Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
0
quote:

alexnr75 schreef op 18 juni 2021 11:59:

[...]

Zie bericht van 11.30

Duidelijker kan ik het niet maken.
ah, had dat gemist. Sorry!
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 18 juni 2021 12:01:

[...]

So what? Men moet gewoon een paar dagen weglaten. Een COVID piek duurt maanden.
Dat is maar zeer de vraag want covid-19 kan de bevolking meer/minder kwetsbaar hebben gemaakt voor warmte/hitte. De impact op longen/hart is vrij groot ook na "herstel" gelijktijdig zijn er kwetsbare groepen overleden voor de hittegolf. Het is geen kritiek op jouw cijfers die ik zeer waardevol vind maar het wordt steeds moeilijker alles juist te duiden.
[verwijderd]
1
quote:

Kleintje66 schreef op 18 juni 2021 12:19:

[...]
het wordt steeds moeilijker alles juist te duiden.
Of het steeds moeilijker wordt, laat ik in het midden (zie niet in waarom).

Maar het zou me enorm verrassen wanneer er deze zomer nog uitschieters zouden komen.
Om die reden zal ik het plaatje blijven produceren.
DeZwarteRidder
1
De manier waarop VWS de crisis heeft gemanaged, kostte mensenlevens, zegt Van Wijnbergen. ‘Te star. Als ze een foute beslissing namen, dan zetten ze die door tot het echt niet meer kon. Volgens een groot Frans onderzoek betekent 100.000 mensen een maand later vaccineren vijftien doden. We zijn in Nederland twee maanden later begonnen, reken maar uit.’

fd.nl/weekend/1387289/de-overheid-voe...
Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

‘Er is een ambtenarij die het als zijn hoofdtaak ziet om een minister in zijn waan te laten en zijn zin te laten doen zonder hem of haar uit te leggen wat er dan fout zal gaan. Zolang je het als een vernedering ziet om je fouten toe te geven, zul je nooit leren. Ik krijg dikwijls de vraag: “Vind je dat er een regering van technocraten moet komen?” Dan is het antwoord altijd nee. Ze moeten advies geven en duidelijk uitleggen wat de voor- en nadelen van beleidsopties zijn, maar de politiek beslist.’
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 18 juni 2021 12:37:

[...]

Of het steeds moeilijker wordt, laat ik in het midden (zie niet in waarom).

Maar het zou me enorm verrassen wanneer er deze zomer nog uitschieters zouden komen.
Om die reden zal ik het plaatje blijven produceren.
Vooral doen want dat is de manier waarop vreemde dingen ontdekt kunnen worden. Persoonlijk vind ik de wekelijkse sterfte nog steeds hoog in verhouding tot de door covid-19 gemelde sterfgevallen. Er is geen aanwijzing dat kwetsbare mensen die in 2020 zijn gestorven aan covid-19 nu zorgen voor een lagere sterfte.
luchtschip
0


Israel to transfer ~1.4 million doses of the Pfizer/BioNTech vaccine to the Palestinian Authority.
This is an exchange of soon-to-expire doses in for the next shipment Pfizer designated for the PA (Palestinian Authority). This follows Health Ministry advice ignored by the previous government ( note : Netanyahu is weg en nu komt de nieuwe regering met een ander beleid)

twitter.com/NTarnopolsky/status/14058...
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 18 juni 2021 12:50:

[...]

Vooral doen want dat is de manier waarop vreemde dingen ontdekt kunnen worden. Persoonlijk vind ik de wekelijkse sterfte nog steeds hoog in verhouding tot de door covid-19 gemelde sterfgevallen. Er is geen aanwijzing dat kwetsbare mensen die in 2020 zijn gestorven aan covid-19 nu zorgen voor een lagere sterfte.
Maar dat die er zijn is 100% zeker. Bond wist het ook al: you only die twice once.

De undershoot is natuurlijk versmeerd over enige jaren, dus die analyse laat nog even op zich wachten.
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 18 juni 2021 14:07:

[...]

