Energie « Terug naar discussie overzicht

Verbund AG

59 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Joni-2
0
VERBUND AG: Jaarresultaten 2020: Positieve bedrijfsontwikkeling ondanks COVID-19-crisis

Omzet daalde weliswaar door Covid-19, maar Ebitda +9.2% en Winst /Aandeel +13.8% steeg

Het belang van waterkracht steeg veel sterker, als de andere energiebronnen (gas, wind, zon)

In de STOXX Europe 600 Utilities is Verbund AG, vorig jaar en de afgelopen 3 jaar het best presterende aandeel...

Vooruitzichten voor 2021 blijven positief

cc: finanznachrichten.de
Joni-2
1
VERBUND AG: Oostenrijks leidend bedrijf in de energietransitie creëert een nieuwigheid op de obligatiemarkt en geeft de eerste op EU-taxonomie afgestemde 'groene en duurzaamheids gebonden obligatie' uit.

Kort samen gevat:
de coupon van deze obligatie stijgt, als Verbund AG haar klimaat doelen niet haalt...Verbund heeft er toch vertrouwen in... :)

menafn.com/1101790624/VERBUND-AG-Aust...

ec.europa.eu/jrc/en/news/green-bonds-...
Joni-2
0
Verbund (AT) en Visiolar (DE) : bouwen 2.000 MW fotovoltaïsche zonne-centrale in Duitsland

cc: solarserver.de
Joni-2
0
Verbund AG , de Oostenrijkse elektriciteitsleverancier is gestart met de bouwt van een nieuwe pompaccumulatiecentrale in Karinthië.

De pompaccumulatiecentrale Reisseck II plus wordt volledig in een berg gebouwd. Daarom beginnen de bouwwerkzaamheden aan het Reisseck-meerplateau hoog boven het Karinthische Mölltal met een eerste explosie, het zogenaamde tunnelschot.

Dienovereenkomstig zal Reißeck II plus een grotcentrale worden en het hoogteverschil tussen de twee Mühldorf-meren op het plateau gebruiken - net als de Reißeck II-elektriciteitscentrale, die sinds 2016 in bedrijf is. Twee pompturbines moeten in totaal van 45 MW-stroom als overtollige groene stroom tijdelijk moet worden opgeslagen.

Inbedrijfstelling gepland voor 2023
De nieuwbouw maakt deel uit van de uitbreiding en modernisering van het elektriciteitscentralepark Malta-Reisseck, waarvoor Verbund in totaal 160 miljoen euro uitgeeft. "De 40 jaar oude pompturbines in de Malta-boventrap en pompen in de Malta-hoofdtrap worden momenteel vervangen en het meer dan 60 jaar oude Hattelberg-gemaal wordt vervangen door een moderne pomp in de Kolbnitz-centrale ", zegt Karl Heinz Gruber, algemeen directeur van VERBUND Hydro Power GmbH.

"Samen met de ingebruikname van de Reißeck II plus-cavernecentrale die gepland staat voor eind 2023, zal de hele Malta-Reisseck-centralegroep een turbinevermogen hebben van meer dan 1500 MW en daarmee veruit de krachtigste energiecentralegroep zijn. "

www.zfk.de/energie/strom/baustart-fue...

de.wikipedia.org/wiki/Kraftwerksgrupp...
Joni-2
0
Het Oostenrijkse nutsbedrijf Verbund en de grootste windenergie-exploitant van Italië, ERG, concurreren om activa te kopen van de Spaanse zonne-ontwikkelaar Grupotec in een deal die potentieel meer dan 1 miljard euro ($ 1,2 miljard) waard is, inclusief geplande investering, twee mensen die bekend zijn met zei de zaak.

De strijd is de laatste tussen internationale groepen om hun belangen in de snelgroeiende zonne-energiesector van Spanje te versterken, die steeds meer de aandacht van investeerders heeft getrokken nu regeringen en bedrijven wereldwijd proberen over te schakelen op hernieuwbare energie en de planeet verwarmende koolstofemissies te verminderen.

Het in Valencia gevestigde Grupotec heeft gespecialiseerde bedrijven: Augusta en Astris Finance, ingehuurd als adviseurs om het te helpen een portefeuille te verkopen die, eenmaal gebouwd, een generatiecapaciteit van bijna 3GW zou kunnen hebben, aldus de mensen die bekend zijn met de zaak.

Dit omvat bijna 1,3 GW die in 2023 op het net moet worden aangesloten en een investeringskost van ongeveer 1 miljard euro zou kunnen hebben, zei een van de mensen, eraan toevoegend dat de verkoper waarschijnlijk op zoek zou gaan naar een premie bovenop dat bedrag.

