Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: "De Fed wordt weer bedankt"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 28 augustus 2021 21:48
    Moet de E.U./E.C.B. de strategie van China/Xi Jinping ook volgen?
    Zoals wellicht bekend, is de belangrijkste aandelen index van China in een half jaar vrijwel geluidloos met 15% gedaald, hetgeen $.1000 miljard verlies heeft opgeleverd.
    Gezien o.m.de internationale repressie op China heeft Xi, eieren voor zijn geld gekozen.
    De globale inflatie, via het mondiale drukpersen en daardoor stijging van grondstoffen prijzen, eist ook zijn tol voor China.
    Tel daarbij de klimaat problemen door droogte en Xi zijn strategie is verklaard.
    Dat betekent, dat China zich tijdelijk enigszins moet afgrenzen en gelijktijdig de welvaart/koopkracht onder de bevolking dient te handhaven.
    Het reeds vergaande, experiment en introductie, met de digitale Yuan is een van de antwoorden hierop.
    Thans worden ook de rijke conglomeraten en miljardairs aangepakt om tot herverdeling van rijkdom en welvaart te komen.
    Dit afromen van winsten en vermogen gaat grotendeels naar de kleine middenstand en boeren.
    Xi Jinping weet als geen ander dat de voedselvoorziening en werkgelegenheid,welke door digitalisering/automatisering/robotisering onder druk komt, voor de 1,4 miljard Chinezen, teneinde sociale onrust te voorkomen, prioriteit Nr.1 is.
    Dit afromen van vermogens en winsten is een slimme zet, welke de Yuan minder belast, immers er is minder monetaire financiering nodig om de welvaart te handhaven.
    Dat ondersteund internationaal de Yuan en bevorderd waardevastheid van een digitale Chinese munt en een lage rente.
    Doch de problemen met privacy en veiligheid zullen zeker de nodige aandacht moeten krijgen.
    Geen wonder dat het aandeel van de $ deviezenreserves van de globale Centrale Banken vanaf 2015 tot eind 2020, van 67% naar 59% gezakt zijn.
    Het tomeloos drukpersen van de Fed/$, als wereldmunt, waarvan de V.S. profiteren, via betaalbare oorlogen en defensie inspanningen, wordt door de Chinezen subtiel aangepakt om zo de V.S. te verzwakken en meer, zeker Aziatische, invloed te krijgen, hetgeen ook voor Taiwan gevaarlijk wordt.
    Het wordt de grootste tijd dat de E.U./E.C.B. en ook de V.S. stopt met het tomeloos drukpersen en zorgt dat als bijverschijnsel de rijken, steeds rijker en armen steeds armer worden.
    Duidelijk is, dat dit schulden ophoping, inflatie, koopkrachtdaling, criminaliteit en sociale onrust bevorderd.
    Veel revoluties/oorlogen en sociale onrust ontstonden in verleden door de grote kloof tussen arm en rijk.
  2. Abandoned baby 29 augustus 2021 07:38
    Powell wilde zelf al tijdje geleden taperen bekende hij...Maar Delta variant baart hem nu zorgen zo gaf ie aan.
    Wall Street knalt daarop naar alltime highs. Ziekelijk. Zolang het in de buitenwereld maar slecht blijft gaan en de FED de geldkraan openhoudt viert Wall Street feest. Moreel verwerpelijk. Het is een verrot systeem dat compleet schijt heeft aan wat er zich in de buitenwereld afspeelt zolang de geldkraan maar open blijft. Sterker nog: hoe langer en meer de "normale" mensheid en maatschappij blijft afzien, hoe prachtiger Wall Street het vindt blijkbaar.
  3. forum rang 9 objectief 29 augustus 2021 09:26
    quote:

    Abandoned baby schreef op 29 augustus 2021 07:38:

    Powell wilde zelf al tijdje geleden taperen bekende hij...Maar Delta variant baart hem nu zorgen zo gaf ie aan.
    Wall Street knalt daarop naar alltime highs. Ziekelijk. Zolang het in de buitenwereld maar slecht blijft gaan en de FED de geldkraan openhoudt viert Wall Street feest. Moreel verwerpelijk. .
    Verwerpelijk, nee ik denk het niet maar dat is nu eenmaal persoonlijk. Landen die in financiele problemen zaten zijn hierboven uit gekropen en dat kwam veel burgers in Italie etc. ten goede.
    Ook de huizenbezitters in Nederland en de vele effectenbezitters; kortom: zo'n 60/70% van onze bevolking.
    Wie is de door jou genoemde buitenwereld? geen idee.
  4. Ries 29 augustus 2021 21:20
    Sorry jongens, maar Powel gaf aan dat aan de twee voorwaarden was voldaan om de QE te gaan afbouwen. Toen kwam deze zin: "I was of the view, as were most participants, that if the economy evolved broadly as anticipated, it could be appropriate to start reducing the pace of asset purchases this year. The intervening month has brought more progress in the form of a strong employment report for July, but also the further spread of the Delta variant."
    Dit betekent,... als de delta variant niet iets heel geks doet, dan gaat we dit jaar afbouwen (want aan de twee voorwaarden is al voldaan). Dus ik weet niet of iedereen op Wall Street goed heeft geluisterd want we gaan dit jaar (uitgezonderd de Delta-optie) AFBOUWEN. Als iedereen denkt dat afbouw nog niet gaat gebeuren dan wordt de vergadering uitkomst van de vergadering van de FED in september een hele grote "verrassing" voor doven.
  5. Ries 29 augustus 2021 21:38
    Sorry jongens, maar Powel gaf aan dat aan de twee voorwaarden was voldaan om de QE te gaan afbouwen. Toen kwam deze zin: "I was of the view, as were most participants, that if the economy evolved broadly as anticipated, it could be appropriate to start reducing the pace of asset purchases this year. The intervening month has brought more progress in the form of a strong employment report for July, but also the further spread of the Delta variant." Betekent,... als de delta variant niet iets heel geks doet gaat we dit jaar afbouwen (want aan de twee voorwaarden is al voldaan). Dus ik weet niet of iedereen op Wall Street goed heeft geluisterd, want dan wordt de uitkomst van de vergadering van de FED in september een hele grote "verrassing".
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links