Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX blijft goed liggen, ondersteund door sterke geldstromen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 27 juli 2021 08:54
    Houston. We have a problem. Bears are in Space. I repeat bears are in space!
    Aziatische beren doen goed hun best. Ja ja, ze hebben Taiwan en Zuid Korea in de boot.
    Nifty Fifty moet nog een procentje dalen alleen Australie ligt dwars, die moet nog een procentje of twee dalen.

    Zwitserland deed gisteren keurig rood. Maar die ligt net als Australie dwars. Ook daar het liefst een procentje of twee dalen. En dan blijft Canada over. Die moeten te doen zijn, zeker naarmate de beursweek gaat vorderen. Donderdag en vrijdag daar pogingen? En dan zit de berenboot behoorlijk vol! De tweede berenboot wordt nu zelfs gevuld.

    Futures zien we steeds vaker rood doen. Nee, die groene nachtspook lijkt verdwenen te zijn. Of op een langere vakantie.
    Centrale Banken in de Western Debt World komen niet aan het woord toe. Taperen. Als alleen dat woord lijkt te gaan vallen, rennen beleggers al weg. In grote vormen. Het wordt oppassen geblazen voor de start van de Grote Correctie.
    Alleen Amerika moet nog een keer down. Zelfs Tesla die met goede cijfers kwamen kreeg nauwelijks beloning na beurs. Opvallend met een paar grijp dollar stuivers gingen ze richting de $800 en met een dollartje per kwartaal komen ze niet toe aan de $675. Dan vinden beleggers het te hoog geworden. Dat is het ook, maar die $800 was dus extreem hoog. Vanavond Apple, Microsoft en Alphabet. En in die volgorde gaat het tegenvallen. Apple het meest. Microsoft neutraal en Alphabet lijkt me positief scoren nabeurs. We gaan het vanavond zien. Morgen komt dan de FED en Facebook. En overmorgen Amazon. En het toetje - meteen de gevaarlijkste komt als het goed is op vrijdag.

    Europeze beurzen en Amerikaanse futures mogen niet wegzakken. Elk meer rood wordt nu heel risky met veel reward op de daling. Afwachten en opletten. Aziatische beren zijn er nog niet, maar kunnen vanaf morgen doorzetten met rode aanvallen. Europese en Amerikaanse beren moeten nog gericht vuren met hun rode aanvallen. Maar dat de beren duidelijk terrein aan het winnen zijn, dat zien we!

    Dat broodjes smeren is eindelijk achter gelaten door de beren. Ze beginnen te slopen.
  2. forum rang 7 handyman6 27 juli 2021 09:36
    Kortom: china trekt de touwtjes aan en hun bedrijfsleven ziet de bui al hangen.Minder winst ,want meer toezicht en boetes bij eigenwijsheid.Bedrijfskoninkjes worden tot de orde geroepen,zgnd " vrije" beroepen aan de leiband.
    Eigen bevolking eerst.,maar dan anders.

