Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.653 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Bert12345
0
quote:

Insider schreef op 13 mei 2021 16:49:

Binnenkort hebben Bitcoins alleen nog nostalgische waarden, net als oude voetbalplaatjes.

De groei van het aantal cryptocurrencies is onbeperkt. Hoe leuk zo een beperkte oplage ook is, het is geen goud.
Het aantal elementen op de wereld is beperkt. Goud is daar een van.
Maar ondanks dat is investeren in goud ook niet zo een goed idee, het blijft een nonproductive asset.

Nou Pokemon kaarten knallen door het dak. Liever een zeldzaam voetbalplaatje dan wat 1'tjes en 0'tjes.
efreddy
0
quote:

Insider schreef op 13 mei 2021 16:49:


Maar ondanks dat is investeren in goud ook niet zo een goed idee, het blijft een nonproductive asset.

Nee, sinds ik mijn goud in 1999 heb gekocht heeft het maar gemiddeld 7.59% op jaarbasis in € opgebracht wat niet zoveel meer zal zijn als de werkelijke inflatie,wel een pak beter dan aandelen imtech,Fortis,geld op spaarrekening waar ook wel inzat (gelukkig niet zo heel veel).
Van mijn crypto heb ik veel minder reden om te klagen.
Riding the Tiger
3
Je zal maar de CCO zijn van Tesla... Het opperhoofd Elon krijgt een lumineus idee : we gaan wat cash beleggen in BTC, en klanten mogen onze producten kopen in BTC...

De CCO van Tesla kreeg bijna een hartinfarct en moest gereanimeerd worden met de defibrilator.

Elon heeft dan maar effe getweet dat dit feest niet doorging; Elon kan er ook niet aan doen; hij is genial, heeft asperger, en daar gaan we geen grapjes over maken, want dat zou politiek incorrect zijn. Misschien kan hij samen met Greta Turnberg iets opzetten, nu hij geen BTC meer wil aanvaarden vanwege niet milieuvriendelijk. Zij is ook geniaal en asperger...

Hij is ineens niet meer voor BTC...maar hij heeft wel voor 1,5 Mia BTC aangekocht. Ook de Marketing en Communicatie Managers van Tesla moeten binnenkort aan de kalmeringspillen. Misschien is het beter dat Elon effe vakantie neemt en vooral dat ze zijne GSM effe afpakken zodat hij niet meer kan tweeten. Bij onze goede vriend Donald Trump was ook soms beter geweest...
Osho
0
BNB ook onderzocht.

70% van mn coins verkocht de laatste week. De rest houd ik voorlopig vast.
[verwijderd]
0
Als mogelijke verklaring voor de daling wordt naast de tweet van Musk ook gegeven dat Binance, de grootste exchange wereldwijd, klaarblijkelijk door de IRS en het Amerikaanse Ministerie van Justitie wordt onderzocht.

Overigens zie ik op de IEX hoofdpagina dat de 10 jaars rente met meer dan 59% gestegen is vandaag. Als de rente gaat is het afgelopen met de everything bubbel en zal blijken en welke mate crypto daardoor beinvloed wordt.
voda
0
Musk zet Dogecoin hoger
Bitcoin daalt verder.

(ABM FN-Dow Jones) Cryptomunt Dogecoin is vannacht omhoog geschoten, na een tweet van Elon Musk.

Musk zei op Twitter nog altijd sterk te geloven in crypto, maar niet als het 'minen' en betalen met de munt veel fossiele brandstof als energie vereist.

Hij voegde toe met de ontwikkelaars van dogecoin te werken om het transactiesysteem van de munt efficiënter te maken. "In potentie veelbelovend", aldus Musk.

Een dag eerder zorgden tweets van Musk over het vervuilende karakter van Bitcoin nog voor een enorme prijsdaling van deze, maar ook andere cryptomunten.

