Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
objectief
0
quote:

graham20 schreef op 16 april 2021 17:51:

Ik vermoed dat DeGiro wordt betaald door een authorised participant die die vergoeding betaalt uit de winst behaald bij aan- en verkoop van creation units en dat die participant als voorwaarde stelt dat de broker (i.c. DeGiro) geen commissie berekent, terwijl ING liever andere (eigen?) fondsen verkoopt.
Dit lijkt op een vergezocht complot, net zoals sommige beweren dat Kerstmis en Pasen soms samen vallen.
graham20
0
quote:

objectief schreef op 16 april 2021 19:18:

[...]

Dit lijkt op een vergezocht complot, net zoals sommige beweren dat Kerstmis en Pasen soms samen vallen.
1 Definieer aub "complot".

2 Waarom lijkt dit op een complot? Welk ongeoorloofd doel zou worden bereikt?

3 Wie beweert dat Kerstmis en Pasen "soms" samen vallen?

4 Waarom zou dat een complot zijn?
!@#$!@!
1
quote:

objectief schreef op 16 april 2021 19:18:

[...]

Dit lijkt op een vergezocht complot, net zoals sommige beweren dat Kerstmis en Pasen soms samen vallen.
Dat is echt geen vergezocht complot hoor. Redelijk normaal in de financiële wereld van fondsen en trackers.
Verbaasd mij nog steeds hoe mensen denken ergens verstand van te hebben, zonder enige kennis van zaken.
'belegger''
1
quote:

graham20 schreef op 16 april 2021 17:51:

Ik vermoed dat DeGiro wordt betaald door een authorised participant die die vergoeding betaalt uit de winst behaald bij aan- en verkoop van creation units en dat die participant als voorwaarde stelt dat de broker (i.c. DeGiro) geen commissie berekent, terwijl ING liever andere (eigen?) fondsen verkoopt.
Voor Xetra brengt ING dergelijke externe kosten niet in rekening, waarbij ik eveneens naar iShares producten kijk. Daarmee lijkt mij de verklaring dat ING liever eigen producten verkoopt minder waarschijnlijk.

Dan hebben we DeGiro. Met 'Authorised Participant (AP)' c.q. 'creation units' en het doorverkopen van orderflow zoeken we het volgens mij een beetje in dezelfde richting. Ik vraag mij alleen af waarom een AP de eis zou stellen dat de broker geen commissie mag berekenen.

Verder vraag ik mij af of het provisieverbod in dit alles nog een rol speelt, maar hoe of wat dat heb ik ook nog niet helder. Kortom, best wat vragen en zo blijf ik zoekende hoe het nu precies werkt.
Dividend Collector
0
Even terzijde, ik ben erg te spreken over de nieuwe Kernselectie van Degiro. Die was nodig toe aan een herziening. Ik beleg veel in Vaneck ETF’s en die zijn nu allemaal opgenomen. Chapeau.
[verwijderd]
0
Voor mij zit er geen tussen de nieuwe die ik boeiend vind, allemaal van die hype rommel. En een paar hebben ze verwijderd die ik heb. Jammer dat ik daar mee moet stoppen, maar ik ga geen trackertje kopen voor 10 met 2 euro kosten. Einde van een tijdperk.
objectief
0
De kernselectie van DeGiro is aanwinst o.a. de ETF Cyber Security lijkt met aantrekkelijk.
Leefloon
0
quote:

'Belegger' schreef op 16 april 2021 20:24:

Ik vraag mij alleen af waarom een AP de eis zou stellen dat de broker geen commissie mag berekenen.
Als dat het geval is, dan beschermt de UI (uitgevende instelling) in ieder geval het eigen merk daarmee. Zijn ze met een bepaalde constructie al duur, duur genoeg om het "gratis" aan te kunnen bieden voor wie geilt op lage directe kosten en de indirecte kosten niet ziet. Mét transactiekosten prijs je jezelf dan potentieel helemaal uit de markt, terwijl de omzet bovenop het dure naar de nepbroker gaat. at dient het belang van de UI dus niet, en de nepbroker krijgt al betaald.