De totale waardering, inclusief enkele bedrijfsmiddelen en een lange lijst van projecten in eerdere stadia, zou kunnen oplopen tot ongeveer 2 miljard euro, zei de andere persoon.

Een woordvoerder van Verbund zei: "We onderzoeken kansen voor de hernieuwbare sector en als er een strategische match komt, zijn we misschien geïnteresseerd."

Grupotec, ERG en Astris hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar. Augusta gaf geen commentaar.

Grupotec exploiteert en onderhoudt momenteel meer dan 230 faciliteiten in Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, samen goed voor meer dan 530 megawatt, volgens haar website.

* Verbund wekt 90% van zijn elektriciteit op uit hernieuwbare bronnen en zei vorig jaar het potentieel te hebben geïdentificeerd om de komende tien jaar 5 miljard euro te investeren in projecten die de CO2-uitstoot verminderen.

* ERG, dat ongeveer 60% van zijn inkomsten uit windenergie haalt, heeft beloofd om de komende vijf jaar 2,1 miljard euro uit te geven, waterkrachtcentrales en gasgestookte centrales te verkopen en zijn zonnecapaciteit te vergroten om een ??puur groene energiebedrijf te worden.

Grupotec heeft aangegeven dat het kopers opties zou geven om de activa in verschillende stadia van het bouwproces te kopen, zei een van de mensen die bekend waren met de verkoop.

Source - Strategic Research Institute
Joni-2
0
VERBUND AG: Resultaten voor kwartalen 1-2 /2021:
Positieve winstontwikkeling door gestegen verkoopprijzen en eerste consolidatie van Gas Connect Austria GmbH

De bedrijfsontwikkeling van de groep was zeer bevredigend in H1 2021:

De randvoorwaarden voor de energiesector zijn verder aanzienlijk verbeterd, met name de prijzen voor Europese CO 2 -certificaten, die bepalend zijn voor de omschakeling van CO 2 -intensieve elektriciteitsopwekking op basis van kolen naar CO 2 -armere gasopwekking, en de prijzen voor primaire energiebronnen, waarmee de groothandelsprijs voor elektriciteit in Europa werd bepaald, is in de verslagperiode aanzienlijk gestegen. De duurzame positionering van de groep over alle segmenten heen sluit naadloos aan bij de steeds ambitieuzere decarbonisatie doelstellingen van de energiesector binnen de EU en Oostenrijk.

In deze omgeving is VERBUND ideaal gepositioneerd als een waterkrachtcentrale met een toenemend aandeel van nieuwe hernieuwbare energiebronnen.

Het VERBUND-resultaat ontwikkelde zich zeer positief in de kwartalen 1-2 / 2021.
De EBITDA steeg met 2,5% tot € 654,9 miljoen en de geconsolideerde winst steeg met 4,5% tot € 324,5 miljoen.
Het aangepast groepsresultaat steeg met 4,7% tot € 315,2 miljoen.

Cc: www.verbund.com

De koers van Verbund AG haalde tot heden een YTD van 22,26% en een YTY van 87.24%...
Joni-2
0
OMV en Siemens Austria doen afstand van hun aandelen in de e-mobiliteitsdienstverlener Smatrics.

Smatrics levert in Oostenrijk, dezelfde diensten als Alfen in Nederland

Volgens een krantenbericht trekt het Oostenrijkse olie- en gasbedrijf OMV zich terug uit de e-mobiliteitsdienstverlener Smatrics.
Het 40 procent belang in de marktleider op het gebied van laadstations gaat tegen boekwaarde naar het grotendeels staatsbedrijf Weense elektriciteitsbedrijf Verbund.

Siemens verkoopt ook belang
Siemens Oostenrijk verkoopt ook zijn 20 procent belang tegen boekwaarde, waardoor Verbund in de toekomst de enige eigenaar van Smatrics wordt. Volgens het rapport zijn de contracten medio juli getekend en wordt de deal in het vierde kwartaal afgerond.
Smatrics, opgericht in 2013, is een full-service provider van diensten met betrekking tot elektromobiliteit en exploiteert een uitgebreid, krachtig laadnetwerk in heel Oostenrijk. OMV had in 2017 40 procent geïnvesteerd.

Volgens de "Kurier" bedroeg de aankoopprijs destijds 23 miljoen euro. Met deze stap wilde OMV een partner krijgen om de brandstofmix op de eigen tankstations uit te breiden.

