Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Hoogtepunt beurzen gezien

3.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 175 176 177 178 179 » | Laatste
bearishbull
0
quote:

drooglegging schreef op 11 juni 2021 15:08:

De stijgingen gaan steeds sneller en harder, de AEX 730 is een kwestie van minuten blijkbaar!(misschien is het al gebeurd tijdens dit posten)

Het lijkt wel de groente/broodprijs in Venezuela of Turkije, je draait je kont om een plastic zakje te pakken voor het inpakken en hup je moet weer wat meer betalen omdat je niet snel genoeg was.

Doe mij dan maar liever wat stabiele coins waarbij de koers door de hele wereld gemaakt wordt en niet door een sturende mini-index.
Als ik heel korte termijn (deze week) kijk.

- rente daalt.
- inflatie gaat hard, maar groei accelereert niet meer (groei is stabiel).

Gouden bijna perfecte combinatie voor aandelen. Ik denk dat de versnelling van aandelenmarkt nog moet beginnen zelfs.
[verwijderd]
0
ik praat nooit over de aex, maar een normale beurs index doet 10% jaar. hiermee wil ik zeggen dat 730 gewoon belachelijk is en aangezien er alleen maar troep op de aex staat is het een wonder dat dat ding sowieso stijgt. ik had eerst alleen maar 1 fonds met een a en nu 2 3x raden welke. lof en dank aan de 2 fondsen met de a, de redders van de nederlandse effectenbeurs.
[verwijderd]
0
Die waffersteppers zijn nog erger dan bitcoins, een ASML gaat maandag naar de 600 euro, lachend en wel! wat vind die KPB directeur wel niet van?

Ik noem het aandeel inflatie, maandag is het hoe dan ook weer duurder, maar ik moet eerlijk zeggen: liever de aandelen dan voedsel of medicijnen die onbetaalbaar worden, of WC papier dat een onbetaalbaar luxe product is te Venezuela.

De AEX futures klimmen nu verder nabeurs, 22.00 uur NL tijd 733 puntjes waarschijnlijk.

En als de AEX dan instort is er niets aan de hand, ik heb nieuws voor die directeur: jongeren kopen geen AEX aandelen, ze kopen meme aandelen uit het buitenland en doen op het schoolplein in coins, ze hebben niets met "Fossielen"
[verwijderd]
0
But! Wallstreet zakt weg, Amsterdam steeg/stijgt tegen de trend in, zeer bijzonder hoor!
Dat het alleen door de AAB aandelen komt mag geen naam hebben, de dag dat ze de AEX gaan ontluchten komt rap dichterbij.
[verwijderd]
0
quote:

small_investor schreef op 11 juni 2021 18:13:

Erger dan btc??? China wil ze graag hebben lol.
Ze proberen die dingen daar uit elkaar te schroeven en na te maken, tot op heden vergeefs.
Regelmatig op Schiphol 4-5 spierwitte vrachtwagens in rij op de snelweg(zo uit Veldhoven) met de bekende blauwe letters erop, een complete machine in houten bekisting, klaar voor verscheping vanaf SPL, op pad met het vliegtuig op weg naar een nieuw baasje, op de bon 70 miljoen dollar ex ex.

Die dingen worden per jaar 30% duurder waarschijnlijk, de productie ruimte is met nog geen een meter vermeerderd in Veldhoven, maar dat rechtvaardig niet 600 euro per aandeel(knaakje dividend)
[verwijderd]
1
Er zijn aandelen zat met 0 dividend, die lopen als een TGV. Dividend is voor sigarenrokers lol. NVDA 0.09% div.
Happy
0
quote:

small_investor schreef op 11 juni 2021 21:58:

Er zijn aandelen zat met 0 dividend, die lopen als een TGV. Dividend is voor sigarenrokers lol. NVDA 0.09% div.
Laatste fundament voor een aandeel is in deze bubbel ook al niet meer relevant?
[verwijderd]
0
Vandaag weer een all time high voor de AEX, het kan net als op Wallstreet een aaneengeregen reeks worden van 85x ATH sluiten, gewoon in serie, non-stop.

Iedereen zit zichzelf rijk te rekenen: "als dit, als dat, koop ik dit, geef ik dat, spaar ik door, een nog grotere nog snellere auto, nieuwe keuken, business class 3 weken New York"

Het is louter op papier, de excelsheet van de broker, vermogensbeheerder, de website, "kassa maken" is heel wat anders: dan ga je naar de kassa van het casino en lever je al dat plastic in voor real cash, realiseren dus!