Maar dat die er zijn is 100% zeker. Bond wist het ook al: you only die twice once.

De undershoot is natuurlijk versmeerd over enige jaren, dus die analyse laat nog even op zich wachten.
Natuurlijk gaat dat gebeuren maar wat ook kan is dat vrij veel mensen kwetsbaar zijn geworden door covid-19 en daardoor de sterfte een tijd hoog blijft. Dan kunnen we nog lang de gevolgen van covid-19 zien. Op basis van de vaccinaties van kwetsbare mensen had ik nu al lagere sterftecijfers verwacht dan in 2020 en 2019 door de hoge sterfte in 2020.
DeZwarteRidder
0
Robert Koch Institut waarschuwt voor snelle opleving deltavariant in de herfst
Heiko Jessayan 13:48

In het kort

Besmettelijke deltavariant van het coronavirus zal 'uiterlijk dit najaar' Duitsland aandoen, stelt het RKI.
De waarschuwing doet zich voor in een tijd van versoepeling van het coronaregime in Europa.
In het Verenigd Koninkrijk grijpt het deltavariant sterker om zich heen.

De nieuwe en naar aangenomen wordt besmettelijkere variant van het coronavirus, bekend onder de naam 'deltavariant', bereikt komende herfst Duitsland. Dat heeft het hoofd infectieziekten van het Robert Koch Institut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, vrijdag gezegd. De volksgezondheidsfunctionaris verwacht dat de deltavariant binnen afzienbare tijd de dominante variant van het coronavirus zal worden.

'De Delta-variant maakt ongeveer 6% van de infecties uit, maar het aandeel ervan groeit', aldus Lothar Wieler, het hoofd infectieziekten bij de RKI, over de variant die voor het eerst in India werd geïdentificeerd. 'Het is niet een kwestie van of delta dominant wordt, maar een kwestie van wanneer', aldus Wieler. 'Uiterlijk in het najaar krijgt het de overhand.'
Mondkapjes buitenshuis

Wieler dringt er bij de Duitse bevolking dan ook op aan tegen die tijd zoveel mogelijk thuis te blijven en buitenshuis mondkapjes te dragen. Ook vindt hij dat zoveel mogelijk Duitsers zich moeten laten vaccineren.

De waarschuwingen van het RKI komen op het moment dat in grote delen van Europa, ook met het oog op de zomervakanties, de coronamaatregelen worden versoepeld. Zo gaat Spanje op 26 juni zijn mondkapjesplicht in open lucht afschaffen. Nederland is vanaf die datum van plan de verplichting algemeen af te schaffen. Als de voorspelling van het RKI echter uitkomt, dan neemt de kans toe dat na de zomer de maatregelen opnieuw van kracht worden en zelfs nieuwe lockdowns worden afgekondigd.

Europese top

Die ontwikkeling staat ook op de agenda van de Europese top, zo liet een Duitse regeringswoordvoerder weten. De aangekondigde versoepelingen staan in schril contrast met de nieuwe uitbraken en de snelle verspreiding van de deltavariant in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Rusland.

Zo meldde Moskou vrijdag een recordaantal van 9056 nieuwe coronagevallen in een dag. Om die reden heeft burgemeester Sergej Sobyanin de coronabeperkingen verlengd tot 29 juni.
Verspreiding in Engeland

In het Verenigd Koninkrijk, waar het overgrote deel van de bevolking al zijn eerste prik heeft gekregen en ruim de helft zijn tweede prik, neemt het aantal besmettingen flink toe en zijn de versoepelingen uitgesteld tot 19 juli. Public Health England (PHE) liet vrijdag weten dat het aantal besmettingen met de deltavariant in een week tijd is opgelopen met 33.630 waarmee het aantal deltabesmettingen op 75.953 komt, een stijging van 79%.

