Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
DurianCS
0
quote:

voda schreef op 14 juli 2021 11:14:

LOL!

Gevaarlijk geld
Mathijs Bouman 00:30

Voor een filmpje moest ik €50 pinnen en dan weet je wel hoe het gaat. Het moest over. Toen nog een keer. Een keer van dichtbij. Een keer ver af. Nog een paar keer voor de zekerheid. Zo had ik uiteindelijk acht briefjes van vijftig. Contant, chartaal, cash geld. Ik deed het al een jaar of drie zonder cash, maar opeens had ik veel doekoe.

Wat er toen gebeurde zal u verbazen, want het was in strijd met alle empirische en theoretische kennis die we hebben over het gebruik van contant geld: ik gaf de biljetten razendsnel uit. In de boekwinkel kocht ik boeken, tijdschriften en een leesbril die ik niet nodig had. Zo ging het ook in andere winkels. Ik had gratis geld te besteden. Geen centje pijn, want het was toch al afgeschreven van mijn rekening.

De Nederlandsche Bank, het Nibud, de Consumentenbond, ze willen dat contant geld gratis beschikbaar blijft voor iedereen. De ‘betaalpijn’ van echt geld is groot dus mensen geven het gedisciplineerder uit. Maar zou dat niet een generatie-ding zijn? Wie eenmaal aan digitaal geld gewend is, geeft juist cash veel te gemakkelijk uit. Contant geld is gevaarlijk. Weg ermee!

Lees het volledige artikel: fd.nl/opinie/1398179/gevaarlijk-geld-...
Ik herken het volkomen. Cash geld is al afgeschreven en het besteden er van is "gratis".
voda
0
Nibud bezorgd over jonge beleggers zonder vangnet
Ook mensen met moeite om rond te komen beleggen.

(ABM FN-Dow Jones) Veel jonge Nederlanders zijn begonnen te beleggen, maar niet altijd met voldoende vangnet. Dit stelde het Nibud donderdag.

"We maken ons met name zorgen over de jonge beleggers zonder vangnet. We weten hoe verslavend het in de gaten houden van de koersen kan werken. En hoe hoog de stress is die mensen kunnen krijgen als de koersen dalen en ze geen buffer hebben om op terug te vallen. Als maatschappij moeten we willen voorkomen dat de groeiende populariteit van beleggen leidt tot schulden met alle gevolgen van dien", zei directeur Arjan Vliegenthart van Nibud.

Met name de hogere inkomens beleggen, maar van de beleggers heeft ook 18 procent een laag inkomen, aldus Nibud. 22 procent van de mensen die zegt moeite te hebben met rondkomen, belegt.

In totaal belegger een kwart van de Nederlanders momenteel, aldus cijfers van Nibud.

De definitie van lage inkomens zijn alleenstaanden met een inkomen tot 1.500 euro en paren met een inkomen tot 2.000 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
haas
0
even wat minder beleggingsgerelateerd.
Maar zeer nauwkeurige verslag over de gevolgen in Zuid limburg.
Over de agrische sektor (Veeteelt, Landbouw, fruitteelt etc.maar ook verwerkingsindustrie),
zoals ook verschillende andere sektoren schade ondervinden.

enkele alineas uit het verslag+fotos wat u volledig kunt lezen in de link
=====================================================

Dronefoto van de hoge waterstand bij het Limburgse gehucht Aasterberg.
Door het hoogwater in de Maas is het gebied moeilijk begaanbaar. - Foto: ANP16 juli 2021 ALGEMEEN • NIEUWS

LLTB: schade landbouw door hoogwater ‘extreem’
Redactie

Lydia van Rooijen
redacteur ondernemen

Percelen onder water en vee geëvacueerd. LLTB schat in dat de schade voor de landbouw in de getroffen gebieden extreem is.

De hoogste waterstand in de Maas verschuift vrijdag van Zuid-Limburg richting het Noorden. Donderdagavond stond de Maas op meer dan 48 meter boven NAP. De piek bereikt zaterdagmiddag Roermond, in de nacht daarop Venlo en maandagochtend het dorp Mook, langs de provinciegrens met Gelderland.

De waterstand van de Rijn bij Lobith steeg vrijdagochtend naar 13,01 meter +NAP. Dit betekent dat hier code geel geldt. De verwachting is dat de Rijn stijgt tot 14,45 meter op zaterdagavond 17 juli. Na 19 juli zet een langzame daling van de waterstand in, verwacht de Unie van Waterschappen.