De Stieren blijven rennen, een ongekende BullRun! ze nemen alles op de horens en gooien je gewoon 6 meter de lucht in als je pech hebt:)
ffff
0
Drooglegging,

Hoezo zit iedereen zichzelf " rijk te rekenen" Nog maar 15 maanden geleden waren er tientallen miljoenen van het belegde vermogen verdampt. Toen was er ook geen mens die zei: Wat een flauwe kul, die Covid en al die bedrijfssluitingen...... Die portefeuille moet gewoon meer waard zijn...... Maar je kreeg het alleen NERGENS..

Nu zijn we 15 maand verder en is die portefeuille niet alleen hersteld maar ook een pak waardevoller geworden....En nu zou volgens jouw logica dat allemaal " nep" zijn. Nou vergeet het maar....Theoretisch kun je zo'n portefeuille in een tiental minuten omzetten in liquiditeit, of zoals jij dat noemt: Kassa maken.

Het is dus wel degelijk realiteit en dat wou ik toch gewoon even zeggen. Probleem is alleen: En wat doe je dan met zo'n vermogen op je bankrekening..... Toch weer investeren?

Peter
bearishbull
0
quote:

ffff schreef op 14 juni 2021 20:50:

Het is dus wel degelijk realiteit en dat wou ik toch gewoon even zeggen. Probleem is alleen: En wat doe je dan met zo'n vermogen op je bankrekening..... Toch weer investeren?

Peter
Jij, onze geliefde TINA is nog steeds aanwezig.

Mijn portfolio is groter dan ooit. De truc is om optijd de oververhitte sectoren te verlaten. Ik ben open geweest op iex en het volgende wat ik heb gedaan kun je nalezen,

- Middenin de corona crisis heb ik veel aandelen bijgekocht. Veel etf's en ook wat losse bedrijven.
- Voor de growth/tech crash deze feb/maart heb ik de (te) snelle winsten van tech fondsen afgeroomd en geruild voor grote saaie blue chip aandelen.

Aandelen is nog steeds de place to be. Er zijn wel wat extremen in populaire aandelen/sectoren, maar er zijn ook hele vergeten bedrijven. Je moet goed opletten wat je koopt. En als je ETF's koopt moet je iets beter opletten of er een cap zit op maximale weight per aandeel in een index. Dat is nu belangrijker dan ooit.

Er zijn zeker bubbles, maar die zijn niet heel breed. Ook weet je vaak pas achteraf of het een bubbel is. Gewoon gezond verstand gebruiken en niet teeel de trends lezen.

Hyperinflatie is nu een macro hot topic. Ik zie het niet gebeuren. Goud heb ik maanden geleden al ingeslagen en dit is imo niet de tijd bij te kopen. Koop wat (nog) niet hot is. Is in deze markt belangrijk. Want alles wat hot is prijst te snel in.
bearishbull
0
quote:

rrrrrrrrrrrr schreef op 15 juni 2021 15:31:

een hoogtepunt kan je nooit zien. het is geen berg.
Een top of bodem voorspellen is onmogelijk. Maar als een hele sector 300+% doet in 4 maanden en jouw portfolio daarmee overwogen wordt kun je wel de keuze maken wat winsten af te romen en in minder populaire/geliefde sectoren te steken.

Hetzelfde geldt voor bodems. Een bodem kun je niet voorspellen, maar als je alles ziet dalen en het lijkt dat de wereld vergaat en je nog steeds baalt te weinig te hebben ondernomen in 2008-2009 kun je je aan je nieuwe plan houden. Iedere 50 AEX punten eraf heb ik gekocht. Hoe eng het ook leek toen AEX 400 stond. Ik heb gekocht. Achteraf natuurlijk geen spijt dit keer. Volgende crisis doe ik het weer net zo.

[verwijderd]
0
Record nummer 5 vanmiddag bij sluiting AEX, het kan misschien een reeks van 100 dagen worden, aaneensluitend!

Rijkdommen, onderpanden en aandelenbundels krijgen een nieuwe waardering, opgepotte waarde opslag die zichzelf versterkt door het voordeel van de tijd(lees: gewoon vasthouden en wachten en de rest gaat vanzelf)

Er komen nog enorme stimulus pakketten op de markt, zowel in Europa als de VS.
Vandaag zijn de Eurobonds(eerste ronde) succesvol in de mark t gezet, de markten moeten dit nog fysiek verrekenen, dus nog hogere koersen!
[verwijderd]
0
"Wat betreft de afbouwdiscussie, de sleutel hier is waar de Fed toegeeft dat de afbouwdiscussie plaatsvond", schrijft Tom Essaye, oprichter van Sevens Report Research. "Als het officieel in de verklaring staat, zal dat een agressieve schok voor de markten zijn, want dat zal betekenen dat de Fed verwacht te verminderen in de komende paar vergaderingen." (Marketwatch.com)

Zo, Amsterdam is dicht, de AEX staat, mooie all time high weer.

