Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Gijs T
0
quote:

Henk Hesel schreef op 21 april 2021 20:11:

[...]

Zweden 13.000 doden, Belgie 23.000.
Vergelijking met België gaat mank, om meerdere redenen. Qua klimaat, gezondheidsstelsel en bevolkingsdichtheid zijn de andere Scandinavische landen toch echt beter vergelijkbaar.
Actuele cijfers

Zweden 13.000 doden op 10,3 miljoen inwoners
Denemarken 2400 op 5,8 miljoen inwoners
Noorwegen 687 doden op 5,3 miljoen inwoners
Finland 874 doden op 5,5 miljoen inwoners

En dan volhouden dat Zweden het "best goed" gedaan heeft?
Daar is in Zweden zelf het niet iedereen over eens.
De koning van Zweden in ieder geval niet, zie: www.standaard.be/cnt/dmf20201217_9443...

en waarschijnlijk ook de familieleden van de nodeloos overledenen daar niet.
Maar wel fijn dat de Zweden het afgelopen jaar toch een terrasje hebben kunnen pakken. Veel belangrijker dan duizenden doden! Not!!!

luchtschip
0


USA : 200 miljoen vaccinaties in minder dan 100 dagen

pbs.twimg.com/media/Ezg_t_bXsAEzKUg?f...

twitter.com/ADCPerez46/status/1384926...

Joe Biden was de stimulerende factor achter inkoop productie en toediening van het vaccin op grote schaal.
voda
0
Meer dan 143,5 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Aantallen sterfgevallen richting 3,1 miljoen.

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels meer dan 143,5 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt donderdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, noteerde vandaag op bijna 31,9 miljoen besmettingen en 569.401 sterfgevallen.

India en Brazilië hebben nu respectievelijk meer dan 15,6 miljoen en meer dan 14,1 miljoen besmettingen.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 5,4 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk zit op meer dan 4,4 miljoen gevallen. Italië heeft meer dan 3,9 miljoen besmettingen en Spanje zit op ruim 3,4 miljoen gevallen. Duitsland is de 3,2 miljoen gepasseerd.

In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.451.071 tegen 1.442.481 op woensdag en in België op 960.169 tegen 955.056.

In China, waar de uitbraak eind 2019 begon, zijn nu 102.300 coronagevallen geregistreerd. Dit waren er woensdag 102.293.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels ruim 3,05 miljoen mensen aan het virus overleden. Meer dan 82,4 miljoen mensen zijn hersteld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
het zwaard
0
Henk Hessel:Noorwegen en Zweden zijn totaal onvergelijkbaar.
Zweden heeft bijvoorbeeld een grote allochtone bevolking. Noorwegen zeker niet.
Zoals bekend vallen in die groep veel slachtoffers.

Indien dit zo zou zijn , zouden er in Nederland nog meer slachtoffers zijn, niet ! En dan praten we nog niet over de overbevolking.
A Mao
0
quote:

jonas schreef op 21 april 2021 23:10:

Mao ik verbaasde me er ook over. Zat in Zuid Afrika vast tijdens begin lock down en vreesde het ergste vanwege townships en dicht op elkaar, geen geld voor zeep e.d. en economische ineenstorting vanwege relatief weinig mensen vaste baan.

Het is minder erg geworden hoewel BNP min ca 10% en het is niet over nog. Vraag me af of het mogelijk toch iets met meer natuurlijke resistentie te maken heeft. Als ik bijvoorbeeld in China water ga drinken word ik ziek of ga ik aan de derrie, maar de gewone Chinees heeft nergens last van.

Groet, Jonas
Dat onze immuunsysteem minder is geworden tov hun, lijkt me volkomen logisch.
Wij leven dan weer een stuk gezonder.
Rowi62
0
quote:

luchtschip schreef op 22 april 2021 03:52:

USA : 200 miljoen vaccinaties in minder dan 100 dagen

pbs.twimg.com/media/Ezg_t_bXsAEzKUg?f...

twitter.com/ADCPerez46/status/1384926...

Joe Biden was de stimulerende factor achter inkoop productie en toediening van het vaccin op grote schaal.
NY TImes Maart:

"Beyond the triumphant tone, a closer look at the ramp-up offers a more mixed picture, one in which the new administration expanded and bulked up a vaccine production effort whose key elements were in place when Mr. Biden took over for President Donald J. Trump. Both administrations deserve credit, although neither wants to grant much to the other"

[verwijderd]
0
quote:

Rowi62 schreef op 22 april 2021 09:33:

[...]