Voerfabriek De Heus draait vooralsnog door in Ravenstein.
De piek van het hoogwater van de Maas heeft vrijdag om 15.00 uur Roermond bereikt. De Maas heeft daar een hoogte bereikt van 20,7 meter boven NAP. Naar verwachting bereikt de piek van de hoogwatergolf om 03.00 uur zaterdagochtend bij Venlo een hoogte van 18 meter boven NAP. Voerfirma De Heus laat vrijdag weten bij de fabriekslocatie in Ravenstein (N.-Br.), gelegen aan de Maas, volop bezig te zijn met het leggen van zandzakken uit vrees voor verder stijgend water. De fabriekslocatie draait vooralsnog gewoon door.

FrieslandCampina laat weten dat bij een handvol leden problemen zijn met laden in verband met de enorme wateroverlast. Het bedrijf zegt echter, gezien de situatie, van geluk te mogen spreken. Donderdag haalde FrieslandCampina bij boeren in Limburg al eerder melk op uit voorzorg, mochten bedrijven onbereikbaar raken. RMO-chauffeurs melden situaties die zij in hun loopbaan nog niet hebben meegemaakt.

www.boerderij.nl/lltb-schade-landbouw...
voda
0
’Energietarieven stijgen flink’
2 uur geleden

De energietarieven lopen flink op doordat de vraag naar gas groter is dan het aanbod. Ook de opwekking van elektriciteit is erg duur omdat er relatief weinig zon en wind waren, concludeert vergelijkingssite Pricewise na eigen onderzoek.

© ANP/HH
De vaste tarieven voor één en drie jaar zijn flink gestegen, met gemiddeld 10 procent ten opzichte van vorige maand. Dit komt bovenop de gestegen variabele tarieven per 1 juli. De vaste gastarieven liggen momenteel op het hoogste niveau sinds 2015, constateert Pricewise.

Hoewel de inkoop van energie met directe levering momenteel erg duur is, kost de inkoop van energie met levering over een jaar veel minder. Daardoor lijken energieleveranciers in te kopen voor de langere termijn, wat ervoor zorgt dat meerjarige contracten relatief goedkoper worden. Voor het eerst in ruim tien jaar lijkt het voordeliger om in plaats van een looptijd van één jaar, te kiezen voor een driejarig energiecontract.

Volgens Pricewise zullen de hoge energietarieven van dit moment nog een aantal maanden aanhouden. „Wat daarna gebeurt, hangt af van het energie-aanbod”, aldus de woordvoerder. „Meer zon en wind kan ervoor zorgen dat de prijs voor elektriciteit gedrukt wordt. En een groter aanbod van gas stabiliseert de prijs van gas.”

Door de hoge tarieven oriënteren steeds meer mensen zich op een nieuw energiecontract, maar tegelijkertijd vinden consumenten het ook lastig om zich voor drie jaar vast te leggen. „Het voordeel van een eenjarig contract blijft de flexibiliteit waardoor je van eventuele dalende prijzen kunt profiteren”, aldus Pricewise.
DeZwarteRidder
0
Pas op voor gouden bergen met beleggen
’Op je veertigste met pensioen is geen haalbaar beleggingsdoel’

Door Marlou Visser
Updated 1 min geleden
45 min geleden in GELD

Amsterdam - Beleggen is hip. Steeds meer jongeren zijn bezig met cryptomunten, etf’s of aandelen of willen dit gaan doen. Daarbij worden ze mede aangemoedigd door aanhangers van de FIRE-filosofie: jongeren die financial independence, retire early nastreven. Na het Nibud en de Autoriteit Financiële Markten wil ook SNS Bank daar nu wat nuance bij aanbrengen. „Doelen moeten wel haalbaar zijn.”

Beleggen is hip. Steeds meer jongeren zijn bezig met cryptomunten, etf’s of aandelen of willen dit gaan doen. Daarbij worden ze mede aangemoedigd door aanhangers van de FIRE-filosofie: jongeren die financial independence, retire early nastreven. Na het Nibud en de Autoriteit Financiële Markten wil ook SNS Bank daar nu wat nuance bij aanbrengen. „Doelen moeten wel haalbaar zijn.”

De bank, die veel jongeren als klant heeft, wil FIRE ’inclusiever’ maken. „We zien dat één op de vijf jongeren tot 35 jaar al bezig is met beleggen, en dat nog eens één op de vijf daar interesse in heeft”, zegt Marieke Tiesinga, strategisch manager sociale impact bij SNS.

