Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Orsted A/S

534 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
'belegger''
2
iShares Global Clean Energy UCITS ETF (IE00B1XNHC34) is sinds 19 april uitgebreid van 30 naar 82 posities. Net als voorheen bestaat ongeveer de helft uit nutsbedrijven. Maar de lijst met namen is flink uitgebreid nu o.a. Ørsted 6,28%, Iberdrola 4,27%, Enel 4,13%, NextEra 4,07%...

www.ishares.com/nl/particuliere-beleg...
voda
0
Ørsted Signs Power Purchase Agreement with MSD

Biopharmaceutical company known as Merck & Co Inc Kenilworth New Jersey, in the US and Canada, MSD has signed an agreement to purchase energy from the Armadillo Solar Center in Texas. With the PPA, Ørsted is extending its industrial customer base to the pharmaceutical industry. The Center is expected to be operational by early 2023.

The Armadillo Solar Center will be based in Navarro County in Texas, less than 50 miles from the Dallas-Fort Worth Metroplex. The Center is expected to be operational by early 2023.

Source - Strategic Research Institute
Bijlage:
Joni-2
0
Ørsted heeft zijn Permian Energy Center-project voltooid, een 460 MWAC hybride zonne- en batterijopslagfaciliteit in Andrews County, Texas.

Permian Energy Center brengt de operationele capaciteit van Ørsted op het land op 2,1 GW.
Het project en zijn 420 MWAC aan zon-PV en 40 MWAC aan batterijopslag zullen zich bevinden op een terrein van 3600 hectare naast bestaande olie- en gasinstallaties en zullen de groeiende vraag in West Texas voldoen.

"Permian Energy Center is een belangrijke mijlpaal voor Ørsted, waarmee het de eerste ontwikkelaar is die het volledige spectrum van nieuwe hernieuwbare energietechnologieën op utiliteitsschaal in de VS bezit - onshore en offshore wind, zon-PV en opslag," merkte op. Neil O'Donovan, Chief Operations Officer van de onshore-activiteiten van Ørsted. Neil voegt eraan toe: "Ik ben erg trots op het Ørsted-team en onze projectpartners, die wederom uitstekend werk hebben geleverd om te zorgen voor de veilige, tijdige en budgetvriendelijke levering van ons eerste zonne-PV-project op utiliteitsschaal. "

De 1,3 miljoen zonnepanelen van het project zullen voldoende schone energie opwekken om meer dan 80.000 Amerikaanse huishoudens van stroom te voorzien.

De effectieve bouw van de zonnecentrale + batterij opslag begon pas in 06-2020

Cc: marketcreener.com
MH09
1
Gister besloten weer stevig orsted bij te kopen!

Eventueel nog cash achter de hand om later bij nog lagere koers nog keer te kopen.
Bob de Bouwer 59
0
quote:

MH09 schreef op 15 mei 2021 09:03:

Gister besloten weer stevig orsted bij te kopen!

Eventueel nog cash achter de hand om later bij nog lagere koers nog keer te kopen.

Kun je aangeven waarom voor orsted en niet voor SGRE of vestas?

Ben benieuwd naar je overweging.
Joni-2
0
De Deense minister van Klimaat, Energie en Nutsbedrijven, Dan Jørgensen, start de bouw van H2RES op locatie.

H2RES zal een capaciteit hebben van 2 MW en zal worden gevestigd op de Ørsted-site in Avedøre Holme in Kopenhagen.

In het project wordt onderzocht hoe een efficiënte elektrolyser het beste kan worden gecombineerd met de fluctuerende stroomvoorziening van offshore wind.
Ørsted breekt de grond met het eerste hernieuwbare waterstofproject

Ørsted is begonnen met de bouwwerkzaamheden ter plaatse voor het H2RES-project in Kopenhagen

H2RES zal een capaciteit hebben van 2 MW en zal worden gesitueerd op het terrein van Ørsted aan Avedøre Holme in Kopenhagen. Het project zal onderzoeken hoe een efficiënte elektrolyser het beste kan worden gecombineerd met de fluctuerende stroomvoorziening van offshore wind, met behulp van Ørsted's twee 3,6 MW offshore windturbines in Avedøre Holme.