NY TImes Maart:

"Beyond the triumphant tone, a closer look at the ramp-up offers a more mixed picture, one in which the new administration expanded and bulked up a vaccine production effort whose key elements were in place when Mr. Biden took over for President Donald J. Trump. Both administrations deserve credit, although neither wants to grant much to the other"

Toch mooi dat ondanks Trump anderen wel verstandig zijn geweest en alvast iets voorbereiding hebben gedaan. Zal wel na de verkiezingen zijn gedaan toen Trump alleen bezig was verloren verkiezingen te proberen te winnen en zich niet meer bezig hield met het land besturen.
Rowi62
1
quote:

Kleintje66 schreef op 22 april 2021 09:54:

[...]
Toch mooi dat ondanks Trump anderen wel verstandig zijn geweest en alvast iets voorbereiding hebben gedaan. Zal wel na de verkiezingen zijn gedaan toen Trump alleen bezig was verloren verkiezingen te proberen te winnen en zich niet meer bezig hield met het land besturen.
Dat zei ik al eerder. Onder en ondanks Trump ging ook veel goed maar dat haalde het nieuws niet. Het ging goed omdat hij intern bijvoorbeeld voor covid een prima instructie liet uitgaan naar de Staten (gemaakt door de ambtenaren) maar zijn twittergedrag vooral de aandacht trok.

Ik heb kennissen in Oregon en de puinhoop nu daar in Portland is drie maal erger dan voorheen onder Trump die nog iets probeerde er aan te doen. Elke week gaan er overheidsgebouwen in de fik. Het is één grote linkse (niet werkende) anarchie.
josti5
1
quote:

Kleintje66 schreef op 21 april 2021 21:39:

Mijn excuses trouwens voor mijn zure toon. Ik heb de afgelopen tijd gepraat met ziekenhuis medewerkers op niet covid-19 afdelingen waar wel uitbraken waren en hun zorgen, als: niet (volledig) gevaccineerd zijn, het astra zeneca vaccin krijgen, de belasting van het vele testen en de angst dat zij kwetsbare patiënten kunnen besmetten en dan staat daar de minister die verantwoordelijk is (ook voor die mensen) die even een gokje gaat wagen met covid-19 terwijl die mensen nog steeds niet goed beschermd zijn. Er zijn enorm veel gefrustreerde ziekenhuis medewerkers die op hun tandvlees lopen en zich in de steek gelaten voelen door de politiek. Een biertje drinken op het terras is blijkbaar belangrijker dan zorgen dat zij die de klappen moeten ontvangen daar eerst tegen beschermd zijn. We kunnen misschien nog een keer applaudisseren.

Wat leeft in de maatschappij en wat leeft in de ziekenhuizen lijken twee totaal verschillende werelden.
Dit is inderdaad onbegrijpelijk.
Mijn 'onderzoekje':
Verpleegkundige in mijn kennissenkring, 50 jaar, full time werkzaam op de afdeling neurologie, is nog steeds niet gevaccineerd.

Geldt ook voor de osteopaat van 51: niet gevaccineerd, liep in zijn praktijk covid op (of misschien door zijn weer schoolgaande, thuiswonende dochter?), daarmee zijn hele gezin besmettend en wie weet, hoeveel patiënten, ondanks zijn mondvod en alle maatregelen.

De medisch masseuse, 46: niet gevaccineerd.
De fysiotherapeut, 58: niet gevaccineerd.
De tandarts: niet gevaccineerd, evenals de mondhygiëniste.
De pedicure, 60: niet gevaccineerd.

Stapelgek word je als patiënt van de regels en de vragen, voordat en als je binnenkomt, de arme therapeuten werken de hele dag met een mondvod, en zeker de fysieke inspanners hebben daar, bij navraag, erg veel last van.

Bezopen, de Jonge!!!
voda
0
'EU treft voorbereidingen voor rechtszaak tegen AstraZeneca'
ANP 1 uur geleden

'EU treft voorbereidingen voor rechtszaak tegen AstraZeneca'© Copyright ANP 2021 '

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie maakt zich op om vaccinmaker AstraZeneca voor de rechter te slepen. Dat bericht nieuwssite Politico, die heeft gesproken met vijf EU-diplomaten.

De verstandhouding van de EU met AstraZeneca is verzuurd omdat de farmaceut al maanden veel minder coronavaccins levert dan afgesproken. Het doel van de rechtszaak zou zijn om het bedrijf te dwingen alsnog met de afgesproken hoeveelheden vaccins over de brug te komen, zegt een van de bronnen tegen de nieuwssite.