    Peking snoeit de jarenlange wildgroei.....
  3. forum rang 6 ttroo 27 juli 2021 09:59
    En de beren vallen Zwitserland binnen. DAX duidelijk IN de berenboot. Welkom Terug. Zwitserland nog niet. Daar moet nog een procent vanaf. Maar de beren daar zijn al halverwege. Dat gaat snel.
    Amerikaanse beren moeten nog beginnen! Down Jones ligt het meest zwak. Maar nog te goed om in de berenboot te stappen.
    Nifty Fifty Futures doen wat ze moeten doen en laten nu ook rode futures zien. Zelfs Australie laat rode futures zien, maar dat is nog de enige grote weigeraar van de berenboot, naast uiteraard de Nasdaq. China helpt de beren vandaag en gisteren! Europa ligt onder digitaal aandelen vuur. Futures op min 1%. En Amerika moet nog beginnen met dalen! Middel lange termijn parameter moet in de meeste landen nog beginnen met dalen. Een paar landen leken de daling te gaan starten, maar dat hebben we vaker gezien en gingen toch nog wat hoger er na. Maar nu lijkt het allemaal serieuzer te zijn. Centrale Banken verliezen de grip op de markten. Het is en blijft opvallend hoe zwak de yields blijven liggen. Geen triggers daar om ze hoger te krijgen. Parameters liggen er bijna perfect voor. Wat herstel nu op de Europeze beurzen. Maar de tweede berenboot wordt zo goed gevuld. Het is uitstel van nog een paar dagen maximaal. Alleen de Amerikanen kunnen ons nog redden!
  4. forum rang 6 ttroo 27 juli 2021 10:13
    Peking heeft natuurlijk wel een punt. Een beetje studie is niet normaal meer qua kosten. Tuurlijk is dat echt niet de enige sector die dat doet. Maar haalt u maar eens in Nederland een pizza, een kilo kaas, wat vlees en wat vis. Dat is eigenlijk ook niet normaal meer. En daar doet een gezin niet eens een dag mee! Kortom er gaat ook in Nederland iets niet goed. Het verschil is dat de Chinese regering daadwerkelijk ingrijpt met dus ook daadwerkelijke gevolgen. De Western Debt World is een papieren World. Leuk op papier, maar in het echt loopt het ook niet lekker. In Nederland bleven de drugs stores open met lange rijen tijdens corona. Het zegt voldoende! Ok. Wel keurig op 1.5 meter. Althans ze deden zeer goed hun best in die rijen. Want schijnbaar was het produkt wat ze gingen kopen een belangrijk produkt voor ze. Ze volgden de instructies moeiteloos en zonder tegen spraak op. Dat lukte niet in de supermarkt. Kijk. Futures herstellen door. Dat was nodig! Maar beren blijven in control. Alleen een vrijdagje kan de berenboot tijdelijk wat lichter maken. De FED kan niet eens taperen. Het lukt ze alleen om een paar maanden te beginnen en dat is het. Yields zullen omhoog gaan. Markten schreeuwen nu al om extra liquiditeiten met al de extreme waarderingen. Kortom FED kan niet lang taperen. De schulden zijn daarvoor te groot geworden. Rentes verhogen kan de FED al helemaal niet. En waarom, die kwart of een halve procent hoger. Al die moeite voor wat? Inflatie loopt al ruim boven de doelstelling. En ze blijven doorgaan met Extra Credits drukken. Het is de enige echte taak nog voor de Centrale Banken. Geld Drukken om mensen rustig te houden. Het probleem is, dat het op een gegeven moment een soort morfine wordt. Verslaving wordt belangrijker dan de pijn bestrijding. Beurzen trekken goed door hoger en hoger. Maar de beren blijven de regie nog steeds houden. DAX moet bijna een groen future laten zien, dan verlaten ze de berenboot weer tijdelijk. Maar dat continue geflirt met de berenboot is niet goed. Nifty Fifty future houdt de rode status vast. Als de beren dat kan volhouden en morgen de Nifty Fifty rode koersen kan geven dan komt zelfs de Nifty Fifty in aanmerking voor een plaats in de tweede berenboot. Zowiezo houdt de Nifty Fifty het erg goed. Maar ze zitten in een kleine range. Dus downbreak van die range levert meteen een plaats in de berenboot op.
  5. forum rang 7 PietKeizer 27 juli 2021 11:03
    quote:

    handyman6 schreef op 27 juli 2021 10:28:

    Of zou het zo zijn dat de beurs doorkrijgt dat al die klinkende bedrijfsresultaten grotendeels te danken zijn aan Coronasteunprogramma's?
    En dat het na dit kw wel es klaar kon zijn met steunen?

    Uhhh..ff een" Pietertje vd Hogeband "doen dan maar: we hebben er alles aangedaan!

    een zgn. steunverband leggen .
  6. forum rang 7 handyman6 27 juli 2021 11:06
    Nog maar eentje dan ,want vind het zo raar dat en vd Poel wordt "gesaboteerd" en v Vleuten niks in haar oortje krijgt,een official die je onderste boven loopt ,etcetc.....
    Kennelijk is er flink geschoven ,vrees ik,want dit soort gestuntel is natuurlijk wel erg toevallig ,als echt iedereen er staat en staan moet op het Moment Supreme!
    Kom op zeg......
  7. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 27 juli 2021 11:28
    Overigens is herhaaldelijk vastgestelde tijdelijk verhoogde handelsactiviteit bij een steun- of weerstandsgrens het meest fundamentele bewijs voor het bestaan van TA. En de allereerste voorwaarde om er dan ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen.

    Dit als reactie op postings van forumnietgenoten van de voorbije dagen die er helemaal niets mee hebben.

    Aldus een maar weinig geleerd hebbende heer.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links