„Ook is er in de media veel aandacht voor FIRE. Zogenoemde finfluencers (financiële influencers) zijn actief op sociale media en maken podcasts. Maar het succesverhaal van de goede belegging kiezen en dan op je veertigste met pensioen kunnen is echt niet voor iedereen haalbaar, en kan je ook ontmoedigen.”

De bank stelde vijf adviezen op voor beleggende jongeren. „Begin met kleine, haalbare doelen. Heb je nog geen buffer om onverwachte uitgaven op te vangen? Dan is dat een mooie start”, zegt Tiesinga. „Daarna kun je gaan denken aan vermogen voor later. Kijk wat voor vermogensopbouw bij jou past, welk risicoprofiel goed voor jou is. Hoeveel verstand heb je van beleggen, en hoeveel tijd ben je bereid erin te steken?”

Tijd

Als derde tip raadt Tiesinga jongeren aan zich niet te laten verleiden door de belofte van snel geld. „Als iets te goed klinkt om waar te zijn, is het dat meestal zo. Wel is het zo dat als je vroeg begint, je maximaal kunt profiteren van rendement op rendement. Maar dat kost tijd.”

Ook benadrukt de adviseur van de bank dat het altijd belangrijk is om meerdere bronnen te gebruiken om je beleggingsstrategie te bepalen. „Een goede podcast vermeldt ook welke bronnen zij gebruiken, daarmee kun je zelf verder. Luister nooit naar één finfluencer, maar zoek breed naar informatie.” De laatste tip is om je risico’s te spreiden. „Kies je voor aandelen, investeer dan in meerdere bedrijven, sectoren en landen. En stuur je koers ook af en toe bij als dat nodig is.”

Niets doen

Eigenlijk is de truc van beleggen om vooral niets te doen, en stoïcijns te blijven als de koersen stijgen en dalen, zegt Freddy Forger, oprichter van vermogensbeheerder Stoic.

Hij beheert vermogens vanaf ongeveer een ton en belegt die in álle aandelen wereldwijd. Want terwijl koersen kunnen stijgen en dalen, is het min of meer een wetmatigheid dat de wereldeconomie op de lange termijn langzaam groeit.

„Zo kun je je koopkracht op peil houden. Geld op je spaarrekening wordt door inflatie minder waard, dus je kunt het beter met de wereldeconomie mee laten groeien.” De truc is om niet te reageren als er schommelingen zijn. „Wij zijn eigenlijk de tussenpersoon die beleggers helpen om niets te doen. Dat valt niet mee, want je wordt iedere dag overspoeld met informatie en door je emoties wil je graag handelen. Dat handelen pakt alleen meestal uit als gokken. Rustig blijven is de beste strategie.”

Dat recept deelt voormalig beurshandelaar Forger graag. Beleggen in een gigantische hoeveelheid aandelen kan iedereen, bijvoorbeeld via de etf FTSE All World Index. „Maar er vervolgens van afblijven is wat het moeilijk maakt.”
voda
0
Dit is de hoogste woontoren van Europa: zwembad op 46ste verdieping biedt spectaculair uitzicht
Veertien jaar heeft het geduurd, maar de hoogste woontoren van Europa is eindelijk klaar. Hij staat in de Spaanse badplaats Benidorm en gaat 198 meter de lucht in. De Spaanse krant El País kreeg als allereerste een rondleiding in het gebouw.

Koen Van De Sype 21 jul. 2021 Laatste update: 10:37

Intempo heet het complex en het bestaat uit twee goudkleurige torens, die bovenaan verbonden zijn met een omgekeerde kegel. Het herbergt 256 appartementen en 13.000 vierkante meter aan gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een zwembad van 800 vierkante meter op de benedenverdieping.

Lees ook
Kantoren in Rotterdam worden omgebouwd tot woningen: plan voor tientallen huurhuizen
Woontorens tot 240 meter? Den Haag schrikt ervoor terug, rechter moet knoop doorhakken

Ook op de 46ste verdieping is er een zwembad, met een spectaculair uitzicht over de stad. Het hoogste punt is de 47ste verdieping. Daar vind je onder meer een cocktailbar en vier jacuzzi’s.

Uitzicht op zee
De meest exclusieve appartementen bevinden zich op de 45ste verdieping. Het gaat om twee flats van 300 vierkante meter, die voor meer dan 2 miljoen euro van de hand gingen. De andere flats zijn 95 en 75 vierkante meter groot. Allemaal hebben ze een balkon met uitzicht op zee, sommige hebben ook een balkon aan de achterkant met uitzicht over de bergen. Het strand ligt op zo’n 200 meter van het complex.