Dogecoin wint vanochtend 16,4 procent op 0,5113 dollar. Bitcoin daalde volgens data van Coinmarketcap nog eens 2,5 procent naar 49.205 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Belastingdienst onderzoekt markt voor cryptomunten
Van onze redacteur 08:24

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de belastingdienst stellen een onderzoek in naar Binance, een van de grootste markten voor cryptomunten ter wereld. Onderzoekers die naar witwaspraktijken en belastingfraude speuren, vroegen informatie aan personen die vertrouwd zijn met de business van Binance. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.

Amerikaanse ambtenaren vrezen dat cryptomunten worden gebruikt om illegale transacties te verbergen. Bovendien vermoeden ze dat het bedrijf systematisch belasting ontduikt.

Binance is opgericht op de Kaaimaneilanden en heeft een kantoor in Singapore, maar zegt dat het geen enkel hoofdkantoor heeft. Chainalysis Inc, een forensisch bedrijf waarvan de klanten onder meer Amerikaanse federale agentschappen zijn, concludeerde vorig jaar dat er meer geld verbonden aan criminele activiteiten via Binance stroomde dan via enige andere markt voor cryptomunten.

Amerikaanse ambtenaren vrezen dat cryptomunten worden gebruikt om illegale transacties te verbergen, waaronder opbrengsten van diefstal en drugshandel. Ook wordt vermoed dat Amerikanen die veel winst maakten bij de handel in crypto de belastingen ontwijken.

'We nemen onze wettelijke verplichtingen heel ernstig en we werken samen met regelgevers en politie', zei een woordvoerder van Binance in een e-mail. De woordvoerder voegde eraan toen dat het bedrijf geen commentaar geeft op specifieke zaken.

De woordvoerder wou wel kwijt dat Binance net als financiële instellingen instrumenten heeft die verdachte activiteiten moeten detecteren en bestrijden. De koersen van de cryptomunten bitcoin en ethereum zakten na het bericht van Bloomberg.

Vorige maand kwam Binance in aanvaring met de Duitse financiële regelgever BaFin. Die liet weten dat het bedrijf een boete kan krijgen omdat het zijn digitale tokens aanbiedt zonder een beleggersprospectus te publiceren.

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1383765/belastingdienst-o...
voda
0
Top News
Dogefather dings Bitcoin

The crypto world erupted overnight after Tesla (TSLA) CEO Elon Musk said he would suspend vehicle purchases using Bitcoin (BTC-USD). "We are concerned about rapidly increasing use of fossil fuels for Bitcoin mining and transactions, especially coal, which has the worst emissions of any fuel," he wrote in a tweet. "Cryptocurrency is a good idea on many levels and we believe it has a promising future, but this cannot come at a great cost to the environment."

Trading at about $58K earlier on Wednesday, Bitcoin slumped to as low as $47K, or roughly 30% below its all-time high just shy of $65K. It's now changing hands at $51K, while the decline has weighed on the broader crypto world by wiping away $365B in market value. Musk still clarified that Tesla will not be selling any Bitcoin and "we intend to use it for transactions as soon as mining transitions to more sustainable energy." Tesla is also looking at other cryptocurrencies that "use <1% of Bitcoin's energy/transaction," a move that could be bullish for something like Ethereum (ETH-USD), which uses less energy-intensive proof-of-stake.

Twitter blows up: "Unlike @elonmusk I am not flip flopping every other second about #bitcoin. You will have to rip my bitcoin from my cold dead hands," writes Dave Portnoy. "When Elon realizes that bitcoin mining is actually pushing the renewable energy industry forward, he will refresh position and #bitcoin will moon," added Cameron Winklevoss, while his brother Tyler declared: "Bitcoin mining is a massive subsidy for renewable energy." Another bite from Bitcoin Magazine: "[We've] suspended purchasing any Teslas. We are concerned about the rapid increase in bad arguments, especially energy FUD, from the company's CEO."

