Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2021

1.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Leonard
0
quote:

Louis Pasciuto schreef op 15 april 2021 12:41:

Wie Tom van Aken zojuist op BNR hoorde mag concluderen dat het niet de laatste emissie was voordat er over jaren mogelijk winst wordt gemaakt,
Een investering in zulk een bedrijf doe je met een horizon van verschillende jaren . Je moet in de groene toekomst die zeker aanwezig is in het bedrijf geloven ,gezien de laatste contracten is het zeker aanwezig . 'Persoonlijk ben ik zeer tevreden over het laatste bericht en heb het volste vertrouwen in de
geweldige CEO.'
niceguy19502020
0
Leonard, ik ook en heb ze vandaag na mijn recente verkoop voor een lagere prijs weer teruggekocht.
niceguy19502020
0
Ik neem aan dat ene ZwarteRidder binnenkort zijn alias veranderen gaat in Zwartgallige Ridder!
GOGO2023
1
Grote spelers aan boord
Van Aken twijfelt niet aan het succes van de fabriek: er wordt geen olie gebruikt bij de fabricage van het plastic, er wordt CO2 bespaard, het is volledig van planten gemaakt en volledig recyclebaar en het is 'een topic dat veel mensen belangrijk vinden'. Volgens de topman heeft het PEF-plastic dan ook de potentie om dé standaard te worden in de voedsel- en drankenindustrie.

Luister terug | De techniek achter schoon

Avantium heeft al enkele belangrijke mondiale spelers aan boord: het Japanse Toyobo, Refresco Nederland, de grootste bottelarij van Europa en de Verenigde Staten, het Belgische Resilux en het biermerk Carlsberg. 'Over de hele wereld en door de hele sector wordt dit materiaal omarmd.'
nine_inch_nerd
0
quote:

niceguy19502020 schreef op 15 april 2021 15:24:

Ik neem aan dat ene ZwarteRidder binnenkort zijn alias veranderen gaat in Zwartgallige Ridder!
Zit die clown ook hier....

Avantium: Ik ben vandaag weer ingestapt. Vorig jaar even "meegedaan".
Succes allen
Blub
0
Koers lijkt niet door de 5.60 euro heen te mogen zakken. Goed teken.

Ben benieuwd naar de grotere spelers in de eindveiling.?
nine_inch_nerd
0
De droomfabriek van Avantium is met vers kapitaal een stap dichterbij

Kenners wisten dat dit bericht eraan zat te komen: Avantium AVTX€5,59-4,12% heeft met een nieuwe emissie vers kapitaal opgehaald. De uitgifte van 5,2 miljoen aandelen leverde het chemisch technologiebedrijf zo'n €28 mln op, maakte het donderdag bekend.

Het uitstaande aandelenkapitaal is met de zet met bijna 20% vergroot. De aandelen zijn geplaatst voor €5,35 per aandeel, een korting van zo'n 8% op de slotkoers van woensdag. De kortingsprijs ligt dicht bij de laagste koers in de afgelopen twaalf maanden. In 2017 debuteerde het bedrijf op Damrak tegen een koers van €11,65 per aandeel. De aandelenemissie werd begeleid door ING, Rabobank, Kepler Cheuvreux, Degroof Petercam en ABN Amro.

Fernand de Boer van DeGroof Petercam noemt het bericht geen verrassing. 'Als je naar de kasstroom van het bedrijf kijkt, zie je dat er geld opgehaald moet worden. Het versterken van het eigen vermogen is essentieel. Het is goed dat het nu ook daadwerkelijk is gebeurd, anders blijft het boven de markt hangen.' Ook de opbrengst komt overeen met de verwachtingen zegt hij. Eind 2020 zat er nog slechts €26,6 mln in kas, tegen €45,4 mln aan het begin van het jaar. Daar staan weinig inkomsten tegenover.

Seinen op groen voor FDCA-fabriek?

Avantium wil de opbrengst grotendeels in de nieuwe bioplasticfabriek steken. Begin 2020 maakte het bekend in Delfzijl een grotere fabriek te willen bouwen om grondstoffen te maken voor bioplastics uit industriële suikers, kortweg FDCA. De vestiging zal daarvan jaarlijks vijf kiloton produceren, waarmee onder meer plastic flesjes en films gemaakt worden.