Hoeveel de flats kosten? De goedkoopste stond te koop voor 250.000 euro, maar op dit moment is de goedkoopste optie nog een flat van 95 vierkante meter voor 317.000 euro.

Momenteel wordt volop opgeruimd door de bouwvakkers. Intussen lopen potentiële kopers af en aan. Meer dan de helft van de appartementen staat dan ook nog te koop. De eerste bewoners zouden in september in hun nieuwe optrekje kunnen.

Vastgoedbubbel
De bouw van het complex duurde tien jaar langer dan verwacht. De bouw startte in 2006, maar de twee belangrijkste partners in het project kregen ruzie en financiële problemen. Ook het barsten van de Spaanse vastgoedbubbel in 2008 en de coronacrisis zouden een rol gespeeld hebben. Een kentering kwam er toen het investeringsfonds Strategic Value Partners drie jaar geleden de teugels in handen kreeg.

Voor afbeeldingen en video, zie link:

www.ad.nl/wonen/dit-is-de-hoogste-woo...
DeZwarteRidder
1
Privacy en cybersecurity
Van QR-codes op je deur tot camera’s in je huis; in Xinjiang is geen privacy meer
Anouk Eigenraam 05:50

In Xinjiang heeft China zijn politiestaat geperfectioneerd om de Oeigoeren onder controle te houden, schrijft de Amerikaanse journalist Geoffrey Cain in zijn nieuwe boek. Cain vindt dat ondernemingen hun handen niet meer kunnen wassen in onschuld. ‘Ook tijdens WO II zeiden westerse bedrijven dat ze geen invloed hadden op de politiek van hun tijd.’
CV Geoffrey Cain

Geoffrey Cain was correspondent in Zuid-Korea, Cambodja en Vietnam voor onder meer The Economist en GlobalPost. Hij is onder andere commentator bij The Wall Street Journal, Foreign Policy, CNN, MSNBC en Bloomberg. In 2020 verscheen zijn boek ‘Samsung Rising’, over de opkomst van het Koreaanse techbedrijf.

De timing van Geoffrey Cains boek The Perfect Police State kan nauwelijks beter zijn; wereldwijd groeit het bewustzijn van de behandeling van de Oeigoeren in Xinjiang. Waar veel aandacht momenteel uitgaat naar de detentiekampen, die China halsstarrig ‘opleidingscentra’ noemt, gaat Cains boek ook in op de ondraaglijkheid van het alledaagse bestaan in Xinjiang en de rol die technologie daarin speelt.

Cain, voormalig correspondent van The Economist en tegenwoordig commentator voor onder meer The Wall Street Journal en CNN, was altijd al gefascineerd door landen rond de zijderoute. Oeigoerse vrienden vertelden hem een aantal jaar geleden over wat er aan de hand was in Xinjiang. ‘Eerst dacht ik: dit gaat gewoon over de repressieve communistische partij. Maar de mate van de surveillance kwam zo surrealistisch over dat ik wist dat hier een verhaal in zat.’

Via het levensverhaal van de Oeigoerse Maysem beschrijft Cain hoe vanaf 2013 Han-Chinezen geleidelijk de meerderheid gaan vormen in Xinjiang en de economie overnemen. De achterstelling van etnische minderheden culmineert uiteindelijk in een apartheidssamenleving, die niet anders dan een politiestaat genoemd kan worden (zie kader).

Voor het boek bezocht hij de autonome regio en sprak met gevluchte Oeigoeren in Kazachstan en Turkije. Aan de vooravond van een trip vanuit Thailand naar Xinjiang verschenen in Cambodjaanse media plots berichten die hem beschuldigden van samenzwering tegen Peking. Cambodja, een bondgenoot van China, kondigde daarop aan alle Amerikanen in het land te onderzoeken op verdenking van spionage.
Auteur Geoffrey Cain: ‘De mate van de surveillance kwam zo surrealistisch over dat ik wist dat hier een verhaal in zat.’

Lees het volledige artikel: fd.nl/futures/1400575/van-qr-codes-op...
DeZwarteRidder
0
Softwaregigant ontvangt ‘sleutel’ na wereldwijde cyberaanval waarbij hackers 70 miljoen eisten

De Amerikaanse leverancier van ict-beheersoftware, Kaseya, heeft de ‘sleutel’ ontvangen waarmee meer dan 1000 bedrijven wereldwijd weer in hun systemen kunnen nadat deze begin juli werden gegijzeld. De ransomware-aanval kwam toen van de hackersgroep REvil, die via Kaseya de systemen van haar klanten binnendrong en daarna 70 miljoen dollar losgeld eiste.
Techredactie 22-07-21, 22:20 Laatste update: 22-07-21, 22:26

Kaseya-woordvoerder Dana Liedholm zei vandaag tegen persbureau AP dat de sleutel is ontvangen, zonder te willen zeggen hoe dat was gebeurd en of er losgeld is betaald. De sleutel kwam gisteren via ‘een te vertrouwen derde partij’ bij het in Miami gevestigde bedrijf terecht, was alles wat ze kwijt wilde.