De faciliteit zal tot ongeveer 1.000 kg hernieuwbare waterstof per dag produceren, die zal worden gebruikt voor het emissievrije wegvervoer in de regio Kopenhagen en in Zeeland. Het project zal naar verwachting eind 2021 zijn eerste waterstof produceren.

In minder dan drie jaar heeft Ørsted, met partners, tot dusver negen projecten voor hernieuwbare waterstof opgezet in Denemarken, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, variërend van demonstratieprojecten zoals H2RES tot visies op industriële schaal zoals de potentieel 1.300 MW 'Green Brandstoffen voor het project van Denemarken.

Anders Nordstrøm, vicepresident en hoofd van de waterstof- en PtX-activiteiten van Ørsted, zegt:

“H2RES zal een kleine, maar zeer belangrijke eerste stap zijn in het realiseren van Ørsted's grote ambities voor hernieuwbare waterstof, die zichzelf snel heeft bewezen als een middelpunt in de groene transformatie van de Europese economie naar een netto nulemissie tegen 2050.

Bij Ørsted geloven we dat dat hernieuwbare waterstof een industrieel bolwerk kan worden van verschillende Europese economieën, waaronder Denemarken, en tegelijkertijd aanzienlijk kan bijdragen aan het terugdringen van de uitstoot van de moeilijk te verminderen sectoren in transport en industrie. "

Het Energy Technology Development and Demonstration Program (EUDP) van het Deense Energieagentschap heeft eerder 34,6 miljoen DKK toegekend voor de ontwikkeling van het H2RES-project aan Ørsted, Everfuel Europe A / S, NEL Hydrogen A / S, Green Hydrogen Systems A / S, DSV Panalpina A / S, Hydrogen Denmark, en Energinet Elsystemansvar A / S.

cc: windkraft-journal.de/
Joni-2
0
Ørsted, JWD en Eurus vormen een offshore windpartnerschap in Akita, Japan

19 mei 2021 02:23 ET | Bron: Ørsted A / S

Het consortium zal op twee gebieden bieden op de eerste offshore windveiling van Japan.

Ørsted, Japan Wind Development Co. (JWD) en Eurus Energy zijn een partnerschap aangegaan met als doel gezamenlijk offshore windprojecten te ontwikkelen in de prefectuur Akita. De drie bedrijven hebben twee aangewezen offshore windparken ontwikkeld onder de Japanse Offshore Renewable Energy Act van 2018, die beide voor de kust van Akita liggen: het Noshiro / Mitane / Oga offshore windpark en het Yurihonjo offshore windpark. Beide projecten vorderen momenteel met de nodige vergunningen. Het consortium is volledig voorbereid om deel te nemen aan de komende Japanse veilingronde voor offshore wind, die sluit op 27 mei 2021.

Het partnerschap combineert marktleidende sterke punten op het gebied van wereldwijde offshore wind met een sterke lokale voetafdruk voor hernieuwbare ontwikkeling. JWD brengt diepgaande kennis van de Japanse energiemarkt en toeleveringsketen, evenals een sterk trackrecord in wind op land in Japan; Ørsted heeft een ongeëvenaarde ervaring in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van offshore windparken wereldwijd; en Eurus Energy is al decennia lang het leidende onshore windbedrijf in Japan met een sterk ontwikkelings- en operationeel trackrecord in de prefectuur Akita.

Matthias Bausenwein, President van Region Asia-Pacific bij Ørsted, zegt: “Als strategische markt voor Ørsted heeft Japan een groot potentieel en optimale omstandigheden om offshore wind te ontwikkelen. We zijn verheugd om onze voetafdruk in het land verder uit te breiden en te helpen bij de ontwikkeling van hernieuwbare energie door middel van ons partnerschap met JWD en Eurus in de prefectuur Akita. Ørsted heeft een unieke kans en verplichting om een ??katalysator te zijn voor de groene transformatie in Japan en kan een belangrijke speler zijn bij het realiseren van de kostenbesparingen voor offshore wind in Japan. ''