Volgens PHE is betreft nu 99% van de besmettingen de deltavariant die 65% besmettelijker zou zijn dan de initiële alfavariant van afgelopen winter. Daarvan zijn afgelopen week slechts 4089 nieuwe gevallen geregistreerd.

www.fd.nl
het zwaard
0
De coronacijfers blijven fors verminderen: volgens de cijfers van Sciensano van vrijdag worden momenteel nog gemiddeld 671 besmettingen per dag gerapporteerd, goed voor een daling met 43 procent op weekbasis.

Als deze trend zich doorzet, dan kan België tegen eind juni groen kleuren op de Europese kaart, zo meldde Yves Van Laethem, interfederaal woordvoerder, vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum.

Het is nu uitkijken naar hoe de Indiase of Delta-variant van het coronavirus evolueert in het land. Die besmettelijkere variant zou dominant kunnen worden tegen eind juli, al kan de impact van een grote verspreiding beperkt worden door de vaccinatiecampagne.

"Vorige week maakte het 3,9 procent uit van de besmettingen, nu gaat het al om 6,1 procent. Het kan dus dat de variant dominant wordt tegen eind juli", zo vertelde Van Laethem.
het zwaard
0
Het zal waarschijnlijk weer niet lang duren, alvorens de stelling van Lothar Wieler van het RKI (lees boven in de bijdrage van DZR ) zal afgeschoten worden door de "kenners" op dit forum.
het zwaard
0
Volgens experts is gevaar nog niet geweken: “We mogen ons niet blind staren op goede cijfers van vandaag”
Professor biostatistiek Geert Molenberghs tempert het enthousiasme over de gunstige en dalende coronacijfers in ons land. Zo waarschuwt hij voor de opmars van de zogenaamde Deltavariant. “We mogen ons niet blind staren op de goede evolutie van vandaag.” Ook viroloog Steven Van Gucht maant aan om voorzichtig te blijven.
18 jun. 2021 Laatste update: 11:56 Bron: HLN LIVE

Molenberghs zegt meteen dat de huidige cijfers “zeer gunstig” zijn. “Ook de positiviteitsratio is met 2,2 procent bijzonder laag”, gaat hij verder met het goede nieuws. Maar volgens Molenberghs moeten we wel opletten met de opmars van de Deltavariant. “Ondertussen gaat het bij 13 procent van de circulatie om de Deltavariant, 11 procent is Braziliaans. De twee varianten staan samen voor 25 procent van circulatie. De Deltavariant gaat het pleit winnen over twee tot drie weken en op 50 procent uitkomen.”

De biostatisticus haalt enkele buitenlandse voorbeelden aan zoals het Verenigd Koninkrijk en de streek van Lissabon in Portugal. “Op korte termijn kan het dus in landen met zeer goede cijfers de foute kant opgaan. Daar zijn we nu bezorgd over, ook al zien we dat nog niet in onze cijfers.”
het zwaard
0
WHO waarschuwt: Deltavariant op weg wereldwijd dominant te worden
Delta is wereldwijd goed op weg de overheersende variant van het coronavirus te worden, zegt WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Dat komt doordat deze mutatie extra besmettelijk is.

Laatste update: 16:44 Bron: BELGA
De Deltavariant dook dit voorjaar voor het eerst op in India, dat vervolgens met een zeer zware tweede coronagolf worstelde, en werd daarna ook vastgesteld in andere landen. In het Verenigd Koninkrijk gaat het nu in 99 procent van alle besmettingsgevallen om die variant. Een week geleden was dat 90 procent.
[verwijderd]
0
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

"Vanavond is er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Er worden flinke versoepelingen aangekondigd. Zo zal de mondkapjesplicht waarschijnlijk voor een groot deel verdwijnen, en mag de horeca vanaf 26 juni langer openblijven. Hier lees je een overzicht van wat we tot nu toe weten. "

Ik hoop dat iemand Rutte nu eens gaat vragen wat er met het handhaven van die regels nog bereikt moet worden. Ik zie het nut totaal niet.
Henk Hesel
0
quote:

het zwaard schreef op 18 juni 2021 16:57:

WHO waarschuwt: Deltavariant op weg wereldwijd dominant te worden
Delta is wereldwijd goed op weg de overheersende variant van het coronavirus te worden, zegt WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Dat komt doordat deze mutatie extra besmettelijk is.