Avantium noemt dit zijn vlaggenschipfabriek, waarmee het bedrijf de stap ná een pilotfabriek en voor een grote commerciële fabriek bedoelt. Voor de bouw is €150 mln nodig, plus 20% aan onvoorziene kosten. Bij de jaarcijfers over 2020 bleek dat inmiddels €95 mln was opgehaald. Voor de laatste miljoenen werd onder meer gekeken naar leningen bij banken.

De fabriek moet in 2023 de deuren openen, maar er is nog geen definitieve investeringsbeslissing genomen. Voor het zover is, zijn drie factoren belangrijk: krijgt Avantium de benodigde financiering rond, weet het voor minimaal 50% van de productiecapaciteit afnamecontracten te sluiten en wordt 'de engineering' goed afgerond?

Vorige week werd de 50% afnamegarantie behaald. Met de nieuwe emissie is ook de financiering een stap verder. Analist De Boer, verwacht dan dat de definitieve beslissing redelijk snel zal worden aangekondigd.

Signaal aan de markt

De aandelenuitgifte is een signaal naar de markt dat het bedrijf vertrouwen heeft dat de nieuwe fabriek er komt. 'Het is natuurlijk geen garantie, maar het brengt de beslissing dichterbij. Anders was deze stap niet echt nodig geweest, zegt De Boer.

Ook ceo Tom van Aken van Avantium hint erop dat een beslissing nabij is. 'Wij zijn van mening dat dit Avantium in een goede positie plaatst om de rest van de vereiste financiering veilig te stellen', schrijft hij in het persbericht.

Toch is nog niet iedereen overtuigd. Het Smallcapfonds sloot 4,1% lager op de beurs. Analist Wim Hoste van KBC Securities wijst erop dat het nieuwe kapitaal niet voldoende zal zijn om het financieringsgat te dichten. 'En dat is een van de voorwaarden voor het starten van de bouw van de fabriek.' De analist zegt zich over het algemeen zorgen te maken over de grote toekomstige financieringsbehoeften van Avantium en de lange tijdlijnen om winstgevendheid te bereiken. KBC blijft dan ook bij het advies om af te bouwen.
Bilderberg007
0
Vreemde melding van APG. Per vrijdag 540.000 extra aandelen. Dat kan eigenlijk niet van de emissie zijn want die wordt pas op 19 april gesetteld en dan zou er ook een melding van Avantium moeten zijn over totaal geplaatst aandelenkapitaal (+ 20%). maar goed mogelijk dat APG iets te snel was met aanmelden. We zullen zien welke meldingen er maandag/dinsdag worden geplaatst. 540.000 Aandelen extra voor APG is iets van 10% van de emissie, dus ze houden hen belang op peil.
Blub
0
De huidige prijs is een mooie instapprijs. We gaan het volgende week zien.

Fijn weekend
Ir en Largo
0
APG is een van ’s werelds grootste pensioenbeleggers. Het vermogen dat we voor onze fondsen en hun bij elkaar opgeteld 4,7 miljoen deelnemers beheren, was eind februari 2021 ongeveer 568 miljard euro waard. En daar zijn we best trots op. Om dit vermogen zo verantwoord mogelijk te beheren, werken we vanuit de ambitie om een goed en duurzaam beleggingsrendement voor onze klanten te realiseren, op een verantwoorde manier. Zodat we altijd kunnen zorgen voor een goed en betaalbaar pensioen. Voor huidige en toekomstige generaties.
nb
0
quote:

Ir en Largo schreef op 17 april 2021 20:41:

APG is een van ’s werelds grootste pensioenbeleggers. Het vermogen dat we voor onze fondsen en hun bij elkaar opgeteld 4,7 miljoen deelnemers beheren, was eind februari 2021 ongeveer 568 miljard euro waard. En daar zijn we best trots op. Om dit vermogen zo verantwoord mogelijk te beheren, werken we vanuit de ambitie om een goed en duurzaam beleggingsrendement voor onze klanten te realiseren, op een verantwoorde manier. Zodat we altijd kunnen zorgen voor een goed en betaalbaar pensioen. Voor huidige en toekomstige generaties.
hallelujah, and praise the Lord

Niettemin, zou maandag toch een opsteker moeten geven
aextracker
0
quote:

Tilburg013 schreef op 14 april 2021 21:55:

[...]

Fijn dat ze eindelijk de emissie plaatsen, daardoor neemt het bedrijfsrisico verder af en ook de onzekerheid rondom het aandeel wat mij betreft.

