Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.228 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse consumentenprijzen flink omhoog
Kerninflatie op 0,9 in april.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in april beduidend harder gestegen dan verwacht, na een plus van 0,6 procent een maand eerder. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De prijzen stegen afgelopen maand met 0,8 procent op maandbasis. Economen hadden voor april op een stijging van slechts 0,2 procent gerekend.

Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in de VS afgelopen maand zelfs met 4,2 procent.

De kerninflatie, dat wil zeggen gecorrigeerd voor voedsel- en energieprijzen, bedroeg in april 0,9 procent op maandbasis. Hiervoor was een stijging met 0,3 procent voorspeld. Op jaarbasis kwam de kerninflatie uit op 3,0 procent.

De energieprijzen daalden in april met 0,1 procent en de voedselprijzen stegen met 0,4 procent op maandbasis.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: onduidelijk of Amerikaanse inflatiestijging tijdelijk van aard is
Rabobank denkt voorlopig van wel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse inflatie was in april, op basis van de basiseffecten hoger dan normaal, en brengt de vraag met zich me of dit een tijdelijk effect is.

"Wij gaan er voorlopig vanuit van wel", aldus marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News na publicatie van het Amerikaanse inflatierapport. "Daarin kwam een inflatie op jaarbasis van 4,2 procent uit naar voren, maar op basis van de basiseffecten, los van corona, zou je op 3,6 procent uitkomen. Voor de kerninflatie, zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen, kom je uit op 2,3 procent op jaarbasis als je rekening houdt met basiseffecten en dat ligt boven het normale peil van ongeveer 2 procent. Dé vraag is nu of dit tijdelijk is of dat er meer aan de hand is. Dat kun je in dit rapport niet aflezen", aldus Marey.

De inflatiedata kwamen met 4,2 procent op jaarbasis hoger uit dan verwacht en lijken op jaarbasis vooral onder invloed te staan van de energieprijzen, die in april op jaarbasis 25,1 procent hoger uitkwamen.

Kort na publicatie van het rapport daalde euro ten opzichte van de dollar met 0,5 procent, maar inmiddels ligt de Europese munt nu 0,1 procent lager en noteert daarmee op 1,2140 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Rode start Wall Street in de maak
Nasdaq lager na hoge inflatiecijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen opnieuw op een rode opening af. Futures op de S&P 500 index noteerden op minder dan een half uur van de beursbel 0,5 procent in het rood en die voor de Nasdaq zakte weg na het inflatiecijfer tot een verlies van 1,2 procent.

Beleggers reageerden licht teleurgesteld op de Amerikaanse inflatiecijfers voor april, die voorbeurs bekendgemaakt werden. De consumentenprijzen stegen met 4,2 procent op jaarbasis, waar vooraf was gerekend op 3,6 procent. De kerninflatie bedroeg 3,0 procent op jaarbasis. Hier was 2,3 procent voorzien.

De dollar sterkte na deze cijfers wat aan tegenover de euro.

Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank voorspelde dinsdag tegen ABM Financial News koerswinst voor de dollar bij een hoger dan verwacht inflatiecijfer.

"Wij denken wel dat de scherpe kantjes van het inflatiedossier er een beetje af zijn, omdat het Amerikaanse banenrapport over april, dat afgelopen vrijdag naar buiten kwam, zo tegenviel. De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell kijkt vooral ook naar looninflatie en dit rapport zal hem nog geen zorgen baren", aldus Koopman.

Jeroen Blokland, hoofd Multi Asset bij Robeco, meent dat de markt niet zozeer benauwd is voor een stijgende inflatie, maar voor het effect die dit heeft op de rente. Onderzoek wijst volgens Blokland uit dat aandelen heel prima tegen inflatie van 3 of zelfs 4 procent bestand zijn. Zorgelijker is volgens Blokland wat er met obligaties gebeurt, als de inflatie blijft stijgen.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg woensdagmiddag naar 1,6550.

Olie werd ruim een procent duurder. De overvloed aan olie, die ontstond nadat de coronapandemie uitbrak, is vrijwel weggewerkt en de mondiale voorraden zitten bijna weer op het oude niveau. Dit concludeerde het Internationaal Energie Agentschap woensdag in diens maandrapport.

Het IEA werd tevens voorzichtiger ten aanzien van de vraag naar olie in 2021. De vraag zal dit jaar met een gemiddelde van 5,4 miljoen vaten per dag stijgen, denkt het agentschap. Dat is 270.000 vaten per dag minder dan eerder ingeschat. Vooral de coronaproblematiek in India is momenteel zorgelijk, aldus het agentschap.

Vanmiddag volgen nog de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Hamburgketen Wendy's verhoogde de winstverwachting voor dit jaar. Rekende de keten eerder nog op een aangepaste winst per aandeel van 0,67 tot 0,69 dollar, inmiddels mikt Wendy's op 0,72 tot 0,74 dollar per aandeel. Wendy's lijkt 6 procent hoger te gaan openen.

L Brands, Lyft en Palantir komen mogelijk ook in beweging nu deze aandelen toegevoegd worden aan de MSCI US Index. Axalta raakt zijn plekje juist kwijt. Vooralsnog zijn de koersindicaties lauw.

