Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Omzet Danone loopt terug
Outlook 2021 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien terugvallen als gevolg van de coronacrisis, maar de outlook voor heel 2021 werd gehandhaafd. Dit maakte de Franse voedingsreus dinsdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal werd een omzet geboekt van 5,66 miljard euro tegen 6,24 miljard euro een jaar eerder. Op gerapporteerde basis betekende dit een daling van 9,4 procent en op een vergelijkbare basis was er sprake van een terugval van 3,3 procent.

De analistenconsensus mikte op een omzet van 5,59 miljard euro.

"We verwachten onverminderd weer een vergelijkbare omzetgroei in het tweede kwartaal en een aantrekkende winstgevendheid in de tweede helft van 2021", aldus interim CEO's Veronique Penchienati-Bosetta en Shane Grant.

Bij de waterdivisie viel de vergelijkbare omzet met 11,6 procent terug, terwijl de omzet uit zuivel en plantaardige producten juist met 1,6 procent steeg. De omzet uit gespecialiseerde voeding daalde op vergelijkbare basis met 7,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Frankrijk heeft het gehad met zeer grote winkelcentra
Kleis Jager 19 apr

De Franse Tweede Kamer is voor een verbod op nieuwe ‘zeer grote’ winkelcentra. De grens voor nieuwe projecten komt met een nieuwe wet op tienduizend vierkante meter te liggen. De maatregel moet behalve het milieu ook de middenstand in de stadscentra beschermen.

Ze zijn veel Fransen een doorn in het oog: de enorme, Amerikaans aandoende winkelparadijzen in de periferie van de steden. De Assemblée Nationale, de Franse Tweede Kamer, haalt nu een streep door deze zogenoemde 'très grandes surfaces'.

Nieuwe projecten voor winkelcentra van meer tienduizend vierkante maken geen kans meer, zo bepaalt artikel 52 van een nieuwe klimaatwet, die vorige week werd aangenomen. De initiatiefnemers hopen niet alleen het milieu te behoeden voor meer reusachtige koopparadijzen, maar tegelijk ook de winkels in de bebouwde kom te steunen.

De grens van tienduizend vierkante meter lijkt erg hoog, omdat het in 80% van de gevallen om kleinere projecten gaat. ‘Deze maatregel is een mes zonder lemmet waarvan het handvat ontbreekt’, zo schamperde dan ook de linkse oppositiepartij La France Insoumise.

Maar de wet belooft meer eisen te stellen aan de plannen voor kleinere winkelcentra. De landelijke commissie voor de inrichting van de commerciële ruimte (CNAC) zal elk project van meer dan drieduizend vierkante meter strenger beoordelen voor een ontheffing wordt verleend. Bepalend wordt de vraag of een project beantwoordt aan de lokale behoeften.

Schoenendozen
Tekenen dat de tijd van de grote ‘schoenendozen’ voorbij is, waren er al eerder. Premier Jean Castex nam vorig jaar zomer een voorschot op dit onderdeel van de klimaatwet met een circulaire. Hierna heeft niet één nieuw megacentrum groen licht gekregen.

Eind 2019 sneuvelde een veelbesproken plan voor een enorm winkel- en pretcentrum in de buurt van het Parijse vliegveld Roissy, dat EuropaCity moest gaan heten. De motor achter dit idee was een combinatie van de Auchan-supermarkten en het Chinese toerisme- en hotelimperium Wanda. Auchan-Wanda stuitte in deze strijd onder meer op verzet van Unibail-Rodamco-Westfield, dat de eigenaar is van Aéroville, een winkelcentrum bij Roissy.

Unibail beet een jaar later zelf in het stof met Val Tolosa; een winkel- en vrijetijdsparadijs van meer dan zestigduizend vierkante meter, dat in de buurt van de zuidwestelijke stad Toulouse had moeten verrijzen. Sinds een negatieve uitspraak van een rechter in december vorig jaar lijkt dit project kansloos.