Analisten breken zich nu het hoofd over de mogelijke scenario's waarmee Kaseya de sleutel tot de gegijzelde bestanden heeft verkregen. De aanval werd rond 2 juli toegeschreven aan een aan Rusland gelinkte groep criminelen die zich REvil noemen. Ook Nederlandse bedrijven werden het slachtoffer van REvil, dat enkele dagen na de hack 70 miljoen dollar vroeg, zodat iedereen ‘in minder dan een uur’ de gevolgen van de aanval kon herstellen. Heeft Kaseya dan betaald? Heeft er een regering betaald? Hebben enkele slachtoffers gezamenlijk geld verzameld? Heeft het Kremlin na alle internationale druk (onder andere van de VS) ingegrepen en de sleutel via-via verstrekt?

Of heeft de hackgroep zelf de handdoek in de ring gegooid? Op 13 juli leek de groep opeens van het internet verdwenen. De website waar de cyberbende kleine beetjes gestolen gegevens van slachtoffers publiceert als drukmiddel, was uit de lucht en de leden van de groep hielden zich opeens stil op allerlei fora.
Veel kleine bedrijven de dupe

De gijzelsoftware werd verspreid via zogeheten VSA-software van de Amerikaanse softwareleverancier Kaseya. VSA wordt veel gebruikt door IT-dienstverleners, die dit programma gebruiken om systemen van hun klanten op afstand te onderhouden en te beheren. Kaseya heeft zo’n 37.000 klanten. Het bedrijf schatte in juli in dat ongeveer 50 tot 60 procent daarvan door de gijzelsoftware geïnfecteerd was. Met name kleine bedrijven, zoals tandartspraktijken en bibliotheken waren de dupe, klonk het vermoeden.

Waarschijnlijk hebben de meeste slachtoffers van de aanval hun netwerken daarna herbouwd en/of ze hersteld via backups. Volgens woordvoerder Liedholm is sprake van situaties die per bedrijf verschillen. ,,Sommigen hebben sindsdien echt alles stilgelegd.’’ Ze kon geen schatting geven van de schade en wilde ook niet reageren of er klanten rechtszaken voorbereiden tegen Kaseya. Ook is niet duidelijk of er slachtoffers van de aanval losgeld hebben betaald voordat REvil verdween.

De hackgroep zou in juni ook achter de hack bij het Amerikaanse vleesverwerkingsbedrijf JBS zitten, waardoor een aanzienlijk deel van de Amerikaanse vleesverwerkingsindustrie werd stilgelegd. Het bedrijf betaalde 11 miljoen dollar losgeld na de cyberaanval.
voda
0
Bill Gates verliest in één klap 65 miljard dollar door duurste scheiding ooit
Redactie Panorama 17 uur geleden

Arme Bill: afgelopen maandag is de scheiding tussen hem en Melinda officieel gemaakt. De twee waren alleen in gemeenschap van goederen getrouwd, wat deze break up ook direct de duurste echtscheiding aller tijden maakt. Ka-ching!

Nee, Bill en Melinda waren niet onder huwelijkse voorwaarden met elkaar in het echt verbonden. Gewoon ouderwets alles delen. Had Mister Microsoft geweten dat dit uiteindelijk zou leiden tot de duurste echtscheiding ooit, dan had hij wellicht in 1994 iets in kleine zwarte lettertjes onderaan het huwelijkscontract laten kalken.

Zoiets als: 'Lieve Melinda, je bent een schat van een meid, maar je krijgt verdomme niet de helft van mijn miljarden mochten we ooit uit elkaar gaan. Mijn tientallen miljarden, om iets preciezer te zijn.'

Want dat is nu wel het geval. Het vermogen dat Bill Gates in al die jaren bij elkaar verzameld heeft, wordt geschat op zo'n 130 miljard dollar. Dat bedrag moet worden verdeeld tussen Bill en zijn inmiddels ex-liefje Melinda. Mocht het exact door de helft gaan, waar het wel op lijkt, dan houdt ieder een slordige 65 miljard over.