Masayuki Tsukawaki, President en CEO van JWD, zegt: "We zijn verheugd om samen te werken met Ørsted en Eurus Energy in beide aangewezen gebieden van de prefectuur Akita, waar we al vele jaren de kansen van offshore windmolenparkontwikkeling nastreven. jarenlange ervaring en kennis van het bedrijf, in samenwerking met lokale belanghebbenden, geloven we dat we de eerste grootschalige offshore windparken in Akita met succes kunnen bouwen en verder kunnen bijdragen aan de groei van de offshore windenergie-industrie en aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving in Japan. "

Hideyuki Inazumi, President en CEO van Eurus, zegt: "Om onze CO2-neutrale doelstellingen te realiseren, kijkt Eurus ernaar uit om gebruik te maken van onze jarenlange ervaring en knowhow van de windenergiebranche als antwoord op de toenemende verwachting van offshore windontwikkeling door samenwerking met de publieke en private sector Door samen te werken met Ørsted en JWD, kijkt Eurus er ook naar uit om bij te dragen aan de realisatie van een duurzame samenleving en groei op lange termijn door middel van lokale werkgelegenheid en coëxistentie en welvaart met lokale belanghebbenden. ”

De offshore windlocaties van Noshiro en Yurihonjo zijn door JWD gerijpt sinds 2017 en hebben locatieonderzoeken uitgevoerd, waaronder windmetingen, zeebodemonderzoeken en milieueffectbeoordelingen. De windturbines voor beide windparken worden op een bodemvaste fundering geplaatst.

Japan heeft een ambitie van 30-45 GW offshore-windenergie geschetst tegen 2040 en is van plan om elk jaar offshore-windveilingen uit te voeren. De westkust van Japan zal naar verwachting tegen 2030 tot 5 GW offshore windenergie huisvesten en tegen 2040 9 GW. De netcapaciteit is 415 MW voor Noshiro City, Mitane Town en Oga City, en 730 MW voor Yurihonjo City, zoals vermeld in de veiling richtlijnen.

cc: globenewswire.com
Joni-2
0
Ørsted en POSCO ondertekenen MoU om de samenwerking op het gebied van offshore wind en hernieuwbare waterstof in Korea te versterken
27.05.2021 09:49

Ørsted, 's werelds meest duurzame energiebedrijf, en POSCO Group, een van de grootste conglomeraten in Korea, hebben vandaag de ondertekening aangekondigd van een Memorandum of Understanding (MoU) om hun relatie uit te breiden.

POSCO en zijn dochterondernemingen zullen de gezamenlijke capaciteiten van de groep gebruiken om de ontwikkeling van Ørsted's 1,6 GW offshore windprojecten voor de kust van Incheon City te ondersteunen.

Bovendien zullen Ørsted en POSCO haalbaarheidsstudies uitvoeren naar mogelijke samenwerking op het gebied van hernieuwbare waterstof.

cc: windkraft-journal.de
Joni-2
0
Ørsted dient 2e aanbesteding dossier voor windpark in Japan in (met andere partner) voor 4 windzones.

Ørsted en TEPCO Renewable Power hebben via een joint venture een bod ingediend bij de Japanse regering voor een windmolenpark voor de kust van Choshi City in de prefectuur Chiba.

Volgens eerdere informatie over het project zal het offshore windpark Choshi een capaciteit hebben van 370 MW.

TEPCO en Ørsted ondertekenden begin 2019 een memorandum van overeenstemming om samen te werken aan offshore windprojecten. In september van dat jaar onthulde TEPCO plannen om een ??windmolenpark van 370 MW voor de kust van Choshi City te bouwen.

In maart 2020 kwamen de twee bedrijven overeen om een ??joint venture op te richten, Choshi Offshore Wind Farm KK, om samen te werken aan het Choshi offshore windproject en om een ??gezamenlijk bod uit te brengen in de Ronde 1-veiling zodra de Japanse regering officieel de Choshi- stadspromotiegebied voor offshore wind.

