Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2021

566 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Gaston Lagaffe
0
quote:

Blub schreef op 11 juni 2021 09:35:

Dividend hier Cash uitbetaling of stocks? Wie weet het.
Is er iemand op het forum die mij antwoord kan geven op de volgende vraag :
1)-NN biedt de mogelijkheid om te kiezen voor stokdividend. Als ik het goed begrepen heb zijn stockdividenden ten laste van de agioreserve onbelast (geen roerende voorheffing). Hoe zit dit bij NN ?
2)-Is er bekend wat de conversiekoers was (indien je voor stockdividend koos) bij het laatste dividend (juni 2021) ?
Rode Duivel
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 2 juli 2021 05:55:

[...]Is er iemand op het forum die mij antwoord kan geven op de volgende vraag :
1)-NN biedt de mogelijkheid om te kiezen voor stokdividend. Als ik het goed begrepen heb zijn stockdividenden ten laste van de agioreserve onbelast (geen roerende voorheffing). Hoe zit dit bij NN ?
2)-Is er bekend wat de conversiekoers was (indien je voor stockdividend koos) bij het laatste dividend (juni 2021) ?
Bij een stockdividend betaal je geen buitenlandse bronheffing, maar je betaalt wel roerende voorheffing. Als belg heb je dus meer voordeel in een stockdividend, omdat je dan geen buitenlandse bronheffing betaalt op het cash-dividend bovenop de RV.
De conversiefactor wordt berekend op basis van de gewogen gemiddelde koers van een aantal beursdagen na de ex-div datum. Deze wordt steeds gepubliceerd in een persbericht op de website van NN-Groep.
voda
0
08:23
*NN houdt vast aan dividendbeleid
08:22
*NN Group koopt Poolse en Griekse activiteiten Metlife voor 584 miljoen euro
08:22
*NN rekent op 20 miljoen euro aan kostensynergie per jaar
08:22
*NN verwacht transactie in eerste helft 2022 af te kunnen ronden
voda
0
NN koopt Griekse en Poolse tak MetLife
Betaalt 584 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group neemt de activiteiten van MetLife in Polen en Griekenland over voor 584 miljoen euro. Dat maakte de Nederlandse verzekeraar maandag bekend.

De overname versterkt de marktpositie van NN in twee "aantrekkelijke Europese groeimarkten", stelde de verzekeraar.

NN versterkt door de overname naar eigen zeggen zijn toppositie in levensverzekeringen en pensioenen in Polen. Ook zou de groep de grootste levensverzekeraar in Griekenland worden.

Het gaat om markten met een lage penetratiegraad, waar dus nog veel mensen geen levens- of pensioenverzekering hebben, merkte CEO David Knibbe van NN Group op.

Door de overname krijgt NN er 2,7 miljoen nieuwe klanten bij en 450 nieuwe medewerkers. Ook komen er 1.600 tussenpersonen bij, die gelieerd zijn aan MetLife. "De activiteiten van MetLife sluiten goed aan op die van ons, de culturen passen bij elkaar en de bedrijfsmodellen weerspiegelen elkaar, waardoor de integratie soepel kan verlopen", aldus Knibbe.

NN Group verwacht dat de overname in 2024 circa 50 miljoen euro extra kapitaalaanwas zal opleveren, zonder rekening te houden met te behalen synergievoordelen. Die kostenvoordelen schat NN op 20 miljoen euro per jaar voor belastingen.

Het rendementspercentage op de investering zal naar verwachting in de dubbele cijfers lopen.

Door de aankoop daalt de solvabiliteit met 6 procentpunt, meldde NN.

NN meldde eind juni al een bod te hebben uitgebracht, na een bericht daarover van persbureau Bloomberg. Het persbureau repte toen van een bieding van 740 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Metlife-deal toont sterktes NN Group
Dividend niet in gevaar.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van de activiteiten van MetLife in Polen en Griekenland door NN Group voor 584 miljoen euro is positief omdat de deal de sterke punten van de verzekeraar benadrukt. Dat stelde Berenberg maandag in een rapport.

