B&S Group « Terug naar discussie overzicht

B&S Group 2021

545 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Bob777
0
Ja, omzetten zijn zeer laag het grootste deel van de aandeelhouders zit er long in. Voor Q2 doen ze het bij de Action in ieder geval goed ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij ons staan de klanten buiten te wachten tot ze naar binnen mogen. Dus die omzet is naast de al aanwezige omzet van Kruitvat al weer genoteerd. Verder is het openstellen van allerlei terrassen ed natuurlijk gunstig voor de parfums. Dus misschien krijgen we een kleine remming op de omzet groei in Q1 maar als de ambities gehaald willen worden (+15%) dan moet Q2 ev zeer mooi worden.
bambricks
0
B & S moet je geduld mee hebben. Wachten tot wanneer de beurs de resultaten op pikt.

Als dit niet gaat gebeuren, dan kunnen ze ook niet met een emissie geld ophalen om extra overnames te doen. Notering heeft dan geen nut en kost alleen geld.

Ik ben er van overtuigd dat het moment wordt dat de groot aandeelhouder samen met een privat equity fund de zaak terugkoopt. Alleen zijn de overname premies in die gevallen altijd heel laag.
Louis Pasciuto
0
quote:

Bob777 schreef op 5 mei 2021 12:48:

Ja, omzetten zijn zeer laag het grootste deel van de aandeelhouders zit er long in. Voor Q2 doen ze het bij de Action in ieder geval goed ik weet niet hoe het bij jullie is maar bij ons staan de klanten buiten te wachten tot ze naar binnen mogen.
Die rij staat er natuurlijk niet omdat de zaak propvol is...
Bob777
1
quote:

Louis Pasciuto schreef op 6 mei 2021 10:59:

[...]

Die rij staat er natuurlijk niet omdat de zaak propvol is...
Propvol dat mag nu ff niet, maar de zaak is wel maximaal gevuld.
Tuurlijk zal er iets minder worden verkocht maar Action is nog steeds bezig om extra winkels te openen dus daar verwacht ik een soort stabilisatie.
Je zie dat cruisemaatschappijen ook al minder verlies noteren hetgeen betekend dat ze weer aan het varen zijn. In de luchtvaart is het niet zo dat ze helemaal stil liggen maar deze trend zat ook al in de cijfers van 2020. Daar heeft B&S zich naar aangepast dus de kosten zijn daar al lang weggesneden.
Vandaag een aantal bijgekocht en nu gewoon afwachten wat ze straks bij de cijfers te melden hebben. Ik ben wel positief en verwacht eigenlijk geen negatieve verassingen.
Bob777
0
Bob777
1

Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf
Beeld: NYSE
(ABM FN-Dow Jones) Lingeriemerk Victoria's Secret wordt een zelfstandig bedrijf. Dit maakte moederbedrijf L. Brands dinsdag bekend.

L. Brands gaat zelf verder met het snelgroeiende Bath & Body Works, dat een aparte beursnotering krijgt.

Victoria's Secret wordt aan bestaande aandeelhouders verkocht, nadat eerder dit jaar geen akkoord kon worden bereikt over een verkoop van een meerderheidsbelang aan Sycamore Partners.

Na de spin-off, die L. Brands in augustus denkt af te ronden, krijgt ook Victoria's Secret een eigen beursnotering.

L. Brands kwam dinsdag tevens met een positieve winstwaarschuwing. In het eerste kwartaal is de aangepaste winst vermoedelijk uitgekomen rond 1,25 dollar, waar het bedrijf eerder rekenden op 0,85 tot 1,00 dollar.

De omzet is vermoedelijk gestegen naar 3,02 miljard dollar, aldus L. Brands. Daarvan was iets meer dan de helft afkomstig van Victoria's Secret.

In het eerste kwartaal een jaar geleden draaide het bedrijf nog een verlies van bijna 297 miljoen dollar bij een omzet van 1,65 miljard dollar.

De definitieve cijfers over het eerste kwartaal verschijnen op 19 mei.