De regering heeft in november 2020 vier offshore windzones, waaronder Choshi, aanbesteed op de allereerste veiling van het land voor offshore windprojecten met vaste bodem in het General Common Sea Area, waarvoor de aanvraagperiode vandaag (27 mei) is afgesloten.

cc: offshorewind.biz
Joni-2
0
Orsted heeft de eerste windmolen laten installeren in het 1400 MW Hornsea 2 offshore windpark voor de oostkust van Engeland.
De ontwikkelaar zei dat de eerste lading van turbines eerder deze week de haven van Hull verliet via het installatieschip Sea Challenger van het Belgische DEME Offshore.

Het schip was uitgerust met componenten voor vier afzonderlijke turbines, waaronder de nieuwe 81 meter lange schoepen die in de schoepenfabriek van Siemens Gamesa in Hull zijn vervaardigd.

Hornsea 2 zal 165x Siemens Gamesa 8MW-turbines bevatten, zit op schema en in 2022 is het project operationeel.
Elke turbine zal 200 meter boven zeeniveau staan, met een slagdiameter van 167 meter.

Patrick Harnett, senior programmadirecteur van Orsted Hornsea 2, zei: “Ik ben ongelooflijk trots op de manier waarop onze teams in deze moeilijke tijd hebben samengewerkt om ervoor te zorgen dat onze installatieplannen konden doorgaan zoals gepland.

"Hornsea 2 wordt 's werelds grootste en offshore windpark en baant nu al de weg voor toekomstige projecten voor hernieuwbare energie die een aanzienlijke impact zullen hebben op onze missie om netto nul te bereiken."

• Hornsea 1 is reeds sinds 2020 operationeel gemaakt door Orsted
• Hornsea 3 met GE-turbines van 14 MW en een capaciteit van 2400 MW is voorzien voor 2023

CC: renews.biz
voda
1
Ørsted PPA with Iowa Power Supplier NIMECA

North Iowa Municipal Electric Cooperative Association has entered into a long-term agreement to purchase energy from Willow Creek Wind in Butte County in South Dakota in US.NIMECA, power supplier to 13 municipal utilities in northern Iowa, will offtake power from Ørsted’s Willow Creek Wind in Butte County, which has been operational since September 2020.

NIMECA is the seventh establishment to enter into a power purchase agreement with Ørsted Onshore this year.

Source - Strategic Research Institute
Joni-2
2
Ørsted versnelt groei om zijn volledige potentieel als wereldwijde grote groene energie-onderneming te realiseren.
Ørsted wil tegen 2030, +50GW hernieuwbare energie installeren, met de vorige doestelling van 2018 was dit “slechts 30 GW

06/02/2021 |
In verband met de Capital Markets Day van het bedrijf heeft de Raad van Bestuur vandaag de nieuwe strategische ambitie en financiële begeleiding van Ørsted goedgekeurd.

In het afgelopen decennium heeft Ørsted een wereldwijde marktleidende positie opgebouwd op het gebied van hernieuwbare energie met in totaal 12 GW geïnstalleerde hernieuwbare capaciteit.

Vooruitblikkend, wordt verwacht dat de wereldwijde uitbouw van hernieuwbare energie aanzienlijk zal versnellen, ondersteund door regeringen over de hele wereld die zich committeren aan steeds ambitieuzere specifieke doelstellingen voor hernieuwbare energie om de opwarming van de aarde te beperken. Tegen 2030 zal de wereldwijde geïnstalleerde capaciteit van hernieuwbare energie naar verwachting bijna verdrievoudigen. Wind op zee zal naar verwachting met een factor 7 groeien en hernieuwbare energie op land met een factor 2,5-3. Deze massale uitbouw van hernieuwbare energie biedt ongeëvenaarde groeimogelijkheden voor Ørsted.

Om toonaangevend te blijven in de wereldwijde transformatie van groene energie en zijn volledige potentieel als wereldwijde groene energie-majoor te realiseren, versnelt Ørsted nu zijn wereldwijde uitbouw van hernieuwbare energie en stelt het de ambitie om ca. 50 GW geïnstalleerd vermogen tegen 2030. Om deze ambitieuze uitbouw te ondersteunen, is Ørsted van plan om ca.DKK 350 miljardin groene energie van 2020 tot 2027, waardoor de gemiddelde jaarlijkse investeringen met ca. 50% sinds de laatste Capital Markets Day.