NN Group heeft veel overtollig kapitaal, namelijk 1,2 miljard euro eind vorig jaar, zodat deze kaspositie na de overname binnen de doelstelling van 0,5 miljard tot 1,5 miljard euro blijft, zonder dat de schuld toeneemt.

De solvabiliteit blijft ook sterk, op 204 procent, en het dividendbeleid zal er niet door worden beïnvloed. NN Group zal de kostenvoordelen bij de fusie niet als winst rapporteren maar ten bate van de solvabiliteit laten komen.

Vermogensbeheer volgt?

NN Group heeft ook aangekondigd te kijken naar strategische opties voor de vermogensbeheertak, die 300 miljard euro onder zijn hoede heeft. Daarvan wordt een derde beheerd voor derden. Dat 'third party'-deel van de activiteiten is goed voor tweederde van de fee-inkomsten.

Meer schaalgrootte zou welkom zijn, stelt Berenberg, maar daarbij geldt wel dat NN Group voor intern beheerd vermogen slechts 4 basispunten in rekening brengt, waar Swiss Life bijvoorbeeld meer dan vier keer zoveel vangt, namelijk 18 basispunten.

Berenberg heeft een Houden advies voor NN Group met een koersdoel van 38,70. De analisten zien meer opwaarts potentieel voor het aandeel Aegon.

Het aandeel NN steeg maandag 1,4 procent naar 40,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
1
5-7-2021

NN Group nog altijd zeer koopwaardig
Niels Koerts | 15:00

IEX PREMIUM VERHOOGT KOERSDOEL NAAR 49 EURO EN HANDHAAFT STRONG BUY ADVIES!

www.iex.nl/Premium/Adviezen/723489/NN...
New dawn
0
NN-group hoeft voorlopig geen geld te lenen voor aankopen, met 1,2 miljard in kas. Theoretisch zal dan de wpa omhoog gaan, ook agv de aandeleninkoop.

Al met al een goede uitgangspositie..
voda
0
NN neemt meerderheidsbelang in serviceprovider Heinenoord
Voor bedrag van 176 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft een overeenkomst bereikt met Qmulus Invest en AS Holding over de aankoop van een belang van 70 procent in serviceprovider Heinenoord voor een bedrag van 176 miljoen euro. Dit maakte de verzekeraar donderdag voorbeurs bekend.

NN zal ook uitstaande schulden van Heinenoord ter waarde van 129 miljoen euro herfinancieren.

Onder de overeenkomst krijgt NN ook de optie om binnen vier jaar ook het resterende belang van 30 procent te verwerven.

Heinenoord zal vermoedelijk vanaf 2023 circa 25 miljoen euro per jaar bijdragen aan de operationele kasstroom van NN en de verzekeraar verwacht voor de serviceprovider een significante groei in de komende jaren.

NN neemt alvast een provisie van 85 miljoen euro in relatie tot de mogelijke verwerving van het resterende belang van 30 procent. Daarmee komt de totale negatieve impact van de deal op de Solvency II-ratio uit op circa 4 procentpunten. De transactie zal worden betaald met aanwezige kasmiddelen en zal naar verwachting een hoog enkelcijferig rendement op de investering opleveren. Het dividendbeleid en het inkoopprogramma van NN zullen niet beïnvloed worden door de deal.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door regelgevende instanties en zal naar verwachting tegen het einde van 2021 worden afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
goed nieuws.
koersstijging volgt misschien ?
ongeveer € 0,12 ? ;-)
merk dat overname berichten vanuit NN tot nu toe weinig tot niets toevoegen aan de koers.
de koers beweegt enige tijd tussen € 39,95 en € 40,90.
voda
0
De Poolse opknapper van NN
16:00

Na een jaartje overnamestilte trok NN-ceo David Knibbe deze week niet één, maar twee keer de portemonnee. Zijn verzekeraar maakte donderdag een 70%-belang in verzekeringsmakelaar Heinenoord bekend (kosten: €176 mln), nadat het maandag al de aankoop van MetLife Polen en Griekenland had gemeld (kosten: €584 mln).