Het Europese Hof van Justitie heeft het in het voordeel van Amazon.com beslist in zijn beroep tegen een beschikking van de Europese Commissie. Volgens de Europese instelling ontving Amazon onwettige staatssteun in Luxemburg en moest het daarom 250 miljoen euro terugbetalen. Het aandeel lijkt 1 procent lager te gaan openen. CEO Jeff Bezos blijft afgelopen week voor 6,7 miljard dollar aan aandelen Amazon.com te hebben verkocht. In 2020 verkocht Bezos voor ruim 9 miljard dollar aan aandelen Amazon.

Tesla opent naar verwachting 3 procent lager. Roku koerst af op een 2,4 procent lagere opening.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdagavond in het rood. De Dow Jones index daalde 1,4 procent naar 34.269,16 punten en de breder samengestelde S&P 500 index leverde 0,9 procent in op 4.152,10 punten. De Nasdaq verloor slechts 0,1 procent op 13.389,43 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street
Oplopende rente blijft punt van zorg.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen donderdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Daarmee zetten de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van de afgelopen drie handelsdagen voort.

Woensdagmiddag was er een onverwacht sterke stijging van de Amerikaanse consumentenprijzen in april. Deze stijging vergroot de zorgen dat de Federal Reserve zijn tot dusver soepele monetaire beleid sneller dan verwacht zal moeten verkrappen.

Fed-leden hebben echter herhaaldelijk gezegd dat ze verwachten dat de stijgende inflatie tijdelijk zal zijn, maar niet alle beleggers zijn hiervan overtuigd. Mocht de inflatie blijven stijgen en de Fed ingrijpen door de rente te verhogen, dan is dit vermoedelijk slecht nieuws voor tech-aandelen en andere groei-aandelen.

"Het belangrijkste probleem dat we zien, is dat de waardering voor veel delen van de markt hoog is", aldus analist Salman Baig van Unigestion. "Als er een stijgende inflatie is, moeten toekomstige kasstromen worden aangepast", aldus Baig.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de producentenprijzen in april. De producentenprijzen zijn een voorbode voor de ontwikkeling van de consumentenprijzen.

De euro/dollar noteerde op 1,2067. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2069 op de borden.

Olie werd donderdag tot 2,7 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Boeing noteerde voorbeurs 0,1 procent lager, nadat Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder goedkeuring heeft gegeven voor het oplossen van een elektrisch probleem met meer dan 100 van zijn 737 MAX-jets.

De bitcoin is vannacht stevig onder druk komen te staan na een bericht van Elon Musk. De topman van Tesla liet op Twitter weten dat de autobouwer niet langer bitcoin accepteert als betaalmiddel. Musk zei bezorgd te zijn over het vervuilende karakter van bitcoin. Het 'minen' van de cryptomunt kost immers heel veel energie. En dat is volgens de CEO niet altijd schone energie, maar vaak kolen, die erg vervuilend zijn. Tesla verkoopt de bitcoins die het in bezit niet, voegde Musk toe.

Apple heeft afscheid genomen van Antonio García Martínez, na klachten van werknemers over passages in een boek van Martínez over zijn tijd bij Facebook en in Silicon Valley. De passages zouden seksistisch en vrouwonvriendelijk zijn.

Disney en DoorDash publiceren donderdag nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel Disney lijkt 1,5 procent lager te openen en DoorDash een half procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,1 procent lager op 4.063,04 punten. De Dow Jones index eindigde 2,0 procent in het rood op 33.587,66 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,7 procent tot 13.031,68 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Daling nieuwe steunaanvragen VS
Naar laagste niveau sinds medio maart 2020.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 8 mei gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 34.000 naar 473.000. Dit is het laagste niveau sinds 14 maart 2020.

Het cijfer van een week eerder werd met 9.000 opwaarts bijgesteld tot 507.000.

Economen hadden vooraf gerekend op 500.000 nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde, dat doorgaans minder volatiel is, bedroeg 534.000 aanvragen. Dat is 28.250 minder dan een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 1 mei kwam uit op 3,655 miljoen aanvragen, een afname met 45.000 aanvragen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amerikaanse producentenprijzen gestegen
Stijging van 0,6 procent in april.

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in april harder dan verwacht gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

De producentenprijzen stegen in april op maandbasis met 0,6 procent. Er was door economen gerekend op een stijging met 0,3 procent.

In maart stegen de prijzen met 1,0 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handel, voeding en energie noteerden de producentenprijzen in de VS in april een stijging van 0,7 procent op maandbasis. Hiervoor was een plus van 0,4 procent voorzien.

Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 6,2 procent en de kernprijzen gingen 4,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Wall Street koerst af op hoger slot
Oplopende rente blijft punt van zorg.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten de neerwaartse trend van de afgelopen drie handelsdagen te doorbreken. Rond het middaguur stonden de futures nog duidelijk lager.

Woensdagmiddag was er een onverwacht sterke stijging van de Amerikaanse consumentenprijzen in april. Deze stijging vergroot de zorgen dat de Federal Reserve zijn tot dusver soepele monetaire beleid sneller dan verwacht zal moeten verkrappen.