Mads Nipper, Group President en CEO van Ørsted, zegt:
"Onze ambitie is om tegen 2030 's werelds toonaangevende groene energie-industrie te worden. Met de grootste concrete ontwikkelingspijplijn van de offshore windindustrie, onze wereldwijde ontwikkelingsorganisatie en onze toonaangevende toewijding aan innovatie, is het onze duidelijke ambitie om de wereldwijde marktleider te blijven in wind op zee. In onshore wind- en zonne-PV, met onze bewezen staat van dienst in schaalvergroting en het leveren van aantrekkelijke waarde en als een top-5 ontwikkelaar in de VS, is het onze ambitie om een van 's werelds top 10 spelers te worden in onshore hernieuwbare energiebronnen. Op het gebied van hernieuwbare waterstof en groene brandstoffen hebben we een sterk platform opgebouwd met toonaangevende afnemers in de sector, en we zijn van plan dit platform te laten uitgroeien tot een wereldleider in hernieuwbare waterstof.

Met de kansen die we in al onze segmenten zien, stellen we nu de ambitie om ca. 50 GW geïnstalleerd vermogen voor hernieuwbare energie tegen 2030, meer dan een verviervoudiging van ons geïnstalleerd vermogen in de komende tien jaar.

Met deze strategische ambitie positioneren we Ørsted als een toonaangevende speler in een toekomstig energiesysteem met meer hernieuwbare energie die veel meer geïntegreerd zal zijn in alle technologieën en verbonden zal zijn door nieuwe infrastructuur en toenemende digitalisering.

We zijn nu drie jaar op rij uitgeroepen tot 's werelds meest duurzame energiebedrijf en het is onze ambitie om een wereldwijd erkende leider op het gebied van duurzaamheid te zijn en onze inspanningen om ons bedrijf op een nog duurzamere manier te exploiteren, te versnellen. Daarom stellen we nu de ambitie dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe projecten die in gebruik worden genomen een netto-positieve impact op de biodiversiteit moeten hebben, volledig ondersteunend dat de transformatie naar groene energie op een duurzame manier en in harmonie met de natuur moet plaatsvinden.

Bovendien kondigen we vandaag met onmiddellijke ingang een verbod aan op het storten van windturbinebladen. In de toekomst zet Ørsted zich in voor het hergebruik, recycling of terugwinning van 100% van alle bladen afkomstig van hermotorisering of ontmanteling aan het einde van de ontwerplevensduur van onze onshore en offshore windparken.

Het is onze ambitie om een leidende katalysator te zijn voor de wereldwijde groene energietransitie naar een wereld die volledig draait op groene energie en om de voorkeurspartner te zijn voor onze klanten, lokale gemeenschappen, leveranciers en joint venture-partners, zodat al onze belanghebbenden de groene transformatie en de voordelen ervan.”


Nieuwe ambities en financiële begeleiding
Ørsteds strategische ambitie voor de uitbouw van hernieuwbare energie wordt verhoogd van +30 GW aangekondigd op de Capital Markets Day in 2018 tot ca. 50 GW in 2030, waarvan ca. 30 GW komt uit offshore wind, ca. 17,5 GW uit wind op land en zon-PV, en ca. 2,5 GW uit andere hernieuwbare energiebronnen, waaronder duurzame biomassa, hernieuwbare waterstof en groene brandstoffen. Deze ambitie komt overeen met een investeringsniveau voor de periode 2020-2027 van ca.DKK 350 miljardwaarvan ca. 80% zal naar verwachting binnen offshore wind vallen, inclusief hernieuwbare waterstof, en ca. 20% binnen onshore.

In de periode 2020-2027 verwacht Ørsted een groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) van offshore en onshore activa in exploitatie van ca. 12% per jaar gemiddeld, met een niveau vanDKK 35-40 miljard in 2027. Het groeipercentage gaat ervan uit dat alle offshore-projecten waar Ørsted nog geen joint venture-partner heeft, worden teruggebracht tot een eigendomsbelang van 50 %.