De CNCC (Conseil National des Centres Commerciaux), een vereniging van winkelcentra, heeft zich gezien het maatschappelijke klimaat niet verzet tegen het principe van het wetsartikel, maar aangedrongen op versoepeling van de regels om bestaande centra - die gemiddeld dertig jaar oud zijn - onder handen te nemen. De eigenaars, zoals de SCC-groep die veertig megacentra bezit, zoeken de toekomst in het het combineren van de winkels met bijvoorbeeld woningen, medische voorzieningen en bioscopen.

Amazon
Het maximum van tienduizend vierkante meter geldt tot grote ergernis van de winkeliersvereniging CDF (Confédération des Commerçants de France) niet voor de distributiecentra van e-commercebedrijven. Amendementen om de bouwhonger van Amazon en anderen aan banden te leggen haalden het vorige week niet.

Volgens de CDF meet de politiek met twee maten, want de klimaatwet zadelt winkels wel op met veel extra regels. Zo is lichtreclame nu gebonden aan eisen voor onder andere de omvang en de intensiteit van het licht.

Hier en daar wijzen critici op het feit dat Nederland en Duitsland wel beperkende maatregelen hebben genomen tegen de bouw van pakhuizen voor e-commerce. Ze vertegenwoordigen nu 1% van het bebouwde oppervlak, maar de groei zit er flink in, volgens de in stedenbouwkunde gespecialiseerde universiteit Gustav-Eiffel.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1380842/frank...
voda
0
Renault schiet licht tekort
Omzet daalt in eerste kwartaal.

(ABM FN) Renault heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien teruglopen en schoot daarmee tekort op de analistenverwachtingen. Dit kwam naar voren uit de cijfers van de Franse autobouwer donderdagochtend.

In het afgelopen kwartaal kwam de omzet uit op 10,02 miljard euro tegen 10,13 miljard euro een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een omzet van 10,04 miljard euro.

Renault verkocht 665.038 auto's in de afgelopen drie maanden, hetgeen wel 1,1 procent meer was dan een jaar eerder.

"De start van het jaar heeft de positieve impact bevestigd van ons op winstgerichte commerciële beleid", aldus de autobouwer.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Franse ondernemersvertrouwen zwakt af
Index op 95 in april.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie is in april toch weer teruggelopen na de stijging in maart. Dit bleek donderdag uit data van statistiekbureau Insee.

De index voor het ondernemersklimaat daalde van 97 in maart naar 95 in april.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Meer omzet voor Pernod Ricard
Drankenconcern doet het beter dan voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) Pernod Ricard heeft over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien stijgen. Dit meldde het Franse drankenconcern donderdagochtend.

De omzet van Pernod Ricard, bekend van bijvoorbeeld Absolut wodka, Jameson whiskey en Malibu, steeg 19 procent tegen constante wisselkoersen naar 1,96 miljard euro, goed voor een omzet over de eerste negen maanden van het jaar van 6,91 miljard euro. Dat cijfer betekende een autonome stijging van 1,7 procent op jaarbasis, terwijl zich over het eerste halfjaar nog een daling aftekende.

Analisten gingen voor het derde kwartaal uit van een omzet van 1,84 miljard euro.

Dividend

Het bedrijf keert een interimdividend van 1,33 euro per aandeel uit.

Outlook

Pernod Ricard verwacht een verdere groei in het laatste kwartaal van het boekjaar en gaat daarbij uit van een autonome jaarstijging met 10 procent voor de winstgevendheid uit de voortgezette activiteiten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Frankrijk heft binnenlandse reisbeperkingen op
Van onze redacteur 22 apr

Frankrijk gaat de coronamaatregelen versoepelen. Vanaf 3 mei worden alle binnenlandse reisbeperkingen opgeheven. Wel blijft de avondklok nog van kracht tot het moment dat de pandemie onder controle is.