De officiële reden voor de scheiding is nooit bekendgemaakt, al bestaan er wel vermoedens. Kort na de aankondiging van de breuk kwam namelijk naar buiten dat Bill in 2020 uit het bestuur van Microsoft werd gezet vanwege een affaire met een medewerkster. 1 + 1 = 2 65 miljard.

Bezos van de troon gestoten
Met deze bizar dure break up stoot Bill mede rijke stinkerd Jeff Bezos van de troon. Bezos maakte de scheiding tussen hem en ex-vrouw Mackenzie in januari 2019 bekend. Net als Bill en Melinda waren zij in gemeenschap van goederen getrouwd en de Amazon-baas is op moment van scheiden zo'n 150 miljard dollar waard. Toch kreeg zijn ex daar niet de helft van: na wat getouwtrek nam zij genoegen met 38 miljard dollar.
Bijlage:
voda
0
Volkswagen neemt na 50 jaar afscheid van zijn bestverkochte product

Volkswagen heeft de afgelopen jaren meer VW-curryworsten verkocht dan auto's. Zo'n zeven miljoen gaan er jaarlijks over de toonbank. Maar nu is het einde in zicht, want na de zomervakantie wordt al het vlees uit de fabriekskantine verbannen.

Erik Kouwenhoven 10-08-21, 06:00

De VW-curryworst is voor veel medewerkers van de autofabriek een dagelijkse snack tijdens de pauze. De worst heeft zelfs een eigen onderdeelnummer. Volgens een interne mededeling moet het bedrijfsrestaurant van de fabriek in Wolfsburg na de vakantie compleet vleesvrij zijn. Dat betekent dat ongeveer 150 recepten het dan zonder vlees moeten doen. Slechts af en toe zal er vis worden aangeboden, zo meldt het Duitse Automobilwoche.

Lees ook
Eerst dieselgate, nu 'curryworstgate' bij VW
Volkswagen verkocht vorig jaar opnieuw meer worsten dan auto’s

Veel medewerkers wilden vegetarische en veganistische alternatieven, zo blijkt uit de informatiebrief. De herschikking dient ook het thema duurzaamheid, want minder vleesconsumptie helpt ook het milieu. Op de VW-locatie in Hannover is de worst al verbannen. Gelukkig kunnen de worstenfans nog wel aan de overkant van de weg terecht als ze toch een curryworst willen, maar in de kantines is vlees dus taboe.

Volgens de meest recente cijfers kwamen er jaarlijks ongeveer zeven miljoen curryworsten uit de Volkswagen-slagerij, plus meer dan 550 ton ketchup, aldus een woordvoerder. Het is te hopen dat er geen opstand uitbreekt, want toen VW drie jaar geleden onaangekondigd de smaak van de in 1973 geïntroduceerde curryworst veranderde, waren de medewerkers ook niet blij.

www.ad.nl/auto/volkswagen-neemt-na-50...
voda
0
Oh, Oh, Den Haag!

Heb je straks een blauwe schijf voor je fiets nodig? Hier mag je tweewielers nog maar een uurtje parkeren

Rond de bibliotheek in het centrum en de daarbij horende fietsenstalling zijn sinds dit weekend plotseling verschillende groene strepen en stickers op de grond te zien. Ze blijken met lang en kort parkeren van de fiets te maken te hebben.

Allan Vos | indebuurt Den Haag 10-08-21, 08:11

Sinds kort mag je je fiets of scooter nog maar maximaal 60 minuten parkeren op het Spui. De gemeente heeft namelijk nieuwe bestickering aangebracht waarop deze informatie te lezen is, zo meldt mediapartner indebuurt Den Haag.

Lees ook
Levensgevaarlijke tramrails nekken fietsers: ‘We bellen elke keer 112’
Zingende bakker, fietsende buschauffeur en verpleger strijden in finale Haags Songfestival

Er liggen om de hoek van de ondergrondse fietsenstalling bij de bibliotheek aan het Spui al flink wat stickers op de grond, maar sinds dit weekend liggen er nieuwe. Ze zijn aangebracht om aan te geven dat fietsers die ‘lang’ willen parkeren hun stalen ros in de fietsenstalling moeten plaatsen, en alleen als je ‘kort’ wilt parkeren mag je de parkeervakken gebruiken.