Fed-leden hebben echter herhaaldelijk gezegd dat ze verwachten dat de stijgende inflatie tijdelijk zal zijn, maar niet alle beleggers zijn hiervan overtuigd. Mocht de inflatie blijven stijgen en de Fed ingrijpen door de rente te verhogen, dan is dit vermoedelijk slecht nieuws voor tech-aandelen en andere groei-aandelen.

"Het belangrijkste probleem dat we zien, is dat de waardering voor veel delen van de markt hoog is", aldus analist Salman Baig van Unigestion. "Als er een stijgende inflatie is, moeten toekomstige kasstromen worden aangepast", aldus Baig.

Op macro-economisch werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 8 mei is gedaald met 34.000 tot 473.000 aanvragen. Economen rekenden op 500.000 nieuwe aanvragen.

De producentenprijzen in de VS zijn in april met een stijging op maandbasis van 0,6 procent harder gestegen dan verwacht. Economen rekenden op een stijging van 0,3 procent. Op jaarbasis stegen de prijzen met 6,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,2087. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2069 op de borden.

Olie werd donderdag tot 2,2 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Alibaba daalde voorbeurs 3,0 procent. De Chinese internetgigant met een notering in de VS heeft het afgelopen kwartaal de omzet hard zien stijgen, maar boekte onder de streep toch een verlies door een enorme boete die de Chinese mededingingsautoriteiten oplegden aan de techreus. In het lopende boekjaar verwacht Alibaba meer dan 930 miljard yuan aan omzet te realiseren. De teller bleef afgelopen jaar steken op 717 miljard yuan.

Boeing noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger, nadat Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder goedkeuring heeft gegeven voor het oplossen van een elektrisch probleem met meer dan 100 van zijn 737 MAX-jets.

De bitcoin is vannacht stevig onder druk komen te staan na een bericht van Elon Musk. De topman van Tesla liet op Twitter weten dat de autobouwer niet langer bitcoin accepteert als betaalmiddel. Musk zei bezorgd te zijn over het vervuilende karakter van bitcoin. Het 'minen' van de cryptomunt kost immers heel veel energie. En dat is volgens de CEO niet altijd schone energie, maar vaak kolen, die erg vervuilend zijn. Tesla verkoopt de bitcoins die het in bezit niet, voegde Musk toe.

Apple heeft afscheid genomen van Antonio García Martínez, na klachten van werknemers over passages in een boek van Martínez over zijn tijd bij Facebook en in Silicon Valley. De passages zouden seksistisch en vrouwonvriendelijk zijn.

Disney en DoorDash publiceren donderdag nabeurs kwartaalcijfers. Het aandeel Disney lijkt 1,5 procent lager te openen en DoorDash een half procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 2,1 procent lager op 4.063,04 punten. De Dow Jones index eindigde 2,0 procent in het rood op 33.587,66 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,7 procent tot 13.031,68 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Google krijgt stevige boete in Italie
Voor misbruik dominante positie.

(ABM FN-Dow Jones) Zoekmachine Google heeft in Italië een boete opgelegd gekregen van 102 miljoen euro vanwege het misbruiken van zijn dominante positie. Dit meldde de Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM donderdag.

Volgens de toezichthouder maakt het dochterbedrijf van Alphabet misbruik van zijn marktpositie via het besturingssysteem Android en de Google Play appwinkel.

De AGCM gaf in zijn bevindingen aan dat Google niet toestond dat het bedrijf Enel X Italia een versie van zijn JuicePass applicatie ontwikkelde die kon worden gebruikt met Android Auto. JuicePass is een app die gebruikt kan worden bij laadstations voor elektrische voertuigen in Italië.

In plaats daarvan gaf Google ruim twee jaar lang voortdurend de voorkeur aan zijn eigen Google Maps, aldus de mededingingsautoriteit.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Wall Street schudt rentevrees af

Door ABM Financial News op 13 mei 2021 22:10
Views: 4.533

(ABM FN-Dow Jones) De beurzen op Wall Street zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 steeg 1,2 procent naar 4.112,50 punten, de Nasdaq won 0,7 procent bij een slot van 13.124,99 punten en de Dow Jones index ging 1,3 procent hoger op 34.021,45 punten.

Daarmee wisten de indexen in New York de negatieve trend van de afgelopen drie dagen te doorbreken, veroorzaakt door een wereldwijde rentevrees nu de inflatie flink oploopt.

Woensdag werd bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in april veel harder dan verwacht zijn gestegen. Dit vergroot de zorgen dat de Federal Reserve zijn tot dusver soepele monetaire beleid sneller dan verwacht zal moeten verkrappen.

Fed-leden hebben herhaaldelijk gezegd dat ze verwachten dat de oplopende inflatie tijdelijk zal zijn, maar niet alle beleggers zijn hiervan overtuigd. Mocht de inflatie verder oplopen en de Fed ingrijpen door de rente te verhogen, dan is dit vermoedelijk slecht nieuws voor groeiaandelen als tech.

Toch is een verkoopgolf zoals die in de afgelopen dagen een uitgelezen kans om techaandelen met korting te kopen, aldus vermogensbeheerder Salman Baig van Unigestion. Volgens hem zoeken beleggers een veilige belegging om de storm te doorstaan.