Als L.Brands al ruim 25% meer verwacht dan zou dit bij B&S ook zomaar kunnen.

mr_kaplan
0
quote:

Bob777 schreef op 10 mei 2021 17:50:

Nog een weekje tot de q1 update wat denken jullie dat het gaat worden?
Ik verwacht dat het positief zal zijn. Zijn afgelopen weken toch zo'n 5-10% gedaald, dus vermoed dat het bij de cijfers terug naar de 9.50+ gaat. Is volgens mij namelijk niks veranderd wat B&S echt kwaad zou kunnen hebben gedaan in q1.
Bob777
0
Dus positieve cijfers en een dalende koers? Ik verwacht dat de koers nog wel eens flink kan gaan stijgen en dat de cijfers wel goed moeten zijn anders hadden ze in april natuurlijk niet die groei ambities voor 2021 kunnen afgeven. Dat zou wel heel erg dom zijn om direct bij je eerste cijfers na deze presentatie al te moeten melden dat het niet zo gaat als je gepland had.
Techie
0
Ben benieuwd naar de cijfers van a.s. maandag. Tijdens de investors dag een maand geleden waren ze zeer enthousiast en het bedrijf is veel efficiënter en veel transparanter geworden dan in het verleden en de nieuwe e-comemrce strategie slaat wereldwijd USA, China (via Alibaba) aan. ook andere markten zoals midden oosten en Afrika worden getest. Voor tweede helft van het jaar gaan ook de taxfree winkels en cruises beperkt bijdragen aan het resultaat.

Veel interessanter is een vergelijk te maken met de beursgang van 4 jaar geleden tegen 14,50 euro en het huidige bedrijf. In deze periode zijn Fragrance.net en Lagaay geacquireerd. . Fragrance een acquisitie van rond 175 mln euro is eigenlijk in waarde verdubbeld met de huidige multiples die men voor e-comemrce bedrijven betaald in USA en Lagaay is een mooie aanvulling maar moet zich verder bewijzen binnen het concern (vredesmissies liggen onder druk op dit moment)

Ondanks deze WAARDE CREATIE is het schulden niveau onder het niveau van de emissiekoers. Er wordt veel efficiënter gewerkt en minder risico genomen.

Conclusie: met een aantrekkende economie wereldwijd en nieuwe strategie (e-commerce wereldwijd) aangestuurd met propiertary technologie (succesvol getest) is dit een potentiële groeibriljant voor de komende jaren.....

Grootaandeelhoduer Blijdorp heeft 70% van de aandelen en heeft paar maanden geleden 15% op 8 euro bijgekocht....

M.i waarde minimaal 10- 12 euro (alleen al op basis sum of parts van de verschillende bedrijven) en als het bewijs geleverd door mooie resultaten is een herstel richting introductiekoers 14.50 zeker mogelijk.

Ik ben long B&S de analisten begrijpen dit aandeel niet en er wordt weinig over geschreven in de pers....

mr_kaplan
0
quote:

Bob777 schreef op 14 mei 2021 11:42:

Ik slaap nog een beetje 9,50 is natuurlijk geen daling.
Komt door mijn verwarrende woordkeuze 'terug' naar de 9.50, waarschijnlijk ;). Zoals je in je andere post zet lijkt mij ook dat de cijfers wel in lijn moeten zijn met de verwachting. Vermoed ook niet al te veel spectaculairs, maar hoop wel dat het daarom weer een hoger structureel niveau heeft :)
mr_kaplan
0
Mooie analyse Techie. Ik verwacht ook dat de lange termijn goed zal zitten bij dit bedrijf. Heb het geluk gehad laag in te kunnen kopen en ben niet van plan (binnenkort) te verkopen. Mooi dat Blijdorp heeft bijgekocht, dat geeft ook wel wat aan zou je denken :)

Vind het verder ook jammer dat er weinig info verschijnt over het aandeel en dat de analisten er weinig op zitten, maar dat komt denk ik ook omdat er relatief weinig free float is / schijnt te zijn. Dat houdt de grotere partijen weg
Techie
0
Naar de beurs brengen voor 14,50 en terughalen 4 jaar later op 8 euro is een mooie scalp voor een beter bedrijf.

Ik zie twee perspectieven:

1. Nieuw management krijgt kans zich bewijzen in de komende twee jaar

2. Wordt van beurs gehaald voor 10 euro.....leuk uitstapje geweest voor grootaandeelhouder

De huidige koers geen reflectie van de waarde van het bedrijf en met deze beurskoers is het niet interessant om te acquireren door bv betaling in aandelen B&S, die kans hadden ze in 2017 bij de overname van Fragrance maar er werd gekozen voor hogere schuld....gelukkig is die nu weer onder controle en kan men weer denken aan kleinere acquisitie in cash of die meteen bijdragen aan de winst....
mr_kaplan
0
Voor 10 euro van de beurs klinkt wel erg mager, tov nu is dat een premium van iets meer dan 10%. Ik denk eerder dat het je eerste optie eerder is en ik denk ook wel dat ze dat op de goede manier aan het doen zijn nu.
Bob777
0
www.bs-group-sa.com/wp-content/upload...