Recap: During the first quarter of 2021, Tesla bought $1.5B worth of Bitcoin, then sold $272M worth. According to the company's most recent earnings, profits from Bitcoin sales specifically allowed the company to notch a $101M "positive impact" toward profitability. Interestingly enough, Musk just three weeks ago was in agreement with Square's (SQ) Jack Dorsey who said Bitcoin would be a "key driver of renewable energy's future." It also begs the question of what kind of durability Bitcoin has as a future currency, when prices can plunge nearly 20% at the turn of a tweet. (458 comments)

Gemberthee
0
quote:

Osho schreef op 13 mei 2021 20:01:

BNB ook onderzocht.

70% van mn coins verkocht de laatste week. De rest houd ik voorlopig vast.
Goeie strategie.
Ik heb momenteel 50 % verkocht.
voda
0
Cryptomunten onder vuur na ban van Tesla en onderzoek Amerikaanse autoriteiten
Van onze redacteur 14 mei

Laurens van Putten/ANP

Cryptovaluta's liggen vrijdag onder vuur na een reeks nieuwsberichten. Zo besloot Tesla om de bitcoin niet meer te accepteren als betaalmiddel omdat het bedrijf ineens bezorgd is voor de milieugevolgen van de munt en doen het Amerikaanse ministerie van justitie en de belastingdienst onderzoek naar cryptobeurs Binance.

Donderdagavond daalde de koers van de belangrijkste cryptomunt, de bitcoin, tot onder de $48.000 na nieuws van Tesla. Via een tweet zei topman Elon Musk dat zijn bedrijf de bitcoin niet meer als betaalmiddel accepteert. Als reden geeft Musk de CO2-uitstoot die het delven van cryptomunten veroorzaakt. Die is hoger dan de belasting die een land als Nederland op het energieverbruik in de wereld heeft.

De ommezwaai volgt nog geen vijftig dagen nadat de automaker juist afrekenen met de bitcoin had omarmd. Toen meldde het ook $1,5 mrd aan bitcoins op de balans te hebben staan. Die munten zal Tesla niet verkopen, zo maakte het bekend.

Kolen
'Om duidelijk te zijn: ik geloof heel erg in cryptomunten, maar het moet geen grote verhoging van het gebruik van fossiele brandstoffen veroorzaken, in het bijzonder van kolen', twitterde Musk. Het delven van bitcoin gebeurt grotendeels met elektriciteit die is opgewekt op basis van Chinese kolenmijnen. De koers van de bitcoin reageert ook altijd als daar een incident plaatsvindt, stellen deskundigen.

Vlak na de tweet van Musk werd bekend dat het Amerikaanse ministerie van justitie en de belastingdienst onderzoek doen naar Binance, een van de grootste cryptobeurzen. Onderzoekers die naar witwaspraktijken en belastingfraude speuren, vroegen informatie aan personen die bekend zijn met de business van Binance. Dat meldt het persagentschap Bloomberg.

Wettelijke verplichtingen
Amerikaanse ambtenaren vrezen dat cryptomunten worden gebruikt om illegale transacties te verbergen. Bovendien vermoeden ze dat het bedrijf systematisch belasting ontduikt. 'We nemen onze wettelijke verplichtingen heel ernstig en we werken samen met regelgevers en politie', meldde Binance in een e-mail, waarin het ook zei verder geen commentaar te geven op het onderzoek.

Vorige maand kwam Binance in aanvaring met de Duitse financiële regelgever BaFin. Die liet weten dat het bedrijf een boete kan krijgen omdat het zijn digitale tokens aanbiedt zonder een beleggersprospectus te publiceren.

Tether
Ook bleek donderdag uit een boekenonderzoek bij stablecoin tether dat de munt onvoldoende gedekt wordt door dollarreserves. Waar de Amerikaanse wet een volledige dekking door cash voorschrijft blijft het bij tether steken op slechts 4%.