De tweedaagse vergadering loopt naar de finale, Powell gaat zo spreken, maar zoals iedereen zal begrijpen duurt de vergadering niet voor niets twee dagen: er druppelt altijd wel wat door naar de HH zakenbankiers zodat de markt niet plots verrast zal worden.

9 van de 10 keer is het een non-event, vanavond die een van de tien?
[verwijderd]
0
Mooi weer, strandweer, juni, donderdag, blauwe hemel, zwembad open, alle indicatoren/parameters geven aan dat we verder upperdepup kunnen, de meteorologische trend is up zou analist Piet Paulusma op TV aangeven, 'It Giet Oan"

Over 20 minuten op deze site ook nog het APM persbericht: "AEX opent beduidend hoger"

Een zeepbel van twee meter doorsnede bij 30* vanmiddag? ik kan me er niets bij voorstellen!
[verwijderd]
0
De titel van deze draad? nog lang niet!

Na die paar uur storing bij Euronext spoot alles gewoon verder omhoog, alles is uitlegbaar dat het goed is voor de beurs en de stijging gerechtvaardigd is.

Morgen(vrijdag) kan een plus 1,89% dag worden op feel good en het weekend gevoel, en als Nederland vanavond afgetekend de wedstrijd wint komt daar nog +0,44% bij als bonus, een EK bonus net als in de supermarkt!
Happy
0
quote:

drooglegging schreef op 17 juni 2021 18:29:

De titel van deze draad? nog lang niet!

Na die paar uur storing bij Euronext spoot alles gewoon verder omhoog, alles is uitlegbaar dat het goed is voor de beurs en de stijging gerechtvaardigd is.

Morgen(vrijdag) kan een plus 1,89% dag worden op feel good en het weekend gevoel, en als Nederland vanavond afgetekend de wedstrijd wint komt daar nog +0,44% bij als bonus, een EK bonus net als in de supermarkt!
En als Max zondag wint, mag de gemiddelde kw-vehouding naar 21. Welkom in de nieuwe beleggingswereld. De grootste bubbel ooit!!!
[verwijderd]
0
Dit kan toch helemaal niet! wat is er loos?
AEX -1,66% is een niet geaccepteerd gegeven, ze moeten van hogerhand ingrijpen om dit leed te verzachten.

Het is algehele malaise, niet allen de tech of financials, het is nu anders, maar! we hebben dit soort dagjes al 14x voorbij zien komen en dan maandag op +2,41% openen omdat die FED meneer zich heeft versproken, want dat gaat de markt nu afdwingen, daar zijn ze nu mee bezig, het liefst nog voor 22.00 uur NL tijd, sluiting Wallstreet.
Happy
0
quote:

drooglegging schreef op 18 juni 2021 16:17:

Dit kan toch helemaal niet! wat is er loos?
AEX -1,66% is een niet geaccepteerd gegeven, ze moeten van hogerhand ingrijpen om dit leed te verzachten.

Het is algehele malaise, niet allen de tech of financials, het is nu anders, maar! we hebben dit soort dagjes al 14x voorbij zien komen en dan maandag op +2,41% openen omdat die FED meneer zich heeft versproken, want dat gaat de markt nu afdwingen, daar zijn ze nu mee bezig, het liefst nog voor 22.00 uur NL tijd, sluiting Wallstreet.
Zullen we aan moeten wennen. We willen allemaal omhoog maar bij een zuchtje tegenwind, vliegen er zo een paar punten vanaf. Maandag een bemoedigend woordje van bovenaf en we stijgen weer.
3.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 175 176 177 178 179 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,30  -5,06  -0,58%  17:31
 Germany40^ 17.733,60 -0,58%
 BEL 20 3.831,36 +0,12%
 Europe50^ 4.918,34 -0,37%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.392,57 +0,55%
 EUR/USD 1,0666 +0,21%
 WTI 82,13 +0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,28%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,83%
Vopak +2,34%
B&S Group SA +2,11%

Dalers

JUST EAT TAKE... -4,79%
VIVORYON THER... -3,72%
TomTom -3,60%
ASMI -3,49%
BESI -3,43%