Depot
De gemeente ziet kort parkeren als maximaal zestig minuten en gaat dit ook handhaven. Fietsen die langer dan een uur staan worden weggehaald en naar het fietsendepot gebracht. Je fiets ophalen bij het depot kost 25 euro en voor 60 euro kan je hem laten thuisbezorgen. Dit moet je dan wel binnen twee weken doen, daarna wordt je fiets doorverkocht.

www.ad.nl/den-haag/heb-je-straks-een-...
voda
0
Brandweer zaagt boom om voor kat: 'Kiezen tussen twee kwaden'
RTL Nieuws 15 uur geleden

Odie wilde niet meewerken met de brandweer© Noordernieuws / Quintin Stoetman Odie wilde niet meewerken met de brandweer
Kat Odie heeft in het Groningse dorp Scheemda flink wat onrust veroorzaakt. Het dier zat dagenlang in een boom en wilde er niet uitkomen. Omdat het de brandweer ook niet lukte Odie te redden, is vandaag besloten de boom om te zagen.

Het leek een doodgewone melding: vrijdag op zaterdag kreeg de brandweer het verzoek om een kat uit de boom te halen. "Dat gebeurt wel vaker", vertelt een woordvoerder aan EditieNL. Eenmaal ter plekke bleek dat ingewikkelder dan verwacht.

Ladder
Odie was met geen mogelijkheid beneden te krijgen. "We hebben ladders tegen de boom gezet, maar elke keer als wij hoger klommen, ging de kat ook omhoog. Op een gegeven moment hadden we het toppunt van de ladder bereikt."

Ook andere middelen hielpen niet. "Zelfs met de hogedrukspuit kregen we het niet voor elkaar. We wilden nog een hoogwerker inzetten, maar daar was de ondergrond niet geschikt voor."

Kraaien
Ze besloten het nog een dagje af te wachten, maar daar werd de situatie niet beter van. "Gisteren werd Odie aangevallen door kraaien. Hij bewoog niet meer. Tja, hoe lang kan je dan nog wachten?"

© Aangeboden door EditieNL
In overleg met de gemeente is vandaag besloten de boom om te zagen. "Op verzoek van de brandweer hebben we een vergunning verleend", laat de gemeente Oldambt weten aan EditieNL. "Het was kiezen tussen twee kwaden: of de boom, of de kat."

In goede handen
Inmiddels is Odie herenigd met z'n baasje. "Hij heeft weer gegeten en gedronken. Hij is in goede handen", zegt de brandweerwoordvoerder.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/b...
Bijlage:
DeZwarteRidder
1
quote:

voda schreef op 10 augustus 2021 09:13:

Brandweer zaagt boom om voor kat: 'Kiezen tussen twee kwaden'
RTL Nieuws 15 uur geleden

Odie wilde niet meewerken met de brandweer© Noordernieuws / Quintin Stoetman Odie wilde niet meewerken met de brandweer
Kat Odie heeft in het Groningse dorp Scheemda flink wat onrust veroorzaakt. Het dier zat dagenlang in een boom en wilde er niet uitkomen. Omdat het de brandweer ook niet lukte Odie te redden, is vandaag besloten de boom om te zagen.

Het leek een doodgewone melding: vrijdag op zaterdag kreeg de brandweer het verzoek om een kat uit de boom te halen. "Dat gebeurt wel vaker", vertelt een woordvoerder aan EditieNL. Eenmaal ter plekke bleek dat ingewikkelder dan verwacht.

Ladder
Odie was met geen mogelijkheid beneden te krijgen. "We hebben ladders tegen de boom gezet, maar elke keer als wij hoger klommen, ging de kat ook omhoog. Op een gegeven moment hadden we het toppunt van de ladder bereikt."

Ook andere middelen hielpen niet. "Zelfs met de hogedrukspuit kregen we het niet voor elkaar. We wilden nog een hoogwerker inzetten, maar daar was de ondergrond niet geschikt voor."

Kraaien
Ze besloten het nog een dagje af te wachten, maar daar werd de situatie niet beter van. "Gisteren werd Odie aangevallen door kraaien. Hij bewoog niet meer. Tja, hoe lang kan je dan nog wachten?"

© Aangeboden door EditieNL
In overleg met de gemeente is vandaag besloten de boom om te zagen. "Op verzoek van de brandweer hebben we een vergunning verleend", laat de gemeente Oldambt weten aan EditieNL. "Het was kiezen tussen twee kwaden: of de boom, of de kat."

In goede handen
Inmiddels is Odie herenigd met z'n baasje. "Hij heeft weer gegeten en gedronken. Hij is in goede handen", zegt de brandweerwoordvoerder.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/b...
Ik zou liever de kat uit de boom willen kijken.
hirshi
1
Vandaag heb ik mogen koken van mijn 22 jongere echtgenote.
normaal bereid zij het avondmaal voor maar vandaag mocht ik dat doen.
Het werd een feestmaal.
Voorgerecht met aangeklede eendenbouillon en een hoofdgerecht met gemarineerde lamskarbonade en verse groenten.
Daarbij een topwijn.