Premier Jean Castex maakte donderdag onder meer bekend dat maandag de scholen weer open kunnen gaan. De volgende stap is op 3 mei. Dan mogen mensen weer vrij door het gehele land reizen. Maandenlang mochten Fransen niet verder reizen dan tien kilometer van hun huis. Bars, restaurants en terrassen gaan half mei weer open, als tenminste de situatie verbetert.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381255/frank...
voda
0
Franse dienstensector groeit weer

Door ABM Financial News op 23 april 2021 09:23
Views: 838

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in Frankrijk is in april gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De samengestelde inkoopmanagersindex voor Frankrijk steeg van 50,0 in maart naar 51,7 in april. Dat is het hoogste niveau in negen maanden.

De industrie groeit iets minder en de dienstensector laat weer groei zien.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg van 48,2 naar 50,4. De voorlopige index voor de industrie daalde van 59,3 naar 59,2.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.
voda
0
Remy Cointreau boekt hogere jaaromzet

Door ABM Financial News op 23 april 2021 09:07
Views: 878

(ABM FN-Dow Jones) Rémy Cointreau heeft in het afgelopen boekjaar, dat liep tot en met maart 2021, de omzet autonoom zien stijgen en verwacht een stijging van circa 10 procent voor het operationeel resultaat. Dit bleek uit de omzetcijfers die de Franse distillateur vrijdag bekendmaakte.

De omzet kwam autonoom 1,8 procent hoger uit op nipt meer dan een miljard euro. Op gerapporteerde basis daalde de omzet overigens wel met 1,4 procent.

De eerste helft van het jaar ging heen met een daling van de omzet, maar in de tweede helft tekende zich een herstel af met in het vierde kwartaal een autonome plus van 15,1 procent.

Bij de cognac-labels steeg de omzet autonoom met 3,7 procent naar 735 miljoen euro en bij de likeuren daalde de omzet autonoom met 3,2 procent naar 248 miljoen euro. Bij de partner-labels was sprake van een daling van 1,5 procent tot een omzet van 27 miljoen euro.

Outlook

Rémy Cointreau verwacht een stijging van operationeel resultaat over het afgelopen boekjaar op autonome basis van circa 10 procent met een negatief wisselkoerseffect van 5 miljoen euro.

De distillateur verwacht voor het nu lopende boekjaar een goede start, onder andere op basis van een structurele verbetering van het consumentenklimaat in de Verenigde Staten.

voda
0
Michelin ziet omzet aantrekken

Door ABM Financial News op 26 april 2021 18:08
Views: 1.635

(ABM FN-Dow Jones) Michelin heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien stijgen en handhaafde de outlook voor heel 2021. Dit maakte de Franse bandenfabrikant maandag bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis van 5,33 miljard naar 5,45 miljard euro. Michelin profiteerde van een herstel in de vraag en dit compenseerde voor verstoringen in de toelevering als gevolg van de coronacrisis.

De consensus mikte op een omzet van 5,48 miljard euro.