De commissie heeft de mogelijke juridische procedure woensdag aangekaart op een bijeenkomst van ambassadeurs. Toen zou er onder lidstaten veel draagvlak zijn geweest voor een rechtszaak. Twee diplomaten zeggen dat er later deze week een deadline is. Dan moeten EU-landen laten weten of ze AstraZeneca ook echt voor de rechter willen slepen.
het zwaard
0
RHODOS - NEDERLAND De Nederlandse Amy Smulders en haar zus Sophie waren onder de 189 gelukkigen die meemochten voor een testvakantie naar Rhodos. De reis kaderde in een door de regering gesteund onderzoek naar hoe onze noorderburen komende zomer veilig op vakantie kunnen. Na enkele tv-interviews stromen de online haatberichten flink binnen.

22-04-21, 09:23 Laatste update: 09:28 Bron: AD
4 REACTIES
Honderden reacties, de een nog negatiever dan de ander, stonden onder de filmpjes en interviews met Amy en haar zus Sophie. ‘Testschapen’, ‘proefkonijnen’, ‘egoïsten’ en ‘zielige figuren’. Het is slechts een kleine greep uit de vaak veel grovere berichten aan het adres van de zusjes Smulders. Afgelopen maandag kwamen zij terug van hun testvakantie op Rhodos. Het kabinet bood in samenwerking met Sunweb de reis aan. Wat een ontspannende zonvakantie had moeten zijn, werd een tripje met een negatieve lading.
leonardus65
0
@josti5 in België heeft de zorg voorrang. Ook de tandartsen zijn gevaccineerd. In ieder geval die er voor open staan. Vooral in steden zoals Brussel waren er veel medewerkers (allochtone ) die door facebook ed erg onzeker zijn geworden. Uiteraard krijgen ze geen keuze meer en gaat het een verplichting worden Wettelijk kader
"Uiteraard kan zo'n verplichting pas ingaan als er genoeg vaccins voorhanden zijn", legt Cloet uit. "We pleiten ervoor om die verplichting - net zoals dat het geval is voor een inenting tegen hepatitis B - op te nemen in de wet "Welzijn op het werk". Die wet zegt dat je geen zorgmedewerkers meer mag aanwerven die niet gevaccineerd zijn. Dat lijkt ons de beste weg." www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/01/margo...
jowi
1
Ja Zwaard, zegt toch iets over de normen en waarden die in mn in tijdvakken Rutten zo zijn gegroeid.
Ons land is totaal verloederd.
Alles maar tolereren en niet handhaven en aanpakken.
jowi
0
Een voorbeeld.

De avondklok invoeren. Een flinke beperking van de vrijheid van de burgers. Maar tijdens de pandemie het recht op demonstreren toestaan. Wat een ellende hadden ze zich kunnen besparen (besmettingen, vernielingen, handhaving, juridische procedures etc) als ze hadden bepaald dat demonstreren mag alleen tijdens de pandemie ff 4 maanden niet.
[verwijderd]
0
quote:

jowi schreef op 22 april 2021 10:47:

Ja Zwaard, zegt toch iets over de normen en waarden die in mn in tijdvakken Rutten zo zijn gegroeid.
Ons land is totaal verloederd.
Alles maar tolereren en niet handhaven en aanpakken.
Het verhaal over de GGD capaciteit en de bron en contact onderzoeken was helemaal schokkend. Noteer maar "thuis": als het onderzoek te lastig is. RIVM gaat daarmee aan de slag en constateert dat de meeste besmettingen thuis plaats vinden, OMT gebruikt RIVM informatie en adviseert beleid op basis van de hoge aantallen thuisbesmettingen. Zo zorgt bezuinigen op GGD, enorm domme "oplossingen" om hun gebreken te maskeren (noteer onbekend ipv thuis is beter) voor wanbeleid. In kader van de Rutte doctrine zou het me niet eens verbazen dat ze wisten dat dit gebeurd want er zouden vragen komen waarom er zoveel "onbekend" staat.
Chiddix
0
quote:

jowi schreef op 21 april 2021 16:50:

Gewoon maar een voorstel.....

Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
Hirshi Leeftijd 78 1 Vaccin Pfizer 15 maart 2021
Loisje Pfizer 4 april Tweede mei 2021
Peter/ fff Leeftijd 74 Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
John Jost Pfizer 29 april en 4 Juni
Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd met ?
GijsT: Medio april gevaccineerd met ?
Leonardus wacht op uitnodiging
izdp : Wacht op uitnodiging
Jowi: wacht op uitnodiging maar wil uitsluitend Pfizer of Moderna

Maakte een afspraak vanmorgen en kan morgen terecht. Keek ervan op, dat ik zo snel terecht kan. Ben sinds kort AOW er.
ffff
0
ffff schreef op 6 april 2021 19:26:

Gewoon maar een voorstel.....

Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
Hirshi Leeftijd 78 1 Vaccin Pfizer 15 maart 2021
Loisje Pfizer 4 april Tweede mei 2021
Peter/ fff Leeftijd 74 Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
John Jost Pfizer 29 april en 4 Juni
Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd. Vaccin niet gemeld.
GijsT: Medio april gevaccineerd . Vaccin niet gemeld
Leonardus : wacht op uitnodiging
izdp : Wacht op uitnodiging
Kleintje 66: Gevaccineerd. Vaccin niet gemeld.
Chiddix: Vaccinatie 22 april. Vaccin niet gemeld.
Jowi : Wacht op uitnodiging, maar wenst alleen Pfizer of Modena

Erg benieuwd naar : ( Discussiëren danig mee, maar wat doen zij uiteindelijk ....? )

Fred Objectief ?
ASTI ?
Rowi 62 ?
Luchtschip ?
Jonas ?
JP Samosa ?

AFWIJZINGEN door:

Rationeel.
Ed Verbeek
Opus,
Fred Flintstone
Hans/ Voda
Rene
A Mao
Henk Hesel

Als ik U vergeten ben, zet U er maar bij ! Of vul graag aan......welk vaccin U gekregen hebt

Motivering van dit mini-onderzoekje:
Mij zijn de vele afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.
Momenteel na ruim twee weken: 14 gevaccineerd contra 8 weigeraars. Ben benieuwd hoe dat over een half jaar eruitziet.

Peter
luchtschip
0
quote:

Rowi62 schreef op 22 april 2021 10:05:

[...]

Dat zei ik al eerder. Onder en ondanks Trump ging ook veel goed maar dat haalde het nieuws niet. Het ging goed omdat hij intern bijvoorbeeld voor covid een prima instructie liet uitgaan naar de Staten (gemaakt door de ambtenaren) maar zijn twittergedrag vooral de aandacht trok.


Trump stimuleerde de ontwikkeling van vaccins met "Operation warp Speed" enorm.
Echter aangaande het vaccineren van de bevolking maakte hij er een potje van.

Trump heeft met operatie "Warp Speed" goed werk verricht, door extra stimulering, voornamelijk geld, te geven aan farmaceutische bedrijven om versneld een vaccin te ontwikkelen en te produceren.
Trump hoopte dat hij voor de verkiezingen een vaccin had en dan goede sier kon maken met de uitrol ervan.

Trump verloor de verkiezing van 3 november en op 11 december 2020 werd het Pfizer vaccin als eerste goedgekeurd.
Trump beloofde voor eind December 20 miljoen Amerikanen hun eerste injectie zouden krijgen.

31 december 2020 :

Only about 2.8 million Americans had received a COVID-19 vaccine going into the last day of December, putting the United States far short of the government’s target to vaccinate 20 million people this month.

www.reuters.com/article/us-health-cor...

Ook in Januari kon Trump de doelstelling van 20 miljoen niet halen.
Toen Biden 20 januari 2021 President werd waren slechts 16,5 miljoen Amerikanen gevaccineerd :

First target missed (by Trump )
As of 20 January, the day Mr Biden became president, about 16.5 million vaccines had been administered in the US, according to official statistics.

Wat ging er fout bij Trump ?

Op 20 januari had hij weliswaar 35 miljoen vaccins aan de Staten geleverd.
Slechts 16,5 miljoen mensen waren gevaccineerd.

Trump verzuimde na levering van de vaccins bij de Staten, om als federale Overheid verdere ondersteuning te geven, financieel en logistiek.

Public health professor at George Washington University, Dr Leana Wen said: "The federal government seemed to have ceded its responsibility at the point the vaccines were given to the states.
"The state and local health departments have been asking for months for additional funding, and have not been given the funding that they need," she added.
Local authorities have said this delay affected the setting up vaccine centres, and hiring staff to work in them.
Some feel a more targeted approach is needed, with the government providing funding to local authorities, depending on their needs.
A long-delayed pandemic aid package was eventually agreed by Congress at the end of December. It provided $8.75 billion to states to assist with vaccination efforts.

Wat gaat Biden anders doen na zijn aanstelling op 20 januari 2021 ?

What will Biden do differently?

