Daytraders « Terug naar discussie overzicht

Beurstrader en Beurspro

9 Posts
hans 41
0
Leefloon
0
Ik verwacht er verder niet meer inhoudelijk op te reageren, maar je vergroot je kansen op succes wanneer je je one-liner opsplitst in 2 one-liners, en per bedrijf dan eerst ook even zelf zoekt.
freemee
3
Beurspro zeker niet aan beginnen. Daar zit John Beijer achter en als je op die naam googelt dan zie je dat mensen via hem alleen maar flink geld hebben verloren (o.a. beursfoon, etc) De behaalde resultaten op de website zijn gewoon nep. Helaas kan die meneer al jaren lang zijn gang gaan. Ze hebben nu iets nieuws verzonnen: aandelen kopen van beurspro. Volgens hun een bedrijf met een fantastisch groeipotentieel.

Beurtrader ken ik niet. Maar als ik naar de resultaten op de website kijk, dan is het ook te goed om te geloven.
Websites die abonnementsgeld vragen van 50 tot 100 euro per maand en volgens eigen zegen resultaten boeken van 100 tot 200 procent per jaar zijn naar mijn mening sowieso niet betrouwbaar. Als ik over een dergelijk handelssysteem zou beschikken, ging ik naar de bank met een goed businessplan om een grote zak met geld te lenen om daarmee te handelen. Dan ga je toch niet voor een paar tientjes per maand abonnementjes verkopen.
MediaMee
0
BeursPro "algoritme"... achteraf bijgestuurd denk ik dan... want:
GEEN ENKELE noemenswaardige dip in Feb 2020 door Corona.
Geloof en geen barst van.
MediaMee
0
Hoe ongelooflijk onopvallend ook dat dit soort initiatieven altijd BUITEN de radar van de AFM willen blijven (ik quote hun eigen mailing van 23-5-2021):

"Beleggersinformatie & vrijgesteld van de AFM prospectusplicht.
BeursPro neemt haar meldplicht en informatieplicht heel serieus en heeft daarom een deponering voor vrijgestelde aanbiedingen gedaan bij de AFM, wat ook verplicht is.
Bij kapitaalinjectie die lager is dan €5 miljoen, is men vrijgesteld van de prospectusplicht.
We hebben onderstaande documenten allemaal op onze site staan en nodigen u uit om het AFM Informatie document en Informatiememorandum eens zorgvuldig door te lezen."

"Let op! U belegt buiten AFM-Toezicht.
Geen prospectusplicht voor deze activiteit"
freemee
0
uit beleggersbelangen van 19 februari 2020: Vrij spel voor beleggingsbeunhazen

‘Ik volgde ze reeds vier jaar via bezoeken aan de Beleggingsfair. Beursfoon kwam daar goed uit. Ook komt directeur John Beijer soms op de radio.’

‘Daarnaast staat hij in Cash Magazine en schijnt hij een prijs gewonnen te hebben. Al met al geeft dat vertrouwen, vandaar dat ik begin 2019 een abonnement heb afgenomen’, schreef een lezer van Beleggers Belangen mij onlangs. Hij had beter niet in zee kunnen gaan met Beursfoon. Want op een inleg van circa €18.500 heeft deze lezer een verlies gemaakt van circa €6500. Dit terwijl de aandelenkoersen wereldwijd vorig jaar met 27% zijn gestegen.

De teleurstellende resultaten verbazen mij niets. Beursfoon is een zogeheten signaalaanbieder. Een computermodel genereert op basis van technische analyse aan- en verkoopsignalen, die de abonnees via email of een WhatsApp-bericht ontvangen. Er wordt belegd in opties, turbo’s en futures op individuele aandelen en indices zoals de AEX, CAC40 en de Eurostoxx50.

Beleggers kunnen zelf kiezen welke strategie ze volgen. Voor alle signalen bedraagt de abonnementsprijs €2000 per jaar. Ik heb al vaker afgeraden om met Beursfoon in zee te gaan. Deze actieve handelsstrategieën zijn mede door de hoge transactiekosten in de regel verliesgevend. Doordat met futures wordt gewerkt kan een positie snel verkeerd uitpakken. Een strakke stoploss is essentieel.
Beursfoon misleidend

Verder is de abonnementsprijs wel erg fors en is het track record van John Beijer op zijn minst twijfelachtig. Dat blijkt ook wel uit het transactieoverzicht van Beursfoon over de maand mei dat deze lezer heeft meegestuurd. Volgens Beijer zouden de vier handelssystemen deze maand €3221 hebben opgeleverd, terwijl de onfortuinlijke abonnee een verlies had van circa €2500. Volgens de VEB zou het bedrijf alleen de beste resultaten presenteren. De beleggersclub vindt dat terecht misleidend.

Beursfoon geeft geen adviezen en valt daardoor niet onder toezicht van de AFM. Jammer, want zo kunnen dit soort dubieuze online signaalaanbieders hun gang blijven gaan. Genoemde lezer had zelf al de consumentenbond benaderd en zou ook een advocaat kunnen inschakelen, wellicht met andere gedupeerden. Het regent al heel lang klachten over Beursfoon op het internet. Een beetje googelen had een hoop geld bespaard. Laat dat een belangrijke les zijn voor andere beleggers.

Zo te zien, kan je beter niet met John Beijer in zee gaan. Maar dat is oud nieuws.
Diede
0
Als je die man hoort praten heb je het idee dat hij zijn eigen veters niet eens kan strikken.
Laat staan dat je hem je geld gaat geven...
Henridoethetzelf
1
Ik kwam hier terecht omdat John Beijer gisteren in business class was en mijn interesse gewekt was. Als ik deze thread lees kan ik maar beter snel wegzappen als hij weer op tv komt. Dank daarvoor :-)
freemee
0
Waarom denk je dat hij 40.000 euro betaalt om in business class reclame te maken? Hij moet op die manier nieuwe klantjes binnentrekken want op basis van zijn resultaten en de mond tot mond reclame gaat dat zeker niet lukken. Mijn advies: weg blijven daar.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.698,70 -0,78%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.903,30 -0,67%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,08 +0,53%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 82,20 +0,15%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%