Laatste update: 16:44 Bron: BELGA
De Deltavariant dook dit voorjaar voor het eerst op in India, dat vervolgens met een zeer zware tweede coronagolf worstelde, en werd daarna ook vastgesteld in andere landen. In het Verenigd Koninkrijk gaat het nu in 99 procent van alle besmettingsgevallen om die variant. Een week geleden was dat 90 procent.
En hoe is de CFR en IFR van de deltavariant Zwaardje?

Ik neem aan dat je het verschil weet?
[verwijderd]
0
www.marketwatch.com/story/u-s-moves-t...

Vertaal via translate.

Gewoon verontrustend terwijl hier over 1 uur de Goed Nieuws Show gaat aanvangen.
Zie Nederland als laatste in het lijstje, het is gelukkig niet de eindstand van het nu lopende EK

Rutte moet de boel strak houden, geen Soddom en Gommora aankondigen, want dan gaat het volk echt los!

Diverse "onder voorbehoud" meldingen lijken me op zijn plaats, zeker geen grappen maken, vorig jaar in deze periode hadden we dezelfde situatie.

"Het VK registreerde vrijdag voor het eerst sinds februari 11.000 dagelijkse gevallen, omdat de nieuwe variant zich snel verspreidt. De Centers for Disease Control and Prevention stemden eerder deze week in met de Wereldgezondheidsorganisatie door de Delta-variant als een "van belang" te verklaren, een meer verontrustende beoordeling dan de vorige classificatie als "van belang""
ff_relativeren
1
Op CNBC : Het duurt nog 5 jaar voordat we Corona onder controle krijgen : www.cnbc.com/2021/06/18/whitty-5-year... .

Op CNN : Het Chinese vaccin Sinovac in Indonesie - meer dan 350 gevaccineerde artsen toch opnieuw besmet. De meesten mild, maar enkele tientallen op de Intensive Care : edition.cnn.com/2021/06/18/asia/vacci... .

Op de NOS : Door de mondkapjes en afstand te houden, werd de jaarlijkse griepgolf prima uitgesteld. Maar nu dient de griepgolf zich alsnog aan : nos.nl/artikel/2385580-arts-meldt-uit... .
[verwijderd]
2
quote:

Henk Hesel schreef op 18 juni 2021 17:56:

[...]

En hoe is de CFR en IFR van de deltavariant Zwaardje?

Ik neem aan dat je het verschil weet?
Is dit een quiz vraag of zoek je een antwoord Heseltje?
[verwijderd]
0
Zojuist een item bij "The Fridge" op RTL4 een item over het bezoek van de koning aan de meest oranje straat van Nederland.

Vol in de menigte, selfies, schouderklopjes, toch nog enkele spontane handschudders, het was een vrolijke boel, zeker wel!
De koning zat ook regelmatig aan zijn neus, ik vind dit best wel een gokje, ik zou passen en het laten lopen, de kans dat je de verkeerde tegen het lijf loopt is nummerriek realistisch.
De zichtbaar obese de haag burgemeester van Zanen liep mee in de polonaise, de tijd zal het leren!
josti5
1
quote:

ff_relativeren schreef op 18 juni 2021 18:09:

(...)

Op de NOS : Door de mondkapjes en afstand te houden, werd de jaarlijkse griepgolf prima uitgesteld. Maar nu dient de griepgolf zich alsnog aan : nos.nl/artikel/2385580-arts-meldt-uit... .
Einde quote.

Geen paniek zaaien, svp: dit gaat over RS, en niet over griep!

www.rivm.nl/rs-virus

Alleen moet je met je zieke baby niet naar opa of oma in het verpleeghuis gaan.
Maar dat moet je sowieso nooit doen met verkouden koters.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 1641 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.383,39 +0,17%
 EUR/USD 1,0633 -0,10%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%