocht.

M.v.g.
Ronald Engels
0
quote:

New dawn schreef op 13 april 2021 11:23:

[...]

Ik denk dat dit onbespreekbaar is agv van meerdere redenen.
========================

New dawn,

Zeer correct echter graag het volgende, waarom het bespreekbaar moet worden en reeds lang had moeten zijn:
- Grondstoffen gebrek binnen nu en 60 jaar, b.v. Nikkel, enzv.
- Olie en Energie gebrek binnen nu en maximaal 30 à 40 jaar.
- Toenemende wereldwijde vervuiling oceanen, o.a. plastics, insecticides, herbicides, dus afsterven vernietigen phytoplankton en daardoor automatisch vissen in alle oceanen, dus voedsel problemen voor miljarden mensen.
- Toenemend gebrek aan schoon drinkbaar water en water geschikt voor landbouw, dus voedsel problemen voor miljarden mensen.
- Bij steeds groeiende wereldbevolking wordt de energie en elektriciteit voorziening van vele miljarden mensen wereldwijd niet bestaand, dus geen licht, geen warmte, geen energie voor voedsel koken, kortom de wereldwijde armoede, ellende en vernietiging door oorlogen van vele miljarden mensen wereldwijd wordt onoverkoombaar!
- Bij groeiende wereldbevolking zullen ontbossingen zoals in het Amazonegebied en overal in Afrika nog veel sneller toenemen, in vele landen van de wereld wordt voedsel nog steeds gekookt met gekapt houd, tot alle bomen en bossen verdwenen zijn, dus voor jezelf warm houden en eten koken hebben kolen, olie en gas nog steeds de gemakkelijke keuze voorkeur, voor straat arme mensen in uitzonderlijk miserabele levens omstandigheden!

Wij hebben op het eiland Madagascar bij Toamassina samen met een straat arme lokale familie, werk-collega, van ons project een olieraffinaderij, waar wij waren uitgenodigd hun laatste rondscharrelende kip, geroosterd op een gesprokkeld hout vuurtje op gegeten!
De man liep op min of meer blote voeten in de fabriek, had geen ondergoed onder zijn gescheurde broek, geen beschermende kleding, enzv., enzv. God zij dank, had hij enkele maanden werk voor de in aanbouw zijnde raffinaderij en dus wat loon, moeilijke menselijke periode?

Een groot verschil met westerlingen, hij, zijn vrouw en kinderen hadden continue de meest gulle lach en op het werk zij hij vaak tegen mij, dat ik mijn energie moest bewaren voor de liefde, ik werkte blijkbaar te hard!

Dus simpel gezegd, er is totaal geen keus als de wereldbevolking zo snel mogelijk te laten krimpen naar minder als 5 miljard mensen en bovendien moeten we stoppen met grondstoffen en geld te verspillen aan zinloze milieuvervuilende Windmolens Parken, Batterijen-opslag systemen, Zonnepanelen parken en zinloze Troep in China bestellen, enzv!

En we moeten zo snel mogelijk overschakelen voor onze energie en elektriciteit voorziening op Kern-Energie, veilige/schone Generatie IV en / of veilige/goedkope/schone Thorium-based Kern energie.
We hebben alle kennis in huis om dit binnen nu en 15 jaar volop te verwezenlijken, zeker weten!

M.v.g. Ronald
[verwijderd]
1
Nederland is grote Europese aanjager van ontbossing.
Waar de gemiddelde Europeaan in de onderzoeksperiode 2007-2015 verantwoordelijk is voor zo'n 5 vierkante meter ontbossing, is de Nederlander dat voor 18 vierkante meter.

nos.nl/artikel/2376651-wnf-nederland-...

Het "beste" jochie in de klas dus.
DeZwarteRidder
1
quote:

gokker schreef op 14 april 2021 09:41:

Ondertussen is in waarheid Noorwegen het beste jochie, veruit.
www.reuters.com/article/us-brazil-env...
Grappig genoeg wordt alles in Noorwegen gefinancieerd door fossiel olie- en gasgeld.
rationeel
1

Nederlands geld via EU naar maffia

Van de 70 miljard euro die Italië tussen 2015 en 2020 uit de EU-begroting ontving, is de helft in de zakken van de maffia beland. Dat zegt hoogleraar criminologie Vincenzo Musacchio in EUobserver, een non-profit nieuwswebsite in Brussel.

Jelte Wiersma

www.ewmagazine.nl/nederland/achtergro...

Musacchio is verbonden aan het Rutgers Institute on Anti-Corruption Studies in Newark, Verenigde Staten. Hij en andere experts waarschuwen dat mogelijk nieuwe geldstromen uit het 750 miljard euro grote coronaherstelfonds een extra financiële injectie betekenen voor de maffia. Italië krijgt met 209 miljard euro het meeste geld uit dat fonds.
rationeel
1
Geld uit Brussel heeft perverse effecten

Dat EU-geld grootschalig wordt gebruikt voor duistere praktijken is alom bekend. Vooral in Zuid- en Oost-Europa, de grote ontvangers van EU-subsidies, heeft het geld uit Brussel perverse effecten. Zo is in het Bulgarije van premier Bojko Borissov 1 kilometer snelweg drie keer duurder dan in Noorwegen, volgens Krassen Stanchev, de Bulgaarse hoogleraar ­macro-economische analyse aan de universiteit van Sofia. Hij schreef begin april een artikel op de site brusselsreport.eu met de kop: ‘In Bulgarije wordt het “Borissov-systeem” in ­leven gehouden door EU-fondsen’.
rationeel
1
Ook de machthebbers in andere Oost-Europese landen onderhouden van EU-geld een cliëntelistisch systeem. Controle op EU-geld bestaat er niet of nauwelijks.
rationeel
1
Nederland is per burger de grootste nettobijdrager aan de EU-begroting van 145 miljard euro per jaar. Als het ­corona-herstelfonds van 750 miljard euro wordt goedgekeurd, wordt dat nog hoger. Nettobetalers Frankrijk, Scandinavië en Nederland willen dat landen alleen subsidie krijgen als ze het geld netjes gebruiken, maar zij zijn een kleine minderheid. Achttien landen zijn netto-ontvanger, en nettobetaler Duitsland laat het voor de lieve vrede zitten.
rationeel
1
S. Fuks

Nederlands geld ''via de EU naar de maffia.....echt?
De EU is de Maffia.......net zo schimmig & belust op geld!

Iedereen lijkt te vergeten dat al dat EU geld uit dat beroemde hulpfonds ons belasting geld is!!!!!!!!!
38.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 1411 1412 1413 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,12  +5,61  +0,65%  15:29
 Germany40^ 18.053,30 +1,08%
 BEL 20 3.885,08 +0,56%
 Europe50^ 4.985,61 +0,99%
 US30^ 38.357,00 +0,28%
 Nasd100^ 17.292,35 +0,48%
 US500^ 5.032,46 +0,31%
 Japan225^ 37.626,21 -0,26%
 Gold spot 2.311,76 -0,67%
 EUR/USD 1,0666 +0,13%
 WTI 81,49 -0,68%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +38,25%
PROSUS +3,94%
BAM +3,52%
JUST EAT TAKE... +3,47%
Accsys +2,64%

Dalers

RANDSTAD NV -6,60%
Akzo Nobel -5,62%
NSI -4,23%
FASTNED -3,10%
Fugro -1,71%