Het zijn de eerste aankopen onder Knibbe. Goed, vorig jaar lijfde NN NN€40,59+2,09% de schadeverzekeringen van Vivat in, maar die deal kwam al tot stand voordat Knibbe aan de knoppen zat.

Het zijn beide interessante overnames, maar Bartjens is vooral in de Poolse deal geïnteresseerd. Niet alleen omdat het om een groter bedrag gaat, maar ook om wat had kunnen zijn.

NN is de nummer drie op de Poolse markt voor levensverzekeringen. En in het voorjaar stond de nummer twee, Aviva, te koop. Volgens persbureau Reuters behoorde NN tot de bieders, maar het Duitse Allianz ging er met de buit vandoor.

Door nu MetLife Polen in te lijven, breidt NN zijn marktaandeel alsnog uit, zij het een stuk minder dan het via een Aviva-acquisitie had kunnen doen. Wellicht spijtig voor NN, maar het biedt wel de gelegenheid om de twee Poolse deals naast elkaar te leggen.

Allereerst de overname van Aviva Polen. Allianz bood daarvoor €2,5 mrd. Volgens de Poolse toezichthouder had Aviva Polen in 2020 een marktaandeel van 9,53%. Allianz betaalt dus €262 mln per procent marktaandeel.

Dan NN. De Haagse verzekeraar gaat door de aankoop van 8% naar zo'n 12% marktaandeel. Uitgaande van 4% marktaandeel voor MetLife telt NN dus slechts €146 mln per procent marktaandeel neer — en krijgt het MetLife Griekenland er in feite gratis bij.

Een fors verschil. Maar wel te verklaren.

Allianz was voorheen een van de vele kleinere partijen op de Poolse markt. Op termijn een kwestie van zelf vertrekken of schaalgrootte opbouwen. Met de aankoop van Aviva kon het in één keer een grote speler worden. De verleiding was groot om hoog te bieden.

Bovendien is er een flink verschil in winstgevendheid tussen Aviva Polen en MetLife Polen. De Poolse activiteiten van Aviva behaalden vorig jaar een winst voor belastingen van £134 mln, €156 mln tegen de huidige koers. MetLife Polen een technisch resultaat van €2 mln (MetLife Griekenland leed verlies).

Nou zijn die cijfers niet direct te vergelijken: winst voor belastingen is iets anders dan technisch resultaat, en Aviva rapporteert onder IFRS, MetLife onder US Gaap. Maar het punt blijft dit:

Allianz koopt een huis in blinkende staat, met alle voorzieningen erop en eraan en betaalt daarvoor de hoofdprijs; NN haalt een opknapper binnen, maar met de potentie om er zelf wat moois van te maken door de schaalgrootte die het al heeft.

Reageren? Mail naar bartjens@fd.nl

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1393275/de-poolse-opknapp...
[verwijderd]
0
zal de slotkoers vandaag ( eindelijk ) boven de koers € 41 " mogen " sluiten ?
[verwijderd]
0
quote:

roloff schreef op 12 juli 2021 16:57:

Marketscreener: nl.marketscreener.com/koers/aandeel/N...
dank voor deze link. mis de datum van deze opmaak.

bij zwakke punten is opvallend hoe vaak " verwachtingen " wordt genoemd. alle negatief.
bij zwakke punten - punt 2 - wordt gerefereerd naar het afgelopen jaar. nu is 2021.

de eerste halfjaar resultaten NN Group - verschijnen half augustus 2021.
dan verschijnt de werkelijkheid.

de slotkoers is vandaag opnieuw flink gedaald.
misschien morgen wel ruim boven de koers €41 sluiten.
voda
0
Beursblik: JPMorgan kiest voor ASR en NN
Zakenbank positief over verzekeraars uit de Benelux.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove is positief over verzekeraars uit de Benelux, omdat die een aantrekkelijk profiel bieden qua risico en beloning.