Ørsted heeft een hoge zichtbaarheid op toekomstige inkomsten met ca. 90% gemiddeld van de bedrijfswinst (EBITDA) van Ørsted voor de periode 2020-2027 afkomstig uit gereguleerde of contractgebaseerde activiteiten.

In de toekomst zal het beoogde bereik van Ørsted voor de volledig geladen unlevered levenscyclus zich verspreiden naar de gewogen gemiddelde kapitaalkosten (WACC), op het moment van bieding/definitieve investeringsbeslissing (FID), wat het eerst komt, voor onze offshore- en onshore-projecten 150-300 basispunten, wat consistent is met de impliciete waardecreatiespread van ons laatste begeleide rendement. Het streefpercentage is geen drempelbedrag en daardoor kunnen er projecten zijn die afwijken van het streefbedrag.

Het gemiddelde rendement op geïnvesteerd vermogen (ROCE) voor 2020-2027 zal naar verwachting 11-12 % bedragen.

Samenvatting van de nieuwe ambities en financiële begeleiding
• Ambitie om ca. 50 GW hernieuwbare capaciteit tegen 2030.
• Groei in EBITDA van offshore (incl. waterstof) en onshore activa in bedrijf van gemiddeld ca. 12% voor de jaren 2020-2027, wat overeenkomt met een EBITDA van DKK 35-40 miljard in 2027.
• Volledig geladen unlevered levenscyclusspreiding naar WACC: doelbereik van 150-300 bps op het moment van bieding/FID (wat het eerst komt) voor onze offshore- en onshore-projecten.
• ROCE: 11-12%, gemiddelde voor 2020-2027.
• Aandeel in gereguleerd of contractueel bedrijfsresultaat (EBITDA): ca. 90%, gemiddelde voor 2020-2027.
• Dividendbeleid tot 2025 (ongewijzigd): jaarlijks dividend verhoogd met hoog enkelcijferig percentage.

De Kapitaal markten dag:
Vandaag, op2 juni 2021 Bij 12:00-15:30 CEST, zal Ørsted de nieuwe strategische ambitie en financiële doelstellingen toelichten en een Q&A-sessie organiseren.

orsted.com/-/media/www/docs/corp/capi...
orsted.com/en/capital-markets-day-2021
Willy B.
0
Goed nieuws allemaal en ik blijf nog lang in dit bedrijf

Helaas weerspiegelt zich dit allemaal niet in een stabiele koers het voorbije half jaar, maar die was misschien al wat te veel opgeblazen.
Joni-2
3
quote:

beetje meer schreef op 2 juni 2021 15:32:

Waarom reageert de markt zo heftig op dit ambitieuze plan?
Daar zijn verschillende redenen voor:
• Vandaag is er een duidelijke stijging van de olieprijs, dus dalen de groene nutsbedrijven en andere alternatieve energiebedrijven, bijna automatisch….
• Orsted verhoogde zijn doelstellingen met meer als 50%, dat is voor de lange termijn logisch en positief, maar kost ook véél geld (net nu de rente een beetje stijgt)

Offshore wil Orsted de grootste speler blijven, ze hebben weliswaar het meeste ervaring, maar ze zijn niet de enige, Iberdrola en Enel hebben iets meer kapitaal (Eigen vermogen) en investeren ook fors, evenals RWE, Verbund AG, Vattenfall, Nextera Energy.

Daarnaast beginnen de oliemaatschappijen ook wakker te worden (Shell, Total, BP, Equinor)

De concurrentie is dus groter als vroeger…

Analisten /banken, (Credit Suisse) willen natuurlijk ook graag goedkoop instappen.
  • zoals de onafhankelijke/staats pensioenfondsen reeds massaal deden
  • andere analisten maken het niet zo bont...

Sommige analisten blijven ook hameren op de "dalende omzet" van Orsted (voor de volgende jaren) want ze verkopen namelijk regelmatig een offshore installatie, waardoor deze geen omzet nog bedrijfswinst, meer kan maken.
Orsted realiseerde op deze verkopen in sommige Q, wel telkens een enorme "uitzonderlijke winst" (+ rendabel onderhoudscontract) maar daar houden sommige analisten geen rekening mee.