De outlook voor heel 2021 werd gehandhaafd. Daarmee mikt Michelin onverminderd op een vrije kasstroom, exclusief overnames en bepaalde kosten, van circa 1 miljard euro.
cune
0
Frankrijk begint steeds meer een politiestaat te worden.
Égalité , liberté en laïcité zijn een farce.
In het Arabisch wordt voor het woord kruisvaders Franchi gebruikt ( lees van Amin Maaluf : The Crusades Through Arab Eyes (French: Les Croisades vues par les Arabes) , vooral hoofdstuk 3 "The Cannibals of MaÝarra"
Er zal nimmer vrede komen in Europa door dit suprematistische en chauvinistische "Herrenvolk".
www.geenstijl.nl/5158863/20-franse-ou...
www.place-armes.fr/%C3%A9v%C3%A9nements
Frankrijk is een prachtig land maar helaas zijn er Fransen ( generaal de Gaulle schijnt dit eens gezegd te hebben).
cune
0
Uitstekend dat de flics die landgenoten die protesteren tegen de ongelijkheid mishandelen door ze te verminken aan ogen, handen of zo in elkaar te slaan of met hun laarzen schoppen dat men voor het verdere leven kreupel wordt eens "koekje van eigen deeg "krijgen . Vive la égalité !
De nrc vandaag : " Nieuwe terrorist blijft onder de radar.
Franse terreurbestrijding Het zijn nu vooral individueel geradicaliseerden die in Frankrijk terreurdaden plegen. Dat stelt autoriteiten voor lastige opgave.
Niets deed vermoeden dat Jamel G. van plan was een aanslag te plegen. Toch stapte de 36-jarige Tunesiër vrijdag het politiebureau van Rambouillet binnen, waar hij met een keukenmes de 49-jarige politieagente Stéphanie Monfermé doodstak. Monfermé laat twee dochters van 18 en 13 achter en haar man Alain, een bakker.
G. was niet bekend bij de Franse politiediensten, zijn strafblad is maagdelijk. Hij kwam in 2009 illegaal naar Frankrijk maar had sinds december een verblijfsvergunning. Hij werkte als bezorger, en huurde een studio in Rambouillet, waar de buren hem kenden als een gewoon, zij het zwijgzaam type.
Vrijdag werd bekend dat G. depressief was, erg genoeg om zich in maart bij de crisisdienst te melden. Zijn vader, die ook in Frankrijk woont en is opgepakt voor verhoor, had hem in maart naar Tunesië gestuurd, bezorgd om zijn toestand. Daar vertrouwde hij een nichtje toe dat hij zich eenzaam voelde en dat hij eraan dacht voorgoed naar Tunesië terug te keren.
G. staat voor een nieuw type terrorist waarvan het profiel zich sinds begin 2020 aftekent: eenlingen die relatief recent naar Frankrijk zijn gekomen, messen gebruiken, en niet op de radar van de ordediensten staan. Anders dan in de periode 2015-2017, toen grote aanslagen in Parijs, Brussel, Nice en elders werden gepleegd, associëren zij zich niet met terreurorganisaties als IS of Al-Qaida.
voda
0
Winst en omzet Sanofi lopen terug
Outlook gehandhaafd.

(ABM FN) Sanofi heeft in het eerste kwartaal van 2021 de winst en omzet zien teruglopen. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van de Franse farmaceut.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op 1,57 miljard euro tegen 1,68 miljard euro een jaar eerder. De omzet liep terug van 8,97 naar 8,59 miljard euro.

De omzet bij groeidivisie Specialty Care steeg met 15,3 procent dankzij een omzetgroei van 45,6 procent voor Dupixent, voor de behandeling van atopisch eczeem, ondanks een uitdagend klimaat als gevolg van de coronacrisis.

De zogenoemde business winst kwam uit op 2,02 miljard euro, ten opzichte van 2,04 miljard euro een jaar eerder. De business winst per aandeel steeg op jaarbasis met 5,2 procent tot 1,61 euro.

De outlook voor heel 2021 werd gehandhaafd, waarmee Sanofi onverminderd mikt op een hoog enkelcijferige groei van de business winst per aandeel.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
voda
0
Franse consumentenvertrouwen stabiliseert
Index opnieuw op 94.

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk heeft in april een pas op de plaats gemaakt. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee woensdag.

De vertrouwensindex noteerde opnieuw op 94.

Er werd door economen gerekend op een daling naar 92.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Franse minister roept ex-generaals met putsch-neigingen tot de orde
Kleis Jager 28 apr

De Franse minister van defensie Florence Parly zint op maatregelen tegen een groep reactionaire ex-militairen. Volgens dit gezelschap dreigt er een burgeroorlog, waardoor hun nog actieve collega’s genoodzaakt zouden zijn in te grijpen.