Topfavorieten zijn ASR en NN Group, die een eenvoudig verhaal hebben van stabiele groei van de winst of kapitaalaanwas in combinatie met een sterke balans. Beide verzekeraars hebben een Overwogen advies en

koersdoelen van respectievelijk 43,80 en 44,00 euro.

Van de vier verzekeraars Aegon, Ageas, NN en ASR bieden NN en ASR de hoogste dividendrendementen in de komende jaren, met 6,5 tot 7 procent voor ASR en 6,2 tot 7,2 procent voor NN. Aegon zit wat lager met 4,2 tot 7,1 procent en Ageas komt op 5,9 tot 6,8 procent. Voor Ageas is het advies Overwogen met een koersdoel van 60,57. Voor Aegon is er geen advies.

Voor de vier verzekeraars samen is het gemiddelde dividendrendement in de komende drie jaar 5,8 procent. Dat is boven het sectorgemiddelde van 5,2 procent, met kans op aandeleninkopen die het rendement verder kunnen verhogen.

In het eerste halfjaar had ASR een goede kapitaalaanwas, verwachten de analisten, dankzij de gunstige beweging van de rentes. Ook operationeel rekent JPMorgan op goede resultaten bij ASR dankzij lage schades bij de autoverzekeringen en die voor arbeidsongeschiktheid.

Voor NN Group verwacht de bank dat de verzekeraar 657 miljoen euro kapitaal zal genereren in de eerste jaarhelft. Recente overnames zullen ook de discussie bepalen, nu NN zijn aanwezigheid in Oost-Europa heeft uitgebreid met een overname in Polen en Griekenland.

Bij Ageas ligt de aandacht bij de winst, die dit jaar tussen 900 en 950 miljoen zou moeten uitkomen. De Aziatische tak maakt de resultaten volatiel, merken de analisten op. Zij rekenen op een aandeleninkoop van hooguit 130 miljoen euro. Maar die kan lager uitpakken of zelfs komen te vervallen, als er een substantiële overname wordt gedaan.

Bij Aegon ligt de focus op de afbouw van schuld, kapitaalaanwas en kostenbesparingen. De opties voor de Amerikaanse variabele lijfrentes blijven een discussiepunt en positieve uitspraken daarover zouden de koers kunnen steunen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
quote:

licets schreef op 12 juli 2021 16:13:

zal de slotkoers vandaag ( eindelijk ) boven de koers € 41 " mogen " sluiten ?
vandaag is het eindelijk gelukt om met een slotkoers boven de € 41 te sluiten.

wellicht heeft het bericht in Beursblik hiertoe bijgedragen.
Beursblik: JPMorgan kiest voor ASR en NN
Zakenbank positief over verzekeraars uit de Benelux.

Afwachten of dit stand houdt.
voda
0
10:20
*UBS verhoogt koersdoel NN van 40,90 naar 43,00 euro
10:20
*UBS handhaaft koopadvies op NN
[verwijderd]
0
quote:

licets schreef op 8 juli 2021 08:36:

merk dat overname berichten vanuit NN tot nu toe weinig tot niets toevoegen aan de koers.
de koers beweegt enige tijd tussen € 39,95 en € 40,90.

dat staat voor mij nog steeds.
een koersdoel en strong buy advies volgens : IEX PREMIUM VERHOOGT KOERSDOEL NAAR 49 EURO EN HANDHAAFT STRONG BUY ADVIES! is een wens die naar ik verwacht niet uitkomt.
een koers naar €42 - na de presentatie van de halfjaarcijfers op 12 augustus 2021 - zal ook onzeker zijn.
NN is ( en blijft ) een dividend aandeel.
566 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 42,390
Verschil -1,040 (-2,39%)
Hoog 43,040
Laag 42,050
Volume 0
Volume gemiddeld 848.251
Volume gisteren 528.221