Cc: derstandard.at

De analisten van Kepler Cheuvreux bevestigen Verbund met een "Buy" rating en verhogen het koersdoel van 80,0 euro naar 95,0 euro.
Joni-2
0
Verbund AG is gestart met het Limberg III-project, een 480MW-project voor pompopslag (PSPP) nabij Salzburg, (Kaprun) Oostenrijk.

Het wordt ontwikkeld door Verbund Hydro Power (VHP) (voorheen Verbundgesellschaft), de grootste leverancier van hydro-elektriciteit in Oostenrijk.

Tegen 2030 moet de elektriciteit in Oostenrijk voor 100% (nationaal, op de balans) uit hernieuwbare energiebronnen komen.

Kaprun is onmisbaar zegt Karl Heinz Gruber, algemeen directeur van VERBUND Hydro Power GmbH, ging in op de uitstekende technische details van de groene batterij in Kaprun:

“In Kaprun zullen we het potentieel van bestaande systemen laten zien. De twee grote bestaande waterreservoirs met een totale capaciteit van meer dan 160 miljoen m³ maken de bouw mogelijk van nog een enorm flexibiliteitspakket naast de reeds in bedrijf zijnde Limberg 1 en Limberg 2 centrales.

Na voltooiing in 2025 kan Limberg 3 een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van black-out met de twee 240 MW krachtige, zeer flexibele pompturbines in recordbrekende responstijden. Met het extra vermogen kunnen bijvoorbeeld tot 100 nieuwe windturbines of 100.000 PV-systemen voor woningen in enkele seconden worden vervangen of ondersteund.


nsenergybusiness.com

verbund.com
Joni-2
0
Het management van VERBUND AG heeft vandaag de stijging aangekondigd van de winstprognose voor het boekjaar 2021.

VERBUND verwacht een aanzienlijk verbeterde omgeving in de energiesector op basis van de aanname van gemiddelde zelfopwekking uit waterkracht- en windenergie voor de rest van het jaar, evenals de huidige opportuniteits- en risicosituatie voor het boekjaar 2021 rapporteerde EBITDA (komt overeen met aangepaste EBITDA) tussen ongeveer EUR 1.490 miljoen en EUR 1.590 miljoen (vorige prognose: ongeveer EUR 1.310 miljoen tot EUR 1.410 miljoen) en gerapporteerde geconsolideerde winst tussen ongeveer EUR 740 miljoen en 810 miljoen EUR (prognose tot dusver: ongeveer 590 miljoen EUR tot 660 miljoen EUR).

De verwachte resultaten voor 2021 stijgen dus met, respectievelijk +14% en +25%

Voor het boekjaar 2021 plant VERBUND een pay-out ratio tussen 45% en 55% op basis van de geconsolideerde winst gecorrigeerd voor eenmalige effecten van circa € 720 tot € 790 miljoen.

De stijging van de winstprognose is voornamelijk te danken aan een bovengemiddelde waterstroom in kwartaal 3/2021, hogere gerealiseerde verkoopprijzen en hogere winstbijdragen van flexibiliteitsproducten.

Nadere details worden bekendgemaakt wanneer de resultaten voor kwartalen 1-3 / 2021 op 4 november 2021 worden gepubliceerd.

cc: boerse-social.com

De koers van Verbund Ag gaat vandaag +2.65% en YTY +72% :)
Joni-2
0
Opnieuw een positieve resultaten voor Verband AG

Het VERBUND-resultaat ontwikkelde zich zeer positief in de kwartalen 1-3 / 2021.

De EBITDA steeg met 16,3% tot € 1.150,6 miljoen en de geconsolideerde winst met 23,0% tot € 587,4 miljoen.

Het gecorrigeerde groepsresultaat steeg met 20,9% tot € 566,2 miljoen. De waterkrachtcoëfficiënt van de run-of-river centrales was 0,99, 1 procentpunt onder het langjarig gemiddelde en 1 procentpunt boven de vergelijkende waarde van het voorgaande jaar.

De opwekking van de jaarlijkse opslagcentrales daalde aanzienlijk met 10,7% in de kwartalen 1-3 / 2021 als gevolg van een lager pomp activiteit (walsbedrijf). De opwekking uit waterkracht is daardoor in totaal met 589 GWh verminderd ten opzichte van de rapportageperiode van het voorgaande jaar.
Daarentegen hadden de fors hogere korte termijn prijzen op de groothandelsmarkt voor elektriciteit een positief effect op de winst. Daarentegen zijn de prijzen op de termijnmarkt in de betreffende verslagperiode gedaald.