De Franse president Emmanuel Macron en de defensieminster Florence Parly begin maart, op bezoek bij vierde regiment van het Franse Vreemdelingenlegioen. Foto: Eliot Blondet/ANP

De Franse minister van defensie Florence Parly zint op maatregelen tegen de groep ex-militairen.
In een omstreden en apocalyptisch getoonzette brief luiden zo’n dertig gepensioneerde Franse generaals de noodklok over de staat van Frankrijk. Zij waarschuwen voor antiracisme-activisten die haat en verdeeldheid zouden zaaien en probleemwijken die steeds meer in handen komen van islamisten en jeugdbenden.

De auteurs menen dat een burgeroorlog onontkoombaar is als maatregelen uitblijven om traditionele waarden zoals patriottisme en autoriteit te herstellen. ‘In dat geval zijn onze nog actieve kameraden genoodzaakt onze beschaving te beschermen en onze landgenoten te redden’, zo staat er. ‘En dan zult u (de briefschrijvers richten zich tot de president en de politiek, red.) verantwoordelijk zijn voor duizenden doden.’

Behalve de generaals in ruste is de brief, die vorige week werd gepubliceerd op de site van het conservatief-katholieke weekblad Valeurs Actuelles, ondertekend door enkele duizenden militairen. Het ministerie van defensie is aan het inventariseren wie de ondertekenaars precies zijn, een nog actieve militair is nog niet gevonden. Volgens minister Florence Parly zijn alle ondertekenaars met pensioen en vertegenwoordigen zij alleen zichzelf.

Vergissing van Le Pen
Ook voor het deel dat niet meer in dienst is, maar nog wel oproepbaar, zijn sancties van toepassing, want ook voor hen geldt een plicht tot discretie. Een van de initiatiefnemers van de brief, Christian Piquemal, oud-generaal van het vreemdelingenlegioen, is een paar jaar geleden al gestraft. Piquemal (80) werd in 2016 aangehouden tijdens een verboden demonstratie van Pegida tegen immigratie en islamisering in Calais. Hij werd uitgesloten, wat onder andere betekent dat hij zijn uniform niet meer mag dragen.

Marine Le Pen, de grote rivaal van president Emmanuel Macron in de strijd om het presidentschap volgend jaar, heeft zich solidair verklaard met de generaals. Zij heeft hen uitgenodigd om zich bij haar aan te sluiten in ‘de strijd voor Frankrijk’.

Die manoeuvre is opmerkelijk, omdat een flirt met generaals met ondemocratische oprispingen niet past bij haar strategie, meent de politicoloog Jean-Yves Camus, gespecialiseerd in extreemrechts. Le Pen wilde haar partij vooral normaliseren, nadat zij in 2011 de leiding had overgenomen van haar vader Jean-Marie, die onder andere meermalen de Holocaust ontkende.

‘En nu associeert zij zich opeens met erg radicaal gedachtegoed’, zegt Camus. ‘De generaals hebben het over een komende burgeroorlog. Als je geen afstand neemt van dat idee, gooi je denk ik olie op het vuur. Bovendien wil Le Pen via democratische weg de macht veroveren. Dan kan je je niet afficheren met een oproep om in opstand te komen. Wat de politieke gevolgen zijn voor haar weten we nog niet, maar het lijkt mij een vergissing. ’

Geen fascisten
Tegelijkertijd wil Camus de brief van de generaals in perspectief plaatsen. ‘Het leger telt 270.000 personeelsleden, het aantal ondertekenaars is dus heel klein. Het gaat om een reactionaire groep die meent dat Frankrijk in levensgevaar is en dat dit een interventie van het leger rechtvaardigt. Ze zijn het niet eens over de vraag hoe ernstig de toestand is, maar delen de overtuiging dat uiteindelijk alleen het leger uitkomst kan bieden.’

Het Franse leger is voor het overgrote deel republikeins, dat wil zeggen dat het de democratische beginselen zeer is toegedaan, aldus Camus. ‘Het plichtsbesef is heel groot. In Frankrijk riep de OAS, een geheime militaire organisatie waar hoge militairen bij betrokken waren, in 1961 op tot een opstand omdat het wilde dat Algerije Frans zou blijven. Maar de OAS stond alleen, in Frankrijk bleef iedereen in de kazerne.’