Het bedrijf claimde dat circa 75% van de reserves gedekt zijn door cash en cash-equivalenten. Maar omdat niet bekend werd gemaakt aan welke debiteuren kortlopende leningen (65% van de reserves) uitstaan, twijfelden deskundigen aan de betrouwbaarheid van die stelling. 'Niet al het commercial paper is gelijkwaardig geschapen, vanwege de kredietbeoordelingen van diverse bedrijven', citeert cryptowebsite Coindesk een Amerikaanse universitair docent.

De audit van tether is onderdeel van een schikking van $18,5 mln die het bedrijf samen met zusterbedrijf Bitfinex, ook een cryptobeurs, trof met de New Yorkse aanklager. Die nam de bedrijven op de korrel nadat getracht was een verlies van $800 mln te verbergen.

Nieuwe rage ICP
De maandag gedebuteerde cryptomunt ICP, die als doel heeft internet weer leuk te maken, heeft inmiddels een marktomvang van $40 mrd en lijkt de nieuwste rage in de cryptowereld.

In Londen vertrok bankier Aziz McMahon bij Goldman Sachs nadat hij minimaal voor £10 mln winst had behaald in ethereum, de op een na grootste cryptomunt, zo meldt CNBC. Bij de bank was hij verantwoordelijk voor de aandelenhandel in opkomende markten, maar hij zou nu zijn eigen hedgefonds op gaan zetten.

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1383765/belastingdienst-o...
DeZwarteRidder
0
Column: zijn er nu meer gekken dan geld, of meer geld dan gekken?

Door Jim Tehupuring
23 min geleden in DFT FINANCIEEL

De beurs is een geweldige plek. Wie gelooft dat dankzij innovatie de welvaart blijft toenemen, kan daar via de beurs zijn voordeel mee doen. Immers, een groeiende economie betekent hogere aandelenkoersen. En minstens zo belangrijk: hogere bedrijfswinsten, waarover aandeelhouders dividend ontvangen. Wie verwacht dat we over tien tot twintig jaar welvarender zijn, raad ik aan nu te beleggen.

Ik heb geen glazen bol, maar weet zeker dat de langetermijnwaardebelegger minimaal een rendement van gemiddeld 5% zal behalen. Tot zover mijn pleidooi.

Met bitcoins die verdubbelen, robo-traders die 500% per jaar prediken en allerhande ander exotisch ’beleggings’-spul is dat pleidooi heden ten dage aan dovemansoren gericht. Na een potje tennis vroeg mijn tegenstander of beleggen iets voor hem was. Toen ik vertelde over geleidelijke langetermijngroei concludeerde hij van niet: hij moest snel een klapper maken om de Porsche van de buurman te kunnen overnemen.

Daarop hadden we intern de discussie of er nou meer gekken zijn dan geld – of meer geld dan gekken. Een lastige vraag, maar het antwoord is volgens mij nog erger: er is te veel geld en er zijn ook te veel gekken. En van beide komen er steeds meer.

De overdaad aan geld zoekt zijn weg en stuwt prijzen tot ongekende hoogtes. Om de boot niet te missen, betalen mensen zonder nadenken de gekste prijzen. Op de de beurs in de technologiesector, op de huizenmarkt en zeker in de cryptoscene.

Ik heb eerder benoemd dat de bitcoin de toekomst heeft als betaalmiddel. Zoals een euro dat is – en goud sinds mensenheugenis. Dat betekent echter nog niet dat iedere verhandelbare crypto waarde heeft (en blijft houden); laat staan dat de waarde zou moeten vertienvoudigen.

Normaliter heeft iets waarde omdat het een functie heeft. Dat je nu het geluk had dat jouw bezitting in waarde steeg, zegt niks over het toekomstig verloop.

Beleggen voor de toekomst is altijd verstandig; je profiteert van geleidelijke economische groei en deelt mee in de bedrijfswinst, maar iets kopen om een klapper te maken kan enkel goed aflopen als je iemand vindt die gekker is dan jijzelf.

Doe mij maar 5%.