Ik verwacht eigenlijk dat de bookbuilding fors overschreven wordt en ze kunnen plaatsen tegen een minimale discount, verwacht > € 5,60 en een paar nieuwe interessante institutionele partijen.

Well done Avantium!
Dit is een "lange adem verhaal", niet geheel zonder risico.
Los van de kapitaalbehoefte en de de opstartperikelen bij nieuwe technologie en oplossingen is de "vermarktbaarheid & kst\T produktie een belangrijke.

Financiering is 1, maar hoe verhoudt deze technologie qua op te leveren eindprodukt zich i.r.t. de op fossile basis geproduceerde plastics ?

M.a.w. Hoe robuust is de milieuviendleijker oplossing i.r.t. klassieke, beschikbare oplossingen; plastic, PET, PEF & (meermalig bruikbaar) glas..... ?

2e vraag, hoe zit het met de Co-2 emissie footprint van de uitstoot die deze fabriek genereert ? Significante voordelen versus de klassieke industrie \ producenten van platsic verpakkingen ?

Ben overigens wel blij verrast dat Refreso hier in gaat meedraaien. Die maken wel een beetje hectoliters die verpakt moeten worden.........

Ben met name benieuwd, wie er op de berg aandelen heeft ingeschreven, wat zichtbaar wordt of de "fanbase" een duurzaam karakter vertoond.

Voor de mores, zou Avantium een publieke aanbeveling moeten krijgen en in moeten beleggen. Meteen fiscale vrijstellingen aan verbinden. Zowel voor bedirjfsleven en particulier :).

Wel jammer, dat we nog 2 - 3 jaar op moeten wachten voordat het publiek weet, wat er van het produkt terecht komt op de markt. Geduld blijkt een schone zaak bij Avantium.
In 3 jaar tijd , kan er veel gebeuren op emissie en verpakkings technologisch vlak.

Wie zijn \ worden de "lange termijn dragende investeerders onder Avantium" ?
Investeerders die het met het milieu goed voor hebben ?

Tilburg013 blijkt er 1 van !
Chapeau Tilburg !
Tilburg013
0
@Aextracker, op het merendeel van je vragen kan je een antwoord vinden op de website van Avantium:
- PEF kent superieure barrière eigenschappen tav conventionele PET, dat is één van de USP's
- PEF is vooralsnog duurder dan PET en concurreert in het begin van de curve voornamelijk met glas en aluminium, daarnaast zijn PEF flessen vaker her te gebruiken dan de conventionele PET flessen.
- De CO2 footprint is significant lager als bij de productie van conventionele plastics.
- De bestaande aandeelhouders hebben deelgenomen aan de emissie en daarnaast nog een groot aantal op ESG gefocust, Europese beleggers, maar dat gaan we komende week zien.

Ik denk dat aandeelhouders vooral vertrouwen mogen putten aan de grote namen die lange termijn afname contracten zijn aangegaan met Avantium.
Wazza
0
Avantium werd in Business Class ook nog heel even genoemd. Dat ze geld hebben opgehaald voor het bouwen van de nieuwe fabriek en dat dit het favoriete aandeel is van Edwin Wierda. Meer dan dat was het niet, maar is meer dan niks.
nine_inch_nerd
0
quote:

Wazza schreef op 18 april 2021 12:57:

Avantium werd in Business Class ook nog heel even genoemd.....
Of dat zo positief is, weet ik niet.
[verwijderd]
0
Hoe is het eigenlijk gesteld met de winstgevendheid van de nieuw te bouwen fabriek?
kwekkel
0
quote:

Belegger_BAC schreef op 18 april 2021 16:16:

Hoe is het eigenlijk gesteld met de winstgevendheid van de nieuw te bouwen fabriek?
Zover ik weet is 50% van de capaciteit gegarandeerd door contracten. Er is dus straks dan nog 50% capaciteit waar geen afzet voor is.
DeZwarteRidder
0
quote:

poicephalus schreef op 18 april 2021 16:55:

[...]
Zover ik weet is 50% van de capaciteit gegarandeerd door contracten. Er is dus straks dan nog 50% capaciteit waar geen afzet voor is.
Ook als de afzetgarantie 100% is, wil dat niet zeggen dat er ooit winst gemaakt gaat worden.
1.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:39
Koers 2,560
Verschil +0,125 (+5,13%)
Hoog 2,585
Laag 2,410
Volume 1.340.755
Volume gemiddeld 599.162
Volume gisteren 999.016