De gemiddelde verkoopprijs behaald op het gebied van eigen opwekking uit waterkracht zou dus met 7,4 € / MWh kunnen worden verhoogd tot 51,3 € / MWh. Ook de integrale consolidatie van Gas Connect Austria GmbH (volledige consolidatie sinds 31 mei 2021) droeg positief bij aan de winst.

Vooruitzichten voor 2021
Op basis van een gemiddelde eigen opwekking uit waterkracht en windkracht voor kwartaal 4/2021 en de kansen- en risicosituatie, EBITDA tussen circa € 1.490 en 1.590 miljoen en geconsolideerde winst tussen circa € 740 en 810 miljoen voor het boekjaar 2021 verwacht.
Voor het boekjaar 2021 plant VERBUND een uitbetalingsratio tussen 45% en 55% op basis van het geconsolideerde nettoresultaat gecorrigeerd voor eenmalige effecten van ongeveer € 720 tot 790 miljoen.

cc: Verbund AG
Joni-2
0
VERBUND AG (AT) verwerft het fotovoltaïsche project Illora in Zuid-Spanje van BayWa re Het Illora-zonnepark is gelegen in Pinos Puente in de buurt van Granada.
Er zijn drie PV-systeemsecties met een gepland totaal vermogen van 147,6 MWp. Illora zal ongeveer 260 GWh groene stroom per jaar produceren.

De bouw van het fotovoltaïsche park begon in mei 2021 en de ingebruikname is gepland voor het eerste kwartaal van 2022. De partijen kwamen overeen de aankoopprijs of andere details van de transactie niet bekend te maken.

De VERBUND-strategie 2030.
Naast de Hydro en enkele bio-elektriciteitscentrales, voorziet men een aanzienlijke groei op het gebied van fotovoltaïsche en windenergie, met als doel om tegen 2030 ongeveer 20-25% van de totale opwekking uit fotovoltaïsche en onshore wind te halen.
De markttoetreding in Spanje betekent deze transactie een belangrijke stap om dit doel te bereiken.
Joni-2
0
EnBW (De) sluit zich aan bij Verbund-dochter Smatrics (AT)
13-12-2021 om 11:12 uur
cc: .diepresse.com/

In de toekomst zal Smatrics steeds meer gepositioneerd worden als technologische e-mobility partner voor energieleveranciers, gemeentelijke nutsbedrijven of bedrijven uit de energiesector.

De Zuid-Duitse energieleverancier EnBW investeert 25,1 procent in de Verbund e-mobility-dochter Smatrics, die met zo'n 250 snellaad-punten het grootste snellaad-netwerk voor elektrische auto's van het land exploiteert.
De twee bedrijven maakten deze samenwerking bekend tussen de grootste Oostenrijkse groenestroom-aanbieder Verbund en de beheerder van het grootste openbare snellaad-netwerk in Duitsland. De antitrustautoriteiten moeten nog ja zeggen.

Nadat Siemens Austria (20 procent) en OMV (40 procent) het bedrijf verlieten, behoorde Smatrics korte tijd volledig toe aan Verbund - met de bedoeling een nieuwe partner binnen te halen. Smatrics werd opgericht in 2012, in 2013 begonnen Verbund en Siemens opnieuw onder de toen geregistreerde merknaam Smatrics, en in 2017 werd OMV erbij betrokken.

De e-mobiliteitsdienstverlener richt zich op infrastructuur, service en IT. In de toekomst zal Smatrics in toenemende mate gepositioneerd worden als technologische e-mobility partner voor energieleveranciers, gemeentelijke nutsbedrijven of bedrijven uit de energiesector, zo meldt het maandag.
De e-mobiliteitsdienstverlener werkte sinds het voorjaar van 2020 samen met EnBW om het laadnetwerk van Smatrics in Oostenrijk snel uit te breiden - het doel was vervolgens om het tegen eind 2021 te verdubbelen.

EnBW Energie Baden-Württemberg AG (Karlsruhe) is een van de grootste energiebedrijven in Duitsland en Europa met 24.000 medewerkers. Op het gebied van e-mobiliteit exploiteert het het grootste snellaad-netwerk in Duitsland en - via de joint venture Smatrics EnBW - ook in Oostenrijk.
Tot de zomer van 2020 had EnBW in Oostenrijk een blokkerende minderheid in de Neder-Oostenrijkse energieleverancier EVN; de laatste 28,35 procent werd verkocht aan Wiener Stadtwerke.
Joni-2
0
Verbund AG het grootste beursgenoteerde bedrijf, op de beurs van Oostenrijk neemt een nieuwe PV-centrale van 450 KWu in gebruik.