Camus noemt de generaals ‘zeer, zeer rechts’. ‘Generaal Piquemal en generaal Antoine Martinez, die ook bovenaan de lijst ondertekenaars staat, zijn lid van het Conseil national de la résistance européenne. Die groep is opgericht door de literator Renaud Camus, de bedenker van de omvolkingstheorie, het idee dat de oorspronkelijk bevolking van het land wordt vervangen door immigranten. Martinez heeft zijn eigen organisatie opgericht: Volontaires pour la France. Dit zijn allemaal ultrareactionaire bewegingen, maar geen fascisten. En uiteindelijk zijn ze erg marginaal.’

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381853/frans...
voda
0
Franse consumentenprijzen verder omhoog
Inflatie van 1,3 procent in april.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in april verder opgelopen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen stegen met 1,3 procent op jaarbasis, na een stijging met 1,1 procent in maart. In april vorig jaar stond de inflatie nog maar op 0,3 procent.

Op maandbasis stegen de prijzen in april met 0,2 procent, iets minder sterk dan in in maart, toen een stijging van 0,6 procent gerapporteerd werd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Franse industrie groeit iets minder hard
Inkoopmanagersindex op 58,9.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in april in een iets lager tempo gegroeid. Dit bleek maandag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

De index voor de industrie daalde van 59,3 naar 58,9.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Vivendi en Mediaset beëindigen na vijf jaar juridische strijd
Van onze redacteur 08:49

Het Franse mediaconcern Vivendi en Mediaset, de grootste omroeporganisatie van Italië en eigendom van voormalig premier Silvio Berlusconi, beëindigen een jarenlang slepend juridisch geschil over een afgeblazen overname. De bedrijven kwamen overeen om alle juridische procedures in heel Europa te laten vallen. Dat maakten zij maandagavond bekend.

Vivendi en Mediaset stonden sinds juli 2016 op gespannen voet met elkaar nadat het Franse mediaconglomeraat, dat onder leiding staat van de miljardair Vincent Bolloré, onverwachts afzag van de aankoop van de betaal-tv-zender van Mediaset, Mediaset Premium. De deal zou worden gefinancierd door middel van een aandelenswap ter waarde van ongeveer €893 mln. Mediaset eiste na het weglopen van Vivendi miljarden euro's aan schadevergoeding.

Overnamepoging
Enkele maanden na de afgeblazen overname, kocht Vivendi een belang van bijna 30% in Mediaset in een poging het bedrijf over te nemen. Als onderdeel van de deal zal Vivendi het grootste deel van dit belang in de komende vijf jaar verkopen, waarvan 5% aan Fininvest, de holdingmaatschappij van Berlusconi. Dat bedrijf betaalt €2,70 per aandeel. Uiteindelijk zal het Franse bedrijf nog 4,6% van Mediaset in handen hebben.

In het kader van de schikking is ook afgesproken dat Vivendi voor het plan van Mediaset zal stemmen om het hoofdkantoor van Milaan naar Nederland te verplaatsen. Ook zullen de Fransen het einde van het dubbel stemrecht steunen en zal Fininvest op de aandeelhoudersvergadering van Mediaset de uitkering voorstellen van een buitengewoon dividend van €0,30 per aandeel, uit te betalen op 21 juli.

Vivendi's dochteronderneming Dailymotion heeft ingestemd met een eenmalige betaling van €26,3 mln om een auteursrechtenzaak met Mediasets dochterondernemingen RTI en Medusa te schikken.

Eerdere rechtszaken
Afgelopen september won Vivendi een rechtszaak om haar belangen in zowel Mediaset als Telecom Italia, de grootste telefoonmaatschappij van Italië, te behouden. Dit gebeurde nadat rechters van de Europese Unie een streep zetten door de Italiaanse regels om de macht van mediamagnaten in toom te houden. Vivendi heeft een aandeel van 24% in Telecom Italia.