ING hoeft niet per se te kiezen voor eigen fondsen, maar ING kan wellicht ook kiezen tégen voor hun klanten verborgen kosten van derden. Het klantenbelang, ongelofelijk maar waar, wat bij de nepbroker overduidelijk niet op de eerste plaats staat. Die wil vooral goedkoop lijken, met hun etalage vol met transactiekostenloze producten.
hirshi
0
quote:

objectief schreef op 17 april 2021 08:27:

De kernselectie van DeGiro is aanwinst o.a. de ETF Cyber Security lijkt met aantrekkelijk.
ETF Cyber Security is niet toegevoegd want die ETF kwam ook voor op de oude lijst.
'belegger''
1
Hetzelfde iShares product heb ik gekocht bij ING en bij DeGiro. In mijn transactieoverzicht van DeGiro staat uitvoeringsplaats Euronext (mic-code XAMS). Eventuele verborgen kosten wil ik wel zien, daar ben ik juist naar op zoek. Echter zie ik ze in geval niet op basis van de informatie die ik tot mijn beschikking heb. In dit specifieke geval lijkt het vooralsnog dat ING 12bp duurder is dan DeGiro.

In hetzelfde transactieoverzicht staan twee aankopen van aandelen op Euronext met mic-code MESI. Dat is enige tijd geleden ook al besproken in dit draadje. Transacties in hetzelfde aandeel worden de ene keer uitgevoerd via Euronext (XAMS) en de andere keer via Morgan Stanley (MESI). Van tevoren weet je niet wat de order routing van jouw transactie zal zijn en je hebt daar ook geen invloed op. In het geval van MESI kan er sprake zijn van (of is er...) een belangenconflict tussen DeGiro/MS en de klant. Ik heb echter geen idee hoe je dat kunt kwantificeren.

Zo lijkt DeGiro te switchen tussen 'nep/aldi/lidl' broker en 'echte' broker. Maar dat laat ik graag aan de mensen zelf. Ik vind het vooral interessant om de verschillen (trachten) te doorgronden.
graham20
0
Worden de kosten betaald voor je aankoop bij ING resp. DeGiro niet gespecificeerd? Komen die 12 bp boven de commissie die ING berekent, if any? Worden ze benoemd? Bij DeGiro (en bij de meeste Duitse brokers) zie je wel dat de kosten voor aankoop van 5000 aandelen XYZ via Frankfort rsp. Xetra verschillen (bij gelijke koers); dat zit in de door DeGiro berekende commissie (die voor de eerste hoger is dan voor de tweede); DeGiro berekent op die wijze de hogere börsegebuhre van Frankfort door.
objectief
0
Bij de huidige koersstijgingen van de aandelen etc. zijn de transactiekosten toch niet echt belangrijk; handel wat minder en het probleem is opgelost.
'belegger''
0
ING maakt in hun kostenspecificatie onderscheid tussen (1) ING kosten, (2) externe kosten, (3) belastingen en (4) transactiekosten binnen het instrument. In het geval van het iShares product rekent ING alleen externe kosten. Wat die externe kosten verder zijn zie ik niet. Als ik via ING bijvoorbeeld ASML of Volkswagen wil kopen dan gaat dat via Equiduct (Germany) en rekent men ING kosten plus respectievelijk 6bp en 2bp externe kosten. Verder ken ik Equiduct ook niet.

Bij DeGiro zie ik voor hetzelfde ETF geen kosten en in dit geval uitvoeringsplaats Euronext. In andere gevallen zie ik een regel met vaste kosten en een regel met variabele kosten. Verder zie ik bij dividenduitkeringen drie regels voor respectievelijk het dividend, de belasting en corporate action (ik heb een custody account).