Net door die uitzonderlijke verkopen, (meestal aan onafhankelijke pensioen fondsen) moet Orsted minder lenen....voor het volgende project...wat net de reden is van hun enorme groei.... :)
Willy B.
0
Hun ambitieuze plannen kosten inderdaad veel geld, dat klopt. En dat kan beleggers misschien ook afschrikken.

Denk dat er een afkoelingsperiode aan de gang is, maar dat wil niet zeggen dat de toekomst niet erg rooskleurig oogt.

Het inzetten op onderhoudscontracten bij Orsted is volgens mij een erg intelligente zet en garandeert vaste inkomsten in een markt die de komende jaren meer concurrentie (en dus lagere marges op plaatsing) zal kennen
Joni-2
0
De koersdoelen volgen elkaar wel heel snel op voor Orsted…. :)

02-06-2021 Goldman Sachs Buy DKK 1175
02-06-2021 RBS Neutraal DKK 1025
02-06-2021 JP Morgan Neutraal DKK 969
02-06-2021 Credit Suisse Underperform DKK 550
27-05-2021 Goldman Sachs Buy DKK 1175
voda
0
Ørsted & HOFOR for Green Power for Hydrogen Project

Ørsted and Greater Copenhagen Utility HOFOR have entered into an agreement that will secure green power for part of the potential 1.3 GW Green Fuels for Denmark project to produce sustainable fuels in the Greater Copenhagen area. As part of the agreement, Ørsted and HOFOR will work towards enabling Ørsted to offtake the power produced at Aflandshage, which is HOFOR's 250 MW offshore wind farm project in the Oresund Strait. At the same time, it has been agreed that HOFOR may place the offshore wind farm's substation at the premises of Avedøre Power Station. Together, Ørsted and HOFOR will seek to realise both technical and trading-related synergies between the two projects. The future cooperation and the concrete design of the link between the wind farm and the PtX plant is subject to all regulatory as well as grid connection matters falling into place.

Provided that a framework is established in Denmark promoting the development of sustainable fuels, the power from Aflandshage could enable parts of Green Fuels for Denmark's second phase of 250 MW and meet the power demand for the project's first phase.

In addition to Green Fuels for Denmark, the agreement on Aflandshage could potentially also cover the power demand of the electrolysis plant that will supply hydrogen to DFDS's proposed hydrogen-powered ferry between Copenhagen and Oslo, if this project is realised.

Aflandshage is being developed, and subject to regulatory approvals, HOFOR expects the project to deliver first power in 2024/2025. The power can be brought onshore at Avedøre Power Station, which is owned by Ørsted, and where Green Fuels for Denmark could be located.

Source - Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Ørsted Commits to Sustainable Recycling of Wind Turbine Blades

On Ørsted's Capital Markets Day, Ørsted announced its new commitment to either reuse, recycle, or recover all of the wind turbine blades in Ørsted's global portfolio of onshore and offshore wind farms upon decommissioning. The commitment comes as a part of Ørsted's new company strategy which includes an ambition to expand its leading sustainability position and as part of the work towards achieving a carbon-neutral footprint by 2040.

Today, between 85 % and 95 % of a wind turbine can be recycled, but recycling of wind turbine blades remains a challenge, as the blades are designed to be lightweight, yet durable, making them challenging to break apart. Consequently, most decommissioned blades are landfilled today. Should the challenge with recycling blades take longer to solve than anticipated, Ørsted will not use landfilling for decommissioned wind turbine blades, but will instead temporarily store the blades.

In the coming decade, wind turbines will be deployed at an unprecedented pace, delivering clean renewable energy to industries and to several hundreds of million people, making it even more important to decommission the blades in a sustainable way.

Ørsted is already contributing to advance the technologies that can recycle wind turbine blades in a sustainable way as a founding partner of the cross-sector DecomBlades consortium consisting of wind industry companies and research institutions. The consortium seeks to investigate and develop solutions to recycle the composite material in wind turbine blades. The consortium recently received a three-year funding from Innovation Fund Denmark for its work.

Source - Strategic Research Institute
Bijlage:
534 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.379,37 +0,78%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%