Wel zien handelaren meer voorzichtigheid, omdat de oplopende inflatie de vraag oproept of dit een groter probleem is dan eerder gedacht "en of de Federal Reserve wellicht toch agressiever moet zijn [in zijn beleid]", aldus macrostrateeg Dwyfor Evans van State Street Global Markets.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde donderdag even op 1,70 procent maar zakte vervolgens terug tot 1,66 procent.

Op macro-economisch werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 8 mei is gedaald met 34.000 tot 473.000 nieuwe aanvragen. Economen rekenden op 500.000 nieuwe aanvragen.

De producentenprijzen in de VS zijn in april op maandbasis met 0,6 procent gestegen. Economen rekenden op een stijging van 0,3 procent. Op jaarbasis stegen de prijzen met 6,2 procent.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,2085. De olieprijs daalde flink. Op een settlement van 63,82 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3,4 procent goedkoper.

Daarmee kwam een eind aan vier achtereenvolgende handelsessies waarin de olieprijs steeg. Beleggers blijven bezorgd over de coronasituatie in India, terwijl het grootste oliepijplijnbedrijf van de Verenigde Staten, Colonial Pipeline, weer operationeel is na een cyberaanval eind vorige week.

Bedrijfsnieuws

Hype-aandelen GameStop en AMC Entertainment waren donderdag opnieuw populair onder particuliere beleggers, die met name laatstgenoemde aanbeveelden op Twitter en Reddit. GameStop steeg 14 procent en AMC zelfs bijna 24 procent.

Alibaba verloor 6,3 procent. De Chinese internetgigant behaalde het afgelopen kwartaal een veel hogere omzet, maar boekte onder de streep toch een verlies door een enorme boete die de Chinese mededingingsautoriteiten oplegden aan de techreus. In het lopende boekjaar verwacht Alibaba meer dan 930 miljard yuan aan omzet te realiseren. De teller bleef afgelopen jaar steken op 717 miljard yuan.

Boeing eindigde 0,8 procent hoger, nadat Amerikaanse toezichthouder op de luchtvaart akkoord gaat met de oplossing die de vliegtuigbouwer aandraagt voor een elektrisch probleem met meer dan 100 van zijn 737 MAX toestellen.

Bitcoin kwam onder druk te staan na een bericht van Elon Musk. De topman van Tesla liet op Twitter weten dat de autobouwer niet langer bitcoin accepteert als betaalmiddel. Musk zei bezorgd te zijn over het vervuilende karakter van bitcoin. Het 'minen' van de cryptomunt kost immers heel veel energie. En dat is volgens de CEO niet altijd schone energie, maar vaak kolen, die erg vervuilend zijn. Tesla verkoopt de bitcoins die het in bezit niet, voegde Musk toe.

Het aandeel daalde 3,1 procent. Bitcoin noteerde donderdagavond ruim 10 procent lager op 49.000 dollar.

Zoekmachine Google heeft in Italië een boete opgelegd gekregen van 102 miljoen euro vanwege het misbruiken van zijn dominante positie. Dit meldde de Italiaanse mededingingsautoriteit AGCM donderdag. Moederbedrijf Alphabet steeg 1,3 procent.

Disney en DoorDash publiceren donderdag nabeurs kwartaalcijfers. In aanloop sloten de aandelen hoger.

voda
0
Omzet DoorDash verdrievoudigd

Door ABM Financial News op 13 mei 2021 22:34
Views: 1.759

(ABM FN-Dow Jones) Doordash heeft in het eerste kwartaal van 2021 een veel hogere omzet behaald, ondanks dat coronamaatregelen werden versoepeld, en zag het verlies onder de streep kleiner worden. Dit maakte de Amerikaanse maaltijdbezorger donderdag nabeurs bekend.

"De negatieve impact waarop we rekenden in het consumentengedrag, was beperkter dan we hadden gedacht", aldus CFO Prabir Adarkar.

De omzet van het bedrijf uit San Francisco verdrievoudigde ruimschoots in de verslagperiode, naar 1,08 miljard dollar. In het eerste kwartaal een jaar eerder behaalde DoorDash een omzet van 362 miljoen dollar. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 994 miljoen dollar.

Het totaal aantal orders steeg met liefst 219 procent naar 329 miljoen.

Onder de streep boekte DoorDash een nettoverlies van 110 miljoen dollar, tegen een verlies van 129 miljoen dollar een jaar eerder. Hier voorspelden analisten een nettoverlies van 63 miljoen dollar.

Outlook

DoorDash verwacht dit jaar voor 35 miljard tot 38 miljard dollar aan orders te verwerken, waar in februari nog werd gerekend op 30 miljard tot 33 miljard dollar.

Voor het tweede kwartaal ligt de verwachting voor deze graadmeter op 9,4 miljard tot 9,9 miljard dollar.

In de nabeurshandel steeg het aandeel DoorDash 8 procent, na een plus van ruim 2 procent in de reguliere handel op Wall Street.
voda
0
Disney stelt teleur

Door ABM Financial News op 13 mei 2021 22:50
Views: 1.472

(ABM FN-Dow Jones) Disney heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar minder nieuwe abonnees aangetrokken bij zijn streamingdienst dan verwacht. Dit bleek donderdagavond uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse entertainmentconcern.