Deze week in de aanbieding bij Albert Heijn
Het is maar dat u het weet

de Federico Paternina rioja Banda azul.
echt helemaal top voor € 4,87
Kost deze week een schijntje bij AH en is beter dan elke kwaliteitsbordeaux.
asti
0
hirshi
0
quote:

asti schreef op 10 augustus 2021 20:46:

Op Amazon Prime te bekijken:

'Babettes gæstebud (1987)'

m.imdb.com/title/tt0092603/

Gæstebud is Deens voor feestmaal.
Een feestmaal kan ook bij ons.

zo koop ik regelmatig vrouwelijke gerookte haringbokkings.
De vis gooit ik weg maar de kuit is superieur.
Die is zalig. Te vergelijken met kaviaar.

Met een beetje peper en zout een ware delicatessen.
Niet verder vertellen want als iedereen het wil hebben is het onbetaalbaar.

Freemoneyforever
0
quote:

hirshi schreef op 10 augustus 2021 20:31:

Vandaag heb ik mogen koken van mijn 22 jongere echtgenote.
normaal bereid zij het avondmaal voor maar vandaag mocht ik dat doen.
Het werd een feestmaal.
Voorgerecht met aangeklede eendenbouillon en een hoofdgerecht met gemarineerde lamskarbonade en verse groenten.
Daarbij een topwijn.

Deze week in de aanbieding bij Albert Heijn
Het is maar dat u het weet

de Federico Paternina rioja Banda azul.
echt helemaal top voor € 4,87
Kost deze week een schijntje bij AH en is beter dan elke kwaliteitsbordeaux.

Dank je wel, ik heb meteen een greep in het schap gedaan, en een fles geopend:
Bij de genoemde gerechten past deze wijn echt uitstekend, top!
Overigens had ik een paar weken geleden een prijswinnende Bordeaux uit de bonus voor 5 euro, die mijns inziens beter bij rundvlees past.
Elk moment verdient een passende wijn.
asti
0
quote:

hirshi schreef op 10 augustus 2021 21:08:

[...]
Een feestmaal kan ook bij ons.

zo koop ik regelmatig vrouwelijke gerookte haringbokkings.
De vis gooit ik weg maar de kuit is superieur.
Die is zalig. Te vergelijken met kaviaar.

Met een beetje peper en zout een ware delicatessen.
Niet verder vertellen want als iedereen het wil hebben is het onbetaalbaar.

Kalfsmergpijp is soms ook lekkerder dan het vlees dat eraan zit.

Hoe weet je in welke bokking kuit zit?
voda
0
Bejaarde Duitser parkeert tank in kelder en krijgt boete van 250.000 euro

Een 84-jarige man uit Duitsland is veroordeeld voor illegaal wapenbezit. Hij kreeg een boete van 250.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van veertien maanden, omdat hij onder meer een tank in huis had.

Erik Kouwenhoven 11-08-21, 06:00
Tijdens een onderzoek in het huis van de man in Heikendorf, Noord-Duitsland, vond de politie in 2015 een Panther-tank uit de Tweede Wereldoorlog, evenals een overvloed aan munitie. De militaire verzamelaar had volgens de aanklagers de Duitse wet inzake de controle op oorlogswapens overtreden.

Lees ook
Bejaarde Duitser heeft tank uit WO2 in kelder staan
Geschiedenisles: persoonlijke oorlogsverhalen komen binnen bij leerlingen

Advocaten van de verdediging voerden aan dat de wapens niet langer functioneel waren en dus niet in strijd met deze wetgeving. De aanklagers overtuigden de rechtbank er echter van dat de wapens nog steeds gebruikt konden worden.

Sneeuwploeg
Uit de rechterlijke uitspraak blijkt dat de man de tank en het luchtafweerkanon binnen twee jaar moet verkopen of schenken aan een museum of een verzamelaar, zo meldt de BBC. Het kostte twintig soldaten negen uur om de tank uit het huis van de niet nader genoemde man te verwijderen.

Ten tijde van de inval vertelde de burgemeester van Heikendorf aan de Süddeutsche Zeitung dat de man in 1978 de tank als sneeuwploeg inzette. Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over het eigendom van de tank, antwoordde de burgemeester: ,,De een houdt van stoomtreinen, de andere van oude tanks.”

www.ad.nl/auto/bejaarde-duitser-parke...
3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%