Jim Tehupuring is eigenaar van 1Vermogensbeheer. Reageren? Mail naar vragen@dft.nl.
Gemberthee
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 mei 2021 08:58:

Column: zijn er nu meer gekken dan geld, of meer geld dan gekken?

Door Jim Tehupuring
23 min geleden in DFT FINANCIEEL

De beurs is een geweldige plek. Wie gelooft dat dankzij innovatie de welvaart blijft toenemen, kan daar via de beurs zijn voordeel mee doen. Immers, een groeiende economie betekent hogere aandelenkoersen. En minstens zo belangrijk: hogere bedrijfswinsten, waarover aandeelhouders dividend ontvangen. Wie verwacht dat we over tien tot twintig jaar welvarender zijn, raad ik aan nu te beleggen.

Ik heb geen glazen bol, maar weet zeker dat de langetermijnwaardebelegger minimaal een rendement van gemiddeld 5% zal behalen. Tot zover mijn pleidooi.

Met bitcoins die verdubbelen, robo-traders die 500% per jaar prediken en allerhande ander exotisch ’beleggings’-spul is dat pleidooi heden ten dage aan dovemansoren gericht. Na een potje tennis vroeg mijn tegenstander of beleggen iets voor hem was. Toen ik vertelde over geleidelijke langetermijngroei concludeerde hij van niet: hij moest snel een klapper maken om de Porsche van de buurman te kunnen overnemen.

Daarop hadden we intern de discussie of er nou meer gekken zijn dan geld – of meer geld dan gekken. Een lastige vraag, maar het antwoord is volgens mij nog erger: er is te veel geld en er zijn ook te veel gekken. En van beide komen er steeds meer.

De overdaad aan geld zoekt zijn weg en stuwt prijzen tot ongekende hoogtes. Om de boot niet te missen, betalen mensen zonder nadenken de gekste prijzen. Op de de beurs in de technologiesector, op de huizenmarkt en zeker in de cryptoscene.

Ik heb eerder benoemd dat de bitcoin de toekomst heeft als betaalmiddel. Zoals een euro dat is – en goud sinds mensenheugenis. Dat betekent echter nog niet dat iedere verhandelbare crypto waarde heeft (en blijft houden); laat staan dat de waarde zou moeten vertienvoudigen.

Normaliter heeft iets waarde omdat het een functie heeft. Dat je nu het geluk had dat jouw bezitting in waarde steeg, zegt niks over het toekomstig verloop.

Beleggen voor de toekomst is altijd verstandig; je profiteert van geleidelijke economische groei en deelt mee in de bedrijfswinst, maar iets kopen om een klapper te maken kan enkel goed aflopen als je iemand vindt die gekker is dan jijzelf.

Doe mij maar 5%.

Jim Tehupuring is eigenaar van 1Vermogensbeheer. Reageren? Mail naar vragen@dft.nl.
Hehe. Ik denk dat er momenteel meer geld is dan gekken.
DeZwarteRidder
0
What To Watch For

More regulation. Last week, new Securities and Exchange Commission Chair Gary Gensler suggested that the agency may be gearing up for a long-awaited crypto crackdown in light of the market’s recent boom, telling CNBC: “To the extent that something is a security, the SEC has a lot of authority, and a lot of crypto tokens—I won’t call them ‘cryptocurrencies’ for this moment—are indeed securities.”
Surprising Fact

The SEC is investigating Ripple for the alleged sale of securities. Announced in December, the investigation briefly wiped out more than half of the token’s market value before cryptocurrencies started soaring again. The SEC has added pressure to the investigation in recent days, and though it’s another more sustainable bitcoin alternative, XRP is down 4% over the past 24 hours.
voda
0
Musk uit weer kritiek op Bitcoin
Munt hard onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft vannacht op Twitter weer de nodige kritiek geleverd op Bitcoin.