In maart passeerde Disney de grens van 100 miljoen abonnees voor zijn Disney+ dienst en afgelopen kwartaal kwam het totaal aantal uit op 103,6 miljoen. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden echter op 109,3 miljoen abonnees.

Bij de themaparken daalde de omzet met 44 procent en was sprake van een operationeel verlies van 406 miljoen dollar, als gevolg van de coronabeperkingen.

De totale omzet van Disney daalde in het tweede kwartaal met 13 procent op jaarbasis tot 15,61 miljard dollar. Analisten voorspelden 15,86 miljard dollar.

Onder de streep verdiende Disney 901 miljoen dollar winst, of 0,49 dollar per aandeel. Dat was een jaar eerder 460 miljoen dollar, of 0,25 dollar per aandeel. De winst uit voortgezette activiteiten was 912 miljoen dollar, of 0,50 dollar per aandeel.

De aangepaste winst per aandeel was met 0,50 dollar beter dan de 0,26 dollar die door analisten werd voorspeld.

In de nabeurshandel daalde het aandeel Disney bijna 4 procent. In de reguliere handel op Wall Street sloot het aandeel donderdag nog licht hoger.
voda
0
Coinbase profiteert van populariteit cryptovaluta

Door ABM Financial News op 13 mei 2021 23:05
Views: 2.117

(ABM FN-Dow Jones) Coinbase Global heeft in het eerste kwartaal flink meer winst en omzet behaald, profiterend van de groeiende populariteit van cryptovaluta als bitcoin. Dit meldde het Amerikaanse handelsplatform donderdag nabeurs in zijn eerste cijferrapportage als beursgenoteerd bedrijf.

In de verslagperiode steeg de nettowinst van 32 miljoen naar 771 miljoen dollar, of 3,05 dollar per aandeel. De omzet steeg van 191 miljoen naar 1,8 miljard dollar. De resultaten waren in lijn met wat Coinbase zelf had voorspeld.

Eind eerste kwartaal had Coinbase 56 miljoen geverifieerde gebruikers, tegen 34 miljoen een jaar eerder. Het aantal actieve gebruikers steeg van 1,3 miljoen naar 6,1 miljoen.

Het handelsvolume kwam uit op 335 miljard dollar, waarvan het leeuwendeel van institutionele beleggers.

Outlook

Coinbase was voorzichtig over de rest van het boekjaar, gezien de onvoorspelbaarheid van cryptovaluta.

In het tweede kwartaal verwacht Coinbase dat het aantal actieve gebruikers en handelsvolume gelijk of iets hoger zal uitkomen dan in het afgelopen kwartaal.

In de nabeurshandel steeg het aandeel bijna 3 procent. In de reguliere handel sloot Coinbase donderdag 6,5 procent lager.

voda
0
Amazon geeft nieuwe werknemers vaccinatiebonus
Van onze redacteur 13 mei

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon.com geeft nieuwe werknemers in Noord-Amerika een bonus van $100 als zij kunnen aantonen dat ze zich hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Het bedrijf hoopt zo gemakkelijker werknemers aan te kunnen trekken. Een hoger uurloon dan bij bijvoorbeeld McDonald's en een tekenbonus van maximaal $1000 moeten mensen ook over de streep trekken om in distributiecentra te gaan werken.

Door de sterke toename van het online winkelen zijn er bij Amazon nog eens 75.000 extra werknemers nodig om deze groei logistiek in goede banen te leiden. Vorig jaar nam het concern al zo'n half miljoen nieuwe werknemers aan. Eind maart had het bedrijf liefst 1,3 miljoen mensen in dienst.

Vorig jaar kwam Amazon onder vuur te liggen van vakbonden. Werknemers zouden worden uitgebuit, zo luidde de beschuldiging. Topman Jeff Bezos zette zich daar vorige maand tegen af. 'Onze werknemers worden soms neergezet als wanhopige zielen en robots. Dat klopt niet.' Maar hij erkende toen wel dat de tijd is gekomen om meer nadruk te leggen op het welzijn van de werknemers.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1383671/amazon-geeft...
voda
0
'Colonial Pipeline betaalde vorige week tóch bijna $5 mln aan hackers'
Van onze redacteur 13 mei

Colonial Pipeline heeft eind vorige week Oost-Europese hackers bijna $5 mln betaald om weer snel volledig in bedrijf te kunnen raken. Dat gebeurde al enkele uren nadat het eigen computernetwerk van de exploitant van de grootste oliepijpleiding in de Verenigde Staten met gijzelsoftware was platgelegd.

Persbureau Bloomberg maakte donderdag op gezag van twee bronnen melding van de betaling, die via een niet te traceren cryptomunteenheid zou hebben plaatsgevonden. Tot dusver waren er vooral berichten verschenen dat Colonial Pipeline geen afpersingsgeld wenste te betalen. Het bedrijf stond echter onder zware druk om zo snel mogelijk uit de benarde situatie te komen.