Even terug naar het begin. ING rekent externe kosten. Dan denk ik aan de beurs en dat de kosten voor marktpartijen gelijk zijn. Misschien ga ik daar al in de mist met mijn veronderstelling. Het zou kunnen dat DeGiro de externe kosten gemiddeld genomen compenseert met de verkoop van een deel van hun orderflow. Maar ik kan niet de vinger erop leggen hoe het precies werkt.

Verder zegt mijn gevoel dat mijn beleggingen net iets veiliger zijn via ING dan via DeGiro (custody account), maar ook daar kan ik er niet goed de vinger op leggen. Dit is voor mij de belangrijkste reden dat ik ING en DeGiro nog naast elkaar gebruik. In het gebruiksgemak prefereer ik DeGiro.
'belegger''
0
quote:

objectief schreef op 17 april 2021 16:40:

Bij de huidige koersstijgingen van de aandelen etc. zijn de transactiekosten toch niet echt belangrijk; handel wat minder en het probleem is opgelost.
Voor mij is het een stukje interesse hoe e.e.a. werkt.
Leefloon
0
quote:

'Belegger' schreef op 17 april 2021 12:51:

In het geval van MESI kan er sprake zijn van (of is er...) een belangenconflict tussen DeGiro/MS en de klant. Ik heb echter geen idee hoe je dat kunt kwantificeren.
Zo moeilijk is dat niet. Een broker geeft order door aan een beurs. Een dure, vertragende en storingsgevoeligere nepbroker (ofwel remissier B) geeft orders door aan een bank.

Bij TOM MTF van Binck was het nog doorzichtig te zien, met doorzichtigere prijzen dan die bij Aldi-beurzen. Voordat Binck met hun vriendjes vertrok van de optiebeurs, puur voor hun eigen belangen (winstbejag), was een spread van €0,01, €0,02 bij courante opties in de praktijk de norm. Na het verlaten van de centrale markt mocht je per contract bij Binck €1 transactiekosten besparen, maar werd je door Binck in een donker steegje geduwd waar de vriendjes van Binck prijzen hanteerden die eerder bij een vrijwillige maximumspread van €0,15 lagen. Dus €1 besparen, om vervolgens meer dan €10 teveel te moeten betalen op hun Aldi-beurs met nauwelijks activiteit van derden. Net overal verslechterde prijzen, door de ook bij Euronext vertrokken vriendjes van Binck. Onder andere Optiver.

In de interneteconomie, of het nou Amazon of een nepbroker is, zakt er na het eenmaal veroveren van marktaandeel veel door meerdere ondergrenzen heen. Soms zichtbaar, zo mocht het parasiterende Binck bijvoorbeeld niet meer de naam van AEX-opties te grabbel gooien, en vaak onzichtbaar.

Algemeen: koop aandelen altijd op de/een hoofdmarkt van dat aandeel, en laat je niet wegrommelen met "best execution" (na eerst overal verslechterde prijzen) of met "referentiebeurzen". Bij Flatex help je, op jouw kosten, een parasiterend Duits Aldi-beursje aan wat veroverd marktaandeel. We kunnen het de nepbroker niet verwijten dat onverstandige klanten massaal geilen op lage directe kosten, maar je wordt met indirecte kosten flink gepakt. Of moet je dan bijvoorbeeld opeens gaan uitzoeken of het Duitse garantiestelsel ook volledig geldt voor niet in Duitsland gevestigde rekeninghouders.