De koers van het nutsbedrijf (hoofdzakelijk waterkracht) stoomt vandaag met +5,77% verder, naar opnieuw een ATH record van € 104,8

YTY: +60,70%

industriemagazin.at/a/verbund-sonnens...
Willy B.
0
Joni

Zeer moeilijke vraag, ik weet het, maar zie jij nog opwaarts potentieel voor Verbund?
Joni-2
0
Verkopen doe ik zeker niet, kopen evenwel ook niet…maar ik wacht ook al maanden op een rustpauze van enkele maanden, maar die wil niet komen.

De huidige extreme stijging komt volgens mij, vooral van de inkomsten van de “tijdelijk” hoge elektriciteit prijzen en commissie op het gastransport, terwijl ze bovendien lage schulden hebben en vooral kunnen investeren met hun cashflow.

Verbund AG
heb ik nu 2 jaar (Januari en april 2020 gekocht) en toen waren er ook meer verkoop als koopaanbevelingen, maar met een "annuel" rendement van 72% mijn beste aandeel ooit…

Het is héél moeilijk om info vast te krijgen van dit aandeel (hoewel ik regelmatig de Oostenrijkse kranten uitpluis)
Gelukkig zijn de verrassingen vooral positief…

De reden dat ik er ook niet aan denk om te verkopen, komt omdat EU-commissaris Frans Timmermans ergens eind 2020 in een interview vertelde dat de Europese “Green Deal” onder andere gebaseerd was op de (succes) strategie van de nutsbedrijven Orsted en Verbund (naast ook nog industriële bedrijven o.a. Yara, Voestalpine, Siemens en Siemens Energy, Vestas en diverse waterstof bedrijven)

Het is het enige “grote” beursgenoteerd nutsbedrijf dat vooral in waterkracht werkt, maar ook ervaring heeft met windkracht, PV, hoogspanning, gasnetwerk, laadpalen en diverse waterstof projecten. (veel samenwerking met Duistland en oost Europa)

Van hun Blauwe Donau waterstof-project (met EU steun en bedrijven uit DE, DK, BE, NL, NO…) verwacht ik binnen enkele jaren veel positiefs..

Maar mijn laatste aankopen waren 2x Linde Plc, (een beetje ten koste van Euronext) waar ik nog een grote toekomst in zie en met de beste ESG score die ik ken (wat ook een stabiel aandeel tot gevolg heeft)
Klassieke gassen blijven stabiel groeien, maar voor hun waterstof en hun waterzuivering projecten /bedrijven verwacht ik véél groei…hun koers is bovendien zo stabiel als een nutsbedrijf, alvast in het verleden…

Daarnaast is Orsted momenteel ook goedkoop, bij een duidelijk signaal, maak ik hiervoor wel plaats ten koste van.... zien we dan wel….)
Joni-2
0
's Werelds eerste test op waterstof injectie, is gepland in een gasturbine centrale van Wenen in Oostenrijk.

Waterstofbijmenging in de elektriciteitscentrale van Donaustadt gepland onder reële omstandigheden - Wien Energie, RheinEnergie, Siemens Energy en VERBUND onderzoeken gezamenlijk sleuteltechnologie.

De ombouwmaatregelen aan de gasturbine starten al in het voorjaar van 2022. Na de ombouw van de turbine komend jaar moet de bijmenging van waterstof in 2023 plaatsvinden. De betrokken bedrijven verwachten van deze praktijktest belangrijke inzichten en data over het rendement en de emissies van waterstof bijstook.

In een eerste stap moet het waterstofgehalte 15 vol.% zijn. De tweede stap is het verdubbelen van het aandeel. Als de test succesvol is, moet het systeem gecertificeerd zijn voor continu gebruik. Zelfs met een bijmenging van 15 volumeprocent groene waterstof in de elektriciteitscentrale van Donaustadt zou jaarlijks zo'n 33.000 ton CO2 worden bespaard.

De elektriciteitscentrale van Donaustadt in Wenen is een van de modernste warmtekrachtkoppelingscentrales van Oostenrijk. Wien Energie heeft de centrale in 2001 in gebruik genomen en wekt warmte op met een vermogen van 350 megawatt en elektriciteit met maximaal 395 megawatt. In gecombineerd bedrijf is het rendement 86 procent. Het systeem is daardoor bijzonder efficiënt. In 2020 kon de elektriciteitscentrale van Donaustadt het equivalent van elektriciteit produceren voor 850.000 huishoudens en warmte voor meer dan 150.000 huishoudens.

www.ots.at/presseaussendung/OTS_20211...
59 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%