Colonial Pipeline zou van de hackers na de betaling een decryptiecode hebben gekregen om zich te ontdoen van de gijzelsoftware, maar die werkte blijkbaar zo traag dat de onderneming alsnog moest terugvallen op het herstellen van backup-bestanden. Pas vanaf woensdagmiddag vijf uur plaatselijke tijd kon de pijpleiding, de grootste bron van benzine en diesel voor de oostkust van de VS, weer met haar leveranties beginnen. Amerikanen waren de afgelopen dagen al begonnen met het hamsteren van benzine.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1383669/colonial-pip...
voda
0
Amerikaanse futures wijzen op hogere opening Wall Street
Markt houdt opwaartse trend vast.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten het herstel van donderdag vast te houden, na de sterkste driedaagse daling sinds eind oktober.

"De verkoopgolf op de markt is een goed moment voor beleggers om in tech te stappen; voor veel beleggers is het een kans om aandelen te kopen met een beetje korting die tot voor kort duur waren", vindt Salman Baig van Unigestion.

Toch waarschuwen sommige fondsmanagers op om je hoede te blijven. De stijging van de consumentenprijzen heeft geleid tot discussie over de vraag of "inflatie een groter probleem is dan gedacht en of de Federal Reserve een beetje agressiever zal moeten zijn", zei Dwyfor Evans van State Street Global Markets.

"We zien een aardig herstel", aldus Kent Engelke van Capitol Securities Management, eraan toevoegend dat als de inflatie op jaarbasis 3 tot 4 procent bedraagt, dit positief zou moeten zijn voor 'Main Street'. "Het is misschien niet geweldig voor snelgroeiende techaandelen, maar het is geweldig voor bedrijven die dingen produceren", zei Engelke.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de detailhandelsverkopen, de importprijzen en industriële productiedata, gevolgd door de bedrijfvoorraden in maart en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,2106. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2109 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2078 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde voorbeurs 3,8 procent lager. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten te verleiden met zijn streamingsdienst dan verwacht. Disney boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 901 miljoen dollar, ofwel 0,49 dollar, op een omzet van 15,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,50 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 0,26 dollar per aandeel op een omzet van 15,9 miljard dollar.

Doordash steeg voorbeurs 7,3 procent. De Amerikaanse maaltijdbezorger heeft het afgelopen kwartaal een veel hogere omzet behaald, ondanks dat de coronamaatregelen werden versoepeld, en zag het verlies onder de streep dalen.

Facebook en andere techreuzen zijn in afwachting van een Ierse uitspraak die zal bepalen of zij nog data van Europese gebruikers mogen opslaan in de VS.

Coinbase Global heeft in het eerste kwartaal flink meer winst en omzet behaald, profiterend van de groeiende populariteit van cryptovaluta als bitcoin. Het aandeel won voorbeurs 3,4 procent.

Elon Musk zei vannacht op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist. Hij voegde toe met de ontwikkelaars van dogecoin te werken om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk. Dogecoin won vervolgens meer dan 30 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent hoger op 4.112,50 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het groen op 34.021,45 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 13.124,99 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amazon neemt 10.000 extra werknemers in het VK aan
Van onze redacteur 13:03

Amazon AMZN$3.161,47-- gaat niet alleen in de VS, maar ook in het Verenigd Koninkrijk het aantal medewerkers flink opschroeven. De webwinkelreus is van plan om daar zo'n 10.000 mensen extra aan te nemen. Het totaal aantal werknemers in het VK komt dan neer op 55.000 aan het eind van 2021.

Het bericht komt een dag nadat Amazon bekendmaakte in de VS 75.000 mensen aan te willen nemen. Het techbedrijf, dat volop profiteert van de explosieve groei van online winkelen, nam alleen al in 2020 een half miljoen extra werknemers aan. Wereldwijd werken er nu zo'n 1,3 miljoen mensen voor Amazon.

Het bedrijf zal voornamelijk in de steden Engelse steden Londen, Manchester, Cambridge en het Schotse Edinburgh mensen aannemen. In Londen krijgen werknemers minimaal £10,80 betaald en in de andere steden £9,70. Dat ligt boven het Britse minimumloon dat in 2021 £8,91 bedraagt.

Het bedrijf maakte gisteren bekend dat het een bonus van $100 uit wil schrijven aan Amerikaanse werknemers die zich laten vaccineren. Of Amazon een dergelijk plan wil uitrollen naar de nieuwe medewerkers in het VK is nog onbekend.

Amazon ligt de laatste tijd vaak onder vuur over hoe het bedrijf zijn werknemers behandelt. Het bedrijf zou mensen uitbuiten door een structureel te hoge werkdruk. Ook kreeg Amazon grote kritiek op de onderbetaling van haar werknemers.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1383848/amazon-neemt...
voda
0
Handelstekort VS rijst de pan uit
Jean Dohmen 14:31

Trumps pogingen om het Amerikaanse handelstekort te verkleinen, zijn faliekant mislukt. Onder zijn opvolger Biden neemt het tekort nóg verder toe. Het is mede een gevolg van de enorme steunpakketten om de economie uit het slop te trekken.

In de haven van Los Angeles worden containers van een schip geladen. Foto: Reuters

Het Amerikaanse handelstekort was nog nooit zo groot. De VS consumeren meer dan ze zelf produceren en importeren daarom ook al jaren meer goederen dan ze zelf exporteren. In 2020 kwam dat verschil voor het eerst boven de $900 mrd uit. De cijfers over de eerste drie maanden van 2021 laten zien dat er aan de groei voorlopig zeker geen eind komt.