De toegevoegde waarde van een centrale markt is niet te onderschatten, en door het doorlopend zakken door ondergrenzen verziekt de hele markt. Sux adverteert inmiddels ook met "gratis", en vertelt daar dan vooral bij wat het niet zou zijn of niet zou doen. "Geen dure acteurs", terwijl de vorige zo weinig verdient dat íe nu een probleem met maagzuur heeft. Duitse beurzen zijn geen probleem, maar graag wel met een deugdelijke en controleerbare gegevens- en informatieverstrekking zonder te parasiteren, en dan alleen wanneer Frankfurt de/een hoofdmarkt is voor die notering. Tradegate? Equideuct? BATS? Koop aandelen liever op markten waar de verkopers moeten vechten om jouw order, en help illiquide beurjes niet op jouw kosten aan wat Amsterdams of Brussels marktaandeel. Via m.n. BATS houdt interprofessionele handel Euronext al scherp, wat beter werkt dan het via Berlijn Nederlandse aandelen kopen tegen Euronext-tarieven.

Ook DeGiro wordt dus minder slecht wanneer je hun "referentiebeurs" als vaste beurs krijgt, in plaats van dat je je orders eerst naar een bank laat sturen. Die beste prijs is de minst slechte, tot op zekere hoogte vergelijkbaar met bestens orders. En voorbeurs is er niet eens een referentiebeurst, maar zou Euronext toch als referentiebeurs dienen. Een wonderlijk en ondoorzichtig gemaakt verhaal; je kunt niet eens controleren waar Morgan Stanley allemaal zou hebben gezocht, wat precies toen de prijzen en verslechterde spreads waren, en of je door de vertraging niet een mooiere prijs hebt gemist. DeGiro werkt zo omdat het DeGiro meer oplevert, tegen jouw belang in.

Een internetdeeleconomie: er relatief weinig voor hoeven te betalen om links en rechts gepakt te worden, nadat er eenmaal voldoende marktaandeel is veroverd en een vertrek bij de dure nepbroker dan opeens €100 per regel blijkt te kosten. Mogelijk gemaakt door een verzeikte markt en door klanten die geilen op lage directe kosten, en die telkens weer een nieuwe ondergrens accepteren.
graham20
0
quote:

'Belegger' schreef op 17 april 2021 17:18:

Even terug naar het begin. ING rekent externe kosten.

>>> Lees je dat op de transactienota of op een ander document?

Verder zegt mijn gevoel dat mijn beleggingen net iets veiliger zijn via ING dan via DeGiro (custody account), maar ook daar kan ik er niet goed de vinger op leggen.

>>> Formeel geldt voor beide een gelijke vermogensscheiding. Evenzeer kwamen beide in het nieuws agv het negeren van wettelijke regels. Toen ING een fout maakte (spontaan aanmelden van aandelen voor een bod, want de toen geldende regels niet toelieten), werd de schade probleemloos vergoed.

[verwijderd]
0
Vraagje over degiro.

Als ik inlog staat er: Voeg de iban van uw bankrekening toe.
Dit heb ik al gedaan, daarom staat er nu ook als ik er op klik: Deze rekening is al gekoppeld.
Wat kan ik hier aan doen?
graham20
0
Als het om iShares Core MSCI Europe UCITS ETF (of een vergelijkbaar fonds) gaat, dan zouden die 12bp externe kosten zeer wel de beheersvergoeding kunnen zijn waarvan ING de hoogte moet melden volgens de regels:
Bijlage:
[verwijderd]
0
Het is gelukt.
Is het ook mogelijk op bij degiro te investeren in grondstoffen zoals silver?
Portisch
0
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,75  -4,61  -0,53%  12:38
 Germany40^ 17.715,20 -0,69%
 BEL 20 3.814,64 -0,31%
 Europe50^ 4.914,37 -0,45%
 US30^ 37.608,14 -1,07%
 Nasd100^ 17.269,07 -1,59%
 US500^ 4.986,08 -1,25%
 Japan225^ 37.345,98 -1,73%
 Gold spot 2.381,06 +0,07%
 EUR/USD 1,0657 +0,12%
 WTI 81,59 -0,60%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,44%
Heineken +2,00%
Pharming +1,21%
Nedap N.V. +0,97%

Dalers

AMG Critical ... -3,27%
ADYEN NV -2,48%
TomTom -2,34%
FASTNED -2,08%
RENEWI -2,06%