Musk, oprichter van Tesla, retweette onder meer een tweet waarin te lezen stond dat houders van Bitcoin een tik krijgen als ze volgend kwartaal tot de ontdekking komen dat Tesla de rest van zijn Bitcoins heeft gedumpt. "Met alle haat die @elonmusk krijgt, kan ik het hem niet eens kwalijk nemen", twitterde Mr. Whale.

Een uur eerder schreef Musk dat Bitcoin "enorm gecentraliseerd is" met een paar grote 'miners' die de controle in handen hebben.

En in een reactie op een tweet van een andere volger, die suggereerde dat Musk 'een trol' is, reageerde de topman van Tesla dat dit soort "onaangename bedreigingen" maken dat hij wel eens "all in" wil gaan op Dogecoin.

Maandagochtend werd de Bitcoin verhandeld op 43.090 dollar. Ook Dogecoin daalde, naar 0,479 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Musk: Tesla verkocht geen Bitcoins
Na speculatie over verkoop cryptomunt door fabrikant.

(ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft maandagochtend gemeld dat Tesla geen Bitcoins heeft verkocht. Dit deed de oprichter van de fabrikant van elektrische auto's nadat hij daar eerder vannacht wel op hintte.

"Om speculatie op te helderen, Tesla verkocht geen enkele Bitcoin", aldus Musk.

Musk retweette vannacht onder meer een tweet waarin te lezen stond dat houders van Bitcoin een tik krijgen als ze volgend kwartaal tot de ontdekking komen dat Tesla de rest van zijn Bitcoins heeft gedumpt. "Met alle haat die @elonmusk krijgt, kan ik het hem niet eens kwalijk nemen", twitterde een cryptoanalist die zich Mr. Whale noemt.

Een uur daarvoor schreef Musk dat Bitcoin "enorm gecentraliseerd is" met een paar grote 'miners' die de controle in handen hebben.

En in een reactie op een tweet van een andere volger, die suggereerde dat Musk 'een trol' is, reageerde de topman van Tesla dat dit soort "onaangename bedreigingen" maken dat hij wel eens "all in" wil gaan op Dogecoin.

Maandagochtend werd de Bitcoin verhandeld op 44.814 dollar. Dogecoin daalde naar 0,4917 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
finance2u
0
Riding the Tiger
0
Nu snap ik het nut van Cryptomunten ; je kan er interessante transacties mee doen.

Het Amerikaanse oliepijplijnenbedrijf Colonial Pipeline heeft losgeld betaald aan cybercriminelen om weer toegang te krijgen tot platgelegde computersystemen. Volgens het persbureau Bloomberg, dat zijn informatie haalt bij twee ingewijden, zou het gaan om bijna 5 miljoen dollar (4,1 miljoen euro). Dat bedrag zou in ontraceerbare cryptomunten zijn overgemaakt.
DeZwarteRidder
0
quote:

Riding the Tiger schreef op 17 mei 2021 08:50:

Nu snap ik het nut van Cryptomunten ; je kan er interessante transacties mee doen.

Het Amerikaanse oliepijplijnenbedrijf Colonial Pipeline heeft losgeld betaald aan cybercriminelen om weer toegang te krijgen tot platgelegde computersystemen. Volgens het persbureau Bloomberg, dat zijn informatie haalt bij twee ingewijden, zou het gaan om bijna 5 miljoen dollar (4,1 miljoen euro). Dat bedrag zou in ontraceerbare cryptomunten zijn overgemaakt.
Waarschijnlijk hebben ze Monero gebruikt.
DeZwarteRidder
0
quote:

finance2u schreef op 17 mei 2021 08:45:

Bij het aloude vertrouwde goud heb je al deze onzin niet...dat overleeft alles!!!
Toch is goud geheel waardeloos als je het niet kan gebruiken om voedsel te kopen.

Alle goudschatten die we in de grond (of op zee) vinden waren waardeloos voor hun eigenaren.
15.653 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 11:10
Koers 66.417,85
Verschil +85,17 (+0,13%)
Hoog 67.057,55
Laag 66.166,21
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0