Dat is, ironisch genoeg, mede het gevolg van de succesvolle aanpak van de economische crisis in het land. Om de Amerikaanse economie uit het door corona veroorzaakte moeras te trekken, pompten de presidenten Trump en Biden er afgelopen jaar duizenden miljarden dollars in.

Die steunpakketten, inclusief forse coronacheques voor veel Amerikanen, zijn volgens econoom Raoul Leering van ING veel groter dan de stimuleringsmaatregelen van de belangrijke handelspartners van de Verenigde Staten in Europa.

De Amerikaanse economie herstelt mede daardoor sneller en zal volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit jaar met 6,4% groeien. Dat is beduidend meer dan in de eurozone, die afkoerst op een groei van 4,4%.

'Het geld rolt in de VS eerder dan in andere landen. Als Amerikanen dat geld uitgeven, gaat een deel ervan onvermijdelijk op aan spullen uit andere landen. Gevolg: een stijgend handelstekort', zegt hoofdeconoom Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer.

Olie op het vuur
Leering verwacht dat het Amerikaanse handelstekort de komende tijd verder zal toenemen. 'De VS geven twee keer zo veel uit aan steun als de eurozone. Ik zie de Europese regeringen hun impuls voor de economie nog niet verdubbelen', zegt de ING-econoom.

Het handelstekort was Bidens voorganger Trump een doorn in het oog, ook omdat de import van de vaak goedkopere buitenlandse producten ten koste ging van de Amerikaanse industrie. Maar hij slaagde er per saldo niet in het te verlagen.

Economen verbaast dat niet. Volgens Leering leert het verleden dat het Amerikaanse handelstekort alleen sterk daalt wanneer de groei in de VS achterblijft of de dollar in waarde daalt.

De vraag naar Amerikaanse producten neemt dan toe, wat ook goed is voor de werkgelegenheid in het land. Uit een studie van ING blijkt dat er de laatste vier decennia maar twee perioden waren waarin aan die voorwaarden werd voldaan: tussen 1987 en 1991 en tussen 2006 en 2009.

Trump gooide voor de coronacrisis zelf olie op het vuur met een enorme belastingverlaging van $1500 mrd. Daardoor gingen Amerikanen meer uitgeven en nam ook het handelstekort toe. Leering concludeert: 'Trump heeft zichzelf in zijn staart gebeten.'

Als de toenmalig president het handelstekort had willen verlagen, had hij impopulaire maatregelen moeten nemen: hogere belastingen of fors minder uitgeven. Dat zou de economische groei hebben geschaad, iets wat Trump niet op zijn geweten wilde hebben.

Dure dollar
Trump probeerde de Amerikaanse industrie met invoerheffingen te beschermen tegen goedkope import. Hij richtte zijn pijlen daarbij vooral op zijn grootste concurrent, China.

Waar economen voor waarschuwden, gebeurde. De import uit China nam weliswaar af onder Trump, maar het handelstekort met de rest van de wereld steeg. De Chinese import werd gewoon vervangen door goederen uit andere landen.

Het is als duwen op een waterbed: als je op de ene plek kracht zet, komt het water op een andere plek naar boven. Het tekort met China nam tussen 2016 en 2020 met $36 mrd af, dat met lagelonenland Vietnam nam in die periode met $37,7 mrd toe.

Het Economic Policy Institute, een denktank uit Washington, kijkt met grote zorg naar de al zeker twee decennia stijgende handelstekorten. Die decimeren volgens de aan de vakbeweging gelieerde denktank de Amerikaanse industrie.

Sinds het begin van deze eeuw gingen ruim 5 miljoen banen verloren. Trump kon dat niet ongedaan maken, en het probleem ligt nu op het bord van Biden.

Wat kan de Democraat doen? Nog meer landen bestoken met invoerheffingen, heeft volgens Mujagic weinig zin: 'Landen zullen tegenmaatregelen nemen die de VS raken. Biden heeft aangegeven juist meer te willen samenwerken.'

De denktank ziet de dure dollar met afstand als belangrijkste oorzaak van het groeiende tekort. Maar de mogelijkheden voor Biden om de koers van de munt te beïnvloeden zijn beperkt.

Buy American
Mujagic verwacht dat Biden zich niet zal verzetten tegen een zwakkere dollar. Leering is somber, en denkt dat alleen een sterke — 30 tot 40% — daling zoden aan de dijk zet. Dat ziet hij niet gebeuren. Zo overgewaardeerd is de munt volgens hem niet.

Biden vestigt, net als eerder Trump, zijn hoop op Buy American. De president wil fors extra investeren in herstel en versterking van de economie. De overheid moet het goede voorbeeld geven door vooral Amerikaanse producten te kopen.

'Een enorme stimulans voor Amerikaanse bedrijven', denkt Mujagic. 'En je krijgt geen ruzie met je bondgenoten.' Keerzijde is dat er een fors prijskaartje hangt aan die nieuwe werkgelegenheid.