Nette cijfers. Eigenlijk terug te verklaren naar twee zaken. Lockdowns waar je niets aan kunt doen en het effect van de wisselkoers EURO/DOLLAR. Nu we langzaam richting normaal gaan en de herhaling van de strategische doelen zie ik dit helemaal goed komen dit jaar.
voda
0
Beauty houdt B&S Group overeind
Sterke vraag naar parfums online beperkt omzetdaling.

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft in het eerste kwartaal van 2021 minder omzet geboekt, door de aanhoudende reisbeperkingen, maar wist de krimp te beperken door aanhoudend sterke online verkopen van parfums. Dat maakte de distributeur maandag bekend.

CEO Tako de Haan richtte de aandacht in het begeleidend schrijven bij de cijfers op het herstel bij de internationale distributie van sterke dranken, de succesvolle focus op e-commerce en de nieuwe marketingdiensten.

De omzet van B&S daalde afgelopen kwartaal met 6 procent van 420,5 miljoen tot 395,6 miljoen euro. Hiervan was ongeveer de helft het gevolg van wisselkoerseffecten.

Forse omzetdalingen van meer dan 20 procent waren er bij Food en Health, terwijl de omzet bij Retail nog 85 procent lager was dan een jaar eerder. Dit laatste onderdeel bedient winkels op luchthavens. Bij Personal Care was de omzetdaling bijna 7 procent en bij Liquors was dit ruim 2 procent.

Alleen de grootste tak, Beauty, zag de omzet sterk stijgen, met 18,8 procent tot 150,1 miljoen euro. Hier is sinds de pandemie de focus verschoven naar de online-verkopen van parfums aan particulieren. De hogere marges zijn hier nog niet aan het normaliseren, zoals B&S wel had verwacht, maar dat effect zal omkeren bij de opbouw van toekomstige voorraden, stelde het bedrijf.

Bij de distributie van sterke dranken zag B&S zowel de omzet als de marges herstellen, vergeleken met het jaar 2020. B&S focust in dit segment op marge en dat werkt, maar vertragingen in het zeevrachtvervoer en het tekort aan containers zorgen voor tegenwind.

Food, dat onder andere de duty-free winkels op luchthavens en verafgelegen locaties zoals militaire bases en boorplatforms bedient, bleef last houden van de reisbeperkingen en de terugtrekking van legertroepen uit Afghanistan.

Outlook

B&S verwacht dat de brutomarge gedurende het jaar geleidelijk zal verbeteren en is vol vertrouwen dat de financiële doelen voor het jaar zullen worden behaald, met een EBITDA-marge van meer dan 6 procent. In de daaropvolgende twee jaar zal de marge jaarlijks met 25 basispunten stijgen, is de doelstelling van B&S.

Tussen 2021 en 2023 dient de omzet jaarlijks met 7,5 procent autonoom te groeien, zo meldde B&S medio april al, aangevuld met nog eens 7,5 procent per jaar dankzij overnames.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
bambricks
0
voda
0
Beursblik: geen grote verrassingen bij B&S
Morgan Stanley spreekt van solide kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group heeft een solide eerste kwartaal achter de rug. Dit concludeerden analisten van Morgan Stanley, nadat B&S voorbeurs met een update kwam.

De resultaten waren in lijn met de verwachtingen van de analisten en B&S bracht geen wijziging in de outlook aan.

De omzet daalde met 5,9 procent, maar autonoom was dit 7,2 procent, of 3,6 procent tegen constante wisselkoersen, aldus de zakenbank.

"De financiële positie van B&S blijft stabiel met een aanhoudende focus op het werkkapitaal en een solide liquiditeit", aldus de bank.

Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies op B&S met een koersdoel van 7,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 8,95 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
545 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 4,500
Verschil -0,040 (-0,88%)
Hoog 4,650
Laag 4,495
Volume 127.930
Volume gemiddeld 67.779
Volume gisteren 398.729