The Biden administration has set out a Covid action plan, which includes measures to facilitate the distribution of vaccines.
The president wants to increase state funding, calling for a $25 billion package for vaccination manufacturing and distribution. This will have to be approved by US lawmakers.
He's planning to open 100 federally funded vaccination sites, as well as mobile units to reach people in remote areas, staffing them with thousands of workers.

More pharmacies will also be used as vaccination sites, further expanding the pool of health professionals delivering vaccines.
And in a significant departure from the previous administration, Biden's team has proposed releasing all available vaccine doses as soon as they become available.

This is a controversial approach, as it potentially delays the availability of the second booster jab, but it's one that has been adopted by the UK government and others.

This highlights problems that have already arisen over vaccine production shortages, and there are proposals to address this, such as securing commitments for increased supply from the manufacturers, and possibly reducing the vaccine dosage.
President Biden has appointed a new Covid-19 response team to plan and orchestrate these measures.

www.bbc.com/news/world-us-canada-5572...

Trump heeft de ontwikkeling van de vaccins gestimuleerd door operatie "Warp Speed"

Echter met de distributie heeft Trump het laten afweten.
Biden heeft een compleet nieuwe opzet van aankoop, opslag, distributie en injectie locaties, van de grond af aan moeten opbouwen.

Op 20 januari 2021, bij zijn aantreden, slechts 16,5 miljoen gevaccineerd.
Slechts 100 dagen later totaal 200 miljoen vaccinaties.

rationeel
0
quote:

ffff schreef op 22 april 2021 12:07:

ffff schreef op 6 april 2021 19:26:

Gewoon maar een voorstel.....

Dit draadje leeft volop gedurende al ruim een jaar. Verhitte discussies voor en tegen vaccinatie. Zelf zou ik wel eens willen weten hoe nu in een relatief kleine, maar wel geëngageerde groep bezoekers van deze draad de vaccinaties al of niet laten uitvoeren.
Als ik het goed gevolgd heb tot nu toe gepost door:

Het Zwaard ; 24 april Astra Zeneca en op 24 juli tweede vaccinatieprik
Hirshi Leeftijd 78 1 Vaccin Pfizer 15 maart 2021
Loisje Pfizer 4 april Tweede mei 2021
Peter/ fff Leeftijd 74 Astra Zeneca op 1 April 2021 Tweede gepland op 10 juni a.s.
John Jost Pfizer 29 april en 4 Juni
Gokker: 29 April en 4 juni met Biontech/Pfizer
BDB : 27 april en tweede vaccinatie 1 juni : Pfizer
Vreemd Vermogen: Medio april gevaccineerd. Vaccin niet gemeld.
GijsT: Medio april gevaccineerd . Vaccin niet gemeld
Leonardus : wacht op uitnodiging
izdp : Wacht op uitnodiging
Kleintje 66: Gevaccineerd. Vaccin niet gemeld.
Chiddix: Vaccinatie 22 april. Vaccin niet gemeld.
Jowi : Wacht op uitnodiging, maar wenst alleen Pfizer of Modena

Erg benieuwd naar : ( Discussiëren danig mee, maar wat doen zij uiteindelijk ....? )

Fred Objectief ?
ASTI ?
Rowi 62 ?
Luchtschip ?
Jonas ?
JP Samosa ?

AFWIJZINGEN door:

Rationeel.
Ed Verbeek
Opus,
Fred Flintstone
Hans/ Voda
Rene
A Mao
Henk Hesel

Als ik U vergeten ben, zet U er maar bij ! Of vul graag aan......welk vaccin U gekregen hebt

Motivering van dit mini-onderzoekje:
Mij zijn de vele afwijzende postings in deze draad het afgelopen jaar opgevallen en NU zou ik toch wel eens als mini-mini- onderzoekje willen zien, wie er nu wel of niet gevaccineerd wordt.
Momenteel na ruim twee weken: 14 gevaccineerd contra 8 weigeraars. Ben benieuwd hoe dat over een half jaar eruitziet.

Peter
Ben benieuwd wie zich dan gezond voelt en wie niet.

Wat voor moeite is het nu, een beetje zinnig verslag te maken.

Wie hebben al Corona doorgemaakt, wat waren de verschijnselen, duur, restverschijnselen?
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1471 1472 1473 1474 1475 1476 1477 1478 1479 1480 1481 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.900,10 -1,04%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.939,62 -1,01%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.353,34 -0,97%
 US500^ 5.029,20 -0,85%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.328,31 +0,53%
 EUR/USD 1,0734 +0,34%
 WTI 82,53 -0,45%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%