Volgens berekeningen van het Peterson Institute for International Economics, een andere denktank uit Washington, kunnen de felbegeerde banen door de hogere kosten van Amerikaanse producten wel $250.000 per stuk gaan kosten.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383658/hande...
voda
0
Amerikaanse detailhandelsverkopen in april stabiel
Verkopen blijven achter bij verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) De verkopen in de Amerikaanse detailhandel zijn in april stabiel gebleven. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Economen hadden gerekend op een stijging van 0,8 procent. Op jaarbasis stegen de detailhandelsverkopen in april wel, en zelfs met 51,2 procent.

De aanvankelijk gemelde plus van 9,8 procent over maart, werd vrijdag opwaarts bijgesteld naar een stijging met 10,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Amerikaanse importprijzen blijven stijgen
Ook exportprijzen lopen verder op in april.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse importprijzen zijn in april harder gestegen dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

De importprijzen stegen met 0,7 procent op maandbasis, na een stijging met 1,4 procent in maart. Economen hadden voor april op een stijging van 0,5 procent gerekend.

De exportprijzen stegen ook in april, met 0,8 procent op maandbasis, na een plus van 2,4 procent in maart.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Wall Street koerst af op hogere opening
Markt houdt opwaartse trend vast.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het groen. De Nasdaq lijkt zelfs meer dan een procent hoger te openen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten het herstel van donderdag vast te houden, na de sterkste driedaagse daling sinds eind oktober.

"De verkoopgolf op de markt is een goed moment voor beleggers om in tech te stappen; voor veel beleggers is het een kans om aandelen te kopen met een beetje korting die tot voor kort duur waren", vindt Salman Baig van Unigestion.

Toch waarschuwen sommige fondsmanagers op om je hoede te blijven. De stijging van de consumentenprijzen heeft geleid tot discussie over de vraag of "inflatie een groter probleem is dan gedacht en of de Federal Reserve een beetje agressiever zal moeten zijn", zei Dwyfor Evans van State Street Global Markets.

"We zien een aardig herstel", aldus Kent Engelke van Capitol Securities Management, eraan toevoegend dat als de inflatie op jaarbasis 3 tot 4 procent bedraagt, dit positief zou moeten zijn voor 'Main Street'. "Het is misschien niet geweldig voor snelgroeiende techaandelen, maar het is geweldig voor bedrijven die dingen produceren", zei Engelke.

Voorbeurs werd op macro-economisch vlak bekend dat de verkopen in de Amerikaanse detailhandel in april op maandbasis stabiel zijn gebleven. Op jaarbasis stegen de verkopen met maar liefst 51,2 procent.

Valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury zei vrijdag tegen ABM Financial News dat een tegenvallend cijfer druk zal zetten op de dollar.

De Amerikaanse importprijzen zijn in april gestegen met 0,7 procent, terwijl de exportprijzen stegen met 0,8 procent.

Later op de dag volgen industriële productiedata, de bedrijfvoorraden in maart en het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,2130. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2109 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2078 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 1,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde voorbeurs 4,4 procent lager. Het Amerikaanse entertainmentconcern heeft in het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees weten te verleiden met zijn streamingsdienst dan verwacht. Disney boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 901 miljoen dollar, ofwel 0,49 dollar, op een omzet van 15,6 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,50 dollar per aandeel. Analisten rekenden op 0,26 dollar per aandeel op een omzet van 15,9 miljard dollar.

Doordash steeg voorbeurs 7,6 procent. De Amerikaanse maaltijdbezorger heeft het afgelopen kwartaal een veel hogere omzet behaald, ondanks dat de coronamaatregelen werden versoepeld, en zag het verlies onder de streep dalen.

Facebook en andere techreuzen zijn in afwachting van een Ierse uitspraak die zal bepalen of zij nog data van Europese gebruikers mogen opslaan in de VS.

Coinbase Global heeft in het eerste kwartaal flink meer winst en omzet behaald, profiterend van de groeiende populariteit van cryptovaluta als bitcoin. Het aandeel won voorbeurs 3,6 procent.

Elon Musk zei vannacht op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist. Hij voegde toe met de ontwikkelaars van dogecoin te werken om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk. Dogecoin won vervolgens meer dan 30 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,2 procent hoger op 4.112,50 punten. De Dow Jones index eindigde 1,3 procent in het groen op 34.021,45 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 13.124,99 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
25.228 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,49  +5,98  +0,69%  15:09
 Germany40^ 18.066,00 +1,15%
 BEL 20 3.884,94 +0,56%
 Europe50^ 4.986,71 +1,01%
 US30^ 38.322,01 +0,19%
 Nasd100^ 17.285,85 +0,44%
 US500^ 5.030,21 +0,26%
 Japan225^ 37.611,21 -0,30%
 Gold spot 2.310,46 -0,72%
 EUR/USD 1,0669 +0,16%
 WTI 81,12 -1,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +38,25%
PROSUS +3,95%
BAM +3,73%
JUST EAT TAKE... +3,06%
ALLFUNDS GROUP +2,40%

Dalers

RANDSTAD NV -6,93%
Akzo Nobel -5,65%
NSI -4,23%
FASTNED -3,10%
Fugro -1,80%