Vorige maand oordeelde een rechtbank in Milaan tegen claims van Mediaset voor €3 mrd aan schadevergoeding van Vivendi. In december beschuldigden Italiaanse officieren van justitie Bolloré en Vivendi-ceo Arnaud De Puyfontaine van marktmanipulatie en het opzettelijk omlaag brengen van de aandelenkoers van Mediaset. Ook zouden zij activiteiten van de lokale marktregulator Consob hebben belemmerd. Vivendi ontkent deze beschuldigingen.

Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1382491/vivendi-en-m...
voda
0
Franse dienstensector groeit weer
Inkoopmanagersindex stijgt naar 50,3.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteiten in de Franse dienstensector is in april gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

De index die de activiteit van de dienstensector van het land meet, kwam in april uit op 50,3 tegen 48,2 in maart. Er was vooraf gerekend op een index van 50,4.

Vorige week kwam het bericht uit dat de inkoopmanagersindex voor de Franse industrie daalde van 59,3 in maart naar 58,9 in april.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Britse marineschepen richting Jersey om visserijconflict met Frankrijk
Van onze redacteur 07:44

Het visserijconflict tussen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk loopt verder op. Daarom varen twee Britse oorlogsschepen op bevel van premier Boris Johnson richting Jersey. Zij moeten voorkomen dat boze Franse vissers de grootste haven van het kanaaleiland blokkeren.

Boze Franse vissers protesteren in de haven van Boulogne-sur-Mer tegen de trage verstrekking van vergunningen om te mogen vissen in de Britse wateren. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
Na het vertrek van de Britten uit de Europese Unie zijn er problemen ontstaan over de toegang van de Franse vissers tot de wateren rond Jersey. Volgens de Fransen mogen zij daar minder uren maken en minder soorten uit het water halen.

Elektriciteit afsluiten
Om de druk op te voeren dreigden de Fransen de elektriciteit tijdelijk af te sluiten op Jersey, een eiland dat geen deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, maar wel Brits kroonbezit is. Volgens een woordvoerder van premier Johnson is het sturen van de marineschepen een voorzorgsmaatregel.

De woordvoerder spreekt tegenover de NOS van een 'dringende noodzaak tot het kalmeren van de spanningen en tot een dialoog tussen Jersey en Frankrijk over de toegang van vissers'.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1382995/britse-marin...
voda
0
Societe Generale ziet sterke afname probleemkredieten
Internationale zakenbank had goed kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale verwacht dat de voorzieningen voor slechte leningen dit jaar aanzienlijk lager zullen uitvallen, na een meevallend eerste kwartaal, met het beste resultaat in jaren voor de internationale zakenbankdivisie van de Franse bank. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Franse bank.

De nettowinst van 814 miljoen euro kan worden afgezet tegen het verlies van 326 miljoen een jaar eerder, toen de bank forse voorzieningen op kredieten moest nemen en de inkomsten uit aandelenhandel kelderden. Het cijfer is veel beter dan de winst van 228 miljoen euro die analisten gemiddeld verwachtten.

De omzet steeg met 21 procent tot 6,25 miljard euro. Ook dit was boven de verwachting van analisten van 5,92 miljard euro.

De voorzieningen voor oninbare leningen daalde met 66 procent bij de Franse bankreus, tot 276 miljoen euro. Ook ING rapporteerde donderdag een vergelijkbare afname van probleemleningen in het kwartaal.

De tak van de zakenbank die zich bezighoudt met de uitgifte van aandelen van bedrijven en de handel daarin, had het beste kwartaal sinds 2015.

SocGen rekent op 30 tot 35 basispunten van het leningenboek aan risicokosten, wat ongeveer de helft zou zijn van de 64 basispunten een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  25 apr
 Germany40^ 17.931,00 +0,08%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 +0,28%
 US30^ 38.124,13 0,00%
 Nasd100^ 17.428,55 0,00%
 US500^ 5.044,94 0,00%
 Japan225^ 37.725,14 0,00%
 Gold spot 2.332,68 +0,72%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%